Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az szerintet létezik, hogy hibás vga miatt nem indul el egy gép? Pontosabban az a helyzet, hogy látszik, hogy el akar indulni, mert a venti kb. félcentit megmozdulnak a bekapcsolás hatására, de egyből leállnak. Ha másik vga-t teszek a lapba, akkor meg elindul. Ezt furcsának tartom, mert halott vga esetén én eddig nem tapasztaltam, hogy ne induljon el a gép. Mert egyszer tettem bele egy gépbe hibás kártyát, s nem állt le a gép, hanem mentek a ventik tovább, csak éppenséggel nem volt kép. :/
Szerintem az a baja nekem is olt már ilyen nem rég!
Üdv nézzétek meg a gépem (6600 gt amd athlon 64x2 380,0+) hogy a processzort lehet e huzni vagy valamimeg hát 2.5 ghz-en van és nemtom aztse most h 1v2 magos mert neten találgattam 1 magosat is meg 2-t is és kiványcsi lennék ha pl 1 magos lehet e vhol vmivel 2magosítani
X2 - 2magos 😉 van Socket 754re is Amd Athlon 64 3800+, X2 nélkül, na az 1 magos...
húzni FSB emeléssel tudod, alapon 200on jár, próbáld meg növelni 220ra...
ha húzok a videókártyám akkor van esélyem a sleeping dogsra??
Nem sok változást fogsz tapasztalni, max 2-4 FPS -el lesz több.
Egy próbát megér, kis grafikán talán elfut játszhatóan.
Sziasztok!
azt szeretném kérdezni hogy a procim 45-50 gyári hűtővel, meddig lehetne húzni?
Prime 95-el terhelve?
Sziasztok!
Prime 95-el terhelve?
Úgy értettem az "effektív órajel = valódi órajel" szöveget, hogy ami az effektív órajel, az az igazi órajele a Ram-nak.
A valódi órajelet kell duplázni, s akkor kijön. A DDR2-esekné (pl. 800MHz)l a valódi 400 MHz, míg az effektív 800.
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR3 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAM:FSB arány 24:6
Valódi órajel 804 MHz (DDR)
Effektív órajel 1607 MHz
Sávszélesség 12857 MB/mp
szép ez a grafikus bios😃 Gigabyte GA-M68MT-D3P v3.0 (1 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN) alaplapon Kingmax 4GB DDR3 FLFF65F-C8KM9 memóriát mennyire tudnám felhúzni?
jól értem h ramot akarod húzni? minek? semmit nem ad +-ba.
Sziasztok !
ez itt a biosom:
(nem, nem valami feltelepített program, ilyen click bios)
azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki, itt hogyan kéne a procit oc-zni ?
nem találok se szorzó, se FSB állítási lehetőséget, az " adjust cpu ratio in os" opció lövi fel 3,7 GHz-ra, illetve az Intel turbo 3.4 GHz-re, eddig ennyire jöttem rá.
köszönöm a válaszokat előre is.
Auto beállítások mellett mit akarsz emelni ? 😆
Szorzót emeld.
ez itt a biosom:
(nem, nem valami feltelepített program, ilyen click bios)
azt szeretném kérdezni, hogy tudja-e valaki, itt hogyan kéne a procit oc-zni ?
nem találok se szorzó, se FSB állítási lehetőséget, az " adjust cpu ratio in os" opció lövi fel 3,7 GHz-ra, illetve az Intel turbo 3.4 GHz-re, eddig ennyire jöttem rá.
köszönöm a válaszokat előre is.
Értem.2kérdés még.
Mi az a "APS" ,második,az megoldható hogy beállitom a feszt,meg meglesz a stabil órajel is,akkor a TC-nak állitom be az oc orajelet?
Igy mikor +kakao kell neki,akk nem 3.6Ghz megy hanem 4-4.2?
Bocsi,3. kérdés.
Irtad h "1.5V-ot még lazán adhatsz neki"
akkor ez azt jelenti h 1.5V lesz az auto,igy ha nemkell neki annyi fesz,akkor abbol fogja levenni,viszont ha kell,akkor max addig fogja felemelni neki?
Bocs a sok kérdésért,de nemakarom elfüstöltetni,és könnyeb ugy h minden világos.
Az APS (active phase switching) az MSI féle alaplapi fázisvezérlés, amit OC esetén ki kell kapcsolni. Az auto az auto, az az AMD lapoknál egységesen 1.4V, csak nem 1.4V-ot ír, hanem auto-t...
Ha 1.5V-ra állítod, akkor minden állapot feszültsége ~0.1V-tal fog növekedni az auto-hoz képest. Pl ha most üresjáratban ~1.1V van, akkor ~1.2 lesz, ha most komolyabb terhelés alatt felszökik ~1.5V-ra, akkor az emelést követően ~1.6-ig fog. Ekkora feszt még simán elbír, csak a hőmérsékleteket figyeld folyamatosan, de amíg 90 fok alatt van minden, addig nincs semmi gond. 😀 Ezeknél a prociknál nem úgy működik a turbo, mint a Sandy/Ivy-knál, itt nem elég csak a turbo szorzót felnyomni, sőt ami azt illeti, azt ki kell kapcsolni, ha OC-zol. Én ~1.52V-tal értem el a 4.2GHz-et az 1055T-vel, de Prime95 alatt felszökött 1.65V fölé is néha, de még a Tt Frio se nagyon engedte 50 fok fölé, a H100-zal meg meg se közelíti, a TX3-mal sem lesz különösebb gond. 😀 Bár a Thuban lapkás procik nem nagyon szokták bírni 4GHz felett, nekem sem volt tökéletesen stabil, de van akinek el sem indul a gépe 4GHz feletti X6-tal, szóval elég változó, szerencse is kell hozzá.
Nyugodtan kérdezgess csak, senki nem szeretné, ha elfüstöle a procid. 😀
Mi az a "APS" ,második,az megoldható hogy beállitom a feszt,meg meglesz a stabil órajel is,akkor a TC-nak állitom be az oc orajelet?
Igy mikor +kakao kell neki,akk nem 3.6Ghz megy hanem 4-4.2?
Bocsi,3. kérdés.
Irtad h "1.5V-ot még lazán adhatsz neki"
akkor ez azt jelenti h 1.5V lesz az auto,igy ha nemkell neki annyi fesz,akkor abbol fogja levenni,viszont ha kell,akkor max addig fogja felemelni neki?
Bocs a sok kérdésért,de nemakarom elfüstöltetni,és könnyeb ugy h minden világos.
-------------------------------------------------------------------------------------
Szerk:
Alaponn 1.280V megy a proci.Ezt mutatta cpu-z,de mikor megnyitottam az aida 64-et,akkor ez felment 1.4xxV-ra,gondolom mert itt dolgozott a proci.Ezt kellene lefixálni.Viszont aida és cpu-z is 1.280V ir alap orajeleken.
3,7Ghz-ig stabil az 1090T-m alapfeszen, 4GHz lenne a cél mekkora feszkót adhatok neki? Illetve tudnátok ajánlani pár stabilitás tesztelő progit? Jelenleg az Aida 64 stabilitás tesztjét használom.
Nekem is ilyen procim van,volt egy giga ma770T-UD3 lapom,azzal ment 3987Mhz alap feszen.Utánna eladtam a lapot,vettem a mostanit (MSI 970A-G46) ezzel viszont nem mentek a memok 1600Mhz csak 1333Mhz-n.Kb 2hete frissitettem biost,és azota megy 1600Mhz-en.Érdemes lenne probálkoznom még az oc-val,mert ezzel a lappal se ment 4000Mhz-n már a proci.?Feszt nem bántottam,mert nemtom mennyi a max amit adhatok neki,mert aida 1,xxxV ir még a CPU-Z megint mást...?Mennyi lenne kb az optimális max fesz,amennyit adhatok neki,és azzal a fix fesszel amennyit elérek annyi maradna.?
Hűtésfüggő a dolog, én az 1055T-nek eddig max 1.65V-ot adtam, bár az csak próba volt, hogy segít e kicsit feljebb tornászni az órajeleket, de 1.5V felett semmit sem segített már a feszemelés. Annyit kell neki adni, hogy még stabil legyen, de ne melegedjen túl. Igazából nem csak hűtésfüggő, hanem lap és procifüggő is, szóval ezt így nem lehet megmondani, hogy mi az optimális, ki kell tapasztalnod.
3,7Ghz-ig stabil az 1090T-m alapfeszen, 4GHz lenne a cél mekkora feszkót adhatok neki? Illetve tudnátok ajánlani pár stabilitás tesztelő progit? Jelenleg az Aida 64 stabilitás tesztjét használom.
