Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
kobortomi2 írta:
35k-ból mit fejlesszek a jelenelgi gépembe?

Vegyél egy videokártyát! 😉 Az dobna rajta a legtöbbet, vagy egy SSD....
Én annyin egy HD 7770-et vennék 😀

http://www.p cland.hu/shop+MSI-PCIe-R7770-PMD1GD5-1GB-GHz-Edition-V271-017R_133342_110092
0
0
0
0
Yej avatar
A HD4670 kártyámat ezzel a programmal húzhatom(akár maxig is) anélkül a hogy a feszületséget kéne meg a ventillátorokat állítanom?
http://kepkezelo.com/images/c9ywakp1kuuf6584jr.jpg
Hivatalos program, és mivel nincs benne itt a feszültség meg a fordulatszáma, így gondolom ezzel maxig tolhatom, a két másk beállítás nélkül, nem?
0
0
0
0
no avatar
Csikinelli írta:
Az a problema hogy a hutom nem tamogatja az am3 as procikat

Tudtommal kapsz hozzá alap hűtőt, lehet nem a legjobb de amire tervezték meg teszi.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Az a problema hogy a hutom nem tamogatja az am3 as procikat
0
0
0
0
no avatar
Csikinelli írta:
ors11 írta:
Csikinelli írta:
Ilyen gepet dzeretnek osszerakni.
1 db - Kingston DDR-3 4Gb /1333 ValueRAM (KVR1333D3N9/4G)

1 db - Intel Pentium Dualcore G860 3.00GHz BOX

1 db - Gigabyte GA-H61M-DS2 (mATX) (Intel s1155)
saphire hd 5670
Arctic cooler alpine 11 rev.2
Vélemény? Esetleg mit ajanlotok? (Bf3 wow es ac3 a fő hogy fusson)

Ilyen esetben mindig az az első kérdés,hogy mennyi a keret?
Mert amilyen válaszokat szoktak kapni a kérdezők az lehet ez is:
Spoiler!

Korrekt,de.....

Mivel ott van a de ,ebből gondolni lehet,hogy nem a legjobb.
Itt is ez van. Mond el a keretet,és mondunk egy jobbat.És ezek kellnek még csak,vagy a többi alkatrész már megvan?

a kartya es a huto megvan ehez kellene alaplap ram es cpu
keret kb 40-45ezer

AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 23k
ASUS M5A78L-M/USB3 15k
KINGMAX 4096MB DDR3 1600MHz 5k
=43k
0
0
0
0
Csikinelli avatar
ors11 írta:
Csikinelli írta:

saphire hd 5670

Spoiler!

Korrekt,de.....

Itt is ez van. Mond el a keretet,és mondunk egy jobbat.És ezek kellnek még csak,vagy a többi alkatrész már megvan?

a kartya es a huto megvan ehez kellene alaplap ram es cpu
keret kb 40-45ezer
0
0
0
0
ors11 avatar
Csikinelli írta:

saphire hd 5670

Korrekt,de.....

0
0
0
0
Csikinelli avatar

saphire hd 5670
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Általában magán a hűtőn nincs rajta maga a neve. A ventilátoron van márka név. Pl. Egy Cooler Master TX3-as hűtőn Cooler Master hűtő van alapból.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
ha jól emlékszem nem így néz ki ami most benne van
ezek szerint van rá esély hogy nem kell hűtőt is vennem?
hol keressem rajta hogy mi a neve? stb
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha nem cseréltél rajta hűtőt, akkor valószínűleg gyári van rajta.

így néz ki a gyári:

https://www.pcwisemalta.com/shop/images/products/INTEL775CPUFAN.jpg
0
0
0
0
Csikinelli avatar
hogyían tudom azt kideríteni hogy milyen hűtés van benne?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha támogatja a hűtő a socket AM3-at, akkor igen. Ha gyári hűtőről van szó, akkor viszont nem.
0
0
0
0
Csikinelli avatar
Udv

Az lenne a kerdesem hogy olyan alaplapom van ami s775 proci sovketes ennek a huteset at lehetne tenni esetleg ha veszek 1 masik alaplapot ami amd3 as proci sockettel van ellatva?
0
0
0
0
Adam996 avatar
SWIF2 120P Ez tényleg elég jó hűtő én is ilyet akartam venni még régebben de nem volt 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
alex1997 írta:
htcevo3d írta:
nem tudom ez ide valo-e,de azt szeretnem kerdezni,h.szerintetek melyikek a jo ventillatorok?hazra akarnam tenni,es 12cm-eseket.4db kellene,es jo lenne,ha valami szep vilagitos lenne.a tobbi is olyan,ami most van benne.tudnatok valami jokat ajanlani.ha nem vilagit,az sem baj,csak azert jo legyen a hutese,na megy csendes

p c x . h u anyi van hogy nem lehet választani :-)

az ok,h.sok a valasztek.nem azzal van a gond,hanem h.milyet.vagy az lenyegtelen?altalaban ilyenek mind ugyanugy hutenek?

[LINK]
SWIF2 120P szerintem jó. Ilyet tettem tápomba légszállítása végett s mint látod csöndes is. nagyobb légszállítása mint a linkelt corsair hűtőnek. A 12 centisek közül corsair ahogy nézem 62-63 CFM s még hangosabbak is. Ez a coolink ez 75 CFM.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
alex1997 írta:
A francokat mem lehet ott van a BIOS-ba az állítás 2.8
2.9 3.0 3.1...... Akor?

Nem egy tuningos lap, tehát olyan sokat nem fogsz vele oc-zni. Ha feszültség emelésre nincs lehetőség, akkor csak 400-500 MHz nyerhető, ami nem túl sok.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
htcevo3d írta:
Cooley írta:
htcevo3d írta:
alex1997 írta:
htcevo3d írta:
nem tudom ez ide valo-e,de azt szeretnem kerdezni,h.szerintetek melyikek a jo ventillatorok?hazra akarnam tenni,es 12cm-eseket.4db kellene,es jo lenne,ha valami szep vilagitos lenne.a tobbi is olyan,ami most van benne.tudnatok valami jokat ajanlani.ha nem vilagit,az sem baj,csak azert jo legyen a hutese,na megy csendes

az ok,h.sok a valasztek.nem azzal van a gond,hanem h.milyet.vagy az lenyegtelen?altalaban ilyenek mind ugyanugy hutenek?

Én [url=http://www.corsair.com/us/cpu-cooling-kits/air-series-fans/air-series-af140-quiet-edition-high-airflow-140mm-fan.html]ilyennel
[/url] tervezem telepakolni a gépemet.

nem lehet rossz,csak egy baj van vele.ez mar 14cm-es.es nekem 12-esek kellenenek,mivel ugy vannak a lyukak

Van belöle 12cm is.nézd meg öket.
[LINK]

ok,meg van.megneztem a videot is rola.nem rossz.leheth.akkor abbol veszek egyenlore 2-ot.koszontem mindenkinek a segitseget
0
0
0
0
cseszka avatar
htcevo3d írta:
Cooley írta:
htcevo3d írta:
alex1997 írta:
htcevo3d írta:

Én [url=http://www.corsair.com/us/cpu-cooling-kits/air-series-fans/air-series-af140-quiet-edition-high-airflow-140mm-fan.html]ilyennel

nem lehet rossz,csak egy baj van vele.ez mar 14cm-es.es nekem 12-esek kellenenek,mivel ugy vannak a lyukak

Van belöle 12cm is.nézd meg öket.
[LINK]
0
0
0
0
The Emptiness avatar
A francokat mem lehet ott van a BIOS-ba az állítás 2.8
2.9 3.0 3.1...... Akor?
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
htcevo3d írta:
alex1997 írta:
htcevo3d írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
htcevo3d írta:
alex1997 írta:
htcevo3d írta:

Én [LINK] tervezem telepakolni a gépemet.
0
0
0
0
no avatar
alex1997 írta:
htcevo3d írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
alex1997 írta:
De enekem is lenne 1 kérdésem. Most van 1 2 magos Athlon om ami 2.8 ghz-n megy ez az alap. Na és azt meddig lehetne huzni 1 olyan 8 ezer ft os erős proceszor ventilátorral.? Ugye ugy hogy nem elegedjen tun. Én olyan 3-3.2 re tippelem. Kösz előre is.

Pénzkidobás lenne abba a gépbe 8eFt-os procihűtőt tenni.
Azzal az alaplappal ha egyáltalán lehet OC-zni, legfeljebb annyit, amennyit még a gyári hűtő is bír.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
htcevo3d írta:

De enekem is lenne 1 kérdésem. Most van 1 2 magos Athlon om ami 2.8 ghz-n megy ez az alap. Na és azt meddig lehetne huzni 1 olyan 8 ezer ft os erős proceszor ventilátorral.? Ugye ugy hogy nem elegedjen tun. Én olyan 3-3.2 re tippelem. Kösz előre is.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Flash avatar
Lődd be manuálisan az időzítéseket, és a feszt is, Bár sztem ezek nélkül is mennie kéne...
Ha nem megy akkor próbáld 1600-on.

Esetleg az átállítással a procival kapcsolatban elmászik valami, szorzó, fsb, vagy valami... Bár ezt UEFI-nél eléggé kizártnak tartom.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Hyper 212 EVO mind a kettőt veri megvehető áron.

Válasz az előzőekre: Nekem egy Enermax ETD-T60-VD van, azzal mehet a túlhájtás.

Más kérdés: 1866-os Corsair Vengeance-em van de alapból csak 1333mhz-en (667mhz) megy. Ez nem nyerte el a tetszésemet de ha UEFI-ben ''Auto''-ról átállítom 1866-ra amin mennie kéne nem indul a windows, kék képernyő, to prevent damage blablabla.
Hogy érjem el hogy menjen 1866-on?
0
0
0
0
no avatar
helotok.nekem lenne egy olyan kerdesem,h.akartam rendelni processzor hutest arcticc freezer 13-ast,de sajna nem jonne meg karacsonyra,szoval kell masik utan neznem.na szoval talaltam 2db-ot,de nem melyik lenne a jobb:COOLER MASTER Hyper 212 EVO ,COOLER MASTER Hyper TX3 EVO.tudnatok segiteni?vagy az arctic cooler jobb ezeknel?
0
0
0
0
Kyrito avatar
Szevasztok bocs hogy ide irok de lenne egy kérdésem .
a processzort hogy lehet elküdni a halálba ? mert az enyém be mondta az unalmast 😞
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha gyári hűtőd van, akkor semmiképpen se vágj bele a tuningba, mert ahhoz jobb hűtő kell.

Egyébként miután szorzózár mentes a proci, így a szorzót kell feljebb venni. 4 GHz-et valószínűleg még fesz emelés nélkül el tudsz érni. Amikor húzod a procit érdemes nézni a hőmérsékletét pl. Aida 64 nevű progival és érdemes lefuttatni egy prime95-öt legalább fél órán keresztül. Ha nem hibázik, akkor utána érdemes kipróbálni egy optimalizálatlan cpu igényes játékkal is. Ha ott se tapasztalsz 1 óra játék után semmit se, akkor sikeres volt az OC. Ha esetleg instabil, akkor lehet adni neki egy kis plusz feszültséget. Ekkor kezdődhet előlről az egész procedura.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok!Az Fx 8320-as Visherámat szeretném túlhúzni kb 4-4,2Ghz-re, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni mivel még sosem tunningoltam procit (csak videokártyát expertool-al).
Kérdés a mit, hol, hányszorosra, hány voltra tegyek volna ahhoz aki esetleg bulldozert/visherát tunningolt már. Vagy ha tudnátok egy jó linket ahol alaposan leírják az is jó lenne.
UEFI-ből tunningolnék, gépemről minden infó fenn van.
0
0
0
0
ors11 avatar
GAMER2 írta:
ors11 írta:
GAMER2 írta:
ors11 írta:
Cső,az érdekelne,hogy mennyire tudnám felhúzni ezeket,és mennyi lenne a plussz FPS.
AMD II X4 965Be
GTX650Ti
van 8Gb RAm
és megfelelő 450W-os táp.
a procihoz ez a 2 cooler között tanakodom,az OC-hez:

[LINK]

[LINK]

Szia!
4ghz-ig valszeg fel tudnád emelni fesz. emelés nélkül is 😉 Amúgy fesz emeléssel akár a 4.5 is egy elérhető cél! De legalább egy TX3 kellene hozzá......😉 De ha még lenne rá egy kis+ pénz akkor vmi erősebb táp, és hűtő se ártana a gépnek 😀

De legalább egy TX3 kellene hozzá......😉

Az utóbbi link nem az? 😆

Hűtőkből,meg csak ezek vannak:

[LINK]

Igen az van a linkben.
De akkor így kérdezem:mennyi pénzed van hűtőre? 😀

Most román lejben irom le... max 100lej.
Ami 6.3k,de ez nem fontos,mert a dc-shop ról rendelem 😃

Úgy hogy max. ez a hűtő jöhet szóba 😆
0
0
0
0
GAMER2 avatar
ors11 írta:
GAMER2 írta:
ors11 írta:
Cső,az érdekelne,hogy mennyire tudnám felhúzni ezeket,és mennyi lenne a plussz FPS.
AMD II X4 965Be
GTX650Ti
van 8Gb RAm

[LINK]

[LINK]

Szia!
4ghz-ig valszeg fel tudnád emelni fesz. emelés nélkül is 😉 Amúgy fesz emeléssel akár a 4.5 is egy elérhető cél! De legalább egy TX3 kellene hozzá......😉 De ha még lenne rá egy kis+ pénz akkor vmi erősebb táp, és hűtő se ártana a gépnek 😀

Az utóbbi link nem az? 😆

[LINK]

Igen az van a linkben.
De akkor így kérdezem:mennyi pénzed van hűtőre? 😀
0
0
0
0
no avatar
Vlkinek van tapasztalata 7870-tuningolásban? Engem szivesen érdekelne milyen értékekkel stabil a kari nálatok.😀
0
0
0
0
ors11 avatar
GAMER2 írta:
ors11 írta:
AMD II X4 965Be
GTX650Ti
van 8Gb RAm

[LINK]

[LINK]

Szia!

Az utóbbi link nem az? 😆

[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
ors11 írta:
AMD II X4 965Be
GTX650Ti
van 8Gb RAm

[LINK]

[LINK]

Szia!
0
0
0
0
ors11 avatar
AMD II X4 965Be
GTX650Ti
van 8Gb RAm

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
skindzso avatar
Supelompos

kösz a választ 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
skindzso írta:
csáó szeretném kérdezni hogy tesom INTEL PENTIUM DUAL CORE E2200 2.20GHz prociját föl e birom huzni 3.0GHz ra az alaplapja ASUS P5B-MX DDR2 es 800MHz ramokkal és a procihütőn egy SPIRE hütő van de itt a procihütő leirása
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=1133

köszönöm a választ 😀

Nem sok esélyt látok rá, mert nem egy tunigos lapról van szó. Ha mégis támogatná az OC-t, akkor is csak 2,6-2,7-ben állna meg fesz emelés nélkül.
0
0
0
0
skindzso avatar
valaki az én kérdésemre válaszolna ? köszönöm 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
GAMER2 írta:
Cooley írta:
Feldobtam egy saját bios-t a GTX 480-amra, hogy kevesebbet egyen.
Valahogy nem értem, hogy ha ilyenekre is képes a Fermi, akkor miért olyan magas fesszel dobták piacra...
2D feszt 963mV-ról levettem 600-ra, így üresjáratban 30%-os ventivel 26 fokos a GPU és 22 a PCB (25 fokos szobában), és ha jól számolom, 19W körüli üresjárati fogyasztása van most, szemben a 44/37 fok és ~50W-tal.
A 3D meg 875mV lett minimálisan csökkentett mem órajellel az 1013mV helyett, ami 3D-ben ~25%-os fogyasztáscsökkenést eredményez, ami így 230W TDP helyett <175W.
És tökéletesen stabil, sokkal barátibb fogyasztás és melegedés mellett.

Ha erre tényleg képes,akkor adom is el a az 5850-et is veszek egy 480-at.
Így nagyon baráti a fogyasztás 😃

Sajnos mint kiderül, már egy ideje a driverek nem engedik 825mV alá a feszt, aminek nem nem igazán látom az értelmét, de mindegy még így is ~37W üresjáratban. 😀
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Cooley írta:
Valahogy nem értem, hogy ha ilyenekre is képes a Fermi, akkor miért olyan magas fesszel dobták piacra...
2D feszt 963mV-ról levettem 600-ra, így üresjáratban 30%-os ventivel 26 fokos a GPU és 22 a PCB (25 fokos szobában), és ha jól számolom, 19W körüli üresjárati fogyasztása van most, szemben a 44/37 fok és ~50W-tal.
A 3D meg 875mV lett minimálisan csökkentett mem órajellel az 1013mV helyett, ami 3D-ben ~25%-os fogyasztáscsökkenést eredményez, ami így 230W TDP helyett <175W.

Ha erre tényleg képes,akkor adom is el a az 5850-et is veszek egy 480-at.
Így nagyon baráti a fogyasztás 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
gatya123 avatar
Mivel tudnák még dobni a gépem teljesítményén? Proci+VGA csere nemrég volt, szal azon kívül?
0
0
0
0
skindzso avatar
csáó szeretném kérdezni hogy tesom INTEL PENTIUM DUAL CORE E2200 2.20GHz prociját föl e birom huzni 3.0GHz ra az alaplapja ASUS P5B-MX DDR2 es 800MHz ramokkal és a procihütőn egy SPIRE hütő van de itt a procihütő leirása
http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=1133

köszönöm a választ 😀
0
0
0
0
no avatar
most neztem utanna.tenyleg am3.miert gondoltam en,h.am3+-os?😀tevedesben voltam.koszi,h.utanna neztel
0
0
0
0
Lizard avatar
htcevo3d írta:
ja,már látom.tudod mi a fura?am3+-nal nincs is a procim.nekem az am3-asnal talalhato meg😀

A procid és az alaplapod is AM3-as😀
0
0
0
0
no avatar
ja,már látom.tudod mi a fura?am3+-nal nincs is a procim.nekem az am3-asnal talalhato meg😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció