Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Sziasztok! Szeretnék venni egy gépet amivel a mai játékokkal ha lehet max grafon és 60 fps-el futtatni. Lehetséges ezt 350000Ft-ból összehozni? Ha igen írnátok konfigot? Csak mert annyira nem értek hozzá, hogy én összeállítsam. Eddig kaptam 2 ötletet de mint mondtam nem értek hozzá:
Extrás konfiguráció:

https://www.pcx.hu/geposszerako/?action=config&getConfig=1&alaplap=751216&processzor=313666&memo=657333&memo2=0&vga=095029&ssd=744940&vinyo=107915&tapegyseg=277059&haz=017000&huto=0&cd=&oprendszer=0&geposszeszereles=0&rendszertelepites=0

Extra nélküli konfiguráció, magasabb felbontásra:
https://www.pcx.hu/geposszerako/?action=config&getConfig=1&alaplap=917644&processzor=621588&memo=811532&memo2=0&vga=642712&ssd=0&vinyo=106787&tapegyseg=085766&haz=048145&huto=0&cd=&oprendszer=0&geposszeszereles=0&rendszertelepites=0

Előre is köszi a válaszokat!
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Tito007:
Alaplap: Gigabyte B150M-D3H 25 403 Ft
CPU: i5-6500: 60 494
RAM: Kingston Hyperx Fury black 2400Mhz, 2x4 gb: 12 924
VGA: Gigabyte GV-N960OC-4GD: 61 979
HDD: WD10EZEX: 14 035
Táp: FSP Hyper 500W: 17 162
Ház: Zalman Z3 plus: 11 961
Optik: LG GH24NSC0: 3 522

Összesen: 207 482 Ft. Tehát nem kell a tápegységen spórolni. Még gépházzal együtt is kijött 210-ből. Ha nem kell házat venned, akkor MSI kivételével szinte bármelyik 4gb-os GTX960-as befér a keretbe. Ha maradsz az ASUS H110-es alaplapnál (bocs, közben rálestem a profilodban az új gépre) akkor pláne. Remélem azt az Approx 500-as tápot csak viccnek szántad... elég volt csak pcx-en megnézni a kommenteket:

"Saját negatív tapasztalat hogy nagyon rossz minőség. Elsőre 2 napot ment és kihalt. Garancia után kb másfél hónao és ott tartok hogy inkább +5e-ért veszek egy coolermastert köszöntem."

"a kinézet jó kellöen husszuak a kábelek negativ: nincs videó táp sajna ami szerintem alap lenne és sajna 1 hónapot ment és kifeküdt ja fontos nem izom gép volt..."

Lényeg: tápegységen ne spórolj. Rosszabb esetben a VGA-t is viszi magával... Ez az 500-as Hyper meg elég kell hogy legyen. 600W SLI-ben elvisz belőle kettőt...
[LINK]
2 VGA-val kért be 455W-ot a rendszer.

[LINK]

04:20-nál ott a fogyasztás "whole sys. power cons." Nem kell oda 600W.
0
0
0
0
gyulazsolti avatar
Nekem is Asrock 980DE3/U3S3 alaplapom van csak az R2.0 változat. Az igaz, hogy állítgatni kell, viszont ha rendesen be van lőve akkor tökéletesen megy.
Nekem az Aero-val volt gondom akármelyik Biost raktam fel nem töltött be csak újraindítás után. /Kártya Sapphire HD 7750 2GB DDR3 128Bit/ A béta P1.00C Biossal ment de fel szerettem volna frissíteni. 1.40-re.

Írtam az ASRocknak küldtek: "Egy speciális BIOS P1.50A az Ön számára."
Ezzel minden rendben is van.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát nem tudom, sokan használják ezt a lapot fx6300-al és nem panaszkodnak elég csak körbenézni neten, egyik haver is ilyet használ és neki sincs problémája vele... Max annyi, hogy érdemes Biost frissíteni rajta.
Mellesleg én is raknék bele jobbat, de 165 ropiba gondolkodtam és így jött ki... 😊
0
0
0
0
Bronson avatar
az a baj, hogy amd lap, kb 18-19k körül kezdődik fx 6xxx felfelé... 😊 tehát nem lehet mondani mást...

kb GIGABYTE GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) alap...
0
0
0
0
Funes avatar
Nem tudom mi bajod az Asrock lapokkal.. Egyébként rendbe van, hogy inkább ne, csak akkor mondanál helyette hasonló Ár/érték arányú lapot ! 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Bud-Fckn-Spencer: az a lapot inkább ne! 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Szaby esetleg így ? 😀
[list]AMD AM3 alaplap: Asrock 980DE3/U3S3- 15 029 Ft

AMD AM3 processzor: AMD FX-6300- 30 262 Ft

Memória: Kingston 2x4GB DDR3 1866MHz HyperX Fury HX318C10FBK2/8- 11 735 Ft

Videokártya : Gigabyte R9 380 4GB DDR5 GV-R938G1 GAMING-4GD- 66 623 Ft

Merevlemez 3,5": Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX- 14 035 Ft

Tápegység minőségi : Corsair 450W VS450- 12 151 Ft

Zalman Z3 Plus fekete számítógép ház- 11 961 Ft

Samsung SH-224FB/BEBE fekete DVD író- 3 509 Ft

- 165,306 Ft
[/list]
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Én a videókártyából az MSI verziót választanám, abból is a 4GB-os verziót. Azt a plusz 10K-t szerintem simán megéri.
0
0
0
0
szabyy avatar
165k-ért mi a véleményetek erről?

AMD FX-6300 3.50GHz AM3+ BOX Black Edition
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10 KIT
GIGABYTE GA-970A-DS3P
GIGABYTE GV-N960WF2OC-2GD GTX960 2GB GDDR5 PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CHIEFTEC CTG-450-80PB 450W OEM
ZALMAN Z3 Plus fekete
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Tito007: Ne a tápon spórolj!
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
200-210 lenne a keret, tápot és házat valóban nem raktam bele, gondolatm nem az a lényeg. Nálam amúgyse a külső számít. 😃 Azon is gondolkoztam, hogy beleteszem a jelenlegibe, a házzal soha semmilyen probléma nem volt. Túlmelegedésnek nyoma sem volt.
Valóban részben egy előre összerakott, de egy kis boltból szerezném majd be, ugyanott, ahol az előzőt vettem, a pozitív tapasztalatok miatt. Szempont az ár érték arány, és a bővíthetőség, főleg játékra használnám.
0
0
0
0
Bronson avatar
Nekem az nagyon úgy hangzik, mint egy előre összerakott gép... ne! ismétlem, ne vegyél olyat! ugyanannyiból jobbat, legalábbis minőségesebbet össze lehet rakni!
0
0
0
0
Funes avatar
Tito
Először írd le részletesen a konfigot és után talán tudunk véleményt mondani.
Az se lenne egy hátrány, ha leírnád mennyiből akarsz gépet venni, összerakni !
0
0
0
0
winrar avatar
Tito007: Sapphire Nitro R9 380 4GB kártyával jobb választás, HDD-nek WD10EZEX. Táp és ház pontosan milyen?
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Tito007:
Szia
Milyen ház, és milyen táp? A többi korrekt, bár nem tudni hogy mik az elvárásaid: miket akarsz rajta futtatni, és milyen beállítások mellett?

Nem kötekedni akarok, de így elsőre: én összes ventivel együtt még nem találtam (újonnan) jól szellőző gépházat 10-11 ezer alatt. Tápegységből a Watt nem minden, minőségi 500-as simán vinné ezt a konfigot (450 wattos is), a Skylake a Haswell-nél is kevesebbet kér... FSP aurum S 500 pl. bár nem tudni azt sem hogy mennyi a keret.
GTX 960 van nekem is- mielőtt még lenéző parasztnak, elszállt f*sznak vagy bárminek leírnának- de: nem fog minden full-full-on 1080p-n 60 FPS-el futni, de ennek ellenére én bivalynak tartom még mindig. Rise of the tomb raider, újabb AC-k már megfogják egy picit. Képes a fullra, csak nem 60-al, de olyan 40-50 FPS-el ezeket is vinnie kellene, pedig ezek nem éppen optimalizáltak. SW battlefront, Dirt Rally (tehát optimalizált játékok) nem okoznak neki gondot. 2018 Volta megjelenéséig ki kellene húzni vele...

Szóval:
Mi a cél, mire kell a gép? (Kell-e a 60 FPS mindenből ultrán?)
Milyen a táp?
Milyen a ház?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Sziasztok! Kérhetnék egy véleményt erről a konfigurációról?
Processzor Intel Core i5-6500 3200MHz 6MB LGA1151 Box
Memória 8GB/2400 DDR4
Háttértár1 1TB SATA3 HDD
Optikai meghajtó DVD ÍRÓ
Videokártya GeForce GTX 960 4GB
Ház MIDI ATX HÁZ
600W Tápegység
0
0
0
0
Bronson avatar
Régebbi motoros vagyok, hogy ilyeneken fennakadjak... 😊 csak gondoltam szólok, hogy nem jók az infóid. 😀
0
0
0
0
CuRi avatar
Az lehet, de attól még a tényen nem változtat, hogy a táp sokat elbír, szóval ezen fölös fenn akadni 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Gondolom a 2db 6pines csati + PCI-E - ből gondolta.
0
0
0
0
Bronson avatar
Én mindig a hivatalos adatokat nézem először, onnan van a screenshot is... miből gondolod hogy az a kártya 225 wattot fogyaszt...? valamit elnéztél... 😉
0
0
0
0
CuRi avatar
De a 960 van meg, csak a 3 ventis Gigabyte verzió. 😃 A Corsair hatásfoka amúgy 85% ami még éppen a Bronz kategória ha jól tudom, és nekem is ez a verzió van. Az FSP pedig 88%. Legalábbis a pcx adatai ezt mondják...

[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
8%-al jobb a hatásfoka, ezért is kapott silver besorolást, a corsair pedig bronze matricát. persze, jó vétel mindkettő, szó se róla, csak a hatásfok meg a garancia az fsp mellett szól. de ha a cx600-at választja az sem rossz döntés. 😀 225w vga? már nem a 960 van meg ami a gépédenél van?

https://kepkezelo.com/images/kosy04vyko21ytz4enq6.png
0
0
0
0
CuRi avatar
Nálam eddig a Corsair CX 600W jó vétel volt. Simán, probléma nélkül csendesen elbírja a 225W-os VGA-m, a 84W-os procim, a 3db 12 centis ventit, meg azt a pár ledet is, úgy, hogy van még benne bőven tartalék. Szerintem jó táp. Az FSP hatásfoka 3%-al jobb. Mondjuk az 5 éves garancia tényleg csábító, de itt szerintem igazából két jó tápról megy az elmélkedés, tehát már rossz vásárt nem lehet csinálni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
widowmakermark: A cég megvesz az alkatrészt és visszaigényli az ÁFA-t (pontosabban levonja és annyival kevesebb ÁFA fizetési kötelezettsége keletkezik, de ez könyveléstechnikai kérdés). Viszont a garancia náluk van, mert az ő készletüket gyarapítja a termék. Azt persze leírja idővel, vagy selejtezi. De addig bármelyik NAV ellenőrzéskor rá kell tudnia bökni, hogy ez az, amiről szó van, sőt selejtezésnél még papír is kell, hogy a veszélyes hulladékot hol adta le. Szóval ez a cég kockázata, nem a tied. Viszont, ha gond van az eszközzel, akkor vissza kell vinned a haverodhoz, mert csak ő tudja intézni a garanciát, már, ha nem selejtezte még le papíron...
0
0
0
0
Bronson avatar
Viktore : pontosan melyik cx600-ról van szó...? mert a cx600 v2 már sokkal jobb 12v ágon, de én inkább a raidert javaslom, ahogy Mediziner Troll is említette, mivel olcsóbb, bőven elég a gépednek és az már 80plus silver besorolású, míg a cx600 v2 'csak' bronze... 5év gari vs kettő, alacsonyabb meghibásodási ráta...
0
0
0
0
Funes avatar
Spoiler!
Hát, ha jó darabig, akkor talán megéri belemenni, bár nem tudom mióta csinálja, ezt az ismerősöd, de ha régóta és sok embernek szerzett már be így gépet és eddig nem volt belőle semmi baj, akkor talán ezután se lesz, nem valószínű, hogy most bukna le ilyen dolgokkal.
Főleg, ha nem feltűnően csinálja.
0
0
0
0
McFly36 avatar
A kommentek után kétszer is meggondolom, hogy belemenjek-e. Viszont ha nem megyek, spórolhatok még egy jó darabig.. 😞
0
0
0
0
Viktore avatar
Mediziner Troll köfi a választ 😀
0
0
0
0
Funes avatar
widowmakermark
Jól van szerintem ne nagyon reklámozd. 😀

Spoiler!
Nekem is van olyan régi még gyerekkori ismerősöm, aki tud így venni pc alkatrészeket, de én se szívesen vetetem meg vele, igaz rengeteg pénzt lehet spórolni, csak a garancia macerás, hogy minden az ő nevére szólna...
És, ha ezzel az ismerősöd még pénzt is keres és nem csak szívességből csinálja, az már durván adócsalás !
De akárhonnan nézzük ez csalás, mert más megveszi kemény pénzekért adózva, te meg hozzájutsz a töredékéért és ezen még az ismerősöd pénzt is keres.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Viktore:
A Corsair alapvetően nem tápegységeket gyárt. Ezekhez a szükséges komponenseket beszállítóktól szerzi be, és nem mindig minőségi a beszállító. Ezért van az, hogy van olyan szériája ami jó, és van olyan ami gyenge. Példaképp: én a sajátomba FSP Raider S 550W-osat vettem. 5 év garanciát adtak rá az általad kiszemelt Corsair 3 év garijával szemben, szerintem ez már önmagában jelent valamit. Továbbá a kis 550W-os tápom a +12V-os ágon úgy látszik kenterbe veri a 600W-os Corsairt:
FSP + 12v: max 42 A 500W
Corsair CX 600: max 40 A 480W

Szerintem az a táp felejtős, mint látod még egy 550-es raider is jobb nála, hiába a 600 Watt. Ráadásul prohardver teszten azt olvastam róla hogy CWT beles, az pedig nem éppen a felső kategória (vannak jók tőle is, de a többség inkább csak közepes. De fent az adatok magukért beszélnek: egy 600-as tápot ne verjen már 12V-on egy 550-es.).

Nem egyedi eset a Corsairnél, hogy egy sorozatot abszolút csúcskategóriás belsővel indítanak, majd később, amikor már jó nevet csináltak neki, akkor egy szintén korrekt, de már nem csúcsszintű beszállítóra váltanak. Négy éve a CX400-asban még Seasonic belső dolgozott, de ezt pár éven belül leváltották CWT-re, és a v2 modellek elektronikáját is ez a gyártó szállítja.

FSP, Seasonic, EVGA, Be quiet, alapból én ezekben szoktam gondolkozni. OC-zni nem tudom mennyire akarsz, anélkül biztosan elviszi az 550-es FSP, húzással már nem vagyok benne biztos. Várd meg Bronsont 😃
0
0
0
0
McFly36 avatar
Az ismerősömnek van egy cége és ezzel foglalkozik, hogy másnak rak össze pc-t, viszont bizonyos % őt illeti.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Azt én sem vállalnám be hogy máson keresztül áfa nélkül vegyek akármit is.Már csak emberségből sem, mert ha az illető lebukik lehet érte keményen pengetni ahogy tudom.Mondjuk én ha veszek valami PC alkatrészt akkor abban a szerencsében vagyok hogy az áfáját vissza tudjuk igényelni a gazdaságon belül.Bár ehhez egy a gazdaság vezetőjének a nevére kell megvegyem. Spoiler!
Mielőtt valaki ebbe beleszólna: Mezőgazdaság, és azon belül is Családi gazdaság amiben mivel egyre több papírmunkát kérnek neten keresztül így le tudja írni a könyvelő az áfát.
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
Aról beszél hogy nem vehetnél cuccot áfanélkül mert azt csak cégek/válalkozok tehetik meg! És csak saját használatra! Szal a kispista hiába veszi a cégén keresztül haverjának a cuccot mert ha kispistát elkapja a NAV jól meg bűntetik mert a vett cuccot nem találják nála! Keress rá: Adó csalás
0
0
0
0
mihione avatar
Nem azzal van a baj biztos van ra 2 ev de ha van valami a boltba vissza kell juttatni ami ugye kint van.Es az eleg maceras dolog plusz aggodhatsz rajta hogy kier/beer epsegben.plusz ido,penz a szallitas.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Nem tudom miről beszélsz 😲
0
0
0
0
gibdj avatar
widowmakermark

Azért szerintem légy figyelemmel az üzletre, és vagy a nevét ne írd (ne linkelj oda), vagy azt ne hangoztasd, hogy áfa nélkül tudsz ott vásárolni ismerősön keresztül.
0
0
0
0
McFly36 avatar
Tudtommal mindenre jár 2 év, kétlem, hogy ez függene attól, hogy fizettem-e áfát. Vagy tévedek? 😲
0
0
0
0
mihione avatar
Az addig oké de a garanciáztatást hogy oldod meg ha kell?😕
0
0
0
0
mihione avatar
A lényeg gtx 970 mellé nem érdemes i3-at rakni amit bronson linklet azok mellé jó lehet az i3 is,de én még inkább oda is az i5-öt raknám és később mehet mellé erősebb gpu is ha szükséges.
De szerintem elég opciót kínáltunk,innen már az döntse el aki a pénzt kiadja rá neki mi a fontosabb erősebb proci vagy gpu.
Fura egyébként h ugyanabban az árban adják mindkét procit,a lapok ára az kb egyezik,ramokban sincs nagyobb differencia úgyhogy én akkor a skylaket venném.De azért a gtx 960 jobb választás lenne mindenképp mint a 950.Egyébként csak erről az oldalról akarsz vásárolni?Olyat is csinálhatnál hogy egykét dolgot használtan veszel,pl ram vagy proci.Ezzel tudnál sokat spórolni,vagy olcsóbb házba rakod stb...Szerintem érdemesebb a teljesítményre összpontosítani a csicsák helyett amikor szűkös a keret.
0
0
0
0
McFly36 avatar
i3 6100 + gtx 960 4gb kombón gondolkodom most, de nem tudom, hogy mennyire befojásolná a többi dolgot a gyengébb(?) proci.
0
0
0
0
Viktore avatar
i7-4790K
Asus GTX 970
Asus Z97-PRO Gamer
Corsair 600W CX
Kingston 2x8GB DDR3 1866MHz CL9
COOLERMASTER Hyper 212X
Corsair 200R
WD Black 1TB
Kellene valamit változtassak? (proci nem csak játékra kell)
0
0
0
0
McFly36 avatar
Nézzétek el nekem, halandónak... A skylake miért olyan menő dolog? 😃
0
0
0
0
Funes avatar
B@szki álljunk már meg egy kicsit, én azért írtam az i3-at mert avval, pénzt spórolna és, akár vehetne egy gtx970-et is mellé...
Azt meg egy szóval nem mondtam, hogy nem lesz elég a játékélményhez, kiforgatjátok az ember szavait ! 😊
0
0
0
0
McFly36 avatar
Bronson: Ez jött össze. Viszont még 1x mondom, a 4460 és 6400 ára egyezik a boltban.
[LINK]
0
0
0
0
Bronson avatar
itt a tesztelt játékokban kevés kivétellel 60fps és akörüli eredmények szerintem önmagukért beszélnek. és ezek a legmagasabb beállítások mellett. ha egy két dolgot kikapcsolsz ami felesleges is kb, megvan ott is. de nem ragoznám erre tovább a szót. te szerinted i3 kell 970-el, mert ez nem lesz elég a jó játékélményhez. legyen.

0
0
0
0
mihione avatar
Csak elég idegesítő hogy nem bírod belátni ha nincs igazad valamiben...onnan indultunk ki hogy 4. generációs i3 vs i5 kihajta-e a gtx 970-et,nem hajtja ki,de nem voltál képes belátni eljutottunk oda hogy a 60 fps ha megvan akk az már kihajtásnak számít aztán amikor nem bírtad bebizonyítani hogy igazad van akkor már skylakes tesztet linkeltél.
jó lehet az i3 annak akit nem zavar ha beesik az fps,de nemhiszem hogy aki gtx 970-et vesz azt nem fogja zavarni tehát i5-nél lejjebb nem érdemes adni.
0
0
0
0
Funes avatar
AAA bronson már te is kezded persze, hogy lehet 60 fps ésszerű beállításokkal... 😊

20 ezernél többet nem érdemes szerintem lapra költeni, de ez az én VÉLEMÉNYEM, DDR3 és DDR4 között nincs szemmel látható különbség.
0
0
0
0
Bronson avatar
az alaplapon a chipset ami számít (amd-nél különösen),valamint hogy hogy van felszerelve... (sata portok, audio támogatás, ventillátor csatlakozók száma és elhelyezése, usb portok száma stb stb...) megoszlanak a vélemények hogy kinek milyen lap a minimum, van aki szerint a legolcsóbb lap is elég, van aki szerint nem árt, ha kicsit áldozunk arra is, nem érhet meglepetés... én ez utóbbi táborba sorolom magam. ddr3-ddr4 között nem fogsz konkrétan semmit észrevenni játék alatt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció