Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
3500-on-1,2v-tal 59-60fok kb....
gondolom, ha kevesebb a fesz, kevésbé lesz meleg...
Prime alatt(100% terhelés): 70°C RealTemp szerint.
Azt meg Afterburner-ben lehet, nem?
Ha igen találtam pár tesztelt értéket.
1. : 913v@700mhz,1400shader clock,3700mhz memória
2. : 988v@810-815,1620,4000mhz
3. : 1025v@845-850,1700, 4000-4100mhz
4. : 1050v@860-865,1720,1730,4000-4100mhz
5. 1075v@ 890-900,1780-1800, 4100mhz
Az a 3700-4000Mhz az úgy oké? nekem After. 2700-nél tovább nem engedi csúszkával ,csak ha beírom külön. Illetve alapból 1063mV-os feszen megy....
Memóriánál azért engedi csak 2700-ig mert ez nem effektív órajelben írja. 2700 az már effektív 5200. Te karid gyárilag effektív 3696MHz. Ezt húzhatod 4000-re ha tudod. Azaz MSI Afterburnerben 2000-et kell elréni😃 GPUnál meg mondjuk 800-at biztos bír😃 Elvégre ez egy brutál kari durva hűtéssel😃
szóval a 2700-ra nehogy feltedd mert az elég kemény lenne😃 Ha valami hülyeséget írtam lehet ám szólni😃 A 20%-os OC-t általában bírják a videokártyák de persze kivételek vannak😃 Ahogy GokuTM mondta elég sokat el lehet pepecselni ezzel s kártyája válogatja melyik, hogy bírja😃
Ha igen találtam pár tesztelt értéket.
1. : 913v@700mhz,1400shader clock,3700mhz memória
2. : 988v@810-815,1620,4000mhz
3. : 1025v@845-850,1700, 4000-4100mhz
4. : 1050v@860-865,1720,1730,4000-4100mhz
5. 1075v@ 890-900,1780-1800, 4100mhz
Az a 3700-4000Mhz az úgy oké? nekem After. 2700-nél tovább nem engedi csúszkával ,csak ha beírom külön. Illetve alapból 1063mV-os feszen megy....
Értem amúgy.
Remélem jó lesz minden.
Addig egy másik kérdés: vga-t érdemes húzni?
Annyira bátor nem leszek majd. 😃
Amúgy relatív a jól hűtés. Egy CM 12cm-es venti van Alpenföhn-ön... meg 4 kergeti a házba/ból a levegőt.
Ratio alapból 33-on van...gondolom 40 környékéig el lehet lépegetni vele
CPU Core Voltage meg auton: akkor ezt meddig vigyem?
meg egy kérdés: PCH 1.05 az mi akar lenni?
Köszöntem előre is! 😀
Először ne emelj feszültséget!Csak a szorzót pakolgasd följebb,így elég sokáig fogja bírni,akár öttösével is emelgetheted a kezdetekkor!Minden indulás után futtasd a Prime-ot,és ha nem csinál hibát a processzor,(nem lesz kékhalál)akkor újraindítás--->BIOS--->megint plusz szorzók---->mentés és újraindítás.Ezt csinálod addig ameddig nem fagy be,nem lesz kékhalál stb.ezek után kell feszültséget emelni,de aki nem ért hozzá, annak nem ajánlom! Nagyon finoman bánj vele,és 1.5V fölé semmiképp se menj!😉 Nagyjából ennyi a tuning!
Azt az egyet gondoltam, hogy nem úgy kéne nekiesni, mint hülye gyerek a karácsonyi ajándéknak.
Most a ratio 35-ön van, a fesz meg auto-n.
Ne hagyd auto-n 😀 adj neki egy kicsit, csak auto-n ne legyen 😉
Pont kérdezni akartalak, hogy mennyit tegyek rá..
Ki kell tapasztalni, a lényeg, hogy jól legyen finomhangolva.
Amikor nem stabil, akkor teszel rá 0.005V-t. ha azután sem akkor 0.010V-t, ha az sem, akkor 0.015V-t. Pepecselős munka, de így lesz a legjobb eredmény.
