CPU-Z helyett most pedig jöhet a Geekbench... 😆
[LINK]
Innen lehet letölteni a trial verziót, én is azt próbáltam: [url]http://www.primatelabs.com/geekbench/customers/?utm_expid=60735552-1.Oyh--j6lRN6rn2AqhkP-Pg.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu[/url]
Ez azért elvárható, főleg úgy hogy 700MHz-el magasabb órajelen ketyeg a 6700K. Bár ez még mindig csak benchmark, élesben kíváncsi vagyok mekkora lenne a különbség. De na, azért mégis csak egy 2011-es prociról van szó... 😊
Az igen a 6700k 4,6ghz mellett kb majd nem 2x olyan erős 1 szálon mint a 2600k ez ciki :S mondjuk egy tuningosabb 2600k megnéznék szívesen jobb darab simán ketyeg 4,6-5ghz körül hogy akkor mit dobna 😃
Az már igen.
Nekem fent van az ASUS GPU Tweak és ott alapból felhúzza 1150/7010-ről 1163/7030-ra.
Viszont próbáltam 1200/7100-on is és úgy játszottam vele 2-3 órát de nem problémázott. 😃
Kár h nekem már nincs meg a gtx 960 :S nyomhattunk volna teszteket zsolt a gtx 770-ed el mert ugye cpu ugyan az 😃 csak szólok h nekem majdnem 1600mhz.t ment a gtx 960am 😃
650 Ti Boost vs. GTX 770? Nem lenne valami reális... 😃
Esetleg 800x600-as tesztek minimum grafikán... Ott talán kijön a különbség. 😆
Mondanám hogy beszerzek (ismét) egy GTX 770-t, de 970 alá már nem adok. 😆
Elég szép eredmény. 😀
4,5-ön szerintem bőven 700 fölött lesz lehet beéri még a 4770-et is még ha nem is a k-t.
Viszont pontokban láttam a húzás eredményét jöjjön végre egy kis játék is. 😃
Pixx:Biztos jól döntöttél. Vásárlás-kor én egy i5 2500 és az fx között vaciláltam. Akkor nem sokkal de drágább volt az I5. Nem is ez volt a döntésem oka hanem, hogy kipróbáltam és játékok alatt az fx volt a jobb. Crysis 2, f1 2013, NFS Shift 2. Ezeket próbáltam és engem akkor meggyőzött ez. Majd meglátjuk a Zen után mit hoz a jövő. Ha jó lesz akkor valószínű abból lesz egy nagyobb vagy i7 4790k. 😀 Meglátjuk
aha értem akkor lehet a tied valami "újabb" kivitel lehet vagy passz 😃 nekem egy asus m5a97 evo r2.0 lapban ment az fx én szerettem nagyon csak kíváncsi voltam még is milyen az intel mert P4 óta nem volt nekem csak amd meg hát mivel én csgo,cod2,cod4 bár ezek közül már csak cs megy ezeknek éltem/élek és ezekben jobb ha 1 szálon erősebb a cpu ez is oka volt a cserének 😃
Srácok!
Teljesen mindegy, hogy saját képet linkel be az illető vagy saját in-game videót, egyik sincs elfogadva.
Linkeltem már be pár in-game videómat és mellé a másik oldal in-game videóját azonos beállításokkal (játékokban is) és jöttek az "okos" kommentek, hogy ez miért nem hiteles, és ilyet különben sem tudhat az AMD. Osztottam meg saját rendszerem fogyasztási adatait (mindkét oldalról), ez sem volt hiteles másnak.
Az ember kora sem mérvadó...
Szóval nyugodság van 😉
zsoltdeak17: most már állj le mert kiböki valaki szemét a végén xdd am ha 3.9ghz mellett kaptál 675 pontot a cr15 szerint meg a 3770 alapon 3,4-en kap 662 pontot akkor kb a ivynek a sandyval szemben 400mhz előnye van.hmm akkor aki tuningol nem sok értelme van a 3770k-nak én úgy tudom azok kevesebbet mennek általában mint a 2600k procik meg ugye ott a melegedés gondja is neki delidelni meg macerás ha nincs eszközöd és ez végett melegedés végett mennek amúgy kevesebbet is
Bud-Fckn-Spencer: Mint említettem volt eddig sem csináltam videókat, ez után sem fogok. Itt jegyzem meg, legjobb tudomásom szerint maga a videókészítés is plusz terhelést akaszt a gépre.
ddkk22: Amúgy a beállításokkal sosem szöszölök túl sokat. Nem állogatom a gépet, nem babrálok vele. Vagy hagyom azon, amit beállított magának, vagy rábökök a gyári beállítások közül a magasra és amit dob, azt dob. Annyit szoktam játszani még vele, hogy az ilyen hairworks és hasonlókat kiütöm, meg ha van fxaa és msaa, akkor utóbbit kilövöm. Ennyi. Képet meg úgy lőttem, hogy beléptem a beállításokba és lőttem egyet, majd elindítottam a játékot és ahol betöltött ott is. Anno a witcher fórumában nem akadt fenn ezen senki. A beállítások böngészése nem az én világom. Mikor írtam a Primal tesztet utólag jöttem rá a képek feltöltése közben, hogy lövésem sincs, mit állíthatott be magának, mert csak az afterburnerrel néztem meg pár percig, hogy mekkora terhelést akaszt a gépre, hogy a tesztbe beletegyem, ha valami irreálisat látok. Ugyan is a tigrises képen látszik, hogy elég ronda a szőre közelről, amin elgondolkodtam, de aztán hagytam a fenébe.
Ennyit tudok róla elmondani a "védelmemben". Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy épp valami ideális helyzet állt fent a kép készítésekor, mivel a witchernél is csak egy kis időre kapcsoltam be az afterburnert, mert terveztem arról is egy tesztet írni, így könnyen elképzelhető, hogy egyébként 30 fps-el ment (Vsync, ugye..), csak akkor már nem néztem.
Már megint ott tartunk, hogy a videó... Egyszerű a dolog csinálsz egy 5 perces videót és mindenki csöndbe marad, aki eddig nem hitt neked, ellenkező esetben meg maradunk ugyanott, ahol a part szakad !
Vannak érvek és ellenérvek ezzel semmi gond nincs, de ha valaki már csakazért is daccból próbál érvelni, mert állítása szerint elfogultak, az inkább vicces, mint ahogy vlad is mondta ott már átesünk a ló túloldalára...
És mindenki tisztában vele, hogy ez egy fórum és ez a topik mit takar, csak sokaknak inkább az szúrhat szemet, ha valaki teljesen vakon bizonygatja az igazát vagy esetleg direktbe menően csinálja ezt, ahogy te mert a másik táborban "sokan" vannak... Ami hozzáteszem nem véletlen.
Röviden tömören ennyi, ha pedig annyira izgat ez az Amd vs Intel dolog, akkor meg pláne nem értem miért nem alacsonyodsz le annyira, hogy itt a többiekkel megosztanál egy saját tényfeltáró videót ! 😊
csuz-li
Most ne haragudj meg, nekem nincs veled semmi bajom, mint ahogy mással se ezen az oldalon, de most hiába linkeltél be egy képet ahol pont 60fpsed van, amit írtam lentebb is, meg lehet úgy csinálni hogy egy képerejéig meg legyen a 60fps, de nem hiszem hogy játékközben is beton stabil 60fpesed van 😲 itt egy videó, ha minden igaz akkor a videóban szereplő illetőnek hasonló beállításokon megy a játék mint neked.
Ez nem kötekedés, csak nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy mehet 60fpesel, mikor nekem is 45-50fps volt r9 290-nel high-ultra beállításokon.
Bud-Fckn-Spencer: Hát én is leírtam és nekem is van tapasztalatom, bár 90%-ban Intellel... 😜
Csak amit én írok, az nem találkozik sokak prekoncepciójával. Nincs ezzel gond amúgy. Nekem is van egy prekoncepcióm, mint mindenkinek. Sokkal nehezebb valaki prekoncepciójával szemben érvelni, mint mellette, mert az illető előbbi esetben nem, míg utóbbi esetben inkább elfogadja ugyan azokat a dolgokat bizonyítékként. (pl.: régebben fáradtam azzal, hogy belinkeljek videókat, mint most MC MaRcI. És míg MC MaRcI videója simán el lett fogadva "bizonyítékként"most, addog anno az enyémek le lettek söpörve az asztalról különböző kifogásokkal; ám AMD pártiak ugyan úgy elfogadták az enyémet is "bizonyítékként" ) Erről a pszichológia elég bőven kínál vonatkozó irodalmat. Most akkor arról ne is beszéljünk, hogy általában egy ilyen fórum, aminek a címe az "AMD vs Intel", amúgy is a vallásháborúk helyszíne, mint a "Windows vs Linux", vagy "konzol vs PC". 😀
vladtepes2: Értem én, csak hát a vallásháború engem is el tud ám ragadni, mert emberből volnék. Amúgy örülök, hogy tetszett a teszt, jó kis játék lett, bár elsőre nem lopta magát a szívembe.
csuz-li: Respect a válaszodért. Azért már nem, mert "A hozzászólásaim azért egyoldalúak itt, mert a többi is az". Te tudod mire mit írsz, válaszolz, javasolsz. Ha a többi válasz egyoldalu, akkor neked nem feltétlenül kötelező annak lenned. 😀 Itt a hozzászólások minőségében a kor az ami elüt. Másképpen kell reagálni egy tizenéves írására, mint egy láthatólag idősebb tag írására, de ez a tapasztalat vagy tudás kérdésére is igaz. Tisztellek az írásaidért, a Farcry újabb részének "tesztje" tőled kifejezetten tetszett. 😀 Nemsokára én is élvezhetem remélem. (Már a játékot) 😀
Bud-Fckn-Spencer: Nem csak a Skylake i5 elég a játékra! 😃
Szerk: Nah bocs Spenci már vágom mire írtad. 😀
Ne vegyük már egy kalap alá az összes i5-öt... A mostani i5 skylake simán elég játékra !
Ja és megint csak azt tudom mondani, hogy manyikati szépen leírta már mi mire elég és ahogy olvastam neki elég nagy tapasztalata van intel és amd-s vonalon is.
vladtepes2: Nem akarok én bizonyítani semmit. Minek? Jött egy kérdés, leírtam a választ. Odatettem egy képet magyarázatul. Ennyi.
Nekem mindegy, ki mit vesz. Ami miatt általában mérges tudok lenni az az, ha valakit lelkes amatőrök rábeszélnek egy i5-re olyankor, mikor i7 kellene, mert az "i5 mindenre elég". Nem elég; és az, aki a nehezen összeszedett pénzét emiatt rosszul költi el, bukik rajta. Az már kevésbé érdekel, hogy Intel, vagy AMD processzort vesz valaki. Ha i5-öt veszel, vagy fx-8xxx-et, akkor kompromisszumot kötsz, mert nincs elég pénzed. Ez normális. Én is i7-re akartam cserélni az i5-760-at, de ugye a pénz beleszólt a dologba. Viszont nem mindegy, hogy mekkora az a kompromisszum, amit annak fényében kell megkötni, hogy mire akarod használni a gépet. Ha olyan szoftverek futtatására, ahol a több szálas teljesítmény számít, akkor is mást választasz, meg akkor is, ha olyanokat, ahol az egy szálas teljesítmény a fontos. Főleg, mert utóbbi esetben az i5 jobb választás egy i7-nél is, azonos családon belül. Viszont a játékok klasszikusan több szálas szoftverek.
Nem kell messzire menni, itt is volt már pár játék alatt olyan hozzászólás, amiből kiderült, hogy bizony az i5 mindenre elég - meglehetősen hangos - mantrája nem állta meg a helyét a valóságban.
Nincs azzal semmi gond, ha valaki azt választja. Stabilabb a teljesítmény, modernebb és bizonyos tekintetben jóval erősebb cucc. Csak ez akkor jó döntés, ha tudatos és mindent figyelembe véve lett meghozva. A hozzászólásaim azért egyoldalúak itt, mert a többi is az. Így aztán a "egyik - másik" elemzés egyik oldala le van fedve, hát marad a másik...
MC MaRcI: A kérdés jogos. Fogalmam sincs, mivel a witchert még nem próbáltam ki a mostani kártyán. Most a World of Warships és a Far Cry Primal van épp porondon.
[LINK]
Innen lehet letölteni a trial verziót, én is azt próbáltam: [url]http://www.primatelabs.com/geekbench/customers/?utm_expid=60735552-1.Oyh--j6lRN6rn2AqhkP-Pg.1&utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.hu[/url]
Nagyon kevés...
Nálam így ment:
4.58
4.69
(A feszültség adatok is valós értékek)
Bár ez még mindig csak benchmark, élesben kíváncsi vagyok mekkora lenne a különbség. De na, azért mégis csak egy 2011-es prociról van szó... 😊
És az a csodás Amd 4x annyiba kerül...😊 Ennyi pénzért kicsit többet várna az ember attól a procitól.
Nekem fent van az ASUS GPU Tweak és ott alapból felhúzza 1150/7010-ről 1163/7030-ra.
Viszont próbáltam 1200/7100-on is és úgy játszottam vele 2-3 órát de nem problémázott. 😃
2016-06-07 21:25:14 - GTA5
Frames: 20461 - Time: 196188ms - Avg: 104.293 - Min: 41 - Max: 257
2016-06-08 21:24:37 - GTA5
Frames: 19939 - Time: 192110ms - Avg: 103.789 - Min: 45 - Max: 257
GTX 770 mellett aligha fogsz észrevenni különbséget játékok alatt.
Ettől függetlenül és kíváncsi vagyok azonos órajelen mekkora különbség van az Efiksz és KórÁj7 közt.
Én próbálom ki, hogy az eddigihez képest változott-e valamit a sajátom.
Esetleg 800x600-as tesztek minimum grafikán... Ott talán kijön a különbség. 😆
Mondanám hogy beszerzek (ismét) egy GTX 770-t, de 970 alá már nem adok. 😆
4,5-ön szerintem bőven 700 fölött lesz lehet beéri még a 4770-et is még ha nem is a k-t.
Viszont pontokban láttam a húzás eredményét jöjjön végre egy kis játék is. 😃
Pixx:Biztos jól döntöttél. Vásárlás-kor én egy i5 2500 és az fx között vaciláltam. Akkor nem sokkal de drágább volt az I5. Nem is ez volt a döntésem oka hanem, hogy kipróbáltam és játékok alatt az fx volt a jobb. Crysis 2, f1 2013, NFS Shift 2. Ezeket próbáltam és engem akkor meggyőzött ez. Majd meglátjuk a Zen után mit hoz a jövő. Ha jó lesz akkor valószínű abból lesz egy nagyobb vagy i7 4790k. 😀 Meglátjuk
Crysis 3 alatt még így sem ütöttem meg az 50 fokot. 😃
Spoiler!
A szorzót állítottam meg pár energiatakarékos dolgot kapcsoltam ki. 😀
itt az enyém még mikor fx-em volt :
Teljesen mindegy, hogy saját képet linkel be az illető vagy saját in-game videót, egyik sincs elfogadva.
Linkeltem már be pár in-game videómat és mellé a másik oldal in-game videóját azonos beállításokkal (játékokban is) és jöttek az "okos" kommentek, hogy ez miért nem hiteles, és ilyet különben sem tudhat az AMD. Osztottam meg saját rendszerem fogyasztási adatait (mindkét oldalról), ez sem volt hiteles másnak.
Az ember kora sem mérvadó...
Szóval nyugodság van 😉
(Non K procinál ennyi a max, majd valamikor beszerzek egy 2600K-t...)
Cinebench ugyan 3.4GHz-t mutat de az a valóságban 3.9GHz.
ddkk22: Amúgy a beállításokkal sosem szöszölök túl sokat. Nem állogatom a gépet, nem babrálok vele. Vagy hagyom azon, amit beállított magának, vagy rábökök a gyári beállítások közül a magasra és amit dob, azt dob. Annyit szoktam játszani még vele, hogy az ilyen hairworks és hasonlókat kiütöm, meg ha van fxaa és msaa, akkor utóbbit kilövöm. Ennyi. Képet meg úgy lőttem, hogy beléptem a beállításokba és lőttem egyet, majd elindítottam a játékot és ahol betöltött ott is. Anno a witcher fórumában nem akadt fenn ezen senki. A beállítások böngészése nem az én világom. Mikor írtam a Primal tesztet utólag jöttem rá a képek feltöltése közben, hogy lövésem sincs, mit állíthatott be magának, mert csak az afterburnerrel néztem meg pár percig, hogy mekkora terhelést akaszt a gépre, hogy a tesztbe beletegyem, ha valami irreálisat látok. Ugyan is a tigrises képen látszik, hogy elég ronda a szőre közelről, amin elgondolkodtam, de aztán hagytam a fenébe.
Ennyit tudok róla elmondani a "védelmemben". Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy épp valami ideális helyzet állt fent a kép készítésekor, mivel a witchernél is csak egy kis időre kapcsoltam be az afterburnert, mert terveztem arról is egy tesztet írni, így könnyen elképzelhető, hogy egyébként 30 fps-el ment (Vsync, ugye..), csak akkor már nem néztem.
Vannak érvek és ellenérvek ezzel semmi gond nincs, de ha valaki már csakazért is daccból próbál érvelni, mert állítása szerint elfogultak, az inkább vicces, mint ahogy vlad is mondta ott már átesünk a ló túloldalára...
És mindenki tisztában vele, hogy ez egy fórum és ez a topik mit takar, csak sokaknak inkább az szúrhat szemet, ha valaki teljesen vakon bizonygatja az igazát vagy esetleg direktbe menően csinálja ezt, ahogy te mert a másik táborban "sokan" vannak... Ami hozzáteszem nem véletlen.
Röviden tömören ennyi, ha pedig annyira izgat ez az Amd vs Intel dolog, akkor meg pláne nem értem miért nem alacsonyodsz le annyira, hogy itt a többiekkel megosztanál egy saját tényfeltáró videót ! 😊
Spoiler!
Most ne haragudj meg, nekem nincs veled semmi bajom, mint ahogy mással se ezen az oldalon, de most hiába linkeltél be egy képet ahol pont 60fpsed van, amit írtam lentebb is, meg lehet úgy csinálni hogy egy képerejéig meg legyen a 60fps, de nem hiszem hogy játékközben is beton stabil 60fpesed van 😲 itt egy videó, ha minden igaz akkor a videóban szereplő illetőnek hasonló beállításokon megy a játék mint neked.
Ez nem kötekedés, csak nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy mehet 60fpesel, mikor nekem is 45-50fps volt r9 290-nel high-ultra beállításokon.
Csak amit én írok, az nem találkozik sokak prekoncepciójával. Nincs ezzel gond amúgy. Nekem is van egy prekoncepcióm, mint mindenkinek. Sokkal nehezebb valaki prekoncepciójával szemben érvelni, mint mellette, mert az illető előbbi esetben nem, míg utóbbi esetben inkább elfogadja ugyan azokat a dolgokat bizonyítékként. (pl.: régebben fáradtam azzal, hogy belinkeljek videókat, mint most MC MaRcI. És míg MC MaRcI videója simán el lett fogadva "bizonyítékként"most, addog anno az enyémek le lettek söpörve az asztalról különböző kifogásokkal; ám AMD pártiak ugyan úgy elfogadták az enyémet is "bizonyítékként" ) Erről a pszichológia elég bőven kínál vonatkozó irodalmat.
Most akkor arról ne is beszéljünk, hogy általában egy ilyen fórum, aminek a címe az "AMD vs Intel", amúgy is a vallásháborúk helyszíne, mint a "Windows vs Linux", vagy "konzol vs PC". 😀
vladtepes2: Értem én, csak hát a vallásháború engem is el tud ám ragadni, mert emberből volnék. Amúgy örülök, hogy tetszett a teszt, jó kis játék lett, bár elsőre nem lopta magát a szívembe.
Bud-Fckn-Spencer: Nem csak a Skylake i5 elég a játékra! 😃
Szerk: Nah bocs Spenci már vágom mire írtad. 😀
Ja és megint csak azt tudom mondani, hogy manyikati szépen leírta már mi mire elég és ahogy olvastam neki elég nagy tapasztalata van intel és amd-s vonalon is.
Nekem mindegy, ki mit vesz. Ami miatt általában mérges tudok lenni az az, ha valakit lelkes amatőrök rábeszélnek egy i5-re olyankor, mikor i7 kellene, mert az "i5 mindenre elég". Nem elég; és az, aki a nehezen összeszedett pénzét emiatt rosszul költi el, bukik rajta. Az már kevésbé érdekel, hogy Intel, vagy AMD processzort vesz valaki. Ha i5-öt veszel, vagy fx-8xxx-et, akkor kompromisszumot kötsz, mert nincs elég pénzed. Ez normális. Én is i7-re akartam cserélni az i5-760-at, de ugye a pénz beleszólt a dologba. Viszont nem mindegy, hogy mekkora az a kompromisszum, amit annak fényében kell megkötni, hogy mire akarod használni a gépet. Ha olyan szoftverek futtatására, ahol a több szálas teljesítmény számít, akkor is mást választasz, meg akkor is, ha olyanokat, ahol az egy szálas teljesítmény a fontos. Főleg, mert utóbbi esetben az i5 jobb választás egy i7-nél is, azonos családon belül. Viszont a játékok klasszikusan több szálas szoftverek.
Nem kell messzire menni, itt is volt már pár játék alatt olyan hozzászólás, amiből kiderült, hogy bizony az i5 mindenre elég - meglehetősen hangos - mantrája nem állta meg a helyét a valóságban.
Nincs azzal semmi gond, ha valaki azt választja. Stabilabb a teljesítmény, modernebb és bizonyos tekintetben jóval erősebb cucc. Csak ez akkor jó döntés, ha tudatos és mindent figyelembe véve lett meghozva. A hozzászólásaim azért egyoldalúak itt, mert a többi is az. Így aztán a "egyik - másik" elemzés egyik oldala le van fedve, hát marad a másik...
MC MaRcI: A kérdés jogos. Fogalmam sincs, mivel a witchert még nem próbáltam ki a mostani kártyán. Most a World of Warships és a Far Cry Primal van épp porondon.
Teljesen igazad van jobban nem is lehetne megfogalmazni !
Mcmarci lehet 100..😆 Lassan ott tartunk, hogy a 980-at is lepipálja ! 😊
most néztem am youtubon egy tucat videót 1600x900-ban r9 270-el magas beállításon kb 40fps-van
szóval ennyit erről.....
1080p r9 270
neki közepesen van 60fps-e
csuzli most nem kötekedésből kérdezem de akkor most neked hány fps-ed van r9 380-al?
tényleg csak kíváncsiság