Omis: nem hinném. Új foglalat lesz és csak egy fajta (AM4), nem kettő, mint most (fm2 és am3), tehát mind az APU-nak, mind a CPU-nak ugyan az lesz a foglalata.
Ja semmi😃
most jött ez az újítás hogy a 880k amit vettem már új hűtést kapjon😃
(nekem nincs rá szükségem majd max annak lesz aki megveszi pár hónap múlva)
Ha esetleg jön valami új Athlon !
Omis: Hát úgy látszik tévedtem! Mentségemre szóljon, hogy én túl sok AMD processzort nem szoktam javasolgatni, így beszerelni sem, csak az fx-8xxx, az a10-es széria és a 860K, ami meg hőcsöves...
Omis: Az AMD-nál mindegyik hőcsöves volt régóta, csak mostanában gyártót cseréltek és mindegyikre újabb hűtőt tettek. pl a 8350 és 8370 között nincs is más különbség, csak az új, halkabb hűtő.
zsolt566: Hát a két proci még csak egy árban sincs. Amúgy, vagy zsoltdeak-ra hallgatsz és veszel egy i7-et, vagy a 8300 (ugyan azért, amit az i7-ről írt), de azt érdemes felhúzni, szóval kellene hozzá egy jófajta hűtő is. Mondjuk hűtő amúgy sem árt, mert a gyári elég hangos.
De fontod meg a használt i7 2600-at is. Újonnan van hozzá H61-es lap 3 év garival. Attól függetlenül hogy régebbi mint az i5 4460, az új játékokban amik kihasználják a több szálat, jobban teljesít. Renderelésre stb. pedig nyilván még jobb mint az i5.
Na szóval. Két lehetőség van az egyik egy FX 8300 azokkal a cuccokkal amit leírtam avagy i5 4460 egy gagyibb alaplappal de szintén ugyan azokkal a cuccokal mint az FXnél.Melyik lenne a jobb?
A 6870 után vettünk gtx 660-at. Ég és föld volt a különbség. Mondjuk driver gondok soha nem voltak se a 4670, 6770,6870-el. Csak a teljesítményben voltak jobbak viszont nem is egy ár volt a 6870 meg a gtx 660 sem.
Nálam csak az nV-vel voltak gondok! 😃 Az első AMD kártyám egy Gigabyte HD6870 OC volt kölcsönben és azóta töretlen a szimpatizálásom az AMD/Ati kártyákkal! Használtam én régebbi Ati kártyákat is, de a 6870 volt az első és az eddigi legjobb! Imádtam! 😀 Az nV-ről szót sem ejtenék mert, azok engem kiégettek a sok sz@rral... De kinek mi, nekem az nV volt gagyeszmó másnak meg az AMD...
kvagenhoffer: Ha kártyát veszel, akkor abban a kategóriában inkább megvárnám a GTX 1060-at, valószinűleg verni fogja mindkét emlitett kártyát és árban is a környéken lesz. Ha mégsem várnád meg, akkor a 970 helyett inkább már az RX480 a fiatalabbsága és a Vram miatt.
A driver-es dologhoz pedig: aki azt állitja, hogy az AMD-nek nincsenek gondjai a driverekkel, az szimplán hazudik, ennyi. Fényévekkel ritkábban adnak ki drivert és az sem 100-as. Mielőtt belémkötnének a fanok, ezt tapasztalatból mondom, mivel volt már "1-2" amd gpu-m ezelőtt.
9 AMD kártyám volt (HD4550-től kezdve R9 280X-ig, +1 a HD4650 de az még AGP-s korszak), egyiknél sem igazán volt gondom a driverrel. NV-vel is szívóztam már, 'A képernyőillesztő nem válaszolt...' hiba sokszor előfordult 1-2 kártya esetében. (HD7970-nél azt gondoltam hogy a driver sz@rakodik aztán kiderül hogy csak a Win10 miatt volt...)
kvagenhoffer: 480-at ajánlom. "Frissebb" mint a 970 picit gyorsabb is, több vram van rajta, ami a 970 esetében híresen problémás (bár én nem tapasztaltam) és nem sokkal drágább. Az meg egy baromság amit INTEL CPU ír. Igaz néha vannak driver gondok AMD terén de nincs ilyen "kék-zöld passzol" blődség.
Sziasztok!
Nemrég vettem egy gépet amiben még nincs videókártya azt majd augusztusban veszek 970-et vagy rx 480-t.
Addig is megvettem az Overwatch -t és megnéztem milyen VGA nélkül és hát megdöbbentem a játékon minden beállítása high-on van és stabil 50 fps-et produkál az i5 6600. Tehát jól játszható vele a játék és még csak nem is csúnya, le a kalappal az intel előtt.
Azt vettem észre, hogy nem! Most ami eddig jól ment csak alacsonyabb grafikán az most mindenhogy szaggat és a proci 90%-ot dolgozik az eddigi 40-50 helyett! Tényleg csak annyit reméltem, hogy a Zen-ig kibírja, de így muszáj leszek procit is venni most... 😕 Mert tulajdonképpen a nagy rendszerigényű játékok nem akarnak úgy menni mint ahogy kéne nekik...
De attól még használható. Legalább is meggyőződésem, hogy jobban futnak most azzal a géppel a játékok mint az enyémmel, aztán én sem vagyok rákényszerítve a váltásra
HakuDragon: lehet nem néz ki rosszul, de sajnos az FX6300 kevés a 390-hez. Az a proci egy középkategóriás gépet kiszolgálna, de ahhoz a kártyához már kevés!
Hát jó... Mondjuk nem is x8 procihoz vettem annó. 😕 De a 6300 kevésnek bizonyult a 390-hez, reméltem, hogy a Zen-ig kihúzom ezzel, de nem úgy néz ki! 😕
Én nem tennék abba olyan procit. Valamilyen szinten elmenne benn, de több kellemetlenség lenne mint haszna. X8 FX alá minimum egy 970-es chipsetes lap, normális tápellátással, jó VRM hűtőbordával. A tied egyik feltételnek sem felel meg.
nagy újítás úgysem lesz
gondolom engem nem!
AMD új processzora lesz: [LINK]
[url]https://en.wikipedia.org/wiki/Zen_(microarchitecture)[/url]
most jött ez az újítás hogy a 880k amit vettem már új hűtést kapjon😃
(nekem nincs rá szükségem majd max annak lesz aki megveszi pár hónap múlva)
Ha esetleg jön valami új Athlon !
tudom mert volt a8 6600k sima alu borda aztán csá😃
régi és új
és még hőcsöves is.
Spoiler!
a 3.26 helyett😃 komoly.P
A driver-es dologhoz pedig: aki azt állitja, hogy az AMD-nek nincsenek gondjai a driverekkel, az szimplán hazudik, ennyi. Fényévekkel ritkábban adnak ki drivert és az sem 100-as. Mielőtt belémkötnének a fanok, ezt tapasztalatból mondom, mivel volt már "1-2" amd gpu-m ezelőtt.
(HD7970-nél azt gondoltam hogy a driver sz@rakodik aztán kiderül hogy csak a Win10 miatt volt...)
Nemrég vettem egy gépet amiben még nincs videókártya azt majd augusztusban veszek 970-et vagy rx 480-t.
Addig is megvettem az Overwatch -t és megnéztem milyen VGA nélkül és hát megdöbbentem a játékon minden beállítása high-on van és stabil 50 fps-et produkál az i5 6600. Tehát jól játszható vele a játék és még csak nem is csúnya, le a kalappal az intel előtt.