Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bady8 avatar
Igen a VGA hőmérséklet annyi. Nekem kicsit az a fura , hogy a játékok tökéletesen mennek ( hőmérsékletet leszámítva) de a filmek videók nem. Igen referencia és még garis csak nem akartam egyből visszaküldeni , hátha orvosolható a hiba
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy minek a hőfokait írtad le.
(Én a videokártyát feltételezem, de ki tudja 😀 )

Egyébként ez így elsőre vga hibának tűnik. Ha referencia a 290 akkor a 90 fokon meg sem lepődöm, de azért netezés közben még az 54 fok is sok, hacsak a ház szellőzése hagy némi kívánnivalót maga után.

Garanciális még, gondolom?
0
0
0
0
Bronson avatar
sem a hőfok, sem a viselkedése nem mondható normálisnak... ha van rá módod próbáld ki egy másik gépben...
0
0
0
0
Bady8 avatar
Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne,hogy rendesen fut a rendszer egyszer csak gondol egyet és átvált ilyen rózsaszínes képre ,minden látszik csak rózsaszínes ,kicsit homályos. Álltalában visszavált egy idő után normális nézetre,de nem szoktam megvárni ,mert ha a felbontást állítgatom visszaáll. Kicsit idegesítő főleg ,hogy most vásároltam. Esetleg erre vmi megoldás? Próbáltam drivert frissíteni, kikapcsolni az alaplapi videókártyát,de ugyanúgy. Most meg ha videót nézek neten vagy filmet szeretnék nézni nincs kép csak hang.Youtube-on van kép is. Netezés közben 54fokos ,de bizonyos idő után ez is felmegy 70fok fölé. Játék közben 90fok körül van .
Előre is köszönöm.
0
0
0
0
DROP avatar
Hello! A kepernyom 1366x768-as felbontasu es akar milyen jateknal ha 1024x768-nal nagyobb beallitasra rakom akkor mar Windows Mode-ben rakja, de 1024x768-n es alatta pedig Fullscreen :/
0
0
0
0
Bronson avatar
Nem próbáltam még (a kommentek után nem is merem, őszintén szólva...), de állítólag rettenetesen fosul van optimalizálva...
0
0
0
0
adamovszki avatar
Esküszöm nem értem, hogy ilyen config-gal miért laggol a Dying Light... :/
0
0
0
0
Puffin avatar
A Turbo Mode az alapból be van kapcsolva a BIOS-ban, de én is kikapcsoltam mert felesleges és csak jobban melegszik.
0
0
0
0
Puffin avatar
a Turbo módot a BIOS-ban. Ne pörögjön fel 4.4GHz-ig
0
0
0
0
Puffin avatar
kapcsold ki a Turbo-t. 😀 Hány fokig megy fel?
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Töredezve nem lehet mivel frissen lett újrarkva, HDD sentinelt pedig nem rég futtattam le 😞
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok !

Pár napja úgy vettem észre, hogy az eddig tökéletesen futó játékok elkezdtek akadni, újraraktam a gépet, de ugyan az a helyzet. Van valami program amivel utánatudnék jobban nézni a problémának (,pl. valami stressz teszt érne valamit) ?
0
0
0
0
no avatar
úgy látszik sikerült megoldani,köszönöm még egyszer a segítséget😀
0
0
0
0
Puffin avatar
70 felett ne legyen semmiképp az a lényeg!
0
0
0
0
no avatar
rendben,köszönöm 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
lehet szabályozni hogy hány fokon hány százalékon menjen! Nekem az FX-emhez 2 napig volt gyári hűtőm anno (pont hétvégén raktam össze) Szerintem egy ezres fordulat alapjáraton elég, aztán ahogy nő a hőmérséklet úgy emelkedjen a fordulat is
0
0
0
0
no avatar
és kb. mennyire vehetem le?nem akarom,hogy túl melegedjen.
0
0
0
0
Puffin avatar
a biosban kellene valamit állítani a ventik fordulatán. De nem tudom pontosan hol, nem ismerem az Asrock lapokat
0
0
0
0
no avatar
igen én is ezt néztem,csak sajnos nem tudom,hogy hol kell lejjebb venni a fordulatszámot,most is pörög mint az atom,de mindössze 26°C-on van.
0
0
0
0
Puffin avatar
előbb utóbb lehal! Nem egészséges ha maxon megy folyamatosan!
Esetleg még a beállításokat nézd meg előbb, mert ahhoz képest hogy 46 fokos nem kéne maxon mennie
0
0
0
0
no avatar
köszönöm a gyors segítséget 😃 még egy kérdés,lesz valami baja,hogy ilyen nagy fordulatszámon pörög a venti?
0
0
0
0
Puffin avatar
bazsa918: processzor újrapasztázás vagy/és hűtő csere! 😃 De mindenképp a pasztázás segítene!
0
0
0
0
no avatar
sziasztok,az lenne a gondom,hogy a processzor ventilátora nagyon hangos,de komolyan,már ki lett takarítva,de semmit se hatot szinte,kérlek ha tudtok segítsetek.
alap venti van rajta.
https://kepfeltoltes.hu/view/150130/rpm_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/view/150130/h_merseklet_www.kepfeltoltes.hu_.pnghttps://kepfeltoltes.hu/view/150130/szazalek_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
tichiz avatar
hát igen öröm az ürömben.. Hitachi amúgy
0
0
0
0
Bronson avatar
hát szívás... még szerencse talán hogy van rá garancia...egyébként milyen márkájú a hdd benne?
0
0
0
0
tichiz avatar
Hát lenne is.. De a kedves Asus márkaszervizet nem lehet csak úgy felhívni neten kell megrendelni a futárt is hogy kijöjjenek érte, mindent ott kell intézni. Szegény barátnőmet sajnálom csak, mert megint szorgalmi időszak előtt romlik el neki a gép. Mondjuk nekem is Asus-om van igaz nem egy kategória a kettő gép,de lassan 3 éves és még egy nyikkanása se volt,hogy lekopogjam😕
0
0
0
0
Bronson avatar
pffff... még csoda hogy eddig ment 😆 hát lenne egy-két kedves szavam a szervizesekhez a helyedben...
0
0
0
0
tichiz avatar
na kb 15 perc alatt sikerült feltelepítenem a HD Sentinelt... 9%-os kritikus kondíciót ír a program. 66 napja lett kicserélve a vinyó bár ezek alapján arra gyanakszom hogy nemlett itt semmi kicserélve, 14 nap hátralévő élettartamot ír 😆 akkor úgy néz ki ez egy újabb szervíz lesz

3440 gyenge szektor az szép 😆
0
0
0
0
Wentrion avatar
Ha a HD Sentinel nem talál hibát utána ajánlanám (asztal betöltés részhez) az automatikusan induló programokat átnézni. Mi az ami nem kell, mi az ami kell. Elég drasztikusan vissza tudják fogni azok is a betöltést.
0
0
0
0
Bronson avatar
első körben töltsd le a hard disk sentinelt és nézd meg, milyen állapotban van a hdd!
0
0
0
0
tichiz avatar
sziasztok! mi baja lehet barátnőm laptopjának hogy bizonyos időközönként 10 perc mire bekapcsol a gép, az asztalt is 5 perc mire betölti, alig bírja magát összeszedni.64 bites 8.1 van rajta, egyszer már vinyócserés volt úgy hogy lassan egy éves a gép akkor is ilyen tüneteket produkált de ez létezik hogy megint ez a baja? amúgy egy asus x550cc tipusú gépről van a szó, lehet hogy tipushibás lenne vagy mi lehet a probléma? köszönöm előre is a segítséget 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Közben kiderült, hogy tápegység hiba okozta gondot 😠
0
0
0
0
Bronson avatar
ez lehet tápegység gond is akár... erre van valami módod tesztelni? esetleg egy kölcsön táppal? vagy a vga-t egy másik gépbe dobni?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok!

A gépem frissítésen esett át, és most óriási galibába ütköztem, már vagy 2 napja folyamatosan
szenvedek vele, és nem tudom mi lehet a probléma...

A konfig:

Asus Rampage II Gene
Intel i7 920 DO
Asus MATRIX GTX 580
OCZ Obsidian DDR3 3x2 Gb
Samsung SSD 840 Evo
WD Green 2 Tb

A probléma:

Összeszereltem a gépet, minden rendben bekábelezve, indítom a gépet, minden felpörög kb. 10 másodpercig okésnak tűnnek a hangok, aztán villan egyet a HDD Led, majd a gép egyből leáll, majd újra is indul. Újraindulása után a HDD állapotjelző semmit nem mutat, mindeközben a ventik forognak, tehát jónak kellene, hogy legyen. Viszont a monitoron egy árva bios-post képernyőt nem dobott be, tehát memória gondra gyanakodtam.

Próbálgattam az összes memóriát külön-külön más-más slotokban indítgatva, mindig ugyanazt az eredményt kaptam, a monitoron no signal...Ekkorra már minden eszközt lehúztam róla, egyetlen egy HDD volt csakis a gépre kötve.

Mivel a ram problémát leszűrtem, hogy nincs, gondoltam kipróbálom egy pót videókártyával, hogy mit művel. Ez egy HD 4350-es kártya, ami olyan jelentéktelen, hogy még tápellátás se kell Neki, mert elég az amit az alaplapról vesz.

Gondoltam ugyanazt az eredményt fogom kapni mint a nagy videókártyával, ez részben be is bizonyosodott, mert miután felkapcsoltam a tápegységet és próbáltam elindítani a gépet, megint a 10 szekundom és a HDD led villanása után a gép újra leállt, majd azonnal újraindult, de ezután semmi képet nem adott.

Az alaplapon található egy MemOK! funkció, gondoltam bekapcsolom, és csodák csodájára a gépet megint újraindította majd a monitoron végre megjelent a bios-post képernyő, és végre be sikerült indtanom a számítógépet.

Ezek után felvillanyoztam magam, a kis vga-t kidobtam a gépből, azt gondolva hogy a Matrix kártyával is működni fog a MemOK-os elindítás. Sajnos csalódnom kellett, ugyanis nem használt, ez sem tudta elindítani normálisan a gépet.

Legfrissebb BIOS van fenn, úgyhogy a támogatással nem kéne hogy gondok legyenek, szerintem...Bár, már minden megtörténhet.

Most ott tartok, hogy a kis videókártyával f@szán megy a gép első indításra, viszont mihelyst bele teszem a Matrix kártyát letilt benne valami, és nem ad jelet a monitorra.

Van valami ötletetek hogy mi lehet a gond?

Köszönöm, előre is a segítséget!
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
igen szét lett szedve és jól is lett összerakva közben kiderült gpu-z vel hogy a pcie foglalata csak pcie 1.1 x8 os lehet ezért nem vezérli a ventiket söt a kártya maga is lassab mint kéne

ez lehetséges?
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: Tapasztalatból írtam! Volt egy Sapphire HD7870-es kártyám, annál úgy működött!
0
0
0
0
csuz-li avatar
piero86: Ott a pont. Lehet, hogy rosszul tudom, de ez úgy tudtam, hogy aktivitásfüggő. Most külön ránéztem az irodai gépemen. Megnyitott Catalyst, Calc és Notepad++ mellett 0% az aktivitás. Persze ettől még nem gondolom, hogy igazam lenne, csak tippelek, főleg, mert bármilyen ablakmozgatásra felmegy az érték. Fogalmam sincs, hogy mennyi a tűréshatára. A konkrét kártya meg még nem volt a kezemben.
0
0
0
0
cseszka avatar
Esetleg nem csusztak le a ventik kábelei a kártyárol?Ill ha szétlett széve a kártya ujra pasztázás végett (ahhoz ugye lekell venni a hütöt)vissza lettek dugva a kábel?
0
0
0
0
Puffin avatar
csuz-li: A ZeroCore akkor működik ha huzamosabb ideig nincs használva a gép és nincs kép a monitoron. (ki van kapcsolva pl) Akkor leállnak a ventik, de ha megbököd az egeret akkor egyből el is indulnak. Az újabb kártyáknál (pl Asus Strix) van csak olyan hogy a ventik nem indulnak bizonyos hőmérséklet alatt. Az AMD ZeroCore az nem ez! 😀

Van Helsing 25: a windows-ban sem lehet állítani a ventiket? Catalyst-ban manuálisan?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Van Helsing 25: Ebben a kártyában van un. AMD ZeroCore Power. Tehát alapjáraton előfordul, hogy nincs szükség hűtésre, mert nem melegszik, ilyenkor - beállítástól függően - leállnak a ventilátorok is. Ez nem baj. Azt kell megnézni, hogy terhelés hatására elindulnak-e
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
elindul van kép is de a venti meg se mozdul

az lehetséges hogy a bios a 2007 es és ezért nem megy a venti ?

van másik 2 kártya azoknak mennek a ventik csak az újnak valamiért nem a pci e valamiért nem kezeli
0
0
0
0
Puffin avatar
a gép elindul vele? A tápkábelt rádugta?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

lenne egy nagy problémám ill haverbnak

havernak van egy ilyen lapja
gigabyte GA-G31M-S2L

vette egy SAPPHIRE HD 7850 2GB OC GDDR5 vidkarit

én leteszteltem nálam ment rendesen a hütése is

lepostáztam és betette a gépe és a ventik nem mennek neki

mi lehet a baja
0
0
0
0
Bronson avatar
más körülmények között nem jelentkezik a hiba?
0
0
0
0
lived avatar
Wentrion: Isten vagy! Erre nem is gondoltam 😃

ddkk22: ne nézz madárnak..... 😃
0
0
0
0
Wentrion avatar
Esetleg Windows-on belül: Sajátgépre jobb klikk -> Kezelés -> Tárolás -> Lemezkezelés. Itt elméletileg mutatnia kellene a HDD-t és hogy van-e rajta egyáltalán partíció vagy valami. Ha van, ha nincs ajánlom ddkk válaszát. Formázd le.
0
0
0
0
lived avatar
Sziasztok!

Minap vettem egy 1 terrás hdd-t. Mai nap beszerelem, majd olyan hibát tapasztaltam, hogy se a total commander-ben se az intézőben nem látom a meghajtót.
Bios-ban és eszközellőben is fel ismeri, viszont dolgozni nem tudok vele.
Próbáltam jumperelni is bánatomban, de még az se segített.
Linux alatt és Windows alatt is néztem. Semmi.

Ötlet?

Köszönöm a segítséget előre is.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció