Laczy:
Eddig nem volt probléma a hdd vel. SZinte uj, ninsc még 1 éves sem. HD sentinel alapján 100/100as.
szerk: esetleg az hogy sata 3as csatiban használom a sata2es hdd t? Vagy ssetleg az, hogy nem win8al használom, amivel eredtileg kompatibilis az alaplap is??
@Athis18
Nálam ezek a rendellenességek akkor jelentkeztek mikor , haldoklott a HDD - m...
Lefagyás (nincs kékhalál) , folyamatosan viágító HDD - led, lassan válaszoló programok,
akadozó recsegő hangok...
Ha van mód rá ,szerezz egy másik HDD - t a TESZT EREJÉIG.
Új proci, uj alaplap. Kérdés, hogy néha befagy, vagy inkább belassul az egész rendszer, a hang elkezd recsegni meg iylenek. HDD led folyamatosan világit olyankor. Alapjáraton csinálja MI okozhatja? Köszi.
Új proci, uj alaplap. Kérdés, hogy néha befagy, vagy inkább belassul az egész rendszer, a hang elkezd recsegni meg iylenek. HDD led folyamatosan világit olyankor. MI okozhatja? Köszi.
Átküldjek privátba egy képet, hogy megtudjátok nekem mondani mennyire rossz a helyzet? 😞
Ebay felejtős nálunk, de Zalában hol találhatok megbízható és jó szakszervízt? 😞
S mennyibe kerülne?
Legközelebb egyértelműen vigyázni fogok rá. Most balszerencsém volt.
Javíttatni lehet. Mivel garancia van rajt, ezért mindenképpen csak a szakszervizben javíttasd! Ott kicserélik az eltört alkatrészeket. Természetesen a te költségeden, hiszen a leejtés nem a "rendeltetés szerű használat" része. Viszont így megmarad a garancia.
A lényeg: csak szakszervizbe vidd, mert különben bukik a garancia!
Sziasztok! Lenne egy nagyon, számomra fontos kérdésem, miszerint van egy Asus laptop, ami le esett ezen a héten a földre, s az egyik részén a fémes burkolat felgyűrődött, mint az autóknál... Illetve a fekete hátlap kicsit betört, de az nem annyira vészes. Működik, csak a burkolata behorpadt és felgyűrődött. Garancia van rá, valaki megtudja csinálni vagy esetleg lehet neten rendelni hátlapot és ilyen fém burkolatot, majd kicserélni? 😞
sutiszorny19: Ha valakitől tudsz kölcsön kérni egy nagyobb tápot kipróbálásra akkor azt mindenképp javasolnám hogy tedd meg, mert én szerintem tuti a táp a gyenge.
Sziasztok ez a kiakadás kékhalál nélküli és a processzornál azt írta a bios hogy a ventillátor 9 szintet (ami a választható legnagyobb) és 65 celsius fokon kapcsol le (ami szintén a maximum)
a processzor hűtő leporolva a gépház jól szellőzik de majd most megint leporolom ötlet ? máshol azt olvastam hogy lehet hogy a táp nem bírja bár ezt nem tartom valószínűnek hisz a proci sincs tuninolva. Válaszokat előre is köszi 😀
Gyári hütövel,porosan egy olyan házban,aminek nem a legjobb a szellözése,a 60fok érthetö érték,tedd a biosban magasabbra ezt a fokot,pl 70C-ra.Vagy nézd meg hány fokra van beállitva h lekapcsoljon,és nézd meg teszt alatt hány fokos,mikor lekapcsol.
Talán tulmelegszik a proci,általában akkor kapcsol le.Nézd meg a fokokat egy stressz programmal meddig melegszik.Takaritsd ki a gépet,ha gyári hütö van rajta,cseréld le egy jobbra,de a gyári is elég kellene h legyen,ha nincs huzva a proci.Pasztát is cserélheted,esetleg a biosban megnézed h mennyi höfokra van beállitva h lekapcsoljon.
Sziasztok a gépem folyton kiakad olyan módon hogy: vagy újraindul semmi ok nélkül(Mindkettőnél kékhalál nékül csak úgy random) vagy valamelyik hűtő a gépben elkezd maxon forogni és próbál újraindulni de nem tud csak a billentyűzeten látom hogy kapcsol újra és újra de nem tud és ez így megy amíg le nem nyomom.Pláne hogy olyan játékokon amik a rendszerhez képest több mint kétszer elfutnak maxon mégis minimum 1080p kiakadnak ráadásul úgy hogy visszavannak szedve low-ra pl: Battlefield 3 Eredeti origines , League OF Legends (a Battlefield 3-nál még a felbontást is 1600x900-ra visszacsökkentettem de még akkoris gyakran kiakad)
Minden driver naprakész windows frissítéssekel együtt mem tudom mi lehet az oka a gépem:
Monitor: Samsung syncmaster s22b300 1920x1080 60hz 32bit analóg a számítógépre kötve az analóg +-ba megy bele de mivel az analóg kábel bemenete kicsi volt ezért átalakítóval megy a bemenetbe.
Sziasztok!
Olyan problemadba utkoztem, hogy mikor kiszedtem a regi gépemböl a videokarit, és átállitottam biosba alaplapira, egyszeruen nem ad le jelet a monitor felé. Mintha rá se lenne kötve. Jelzem, hogy uj winyot probálnék telepiteni, szal még op rendszer sincs. Mi lehet a gond szerintetek?
Az oldal közepén van egy direkt link egy letöltéshez. Elméletileg az orvosolja a problémát. Ha mégsem akkor szerintem egy Windows újra telepítés, mert ha jól értem, akkor az op. rendszer sérülése generálja a hibát. Persze javítsatok ki ha tévedek!
hello az alaplapom asus p5q-ws 8 gb rammal es core 2 quad 8300 nemtestnel ezt irja ki core 2 duoval semmi hiba nem volt core 2 quad 9300 al is hibat ir mi lehet a baj tudnatok segiteni?
itt a kep a tesztrol:http://kepfeltoltes.hu/view/150210/DSC_0019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
frostwagen.
Egyszer-kétszer volt használva (még a régi rendszerrel) tartaléknak van.. Különösebb elváltozást nem látok rajta. portalanítva van, meg nem rég pasztáztam.. Lehet csak túl sokat várok el ettől a régi vastól Mindenesetre van még egy másik ilyen alaplapom meg egy 2,2 ghz-es celeron processzorom. Hozzáteszem, ezzel még gyengébb a gép... Talán itt jön ki az is, hogy a radeon 9200se az egyik leggyengébb vga amivel valaha találkoztam és mellé egy ilyen gyenge processzor.. De gondolom azzal te is egyetértesz, hogy egy 1,6 Ghz-es pentium procihoz nem éri meg berakni egy agp-s ati hd3650 vga-t...
Amiket írtál, az alapján szerintem több mint valószínű, hogy valamiféle hardver gond lehet ott. Meg ugye azt is írtad, hogy mostanában vetted elő, gondolom előtte jó ideig nem volt használva (?) Belsejét már portalanítottad? Ha még nem tetted meg, esetleg nézd átt alaposabban a belsejét, hogy nem találkozol-e valamiféle rendellenességgel. Ha nem, akkor passz.
frostwagen: Nem, ha nem nyitok meg semmit, akkor nincs processzor terhelés. 1hónapja telepítettem fel, mikor kiderült, hogy 2 hónapig helyettes éjjeli őr leszek.. Minden driver a hardverekhez mérten friss. Avastot használok, hőmérsékletek ritkán mennek 35 fok felé, merevlemez állapota 95% , töredezettségmentes, harverütközés nincs, mégis sokkal lassabb mint kellene. Maga a megnyitott program terheli le ennyire. Jó tudom nem mai gép ez sem, de mintha egy pentium 2-est használnék.. Példa: még a diablo 2 is képes leesni 10 fps-re, procihasználat folyamatosan 100% de csak az adott program terheli ennire le.. Ennek a játéknak még egy ilyen régi gépen sem szabadna így viselkednie. Everest-el végeztem sebességméréseket, és az eredmények alig pár pontal haladják meg egy mezei 1000 Mhz-es celeron-ét.. Ennyit tudok dióhélyban elmondani, ha esetleg hardver hiba, akkor azt hiszem nem éri meg foglalkozni vele.
Kipróbáltam másik gépben ,nem volt baja. Más tévé volt mert az csak 720p-t tudja az enyé meg az 1080-at is. Más HDMI és más tápkábel. Ugyanott azzal a tévével és kábelekkel az én gépemmel se volt baj.Most vettem másik hdmi kábelt ,gondoltam ,hogy lehet az enyém régi, de nálam most se jó. Tápkábel lehet még a probléma vagy nem bírja az 1080p-t? amit kétlek mert a régi vidókártyám bírja. Vagy leheta beállításon kell vmit babrálnom?
1920x1080 as felbontást összehúzza ,mosodott kicsit a kép
penge2005 : attól függ lesz e hiba ott is... ha nem, akkor vagy alaplap vagy táp. de futtas le stress tesztet, memtestet meg mindenféle cuccot amit bírsz, nehogy téves vegyél cuccot, ami közben nem romlott el...
Mikor elindítod a gépet, semmit nem nyitsz meg, akkor is le van terhelve a processzor? Valami vírus keresőt esetleg nem futtattál le? Talán egy újratelepítés jót tenne
Üdv! Lenne egy kis gondom.. elővettem a régi gépemet, mivel éjjeli őrségbe kell járnom, és gondoltam oda jó lesz.. p4(nem celeron) 1,6 Ghz, 768Mb ram, 9200Se... enermax eg465ax táp.. szal az a gond vele, hogy minden létező játék szaggat rajta (korabeliek természetesen) még az olyanok is, aminek az ajánlott gépigény majd duplája.. A gép karban van tartva, driverek teljesen rendben vannak ( van időm rá kinn) Ezért nem értem, hogy miért laggol minden rajta... Anno semmi gond nem volt vele. Tesztek alapján az tűnt fel, hogy a cpu-t teljesen leterheli bármilyen futtatott program, még az olyanok is, amik annak idején ennél gyengébb processzorral gond nélkül mentek. Ha valaki tudja mi a gond, azt megkérem segítsen, mivel költeni nem fogok rá
Bronsonnak igaza van, ezeket a kártyákat etetni kell.
Bár ha a táp a gond, akkor pont, hogy játék alatt kéne neki beadni a kulcsot, nem netezés közben.
Alaplap támogatja, az nem gond (kivéve persze, ha netán hibás).
Mindent kipróbáltam....de semmi. Az lehet ,hogy nem elég neki a táp? Vagy az alaplapon a csatlakozó? Proci hőfokot BIOS-ban néztem ott 46fokot írt,de azt nem tudom hogy jó lehet e
Hát, ha a játékok normálisan mennek, akkor viszont lehet szoftveres gebasz van.
Kezdésnek DDU-el töröld le a vga drivert és tedd újra (lehetőleg a legfirssebbet, ne azt amit a cd-n kaptál).
Ha nem segít akkor megpróbálkoznék egy windows újratelepítéssel. Ha tört a windows akkor kipróbálhatnál egy másik törést a mostani helyett.
Esetleg egy benchmark programot is lefuttathatnál ezek előtt, hogy azzal mint produkál.
Proci hőfokok rendben vannak?
Igen a VGA hőmérséklet annyi. Nekem kicsit az a fura , hogy a játékok tökéletesen mennek ( hőmérsékletet leszámítva) de a filmek videók nem. Igen referencia és még garis csak nem akartam egyből visszaküldeni , hátha orvosolható a hiba
Azt mondjuk jó lenne tudni, hogy minek a hőfokait írtad le.
(Én a videokártyát feltételezem, de ki tudja 😀 )
Egyébként ez így elsőre vga hibának tűnik. Ha referencia a 290 akkor a 90 fokon meg sem lepődöm, de azért netezés közben még az 54 fok is sok, hacsak a ház szellőzése hagy némi kívánnivalót maga után.
Sziasztok. Nekem olyan problémám lenne,hogy rendesen fut a rendszer egyszer csak gondol egyet és átvált ilyen rózsaszínes képre ,minden látszik csak rózsaszínes ,kicsit homályos. Álltalában visszavált egy idő után normális nézetre,de nem szoktam megvárni ,mert ha a felbontást állítgatom visszaáll. Kicsit idegesítő főleg ,hogy most vásároltam. Esetleg erre vmi megoldás? Próbáltam drivert frissíteni, kikapcsolni az alaplapi videókártyát,de ugyanúgy. Most meg ha videót nézek neten vagy filmet szeretnék nézni nincs kép csak hang.Youtube-on van kép is. Netezés közben 54fokos ,de bizonyos idő után ez is felmegy 70fok fölé. Játék közben 90fok körül van .
Előre is köszönöm.
Hello! A kepernyom 1366x768-as felbontasu es akar milyen jateknal ha 1024x768-nal nagyobb beallitasra rakom akkor mar Windows Mode-ben rakja, de 1024x768-n es alatta pedig Fullscreen :/
Lássátok,ez ellen mit lehet tenni???
Csak új monitor csere segíthet?
Eddig nem volt probléma a hdd vel. SZinte uj, ninsc még 1 éves sem. HD sentinel alapján 100/100as.
szerk: esetleg az hogy sata 3as csatiban használom a sata2es hdd t? Vagy ssetleg az, hogy nem win8al használom, amivel eredtileg kompatibilis az alaplap is??
Nálam ezek a rendellenességek akkor jelentkeztek mikor , haldoklott a HDD - m...
Lefagyás (nincs kékhalál) , folyamatosan viágító HDD - led, lassan válaszoló programok,
akadozó recsegő hangok...
Ha van mód rá ,szerezz egy másik HDD - t a TESZT EREJÉIG.
Még mindig fent áll sajnos :\
Úgyanúgy működik, egyedül csak az a baj, hogy csúnya, s be van horpadva meg hát felgyűrődött a fém váz a bal alsó szélén.
Hol vetted? Kérdezd meg a boltost!
(Amúgy, ha működik, akkor annyira nem rossz...)
Ebay felejtős nálunk, de Zalában hol találhatok megbízható és jó szakszervízt? 😞
S mennyibe kerülne?
Legközelebb egyértelműen vigyázni fogok rá. Most balszerencsém volt.
A lényeg: csak szakszervizbe vidd, mert különben bukik a garancia!
Előre is köszönöm, írhattok privátba is! 😀
Jó éjt.
a processzor hűtő leporolva a gépház jól szellőzik de majd most megint leporolom ötlet ? máshol azt olvastam hogy lehet hogy a táp nem bírja bár ezt nem tartom valószínűnek hisz a proci sincs tuninolva. Válaszokat előre is köszi 😀
pl cx0... ez nem kel..124
Minden driver naprakész windows frissítéssekel együtt mem tudom mi lehet az oka a gépem:
Monitor: Samsung syncmaster s22b300 1920x1080 60hz 32bit analóg a számítógépre kötve az analóg +-ba megy bele de mivel az analóg kábel bemenete kicsi volt ezért átalakítóval megy a bemenetbe.
Processzor: AMD FX-4100 Quad-Core Processor 3.6 ghz 4 mag 4 feldolgozó szál 32nm technológiával gyári processzorhűtővel.
Alaplap: ASRock 960GM-GS3 FX
Ram: KingMax DDR3 4096 MB Szimpla csatornás 1x1 kiszerelésben 534,3 MHz
Táp: Chieftec Arena GPA-500s (500vatt) (ha jól emlékszem 14 centis hűtővel)
Videókártya: ATI Sapphire AMD Radeon HD 6800 Series 40nm technológia 1024mb DDR5 videómemória , directX11.0 DirectX árnyékoló4.1 openGL4.1 64x4 (256bit)-es sín szélesség GPU órajele 900,0 MHz
Hdd: Seagate 3.5"-es 232 GB SATA II
MINDEN VÁLASZT ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖK 😀
Olyan problemadba utkoztem, hogy mikor kiszedtem a regi gépemböl a videokarit, és átállitottam biosba alaplapira, egyszeruen nem ad le jelet a monitor felé. Mintha rá se lenne kötve. Jelzem, hogy uj winyot probálnék telepiteni, szal még op rendszer sincs. Mi lehet a gond szerintetek?
Ezt találtam a problémádra:
[LINK]
Az oldal közepén van egy direkt link egy letöltéshez. Elméletileg az orvosolja a problémát. Ha mégsem akkor szerintem egy Windows újra telepítés, mert ha jól értem, akkor az op. rendszer sérülése generálja a hibát. Persze javítsatok ki ha tévedek!
itt a kep a tesztrol:http://kepfeltoltes.hu/view/150210/DSC_0019_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Egyszer-kétszer volt használva (még a régi rendszerrel) tartaléknak van.. Különösebb elváltozást nem látok rajta. portalanítva van, meg nem rég pasztáztam.. Lehet csak túl sokat várok el ettől a régi vastól Mindenesetre van még egy másik ilyen alaplapom meg egy 2,2 ghz-es celeron processzorom. Hozzáteszem, ezzel még gyengébb a gép... Talán itt jön ki az is, hogy a radeon 9200se az egyik leggyengébb vga amivel valaha találkoztam és mellé egy ilyen gyenge processzor.. De gondolom azzal te is egyetértesz, hogy egy 1,6 Ghz-es pentium procihoz nem éri meg berakni egy agp-s ati hd3650 vga-t...
Amiket írtál, az alapján szerintem több mint valószínű, hogy valamiféle hardver gond lehet ott. Meg ugye azt is írtad, hogy mostanában vetted elő, gondolom előtte jó ideig nem volt használva (?) Belsejét már portalanítottad? Ha még nem tetted meg, esetleg nézd átt alaposabban a belsejét, hogy nem találkozol-e valamiféle rendellenességgel. Ha nem, akkor passz.
1920x1080 as felbontást összehúzza ,mosodott kicsit a kép
Mikor elindítod a gépet, semmit nem nyitsz meg, akkor is le van terhelve a processzor? Valami vírus keresőt esetleg nem futtattál le? Talán egy újratelepítés jót tenne
Hát kipróbáltam most egy régebbi videókártyával, összeugrott ,mosódott tompa képe van..... Nem ismeri fel rendesen.
Bár ha a táp a gond, akkor pont, hogy játék alatt kéne neki beadni a kulcsot, nem netezés közben.
Alaplap támogatja, az nem gond (kivéve persze, ha netán hibás).
Kezdésnek DDU-el töröld le a vga drivert és tedd újra (lehetőleg a legfirssebbet, ne azt amit a cd-n kaptál).
Ha nem segít akkor megpróbálkoznék egy windows újratelepítéssel. Ha tört a windows akkor kipróbálhatnál egy másik törést a mostani helyett.
Esetleg egy benchmark programot is lefuttathatnál ezek előtt, hogy azzal mint produkál.
Proci hőfokok rendben vannak?
(Én a videokártyát feltételezem, de ki tudja 😀 )
Egyébként ez így elsőre vga hibának tűnik. Ha referencia a 290 akkor a 90 fokon meg sem lepődöm, de azért netezés közben még az 54 fok is sok, hacsak a ház szellőzése hagy némi kívánnivalót maga után.
Garanciális még, gondolom?
Előre is köszönöm.