Ömm... a válaszom egyértelmű, de az előbb is azt mondtam hogy sokan vannak oda a felszínért, de senki sem szarozza az eredetiséget 😃 (bocs ezzel a válasszal kell be érned, este van, és kicsit össze zavartam magam szóval rövidre fogtam 😆😉
Én láttam az első alkonyat filmet, igazából bajom nem lett vele, de nem is volt jó, szóval az első rész egy okay 😆
A szubjektivitást én is látom, és tudom hogy mindenhogy oda lyukadunk ki, csak eddig még nem akartam felhozni 😃
Először is most adnom kell dispPaP-nak egy pontot, mert nem minden jó ami népszerűségre tesz szert. Mivel mindannyian (tudtommal) humanoid, gondolkodó lények vagyunk, ezért mindenki más hogy vélekedik egy adott dologról. Szóval ugyanúgy a szubjektivitásnál lyukadtunk ki, ami már lerágott csont, szóval még megismétlem párszor 😃.
Nem mindegy hogy egy anime híres vagy hírhedt.
Sok anime van ami sokkal többet érdemelne, de nem értik meg. Lásd Initial D-t, tegye fel a kezét aki látott is valaha belőle 1 részt is! Bár csak Magyarországi shounen fanboy/girl-nek ismeretlen, alig látok róla kirtikát, vagy fórumot ahol éppenséggel rajonganak a sorozatért.
Bezzeg a 2. milliárdodik Tokyo Ghoul-nak meg akkora rajongótábora van hogy szánalmas. Az a baj hogy nem keltette feé az érdeklődésemet, hogy kiderítsem vajon miért olyan jó az a sorozat 😃
És a kinézetnek mi köze van ahhoz hogy valaminek egyébként értéket kéne sugallni, amit meg is tesznek, csak az az üzenet a Dragon Ball óta ugyan az. De várj, akkor frappáns példára egy másikat mondok: Melyik nőt választanád feleségnek, a lányt aki úgy néz ki mint a topmodell, mindenki szerint, de akkora ***ságokat beszél hogy tökönszúrod magad. Vagy egy olyat aki átlagosan néz ki, vannak tervei és önálló, számodra meg többet ad mint a topmodell hülyeségei.
Lehet attól valami népszerű hogy mocsok szar, elő példa rá az Alkonyat széria. 😆
dispPaP: "Amire sokan mondják hogy jó, az az is lesz" Ha sokan mondják rád, hogy te jól nézel ki, akkor jól nézel ki, mert a többség úgy gondolja.. de mindig lesznek akik azt mondják, hogy nem nézel ki jól... arról nem tehetek, hogy a jó műveket sokan nem veszik észre, de gondolom nem sűrűn láttad, hogy a tényleg jó animéket a kritikusok lehúznák.
Ja, és ha egy csaj végig du*atta magát mindenkin, akkor mindenki riba*cnak fogja titulálni, ha ő nem is fog tudni róla, akkor is...
Hidd el ha akarom találok valamit ami érdekel, de az nem mostanában készült anime. Könyvet meg nagyon rég nem olvastam, egy van amit akarok valamikor... majd, 0az a Rouge Mage.
Norbi drága ez az év vicce: "Nem, ha valami népszerű akkor az jó is, és pont.. elvégre, mi más döntené el, ha nem mindig a többség, hogy mi a jó?"
Ezen logika alapján az a legjobb csaj aki végig du*atta magát az egész országgal. Most amúgy jól értem hogy szerinted ami népszerű az jó is? - Mert egyébként általában pont hogy a rétegművek szoktak összetettek lenni -
Jajj, a two and a half men-t mennyit néztem.. Charlie a legjobb 😃 amúgy siker sorozatot nyugodtan ajánlok 😃 (Game of Thrones, Walking Dead és nem, nem a hype miatt nézem ) sudosu: Hát igazából a Machine-Doll wa Kizutsukanai-t keresem, mert ha már szeretnék írni egy LN-t akkor jó lenne néhányat elemezni, és ez még érdekel is, habár meglepő módon mostanában kezd bővülni az LN listám is... ja, és ugye köszi 😃
Hát talán anime nézés helyett találhatnál más elfoglaltságot is. Van rengeteg jó sorozat, könyv, visual novel. Nem kell szűk látókörűnek lenni, mindenből jó egy kicsit fogyasztani.
Ha kell jó könyv, akkor szerintem Itou Sato-nak a Harmónia c. könyvével kezdheted, egy remek sci-fi, bár én még nem tudok véleményt mondani róla, mert még mindig nem hozták pick pack pontra az olvasmányom, de rosszat nem hallottam róla.
Sorozatból nézd ami tetszik, nem tudom talán belkezdhetnél DC-s sorozatokba: Smallville, Arrow, Flash, Gotham stb... Ezek nem is annyira gyerekesek mint mondjuk egy marveles termék. 😃
Ha jó komédia kell How I Met your mother, two and a half man, scrubs (ezt különösen ajánlom)
K-drama-ból megnézheted a Healer-t meg a 3days-t azok nagyon jók lettek!
De ne én találjam ki, hogy te mit csinálj a szabidődben, csak ha már nem élvezed az animéket akkor ne nézd őket! Én is ritkán nézek animét.
Ha valami ajánlás kell akkor nyugodtan kérdezz, én azért elég sok féle terméket fogyasztok animéken kívűl.
norbli01
Hát konkrét hely nincs ahol leszoktam szedni, de ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe, ha randomozni szeretnél Light novel-t és utána igen, a google a barátod 😃
[LINK]
Nem, ha valami népszerű akkor az jó is, és pont.. elvégre, mi más döntené el, ha nem mindig a többség, hogy mi a jó? Ezen kívül én is ugyan azon vagyok, mint sudosu, talán kivéve abban, hogy ha valami tetszik, akkor arról sokat áradozok (ha ez valakit idegesít így utólag is bocsi 😆😉, de a másik, hogy gyakran azért írtam úgy ahogy, mert gondoltam hogy dispPaP valamilyen formában írni fog rá, és csak kíváncsi voltam a véleményére, elvégre, tud hibákat felhozni és azt is tiszteletben tartom, ahogy ő "mindent leszarozik".
De persze nekem is meg van mindenről a véleményem, de konkrétan.. csak egy kicsit vitatkozni akartam, néha kell egy kis ilyen, különben egy idő után teljesen elkopnék 😃
btw: dispPaP: A fairy tail-ben lehet hogy sok a "divatfanservice" de nem igazán feltűnő (a legtöbb helyen alig veszed észre, kivéve ha keresed), és nekem mindig az a család mániás "megvédelek, mert a családom vagy és neked meg szétverem a fejed" marad, aminek a hangulata miatt szerettem bele... meg ugye natsu hülyeségei 😃 Ha a hangulat meg is kopott, a karakterek ugyan azok maradtak 😀
sudosu: Ha jól tudom Lightnoveleket is olvasol, és már tudom, sokat zaklattalak, de van egy "fő" oldal ahonnan le szeded őket? vagy gugli a barátom?
De most miért, csak simán kö**ög vagyok. Ha az ipar hülyének nézi a nézőit akkor én miért ne tehetném meg ugyan ezt velük? Mert ugye tök logikus hogy ami népszerű az jó is. (Oké te most megcáfoltad de hidd el sokaknak a "jó"ról alkotott véleménye megáll annál hogy ha népszerű akkor tetszenie kell!) Könyörgöm egy ugrabugrás óriás zombis izé vagy mindenki által felkapva (Shingeki), az igazi értékeket bemutató animéket meg magasról szarja le mindenki.
Ez a mai szint, az meg mellékes hogy még ennek ellenére is aggresszívan hirdetnek minden olyan animét ami a nagyközönségre készül. (Körülbelül Shingekis seggvakarót is lehet ebayen rendelni) Amúgy no offense, de tényleg a saon már jó ideje röhögök. (És ha tudni akarod az akamefost jobban utálom 😆😉
Amúgy igen, agyamra ment a sok anime, de már hónapokkal ezelőtt is írtam hogy besokalltam. Illetve igen, arra valóak hogy szórakoztassanak, csak konkrét SEMMI sem bír érdekelni az utóbbi időben anime fronton. Hosszú idők óta a Kiseijuu volt az egyetlen anime ami érdekelt. Lehet bolondnak nézni de most figyelj, jobb általam rossznak vélt animékkel tölteni a hétköznap estéimet, mint azzal hogy minden este csontrészegre iszom magam, az csak péntek menő. 😆
dispPaP az olyan aki minden sz*rt megnéz, ami nem is érdekli csak hogy több anime legyen a listáján. Gyűjti mint a pokemonokat.
Én a Myanimelist-jéből ezt vettem ki, az már baj ha a shoujo érdekel és azért nézed meg.
Utána meg elkezd fikázni egy jó alkotást, mivel van olyan aki szereti és értékeli az adott animét (sokan) ,mint a SAO esetében, de mivel nem érdekelte az anime ezért nem is tetszett neki.
Én tiszteletben tartom mindenkiknek a véleményét egy adott alkotással kapcsolatban, én egyetérthetek vele vagy sem, ez rajtam áll. Egyszer-kétszer kifejezem a véleményemet, hogy nekem miért nem tetszik az adott mű, emberi módon, nem trágárul.
A SAO-nak rengeteg hibája van, viszont én nem ítélnék meg senkit azért mert szereti. Most a saját példámból kiindulva, én rosszul vagyok az összes hosszú már-már véget nem erő shounenektől. De mégsem látja tőlem senki, hogy elkezdem flamelni mindig amikor felmerül az egyik anime, hogy hú mennyire utálom őket. Szóval a sok anime már az agyadra ment, dispPaP.
Az animék szórakoztatásra valók, én sosem néznék olyan animációt ami még az érdeklődésemet se keltené fel.
Persze mindenki mellényúl és csalódik, én is sokszor tettem már ezt, de ez még járulékos veszteség.
De azt csak egy arcról írtam. Összességében még mindig úgy gondolom hogy a legnagyobb baj benne hogy az egész egy az egyben egy divatfanservice mára. Mondjuk legalább hárem nélkül.
Olvastam a kritikáidat róla 😆 bele kötni nem tudok, max annyit mondani, hogy az arc jobban tetszett mint neked, de tényleg vannak ott már hibák 😃 viszont én nem is keresem őket, nem az én resortom kritikát írni 😃
Hát, a Fairy Tail-t nem tudom hányszor néztem újra (leginkább az első 175 részről van szó) és nem igazán tudtam bele kötni.. lehet csak mert szeretem 😃
Persze, a shounenek ilyenek minél többször nézed meg, és gondolkodsz rajta, annál nagyobb ***ság lesz az egész. OP Marinfordejába is most belekezdtem és van egy két igen megkérdőjelezhető dolog benne.
Nem is kapott semmit sem 😆D amúgy meg, azért ez még mindig csak egy anime... most köss bele abba hogy a Call for Money csak az újra hasznosításról és a kutyákról szól... ugyan az 😃 ha nem tetszik, nem kell nézni, ez olyan mintha a festményeket nézegetnéd (mert tegyük fel az érdekel) és találsz egy rosszat, mikor még csak a felét nézted át a teremnek, le állsz egyet szidni mindenki előtt aki oda ér a festményhez, vagy mész tovább? 😃 amúgy no offense, minél több jelenetet nézek ujra annál rosszabb lesz, de ilyeneken nem érdemes fenn akadni 😆
Igen láttam a Mousou Dairinin-t, egy rohadt érdekes anime, bár sajnos a vége nem éppen lett valami jó. A történetet sokáig húzták, egy rohadt jó hangulattal, majd a végére sajnos nem igazán kezdtek vele semmit. Viszont elég beteg fekete humor van benne (8. rész azt hiszem), egészben viszont magával ragadó a hangulata, kicsit olyan mint a Lain, bár a Lain sokkal jobb volt azért. Ha szereted a seinent megéri megnézni, csak aztán lehet csalódást okoz a "shounen bat"! 😃
Jó oké.. annyira reális volt hogy 2 év kóma után a díszhomi járkált. Anno műtötték a lábam, 6 hétig nem tudtam ráálni az egyik lábámra, utána konkrétan járni nehéz volt.
De végül is oké, akkor a Call of Homi onlineban meg ő kapta a nyeles tojást a lába közé, akkor is érezhette vajon? 😆
Minden ember különbözik, szóval engem nem igazán érdekel mit gondolnak rólam, vagy hogy másokat mi érdekel. Kirito-nak meg a mentségére szóljon, az a játék nem úgy nézett ki mint a valóság?? 😆 minden érzékelése olyan volt, mintha a valóságban lett volna 😃 ergo, ha a valóságban megdugsz valakit, akkor azt nem dugtad meg? 😃 vagy ha érzed, hogy valaki fogdos egy full sötét szobában... attól még érzed és fel... szóval nem? 😆
dispPaP: Egy felnőtt férfinek leginkább valami kőkemény seinent ajánlanék, de a férfitól függően akármi tetszhet neki, legyen az szar vagy nézhető anime. Minden relativ.
Az akkor volt, két hónap alatt bármelyik shounenben lehetett egy timeskip, és jelenleg a valóságban volt egy 200milió éves timeskipünk amit senki sem vett észre de én kurva okos lettem tőle. 😆
Amúgy igen, de csak azért kezdik ezzel mert ezek vannak hirdetve, amúgy ne mond nekem hogy egy felnőtt férfi arra gerjed hogy egy mmrpgn BELÜL MEGD*G EGY MÁSIK KARAKTERT! Mert az nem igazán nevezném normálisnak. Ahogy azt sem hogy egy levágott fej levágásának a részletezéseit szexuális beleéléssel.
dispPaP: Annó, amikor hetekkel , max 1-2 hónappal ezelőtt volt kb ugyanez a kérdés, akkor még te is egy shounent ajánlottál volna 😜... Az már más, hogy nem lett volna túl hypeolt .
wow dispPaP... eléggé... pszihcopata és szadista mind a 2 ötlet.. csak más módon... hentai-t semmi képpen nem jó nézetni valakivel... akkor max egy ecchi... és szerintem vannak akik nem értelmi fogyatékosok, se nem mazochisták és nézik a most hype-olt shounenek egy részét 😃
sudosu rosszol járnál. 😆 MMORPG kocka va... voltam. A Jormungandot meg nem ajánlanád ha láttad volna a Black Lagoont. 😃 Ha meg perverz akkor ott vannak a hentaik, Marok Marcsával együtt jó párost alkotnak azt mondják. 😆
Ha találkoznál olyannal aki nem ismeri az animéket, de szeretné megismerni, melyik lenne az az EGY anime amit ajánlaná neki?
- Ha értelmi fogyatékos akkor elküldeném hogy nézze végig az összes shounent ami nagyon divatos. (vagy egyszerűen adok neki 100 forintot asz't üljön be valami szar marvel filmre) 😆
- Ha nem akkor meg elrabolom megkötözöm és a végignézetem vele a következőket: Haibane Renmei, Code Geass, Berserk, Rainbow és Junni Kokki.
Ha találkoznál olyannal aki nem ismeri az animéket, de szeretné megismerni, melyik lenne az az EGY anime amit ajánlaná neki?
Teljesen egyetértek jozsefel, ha mutatnom kéne, ezek közül választanék: Naruto (véletlenül sem a shippuuden), Bleach, Fairy Tail, Fullmetal Alchemist, Shingeki no Kyojin, Inuyasha. Persze az FMA és az Inuyasha az nem az a tömeg shounen, de nagyon meg ragadhat, és eléggé népszerű... és shounen...
De sudosu-nak is igaza van, haveromnak is ez alapján mutattam meg az SAO-t... tetszett neki...
Szerintem a műfaj sem teljesen mindegy. Több mint valószínű, hogy egy tömeg shounennel kezdeni a legjobb. Hogy miért? Mert ez a legkönnyebben megszerethető. Szóval ezen elvek alapján ajánlanám a One Piece-t. Ajánlanék többet is, de a kérdésben nagyon ki van emelve az az egy 😜
Szerk1:
Mellesleg nem emlékszem mikor volt, hogy utoljára igy daráltam volna egy animét, mint a D Gray-man-t. Tegnapi nap alatt össz-vissz 30 részt néztem belőle.
Szerk2:
Belekezdtem egy másik animébe, a neve Plastic Memories. Egyenlőre élvezhető. Az első rész végére lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetele, de azért reménykedek, hogy lesz benne valami twist. Az animében van románc,dráma + kicsi komédia.
Mivel mindenkinek más tetszik, ezért megkérdezném tőle először milyen filmeket, sorozatokat néz és utána választanám ki neki az első animéjét.
Ízléstől függően a következőket:
- Ha rajong az autóversenyzésért Initial D
- Ha szereti a drámákat Clannad
- Ha MMORPG kocka Sword Art Online
- Ha szereti a gangster filmeket Jormungand
- Ha szereti a Sci-Fi-t akkor Uchuu Senkan Yamato
- Ha szereti a zenéket akkor AKB0048
- Ha szereti az értelmetlen és viccess dolgokat Joshikaru
- Ha mazochista bármelyik hosszú overhypeolt anime
- Ha perverz akkor Yosuga No Sora ha szereti a durvább dolgokat Aki Sora
De ha nagyon ragaszkodsz az 1 animéhez, figyelmen kívűl hagyva az ízlését a srácnak, talán Spice And Wolf lenne.
jozsefgyorfi: thx, már töltöm is lefelé 😃 Remélem jó lesz...
Kérdés! (Ha minden igaz még nem volt ilyen)
(azt mondaná hogy a műfaj mindegy)
én mindenképp a Bleachet mondanám, mivel a műfaj mindegy. Ebbe pedig a legtöbből megtalálható egy pici.
Na ezt adom, nem nagyon találkoztam még hasonló hangulatú shounennel, mondanám még talán a bleach-et de mivel túl hosszú így a fillerek a hangulatból is vettek ugye 😜
Még is tökösebb shounent összerittyentett pedig tökösen töketlen a tökkel rendelkező töketlen neet fa.szik meg nem tudták tökkel követni a TÖKKéletlen shounenjeikkel.
Amúgy a D.Gray-Man csont nélkül a legnyomasztóbb shounen, mondjuk Kenshiroék még pályázhatnának.
Nem tudom, én is ezt néztem 😆 Az hogy lolicon... áááh, ott a pont... Nincs vele bajom, hogy nő írja, csak néha nem esnek le az egyértelmű dolgok, mint pl. hogy nők nincsenek benne "annyira" ebbe a műfajba..
Hát most... az összes "nagy" shounen címet atomkockanerdneet ***i írja. Elmondom még a Berserkert is egy öreg pedofil lolicon ***i írja, Miura Kentarou.
