Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
amd x6 osomnak
BIOS-ban nem lehet, Dell gépról van szó. PLL-t se tudom....
És nForce chipsetes!
Tudna valaki valami megoldást?
most neztem ezt a cooler mastert.nem rossz,es az ara sem veszes,csak olvasom,h.fan speed 2800rpm.az a max amivel bir porogni?csakmert ami nekem most rajta van a procin,ha jatszok,felmegy 7000-re is
Amd gyári hűtői 2 forintot sem érnek, nem számít a fordulat, van ami csak 1200-t pörög mégis jobban hűt.😀
ehhez mit szolnal?Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2,Arctic Cooling Freezer 13
arban majdnem ugyanannyi
Árukhoz képest gyengék, ha olcsón akarsz jó hűtőt akkor azt vedd amit írtam.
10k környékén: scythe ninja 3 rev. b
most neztem ezt a cooler mastert.nem rossz,es az ara sem veszes,csak olvasom,h.fan speed 2800rpm.az a max amivel bir porogni?csakmert ami nekem most rajta van a procin,ha jatszok,felmegy 7000-re is
Amd gyári hűtői 2 forintot sem érnek, nem számít a fordulat, van ami csak 1200-t pörög mégis jobban hűt.😀
ehhez mit szolnal?Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2,Arctic Cooling Freezer 13
arban majdnem ugyanannyi
hali.nekem lenne egy kerdesem.van egy amp phenom x6 1075-t procim,es ami van rajta a ventillator,az olyan hangos,h.nem lehet kibirni.azt ugy vettem.van valami otletetek,h.milyen processzorventillator vegyek ra,de nem valami nagyon dragat.a valaszokat elore is koszonom
Cooler Master Hyper TX3 Evo /// 5.5k
Kis tuning is mehet.
Nem hiszem hogy fesszel babrálni akarok mert a procinak le van törve néhány talpa aztán eddig működött, de +fesszel ki tudja hogy mi lenne 😕
Átállítottam 204-re, de CPUZ-ben még mindíg csak 2965 MHZ-et ír. Ez miért van ?
Olvasd el még egyszer GokuTM leírását, és talán rájössz, hogy miért 2965MHz lett az órajel 204MHz HT reffel. Ha nem jössz rá, akkor nem ajánlom, hogy egymagad tuninggal foglalkozz.
Megvan, miután a kérdést kiírtam rájöttem, hogy hülyeséget kérdeztem, de nem töröltem ki, mert már nem voltam gépnél.
Átállítottam 204-re, de CPUZ-ben még mindíg csak 2965 MHZ-et ír. Ez miért van ?
Olvasd el még egyszer GokuTM leírását, és talán rájössz, hogy miért 2965MHz lett az órajel 204MHz HT reffel. Ha nem jössz rá, akkor nem ajánlom, hogy egymagad tuninggal foglalkozz.
Nem találtam a BIOS-ban semmilyen FSB-vel kapcsolatos dolgot. Nem nagy cucc ez az alaplap. Lehet hogy nem lehet vele órajeleket állítgatni ?
Ha így van akkor van húzáshoz külön program ?
Nincs esetleg eldugva a menüpont? Csekkold a kézikönyvet! Nekem is CTRL+F1 billentyű kombinációra jelenik meg az a menüpont ahol tudom az FSB-t szorzót stb-t állítani.
Am nekem olyan kérdésem lenne, hogy én próbáltam FSB-vel húzni de már 203-nál is azt írja, hogy FSB is too high mikor újraindul a gép és tanácsolja h vegyem lejjebb. Viszont akkor még azt nem tudtam, hogy RAMnak is van köze ehhez és a RAM meg 6szoros szorzón volt sőt volt mikor 8szoroson. Szóval az volt a gond, hogy a RAM szorzója túl magas volt és ezért az FSB-t már ha 3-mal is megnöveltem már panaszkodott a BIOS?😃
Ha így van akkor van húzáshoz külön program ?
Szerintetek mi erősebb? Egy kétmagos 3,2ghz-es proci vagy egy 4 magos 2ghz-es proci? (Konkrétan mind a kettő Phenom II csak az egyik 555 a másik pedig visszavett B55)
Ebben szeretném segítségeteket kérni, mert nem tudom, hogy milyen program kell hozzá, meg úgy egyáltalán, még egyszer sem csináltam ilyet. 😀
Melyik hűtőt ajánlanátok tuningra a procimhoz?És majd a későbbiekben lesz egy bulldozerem is elvileg és hogy azt is jól hűtse majd olyat szeretnék mindenféleképpen.
1.Scythe Ninja 3 rev. B
2.Nochtua NH-U 12P-SE2
3.Cooler Master TPC 812XS RR-T812-16PK-R1
4.Egyéb ötletek is érdekelnek,kivéve vízhűtés! 😀
Előre is köszönöm ! 😃
Ha már ennyit hűtésre költesz, nem értem miért nem veszel egy Corsair H60-70et.
Jobban járnál.
Mert 10e ért lett volna egy h70 havertól,csak valamiért nem hűtött nekem rendesen pedig normálisan raktam össze meg minden.de a procim 50 fokos volt 3,2 GHz en terhelés alatt.Rosszabb volt mint a cm hyper 212+ om sokkal. 😞 MAi napig nem tudjuk h pontosan mi is lehetett az oka ennek amikor minden jó lett összerekva(paszta...stb)nah ezért nem veszek ilyeneket. :/
Melyik hűtőt ajánlanátok tuningra a procimhoz?És majd a későbbiekben lesz egy bulldozerem is elvileg és hogy azt is jól hűtse majd olyat szeretnék mindenféleképpen.
1.Scythe Ninja 3 rev. B
2.Nochtua NH-U 12P-SE2
Előre is köszönöm ! 😃
Rendben!!Köszi 😃 Az is a kiszemeltem,csak érdekelt más vélemény is. 😃
A Noctua-t vedd!😃
1.Scythe Ninja 3 rev. B
2.Nochtua NH-U 12P-SE2
Előre is köszönöm ! 😃
A Noctua-t vedd!😃
1.Scythe Ninja 3 rev. B
2.Nochtua NH-U 12P-SE2
Előre is köszönöm ! 😃
nagy lesz a proci-limit, elég gyene az az celeron, főleg egy 4870 mellett... nekem e5200+4850 és volt cpu-limit bőven, nálad me még gyengébb cpu-ról és jobb vga-ról van szó.. nem lesz egyensúlyban a konfig...😕
milyen vgá-t ajánlasz ?
Nem nagyon akarok intelt venni így ez felejtős. Ám akkor amiket írtam azokhoz nem jó ez a ram?😕
te tudod, de a ram az jó lesz az AMD-hez is, tökéletesen.
Tuningolhatja, mert a lassú va miatt úgyis csak kise felbontáson játszhat, s ott a proci is számít. 😆
Az a kártya kis felbontásra sem jó, hiába húzná, 50% helyett 42% lenne a prociterhelés.😆
Ha már itt vagyok 😃
Szerintetek érdemes lenne a procin húznom? Vagy csak új videókártyánál? 😀
Előbb vegyél új kártyát, Hd 7850 nyugodtan mehet bele ! 😎
Szerintetek érdemes lenne a procin húznom? Vagy csak új videókártyánál? 😀
Hát itt Anyánál 600-700-al jönnek le a dolgok,apánál 3-4ezerel!😃
3000-4000 Mbit? 😆
Jó volna eléggé😃
Hát itt Anyánál 600-700-al jönnek le a dolgok,apánál 3-4ezerel!😃
3000-4000 Mbit? 😆