Lehetne neki pakolni nagyobbat is, hogy beton stabil legyen, de minek legyen beton stabil 10 órás stabilitás teszt alatt is, és termeljen nagyobb hőt a nagyobb feszültség miatt, ha nekünk elég egy 5 órán át 100%-on menve stabil Processzor is.
Szélsőséges példa, csak, hogy értsd 😀
Sok sikert kívánok!
Amúgy relatív a jól hűtés. Egy CM 12cm-es venti van Alpenföhn-ön... meg 4 kergeti a házba/ból a levegőt.
Köszöntem előre is! 😀
Először ne emelj feszültséget!Csak a szorzót pakolgasd följebb,így elég sokáig fogja bírni,akár öttösével is emelgetheted a kezdetekkor!Minden indulás után futtasd a Prime-ot,és ha nem csinál hibát a processzor,(nem lesz kékhalál)akkor újraindítás--->BIOS--->megint plusz szorzók---->mentés és újraindítás.Ezt csinálod addig ameddig nem fagy be,nem lesz kékhalál stb.ezek után kell feszültséget emelni,de aki nem ért hozzá, annak nem ajánlom! Nagyon finoman bánj vele,és 1.5V fölé semmiképp se menj!😉 Nagyjából ennyi a tuning!
Azt az egyet gondoltam, hogy nem úgy kéne nekiesni, mint hülye gyerek a karácsonyi ajándéknak.
Ne hagyd auto-n 😀 adj neki egy kicsit, csak auto-n ne legyen 😉
Pont kérdezni akartalak, hogy mennyit tegyek rá..
Köszöntem előre is! 😀
Köszöntem előre is! 😀
Általánosságban 4-500mhz et még tudsz húzni.
Alap ventivel is? 😀
Szerintetek egy Athlon II X3 460-ast meddig lehet húzni gyári hűtővel, és gyári feszültségen?
Köszöntem előre is! 😀
Üdv.
Valaki I5 2500K tuningban otthon van, meg N480GTX Twin Frozr II tuningban?
2500K-t gyári hűtővel ne nagyon húzgáld. Alapjáraton is elég gyenge hozzá.
Nem gyári van rajta.
Alpenföhn Groß Clockner rev.B van rajta
Akkor kezd el felpakolgatni a szorzót. Amikor instabil, akkor pedig feszt kell neki adni 😀 Tömören annyi. Csak lassan kell, minden emelés után prime95-el tesztelni és közben realtemp-el hőfokot figyelni.
Igen, csak biosbna sok fesz állítási lehetőség van 😃
CPU Voltage,és kapcsold ki a Turbot,mert az belezavar a tuningba.Amúgy ha jól hűtöd 5 Ghz-ig simán vinnie kellene😉
Üdv.
Nem gyári van rajta.
Akkor kezd el felpakolgatni a szorzót. Amikor instabil, akkor pedig feszt kell neki adni 😀 Tömören annyi. Csak lassan kell, minden emelés után prime95-el tesztelni és közben realtemp-el hőfokot figyelni.
Igen, csak biosbna sok fesz állítási lehetőség van 😃
Üdv.
Nem gyári van rajta.
ÜDv ! Érdeklődök hogy vettem egy AMD Phenom 2 x4 945 95W procit újonan kicsit feljebb lehetne húzni vagy nemérdemes egyébként egy ilyen hűtő van rajta Cooler Master Gemini II M4 utólag is kössz..... 😀
Azt a procit nagyon jól lehet húzni,elég sok ideig fesz sem kell neki.4Ghz-ig tuti nem kell neki + fesz,ha jól le van hűtve😉 Érdemes próbálkozni!
Ahhoz a házhoz? 😃
Egyébként nem ajánlom. Igaz, én egy ócska mercury házon csináltam, de annyira rezonált tőle az egész, hogy elviselhetetlen volt.
Szóval nem minden típusú házhoz lehet ilyet csinálni? Mi az ami miatt rezonált?
Lehet, csak lehet hogy nem jó, mert rezonál. Nem tudom, gondolom az, hogy belevágtam túl könnyűvé tette a lapot. De mondom, ez egy ócska ház volt, már nincs is nálam, de szerintem nem érdemes megcsinálni, legalábbis én nem tenném meg.
Hát lehet én sem fogom, csak szerettem volna mégegy ventit tenni az oldalára, és azon a lapon mi most van rajta nem merek kivágni mégegy helyet a másik ventinek.
Ahhoz a házhoz? 😃
Egyébként nem ajánlom. Igaz, én egy ócska mercury házon csináltam, de annyira rezonált tőle az egész, hogy elviselhetetlen volt.
Lehet, csak lehet hogy nem jó, mert rezonál. Nem tudom, gondolom az, hogy belevágtam túl könnyűvé tette a lapot. De mondom, ez egy ócska ház volt, már nincs is nálam, de szerintem nem érdemes megcsinálni, legalábbis én nem tenném meg.
Ahhoz a házhoz? 😃
testvérem én is gyűjtök csak nem ilyenekre hanem kocsi pl. talán többet ér de te látom ***ottul ki vagy gyúrva! 😉 😀
Én sem csak erre gyűjtök. 😀
Most tettem le kocsira a jogsit (200k), az autó árába is komoly összeget tettem, gépre is csurran-cseppen, ahogy látod komoly rész elmegy fehérjére és barátaira, aztán 7végére is kellene valami.
"fehérjére és barátaira" azért azt remélem óvatosan csinálod, mostanában elég sok vese állt le, a pisztoly meg soha többet fel, a dialízis meg elég sz@r tud lenni, csináld csak ésszel 😀
a Mem-k 800Mhzen járnak, a fesz-t nem tudom, de abba nem is akarok belepiszkálni ha nem fontos.
A baj az h nem engedi h bármihez is hozzányúljak, mert ha elmentem és reboot rögtön safe mode-ban feláll és olyan mintha nem csináltam volna semmit.
Egyedül a szokásos dolgokat mint óra, meghajtók meg stb-ket tudom állítani, de ami már egy kicsit is a RAM vagy a CPU-hoz mey azt már nem, mert safe mode-ban rebootol akkor.
Intelem volt eddig, most meg FM1-em van uefi-vel, de a 775-nél konkrétan lehetett állítani a memóriák FSB-jét, általában azzal és a fesz.-el voltak bajok.
Vissza kellett vennem a 800Mhz-es ramok sebességét tuning esetén az eredeti 800 körülire, míg a feszültséget meg feljebb kellett tornásznom.
NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a
RTL 8201CL chip (10/100 Mbit) chipsettel.
Ezzel szeretnék egy kicsit tuningolni, csak CPU-t. A szorzót nem tudok 15-nél magasabbra emelni csak az FSB-t de azt 300-ig is.
Egyetlen 1 gond van csak, ha rebootolok safe mode-ban indul ami azt eredményezi, hogy mind1 mit piszkáltam a BIOS-ban Auto-ra van állítva minden.
Ezt hogy tudom megoldani, hogy a BIOS-ban beállított értékek maradjanak.
Előre is köszönöm a segítséget.
és a CPU clock ratio meg a szorzó?
mert igazából tudom hogy néz ki elméletben egy CPU húzása, de még sose csináltam és nincs is olyan gépem ami kitudnám próbálni, ezt meg nem szeretném ha mellényúlok aztán vége van esetleg, bár tudom hogy lehet a BIOS-t visszaállítani, de nem akarom h egy esetleges rossz beállítással a lap vagy a CPU károsodjon.
mellesleg a HT speed, és widht-tel mit tudok állítani?
pontosabban tudom mi az a HT, csak h ezekkel a beállításokkal mit érek el esetleg?
Tudom, hogy nem egy nagy tuning lapka, de vmit csak lehet vele csinálni, nem akarok sokat RAM-t nem is, csak a CPUt akarom kicsit húzni.
csináltam képet a BIOS-ról Advenced chipset featuresbe
itt találtam a CPU-ra vonatkozó órajeleket, de nem mertem állítani semmit se, gondoltam előbb hozzátok fordulok
Na akkor tényleg hasonló vagy majdnem ugyan olyan BIOSunk van😃 Ha jól látom szorzózár sincs vagyis az a cpu clock ratio azt mondják ha lehet szorzót emelni akkor inkább azzal tuningolj. Nekem GA-M68MT-D3P alaplapom van és 3,2 GHzről 3,7 GHz-re feszültségemelés nélkül sikerült felhúzni a proceszzort. Azt mondják 500 MHz-nél nem sokat ér de valamit csak ér azért😃 Feszültséget nem emelhetek mert akkor kikapcsol a coolnquiet és akkori s maximum órajelen pörög processzor ha éppen nincs leterhelve. Egyébként meg csökkenti a szorzót. 200 az FSB(nálad ezt cpu frequencynek írja legfelül) szóval a szorzó 15 neked most. Úgy jön ki a cpu órajele, hogy 200x15=3000 MHz. Ha növeled a szorzót mondjuk 16-ra akkor már 3200 MHz lesz. Szóval szorzót emelj inkább😃
Gyári hűtővel 500 MHz-nél feszültség emelés nélkül szerintem te sem fogsz elérni többet. Feszültséget meg ha emelnél az eléggé megdobná a proci hőmérsékletét mert a gyári hűtő igaz h képes 6000RPM-en is pörögni de akkor is édes kevés😃 Más jobb hűtő 1200RPM-el lényegesen jobban hűt. FSB-t szerintem ne emelj. Az Northbridge frequency meg HT Speed dolgokat is lehet állítgatni de annyira nem vágom ezeket sajnos😞
Majd jön valamelyik hozzáértő és elmagyarázza😃
csináltam képet a BIOS-ról Advenced chipset featuresbe
itt találtam a CPU-ra vonatkozó órajeleket, de nem mertem állítani semmit se, gondoltam előbb hozzátok fordulok
Gigabyte GA-M68M-S2P
Lapkakészlet:
NVIDIA® GeForce 7025 / nForce 630a
RTL 8201CL chip (10/100 Mbit)
Sziasztok.Lecseréltem a 6870-et egy Msi GTX 560-ra.810/1002-ről feltornáztam 950/1100-ra alapfeszen (Atomstabil).Így húzva, 2 óra Crysis 2 multi után max 62 fokos volt a vga. Szerintetek megnézzem, hogy mi a vége alapfeszen ?
Ha a fogyasztástöbblet nem zavar, akkor naná! 😀 Viszont 6870-ről 560-ra? Annak mi értelme volt?
Fogyasztás nem zavar de azért óvatos leszek mert csak egy CX430-am van plusz még egy 3,6Ghz-re húzott Phenom II X4 😀.A cserének ennyi értelme volt, (legalább is nekem) hogy a 6870-en nem volt garancia az 560-on meg van több mint két év.És csak 3k-t fizettem rá 😀
Ja értem, akkor jó csere volt. 😀
Sziasztok.Lecseréltem a 6870-et egy Msi GTX 560-ra.810/1002-ről feltornáztam 950/1100-ra alapfeszen (Atomstabil).Így húzva, 2 óra Crysis 2 multi után max 62 fokos volt a vga. Szerintetek megnézzem, hogy mi a vége alapfeszen ?
Ha a fogyasztástöbblet nem zavar, akkor naná! 😀 Viszont 6870-ről 560-ra? Annak mi értelme volt?
Fogyasztás nem zavar de azért óvatos leszek mert csak egy CX430-am van plusz még egy 3,6Ghz-re húzott Phenom II X4 😀.A cserének ennyi értelme volt, (legalább is nekem) hogy a 6870-en nem volt garancia az 560-on meg van több mint két év.És csak 3k-t fizettem rá 😀
Kissé magas feszültség kellett neki, és 1-2 perc után az egyik magra hibát jelzett a Prime95, de legalább megvan az 5GHz! 😜 A hétvégén kicsit több időm lesz, nekiesek rendesen, aztán nyomok pár tesztet is. Szurkoljatok! 😃
Ezt a cseppfolyós nitrogén hűtést már eljátszották egy párszor! De attól király!!!😃