Hmm... azt tudtam, hogy nő írja, (főleg mert lenalee nem nagyon villantott még egszer sem, ami nem feltétlen baj) de valahogy nem raktam össze azzal hogy kevés nő ír shounen-t... Mármint mi után őrjöng az akuma? 😆
Végre befejeztem a D.Gray-man-t. Az átlaghoz képest nagyon jó anime volt. Csak az idegesit kicsit, hogy igy félbehagyták, de nincs mit tenni, mert ha jól látom a manga sem halad nagyon. Jó történet, jó karakterek. 8/10
norbli Hát... Lényegében kislány is mert a teste nem fejlődött tovább. Mindezt csak azért, hogy ne erőszakolják meg a tisztavérűek.😃 jozsefgyorfi Hát végülis mondhatjuk így is de az első 2-3 rész után még úgygondoltam, hogy valami jó is kisülhet belőle. Csak ugye sajnos nem így lett.
Még 1... még 1 ilyen... egy ilyen értékelhetetlen anime... már megint...
Rendesen kezd elegem lenni az animékből.
A két legjobb dolgot rakták bele amit az emberek a világ történelme alatt kitaláltak, A 2 LEGJOBBAT és így se tudtak semmit se kezdeni vele.... Vámpírok és vérfarkasok. Ahol ez a kettő van annak kötelező jónak lennie. Egy olyan téma amit nem lehet el***.
De el lehet.. És a Dance In The Vampire Bund a példa rá.
Na szóval kapásból az első bajom ott kezdődött, hogy angol felirattal kezdtem és nemtudom, hogy csak a fordítő emberke volt degenerált vagy csak próbálta utánozni a szereplő beszédhibáját de a királynő szövege érthetetlen volt. Az utolsó pár részt magyar felirattal néztem ott meg már tökéletesen írták le. Szóval vagy egy degeneráltunk van vagy egy hanyag emberkénk.
A story az elég egyszerű.
Van egy világ ahol senki sem hisz a vámpírokban de Mina Tepes a tisztavérű vámpírkirálynő bejelenti egy TV műsorban, hogy léteznek. A TV műsorban előtte még meginterjúvoltak egy srácot és egészen véletlenül az a srác az volt akibe a királynő szerelmes és kiskorukban fogadalmat kötöttek.
A fogadalom az volt, hogy a srác kiskorában megígérte a királynőnek, hogy mindentől megvédi (a szüzességtől is.😆 poén). Na de hívjuk nevén a srácot, Akira idő közben felnőtt és gimibe kezdett el járni és nem emlékezett semmire ami 16 éves kora előtt történt. A királynő addig ameddig nem látta a TV-ben pont lesz#rta, hogy mi van vele de miután meglátta egyből elment leskelődni utána a gimibe. Utána még egyszer meglátogatta, és megtámadták őket a nemtudomkik csak úgy szimplán megtámadták őket és a srácnak hirtelen eszébe jutott, hogy ő amúgy farkasember és megölte a támadót. Amúgy lényegében a legtöbb dolog lényegtelen volt de a lényeg az az, hogy Mina létre akart hozni egy helyet a vámpíroknak ahol békében élhetnek és azt akarta, hogy az emberek is egyezzenek bele. Sikerült. És ennyi... Ennyit tudsz meg arról a helyről. Hogy kész. Semmi többet.
Csak úgy hirtelen kész és mindenki leszarja. Utána beszélnek még róla 1-2 mondatban...
Na de amúgy a többi részét lespoilerezem az animének egy mondatban. Sok értelmetlen harc a semmiért ami úgy van beállítva mintha lenne valamiért és PEDOFÍLIA. Kőkemény PEDOFÍLIA.
Na de amúgy volt egy főgonoszunk is. Biza vót ám. Akinek minden részben elhanzgott a neve legalább 5-ször, mindenre az ő nevét mondták de igazából azt se tudták, hogy eszik vagy isszák. Csak a legvégén tudták meg, hogy ki is ő amikor Akirának visszatértek a maradék emlékei is.
Na szóval beszéljünk a szereplőkről is. A mellékszereplők...khmm... Na szóval a főszereplők..khmmmm.......
Jó nem érdekes ne beszéljünk rólluk... Egyikről se tudunk meg semmit... Talán-talán egy-egy értelmetlen dolgot de amúgy lóf*szt se... Meg teleb*szták olyan szereplőkkel is akik k*rvára lényegtelenek de azért ottvannak.
Egy sz*r anime volt de még habot se kaptunk rá cseresznyével a tetején.
Kínozzátok meg magatokat, nézzétek meg ti is.
2/10-re értékelem mert a farkasember menő volt benne. Egyetlen egy pozitívum.
Én láttam az első alkonyat filmet, igazából bajom nem lett vele, de nem is volt jó, szóval az első rész egy okay 😆
A szubjektivitást én is látom, és tudom hogy mindenhogy oda lyukadunk ki, csak eddig még nem akartam felhozni 😃
Nem mindegy hogy egy anime híres vagy hírhedt.
Sok anime van ami sokkal többet érdemelne, de nem értik meg. Lásd Initial D-t, tegye fel a kezét aki látott is valaha belőle 1 részt is! Bár csak Magyarországi shounen fanboy/girl-nek ismeretlen, alig látok róla kirtikát, vagy fórumot ahol éppenséggel rajonganak a sorozatért.
Bezzeg a 2. milliárdodik Tokyo Ghoul-nak meg akkora rajongótábora van hogy szánalmas. Az a baj hogy nem keltette feé az érdeklődésemet, hogy kiderítsem vajon miért olyan jó az a sorozat 😃
Lehet attól valami népszerű hogy mocsok szar, elő példa rá az Alkonyat széria. 😆
Ja, és ha egy csaj végig du*atta magát mindenkin, akkor mindenki riba*cnak fogja titulálni, ha ő nem is fog tudni róla, akkor is...
Norbi drága ez az év vicce: "Nem, ha valami népszerű akkor az jó is, és pont.. elvégre, mi más döntené el, ha nem mindig a többség, hogy mi a jó?"
Ezen logika alapján az a legjobb csaj aki végig du*atta magát az egész országgal. Most amúgy jól értem hogy szerinted ami népszerű az jó is? - Mert egyébként általában pont hogy a rétegművek szoktak összetettek lenni -
sudosu: Hát igazából a Machine-Doll wa Kizutsukanai-t keresem, mert ha már szeretnék írni egy LN-t akkor jó lenne néhányat elemezni, és ez még érdekel is, habár meglepő módon mostanában kezd bővülni az LN listám is... ja, és ugye köszi 😃
Ha kell jó könyv, akkor szerintem Itou Sato-nak a Harmónia c. könyvével kezdheted, egy remek sci-fi, bár én még nem tudok véleményt mondani róla, mert még mindig nem hozták pick pack pontra az olvasmányom, de rosszat nem hallottam róla.
Sorozatból nézd ami tetszik, nem tudom talán belkezdhetnél DC-s sorozatokba: Smallville, Arrow, Flash, Gotham stb... Ezek nem is annyira gyerekesek mint mondjuk egy marveles termék. 😃
Ha jó komédia kell How I Met your mother, two and a half man, scrubs (ezt különösen ajánlom)
K-drama-ból megnézheted a Healer-t meg a 3days-t azok nagyon jók lettek!
De ne én találjam ki, hogy te mit csinálj a szabidődben, csak ha már nem élvezed az animéket akkor ne nézd őket! Én is ritkán nézek animét.
Ha valami ajánlás kell akkor nyugodtan kérdezz, én azért elég sok féle terméket fogyasztok animéken kívűl.
norbli01
Hát konkrét hely nincs ahol leszoktam szedni, de ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe, ha randomozni szeretnél Light novel-t és utána igen, a google a barátod 😃
[LINK]
De persze nekem is meg van mindenről a véleményem, de konkrétan.. csak egy kicsit vitatkozni akartam, néha kell egy kis ilyen, különben egy idő után teljesen elkopnék 😃
btw: dispPaP: A fairy tail-ben lehet hogy sok a "divatfanservice" de nem igazán feltűnő (a legtöbb helyen alig veszed észre, kivéve ha keresed), és nekem mindig az a család mániás "megvédelek, mert a családom vagy és neked meg szétverem a fejed" marad, aminek a hangulata miatt szerettem bele... meg ugye natsu hülyeségei 😃 Ha a hangulat meg is kopott, a karakterek ugyan azok maradtak 😀
sudosu: Ha jól tudom Lightnoveleket is olvasol, és már tudom, sokat zaklattalak, de van egy "fő" oldal ahonnan le szeded őket? vagy gugli a barátom?
Ez a mai szint, az meg mellékes hogy még ennek ellenére is aggresszívan hirdetnek minden olyan animét ami a nagyközönségre készül. (Körülbelül Shingekis seggvakarót is lehet ebayen rendelni) Amúgy no offense, de tényleg a saon már jó ideje röhögök. (És ha tudni akarod az akamefost jobban utálom 😆😉
Amúgy igen, agyamra ment a sok anime, de már hónapokkal ezelőtt is írtam hogy besokalltam. Illetve igen, arra valóak hogy szórakoztassanak, csak konkrét SEMMI sem bír érdekelni az utóbbi időben anime fronton. Hosszú idők óta a Kiseijuu volt az egyetlen anime ami érdekelt. Lehet bolondnak nézni de most figyelj, jobb általam rossznak vélt animékkel tölteni a hétköznap estéimet, mint azzal hogy minden este csontrészegre iszom magam, az csak péntek menő. 😆
Én a Myanimelist-jéből ezt vettem ki, az már baj ha a shoujo érdekel és azért nézed meg.
Utána meg elkezd fikázni egy jó alkotást, mivel van olyan aki szereti és értékeli az adott animét (sokan) ,mint a SAO esetében, de mivel nem érdekelte az anime ezért nem is tetszett neki.
Én tiszteletben tartom mindenkiknek a véleményét egy adott alkotással kapcsolatban, én egyetérthetek vele vagy sem, ez rajtam áll. Egyszer-kétszer kifejezem a véleményemet, hogy nekem miért nem tetszik az adott mű, emberi módon, nem trágárul.
A SAO-nak rengeteg hibája van, viszont én nem ítélnék meg senkit azért mert szereti. Most a saját példámból kiindulva, én rosszul vagyok az összes hosszú már-már véget nem erő shounenektől. De mégsem látja tőlem senki, hogy elkezdem flamelni mindig amikor felmerül az egyik anime, hogy hú mennyire utálom őket. Szóval a sok anime már az agyadra ment, dispPaP.
Az animék szórakoztatásra valók, én sosem néznék olyan animációt ami még az érdeklődésemet se keltené fel.
Persze mindenki mellényúl és csalódik, én is sokszor tettem már ezt, de ez még járulékos veszteség.
Igen láttam a Mousou Dairinin-t, egy rohadt érdekes anime, bár sajnos a vége nem éppen lett valami jó. A történetet sokáig húzták, egy rohadt jó hangulattal, majd a végére sajnos nem igazán kezdtek vele semmit. Viszont elég beteg fekete humor van benne (8. rész azt hiszem), egészben viszont magával ragadó a hangulata, kicsit olyan mint a Lain, bár a Lain sokkal jobb volt azért. Ha szereted a seinent megéri megnézni, csak aztán lehet csalódást okoz a "shounen bat"! 😃
Egyébként ritka fülbemászó Openingje van:
Amúgy valaki már látta a Mousou Dairinin-t? Más néven Paranoia Agent. És ha igen akkor élvezhető volt?
De végül is oké, akkor a Call of Homi onlineban meg ő kapta a nyeles tojást a lába közé, akkor is érezhette vajon? 😆
Amúgy igen, de csak azért kezdik ezzel mert ezek vannak hirdetve, amúgy ne mond nekem hogy egy felnőtt férfi arra gerjed hogy egy mmrpgn BELÜL MEGD*G EGY MÁSIK KARAKTERT! Mert az nem igazán nevezném normálisnak. Ahogy azt sem hogy egy levágott fej levágásának a részletezéseit szexuális beleéléssel.
- Ha értelmi fogyatékos akkor elküldeném hogy nézze végig az összes shounent ami nagyon divatos. (vagy egyszerűen adok neki 100 forintot asz't üljön be valami szar marvel filmre) 😆
- Ha nem akkor meg elrabolom megkötözöm és a végignézetem vele a következőket: Haibane Renmei, Code Geass, Berserk, Rainbow és Junni Kokki.
Teljesen egyetértek jozsefel, ha mutatnom kéne, ezek közül választanék: Naruto (véletlenül sem a shippuuden), Bleach, Fairy Tail, Fullmetal Alchemist, Shingeki no Kyojin, Inuyasha. Persze az FMA és az Inuyasha az nem az a tömeg shounen, de nagyon meg ragadhat, és eléggé népszerű... és shounen...
De sudosu-nak is igaza van, haveromnak is ez alapján mutattam meg az SAO-t... tetszett neki...
Szerintem a műfaj sem teljesen mindegy. Több mint valószínű, hogy egy tömeg shounennel kezdeni a legjobb. Hogy miért? Mert ez a legkönnyebben megszerethető. Szóval ezen elvek alapján ajánlanám a One Piece-t. Ajánlanék többet is, de a kérdésben nagyon ki van emelve az az egy 😜
Szerk1:
Mellesleg nem emlékszem mikor volt, hogy utoljára igy daráltam volna egy animét, mint a D Gray-man-t. Tegnapi nap alatt össz-vissz 30 részt néztem belőle.
Szerk2:
Belekezdtem egy másik animébe, a neve Plastic Memories. Egyenlőre élvezhető. Az első rész végére lehetett tudni, hogy mi lesz a végkimenetele, de azért reménykedek, hogy lesz benne valami twist. Az animében van románc,dráma + kicsi komédia.
Mivel mindenkinek más tetszik, ezért megkérdezném tőle először milyen filmeket, sorozatokat néz és utána választanám ki neki az első animéjét.
Ízléstől függően a következőket:
- Ha rajong az autóversenyzésért Initial D
- Ha szereti a drámákat Clannad
- Ha MMORPG kocka Sword Art Online
- Ha szereti a gangster filmeket Jormungand
- Ha szereti a Sci-Fi-t akkor Uchuu Senkan Yamato
- Ha szereti a zenéket akkor AKB0048
- Ha szereti az értelmetlen és viccess dolgokat Joshikaru
- Ha mazochista bármelyik hosszú overhypeolt anime
- Ha perverz akkor Yosuga No Sora ha szereti a durvább dolgokat Aki Sora
De ha nagyon ragaszkodsz az 1 animéhez, figyelmen kívűl hagyva az ízlését a srácnak, talán Spice And Wolf lenne.
Kérdés! (Ha minden igaz még nem volt ilyen)
(azt mondaná hogy a műfaj mindegy)
én mindenképp a Bleachet mondanám, mivel a műfaj mindegy. Ebbe pedig a legtöbből megtalálható egy pici.
Amúgy a D.Gray-Man csont nélkül a legnyomasztóbb shounen, mondjuk Kenshiroék még pályázhatnának.
A fa.szi miért csúnya szó, miért csillagozza?
jozsefgyorfi Hát végülis mondhatjuk így is de az első 2-3 rész után még úgygondoltam, hogy valami jó is kisülhet belőle. Csak ugye sajnos nem így lett.
Rendesen kezd elegem lenni az animékből.
A két legjobb dolgot rakták bele amit az emberek a világ történelme alatt kitaláltak, A 2 LEGJOBBAT és így se tudtak semmit se kezdeni vele.... Vámpírok és vérfarkasok. Ahol ez a kettő van annak kötelező jónak lennie. Egy olyan téma amit nem lehet el***.
De el lehet.. És a Dance In The Vampire Bund a példa rá.
Na szóval kapásból az első bajom ott kezdődött, hogy angol felirattal kezdtem és nemtudom, hogy csak a fordítő emberke volt degenerált vagy csak próbálta utánozni a szereplő beszédhibáját de a királynő szövege érthetetlen volt. Az utolsó pár részt magyar felirattal néztem ott meg már tökéletesen írták le. Szóval vagy egy degeneráltunk van vagy egy hanyag emberkénk.
A story az elég egyszerű.
Van egy világ ahol senki sem hisz a vámpírokban de Mina Tepes a tisztavérű vámpírkirálynő bejelenti egy TV műsorban, hogy léteznek. A TV műsorban előtte még meginterjúvoltak egy srácot és egészen véletlenül az a srác az volt akibe a királynő szerelmes és kiskorukban fogadalmat kötöttek.
A fogadalom az volt, hogy a srác kiskorában megígérte a királynőnek, hogy mindentől megvédi (a szüzességtől is.😆 poén). Na de hívjuk nevén a srácot, Akira idő közben felnőtt és gimibe kezdett el járni és nem emlékezett semmire ami 16 éves kora előtt történt. A királynő addig ameddig nem látta a TV-ben pont lesz#rta, hogy mi van vele de miután meglátta egyből elment leskelődni utána a gimibe. Utána még egyszer meglátogatta, és megtámadták őket a nemtudomkik csak úgy szimplán megtámadták őket és a srácnak hirtelen eszébe jutott, hogy ő amúgy farkasember és megölte a támadót. Amúgy lényegében a legtöbb dolog lényegtelen volt de a lényeg az az, hogy Mina létre akart hozni egy helyet a vámpíroknak ahol békében élhetnek és azt akarta, hogy az emberek is egyezzenek bele. Sikerült. És ennyi... Ennyit tudsz meg arról a helyről. Hogy kész. Semmi többet.
Csak úgy hirtelen kész és mindenki leszarja. Utána beszélnek még róla 1-2 mondatban...
Na de amúgy a többi részét lespoilerezem az animének egy mondatban. Sok értelmetlen harc a semmiért ami úgy van beállítva mintha lenne valamiért és PEDOFÍLIA. Kőkemény PEDOFÍLIA.
Na de amúgy volt egy főgonoszunk is. Biza vót ám. Akinek minden részben elhanzgott a neve legalább 5-ször, mindenre az ő nevét mondták de igazából azt se tudták, hogy eszik vagy isszák. Csak a legvégén tudták meg, hogy ki is ő amikor Akirának visszatértek a maradék emlékei is.
Na szóval beszéljünk a szereplőkről is. A mellékszereplők...khmm... Na szóval a főszereplők..khmmmm.......
Jó nem érdekes ne beszéljünk rólluk... Egyikről se tudunk meg semmit... Talán-talán egy-egy értelmetlen dolgot de amúgy lóf*szt se... Meg teleb*szták olyan szereplőkkel is akik k*rvára lényegtelenek de azért ottvannak.
Egy sz*r anime volt de még habot se kaptunk rá cseresznyével a tetején.
Kínozzátok meg magatokat, nézzétek meg ti is.
2/10-re értékelem mert a farkasember menő volt benne. Egyetlen egy pozitívum.