Nekem is ilyen procim van,volt egy giga ma770T-UD3 lapom,azzal ment 3987Mhz alap feszen.Utánna eladtam a lapot,vettem a mostanit (MSI 970A-G46) ezzel viszont nem mentek a memok 1600Mhz csak 1333Mhz-n.Kb 2hete frissitettem biost,és azota megy 1600Mhz-en.Érdemes lenne probálkoznom még az oc-val,mert ezzel a lappal se ment 4000Mhz-n már a proci.?Feszt nem bántottam,mert nemtom mennyi a max amit adhatok neki,mert aida 1,xxxV ir még a CPU-Z megint mást...?Mennyi lenne kb az optimális max fesz,amennyit adhatok neki,és azzal a fix fesszel amennyit elérek annyi maradna.?
szerintem a legkisebb egységenként haladj, és így találd meg azt a legkisebb feszültséget, amin stabil.
A Prime 95 a legjobb, ha hibázik, akkor instabil
Probléma megoldva, én néztem be.... a Multiplier/Voltage Change-et auto-n hagytam.... 😆
GokuTM: SLI/CF támogatás, ár! 😉
Az a lényeg ne tuningolj vele...😂
Probléma megoldva, én néztem be.... a Multiplier/Voltage Change-et auto-n hagytam.... 😆
A G46 is támogatja az SLI/CF-t, közel azonos az ára, de 3 év gari van rá, nem 2... 😉
2X Pentium II 450 MHz
2X Pentium III 450 Mhz
Pentium IV 1920 MHz
Van benne valami.
Facepalm, csak akkor ha valaki hülye és okoskodik, "MG-s kedik" -if you know what i mean- 😆
Az MG-skedéshez már a facepalm is kevés...
Igazából mindegy, mert az AM2+ is támogatja a HT 3.0-t, és az oldalon a doboz képén is ott virít, hogy Hyper Transport 2000MHz. 😃
Hmm...majd holnap meglesem 😃
Köszi mégegyszer!
GokuTM: Néha előjön 1-2 ilyen reakció belőlem, amikor valaki hülyének néz valaki, holott ő az, aki téved... 😀 Mondjuk ha nem tévedne, akkor sem kell "facepalmozni", ha valaki benéz valamit.
[LINK]
Eszerint AM3-as.
A dobozán AM2+/AM2 van 😃 szerintem valamit elírhattak az oldalon 😃
Eszerint AM3-as.
levi27: Nagyon jól tudod, Devis meg csapkodja csak az arcát, ha már egyszer nem ért hozzá... A HT órajelét a HT ref órajel illetve a HT Link szorzó emelésével lehet növelni, bár ha jól tudom, akkor ez a szorzózármentes procik esetén is max 10, de még sosem próbáltam BE procival növelni.
Majd megnézem a bios-ban hogy lehet-e emelni mert úgy emlékszek x5-en van most mert hivatalosan annyit tud az alaplap. Érdemes vele egyáltalán bajlódni vagy semmit sem jelent?
AM3-as a lapod, és az ASRock oldala szerint is 2000MT/s a max, szóval 10-nek kell lennie. 2000 felett már már csak speciális esetekben van számottevő különbség, de hétköznapi használatra teljesen felesleges azzal bajlódni, mert könnyen instabilitást okozhat. Viszont ha már egyszer AM3-as a proci is, érdemes felnyomni 10-re a szorzót, vagy annyira, hogy 2000MHz körül menjen.
Sajnos csak AM2/AM2+-os kategóriában van és csak 1000mhz-et bír, de rákerestem és -ahogy írtad- teljesen felesleges piszkálni.
Köszi a segítséget!
levi27: Nagyon jól tudod, Devis meg csapkodja csak az arcát, ha már egyszer nem ért hozzá... A HT órajelét a HT ref órajel illetve a HT Link szorzó emelésével lehet növelni, bár ha jól tudom, akkor ez a szorzózármentes procik esetén is max 10, de még sosem próbáltam BE procival növelni.
Majd megnézem a bios-ban hogy lehet-e emelni mert úgy emlékszek x5-en van most mert hivatalosan annyit tud az alaplap. Érdemes vele egyáltalán bajlódni vagy semmit sem jelent?
AM3-as a lapod, és az ASRock oldala szerint is 2000MT/s a max, szóval 10-nek kell lennie. 2000 felett már már csak speciális esetekben van számottevő különbség, de hétköznapi használatra teljesen felesleges azzal bajlódni, mert könnyen instabilitást okozhat. Viszont ha már egyszer AM3-as a proci is, érdemes felnyomni 10-re a szorzót, vagy annyira, hogy 2000MHz körül menjen.