Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puklee avatar
Gép nélkül nem maradok, mert van egy tartalék 8400gs-em, valamint ott az alaplapi vga. szivesen kipróbálnám, csak az tart vissza, hogy nehogy zárlat, füst stb legyen a vége az alaplapon
0
0
0
0
csuz-li avatar
Puklee: Átmenetileg van, de szerencse is kell hozzá. Általában megoldódik a gond, de csak egy időre. Arra jó, hogy ha már halott a kártya, nyersz egy kis időt, amíg beszerzed az újat. Ha mázlid van, sikerül a művelet és akkor egy darabig még használható a régi és nem gép nélkül kell kivárnod, míg megjön a postás az új kártyával.
0
0
0
0
Puklee avatar
Véletlen töröltem a hozzászólást.. Olvasok itt dolgokról, hogy melegítéssel (hajszárító, hőlégfúvó, sütő) sokak sikerrel jártak. Van ennek értelme ?
0
0
0
0
showtekk avatar
Hát ezekben már sajnos így látatlanba nem tudok segíteni de az biztos, hogy ilyen hőfokokkal rendben vagy. Nekem eddig az összes kártyámnál és a mostaninál is 60-72fok között volt/van terhelés alatt 😀 Régen én is megijedtem tőle, de kártyáknál abszolút rendben van.
0
0
0
0
Puklee avatar
Magyarán feleslegesen pasztáztam újra 😃 Csak nekem fura volt, mert előtte hd 5670-em volt aktív hűtéssel és ritkán ment 45 fok felé.. Igy most lehet elb@sztam egy vgat :/ Bár előtte volt egy nagy alaplap elszállásom (lentebb vhol írtam is róla) utána hogy vettem másik alaplapot, bele raktam, már a lentebb írt kikapcsolt a vga párszor, aztán csíkolt dolog várt
0
0
0
0
Blue Thunder avatar
Vagy épp az is lehet hogy újrapasztázásnál megsérült a chip, nem nagyon szeretik a VGA-k ha "piszkálják". Az a hőfok nem lett volna gond ezek ennyin járnak!

Van Helsing
ott bizony táp probléma lesz (kicsi a teljesítmény) de ne is csodálkozz rajta hisz temérdek fogyasztó van rajta! Fx 8350 alapon 125W, lap+vinyók+RAm kb 30-40W, sapphire alapon 150-160W, 7 venti kb 15W, vízhűtésednek support min táp 250W ami azt jelenti hogy a felvétel kb 150-200W és magas mA szám 600, szóval alsó hangon az össz fogyasztásod 470-500watt

De könnyen lecsekkolhatod ha tudsz szerezni vagy van fogyasztásmérőd amit konnektorba dugsz és rá a gépet az mutatja majd rendesen....de valsz hogy az lesz a gond
0
0
0
0
showtekk avatar
60 fokos hőmérséklet nem gáz videókártyánál.

http://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-430/specifications

Ha jól látom ez a kártyád van, itt hivatalosan 98 fok a max hőmérséklet terhelés alatt amit még elbír. Bőven jó vagy 60 fokkal😃
0
0
0
0
Puklee avatar
Hát nem tudom. Csak egy tipp volt a sarkítás gátló. Végül is az csak egy műanyag keret, a vga hűtést meg 4 csavar rögzíti bele, máshogy feltenni nem lehet, a csavarokat csak egy bizonyos pontig lehet tekerni, szóval a hűtés szerintem rendesen felfeküdt. Talán a paszta minősége.. elég hígnak találtam azt hiszem annyit még megér, hogy beküldöm a gépbe, és ha csökkentett módban látja az aida a hőmérsékletet akkor megnézem. Ha nem akkor passz, mert most emiatt vga drivert cserélgetni elég macerás
0
0
0
0
Puklee avatar
Nem, mert nem indítottam vele rendszert.. Újra lett pasztázva, viszont lehet a hűtő vissza rakásakor a lesarkítás gátló felakadt.. Mert mikor bele raktam a gépbe, akkor kb ilyen max 2 perc után lekapcsolt a vga... ezt eljátszotta vagy 5x mire kivettem és újra össze raktam.. a vége az lett, hogy az a vacak lesarkítás gátló repült belőle.. de akkorra már csíkolt.. ha felforrt akkor lehet kezdeni vmit vele ? utóirat. azért pasztáztuk újra, mert 60 fokos volt játék közben, pedig 2 ventilátort is raktunk rá (gyárilag passzív kártya)
0
0
0
0
Puklee avatar
Megpróbálom :

http://www.kephost.com/image/FdkS
http://www.kephost.com/image/Fdkc

itt a két kép linkje.. Nem értek én ehhez a html-es beillesztős dologhoz....
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Lehet ezzel a vga-val kezdeni valamit? Lehet túlmelegedett.. gt430

[img]http://www.kephost.com/image/FdkS[/img][img]http://www.kephost.com/image/Fdkc[/img]
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
lap
ASUS m5a97 evo r2.0 e hónap 18. kán vettem

Táp
thermaltake Hamburg 530W

jelenleg ellát 2 vinyo, 1 vga amd 7870, 1 cpu amd 8350, 8gb ram, asus m5a97 evo r2.0 lapot, 1 thermaltake bigwater 760plusz vízhűtést, és 7db ventit.

a ventik küzöl 3db-ot a lap vezérel a többi a tápról megy
0
0
0
0
Puffin avatar
Van Helsing 25: milyen lap?
0
0
0
0
Van Helsing 25 avatar
sziasztok

volna egy kis problémám elmondani nehéz inkább megmutatóm

https://kepfeltoltes.hu/150525/169731582N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

a képen az asus saját programa és naploza ha bármi rendelenesség van hömérséklet energia ellátás és a ventik sebessége és mint látszik van abnormal érték ez most jó vagy valami baj lesz belöle a lap 2 napja vettem
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
Sziasztok. Nem tudtam pontosan melyik témához kapcsolódik ez a dolog, de gondoltam ide írom le a problémámat. A helyzet az, hogy van egy Hp 250 G2 Notebookom, i3 3110m 2,4 ghz, 4Gb ddr3-as memória, integrált hd 4000 grafikus vezérlő. Na most a problémám az lenne, hogy elég rendesen melegszik a gép. Majdnem egy éves, múltkor már idegesített a hangos ventije, de teljesítménycsökkenésel nem járt (ugye korlátozza a teljesítményt, ha a CPU hőmérséklete eléri a 85 celsiust), azonban szétszedtem és megtisztítottam a ventijét (nem volt poros), mivel nem volt koszos, ezért gondoltam rossz a pasztázás a CPU-n. Megcsináltam azt is, mégse változott semmit, sőt mostanra viszont jelentős teljesítmény visszaesést tapasztaltam, oylan szinten, hogy a CPU-t képes lekorlátozni 30%-os teljesítményre, ami elég kellemetlen, pláne, hogy egy piti league of legends is ilyen 30 fps-el megy közepes beállításokon.Közben meg a hűtése pörög ezerrel, viszont csak hideget fúj ki, semmi meleg. Gondoltam arra, hogy esetleg BIOS hiba lehet? (Nemrég frissítettem) Olvastam a hp fórumon, hogy az egyik embernek volt ilyen problémája, és bios downgrade megoldotta. A segítségeteket kérném, hogy szerintetek hogyan tudnám megoldani ezt a problémát. Lehetőleg nem akarok külső hűtőt venni, mert ha tényleg olyat akarok ami ér is valamit az nem egy olcsó móka, ráadásul elég röhejes volna, ha egy ilyen gyenge harverű géppel hőelvezetési problémákkal kell szenvednem. 😀
0
0
0
0
Puklee avatar
Próbáltam másik (tartalék) ram-mal és procival is. Ha bármelyiket kiveszem, akkor máris maxon pörög a cpu ventillátor. Mivel úgy látom, hogy ez az alaplap kuka lesz, így ki sem tudom próbálni a cuccokat, amíg nem lesz másik alaplap. Mert ugye az nem a fán terem sajnos.. És pechemre rajtam kívül minden haverom AMD párti, így kölcsön lap próbára kizárva
0
0
0
0
Puklee avatar
Egyre jobban gyanítom én is. Csak remélem a processzort, ramokat stb nem vitte magával 😕
0
0
0
0
Puklee avatar
Volt. Elemkivétel is huzamosabb időre. Egy idő után reagált a bios resetre. De ugyan úgy halott. Az már biztos, hogy az előlapi usb volt zárlatos (amiről nem tudtam) és amióta rádugtam "se kép-se hang". Természetesen azóta eltávolítottam azt az usb-t. Alaplapi hangszóró ugyan úgy folyamatosan, halkan 50hz-en búg.. Másik processzorral, több rammal is próbáltam. Ez már szerintem sajnos nem bios.. Most néztem, a proci körül lévő diódák és alkatrészek (ha jól tudom ez a cpu vrm) melegednek. Proci nélkül közepesen, procival erősen.
0
0
0
0
Puklee avatar
