Az lehet, sőt biztos is. De ha azt írom hogy az Intel jobb, akkor a sok AMD fan betámad. Ezért írtam ezt: "Szerintem az Intel inkább videó rendelésre/vágásra, és programozásra készült, mintsem játékra, bár ezen a téren is megállja a helyét Az AMD is ugyan olyan jó mint az Intel, csak mind kettő mellé kell egy jó Videokártya"
Liam Neeson: Az újabb játékok alatt sajnos még egy közép kategóriás VGA-hoz is kevés lehet az FX. GTX960/R9 380 felett már kell az Intel proci mert ott már az AMD kevés ahhoz hogy a GPU minden játéknál 100%-on tudjon menni.
.Nem akarok bele keveredni a vitába, de azért leírom a véleményemet: Szerintem az Intel inkább videó rendelésre/vágásra, és programozásra készült, mintsem játékra, bár ezen a téren is megállja a helyét Az AMD is ugyan olyan jó mint az Intel, csak mind kettő mellé kell egy jó Videokártya mint ahogy zsoltadek17 is bebizonyított a lentebb linkelt videóban, de fordítva is igaz.
Szerk: Az lehet, sőt biztos is. De ha azt írom hogy az Intel jobb, akkor a sok AMD fan betámad. Ezért írtam ezt: "Szerintem az Intel inkább videó rendelésre/vágásra, és programozásra készült, mintsem játékra, bár ezen a téren is megállja a helyét Az AMD is ugyan olyan jó mint az Intel, csak mind kettő mellé kell egy jó Videokártya"
Nem akarok bele keveredni a vitába, de azért leírom a véleményemet: Szerintem az Intel inkább videó rendelésre/vágásra, és programozásra készült, mintsem játékra, bár ezen a téren is megállja a helyét. Az AMD is ugyan olyan jó mint az Intel, csak mind kettő mellé kell egy jó Videokártya mint ahogy zsoltadek17 is bebizonyított a lentebb linkelt videóban, de fordítva is igaz.
Látom még 60FPS alá is beesik. Biztos a Titan X miatt, ugye? 😃
No de nekem semmi kedvem nincs vitába bocsátkozni, folytassátok csak nélkülem... 😆 Elvagyok az öreg gyík7-es procimmal, az meg hogy másnak mi a véleménye róla, fenét sem érdekli, úgy is én használom. 😃
Így kihajcsa, úgy kihajcsa... Megnézném én egy Pentium G mennyire sz@rná össze magát Bf4 multi alatt. 😃 Csóri i5 2500 is szenvedett... 😆 Nyilván maga a rögzítés is rátesz egy lapáttal a CPU használatra, de annyira azért nem komoly a dolog.
???
Mi van??
A lények, hogy a komponensek arányosak legyenek a videó épp ara mutat rá,hogy hiába van i7-ed ha szar a vgad és fordítva.
Monjuk a 860k t nem is értem?
Hill valamit nem nagyon értesz! A processzor mindig másodlagos, sarkítva 1 pentium G vel kihajtok fullra egy gtx 980ti t is. Minden beállítás kérdése a vga limitet kell keresni gyengébb processzorral, nyilván 1 idő után ez nem lehetséges de egy olyan proci ami nem őskövület mindenre elég lehet.
Az a baj itt még mindíg, hogy processzorba szórjuk a pénz miközben egy vga csere sokkal kifizetődőbb.
Lehet az se sok mindent,de sajnos ez elég szomorú.Sok minden nem látszik menni megy,arra lennék kiváncsi egy magasabb kategóriájú kártyával lenne e veszteség persze monitorozva,mert persze biztos menne csak aki drágább vga-t vesz annak nem mind1 hogy megyeget vagy megy rendesen.
valaki elmagyarázná hogy most Intel vagy AMD proci a jó? azt tudom hogy az AMD sokat fogyazt meg gyenge az anyag,stb. a mostani procim helyett Intel-ben melyiket kéne választanom ami Gamingre alkalmas? vagy inkább maradjak a mostaninál? (az ilyen újabb játékokra gondolok mit pl. Witcher 3,GTAV,Fallout4,stb)
Hát őszintén: nekem a 980Ti mellett sem volt (FHD felbontáson) 50-60%-nál nagyobb processzorhasználatom.
Dani46: Fentiek miatt nem hiszem, hogy 4,5-re húzott i7 kéne a 980Ti mellé, mert nekem sima alap 4Ghz-en megy az fx, márpedig az így is gyengébb, mint egy 3Ghz-es Intel... Mondjuk pont Bf-el nem próbáltam. Az online lövölde egy más világ, azoknál mások a gépigények is, de witcher-Fallout4-FC Primal mellett szépen teljesített így is.
Oderator89: Hát azért nekem az r9 380-al nem lehet mindig mindent maxra húzni FHD-ban sem. 980-al viszont lehet. No nem, mintha a 380 nem lenne mindenre elég, persze a titok nyitja, hogy az ember ne nézegesse az fps számlálót, mert igazán csak abban van különbség. 980Ti-vel mindig, mindenhol meg van a 60, 380-al már nem, de nem is nagyon hiányzik, mert én spec nem nagyon veszem észre játék közben, hogy 50, vagy 60. (még a 30-at sem, csak ha az alá esik.)
Mire 980ti nél erősebb vgam lesz addigra az fx és a mostani i7 is alsó kategóriába csúszik mint most pl a q2q procik. 100k a max amit kiadok 1 vga ért használtért meg 70k. 980ti feletti teljesítmény mostanában nem fenyeget, legalábbis engem 😆.
Pixx: Úgy látom nem hámoztad ki a mondandómból a lényeges elemeket: fullHD-re minek vegyek i7+980Ti-t amikor bőven jó az FX8320+280X-is, az árbeli különbség meg föld és ég, természetesen jöbb az i7+980Ti kombináció ezt senki se vitatja, azért nem kell madárnak nézni az embereket és azt gondolni egyből hogy húú ez noob és nemért semmihez meg nem tudja mit beszél.
Nekem meg szerintem nem kell az e-p*niszemet növelni i7-el meg 980Ti-vel mert nincsrá szükségem, főleg mert elvagyok azzal ami van.
te ugyan ott vagy egy 8320+ 280x-el mint egy i7 + 980ti kombóval az igen grat hozzá valami különleges 280x-ed van akkor mert a 290x szét tuningolva sincs 980 ti szinten Zoli73: kidobtad csak a sok pénz ezek szerint 200+ ért vettél vga-t mikor ez 50ből is meglett volna 😃
Igazából mostanában a felbontással van a probléma ugy mond a full hd kis felbontásnak mondható már amihez erős proci kell és veszel hozzá egy erős kártyát nem tudod kihasználni.Mondok egy példát bf4 az én vgam úgy hajlandó menni 99% on ha a beállításoknál minden maxra van húzva+resolution scale fel van húzva legalább 150% ra így megy a kártya rendesen a processzor kihasználtsága meg csökken.Viszont dsr el kipróbáltam milyen lenne a 2560x1440 úgy már 100% re scale-al is ment a vga rendesen és szinte alig vesztettem fps-t viszont tehermentesíted a procid még jobban.És ugye a legrosszabb dolog a cpu limit mert azzal nem tudsz semmit csinálni,vga limitet sokkal könnyebb kezelni.
Azért ha egy 980 ti vagy erősebbet raknál mellé látnál különbséget.De ez játék függő pl bf1-be egy 4.5ghz járó i7 is képes 80%+ fölötti kihasználtságot elérni.
Dani46: Nem mindig. Nemrég volt a gépemben egy 980Ti (ismerősöm akarta eladni, én meg felajánlottam, hogy segítek vevőt találni rá, ha kipróbálhatom) Azóta nem vagyok elégedett az r9 380-al... 😃
2013 év végén vettem az fx 8320at 38700 ft ért + a lapot m5a97 r2 21800 ft ért.
60k ból kijött a kettő 3 év garival. Akkor az intel kb 15k val drágább lett volna és nem is ilyen időtálló.
+ a hd 7950es kártyám is lassan 4 éves és még mindig jól elvan fhdben.
Szerintem az amd jobban megérte és a zennél is valószínűleg ugyan ez lesz.
Nekem még nemvolt Intel procim, de teljesen megvagyok elégedve az AMD-vel és amikor vettem sokkal olcsóbb volt mint az Intel, ráadásul mivel max fullHD-ba játszok bőven elég mindenre, meg szerintem itt am. se sok mindenki játszik fullHD felett, meg nem streamel túl sokat senki. Ez már csak olyan e-p*nisz növelés hogy hú én jobb vagyok mint te mert Intel-em van, játékokba meg kb ugyanott vagy. Most lehet az Intel olcsóbb (amit kétlek) nem tudom mert nem nézem, annó meg az AMD volt az.
Nincs bajom az Intel-el mert simán megvenném ha jobban megérné nekem, de nem éri meg i7 alatt azt meg sokér adják.
Hill: A dx 12-nek nem sok köze van a processzorhoz, csak a szálakhoz. A nagyobb különbség a VGA-architektúrában van, ott van kifejezetten előnyösebb helyzetben az AMD az Nvidiával szemben.
Olcsóbbnak viszont olcsóbb. Nekem ~50 volt a CPU + ~20 a lap. Az úgy 70e Ft, i7-ből a legolcsóbb processzor is 80-nál indul + a lap, az egy 100-as. Na most a 30 különbözetet el lehet költeni VGA-ra, mivel még mindig erős VGA és nem erős processzor kell a játékokhoz.
Ezzel meg van az ajánlott gépigény az utóbbi két-három év játékaihoz, ami meg is látszik a játékok futtatásában. Ha megnézed az összes AAA játék ajánlott gépigénye egy nyolc szálas processzor i7, vagy FX-8xxx, mivel a játékmotorok a konzolok miatt eleve erre, vagyis sok, de gyenge szálra vannak optimalizálva. Még a minimum gépigény is 4 szálas processzor, nemegyszer i5.
A dx12 szintén 6 szálig skálázódik (Vulkan meg ennél is többre), tehát a jövőben megjelenő játékok sem fognak kevesebb processzormagot/szálat igényelni az ajánlott futtatáshoz.
Persze az i5 is jó, csak néhány játéknál jelent komoly különbséget az i7 az i5-höz képest, mondjuk ott viszont akár +20-30 fps-t is. (pl.: TW Attila épp itt a fórumon hozott ennyit az egyik srácnak, mivel i5-el annyit sem tudott a gépe, mint az enyém, pedig nekem még a VGA-m is gyengébb volt az övénél)
Ja én azért azt hozzátenném a Skylake generáció tovább erősödik magas órajelű memóriákkal! 😀 Amit lent linkeltettek I5-6500 vs FX 8350 videó Z170 lap és 2666mhz ddr4 memóriával futott! 😀 Ha jól tudom B150 és társai nem viszik 2133 mhz-nél gyorsabban a ramokat! 😀
2133 mhz vs 2666 mhz I5-6500 Mellet +6 fps! Szerintem elgondolkodtató 😀 3,2 Ghz Rammal +10 fps GTA 5 alatt!
sztem vegyél egy R9 380 at 😃
Proci + lap eleve drága és akk még mindig egy gyenge VGA-d van.
Pontos idézet:
Szerk: Az lehet, sőt biztos is. De ha azt írom hogy az Intel jobb, akkor a sok AMD fan betámad. Ezért írtam ezt: "Szerintem az Intel inkább videó rendelésre/vágásra, és programozásra készült, mintsem játékra, bár ezen a téren is megállja a helyét Az AMD is ugyan olyan jó mint az Intel, csak mind kettő mellé kell egy jó Videokártya"
Szerk: De ha ezt nem fogod fel amit írtam, akkor sajnállak.
No de nekem semmi kedvem nincs vitába bocsátkozni, folytassátok csak nélkülem... 😆 Elvagyok az öreg gyík7-es procimmal, az meg hogy másnak mi a véleménye róla, fenét sem érdekli, úgy is én használom. 😃
Aham, ha te mondod...
Nincs több kérdésem Bíró Úr 😆
Haku:
Ez olyan mint a "Trédéí" vs Turbóbenzin. Egyértelmű, hogy turbóbenzin 😉
engem a falra kerget már ez a AMD VS. intel vita ._.
Nyugodj meg. Az FX 9xxx széria körbehugyozza a gyík5-t. Ne kelljen már, megint elölről kezdenem....és in-game videóimat belinkelni.
[LINK]
Mi van??
A lények, hogy a komponensek arányosak legyenek a videó épp ara mutat rá,hogy hiába van i7-ed ha szar a vgad és fordítva.
Monjuk a 860k t nem is értem?
Az a baj itt még mindíg, hogy processzorba szórjuk a pénz miközben egy vga csere sokkal kifizetődőbb.
Itt azért elég durván megy az i7 6700k,i5 nem tudom mit csinálna ott.Nagyon proci igényes ez a bf igaz még alpha.Felszippantja mind a 8 magot.
Dani46: Fentiek miatt nem hiszem, hogy 4,5-re húzott i7 kéne a 980Ti mellé, mert nekem sima alap 4Ghz-en megy az fx, márpedig az így is gyengébb, mint egy 3Ghz-es Intel... Mondjuk pont Bf-el nem próbáltam. Az online lövölde egy más világ, azoknál mások a gépigények is, de witcher-Fallout4-FC Primal mellett szépen teljesített így is.
Oderator89: Hát azért nekem az r9 380-al nem lehet mindig mindent maxra húzni FHD-ban sem. 980-al viszont lehet. No nem, mintha a 380 nem lenne mindenre elég, persze a titok nyitja, hogy az ember ne nézegesse az fps számlálót, mert igazán csak abban van különbség. 980Ti-vel mindig, mindenhol meg van a 60, 380-al már nem, de nem is nagyon hiányzik, mert én spec nem nagyon veszem észre játék közben, hogy 50, vagy 60. (még a 30-at sem, csak ha az alá esik.)
Nekem meg szerintem nem kell az e-p*niszemet növelni i7-el meg 980Ti-vel mert nincsrá szükségem, főleg mert elvagyok azzal ami van.
60k ból kijött a kettő 3 év garival. Akkor az intel kb 15k val drágább lett volna és nem is ilyen időtálló.
+ a hd 7950es kártyám is lassan 4 éves és még mindig jól elvan fhdben.
Szerintem az amd jobban megérte és a zennél is valószínűleg ugyan ez lesz.
Nincs bajom az Intel-el mert simán megvenném ha jobban megérné nekem, de nem éri meg i7 alatt azt meg sokér adják.
Olcsóbbnak viszont olcsóbb. Nekem ~50 volt a CPU + ~20 a lap. Az úgy 70e Ft, i7-ből a legolcsóbb processzor is 80-nál indul + a lap, az egy 100-as. Na most a 30 különbözetet el lehet költeni VGA-ra, mivel még mindig erős VGA és nem erős processzor kell a játékokhoz.
Ezzel meg van az ajánlott gépigény az utóbbi két-három év játékaihoz, ami meg is látszik a játékok futtatásában. Ha megnézed az összes AAA játék ajánlott gépigénye egy nyolc szálas processzor i7, vagy FX-8xxx, mivel a játékmotorok a konzolok miatt eleve erre, vagyis sok, de gyenge szálra vannak optimalizálva. Még a minimum gépigény is 4 szálas processzor, nemegyszer i5.
A dx12 szintén 6 szálig skálázódik (Vulkan meg ennél is többre), tehát a jövőben megjelenő játékok sem fognak kevesebb processzormagot/szálat igényelni az ajánlott futtatáshoz.
Persze az i5 is jó, csak néhány játéknál jelent komoly különbséget az i7 az i5-höz képest, mondjuk ott viszont akár +20-30 fps-t is. (pl.: TW Attila épp itt a fórumon hozott ennyit az egyik srácnak, mivel i5-el annyit sem tudott a gépe, mint az enyém, pedig nekem még a VGA-m is gyengébb volt az övénél)
2133 mhz vs 2666 mhz I5-6500 Mellet +6 fps! Szerintem elgondolkodtató 😀 3,2 Ghz Rammal +10 fps GTA 5 alatt!