Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Lizard avatar
htcevo3d írta:
Lizard írta:
htcevo3d írta:
Arctic Cooling Freezer 13.szerintetek ez jo hűtés lenne a gépemnek?

Igen, korrekt hűtő!

köszi szépen a gyors választ.még annyi,h.biztos paszolna az alaplapomhoz?mivel nekem am3+,és erre csak am3-at írnak

[LINK]
A kompatibilitási listán ott van az AM3+ is!
0
0
0
0
no avatar
Lizard írta:
htcevo3d írta:

Igen, korrekt hűtő!

köszi szépen a gyors választ.még annyi,h.biztos paszolna az alaplapomhoz?mivel nekem am3+,és erre csak am3-at írnak
0
0
0
0
Lizard avatar
htcevo3d írta:

Igen, korrekt hűtő!
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
hnemaria avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Jelenleg van egy AMD PHENOM II X4 965 processzorom, amely 3,4GHz-en pörög gyárilag. Alaphűtő van hozzá! És az a kérdésem, hogy e hűtő mellett meddig lenne érdemes/ajánlott emelni az órajelet ?

alapfeszen nálam 3600 mhz + 1.45Von 4Ghz
0
0
0
0
no avatar
helotok.en mar egyszer itt kerdeztem,de megkerdeznem megegyszer,mert mar elszantam magam arra,h.most meg is vegyem.egy amd phenom x6 1075-t processzorhoz szeretnek hutest.annyira dragat nem szeretnek,a lenyeg,h.csendes legyen,es azert vigye le a fokokat😀a valaszokat koszonom.amugy az alaplapom asus m4n98td evo.szepen nez ki,es ha lenne ahhoz paszolo hutes,akkor az nagyon jo lenne.a valaszokat elore is koszonom
0
0
0
0
mathejocy avatar
[LINK] Erre a versenyre várunk minden tuningos kedvű fiatalt.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
birdsman írta:
Szasztok tudtok a p.c.x.-nél olcsóbb helyett?ha igen akkor meik?
a 2db proci közul meik ik a jobb?
1.AMD FX 4100 Black Edition
2.AMD Phenom II X4 945

A Phenom jobb választás.
0
0
0
0
no avatar
Szasztok tudtok a p.c.x.-nél olcsóbb helyett?ha igen akkor meik?
a 2db proci közul meik ik a jobb?
1.AMD FX 4100 Black Edition
2.AMD Phenom II X4 945
0
0
0
0
Gobey avatar
Superlompos írta:
Rossz minőségű táppal nem érdemes kísérletezni.

Ok!
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Rossz minőségű táppal nem érdemes kísérletezni.
0
0
0
0
Gobey avatar
A garfikust az Afterburner csinalom...csak azt kerdem, h elbirom-e rontani....mert gyenge a tápom!
0
0
0
0
cseszka avatar
Azt is ott lehet,viszont ha oc akarod a procid,akkor érdemes kikapcsolni a turbot.
0
0
0
0
Gobey avatar
Ezt nem tudtam köszi! Azt hittem, ott csak overclockolni birom!
0
0
0
0
cseszka avatar
Azt biosban tudod ki-be kapcsolni.Vagyis vagy engedélyezed vagy tiltod.
0
0
0
0
Gobey avatar
Sziasztok!
Nem rég vettem egy procit (FX6100 3.3Ghz) , és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan birnám bekapcsolni a turbo modot(3,9Ghz)?
Meg, a grafikusomat is szeretnem tuningolni(MSI Geforce550Ti[OC]), csak az a baj, ha nyomom fel neki az órajelet, akkor már nem stabil a grafikus... gondolom az a baj, hogy nem nyomok neki feszültséget, de mivel nincs most olyan jo tápom, nem tudom merjem-e...
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
GokuTM írta:
Ferrari056 írta:
TaylorXIII írta:
Aha hát de látod, hogy nem nagyon bírja a húzást vagy csak épp egy olyan darabot fogtak ki a tesztelők. Szerintem nem érdemes húznod.

Hát jah, ezzel a hűtővel meg inkább nem kockáztatok!

De ez mire való?

http://kepfeltoltes.hu/view/121120/962209804N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

Az új Radeonok (HD6000 széria Én szerintem 😃😉által bevezetett technológia a PowerTune névre hallgat. Az elméleti alapok arra épülnek, hogy a GPU a futtatott programok kis része alatt van maximálisan kihasználva, vagyis az órajel valós idejű szabályzása a teljesítményre elhanyagolható hatást fejt ki, miközben a grafikus kártya fogyasztása érezhetően csökken. A PowerTune tehát nem tesz egyebet, mint megpróbálja a magórajelet olyan értékre belőni, ami aktuálisan nem jelent negatív hatást a teljesítményre, miközben a GPU energiaigénye csökken.

Köszönöm! 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
TaylorXIII írta:
Aha hát de látod, hogy nem nagyon bírja a húzást vagy csak épp egy olyan darabot fogtak ki a tesztelők. Szerintem nem érdemes húznod.

Hát jah, ezzel a hűtővel meg inkább nem kockáztatok!

De ez mire való?

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
TaylorXIII írta:
Ferrari056 írta:
sszemtelen írta:
Ferrari056 írta:
Amit kijelöltem az mi célt szolgál ?

Ha tippelnem kellene akkor az órajelek piszkálgatására tippelnék..😃

Köszi erre magamtól is rájöttem! 😉 😆

De a kártyánál mi célt szolgálhat vajon ? Ha piszkálgatom attól jobb lesz vagy rosszabb ? Vagy inkább hagyjam ? 😕

965 tuning infó[LINK] fesz emelés nélkül 300 MHz-et tudsz elvileg. De ez kb semmit sem ér. Csak akkor számít minden +MHz mikor proci limit van. De nálad szó sincs ilyenről😀 Egyébként miért akarod húzni?😃

Csak kíváncsi vagyok, hogy ha tuningolnám gyári hűtő mellett, akkor meddig lenne érdemes, mér ha érdemes ennél a hűtőnél.?

De tervezek egy jó hűtőt pl. Freezer 13
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ferrari056 írta:
sszemtelen írta:
Ferrari056 írta:

De a kártyánál mi célt szolgálhat vajon ? Ha piszkálgatom attól jobb lesz vagy rosszabb ? Vagy inkább hagyjam ? 😕

965 tuning infó[LINK] fesz emelés nélkül 300 MHz-et tudsz elvileg. De ez kb semmit sem ér. Csak akkor számít minden +MHz mikor proci limit van. De nálad szó sincs ilyenről😀 Egyébként miért akarod húzni?😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
sszemtelen írta:
Ferrari056 írta:

0
0
0
0
sszemtelen avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Jelenleg van egy AMD PHENOM II X4 965 processzorom, amely 3,4GHz-en pörög gyárilag. Alaphűtő van hozzá! És az a kérdésem, hogy e hűtő mellett meddig lenne érdemes/ajánlott emelni az órajelet ?

Az alap hűtő mellett semmiképp nem szabad/nem érdemes emelni az órajelet. 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
krisztyon13 avatar
amd x3 3,2 ghz procim van ahhoz tényleg nem jó a 32 bites win7 ?😲
0
0
0
0
cseszka avatar
Értem mire gondoltál a drága szóval.Hát igen.Nem éri meg fejleszteni,esetleg a vgat cserélni erösebbre.Többet érne el vele.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Netezéshez meg sok. Full HD filmekhez meg elég a mostani 2 magosa. Bár gondolom játékra kell neki a quad.

Drága szó alatt pedig arra gondoltam, hogy kora ellenére még mindig mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
0
0
0
0
cseszka avatar
Az biztos,de ha nincs pénze ujat venni (konfigot)...,ami meg a másik dolog,értelmetlen Quad procit tenni gt610 mellé,az a kártya nemigen játszásra való,kivéve ha nem gamelésre kell a proci.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Csak Q9550-et rakhat bele, az meg használtan baromi drága.
0
0
0
0
cseszka avatar
Az oldalánn irja a 4magosoka is a cpu list-ben,de itt megtudod nézni te is.
[LINK]
0
0
0
0
Conoren avatar
Sziasztok! Én azt kérdezném, hogy az alaplapomra lehet tenni jobb processzort, mondjuk egy 4 magosat? vagy ha nem, a mostanit tudám húzni egy kicsit?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.Az lenne a kerdesem hogy egy biostar P4M800-M7A alaplapra lehet tenni valami jobb processzort?Jelenlegi processzor intel pentium 4 531, 3ghz.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gondolom proci limit miatt akart húzni. 5750-nel szerintem van proci limitje.
0
0
0
0
akos328 avatar
Küszi az igyekezeteteket, de ilyen áron akkor nem. Vmiért oka van h nem enged tuningolni.
0
0
0
0
akos328 avatar
Felnyomtam az FSB-t 201-re, mentettem indítottam és ez fogad ilyenkor, ahogy számítottam is rá: https://kepfeltoltes.hu/121118/DSC00149_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Az NB fequencynél nem tudom mit állítsak, ugyanis a Speednél 1x, 2x, 3x, 4x, 5x, auto van
a widthnál 8-8, 16-16, auto
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GokuTM írta:
TaylorXIII írta:
akos328 írta:
Aki azt mondja h nem BE-s annak igaza van, mert KI-s 😆
Nah jólvan félretéve a poént, felrakok 1 képet: https://kepfeltoltes.hu/121118/DSC00148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szorzót nem tudok emelni, az FSB-hez meg ezt írja ki, amit jobb oldalon láttok piros szöveget.
Helyesbítek, a Clock ration is tudok emelni, gondolom az a szorzó.
Auton van, de 15x re betudom állítani.

Esetedben az Auto és a 15 ugyanaz😃 15*200=3000MHz=3GHz😀 Az egy dolog, hogy pirossal figyelmeztet.De ekkor figyelj az NB frequency-re is, hogy 2000 MHz körül maradjon. De változtasd a cpu frequency-t meg az NB frequency-t is szerintem . s utána mikor újraindítod s nem fog írni olyat, hogy FSB is too high.... vedd lejjeb a BIOSban addig nincs gond elvileg. Próbáld meg 205-re tenni akkor emelsz 75 Mhz-et ami kb lófing.
Ha nem ír semmit meg stabil prime95 alatt akkor oké ezután emelhetsz még. Ha esetlegnem bírná akkor próbáld meg azt, hogy csökkented a szorzót de cpu frequency-t emeled jobban.

Itt egy kis infó:[LINK]

Athlon II-nek jót tesz a 2200-as NB, 220-nál meg nem igen tud többet alapfeszen.

Oksa😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
akos328 írta:
Nah jólvan félretéve a poént, felrakok 1 képet: https://kepfeltoltes.hu/121118/DSC00148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szorzót nem tudok emelni, az FSB-hez meg ezt írja ki, amit jobb oldalon láttok piros szöveget.

Esetedben az Auto és a 15 ugyanaz😃 15*200=3000MHz=3GHz😀 Az egy dolog, hogy pirossal figyelmeztet.De ekkor figyelj az NB frequency-re is, hogy 2000 MHz körül maradjon. De változtasd a cpu frequency-t meg az NB frequency-t is szerintem . s utána mikor újraindítod s nem fog írni olyat, hogy FSB is too high.... vedd lejjeb a BIOSban addig nincs gond elvileg. Próbáld meg 205-re tenni akkor emelsz 75 Mhz-et ami kb lófing.
Ha nem ír semmit meg stabil prime95 alatt akkor oké ezután emelhetsz még. Ha esetlegnem bírná akkor próbáld meg azt, hogy csökkented a szorzót de cpu frequency-t emeled jobban.

Itt egy kis infó:[LINK]
0
0
0
0
krisztyon13 avatar
2 gb ramom van jelenleg a gépbe,64 es vagy 32 es op rendszert rakjak fel? (win7) irüzibe irj !😀
0
0
0
0
akos328 avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Synda Rebirth írta:
Nem, de "BE" 😃

Na de én azt mondtam, hogy AM3-as Athlon II-ből nincs BE. 😀

TaylorXIII: Azért ha valaki precízen beírja az összes alkatrészét típusszám szerint, nem valószínű, hogy rosszat ír.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó igaz Cooley én sem láttam de az is lehet, hogy rosszat írt be a gépéhez😃 Ez sem ritka jelenség ezen az oldalon😃
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
akos328 írta:
Miért van az, hogy amikor húznám a procit, elmentem a beállításokat, rebootolok és boot közben figyelmeztet hogy térjek vissza a BIOS-ba és állítsam vissza az alapórajeleket és tegyem AUTO-ra. Ha folytatnám mégis a bootolást, akkor safe mode-ban fog futni, tehát mindenképp visszaáll eredeti órajelre.
Próbáltam már az FSB-t a szorzót emelni, de mindegyiknél ez van.
Nyilván van vmi oka amiért ezt csinálja, de mi az, és károsodás nélkül hogy lehet kijátszani esetleg?

Hát FSB emelést én procim vagy lapom sem bírta. 200ról 205-re sem tudtam felemelni alapszorzóról😃 szorzót azt sikerült 16ról 18.5-re is. Szóval inkább szorzóval próbálkozz szerintem.

Nem BE procija van, hogyan emelhetné a szorzót?

akos328: Ha csak egyetlen MHz-cel emeleg, akkor is ezt csinálja?

Igaz, bocs😃 Egyébként nem lehet tudni mert az is lehet, hogy elfelejtette odaírni😃

Láttál már BE AM3 Athlon II-t? Én még nem.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Cooley írta:
TaylorXIII írta:
akos328 írta:
Miért van az, hogy amikor húznám a procit, elmentem a beállításokat, rebootolok és boot közben figyelmeztet hogy térjek vissza a BIOS-ba és állítsam vissza az alapórajeleket és tegyem AUTO-ra. Ha folytatnám mégis a bootolást, akkor safe mode-ban fog futni, tehát mindenképp visszaáll eredeti órajelre.
Nyilván van vmi oka amiért ezt csinálja, de mi az, és károsodás nélkül hogy lehet kijátszani esetleg?

Hát FSB emelést én procim vagy lapom sem bírta. 200ról 205-re sem tudtam felemelni alapszorzóról😃 szorzót azt sikerült 16ról 18.5-re is. Szóval inkább szorzóval próbálkozz szerintem.

Igaz, bocs😃 Egyébként nem lehet tudni mert az is lehet, hogy elfelejtette odaírni😃
0
0
0
0
Cooley avatar
TaylorXIII írta:
akos328 írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
akos328 írta:

0
0
0
0
akos328 avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció