AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bassus16 avatar
Addig talán az AAA"-s címeket is megpróbálják optimalizálni...
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Most el lesz adva autó miatt a gép, aztán később majd veszek egy AMD masinát. (Egyrészt pénz, másrészt nem fogok használttal szarakodni)
0
0
0
0
Memento Mori avatar
És ezt Tibi nagyon is jól mondta. Túl vannak árazva az intel procik. Mindenkinek el kell döntenie mi szerint vesz gépet, mi fontos neki. Ha a pénz a szűk keresztmetszet amd-t fog venni, mert ár érték arányban az amd verhetetlen. Nekem pl fontos hogy ne fűtsek a számítógépemmel. Ennyiért amennyiért ezt a procit vettem, kaptam volna a legújabb FX ből is. De nekem szimpatikusabb a 65w fogyasztás mint az fx9XXX 220W-ja. A harmadik ember tojik az árra meg a hőtermelésre, neki csak az fps számít, az nem amd-t vesz, nem gyík5öt vesz, hanem gyík7et. A többség kardoskodik a saját cucca mellett és ha azt nézzük amit írtam ez éréthető is. Azt vette ami neki a legjobb. Mindenkinek el kéne kicsit vonatkoztatni és reálisan nézni a dologra, mert piszok egyszerű. AMD: Olcsó, megfelel játékra.
Intel: Túlárazott, piszok rohadtul megfelel játékra.
Ennyi érv szól az amd mellett egy játékra való gépben és semmi több. Az ára. El kell fogadni az intel erősebb. Ennyi, pont.
És tegye mindenki a szívére a kezét, ha nem kéne fizetned a következő általad összerakott gépért (így már csak a puszta teljesítményt néznéd semmi mást), biztos vagyok benne hogy 90%-otoknál a legújabb kórájhét dobogna benne nem a legújabb amd, mer' az majdnem olyan jó. Mert majdnem, de nem. Ha választhatnál hogy 20fps helyett 40 legyen, vagy 50 helyett 60, az utóbbit választanád és aki mást mond hazudik. Ha másért nem mert minden játék futtatásakor a fő szempont az, hogy a géped vigye szépen, hogy élvezhesd. Se több se kevesebb. Erről szól az oldal is, ezért vagy itt, hogy csekkolod futni fog-e...

Bud: Félre ne érts, persze hogy kell tájékozódni, nem is rád/rátok gondoltam, de tudod kikről beszélek. Olvass vissza vagy 3-4 napnyit itt és meglátod mekkora kardoskodást meg okoskodás volt olyan ember részéről aki napokkal azelőtt még azt sem tudta hogy kétféle processzor is van már, akkor derült ki neki mikor két hete regisztrált. De 25 hozzászólás után processzor szakértő lett. 😀 ) De ezt írtam én is, hogy mindenki aszerint vesz gépet, ami neki fő szempont.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Az fx 9xxx széria számomra nagyon nagy csalódás...Úgy tudnám elmondani mintha az fx8320-at felhúznám 5 GHz-re és azt adták volna el. Sokat eszik,meleg és túl volt árazva...
Ezért várok többet a Zen-től mert ott elvileg visszatérnek az 1 mag az 1 mag szituációra és elhagyják ezt a modulos katyvaszt. Amúgy meg ne a fogyasztáson akadjunk fent ha már gamer gépet rakunk össze. Neked is AMD kártyád van ami jóval többet eszik mint az Nvidia még is amellett döntöttél. 😀

