Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
BenjaminHun avatar
kiszpista90: akkor minek vettél olyat ha nem 21:9 képarányba akarod használni?
0
0
0
0
kiszpista90 avatar
valaki? vettem egy lg minitort 2580as felbontásu 21:9 es de csak ezen a felbonátoson teljes a kép ..nem értem hát ennyire szar nem lehet 😃
0
0
0
0
ddkk22 avatar
guile94
Próbáld ki hogy átrakod másik helyre.
0
0
0
0
no avatar
SEGÍTSÉG!
a gépemben 2db 4gb os ram van de csak eggyet ismer fel!mit tegyek?
0
0
0
0
gatya123 avatar
elég meggyözö videó, köszi 😀 am a 16 giga 4 slotban van, csak a képeket még nemcseréltem le
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nincs jelentős eltérés 1333és 1600 között.
De a több ram mindig jó 😀
Esetleg próbáld meg a 2 fekete slotba rakni a ramodat , (látom hogy a fehérekben vannak) ha nem fér oda nem szóltam 😀
Itt egy vidi mi a különbség a ramok órajele között, szerintem nincs jelentősége.

0
0
0
0
gatya123 avatar
1.5-ös mind, de ezt az XMP-s dolgot még leellenörzöm

amúgy ha nemlessz rá megoldás szerintetek mi a jobb? 8 giga 1600-on, vagy 16 giga 1333-on?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
gatya123

A volt is megegyezik ?

Mert az én ramom XMP-vel megy 1600-on de akkor 1,650v
A haver ramja is hasonló csak újabb és az övé XMP-vel is 1,500v
Mind a két ramod teljesen egyforma ?
0
0
0
0
gatya123 avatar
Igen 1forma, 9 9 9 24 mind
0
0
0
0
Zoli73 avatar
gatya123

Nézd meg hogy a CL egyforma. Mert szerintem nem és az a gond.
0
0
0
0
gatya123 avatar
szeva, eddig volt 8 giga 1600-as ram a gépben, nem volt semmi gond, most tettem bele + 8 giga szintén 1600-ast, és pár perc terhelés után hibát ír ki, de csak 1600-on, ha leveszem 1333-ra akkor megyen szépen. mi lehet a gond?
0
0
0
0
frostwagen avatar
Genesis1919

Kössz a tippet. Egyébként igen, tudom, a CPU hűtőm azért van érdekesen felszerelve, mivel ha a RAM-ok fele fordítom, nem fér el fölöttük, és nincs elég helyem a foglalatra rögzízeni azzal a bizonyos "pánttal". Csak úgy tudnám megoldani, ha kiszedném az egész alaplapot, de ahhoz meg most nincs kedvem, egyébként is, a procit teljesen jól lehűti még így is.
0
0
0
0
Genesis1919 avatar
Alsótápos háznak pont az a lényege, hogy "kintről" szívja a levegőt. 75c nem vészes, terhelve normális érték. Ettől függetlenül fordíts a tápon, 4 csavart kell kitekerned. Tápra nézve lesz jótékony hatással.
Cpu hűtőd is érdekesen van felszerelve, Vga nyákról leváló meleg levegővel "hűt".😜
0
0
0
0
frostwagen avatar
Üdv

A videókártyám játék közben 70-75 °C körül van. Alsótápos házam van, és a táp nem lefelé van berakva, hanem felfelé. Ha fejjel lefelé rendesen raknám bele, akkor lehet hogy az kicsit csökkentené a videókártya hőmérsékletét?
0
0
0
0
bayusz avatar
sziasztok
van két vinyó a gépemben, Western Digital 160GB meg egy Samsung HD161HJ 160gb
na szóval, mind a két vinyó 100%-os kihasználtság alatt van úgy hogy a válaszidő 0-200000 ms-ig terjed, olvasás 0kb per sec, irás szintén.....a windows (windows 8 enterprise 32bit) olyan lassú hogy kb 5 percig tart mire a kezdőképernyőnél vagyok
egy internet explorer megnyitása két perc....
ja, és megjegyzem, hogy nem lehet hallani ahogy dolgoznak, szóval tök halkak, de 100%-o vannak....néha visszajönnek az életbe és normálisan mennek de max fél percig....
valami ötlet valakitől? 😞
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Sajna ez panelhibás szerintem. De egy próbát megér, csak kiszedem a kábelt, és megtisztítom a két csatlakozását? Köszi előre is 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Szét kell szedni,és az összekötő szalagkábelt meg kell tisztítani.--valószínűleg oxidos az érintezési felület.---99%-ban ez szokott a hiba lenni.
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Sajna nincs, szegény már 5éves, 3 év garival adták. Asus VH222D
0
0
0
0
Bronson avatar
az kellemetlen... gari nincs már a monitorra?
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Igyekszem, bár most egy msi gtx970-re gyűjtök. Az új cuccok vétele után a monitoron pedig megjelent egy sárga-fehér-világoskék-zöld 1 pixel széles csík a tetejétől az aljáig és eddig semmilyen fixer nem hozta helyre, szóval egy új monitor is kéne majd...
0
0
0
0
Bronson avatar
Lényeg hogy megoldódott! 😀 viszont a zizegő, cicergő tápot majd cseréld le ha lesz rá módod! 😉
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Meg is van. Visszanéztem az event logot és láttam, hogy az intel graphics driver hibája miatt indult újra a gép. Letöröltem a drivert, és azóta minden megy. Köszi a tippet!
0
0
0
0
Bronson avatar
esetleg ha tudsz kölcsönkapni tápot próbáld ki azzal! bár ha stress teszt alatt nem jött elő, nem biztos hogy az a ludas, lehet akár szoftveres hiba is...
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Aida 64-ben futattam a rendszer stabilitás tesztet. 1óra 10percig ment a teszt, ezalatt nem kapcsolt ki, a játékot max 20percig bírta. A teszt alatt és játék közben is a cpu max 70fokos volt, átlag 65. A gpu szintén 70fokos.
0
0
0
0
Bronson avatar
stress tesztet próbáltál?
0
0
0
0
Akos_18 avatar
Sziasztok! Olyan problémám lenne, hogy bizonyos játékoknál pl. Farcry 3 random újraindul a gép. A játék egyébként eredeti. Más játékoknál pl. Gta IV nem csinálja. A gép: i7 4970K, Asus maximus vii hero, 8gb corsair 2133mhz (ezeket 2 hónapja vettem), Gigabyte HD6970 (3éves), és egy Gigabyte 570 80+ Bronze táp (szintén 3éves). Lehetséges, hogy a táp nem bírja és lekapcsol, vagy valami más baja van? A táp egyébként szinte állandóan zizeg, cicereg, terhelés alatt meg főleg, ezért gyanakszom a tápra. Előre is köszi a választ.
0
0
0
0
Bronson avatar
a helyedben először újraraknám a rendszert hogy kizárjam a szoftveres hibát... sosem lehet tudni
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, mostanában random leáll és újraindul a gépem minden jelzés nélkül. Ezt általában nyugalmi állapotban csinálja, netezés közben sőt olyankor is amikor ott sem ülök előtte csak be van kapcsolva. Több órás komoly gaming közben vagy stress test alatt semmi hiba. Ötletek?

Szerk: olyan is előfordul, hogy még boot-olás közben megint újraindul.

Ja, a windows rendszer diagnosztikája alapján minden a legnagyobb rendben.
0
0
0
0
kvio1 avatar
Ezt én is észre vettem,h amikor bekapcsolom a gépet és még tölt a rendszer,akkor még 2 gigánál is több ramot fogyaszt valamikor,mondjuk utána minden rendbe,lehet eddig is így volt,csak most vettem észre.
0
0
0
0
Petikecske avatar
Sziasztok!
Van egy problémám amit pár napja fedeztem fel... Ahogy telik az idő a gép bekapcsolásától számítva úgy kúszik szép lassan egyre feljebb a memóriahasználat. Feladatkezelőbe bőven nincs annyi használva belőle mint amennyi ténylegesen. Futtattam már CC-t, malware keresőt mindent, de tiszta + az indexelést is letiltottam már. 8GB memóm van -.-''
0
0
0
0
kvio1 avatar
Sziasztok! Olyan problémám van a merevlemezemmel, h nagyon lassan bootol be. Több perc míg fel áll a rendszer. És erre gyanakszok,mivel nagyrészben a vinyótól függ milyen gyorsan tölt be. Olyat is szokott csinálni, h amikor internetezek, akkor egy kis ideig akadozik a gép böngészés közben. Megnéztem hd sentinellel nem olyan rég,de hibát nem írt az önteszt során se. Meg 100-100-at írt. Ez alapján nagy baja nincsen,csak nagyon lassú mégis. Több mint 4 éves a vinyó. Játék közben is akad,laggol pl. a fifa,pedig az nem akadt így,csak néha. Más játéknál konkrétan ezt nem vettem észre. Ja, és ha újra rakom a gépet akkor se sokkal gyorsabban tölt be a gép . Pár napig úgy ahogy gyors,utána megint nagyon lassú a merevlemez. Szerintetek mi lehet a probléma?
0
0
0
0
Bronson avatar
elég kéne hogy legyen, viszont ha még garis, vidd vissza...
0
0
0
0
Petikecske avatar
Hali!
Lenne egy kérdésem, mégpedig hogy elég-e a jelenlegi tápom a mostani konfigomhoz? Nem kapcsol le nagy terhelés alatt sem, de furcsa hangot ad (pattogó, kerregő, recsegő) tekercs lehet?
0
0
0
0
bayusz avatar
értem, köszi
hát pedig bíztam benne hogy javítható
viszont azt vettem észre, hogy csak játék közben áll le
ha netezek rajta akkor vígan megy
0
0
0
0
Bronson avatar
bayusz : ne várj sokat attól a javítástól, ajánlott a csere ilyen sok hibás szektor esetén...
0
0
0
0
bayusz avatar
lefuttattam a DAta Lifeguard-al egy extended testet azt írta javíthatók a szektorok, némelyik, de viszont akkor az azokon lévő adatok elvesznek
mi legyen?
szerintem kipróbálom a HDD Regenaratort hátha tud tenni valamit
0
0
0
0
bayusz avatar
most csináltam rajta egy check disket de a kondíció nem lett jobb
próbálkoztam már a kábelekkel de utána is folytatta a leállást

filmgru: letöltöttem a programot de már a quick testnél failure lett a vége
majd délután megpróbálom az extended testet, hátha sikerül

Test Result: FAIL
Test Error Code: 06-Quick Test on drive 1 did not complete! Status code = 07 (Failed read test element), Failure Checkpoint = 65 (Error Log Test) SMART self-test did not complete on drive 1!

ezt kaptam eredményül

viszont a hard disk sentinel 63 hibás szektort ír
mennyire jelent jót?
0
0
0
0
Roy-Mustang avatar
bayusz: Szerintem próbáld meg elsőnek a tápkábelt és a satakábel megigazítását így, hogy videokártya csere után merült fel a probléma lehet csak elmozdult valami, esetleg az alaplapon más sata portba is kipróbálhatod, hogy mit művel. Volt már nekem is hasonló problémám.
0
0
0
0
bayusz avatar
hát jól van
akkor ebből vétel lesz szerintem
köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
bayusz avatar
akkor most ki tudja mennyi ideje van még, igaz?
mert most megy tök jól, semmi baja
csak érted, elkezdek játszani és leáll
befagy minden, majd újraindul a vinyó és minden oké
amúgy, azt írja a progi hogy 588 napot működött
sok?
0
0
0
0
bayusz avatar
már letöltöttem
36%-os kondíciót ír
akkor van az SMART opció a programban ugye
reallocated sectors count-nál van egy felkiáltójel
reallocation event count-nál is
ezek nem jelentenek jót igaz
0
0
0
0
bayusz avatar
már letöltöttem
36%-os kondíciót ír
akkor van az SMART opció a programban ugye
reallocated sectors count-nál van egy felkiáltójel
reallocation event count-nál is
ezek nem jelentenek jót igaz?
0
0
0
0
bayusz avatar
átállítottam
kikapcsolt...megint
lefagy minden
az előbb megpróbáltam check disket futtatni akkor meg kék halál és leállt
haldoklik?
0
0
0
0
bayusz avatar
az van odaírva, hogy 20 perc TÉTLENSÉG után kikapcsol
most meg elkezdtem játszani, fél perc után megint leállt
de most megy normálisan, miközben itt írogatok
0
0
0
0
bayusz avatar
sziasztok

tegnap beszereltem az új videókártyát a gépbe, ment is nagyon f**án semmi baj nem volt
másnap reggel azaz ma bekapcsoltam elkezdtem vele játszani és a winchester leállt elindult, leállt, elindult
lefagyott minden
újrainditásnál megint ezt csinálta, a windows be sem tudott töltődni
most viszont átraktam egy másik sata csatlakozóra és megy normálisan
kérdem én, mi ez?
0
0
0
0
Underworld avatar
Rossz vganál is megkapja a jelet,csak nem ad képet!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció