Lenne 1 gondom....
Van 1 pár hónapja használaton kívüli gépem még tesóm hagyta rám mert kiment külföldre, de már nem működött nála se 1 ideje.... gondoltam ránézek hátha, tudok vele valamit kezdeni mert egyébként nem olyan rossz gép... intel 775-ös 1 Q6600-as procival 4gb ddr2 rammal 640gb vinyó, videó kártya nélkül... bele tettem a saját kártyámat gtx 570...
A probléma : Elindítom és a ventik felpörögnek, aztán úgy 3-5 mp után leállnak és semmi nem történik... Gondoltam talán a táp, bele tettem a sajátomat és azzal is ugyan az a szitu...
Valaki tudna adni tippet mi lehet a gond? Alaplapra gyanakszom, de nem értek hozzá csak gondolom más nem okoz ilyen gondot... A proci az jó amúgy szerintem..
Most lett újra hőpasztázva. Kb 15 fokkal lett alacsonyabb a hőmérséklete mint előtte. De az a poén hogy van amikor gondol egyet és vissza gyorsul. Én valami meghajtó progi problémára gondolok. Alaplapi chip set vagy hasonlók. Meg teljesen hideg levegőt fúj.
Sziasztok srácok! Lenne egy kérdésem, hátha valaki tud segíteni. Van egy Dell inspiron 1564 es topim. Nem tudom miért egy idő után az összes játék belassul de ha kilépek, és újra indítom a játékot újra gyors. Ez mitől lehet? Előre is köszi a segítséget.
A procit egy éve cseréltem kb. Gyári hűtő van rajta, minden gyári, szervízben csináltatok mindent, nem nyúltam hozzá még egyszer sem mivel nem értek hozzá. Most elmegyek majd kifújatni, visszarakom az oldalát és majd meglátom. Ha semmi sem történik megnézegetem, hogy a hűtő rendesen áll-e a helyén ha nem akkor megy a szervízbe.
A ház oldalát nem tanácsos levenni a por miatt. De nem ez a lényeg.
100 fok már semmiképpen nem egészséges, a gép is (valószínűleg) azért áll le, hogy megvédje a károsodástól. Gyári hűtő van rajta? Ha igen, akkor meg kellene próbálni egy jobbat.
10-20 perc játékidő után a gépem állandóan kikapcsol, van amikor utánna be se akar kapcsolni. Na de utánna akartam járni, játék közben néztem a processzorom hőmérsékletét és 100(!) fokra felmegy, és akkor kapcsol ki. Mitől van ez az orbitálisan nagy hőmérséklet? A ház oldala levan szedve, jobb légáramlat érdekében, a ventillátorok működnek. Alapjáraton kb 30-40 fokos a proci, csak akkor ilyen nagy ha játszom.
Hasonló problémám nekem is volt. Konkrétan az explorer.exe haldoklott, és egyre használhatatlanabb lett a rendszer. Én is azt javasolnám, hogy amíg tudsz vele csinálni valamit, addig mentsd el a megtartandó fájlokat biztos helyre, aztán telepítsd újra.
Valamiért a gép teljesen meghalt.Nem reagált semmire,nem tudtam megnyitni a programokat se,se bezárni őket semmi. Újraindítás megoldotta,de érdekelne,hogy ez mitől lehetett?
Csináltam vírusirtást az Avasttal (Teljes/Rendszertöltéskorit),de nem talált vírust.
Pár hete előjött öcsém FX processzoros gépénél egy olyan gond, hogy a bekapcsoló gomb megnyomása után felpörögnek a ventik, leáll, rá pár másodpercre elindul és tökéletesen megy. Segítségeteket szeretném kérni benne, hogy mégis mi lehet a hiba.
macko2001: nyitsd meg a feladatkezelőt, és a folyamatoknál keresd meg ami zabálja a géped (jó volna tudni hogy RAM-ot vagy CPU-t) majd a szolgáltatásoknál (jobb klikk ugrás a szolgáltatásra) kiadja. Ezután megnézed hogy mi is az és start- keresés -szolgáltatások ablakban kikapcsolod.
De emellett lehet vírus is vagy vmi hasonló.
Ha így sem sikerül rakd újra a rendszert.
helosziasztok!nekem egy hete kb a gepem azt csinalja h bekapcsolas utan fel orara elkezd akadozni, konkretan lelassul es ujra kell inditanom mert kibirhatatlan...valakinek volt ilyen problemaja, es esetleg tudtok nekem segiteni?
szevasztok, mostanában olyat csinál a géph mikor bekapcsolom, bejön a kép, de pár másodpercig valami extra kis felbontáson van, aztán átugrik rendes fullhd-re, de az ikonok már össze-vissza vannak rendezve. ez valami driver hiba lehet? találkozott már valaki ilyesmivel?
Lenne egy olyan problémám mostanában tapasztaltam ezt hogy mikor elindítok valami nagyobb játékot pl far cry 4-et leáll a gép azaz nem leáll hanem nem jelzi hogy megy a windows nem villog az a kék csík a gépházon csak a másik világít és a monitor is kikapcsol... De nem csak ez hanem néha próbálom bekapcsolni és megint nem villog az a csík ami azt jelzi hogy fut a szoftver és a monitor is kikapcsol... 😞 Esetleg valaki tud segíteni akár videót is tudok küldeni a problémáról ! Előre is köszönöm
Azt sajna nem, de szerintem nem a vga val van a baj. Kb áprilisban lett véve, nem is volt hasznalva se azota. Meg ha a vga lenne roaszn, akkor a másikkal amit beleraktam a gépbe, azzal működnie kellett volna. (de meg ha az alaplapira dugtam ra a monitort, akkor is fekete kep)
Oke meg annyit mondok, h ugy csipog a speaker h 1 hosszu 2 rovid, ami Elvileg vga hiba ( de ez lehet h biostol fugg). Kipróbáltam masik vga val, ugyan ugy csipog. Szerinted akkor tuti h tap hiba?
Edit: Tegnap mikor bekapcsoltam a gépet, meg nem csipogott.
Cooler Master 600 W-os tapom van. Egyébként most a gep indításakor valamiért csipog a speaker. Prilobaltam azt is, h kiveszem a vidikartyat, meg a ramot es az alaplapi vga ra dugom rá a monitort, de így sincs kép.
Egyébként nem hiszem hogy a vgam lenne rossz. Kb áprilisban vettem, akkor kezdtem el gyűjteni a cuccokat az új gépbe, és a vgat vettem meg 1. Azota hasznalva sem volt, idáig. De am ha a vga lenne rossz, es rakotom az alaplapi vga kimenetre a monitort, akkor mar kéne lennie képnek nem? Mert ugy sincs
Mikor bekapcsolod a gépet,be csippan h indulna?Vedd ki a karit,és nézd meg ugy mit csinál.Esetleg valakitöl kérj kölcsön egy másik vga-t,h azzal is jelentkezik e a hiba.
R7 260x a kartya. Slotban rendesen benne van, a tapkabeljet már jó párszor kihúztam es visszadugtam. Amugy mikor elindítom a gepet a gpu ventinek egybol maxon kéne porognie? Mert azt csinalja, h 2mp ig megy, aztán leáll, de van mikor rendes sebessegen pörög elég sokaig. Monitor közben No Signalt jelez 😞
Üdv most raktam ossze új gépet. Mikor elindítom jónak tűnik, venti elindul, dvd meghajtobis, de a monitort nem érzékeli😞 DVI átalakítón keresztül megy a vidikartyaba, de ha alaplapira dugom ra, ugy sem jo :S 2 monitorral is megneztem. Vki ötlet, esetleg vmit rosszul kötöttem össze? Fontos lenne
Megpróbáltam újra rakni, és már telepítés közbe kidobta a hibát, szóval úgy döntöttem, hogy egyesével kicserélek minden alkatrészt a régiekre, hog ymegnézzem mi a gond, és arra jutottam végül, hogy vagy az alaplappal vagy a procival van valami gond...
tomtom7
Ha utána se jó, akkor rakj rá egy win 7-et.
Vagy nézd át még egyszer, hogy minden jól van-e össze dugva.
De az is lehet hogy túlmelegszik, bár akkor nem igen bírtál volna 1órát játszani vele.
8.1- ről van szó, megnéztem egy memória diagnosztikát, meg egy merevlemez dolgot, azok biztosan működnek, bár mostanra odáig jutott az egész, hogy csökkentett módban sem tudom elindítani a gépet. Lehet megpróbálkozom egy újratelepítéssel.
Sziasztok, a következő lenne a problémám, tegnap szereltem össze egy gépet (ASRock h97 Fatality, intel core i7, gtx 970, 600W táp, és 8 gb ram 2x2-es és egy 4gb-os összeállításban), feltelepítettem a windowst, meg a drivereket, meg pár alap programot, aztán barátnőm leült mellé, elidított valamit, és jött egy szép kék képernyő, ami után nem tudott elindulni a windows (mindig újraindult), aztán egy rendszer visszaállítás megoldotta problémát, csak a progikat meg drivereket kellett újra rakni.
Ki is próbáltam az AC unity-t, szépen futtott játszottam vele egy órát, aztán estére ott hagytam a gépet letölteni a dolgokat, de reggel mikor visszaültem megint jött a szép kék képernyő, most már el is tudtam olvasni a hibát WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.
Ez a hiba most már durván 5 percenként feljön.
Utána olvastam a neten, hogy mi lehet a gond, elvileg driver hiba, megnéztem újból a gépet, minden jól van bedugva mindenhová.
Tudnátátok esetleg tippeket adni, hogy mivel lehet a gond, vagy hogy mit tudnék csinálni?
Luiboy megnéztem és át volt állítva a magok engedélyezése manuálra, átállítottam auto-ra, kiléptem a bioszból kb 2 másodpercre kikapcsolt a gép elindult aztán vissza magától és mostmár úgy tűnik jó, köszönöm mindenkinek! 😀
Sziasztok! Olyan problémám akadt az asztali gépemmel kapcsolatban hogy pár napja nemigazán akar bekapcsolni. Megnyomom a bekapcsológombot egy-két mp-re felvillan a kék led(ami folyamatosan ég ha üzemel a gép) majd kialszik és nem történik semmi. Ezután áramtalanítás kábelek ellenőrzése érintkezés szempontjából, majd újrapróbálkozás és semmi.Esetleg egy jó 5 perc múlva teljesen véletlenül újra megpróbálom és akkor bekapcsol és működik is rendesen.A tépegység ventilátora elég hangosan zúg mostanában én arra gyanakszom hogy az kezdi megadni magát, 4 éves már meg egyáltalán nem a minőségi fajtából való :S Vagy szerintetek más probléma lehet? Előre is köszönöm a segítséget. 😀
Más ötletem nincs...
A monitorod miyen? hány colos és milyen felbontásban szeretnél játszani?
Hello! Nem ide tartozik de valaki tudna segiteni miert megy minden jatek 16:9-be igy?
Lenne 1 gondom....
Van 1 pár hónapja használaton kívüli gépem még tesóm hagyta rám mert kiment külföldre, de már nem működött nála se 1 ideje.... gondoltam ránézek hátha, tudok vele valamit kezdeni mert egyébként nem olyan rossz gép... intel 775-ös 1 Q6600-as procival 4gb ddr2 rammal 640gb vinyó, videó kártya nélkül... bele tettem a saját kártyámat gtx 570...
A probléma : Elindítom és a ventik felpörögnek, aztán úgy 3-5 mp után leállnak és semmi nem történik... Gondoltam talán a táp, bele tettem a sajátomat és azzal is ugyan az a szitu...
Valaki tudna adni tippet mi lehet a gond? Alaplapra gyanakszom, de nem értek hozzá csak gondolom más nem okoz ilyen gondot... A proci az jó amúgy szerintem..
Előre is köszi!
Ezt mi okozhahatja?
100 fok már semmiképpen nem egészséges, a gép is (valószínűleg) azért áll le, hogy megvédje a károsodástól. Gyári hűtő van rajta? Ha igen, akkor meg kellene próbálni egy jobbat.
10-20 perc játékidő után a gépem állandóan kikapcsol, van amikor utánna be se akar kapcsolni. Na de utánna akartam járni, játék közben néztem a processzorom hőmérsékletét és 100(!) fokra felmegy, és akkor kapcsol ki. Mitől van ez az orbitálisan nagy hőmérséklet? A ház oldala levan szedve, jobb légáramlat érdekében, a ventillátorok működnek. Alapjáraton kb 30-40 fokos a proci, csak akkor ilyen nagy ha játszom.
Lehet a merevlemez megakadt egy kicsit. Vagy már régen volt újra rakva.
Valamiért a gép teljesen meghalt.Nem reagált semmire,nem tudtam megnyitni a programokat se,se bezárni őket semmi. Újraindítás megoldotta,de érdekelne,hogy ez mitől lehetett?
Csináltam vírusirtást az Avasttal (Teljes/Rendszertöltéskorit),de nem talált vírust.
Pár hete előjött öcsém FX processzoros gépénél egy olyan gond, hogy a bekapcsoló gomb megnyomása után felpörögnek a ventik, leáll, rá pár másodpercre elindul és tökéletesen megy. Segítségeteket szeretném kérni benne, hogy mégis mi lehet a hiba.
De emellett lehet vírus is vagy vmi hasonló.
Ha így sem sikerül rakd újra a rendszert.
Edit: Tegnap mikor bekapcsoltam a gépet, meg nem csipogott.
Ha utána se jó, akkor rakj rá egy win 7-et.
Vagy nézd át még egyszer, hogy minden jól van-e össze dugva.
De az is lehet hogy túlmelegszik, bár akkor nem igen bírtál volna 1órát játszani vele.
Ki is próbáltam az AC unity-t, szépen futtott játszottam vele egy órát, aztán estére ott hagytam a gépet letölteni a dolgokat, de reggel mikor visszaültem megint jött a szép kék képernyő, most már el is tudtam olvasni a hibát WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.
Ez a hiba most már durván 5 percenként feljön.
Utána olvastam a neten, hogy mi lehet a gond, elvileg driver hiba, megnéztem újból a gépet, minden jól van bedugva mindenhová.
Tudnátátok esetleg tippeket adni, hogy mivel lehet a gond, vagy hogy mit tudnék csinálni?
Nézd meg a biosba nincs e kikapcsolva a 4. mag