Bud:A legtisztább az ha saját magad tudod kipróbálni mivel 100-szor leírtam, hogy 2 ugyan olyan gép között is sok lehet a különbség.(Sajnos erre nincs mindig lehetőség és ezért is tudnak ferdíteni nagyon sokszor némi díj fejében) Amúgy annyira szívesen oda adnám a gépet, hogy használd egy darabig.
0
0
0
0
Puffin avatar
bassus16: De vedd figyelembe az FX9590 mennyit zabál! Az nem csak játék alatt. Tibi mondta neki napkollektora van, de sok embernek nincs...
0
0
0
0
Funes avatar
Akkor ezek szerint semmilyen tesztre, írásra nem lehet alapozni semmilyen véleményt, mert az adott ember nem használta egyiket sem.. Nincs az embereknek a többségének Százezer forintjai, hogy na akkor most kipróbálja, hogy melyik a jobb, erre van rengeteg erre szakosodott oldal ahol lehet informálódni, hogy még is mire számítson az ember és levonhatja a maga következtetéseit, hogy mire alapozzon a jövőben !
Igen 2016-ot írunk és ha valaki nyitott szemmel jár nem kell ahhoz megvásárolni az adott hardvert, hogy eldönthesse melyik a jobb választás számára.. Persze tudjuk rengeteg a ferdítés, de ezért kell több forrásból informálódni és abból már bőségesen el lehet dönteni, hogy mit kap az ember a pénzért, aki pedig az ilyen fórumos vitákból "okosodik" és ez alapján dönti el, hogy mit vesz az magára vessen !
Na srácok köszöntem szépen ! Vége a mókának mára. 😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
size83:Ezt mondom...
Amúgy ha jól emlékszem rambustibi azt mondta, hogy nem annyival jobb az i7 amennyivel drágább meg amennyire istenítik páran...És ezekhez videókat is linkelt amire páran nem akartak válaszolni hanem inkább neki estek, hogy ő hülye meg elgurult a gyógyszere...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Most itt nem az elmúlt néhány hszról van szó, hanem úgy általában... Az a gond, hogy érdemben nem lehet a szó jó értelmében vitatkozni, mert valamelyiknek mindig elgurul a gyógyszer és személyeskedés lesz belőle, nem tapasztalat és eszmecsere. Ennyiből jobb ilyesmiről szakmai fórumon beszélgetni. Más részről meg itt aki ír (Tisztelet a számos kivételnek!!) a többsége még életében nem látott más processzort a saját aktuális processzorán kívül, hogy valami érdembeli véleménye és saját tapasztalata legyen. Nem hogy teszteket végzett volna. Ahogy lejjebb írták a srácok, netről, innen-onnan összecsipegetett "tudásra", mások véleményére alapozva, személyeskedésig is elmennek emberek olyan valaki (gépének kedvező) véleménye miatt, aki írt valami ***át arról a processzorról/vga-ról/akármiről ami épp a gépében van. Birkaösztön2016
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
bassus16: rambustibi78 mondta
0
0
0
0
bassus16 avatar
McMarci:Ki mondta, hogy erősebb az Intelnél?
Piero tesztjére én nem azért vagyok kíváncsi, hogy az fx erősebb-e hanem, hogy mit tud...Mert ha bejön a Zen én azt szeretnék venni ha jó áron lesz és még jól is teljesít viszont ha nem lesz jó akkor i7-et veszek és legalább 4790-ben gondolkodom. A viszonyítás miatt érdekel engem.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Megint csak terelsz és válasz sehol...
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Piero nekem is volt fx (kipróbálás szinten 1 hétig volt 8350-es gépben a kártyám) én sem szidom de a realitás talaján maradok nekem fps droppjaim voltak átlagosan 10fps-el kevesebbet tudott nyújtani

ezért nem akarom elhinni mikor valaki azt írja itt hogy az fx jobb mint egy i5
nem azért mert nekem is az van

bassus16 én egyszer sem haraptam le a fejét
még valamilyen szinten reális egy fx-et egy i5höz hasonlítani de azért azt állítani hogy odapörköl az i7 nek na az már vicc kategória

de majd piero csinál tesztet minden kiderül 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Reszler
Hát még én milyen jókat nevetek, többieknek (kolegáknak) mutattam a hozzászólásokat, hogy micsoda vérengzések szoktak itt kitörni az Intel és főként az Amd miatt, hogy az valami mesébe illő !😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Mióta itt jártam elég sok hozzászólás lett.Jókat nevetek magamban amik itt le vannak írva.
Szerény véleményem az hogy mindenki azt vesz amit a pénztárcája enged.Én az egy szálon való teljesítmény miatt maradtam az Intel mellett.Tudomásom szerint még mindig az Intel az uralkodó egy szálas teljesítményben.
És mivel keretem engedte a az Intelt miért ne azt vettem volna meg? Ha kevesebb lett volna a keret lehet most AMD-s platformot gyűrnék.
0
0
0
0
Funes avatar
Bassus
Apám te marha nagy tévedésekben vagy sehol nem mondtam, hogy sz@r az fx..😃
Én minden vagyok, csak nem fanboy, rajtad kívül mindenki látja !
Eddig is mondtam, hogy az árához képest jó vétel mostanság az FX8xxx proci

Ezt kb pár hozzászólással lejjebb írtam csuzlinak..😊
Verni a nyálam nem szoktam, de azt látom, hogy te már nyáladzól az idegtől ! 😂
Azért remélem vérnyomásod rendbe van, az egészégedre nehogy rámenjen a dolog.. Hidd el nem éri meg!😆
Size83
Korrekt ! 😀
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Én, mint ex-amd-s nagyon is jól ismerem az fx procik játékbeli (és fűtési 😀 ) teljesítményét. Azért ne élvezzünk már a gatyánkba, hogy nyolc szálon hasonlóképp teljesít az fx, mint egy gyík5 négyen. Egy részről mert SZINTE akármivel játszol, gyakorlatban akármelyik gyík5 (No nem az első genesekre gondolunk!) egy fostalicska alaplapban elpicsázza az fx-eket. Egyébiránt árkategóriában hasonlítjátok őket össze, pedig inkább szálak mennyisége szerint kéne összehasonlítani. Mindjárt kiderülne egy i7 mit tud nyolc szálon az fx-hez képest. Nem csak huf/fps-el lehet ám kalkulálni. Tudom én, hogy fontos szempont az összeg, de tegyük fel hogy most nem Közép-Európa csövesebbik felén élünk, hanem valami jóléti államban, még kevesebben választanánk amd processzort. Szóval ha csak a puszta teljesítményt nézzük, már nincs is miről vitázni.
És még mielőtt félreértés lenne, egyáltalán nem fikázom az AMD-t, nincs azokkal sem semmi gond, ha játékról van szó. Tényleg nagyon szerettem az fx6100-am. Évekkel ezelőtt vettem újan 27K ért- és igazából még ma is elég ha hajlandó vagy némi kompromisszumra 1-2 játékban. A fiam még évekig fogja nyüstölni.
(Senki lelkébe nem akarok belegázolni, de ez a tapasztalatom és a szerény véleményem.)
0
0
0
0
bassus16 avatar
Bud:Te hónapok óta vered a nyálad, hogy szar fx meg, hogy az Intel mennyivel jobb...
Olvass vissza..Nem sok oldal van ahol TE ne szóltál volna be valamiért ha valaki szóbahozta az fx-et.
Itt jön ki a fanboy véred...Amúgy meg ha nem probálsz ki valamit akkor honnan fogod tudni, hogy milyen??? Elolvasol 10 kommentet és 6 azt mondja jó 4 azt, hogy nem akkor te a 6 embernek hiszel? Vagy te honnan tudsz ennyit az fx-ről? Honnan tudsz ennyit az Intel-ről? Honnan tudsz te bármit is?
Válaszokat adj ne terelgessél...

MC MaRcI: Rambustibi is próbálta te még is leharapod a fejét minden egyes megszólalása után..
0
0
0
0
Puffin avatar
bassus16: az elvileg a Raptr (AMD Gaming Evolved) App, azzal még nem próbáltam. Majd hétvégén megnézem!

MC MaRcI: nekem volt FX 8320-m! De én nem szidom az FX-et pedig érzem hogy jobb az i7.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
bassus16 de aki próbálta már mind a kettőt még annak sem hisztek
0
0
0
0
Funes avatar
Tudjuk a ti olvasatotokban, csak annak lehet véleménye, aki használta már legalább mind a kettő processzort, mert ha nem akkor az, csak hülyeséget mondhat szerintetek... "
Az meg, hogy én minek örülnék, megint csak nem ide tartozó téma, de mint ahogy mondtam sajnos a hozzád hasonlók ilyenkor már nem tudnak mit írni kínjukban, de csak azért is oda böknek még valamit, hogy az övéjük legyen az utolsó szó..
Lényegében már megint így is túl sokat koptattam miattad a billentyűzetem..😊
0
0
0
0
bassus16 avatar
Elvileg van AMD-n valami program amivel tudsz felvenni mint az Nvidia Shadow Play nem? Az elvileg tökéletes.

Bud:Szerintem te nagyon is örülnél annak a minimum 40 fps-nek...Csak szakértőzöl a fórumos tapasztalataid alapján hol ott szerintem még életedben nem próbáltad sem az fx-et sem pedig az i7-et...
0
0
0
0
Funes avatar
Spoiler!
Te meg nagyon jól tudsz vergődni kínodba.
Kicsit besült 60fps-es hozzászólásod ez van...😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Hétvégén van időm inkább! Azért írtam hogy i7/i5 mivel ha kikapcsolom a HT-t olyan mint az i5 😆
Alap 4GHz-en a proci, a kártya 1100/1500-on lenne, videót pedig nem tudom még mivel rögzítsem... Eddig az ilyen házi maszek videókat MSI Afterburnerrel csináltam, de az lehet sokat zabál a prociból!
0
0
0
0
bassus16 avatar
Nagyon jól tudsz reagálni "nagyokos".
De hagyjuk ezt a kis személyeskedést én inkább Piero-t kérném meg ha van szabadideje akkor nagyon szívesen megnéznék pár tesztet a 4790-röl mivel ha a Zen nem válik be akkor tervben van egy olyan.
Leginkább arra lennék kíváncsi, hogy játékok alatt, hogy teljesít az élsimítást sehol nem muszály maxra rakjad hanem fxaa-bőven elég.(Ha nem nagy kérés és persze ráérsz és van is kedved.)
0
0
0
0
Funes avatar
Hú, de gyorsan megjelent a két jó barát jöttek megint osztani az észt.. 😆
Amúgy, ha megnéznéd te nagyokos nem én kezdtem el hasonlítgatni, csak reagáltam csuzli linkelt videójára !
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Bud:
bassus16 az előző hozzászólásával csak tükröt tartott eléd, ez történt 😉
0
0
0
0
bassus16 avatar
Azon ki akadsz ha le ugrik 40fps-re komolyan???....
Meg méregeted az Intel 6 generációs processzorait az AMD-vel?
Szerinted ennek mennyi értelme van lángész?...Még hogy te oltogatsz itt bárkit is pff...

Tibi:Az a lényeg beoltott és beírhat magának egy piros pontot. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
390X mellett tudok feltölteni i7, i5 teszteket akit érdekelne! 😃
0
0
0
0
Funes avatar
Hogy jön ide az én gépem ?
Milyen vicces, amikor már nem tud valaki kínjában mit kitalálni elkezdi fikázni a másik gépét...
És akkor te beszélsz nekem stílusról meg, hogy engem mi minősít így meg úgy, azt hiszem elbújhatsz be lettél oltva pöttyet, ez a szomorú valóság !
Fanboyként látszik nem tudod mikor kéne csendbe maradni, de azért még próbálsz totál nem ideillő dolgokkal támadni..😶
0
0
0
0
bassus16 avatar
Bud: Az a lényeg, hogy a te gépeden jól megy.😶
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Bud:
Erre mondják hogy "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én magam hamisítok" 😉
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Bud-Fckn-Spencer hagyjad koma ezeknek semmi sem bizonyíték
0
0
0
0
Funes avatar
Bassus
Leesik ám 40-re is...😊
https://kepkezelo.com/images/oa8jwdn2urzg26kfeowv.jpg

Spoiler!
Zsepit adjak ? 😢 😆
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
csuz-li lehet limit van mégis 20fps-el többet tud az intel....
a videóban meg a táblázatot nem is értem mikor az intel-el végig több fps volt... de m1 én befejeztem
semmi értelme ennek már látom
0
0
0
0
bassus16 avatar
Le esett 60-ra nahát így aztán én nem játszanék vele az biztos...
0
0
0
0
Funes avatar
Persze, én is tudom, csak kíváncsi voltam hátha valaki rákap a csalira ! 😆
Eddig is mondtam, hogy az árához képest jó vétel mostanság az FX8xxx proci. 😀

Szerk:Az a táblázat meg totál kamu..Minimum fps-nek 72 írt aztán közbe simán leesik 60-ra...
Itt a bizonyíték: https://kepkezelo.com/images/1mep8f5q70l66hamr86c.jpg
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bud-Fckn-Spencer: A videóban, kb. 1:30-nál, van egy összefoglaló táblázat az fps-ekről. Mind a minimum, mind az átlag, mind a maximum fps-ben többet hoz az fx, mivel ugye ott nincs cpu limit, mint az i5-nél, ami láthatóan elég komoly hátrányt jelent...
Az egy szálas teljesítmény utoljára a dx9-nél volt fontos, később egyre kevésbé számított. A dx11-nél már szinte észrevehetetlen volt a dx első szálra történő terhelése. Az open GL, ahogy a Vulkan és a dx12 meg már eleve 6-12 szálon skálázódik, így meg ugye sok szálra osztja el a terhelését, ami szintén erős versenyhátrány az i5-nek.
0
0
0
0
Funes avatar
csuzli az lehet, hogy 100%-on pörög, de már pár másodperc elteltével több fps-t mutat az i5 6400,, mint az fx 8350.. nem sokat ér vele, hogy az fx 60-70-80%-on megy, így megint csak az bizonyosodik be, hogy szálakra lebontva gyenge az Fx, ami még mindig fontos a játékokban.. És önmagában egyszerre a sok szál semmit sem ér mivel egyenként gyengék, ezért tud 4 szállal is jobb lenni az i5 100%-on, mert az egy szálas teljesítménye sokkal jobb !
Mondhatni az Fx-nél a mennyiség a minőség rovására megy...😆

https://kepkezelo.com/images/678vnutho5dzaca1sa5g.jpghttps://kepkezelo.com/images/61mooqz5ajo5cdv6dd6r.jpg

Szerk: És láthatóan nem megy a játék kárára, hogy "cpu limit van" ,tehát így lényegtelen, hogy hány százalékon megy mivel semmilyen hátránya nincs játék közben.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li:Persze hogy mindenre és minden megcáfolására is lehet videót találni! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
MC MaRcI:
Ezt most találtam. Szintén az i5 6400-at hasonlítja össze a z fx-8350-el, mint a te első videód. Gyönyörű CPU limitet láthatunk és ez legalább játék alatt készült, nem csak a számok vannak felírva egy-egy képre. Legközelebb ezt is belinkelheted... 😀

Hogy is írtad? "nem értem már tényleg miről beszélsz" 😀
Na jó nem akarlak ám bántani, csak azt próbálom bizonyítani, hogy bármilyen elméletre találsz "bizonyítást", ha elég adatsorból dolgozhatsz.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
HakuDragon: Egyértelmű... pöttyös labda! EZ WIN! És mennyivel olcsóbb + alaplap sem kell hozzá! Mégis jobban fáj ha arcon rúgnak vele! Engem meggyőzött! 😎
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Tibi: Ha volt DDR3-as memód és nem akartál mókolni annak eladásával,akkor már érthető a dolog! 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
MC MaRcI: Tudod régebben, vagy 10-15 videót belinkeltem és akkor az lett a közmegegyezés, hogy a videotesztek nem jók...
Mondjuk van is bent valami, mert bármire találsz videót. Ha be akarod bizonyítani, hogy az i3 jobb, mint az i7, akkor arra is, csak kettőt kell keresni. Egyet, ahol az fx jobb, mint az i7, meg azt, amit párszor már belinkeltek, ami meg azt bizonyítja, hogy az i3 meg jobb, mint az fx. A kettőből meg logikusan levezethető, hogy az i3 a legjobb...
Csak egy példa: vegyük a te videódat, tehát az i5-4460 jobb, mint az fx. Mellé teszem ezt a képet:
https://imagescdn.tweaktown.com/tweakipedia/5/5/55_56_amd_fx_8350_powering_gtx_780_sli_vs_gtx_980_sli_at_2560x1440.png
E szerinte az fx jobb, mint az egyébként 140 ezer forintba kerülő i7-4930K. Ha a kettőt összerakom, akkor bizonyítékot találtunk arra, hogy az i5-4460 jobb, mint az i7-4930K... Elfogadod ezt a végkövetkeztetést? 😀
0
0
0
0
gibdj avatar
rambustibi78

Mivel a hozzászólásodat az i7-es processzorhoz vásárolt alaplap ára köré írtad, így nem értem miért csodálkozol, ha azon akadtunk fenn.
Az idézett írásom az "i5-ös srác" miatt fogalmazódott meg.
Én nem látok bele se többet, se kevesebbet mint amit írtál. A reagálásom teljesen jogos volt, függetlenül az AMD és az Intel erőviszonyától, arról nem írtam. Vagy elfogadod, hogy kicsit túlzásba estél, vagy nem, ezt a Te döntésed.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Zoli73:
Igen, és a 2011-hez még plusz DDR4 ramot kellett volna vásárolni, ami megint plusz. Volt 24GB DDR3 ramom, ezért nem vettem 2011-et.

Bud: Én is tudok olyan stílusban írni, ahogy te, mégsem teszem, esetleg ki szeretnéd kényszeríteni?

gibdj:
"Nyilván aminek birtokában van az ember, azt védi ösztönösen."
Akkor most mindkét gyártót ösztönösen védenem kellene? Mert mindkét gyártó termékét birtoklom/birtokoltam..

Sajnálattal olvasom, hogy a mondani valóm 1-2 embernek addig tartott, hogy mennyiért vettem alaplapot a "gyík7" alá.
0
0
0
0
bassus16 avatar
Elhisszük.
Akkor most egy saját videót is.
Minek i5 ha van i3 is?
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
csuz-li nem értem már tényleg miről beszélsz

melyiknél is jobb ha már játékra kell?

nem rossz proci az fx sem de nem értem miért nem lehet elismerni hogy egy i5-el i7-el nem veszik fel a versenyt
bár gondolom az összes tesztvideó kamu
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció