Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
McFly36 avatar
Nem vagyok nagy informatikus, az alaplapon nagyon sok dolog függ? Azaz milyen jelentős részt vesz ki a házban? Illetve ddr3 - ddr4 között mennyire érezhető a külömbség?
0
0
0
0
Bronson avatar
Már miért ne lenne azzal a konfiggal meg a 60fps a játékok javában ésszerű beállítások mellett fullhd-ban...? ne kezdjük megint...
0
0
0
0
Funes avatar
Igen, amit Bronson linkelt az jó, ha nincs ilyen 60+ fps elvárásod, de ahogy írtad nincs, így tökéletes neked az a config is ! 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
én alább linkeltem, én ennyiből hogy raknám össze, a döntés a tiéd...
0
0
0
0
McFly36 avatar
Bud, sajnos nincs 350 euróm VGA-ra, ilyen alapon azt is tanácsolhatjátok, hogy vegyek egy alienware-t 4 ezerért és kész.. 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Mihione

Te el vagy tévedve egy szóval nem mondtam, hogy ugyanolyan jó ezen is látszik, hogy kostolgatsz... 😊

Az én gépembe azért rakok i5-öt, mert én nem 2 kilóból rakom össze, hanem 3-ból... 😀
Van még kérdésed ? 😲

Spoiler!
Inkább ne legyen... 😎
0
0
0
0
McFly36 avatar
Fuh, köszönöm a rengeteg választ! Mihione, bocsi, de félre értettem, azt hittem, hogy nem nekem írtad a választ 😃
Igazából 960 nekem is jobban esne (hát még a 970), de nyilván van egy keret a gépre, amit nem nagyon szeretnék túllépni.
Az i5 4460 és 6400 ára egyezik a boltban, viszont elég nehéz választás nekem. Az egyik ismerősöm szerint az i3 6100 lenne a legjobb választás, amivel viszont már spórolnék. Nem szeretnék fallout 4-ezni 70 FPS-en, bőven elég, ha az idei (ha nagyon naiv vagyok, jövő évi) címeket eltolja a vas 30-40 FPS-en és én már örülök 😀
Mit gondoltok? Maradjon a 6400? :/
0
0
0
0
mihione avatar
Szerintem is jobb ha belátod te is az igazat😃
Különben miért nem i3-at tervezel a 2016-os gépedbe ha az is ugyanolyan jó szerinted mint az i5?😊
Nincs több kérdésem 😂 😎
0
0
0
0
Funes avatar
LOOOOL Beesik 54 fps-re jaj...

Na a mááásik.. azt mondja internetezésre jó... persze. 😊

Spoiler!
Azt hiszem most fejeztem be, vérpistákkal nem tárgyalok. 😀
0
0
0
0
kiwix avatar
mihione nak igaza van az i3 elég böngészésre de játékra nem megfelelő inkább legyen stabil 70fps mint 60fps-50fps
0
0
0
0
mihione avatar
Most h igazad legyen beraktál egy skylake i3-at miközben eddig 4.genről beszéltünk 😂
Akkor lesd meg ott van a drop 54 fps-re már az első percnél.
0
0
0
0
Funes avatar
Ha így jobb neked:

Óóó igen oké az elsimítás ki van kapcsolva... 😊
0
0
0
0
mihione avatar
oké csak azok a beállítások közel se voltak maxon még mindig...😊
780ti ami kb 970 szinten van,és hiába van átlagban 60 fps de ha dropol az pont elég hogy belerondítson a játékélménybe amikor lehetne vsyncel fix 60 fps.
Akit ez nem zavar annak jó lehet az i3 de szerintem a jövőre tekintve ez egyre inkább előtérbe fog kerülni,hogy kevés az i3.Részemről lezártam.
0
0
0
0
Funes avatar
Most komolyan 60 fölötti fps-ről beszélünk, amit linkeltél Bf4 videót... i3-al a 60-at hozza simán ami bőven elég.
Ilyen grafikonos videóknak, én meg abszolút nem szoktam hinni, sokkal inkább amit a saját szememmel látok game playt.
960-as videót meg nem értem a legtöbb játéknál ugyanazt hozza, ha van különbség ami ritka az kb 5 fps-ben mérhető.

Szóval, erről a kihajtja nem hajtja dologról az a véleményem, hogy 80%-ban az összes játéknál elég az i3, amit láttam witcher3-tól kezdve a Black ops 3-on át a Gta5-ig, mindegyiknél elég volt az i3. 😀
0
0
0
0
mihione avatar
Bud: pedig hidd el hogy kevés hozzá az i3.nem tudok spanyolul de ahogy elnéztem nem tolta fel maxra a dolgokat pl gta5-nél és black ops 3-nál sem,de ott még így is látszik a különbség.

De még egy 960-at se hajt ki ott ahol cpu igényesebb játékról van szó.

ritusz:ezért jók a k-s procik sztem egy ideig még én is vígan elleszek a az i5 2500k-val 4,7 ghz-en,de egy jobb hűtő és 5ghz-sem akadály 😆
0
0
0
0
rtitusz avatar
Egyet értek csuz-lival. A processzort macerásabb cserélni mint a VGA-t, főleg ha változik időközben a socket is. 2012 januárja óta már a negyedik videokártyámat használom a gépben, a többihez meg hozzá se nyúltam és egy darabig még nem is fogok.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Mindentől függetlenül én is azon az elven vagyok, hogy egy új gépnél legyen erősebb a processzor első lépésben, a VGA meg könnyen fejleszthető. Eleve a processzor élettartama nagyobb, másrészt azt nehezebb is cserélni, mint egy VGA-t. Főleg most, hogy az Nvidia is új kártyákkal akar jelentkezni...
0
0
0
0
Funes avatar
Mihione:Ezek a videók nem azt mutatják... 😀

+1 ráádás. 😀
Spoiler!
[LINK]
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
mihione6

Igen, az lenne célszerű, hogy vesz egy erős középkategóriás procit. I5 4460-4690 környékén, valami korrektebb H97 vagy Z97-es lappal. Attól függ akar-e tuningolni. I7 hát nem biztos, hogy megérné, de azzal mondjuk később még tovább ki tudja húzni, és redukálni tudja az anomáliákat, kirívó esetekben jelentkező esetleges limiteket. Utána pedig elég lesz a kártya fejlesztéssel foglalkozni. A DDR3-mmal nem hiszem, hogy egy darabig még gond lenne, szóval nem kellene azon agyalni, hogy Skylake-re égető szükség lenne. Első körben GTX 960. Utána szerintem hosszútávlati gépújítási célnak fölösleges kitűzni a 970-et. A pascal kártyák biztos, hogy jobbak lesznek gépfejlesztési célokra. De ezt majd meglátjuk.
0
0
0
0
mihione avatar
De hogy az i3 nem hajtja ki a 970-et az is biztos 😃
Szerintem is a legjobb az ha vesz egy 960-at es melle egy 4.gen i5. Kiegyensulyozottabb lesz a teljesitmeny aztan kesobb johet melle akar a 970 is de azert a 960-al is el lehet lenni fhdban.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, lehet kétoldalú, de pénzileg jobban, jön ki. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Ez kétoldalú... vesz most egy erősebb cpu-t és akkor később csak a vga-val foglalkozik... ezt majd eldönti ő.
0
0
0
0
Funes avatar
Na, ahhoz meg annyit tennék hozzá, amit írtál, hogy semmi bajom a 960-al, csak jobban megéri úgy szerintem a dolog, ha hozzá rak a 2 kilóhoz egy 20-ast és vesz egy erősebb 970-et egy i3-as procival.
És akkor idővel, csak a cpu-val kell foglalkoznia.
0
0
0
0
Bronson avatar
Semmi gond, bárkivel megeshet... 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Sorry kevertem a két topicot ! 😂

Közbe mást is csinálok éppen. 😆
0
0
0
0
Bronson avatar
Hát több értelme van, mint hogy vesz 65-ért egy gtx960-at és épphogy Fhd-ba meglesz 30-40 fps..

Most te miről beszélsz...? Mert én erre válaszoltam... A 960-ra mondod, hogy jó ha meglesz a 30-40fps, aztán meg a 750ti jön megint... nehéz téged követni... 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Bud : ezt az adatokat meg honnan szedted, most komolyan...? 😂 igen, ha ultrára teker mindent, akkor lesz 30-40fps fullhd-ban, ha meg kicsit visszavesz, nem lesz játék, ami ne menne jól... nézz kicsit utána, mielőtt ilyen kijelentéseket teszel... 😉 persze, jó lenne egy jobb cpu, meg mégjobb vga, de nem mindenki tud annyit áldozni rá, hogy minden meglegyen egyszerre...

ShadowWarrior : nem mondtam egy szóval se, csak Mihione az ár érték arányt, mint megduplázódó teljesítményt hozta fel, arra reagáltam. a 960 meg 970 összehasonlításnál én a minimum árakat néztem, nyilván van mindkettőből, ami már nem éri meg a felárat, de kár ragozni. nem kell mindenáron kiforgatni a szavakat... 😉

ha meg a te szemléleteddel nézzük, akkor a 970 majdnem dupla áron van, mint a 960 mégsem tud dupla annyival többet...

szerintem egyértelmű voltam... 😊
0
0
0
0
ShadowWarrior avatar
Bronson (21)
Nem tudom miről beszélsz te itt. 970 nem jó ár-érték arányban? Akkor szerinted mi az, ami jó? A 970 (wf3 vagy g1) igenis jó vétel, még jobb is mint 65-70 ezerért egy 960. Attól függ melyik típust nézzük. Nyilván a 120 ezres 970-ek nem számítanak jó vételnek. De 100K környékén a 970 Best Buy. Nem tudom hallottál-e róla, hogy a legnépszerűbb kártya a világon a GTX 970. Nem véletlenül.
[LINK]
0
0
0
0
Funes avatar
Hát több értelme van, mint hogy vesz 65-ért egy gtx960-at és épphogy Fhd-ba meglesz 30-40 fps..
Lényegében később elég lesz, csak 20-25 ropit hozzárakni egy erősebb cpu-hoz...
A Vga-nál meg költhet majdnem 40-et is akár egy erősebbre.
0
0
0
0
Bronson avatar
annak megint semmi értelme nem lenne, hogy mindenáron egy 970-et préseljen bele a keretbe, ha 250-ből gazdálkodna, más lenne a helyzet...
0
0
0
0
Funes avatar
Jó, hát azt nem tudtam, hogy 200 ropija van gépre...
Ettől függetlenül én raknék egy Intel Core i3-4170 procit bele és egy gtx970-et, akkor úgy 218 ezer környékén állna meg a dolog. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
amit linkeltél, az 675euró szóval, ami kb 200k forintban... abból azért jobb gépet lehet összerakni szerintem... vond le az összeszerelést és 200ból ez jön ki, erősebb a vga, jobb a táp...

[LINK]

970-el nem jössz ki 200ból...
0
0
0
0
Funes avatar
Szerintem totál nem éri meg ez a config 2gb-os Gtx950-el...
Inkább vennék i5 4460-ast és Ddr3-as RAM-ot, plusz vehetsz nyugodtan olcsóbb minőségi 500-as tápot is!
És ezek mellé bepakolsz egy Gtx970-et. 😀
0
0
0
0
McFly36 avatar
Ezt a gépet szeretném megvenni. Vélemény?
[LINK]
0
0
0
0
Kehbya avatar
FullHD-ba lehetnek egy szinten, míg a vram engedi. Az felett (felbontás) a 980 olyan előnyre tesz szert amit mát nem lehet OCval beérni.
Sajnálom, hogy nincs benne Ac Unity.
0
0
0
0
mihione avatar
Nyilván nem 1440p-be hanem 1080-ban.

nemtudom mennyire boostolnak a különböző 980-ak de itt egy videó amin jól össze vannak hasonlítva.Igen a 980-at is lehet tuningolni de azért szerintem ez akkor is szép teljesítmény.
0
0
0
0
Kehbya avatar
2560x1440-be is? Mert ott már jelentkezik a csonkításból fakadó hiba....
Mennyi az alap órajele? Mert az csak garantàlt szokott lenni, hogy min annyi lehet.
0
0
0
0
mihione avatar
Ugyanannyi fpsed lesz jatekban mint alap orajelu 980-al.
0
0
0
0
mihione avatar
😃 atlag usernek fhdra best buy a 970,amugy meg siman huzhato 980 szintre tehat inkabb felso kategoria mint kozep ugyanez a 960-rol nem mondhato el.sokkal nagyobb az ur 960-970 kozott mint 970-980 kozott.na de mind1 neked is es nekem is megvan a velemenyem kar ragoznunk 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a 970 inkább felső-közép kategória... ha meg a te szemléleteddel nézzük, akkor a 970 majdnem dupla áron van, mint a 960 mégsem tud dupla annyival többet... ilyen alapon kár összehasonlítani, akkor ezek szerint a 970 sem jó ár érték arányban... 😊
0
0
0
0
mihione avatar
ezt most egyáltalán nem azért írtam csak felső kategória ár/érték arányban best buy a 970,ezért is vettem ezt inkább mint 960-at.ja hát az egyértelmű hogy a titan x túl van árazva nem is kicsit,de ez a prémium érzésről szól meg hogy elmondhasd neked titan x-ed van😃
0
0
0
0
Bronson avatar
mihione : nyilván az a legjobb amink van... 😊 de nem arról volt most szó, nem úgy értettem, hogy pontosan hány forintért mennyi fps-t lehet kipréselni, hanem hogy kategóriájában a legjobb ár/érték arányban, mivel a titanx nyilván jobb, de nem, amennyivel drágább...
0
0
0
0
mihione avatar
Most néztem,tényleg kár volt eladni a régit sztem jobb lenne egy 4. genes k-s i5 és mehetne mellé valami erősebb gpu inkább.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Ezt a gépet szeretném megvenni. Vélemény?
[LINK]
0
0
0
0
mihione avatar
Ezzel nem értek egyet szerintem a legjobb ár/érték arányú vga NVidianal a GTX 970,980ti dupla annyiba kerül és ritka hogy dupla olyan teljesítményt tudjon nyújtani.Átlagban kb 50%-al tud többet fps-ben mint a 970.
0
0
0
0
Bronson avatar
A 980ti a ma kapható legjobb VGA szerintem.

ár/érték arányban, azt elfelejtetted hozzáfűzni... 😀

a ref 980ti-t akárhogy nyúzod, 254w-nál többet nem fog fogyasztani. más gyártók modelljei ehetnek többet, de azok sem esnek túlzásba, ha tuningolsz, nyilván más... amúgy egy 550-es táp elég a jobb fajtákból.
0
0
0
0
csuz-li avatar
steffi: A 980ti a ma kapható legjobb VGA szerintem. Azzal nem lesz gondod elég sokáig.
Viszont a 980ti fogyasztása 250W a processzoré 85W. A kettő együtt még felfelé kerekítve is csak 350. Ehhez jön még a sallang, körülbelül 100w-al. Szóval elég oda az 500W-os táp is. (bár ebben a kérdésben Bronson jobban képben van)
0
0
0
0
steffi avatar
kösz a tippeket tápbol 650-est akatórtam eredetileg még kicsit vátozhat lehet meg lesz az I7 és mellé egy erösseb kari is pl 980vagy a ti verza csak ez lenne az alap.de még egyszer kösz a segitséget mindenkinek aki irt
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció