Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arctic Cooling Freezer 13.szerintetek ez jo hűtés lenne a gépemnek?
Igen, korrekt hűtő!
köszi szépen a gyors választ.még annyi,h.biztos paszolna az alaplapomhoz?mivel nekem am3+,és erre csak am3-at írnak
[LINK]
A kompatibilitási listán ott van az AM3+ is!
Igen, korrekt hűtő!
köszi szépen a gyors választ.még annyi,h.biztos paszolna az alaplapomhoz?mivel nekem am3+,és erre csak am3-at írnak
Igen, korrekt hűtő!
Sziasztok!
Jelenleg van egy AMD PHENOM II X4 965 processzorom, amely 3,4GHz-en pörög gyárilag. Alaphűtő van hozzá! És az a kérdésem, hogy e hűtő mellett meddig lenne érdemes/ajánlott emelni az órajelet ?
alapfeszen nálam 3600 mhz + 1.45Von 4Ghz
Szasztok tudtok a p.c.x.-nél olcsóbb helyett?ha igen akkor meik?
a 2db proci közul meik ik a jobb?
1.AMD FX 4100 Black Edition
2.AMD Phenom II X4 945
A Phenom jobb választás.
a 2db proci közul meik ik a jobb?
1.AMD FX 4100 Black Edition
2.AMD Phenom II X4 945
Rossz minőségű táppal nem érdemes kísérletezni.
Ok!
Nem rég vettem egy procit (FX6100 3.3Ghz) , és azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan birnám bekapcsolni a turbo modot(3,9Ghz)?
Meg, a grafikusomat is szeretnem tuningolni(MSI Geforce550Ti[OC]), csak az a baj, ha nyomom fel neki az órajelet, akkor már nem stabil a grafikus... gondolom az a baj, hogy nem nyomok neki feszültséget, de mivel nincs most olyan jo tápom, nem tudom merjem-e...
Aha hát de látod, hogy nem nagyon bírja a húzást vagy csak épp egy olyan darabot fogtak ki a tesztelők. Szerintem nem érdemes húznod.
Hát jah, ezzel a hűtővel meg inkább nem kockáztatok!
De ez mire való?
http://kepfeltoltes.hu/view/121120/962209804N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Az új Radeonok (HD6000 széria Én szerintem 😃😉által bevezetett technológia a PowerTune névre hallgat. Az elméleti alapok arra épülnek, hogy a GPU a futtatott programok kis része alatt van maximálisan kihasználva, vagyis az órajel valós idejű szabályzása a teljesítményre elhanyagolható hatást fejt ki, miközben a grafikus kártya fogyasztása érezhetően csökken. A PowerTune tehát nem tesz egyebet, mint megpróbálja a magórajelet olyan értékre belőni, ami aktuálisan nem jelent negatív hatást a teljesítményre, miközben a GPU energiaigénye csökken.
Köszönöm! 😀
Aha hát de látod, hogy nem nagyon bírja a húzást vagy csak épp egy olyan darabot fogtak ki a tesztelők. Szerintem nem érdemes húznod.
Hát jah, ezzel a hűtővel meg inkább nem kockáztatok!
De ez mire való?
Amit kijelöltem az mi célt szolgál ?
Ha tippelnem kellene akkor az órajelek piszkálgatására tippelnék..😃
Köszi erre magamtól is rájöttem! 😉 😆
De a kártyánál mi célt szolgálhat vajon ? Ha piszkálgatom attól jobb lesz vagy rosszabb ? Vagy inkább hagyjam ? 😕
965 tuning infó[LINK] fesz emelés nélkül 300 MHz-et tudsz elvileg. De ez kb semmit sem ér. Csak akkor számít minden +MHz mikor proci limit van. De nálad szó sincs ilyenről😀 Egyébként miért akarod húzni?😃
Csak kíváncsi vagyok, hogy ha tuningolnám gyári hűtő mellett, akkor meddig lenne érdemes, mér ha érdemes ennél a hűtőnél.?
De tervezek egy jó hűtőt pl. Freezer 13
De a kártyánál mi célt szolgálhat vajon ? Ha piszkálgatom attól jobb lesz vagy rosszabb ? Vagy inkább hagyjam ? 😕
965 tuning infó[LINK] fesz emelés nélkül 300 MHz-et tudsz elvileg. De ez kb semmit sem ér. Csak akkor számít minden +MHz mikor proci limit van. De nálad szó sincs ilyenről😀 Egyébként miért akarod húzni?😃
Sziasztok!
Jelenleg van egy AMD PHENOM II X4 965 processzorom, amely 3,4GHz-en pörög gyárilag. Alaphűtő van hozzá! És az a kérdésem, hogy e hűtő mellett meddig lenne érdemes/ajánlott emelni az órajelet ?
Az alap hűtő mellett semmiképp nem szabad/nem érdemes emelni az órajelet. 😀
Drága szó alatt pedig arra gondoltam, hogy kora ellenére még mindig mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.
[LINK]
Az NB fequencynél nem tudom mit állítsak, ugyanis a Speednél 1x, 2x, 3x, 4x, 5x, auto van
a widthnál 8-8, 16-16, auto
Aki azt mondja h nem BE-s annak igaza van, mert KI-s 😆
Nah jólvan félretéve a poént, felrakok 1 képet:
Szorzót nem tudok emelni, az FSB-hez meg ezt írja ki, amit jobb oldalon láttok piros szöveget.
Helyesbítek, a Clock ration is tudok emelni, gondolom az a szorzó.
Auton van, de 15x re betudom állítani.
Esetedben az Auto és a 15 ugyanaz😃 15*200=3000MHz=3GHz😀 Az egy dolog, hogy pirossal figyelmeztet.De ekkor figyelj az NB frequency-re is, hogy 2000 MHz körül maradjon. De változtasd a cpu frequency-t meg az NB frequency-t is szerintem . s utána mikor újraindítod s nem fog írni olyat, hogy FSB is too high.... vedd lejjeb a BIOSban addig nincs gond elvileg. Próbáld meg 205-re tenni akkor emelsz 75 Mhz-et ami kb lófing.
Ha nem ír semmit meg stabil prime95 alatt akkor oké ezután emelhetsz még. Ha esetlegnem bírná akkor próbáld meg azt, hogy csökkented a szorzót de cpu frequency-t emeled jobban.
Itt egy kis infó:[LINK]
Athlon II-nek jót tesz a 2200-as NB, 220-nál meg nem igen tud többet alapfeszen.
Oksa😀
Aki azt mondja h nem BE-s annak igaza van, mert KI-s 😆
Szorzót nem tudok emelni, az FSB-hez meg ezt írja ki, amit jobb oldalon láttok piros szöveget.
Esetedben az Auto és a 15 ugyanaz😃 15*200=3000MHz=3GHz😀 Az egy dolog, hogy pirossal figyelmeztet.De ekkor figyelj az NB frequency-re is, hogy 2000 MHz körül maradjon. De változtasd a cpu frequency-t meg az NB frequency-t is szerintem . s utána mikor újraindítod s nem fog írni olyat, hogy FSB is too high.... vedd lejjeb a BIOSban addig nincs gond elvileg. Próbáld meg 205-re tenni akkor emelsz 75 Mhz-et ami kb lófing.
Ha nem ír semmit meg stabil prime95 alatt akkor oké ezután emelhetsz még. Ha esetlegnem bírná akkor próbáld meg azt, hogy csökkented a szorzót de cpu frequency-t emeled jobban.
Itt egy kis infó:[LINK]
Nem, de "BE" 😃
Na de én azt mondtam, hogy AM3-as Athlon II-ből nincs BE. 😀
TaylorXIII: Azért ha valaki precízen beírja az összes alkatrészét típusszám szerint, nem valószínű, hogy rosszat ír.
Miért van az, hogy amikor húznám a procit, elmentem a beállításokat, rebootolok és boot közben figyelmeztet hogy térjek vissza a BIOS-ba és állítsam vissza az alapórajeleket és tegyem AUTO-ra. Ha folytatnám mégis a bootolást, akkor safe mode-ban fog futni, tehát mindenképp visszaáll eredeti órajelre.
Próbáltam már az FSB-t a szorzót emelni, de mindegyiknél ez van.
Nyilván van vmi oka amiért ezt csinálja, de mi az, és károsodás nélkül hogy lehet kijátszani esetleg?
Hát FSB emelést én procim vagy lapom sem bírta. 200ról 205-re sem tudtam felemelni alapszorzóról😃 szorzót azt sikerült 16ról 18.5-re is. Szóval inkább szorzóval próbálkozz szerintem.
Nem BE procija van, hogyan emelhetné a szorzót?
akos328: Ha csak egyetlen MHz-cel emeleg, akkor is ezt csinálja?
Igaz, bocs😃 Egyébként nem lehet tudni mert az is lehet, hogy elfelejtette odaírni😃
Láttál már BE AM3 Athlon II-t? Én még nem.
Miért van az, hogy amikor húznám a procit, elmentem a beállításokat, rebootolok és boot közben figyelmeztet hogy térjek vissza a BIOS-ba és állítsam vissza az alapórajeleket és tegyem AUTO-ra. Ha folytatnám mégis a bootolást, akkor safe mode-ban fog futni, tehát mindenképp visszaáll eredeti órajelre.
Nyilván van vmi oka amiért ezt csinálja, de mi az, és károsodás nélkül hogy lehet kijátszani esetleg?
Hát FSB emelést én procim vagy lapom sem bírta. 200ról 205-re sem tudtam felemelni alapszorzóról😃 szorzót azt sikerült 16ról 18.5-re is. Szóval inkább szorzóval próbálkozz szerintem.
Igaz, bocs😃 Egyébként nem lehet tudni mert az is lehet, hogy elfelejtette odaírni😃