Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
daraox avatar
SpeedMeUp írta:
Fel szeretném húzni a procimat (AMD Athlon II x4 630 2,8ghz), de nem tudom, hogy kezdjek hozzá... tud valaki segíteni? 😀

én segíthetek írok püben
0
0
0
0
Black Wolf avatar
Fel szeretném húzni a procimat (AMD Athlon II x4 630 2,8ghz), de nem tudom, hogy kezdjek hozzá... tud valaki segíteni? 😀
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Algatros01 írta:
RAM-ot érdemes tuningolni?

Attól függ.
Ha Integrált videókártyát használsz, akkor nagyon ajánlott.
Egyébként csak a jobb közérzet kedvéért. Van, hogy ad plussz teljesítményt, de ritka és kevés.
0
0
0
0
Devis avatar
nem. maximum teszt programokban lehet látni változást.
0
0
0
0
no avatar
RAM-ot érdemes tuningolni?
0
0
0
0
beatimgame avatar
humerot írta:
big15 írta:
Luiboy írta:
big15 írta:
Írtam hogy bekapcsoltam az FX-8120-as procimon a Turbo Core-t és egy kissé érdekes dolgot vettem észre. Üresjáratban a gép állandóan 3400-3900MHz között mozog.
https://dl.dropbox.com/u/53722599/G%C3%A9pig%C3%A9ny/idle.png

De ha pl.: Prime95-el izzasztom az összes magot akkor lemegy alapórajelre amit még értek, mer csak akkor kellene OC-znie amikor nincs az összes max 100%-osan kihasználva.
https://dl.dropbox.com/u/53722599/G%C3%A9pig%C3%A9ny/max.png
Szerintetek mitől van az akkor hogy idle-ben is max órajelen mozog.

Ui.: Cool 'n' Quiet be van lőve.

Szia.

Szerintem csinálj előbb egy BIOS resetet, hagy mindent automatán aztán ha akkor sem jó akkor valami bibi van :9 ( a legfrissebb bios van fent ? )

Megcsináltam a BIOS resetet, utána újra is raktam a gépet és a probléma meg is oldódott. Köszönöm segítségedet 😃

Ez jó hír nekem sajnos nem javult meg de hát ez a lap sara már :S

Itt a képen a Overdrive ablakon a jobb felső sarokban van egy zöld gomb. Arra katt rá és az elvileg megoldja a bajt. Én amiko azt nyomogattam akkor ki-be kapcsolt ez a túlhajtó cucc
0
0
0
0
flyaway2 avatar
Segítségeteket kérném. Bekapcsolom a gépet, betölt addig minden oke de utánna pl CS-zek egy 5 percet kilépek és a proci utána 70-80%-on van mindig. (A CS-t csak példa képpen mondtam) Pls valaki segítsen.

Ja meg még, hogy ugye vannak ezek a felhő akármik. És ottvan a menüben a SkyDrive alapból. Ott scak annyit kell csinálnom, hogy belehúzom amit fel akarok rakni felhőbe és kész is?
0
0
0
0
beatimgame avatar
Luiboy írta:
big15 írta:
Írtam hogy bekapcsoltam az FX-8120-as procimon a Turbo Core-t és egy kissé érdekes dolgot vettem észre. Üresjáratban a gép állandóan 3400-3900MHz között mozog.

De ha pl.: Prime95-el izzasztom az összes magot akkor lemegy alapórajelre amit még értek, mer csak akkor kellene OC-znie amikor nincs az összes max 100%-osan kihasználva.

Szia.

Szerintem csinálj előbb egy BIOS resetet, hagy mindent automatán aztán ha akkor sem jó akkor valami bibi van :9 ( a legfrissebb bios van fent ? )

Megcsináltam a BIOS resetet, utána újra is raktam a gépet és a probléma meg is oldódott. Köszönöm segítségedet 😃
0
0
0
0
humerot avatar
ez nem baj nekem is ezt csinálja szerintem a lap nem bírja normálisan kezelni vagy nem tudom de ahogy néztem fórumon 990 es csipszettel nincs ilyen baj
0
0
0
0
Manyik75 avatar
big15 írta:

Szia.

0
0
0
0
beatimgame avatar

0
0
0
0
equilibrium avatar
humerot írta:
Ha valaki ram ot tuningol mely értékek azok melyeket érdemes álligatni ?

Az órajelet érdemes növelni, az időzítéseket meg csökkenteni.
Az időzítésekról itt olvashatsz kicsit bővebben:
[LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
humerot írta:

FSB 😉
0
0
0
0
humerot avatar
0
0
0
0
beatimgame avatar
Lizard írta:
big15 írta:
humerot írta:
gyári hűtővel teljesen

Értem. Akkor jó. Am milyen hűtő lenne a legideálisabb rá?

Olyan lenne a legideálisabb, amilyet a pénztárcád megenged...szóval nhogyha nem irsz konkrét árat nehéz megmondani!

Jogos, bocsi 😃. Am max 15k között mozogjon. 2-őt néztem ki magamnak még annó a Phenom II-mre csak sose jött össze.
Enermax ETS-T40-VD
Thermaltake SpinQ VT
Jóka olvastam róla, de sehol se találtam hogy ezek mennyire jók a Bulldozer hűtésére.
0
0
0
0
fRstLO avatar
big15: én neked a Hyper TX -et javaslom nekem a quadomat 30 fokon 35 100%terhelés alatt 57 alatt tartotta😀 (Gyári órajellel)
0
0
0
0
humerot avatar
big15: így mivel nem írtál árat ezek a leg pénztárca kímélőbb megoldások
ha nem tuningolsz akkor : COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
De ha gondolkodsz ilyenen akkormeg :COOLERMASTER Hyper 212 EVO /ARCTIC COOLING Freezer A30
így telóról hirtelen csak ennyi
0
0
0
0
fRstLO avatar
jah 1 hónapos késésekkel venném őket😃 az a gondom, hogy ez a 4 giga ami van nem elég.. laggolok miattuk játékokban mert elfogy a memória és mindig ürítenem kell...
0
0
0
0
FraPS avatar
fRstLO írta:
szevasztok!
Mivel nemtaláltam topikot memóriára, ezért ide írom(remélem nem baj) Szerintetek jelen gépem az ez [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=35356&sub=usercomp&comp=36772[/url] és szeretnék Corsair memókat venni bele, 16 GB re gondoltam (nem egyszerre) hanem 2x4GB szerintetek elég most a 8 giga vagy mindenféleképpen kell a 16? spórolni szeretnék nagyon. előre is köszi a választ.

Szia!
Játékokra bőségesen elég a 4gb..Esetleg 6gb,de akkor már be vagy biztosítva.
De..
Ha kitben veszel 16gb ramot,olcsóbban kijössz,mintha darabokban veszed meg.Ráadásul később nehezebb levadászni az egyformákat.
0
0
0
0
fRstLO avatar
szevasztok!
Mivel nemtaláltam topikot memóriára, ezért ide írom(remélem nem baj) Szerintetek jelen gépem az ez [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=35356&sub=usercomp&comp=36772[/url] és szeretnék Corsair memókat venni bele, 16 GB re gondoltam (nem egyszerre) hanem 2x4GB szerintetek elég most a 8 giga vagy mindenféleképpen kell a 16? spórolni szeretnék nagyon. előre is köszi a választ.
0
0
0
0
Lizard avatar
big15 írta:
humerot írta:
gyári hűtővel teljesen

Olyan lenne a legideálisabb, amilyet a pénztárcád megenged...szóval nhogyha nem irsz konkrét árat nehéz megmondani!
0
0
0
0
beatimgame avatar
humerot írta:
gyári hűtővel teljesen

0
0
0
0
humerot avatar
gyári hűtővel teljesen
0
0
0
0
beatimgame avatar
Luiboy írta:
big15 írta:
Szerintetek az AMD Turbo Core-t és az APM-et érdemes bekapcsolni a BIOS-ban egy FX-8120-as CPU mellett? Segít rajta annyit hogy megérje?

Persze. Ha nem tuningolsz mindenképp.
A turbo core emeli a CPU sebességét.
Az apm pedig nem engedi hogy többet egyen mint 125W 😀

Értem. Köszönöm segítségedet 😃 Akkor tesztelek is 😃

Szerkesztés:

Az normális ha 1 óra Prime95 után 65-70 fokos a proci?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
big15 írta:
Szerintetek az AMD Turbo Core-t és az APM-et érdemes bekapcsolni a BIOS-ban egy FX-8120-as CPU mellett? Segít rajta annyit hogy megérje?

Persze. Ha nem tuningolsz mindenképp.
A turbo core emeli a CPU sebességét.
Az apm pedig nem engedi hogy többet egyen mint 125W 😀
0
0
0
0
beatimgame avatar
0
0
0
0
daraox avatar
milyen progival lehet mérni a hőmérsékletét a procinak?
0
0
0
0
no avatar
daraox írta:
szerintetek meddig lehet húzni egy athlon xp 1700+ -t kiváncsi vagyok meddig bírnám 😆

Próbáld ki, szerintem 3Ghz környéke menne neki.😆
0
0
0
0
daraox avatar
szerintetek meddig lehet húzni egy athlon xp 1700+ -t kiváncsi vagyok meddig bírnám 😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Ha lefikszálom,valamennyit nekem is ingadozik,de nem sokat.
0
0
0
0
wicktor avatar
csá kevés melót!

nézd meg aida ba mert nekem a gyári max feszültségnél azt irja hogy 1.413 at ir
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,köszi mind2töknek,holnap bele lesek du,most 10perc szieszta kinder pingvi nélkül,utánna irány a meló.Jó8 mindenkinek.😂
0
0
0
0
humerot avatar
hát igen én is így szoktam
0
0
0
0
wicktor avatar
az elöbb rosszul irtam... az ai wakernél állitod ugye a tuningolásokat..és az advenve--> cpu configuration nál amik vannak az első alway enable a többi 4 vagy 5 db disable
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát,én a turbo core-t,meg a Cool'n'Quiet-et kikapcsoltam,lefixaltam a feszt,és ment a 4ghz.Holnap du,ha lesz idöm,megfogom,és szedegetem vissza a feszt addig,mig meg nem lesz mekkora feszel stabil a 4ghz.Onnan már könnyeb lesz kikeresni a 4.2-4.5Ghz,amiel meg is lennék elégedve.Bár nekem már ez is jó.
0
0
0
0
humerot avatar
nekem a 4.5 Ghz 1.5v on birja és semmi baj nem volt vele 24/7 ben sem egyébként 1.55 a végső érték e felett már romolhat a processzor teljesítménye
0
0
0
0
wicktor avatar
igen a mamory frenkvencyt ha autora rakod magának állitja.
nekem auto feszkon: 4200mhz 21x200 an meg 20x210 is.
De ne felejtsd el az ai wakker vagy miylen fülen letiltani a dolgokat..azt hiszem csak egy dolgonak kell maradni alapon a többi disable...de minjdárt megnézem azt is
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,hát álligattam anno azokat is,de nem is figyeltem van e auto.Mig az 1090t volt,sokat csacskáztam,sehogyse birta az oc-t.Max 4-500Mhz birt +feszel v anélkül.Ez most legaláb gond nélkül megy 4000Mhz,ami már +900Mhz.de majd még lesem mit is bir.
0
0
0
0
wicktor avatar
azt hiszem lehet autora rakni vagy valami ilyesmire és magát állitja a ramok hogy mekkorán menjenek. Habár nem tudom hogy ezt a te lapod is tudja de nézd meg. Mindjárt megnézem neked pontosan hogy mi is az.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,olvastam tesztet,ahol Fatal1ty lappal 1,45V adtak neki a 4.5Ghz orajelhez,viszont nekem a memok 1600Mhz,most annyin megy,ha az FSB emelem,azzal emelkedik a memoria orajel is,amit visza kell vennem v nem?Pl 1333-ra és ha fsb emelek,akkor az megnöhet 1*** orajelre,mivel 1600 alat marad.
0
0
0
0
wicktor avatar
cseszka írta:
Hali.Szerintetek ezzel a fesszel elérhetö a 4500Mhz?
4000Mhz stabil,1.432V adtam neki a biosban,és nem is melegszik 45-46 fok fölé 4Ghz-en aida stab teszt alatt.
https://img827.imageshack.us/img827/6237/nvtelenmw.png

Hali. Én a helyedbe nem adnék 1.425 nél több feszt neki, mert hamar kifüdtölöd a procit vele...1.4 MAX 1.425 legyen. Am nekem is fx8120 asom van én a feszt auton hagytam (igy eléggé ingadozik) de max 1.384 ig megy fel 4.2Ghz en. Szóval szerintem 1.385-1.395 max 1.4 feszkon a szorzó 21,5 az fsb peddig 205-206.
0
0
0
0
humerot avatar
nálad van a proci ki kell próbálni erre valószínűleg senki nem fog tudni válaszolni mert nincs 2 egyformán tuningolható proci
0
0
0
0
cseszka avatar
Hali.Szerintetek ezzel a fesszel elérhetö a 4500Mhz?
4000Mhz stabil,1.432V adtam neki a biosban,és nem is melegszik 45-46 fok fölé 4Ghz-en aida stab teszt alatt.
https://img827.imageshack.us/img827/6237/nvtelenmw.png
0
0
0
0
Devis avatar
alex1997 írta:
Mentor88 írta:
Üdv mindenkinek.

A számítógépemet szeretném kicsit fejleszteni.

Jelenlegi gépem:
Alaplap: Asus P5KPL-VM
Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.60 GHZ
Videókártya: Asus EAH/3850 512 MB
Memória: 1 db Kingmax DDR2 1 GB és 1 db Apacer DDR2 2 GB
Tápegység: 450 W

Videókártyát és Memóriát szeretnék cserélni. Videókártyák közül nekem a HD 7770 jönnek be, de nem tudom mennyire bírná a gépem. Meg Asus v. Gigabyte v. Sapphire-től érdemesebb venni??
Memóriát 2X4 GB-t vennék. Ezt melyik gyártótól érdemesebb??

A válaszokat/ötleteket előre is köszi.

:-\ a VGA kiadó (nagyrészt) mindegy sapphire van nagyon földobva Asusra panaszt nem halottam. Giga arrol halottam roszat de régen volt. Maradt az MSI Azt vedd amelyik nekex tetszik. (És Vagy Shapire-t vagy MSI-t vennék ha van.) Árba anyira nincs magy külömbség. Memória meg Corsair-ok Nagyon jók rosz szót azok rol nem halottam megfizethető STB Mondanám hogy Kimgston de az én látásom szerint drága :-( (ha valakinek lenne ellenvetése irjon elnézést ha valami téveset állítottam) DE SZERINTEM NEM Remélem segítettem. Ja és a táp pontos tipusa?

légyszi kicsit figyelj arra h h írsz...borzalom... (alex1997)

Kingston ahoz képest h milyen minőséget ad, igen jó árban megyeget. Egyébként most minden ram ára felment.
Gigát nem ajánlom. asus, sapphire azok okésak, ár dönt.

Eurocase táp az kuka.
Chieftec ctg 400, v fps hexa 400. ezeke jó árban mennek, és minőségiek
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Azt vedd amelyik olcsóbb (átlagba az Asus) De abban a tápba én nem bízok (azt a márkát nem ismerem) kérzedt Thaylort PL mert ő nagyon otthon van a tápokban.
0
0
0
0
no avatar
alex1997 írta:
Mentor88 írta:
Üdv mindenkinek.

Jelenlegi gépem:

Videókártyát és Memóriát szeretnék cserélni. Videókártyák közül nekem a HD 7770 jönnek be, de nem tudom mennyire bírná a gépem. Meg Asus v. Gigabyte v. Sapphire-től érdemesebb venni??

:-\ a VGA kiadó (nagyrészt) mindegy sapphire van nagyon földobva Asusra panaszt nem halottam. Giga arrol halottam roszat de régen volt. Maradt az MSI Azt vedd amelyik nekex tetszik. (És Vagy Shapire-t vagy MSI-t vennék ha van.) Árba anyira nincs magy külömbség. Memória meg Corsair-ok Nagyon jók rosz szót azok rol nem halottam megfizethető STB Mondanám hogy Kimgston de az én látásom szerint drága :-( (ha valakinek lenne ellenvetése irjon elnézést ha valami téveset állítottam) DE SZERINTEM NEM Remélem segítettem. Ja és a táp pontos tipusa?

Köszi a választ. Akkor vagy Sapphire v. Asus lesz a videókártya.
A tápegységem: Eurocase Pentium 4 ATX 450 JSP (kb ezek vannak ráírva)
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Mentor88 írta:
Üdv mindenkinek.

Jelenlegi gépem:

0
0
0
0
AlwinHD avatar
Amúgy engem még mindig az érdekelne meddig húzhatom az alap hűtővel 😃
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenkinek.

Jelenlegi gépem:

0
0
0
0
apetit1989 avatar
Laptopot a helyedben nem tuningolnék, gyári órajelen is melegedik az eléggé, nem hogy húzva.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció