steffi: Én azért nem tartom nagy őrültségnek az i7-et, ma már minden játék 8 szálas processzort kér és ez a jövőben sem lesz kevesebb. Persze igazuk van az előttem szólóknak: inkább erős VGA, mint erős CPU kell egy játéknak, csak szerintem a 960 is elég most, később meg egyszerűbb egy nagyobb VGA-t beletenni a gépbe, ha úgy fejlődnek a játékok, mintsem processzort cserélni. Persze, ha nem akarsz fejleszteni ezen a gépen, hanem komplett cserében gondolkodsz, vagy szívesen raksz bele később CPU-t, ha úgy hozza a szükség, akkor inkább az i5 + erősebb VGA.
Viszont a 700W-os táp kicsit sok. A jobb fajtából 500W is elég, de legyen 600, a biztonság kedvéért, viszont annál nagyobb csak akkor kel, ha 2db VGA-t akarsz beletenni. A túl nagy táp sem jó, mert stabilitási problémákhoz vezethet.
Kserooo:
Na ha már Troll vagyok, leszek én az az állat aki bevállalja, max leköpnek.
Alapvetően 3-féle játék van:
Van amit Nvidiára optimalizáltak.
Van amit AMD-re
Van amit se NV-re, se AMD-re (Ubisoft termékek pl.)
Így első körben: sokat segítenél ha leírnád kb. miket vettél célkeresztbe, és legalább azt még, hogy milyen felbontásban tervezel játszani. pl.: 2011-2012 körüli játékokig simán kijön 150-160-ból egy gép, de ennél újabbakat csak 720p-768p felbontásnál merném futtatni egy ilyenen. Sajna elszálltak az árak, és 150-ért a belépő gamer-ek vannak csak, de nézzük azért mi jön ki ebből.
Új gép, és lehetőleg intel, ebben az ársávban 2011-v3-as tokozás nem jön ki. Szóval 1150 vagy 1151-es tokozással számolhatsz: utóbbi az újabb, itt minden drágább picit: alaplap, proci, ddr4-es ram is. Ezért én maradnék a 1150-es tokozásnál, mondjuk b85 chippel. ilyet 15-19 ezer körül találsz. i3-4170-es is befér, ramból pedig pl. hyperx fury black 2x4 GB 1600 Mhz. Ház: ez az egyetlen amiből hosszabb távra tudsz tervezni (nem avul el 2 évente) + hűtésért felel, Zalman Z3 plus/Kolink aviator stb alá nem mennék. 14-15 ezer. 5-6 ezer forintos 😆L happy és társait én kerülném. HDD: wd10ezex, legolcsóbb optika meghajtó (pl.: LG GH24NSC0), ez gari után 1-2 héttel úgyis összefoscha magát. Táp: mivel nincs kereted 120 ezres sokat fogyasztó VGA-ra, egy 400w-os elviszi a rendszert: pl amit írtak is előttem: FSP hexa+ 400, Be quiet 400w-osa vagy EVGA 430w-os is befér 13-14 körül mozognak. Noname 5-6 ezres tápok semmi védelemmel nem rendelkeznek és a hatásfokuk is rossz, kerülendő ez is. VGA: GTX 950 vagy R7 370 alá már nem mennék. Ezeket viszi is a 400-430w-os táp.
PL.: PCX-en ez jött ki: Gigabyte GA-B85M-D2V, i3-4170, Hyperx fury black 2x4 GB 1600, WD10EZEX, Zalman Z3 plus, Be quiet 400w, Gigabyte GTX 950 (GV-N950WF2OC-2GD), LG GH24NSC0. Ha otthon rakod össze 158 ezer körül van, erre jön még rá szállítási + egyéb költségek, ha 165 ezret mondok szerintem sokat mondtam. Hátulütője: alaplap: csak 2 ram slot van, később ha több ram kell, cserélned kell a ram modulokat. 2 kártyás rendszert nem tudsz kiépíteni. táp miatt sem nagyon, és később nem biztos h nagyobb kártyára váltáskor bírja a terhelést. i3 nem biztos h futureproof. Szóval ez van, kompromisszumokat kell vállalni ilyen árban. Válthatsz pl: drágább lapra, tápra, és Processzorra, de akkor csak egy ideiglenes olcsóbb VGA fér be a keretbe. Esetleg ha nem kell feltétlenül új gép, használt piacon is szétnézhetsz. Lényeg: ez csak egy tájékoztató konfig amit összedobtam.
Sziasztok lenne egy kérdésem, skylake procit szeretnék venni viszont olvastam olyanokat hogy megsérülhet a proci stb.
Lényeg az hogy vigyázni kell a processzor hűtő csavarokkal, meg mikor szállítod a gépet? bocsi a hülye kérdésért 😊
Ha valami volt elfekvőben és nem kellett újonnan megvenni lehet(Mondjuk monitor ami kapásból 50 rugó). De én összedobáltam magamnak a PCX-en mennyi lenne a gép pontosan az adatlapod után és az egér kivételével (azt ott nem találtam meg) 320-ra jött ki az új alkatrészek ára.
mit szóltok a gépemhez? egy hete muzsikál és valami fantasztikus. nagyon jól összeválogatott konfig a tapasztalataim szerint. ajánlom minden kezdőnek aki most akar gépet venni😀
Oké, ezer hálám a tiétek, kezd kiformálódni a végleges, egyedül még a házon gondolkodom, mert szeretnék neki egy kis formát, de ha nem 10ezres kategóriát veszek, akkor 4 helyett 8 giga ramot be tudok szerezni már kezdésnek 😃
Rendben, köszönöm 😃
És amit utoljára linkeltem? Hexa+ az is, 80-as hatásfoka van és a watt szám is 500 és nem mellesleg egész baráti ára van. Mert ha az megfelelő, akkor megvan a nyertes 😀
Nem kell átalakító az 6+2 pines igazából... én nem ajánlom a cm alsó szériáját, ha egy táp 600wattos és csak 14k az már gyanús kategória... inkább azok között nézelődj, amiket ajánlottam, még egyszer hangsúlyozom, ne tévesszen meg a watt, az a konfig amit kinéztél jó, ha 200wattot fog fogyasztani... tehát attól ne félj, még egy jó 300-as táp is bőven elég volna...
Az asztalom aljában tartanám (konkrétan egy fa van alatta), mögötte pedig az ágyam és a fal közötti kb 30-40 centi van, ha meg nem oda tenném, akkor az szőnyegen lenne 😀
Tápnál ugye vannak a VGA csatlakozók és a mostani (HD5750) és a leendő (GTX950) is 6 pines. Ha egy tápon 8 pines csatlakozó van, akkor azt tudom ugyan úgy használni hozzá, vagy átalakító kell hozzá?
Mert ha tudom, akkor szerintem meg is van a nyerő táp: [LINK]
Ezt a márkát mindenhol dicsérték, ezért is csillant fel a szemem, mikor megtaláltam. 😀
De igazából attól is függ, hogy hol fogod tárolni a gépet, azért mondtam hogy alsót vennék, mert én lent a viszonylag hideg kövön tartom a gépet, ami mindenképp jót tesz a táp hűtésének. 😀
Max 15 lenne rá most a keret (+-1000), próbálok keresgélni én is, ismerősök mind a Cooler mastert mondták, hogy az jó és megbízható. Most néztem egyet (remélem nem gond, hogy bolt linkjét is mutatom, nem reklámnak szánom) ami szintén Cooler, ennek 85%-os hatásfoka és szintén 600w-os.
[LINK]
Köszönöm egyébként a segítséget, nem szeretnék rosszat venni sok pénzért.
Illetve még egy kérdés: Házból alsó vagy felsőtáposat érdemes venni?
Korrekt, kompromisszumokkal elég lesz az új játékokhoz is! Egyedül táp helyett én a BE QUIET! SYSTEM POWER 8 400W vagy a Hexa + 400-at ajánlom! ugyanabban az árban van.
Sziasztok!
A Terv gépem szerintetek elég a mai játékoknak? nem a Full HD a cél (alapból nem olyan a monitorom sem, de ez mindegy), hanem egy közepes grafika mondjuk a Mad Maxnél/AC Syndicatenél/SW Battlefrontnál/Witcher 3nál?
Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
fölösleges, de itt van az i7-es dupla annyit tud mint az Amd elégcsak a cinebench15 értékeket megnézni Single core és multi core-ba is elpicsázza az intel ! 😀
Tessék itt megnézheted, hogy mit tud a Gtx950m jó pár játéknál... Az fps szám mellet a compare feliratra kattintva fogsz találni érdekességet. 😉
[LINK]
hát ettől tartok én is bár nem tudom az a baj h y700-nak az AMD-s(olcsóbb) kiviteléről nincs sehol se egy videó ahol tesztelnék a játékot, viszont a lenovo hivatalos oldalán azt állítják a 2 konstrukció csak nagyon minimálisan tér el(lenovo y700 inteles és az amd-s)
ezért nem tudom:/
mert amellett az AMD FX8800P-ről és az AMD Radeon R9 M385-ről is sok jót hallottam és sok helyzetben pl a vidikari verte a M950-es nvidiát:/ nagyon tanácstalan vagyok
igen arról olvastam és hát becsúszik bárkinek hiba, az ilyenek egyedi elszigetelt esetek
am erről a ROG_ról olvastam sokat és sokban különbözik a másik asustól pl laptop házának anyaga is meg a hűtési elemekből is több van benne és több a foglalt, bővíthetőbb
de nem tudom igazán megvallva:/ nekem laptop kéne ami azért high-on viszi a játékokat(gondolok itt GTA5, Far Cry 4, DayingLight, stb, Battlefield 3-4, COD-okból az újabbak, stb)
de hát ahogy nézem jót 260E-270E-ért nem fogok kapni😞
Nem tud többet csak annyiban hogy van billentyű háttérvilágítás ahogy nézem.Viszont érdemes elolvasni azt az 1 véleményt is ami oda van írva a linkben.Abban benne van hogy nem stimmel valami a háttérvilágítással.
meg vagyok lőve mert a Lenovo jobb paraméterekkel rendelkezik(kijelzőben, hangrendszerben, optikai meghajtót radium ad hozzá ingyen USB-set, van hely SSD-nek [asusban nincs csak ha kiveszik meghajtót], stb)
de igen tudom h Intel+Nvidia erősebb mint AMD :/ nem tudom mi tévő legyek :'(
A kettő közül én az Intel procival szerelt Asust venném.Az Intel 1 magja erősebb mint az AMD 1 magja tudomásom szerint.Másrészt az Asus-ban van optikai meghajtó.Viszont a Lenovo Crossfire-ben működik, de nem tudom hogy ez mennyit számít játékokban.
Persze igazuk van az előttem szólóknak: inkább erős VGA, mint erős CPU kell egy játéknak, csak szerintem a 960 is elég most, később meg egyszerűbb egy nagyobb VGA-t beletenni a gépbe, ha úgy fejlődnek a játékok, mintsem processzort cserélni. Persze, ha nem akarsz fejleszteni ezen a gépen, hanem komplett cserében gondolkodsz, vagy szívesen raksz bele később CPU-t, ha úgy hozza a szükség, akkor inkább az i5 + erősebb VGA.
Viszont a 700W-os táp kicsit sok. A jobb fajtából 500W is elég, de legyen 600, a biztonság kedvéért, viszont annál nagyobb csak akkor kel, ha 2db VGA-t akarsz beletenni. A túl nagy táp sem jó, mert stabilitási problémákhoz vezethet.
Nézd meg az én tervem az 297 ezerből jön ki. 😀
lap: MSI H97M-G43
proci: I7-4790
proci hütö:Thermaltake CL-P002-AL14BL-B Frio Silent 14
memoria: Kingston 16GB DDR3 1600MHz Kit(2x8GB) HyperX Fury Black
vga: Msi GTX960 Gaming 4GB
wincsi: Western Digital 1TB 7200rpm
ház: Thermaltake Versa G1
táp: CoolerMaster 700W B700 ver.2
monitor: Asus 23" VC239H IPS LED
ez lenne 365K
Na ha már Troll vagyok, leszek én az az állat aki bevállalja, max leköpnek.
Alapvetően 3-féle játék van:
Van amit Nvidiára optimalizáltak.
Van amit AMD-re
Van amit se NV-re, se AMD-re (Ubisoft termékek pl.)
Így első körben: sokat segítenél ha leírnád kb. miket vettél célkeresztbe, és legalább azt még, hogy milyen felbontásban tervezel játszani. pl.: 2011-2012 körüli játékokig simán kijön 150-160-ból egy gép, de ennél újabbakat csak 720p-768p felbontásnál merném futtatni egy ilyenen. Sajna elszálltak az árak, és 150-ért a belépő gamer-ek vannak csak, de nézzük azért mi jön ki ebből.
Új gép, és lehetőleg intel, ebben az ársávban 2011-v3-as tokozás nem jön ki. Szóval 1150 vagy 1151-es tokozással számolhatsz: utóbbi az újabb, itt minden drágább picit: alaplap, proci, ddr4-es ram is. Ezért én maradnék a 1150-es tokozásnál, mondjuk b85 chippel. ilyet 15-19 ezer körül találsz. i3-4170-es is befér, ramból pedig pl. hyperx fury black 2x4 GB 1600 Mhz. Ház: ez az egyetlen amiből hosszabb távra tudsz tervezni (nem avul el 2 évente) + hűtésért felel, Zalman Z3 plus/Kolink aviator stb alá nem mennék. 14-15 ezer. 5-6 ezer forintos 😆L happy és társait én kerülném. HDD: wd10ezex, legolcsóbb optika meghajtó (pl.: LG GH24NSC0), ez gari után 1-2 héttel úgyis összefoscha magát. Táp: mivel nincs kereted 120 ezres sokat fogyasztó VGA-ra, egy 400w-os elviszi a rendszert: pl amit írtak is előttem: FSP hexa+ 400, Be quiet 400w-osa vagy EVGA 430w-os is befér 13-14 körül mozognak. Noname 5-6 ezres tápok semmi védelemmel nem rendelkeznek és a hatásfokuk is rossz, kerülendő ez is. VGA: GTX 950 vagy R7 370 alá már nem mennék. Ezeket viszi is a 400-430w-os táp.
PL.: PCX-en ez jött ki: Gigabyte GA-B85M-D2V, i3-4170, Hyperx fury black 2x4 GB 1600, WD10EZEX, Zalman Z3 plus, Be quiet 400w, Gigabyte GTX 950 (GV-N950WF2OC-2GD), LG GH24NSC0. Ha otthon rakod össze 158 ezer körül van, erre jön még rá szállítási + egyéb költségek, ha 165 ezret mondok szerintem sokat mondtam. Hátulütője: alaplap: csak 2 ram slot van, később ha több ram kell, cserélned kell a ram modulokat. 2 kártyás rendszert nem tudsz kiépíteni. táp miatt sem nagyon, és később nem biztos h nagyobb kártyára váltáskor bírja a terhelést. i3 nem biztos h futureproof. Szóval ez van, kompromisszumokat kell vállalni ilyen árban. Válthatsz pl: drágább lapra, tápra, és Processzorra, de akkor csak egy ideiglenes olcsóbb VGA fér be a keretbe. Esetleg ha nem kell feltétlenül új gép, használt piacon is szétnézhetsz. Lényeg: ez csak egy tájékoztató konfig amit összedobtam.
Legalábbis én ezt olvastam róla még régebben.
Lényeg az hogy vigyázni kell a processzor hűtő csavarokkal, meg mikor szállítod a gépet? bocsi a hülye kérdésért 😊
Max 150-160 ezer lenne rá. Lehetőleg intel-t szeretnék, de ha olcsóbban ki jön az AMD az is jó.
Igen teljesen jó.
És amit utoljára linkeltem? Hexa+ az is, 80-as hatásfoka van és a watt szám is 500 és nem mellesleg egész baráti ára van. Mert ha az megfelelő, akkor megvan a nyertes 😀
Tápnál ugye vannak a VGA csatlakozók és a mostani (HD5750) és a leendő (GTX950) is 6 pines. Ha egy tápon 8 pines csatlakozó van, akkor azt tudom ugyan úgy használni hozzá, vagy átalakító kell hozzá?
Mert ha tudom, akkor szerintem meg is van a nyerő táp: [LINK]
Ezt a márkát mindenhol dicsérték, ezért is csillant fel a szemem, mikor megtaláltam. 😀
De igazából attól is függ, hogy hol fogod tárolni a gépet, azért mondtam hogy alsót vennék, mert én lent a viszonylag hideg kövön tartom a gépet, ami mindenképp jót tesz a táp hűtésének. 😀
[LINK]
Köszönöm egyébként a segítséget, nem szeretnék rosszat venni sok pénzért.
Illetve még egy kérdés: Házból alsó vagy felsőtáposat érdemes venni?
Esetleg ő: [LINK]
Chieftec Force CPS-450S 450W megfelelő lehet?
Egyébként köszönöm a gyors válaszod 😀
A Terv gépem szerintetek elég a mai játékoknak? nem a Full HD a cél (alapból nem olyan a monitorom sem, de ez mindegy), hanem egy közepes grafika mondjuk a Mad Maxnél/AC Syndicatenél/SW Battlefrontnál/Witcher 3nál?
Válaszotokat előre is köszönöm! 😀
[LINK]
[LINK]
Tessék itt megnézheted, hogy mit tud a Gtx950m jó pár játéknál... Az fps szám mellet a compare feliratra kattintva fogsz találni érdekességet. 😉
[LINK]
Elég csak megnézni a gameplayeket...
ezért nem tudom:/
mert amellett az AMD FX8800P-ről és az AMD Radeon R9 M385-ről is sok jót hallottam és sok helyzetben pl a vidikari verte a M950-es nvidiát:/ nagyon tanácstalan vagyok
am erről a ROG_ról olvastam sokat és sokban különbözik a másik asustól pl laptop házának anyaga is meg a hűtési elemekből is több van benne és több a foglalt, bővíthetőbb
de nem tudom igazán megvallva:/ nekem laptop kéne ami azért high-on viszi a játékokat(gondolok itt GTA5, Far Cry 4, DayingLight, stb, Battlefield 3-4, COD-okból az újabbak, stb)
de hát ahogy nézem jót 260E-270E-ért nem fogok kapni😞
és ha amúgy hozzátennék kis pénzt és megvenném ezt?
http://www.arukereso.hu/notebook-c3100/asus/gl552jx-cn090d-p291875671/
de igen tudom h Intel+Nvidia erősebb mint AMD :/ nem tudom mi tévő legyek :'(
http://radium.hu/legjobb-ajanlatok/asus-x550jx-5791.html
http://radium.hu/lenovo-ideapad-y700-5668.html