Üdv! Egy hozzáértő segítségét kérném. Tegnap szét szedtem a gépet, hogy újra pasztázzam. Azzal nem is volt gond minden hűtés illeszkedett.. Hanem.. Volt a gépházban egy előlapi usb és rádugtam az alaplapra.. akkor is fura volt, de gondoltam nem lehet baj, ugyan is csak egy dugó volt rajta.. (szétszedéskor derült ki, hogy a másikat elvágták) a házat ajándékba kaptam így eddig nem ismertem ezt a baját.. Nos induláskor be akartam lépni a biosba, de kifagyott.. megcsináltam 2x, és billentyűzet hibára gondolva ráengedtem a boot-ot.. Azóta nem ad életjelet a gép. Sok elemkivétel és proci ki be rakás után annyit elértem, hogy már reagál a bios resetre.. a pc hangszóró halkan búg. Ötlet? vagy csak alaplap csere marad ?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ha tényleg semmi nem fut (böngésző, egyebek) és nem a vírusirtód dolgozik a háttérben, akkor gond. Elsőnek dolgoztasd a vírusirtót, malwerkeresőt, hátha találnak valamit. De feladatkezelőben meg is nézheted, hogy mi használja a procit, ha valami nem oda való, akkor van baj.
0
0
0
0
ogre077 avatar
Hali. Az baj hogy a procim 10-20%-kon dolgozik? Úgy hogy semit-se csinálok rajta.
0
0
0
0
no avatar
CPU kis tuning
Érdekes. Cinebench R15 gond nélkül lefut.
Aida viszont 4 perc után hardware failure detected és megáll a teszt.
0
0
0
0
NMate14 avatar
Köszi megpróbálom 😀
0
0
0
0
no avatar
1. Nézd meg, hogy nincs-e véletlenül levéve a rendszer hangereje.
2. Ha használtál fülest, akkor azt is ellenőrizd, hogy nem maradt-e az az alapértelmezett hangeszköz. Ebben az esetben azt akarná megszólaltatni. (vagy fordítva)
3. Nézd meg, hogy nem mozdult- e ki a csatlakozó.
4. Telepítsd újra a hangdrivert.
5. Telepítsd újra a Windowst. Bár erre szerintem már nem is lesz szükség, valamelyik korábbi lépés meg fogja oldani szerintem (avagy más).
0
0
0
0
NMate14 avatar
Sziasztok lenne egy olyan problémám hogy két napig nem volt bekapcsolva a gépem és mikor bekapcsoltam nem volt egyáltalán semilyen hang mármint ha valmilyen játékot akartam elindítani vagy zenéthalgatni. Mit csináljak ?
0
0
0
0
Yodadeejay avatar
olyan segítség kellene, hogy az alaplap 37-40 fok körül mozog, az spp 58-59 fok, az mcp pedig 79-80 fok, nos, ha az alaplap mögé valahogy teszek 1 ventilátort segíthet valamit?
túl sok pénzt nem szeretnék rá költeni..
0
0
0
0
GodSie avatar
Megoldottam...Driver hiba volt.
0
0
0
0
Bronson avatar
ha nincs se papír se számla simán visszautasíthatnak, ha nagyon jóindulatúak, akkor elfogadhatják!
0
0
0
0
GodSie avatar
Széria alapján még garis csak nincs papírom hopzzá érek vele valamit?
0
0
0
0
zelcsi avatar
GodSie: memóriahibás a videokarid!
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok ez a hiba mitől lehet?:S https://kepfeltoltes.hu/150514/FarCry4_2015_05_14_21_36_44_786_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Bronson avatar
tesztelted procit meg ramokat is? amúgy nem kizárt tápod sem...
0
0
0
0
GodSie avatar
Változó de pl furmak alatt semmi baj :S
0
0
0
0
Bronson avatar
csak egy játék alatt fagy, vagy változó?
0
0
0
0
GodSie avatar
FurMark végigmegy hibátlan mégha húzom akkor is 😀14.12 van fennt
0
0
0
0
Bronson avatar
valami stress programmal terheld le a kártyát és nézd meg hogy viselkedik akkor... lehet hibás... másik drivert próbáltál?
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok van egy r9 280x kártyám néha lefagy játék alatt , r9 280 ról váltottam rá ...és nem tudom mi lehet a baja :S Chrome ott néha csíkos lesz de cask 1-2 területem VISZONT pl IE ott semmi baja
0
0
0
0
no avatar
GTA 5 PC lefagyás

GTA5 alatt egy idő után lefagy a gép, semmi reagálás semmi. Tegnap pl kék halál is követte. filmezés, netezés(leterhelve böngészők) is olykor lefagyott a gép. Tegnap biosban visszavettem alapórajelre a CPU, azóta még nem volt semmiféle fagyás. 3,6 GHz-->3,3 GHz. Azóta is játszottam, sőt most is megy a játék háttérben és semmi fagyás azóta.
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Laci552 Köszi a segítséget megprobálom megnézni a kábeleket. de amikor kiveszem a ramot a foglalatbol és vissza rakom és bekapcsolom a gépet akkor a dvd meghajtó lássa a dvd-lemezt de amikor kikapcsolom és vissza bekapcsolom újra akkor már nem lássa a dvd-lemezt?.
0
0
0
0
Laci552 avatar
Rolis199888 szerintem nem ram hiba. A ram használat a háttérben futó és az általad futtatott programokon múlik. pl ha elindítassz egy játékot akkor jobban használja a ramot. Ha kilépsz belőle akkor csökken a ram használat. dvd meghajtó vezetékeit igazítsd meg. Lehet elmozdítottad amikor belenyúltál a gépbe 😀
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Ma megpróbáltuk csökkentett módban indítani a gépet, de a stick ugyan úgy összeomlasztja. Újratelepítés lenne a legjobb, de anyum nem tudja egyedül megcsinálni, aki segíteni tudna ott neki, a héten biztos nem tud átmenni. Fene kivan ezzel a hülye stickel...
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Sziasztok valaki tudna segíteni tegnap át tettem a ramot az 1 foglalatba és újrainditóttam a gépet és 30% ramhasználat volt ma bekapcsoltam a gépet és 55% ramhasználat van és a dvd meghajtó nem látha a berakott dvd cd-ket miért? ram hiba lehet?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Vagy ez vagy ugyan így csökkentett módban megpróbálom kijavítani az illesztőprogramot. Sima frissítés vagy teljes újratelepítés az eszköznek. Remélem csökkentett módban nem fogja összeomlasztani a rendszert.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát akkor csökkentett mód. Visszaállítás arra az időpontra, amikor még működött.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Szervíz a 2000 kilóméter miatt szintén nem jó. Viszont sikerült több részletet kiderítsek. A probléma driverhiba, csakhogy a gép lefagy mire eljutnánk oda hogy letörölni vagy frissíteni a drivert. Holnap talán sikerül kijavítanom így távsegítséggel.

Amúgy ezt a hibát dobja folyton: driver power state failure
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ettől még alaplap hiba lehet...

A telepítési partíció titkos, alapból nem látni. És bármelyik win 8.1-es telepítőlemez jó, ha a boot menüből elindult az újratelepítés. Nem szoktak adni manapság már telepítőlemezt azon az alapon, hogy egy szervizben úgy is van, otthon meg ne nyúlkáljanak a népek ilyen szinten a géphez. De mondom, bármilyen win 8.1-es telepítő jó hozzá, amit a neten találsz.

Amúgy tényleg érdemes lenne szervizbe vinni, mert az alaplap hibával úgy sem fogsz tudni mit kezdeni.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
A lemezes megoldás nem működik. A laptop már nincs itthon. Mielőtt ki lett víve németbe mindent leellenőriztem, és rendesen működött. Akkor lett utoljára frissítve, és utána még 1-2 napig használva is volt, nem mutatott hasonló hibát, így nem is lett lemez víve. A másik meg hogy eredeti lemezt nem adtak. A laptopra gyárilag van telepítve a rendszer, mikor kézhez kaptuk csak az utolsó pár beállítást kellett megcsinálni.
Egy partíció van csak a gépen, azon van minden. Mivel a laptop a gyártó szerint csak Windows 8.1-et visel el, így nem próbáltam mondjuk Win7-et rárakni, mert ha tényleg nem működik akkor a boltba is hiába viszem vissza, visszadobják, hogy én csesztem el, nem tudnak vele mit csinálni.

Acer Aspire E1-522 laptopról van szó.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Alaplap hibának tűnik.
(Amúgy, ha gyári telepítés, akkor elvileg rajt van egy partíció, ahol a telepítési fájlok vannak. Szerzel bármilyen telepítőlemezt, elindítod az újratelepítést a boot menüből és beteszed mellé a lemezt. Akkor visszarakja a gyári telepítést, a drivereket és még csak kulcsot sem kér.)
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy laptop, amin eredeti gyári Windows 8.1 van fönt. A gép Szombaton (Május 2.-án) lett utoljára frissítve. Akkor még működött. A gépet anyum használja, mikor kint van Németországban. Tegnap olyan hiba történt aminél tanácstalan vagyok. Miután bedugta az USB-s internet sticket (Vodaphone-os net) meg az USB-s egeret, a gép rövid idő után kékhalált kapott. A hibaüzenetből annyit sikerült kivegyek hogy driverhibája van. Először arra gyanakodtam, hogy az egét és az USB stick drivere ütközik össze, de kiderült közben hogy a laptop touchpadja se reagál már rendesen. Valakinek van valami ötlete, hogy hogy lehetne működésre bírni a gépet. Újratelepítés és netről letöltendő programok kilőve, mivel nincs a gép mellett telepítőlemez és mivel a gép is kékhalált kap folyton a net se megy!
Köszönöm a segítséget!
0
0
0
0
Rolis199888 avatar
Áramot kap mert akkor gondolom nem müködne.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció