Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
itt a tesztelt játékokban kevés kivétellel 60fps és akörüli eredmények szerintem önmagukért beszélnek. és ezek a legmagasabb beállítások mellett. ha egy két dolgot kikapcsolsz ami felesleges is kb, megvan ott is. de nem ragoznám erre tovább a szót. te szerinted i3 kell 970-el, mert ez nem lesz elég a jó játékélményhez. legyen.

0
0
0
0
mihione avatar
Csak elég idegesítő hogy nem bírod belátni ha nincs igazad valamiben...onnan indultunk ki hogy 4. generációs i3 vs i5 kihajta-e a gtx 970-et,nem hajtja ki,de nem voltál képes belátni eljutottunk oda hogy a 60 fps ha megvan akk az már kihajtásnak számít aztán amikor nem bírtad bebizonyítani hogy igazad van akkor már skylakes tesztet linkeltél.
jó lehet az i3 annak akit nem zavar ha beesik az fps,de nemhiszem hogy aki gtx 970-et vesz azt nem fogja zavarni tehát i5-nél lejjebb nem érdemes adni.
0
0
0
0
Funes avatar
AAA bronson már te is kezded persze, hogy lehet 60 fps ésszerű beállításokkal... 😊

20 ezernél többet nem érdemes szerintem lapra költeni, de ez az én VÉLEMÉNYEM, DDR3 és DDR4 között nincs szemmel látható különbség.
0
0
0
0
Bronson avatar
az alaplapon a chipset ami számít (amd-nél különösen),valamint hogy hogy van felszerelve... (sata portok, audio támogatás, ventillátor csatlakozók száma és elhelyezése, usb portok száma stb stb...) megoszlanak a vélemények hogy kinek milyen lap a minimum, van aki szerint a legolcsóbb lap is elég, van aki szerint nem árt, ha kicsit áldozunk arra is, nem érhet meglepetés... én ez utóbbi táborba sorolom magam. ddr3-ddr4 között nem fogsz konkrétan semmit észrevenni játék alatt.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Nem vagyok nagy informatikus, az alaplapon nagyon sok dolog függ? Azaz milyen jelentős részt vesz ki a házban? Illetve ddr3 - ddr4 között mennyire érezhető a külömbség?
0
0
0
0
Bronson avatar
Már miért ne lenne azzal a konfiggal meg a 60fps a játékok javában ésszerű beállítások mellett fullhd-ban...? ne kezdjük megint...
0
0
0
0
Funes avatar
Igen, amit Bronson linkelt az jó, ha nincs ilyen 60+ fps elvárásod, de ahogy írtad nincs, így tökéletes neked az a config is ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
én alább linkeltem, én ennyiből hogy raknám össze, a döntés a tiéd...
0
0
0
0
McFly36 avatar
Bud, sajnos nincs 350 euróm VGA-ra, ilyen alapon azt is tanácsolhatjátok, hogy vegyek egy alienware-t 4 ezerért és kész.. 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Mihione

Te el vagy tévedve egy szóval nem mondtam, hogy ugyanolyan jó ezen is látszik, hogy kostolgatsz... 😊

Az én gépembe azért rakok i5-öt, mert én nem 2 kilóból rakom össze, hanem 3-ból... 😀
Van még kérdésed ? 😲

Spoiler!
Inkább ne legyen... 😎
0
0
0
0
McFly36 avatar
Fuh, köszönöm a rengeteg választ! Mihione, bocsi, de félre értettem, azt hittem, hogy nem nekem írtad a választ 😃
Igazából 960 nekem is jobban esne (hát még a 970), de nyilván van egy keret a gépre, amit nem nagyon szeretnék túllépni.
Az i5 4460 és 6400 ára egyezik a boltban, viszont elég nehéz választás nekem. Az egyik ismerősöm szerint az i3 6100 lenne a legjobb választás, amivel viszont már spórolnék. Nem szeretnék fallout 4-ezni 70 FPS-en, bőven elég, ha az idei (ha nagyon naiv vagyok, jövő évi) címeket eltolja a vas 30-40 FPS-en és én már örülök 😀
Mit gondoltok? Maradjon a 6400? :/
0
0
0
0
mihione avatar
Szerintem is jobb ha belátod te is az igazat😃
Különben miért nem i3-at tervezel a 2016-os gépedbe ha az is ugyanolyan jó szerinted mint az i5?😊
Nincs több kérdésem 😂 😎
0
0
0
0
Funes avatar
LOOOOL Beesik 54 fps-re jaj...

Na a mááásik.. azt mondja internetezésre jó... persze. 😊

Spoiler!
Azt hiszem most fejeztem be, vérpistákkal nem tárgyalok. 😀
0
0
0
0
kiwix avatar
mihione nak igaza van az i3 elég böngészésre de játékra nem megfelelő inkább legyen stabil 70fps mint 60fps-50fps
0
0
0
0
mihione avatar
Most h igazad legyen beraktál egy skylake i3-at miközben eddig 4.genről beszéltünk 😂
Akkor lesd meg ott van a drop 54 fps-re már az első percnél.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha így jobb neked:

Óóó igen oké az elsimítás ki van kapcsolva... 😊
0
0
0
0
mihione avatar
oké csak azok a beállítások közel se voltak maxon még mindig...😊
780ti ami kb 970 szinten van,és hiába van átlagban 60 fps de ha dropol az pont elég hogy belerondítson a játékélménybe amikor lehetne vsyncel fix 60 fps.
Akit ez nem zavar annak jó lehet az i3 de szerintem a jövőre tekintve ez egyre inkább előtérbe fog kerülni,hogy kevés az i3.Részemről lezártam.
0
0
0
0
Funes avatar
Most komolyan 60 fölötti fps-ről beszélünk, amit linkeltél Bf4 videót... i3-al a 60-at hozza simán ami bőven elég.
Ilyen grafikonos videóknak, én meg abszolút nem szoktam hinni, sokkal inkább amit a saját szememmel látok game playt.
960-as videót meg nem értem a legtöbb játéknál ugyanazt hozza, ha van különbség ami ritka az kb 5 fps-ben mérhető.

Szóval, erről a kihajtja nem hajtja dologról az a véleményem, hogy 80%-ban az összes játéknál elég az i3, amit láttam witcher3-tól kezdve a Black ops 3-on át a Gta5-ig, mindegyiknél elég volt az i3. 😀
0
0
0
0
mihione avatar
Bud: pedig hidd el hogy kevés hozzá az i3.nem tudok spanyolul de ahogy elnéztem nem tolta fel maxra a dolgokat pl gta5-nél és black ops 3-nál sem,de ott még így is látszik a különbség.

De még egy 960-at se hajt ki ott ahol cpu igényesebb játékról van szó.

ritusz:ezért jók a k-s procik sztem egy ideig még én is vígan elleszek a az i5 2500k-val 4,7 ghz-en,de egy jobb hűtő és 5ghz-sem akadály 😆
0
0
0
0
rtitusz avatar
Egyet értek csuz-lival. A processzort macerásabb cserélni mint a VGA-t, főleg ha változik időközben a socket is. 2012 januárja óta már a negyedik videokártyámat használom a gépben, a többihez meg hozzá se nyúltam és egy darabig még nem is fogok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mindentől függetlenül én is azon az elven vagyok, hogy egy új gépnél legyen erősebb a processzor első lépésben, a VGA meg könnyen fejleszthető. Eleve a processzor élettartama nagyobb, másrészt azt nehezebb is cserélni, mint egy VGA-t. Főleg most, hogy az Nvidia is új kártyákkal akar jelentkezni...
0
0
0
0
Funes avatar
Mihione:Ezek a videók nem azt mutatják... 😀

+1 ráádás. 😀
Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
mihione6

Igen, az lenne célszerű, hogy vesz egy erős középkategóriás procit. I5 4460-4690 környékén, valami korrektebb H97 vagy Z97-es lappal. Attól függ akar-e tuningolni. I7 hát nem biztos, hogy megérné, de azzal mondjuk később még tovább ki tudja húzni, és redukálni tudja az anomáliákat, kirívó esetekben jelentkező esetleges limiteket. Utána pedig elég lesz a kártya fejlesztéssel foglalkozni. A DDR3-mmal nem hiszem, hogy egy darabig még gond lenne, szóval nem kellene azon agyalni, hogy Skylake-re égető szükség lenne. Első körben GTX 960. Utána szerintem hosszútávlati gépújítási célnak fölösleges kitűzni a 970-et. A pascal kártyák biztos, hogy jobbak lesznek gépfejlesztési célokra. De ezt majd meglátjuk.
0
0
0
0
mihione avatar
De hogy az i3 nem hajtja ki a 970-et az is biztos 😃
Szerintem is a legjobb az ha vesz egy 960-at es melle egy 4.gen i5. Kiegyensulyozottabb lesz a teljesitmeny aztan kesobb johet melle akar a 970 is de azert a 960-al is el lehet lenni fhdban.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, lehet kétoldalú, de pénzileg jobban, jön ki. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Ez kétoldalú... vesz most egy erősebb cpu-t és akkor később csak a vga-val foglalkozik... ezt majd eldönti ő.
0
0
0
0
Funes avatar
Na, ahhoz meg annyit tennék hozzá, amit írtál, hogy semmi bajom a 960-al, csak jobban megéri úgy szerintem a dolog, ha hozzá rak a 2 kilóhoz egy 20-ast és vesz egy erősebb 970-et egy i3-as procival.
És akkor idővel, csak a cpu-val kell foglalkoznia.
0
0
0
0
Bronson avatar
Semmi gond, bárkivel megeshet... 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Sorry kevertem a két topicot ! 😂

Közbe mást is csinálok éppen. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát több értelme van, mint hogy vesz 65-ért egy gtx960-at és épphogy Fhd-ba meglesz 30-40 fps..

Most te miről beszélsz...? Mert én erre válaszoltam... A 960-ra mondod, hogy jó ha meglesz a 30-40fps, aztán meg a 750ti jön megint... nehéz téged követni... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Bud : ezt az adatokat meg honnan szedted, most komolyan...? 😂 igen, ha ultrára teker mindent, akkor lesz 30-40fps fullhd-ban, ha meg kicsit visszavesz, nem lesz játék, ami ne menne jól... nézz kicsit utána, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel... 😉 persze, jó lenne egy jobb cpu, meg mégjobb vga, de nem mindenki tud annyit áldozni rá, hogy minden meglegyen egyszerre...

ShadowWarrior : nem mondtam egy szóval se, csak Mihione az ár érték arányt, mint megduplázódó teljesítményt hozta fel, arra reagáltam. a 960 meg 970 összehasonlításnál én a minimum árakat néztem, nyilván van mindkettőből, ami már nem éri meg a felárat, de kár ragozni. nem kell mindenáron kiforgatni a szavakat... 😉

ha meg a te szemléleteddel nézzük, akkor a 970 majdnem dupla áron van, mint a 960 mégsem tud dupla annyival többet...

szerintem egyértelmű voltam... 😊
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Bronson (21)
Nem tudom miről beszélsz te itt. 970 nem jó ár-érték arányban? Akkor szerinted mi az, ami jó? A 970 (wf3 vagy g1) igenis jó vétel, még jobb is mint 65-70 ezerért egy 960. Attól függ melyik típust nézzük. Nyilván a 120 ezres 970-ek nem számítanak jó vételnek. De 100K környékén a 970 Best Buy. Nem tudom hallottál-e róla, hogy a legnépszerűbb kártya a világon a GTX 970. Nem véletlenül.
[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Hát több értelme van, mint hogy vesz 65-ért egy gtx960-at és épphogy Fhd-ba meglesz 30-40 fps..
Lényegében később elég lesz, csak 20-25 ropit hozzárakni egy erősebb cpu-hoz...
A Vga-nál meg költhet majdnem 40-et is akár egy erősebbre.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak megint semmi értelme nem lenne, hogy mindenáron egy 970-et préseljen bele a keretbe, ha 250-ből gazdálkodna, más lenne a helyzet...
0
0
0
0
Funes avatar
Jó, hát azt nem tudtam, hogy 200 ropija van gépre...
Ettől függetlenül én raknék egy Intel Core i3-4170 procit bele és egy gtx970-et, akkor úgy 218 ezer környékén állna meg a dolog. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
amit linkeltél, az 675euró szóval, ami kb 200k forintban... abból azért jobb gépet lehet összerakni szerintem... vond le az összeszerelést és 200ból ez jön ki, erősebb a vga, jobb a táp...

[LINK]

970-el nem jössz ki 200ból...
0
0
0
0
Funes avatar
Szerintem totál nem éri meg ez a config 2gb-os Gtx950-el...
Inkább vennék i5 4460-ast és Ddr3-as RAM-ot, plusz vehetsz nyugodtan olcsóbb minőségi 500-as tápot is!
És ezek mellé bepakolsz egy Gtx970-et. 😀
0
0
0
0
McFly36 avatar
Ezt a gépet szeretném megvenni. Vélemény?
[LINK]
0
0
0
0
Kehbya avatar
FullHD-ba lehetnek egy szinten, míg a vram engedi. Az felett (felbontás) a 980 olyan előnyre tesz szert amit mát nem lehet OCval beérni.
Sajnálom, hogy nincs benne Ac Unity.
0
0
0
0
mihione avatar
Nyilván nem 1440p-be hanem 1080-ban.

nemtudom mennyire boostolnak a különböző 980-ak de itt egy videó amin jól össze vannak hasonlítva.Igen a 980-at is lehet tuningolni de azért szerintem ez akkor is szép teljesítmény.
0
0
0
0
Kehbya avatar
2560x1440-be is? Mert ott már jelentkezik a csonkításból fakadó hiba....
Mennyi az alap órajele? Mert az csak garantàlt szokott lenni, hogy min annyi lehet.
0
0
0
0
mihione avatar
Ugyanannyi fpsed lesz jatekban mint alap orajelu 980-al.
0
0
0
0
mihione avatar
😃 atlag usernek fhdra best buy a 970,amugy meg siman huzhato 980 szintre tehat inkabb felso kategoria mint kozep ugyanez a 960-rol nem mondhato el.sokkal nagyobb az ur 960-970 kozott mint 970-980 kozott.na de mind1 neked is es nekem is megvan a velemenyem kar ragoznunk 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a 970 inkább felső-közép kategória... ha meg a te szemléleteddel nézzük, akkor a 970 majdnem dupla áron van, mint a 960 mégsem tud dupla annyival többet... ilyen alapon kár összehasonlítani, akkor ezek szerint a 970 sem jó ár érték arányban... 😊
0
0
0
0
mihione avatar
ezt most egyáltalán nem azért írtam csak felső kategória ár/érték arányban best buy a 970,ezért is vettem ezt inkább mint 960-at.ja hát az egyértelmű hogy a titan x túl van árazva nem is kicsit,de ez a prémium érzésről szól meg hogy elmondhasd neked titan x-ed van😃
0
0
0
0
Bronson avatar
mihione : nyilván az a legjobb amink van... 😊 de nem arról volt most szó, nem úgy értettem, hogy pontosan hány forintért mennyi fps-t lehet kipréselni, hanem hogy kategóriájában a legjobb ár/érték arányban, mivel a titanx nyilván jobb, de nem, amennyivel drágább...
0
0
0
0
mihione avatar
Most néztem,tényleg kár volt eladni a régit sztem jobb lenne egy 4. genes k-s i5 és mehetne mellé valami erősebb gpu inkább.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Ezt a gépet szeretném megvenni. Vélemény?
[LINK]
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció