Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Fel szeretném húzni a procimat (AMD Athlon II x4 630 2,8ghz), de nem tudom, hogy kezdjek hozzá... tud valaki segíteni? 😀
én segíthetek írok püben
RAM-ot érdemes tuningolni?
Attól függ.
Ha Integrált videókártyát használsz, akkor nagyon ajánlott.
Egyébként csak a jobb közérzet kedvéért. Van, hogy ad plussz teljesítményt, de ritka és kevés.
Írtam hogy bekapcsoltam az FX-8120-as procimon a Turbo Core-t és egy kissé érdekes dolgot vettem észre. Üresjáratban a gép állandóan 3400-3900MHz között mozog.
De ha pl.: Prime95-el izzasztom az összes magot akkor lemegy alapórajelre amit még értek, mer csak akkor kellene OC-znie amikor nincs az összes max 100%-osan kihasználva.
Szerintetek mitől van az akkor hogy idle-ben is max órajelen mozog.
Ui.: Cool 'n' Quiet be van lőve.
Szia.
Szerintem csinálj előbb egy BIOS resetet, hagy mindent automatán aztán ha akkor sem jó akkor valami bibi van :9 ( a legfrissebb bios van fent ? )
Megcsináltam a BIOS resetet, utána újra is raktam a gépet és a probléma meg is oldódott. Köszönöm segítségedet 😃
Ez jó hír nekem sajnos nem javult meg de hát ez a lap sara már :S
Itt a képen a Overdrive ablakon a jobb felső sarokban van egy zöld gomb. Arra katt rá és az elvileg megoldja a bajt. Én amiko azt nyomogattam akkor ki-be kapcsolt ez a túlhajtó cucc
Ja meg még, hogy ugye vannak ezek a felhő akármik. És ottvan a menüben a SkyDrive alapból. Ott scak annyit kell csinálnom, hogy belehúzom amit fel akarok rakni felhőbe és kész is?
Írtam hogy bekapcsoltam az FX-8120-as procimon a Turbo Core-t és egy kissé érdekes dolgot vettem észre. Üresjáratban a gép állandóan 3400-3900MHz között mozog.
De ha pl.: Prime95-el izzasztom az összes magot akkor lemegy alapórajelre amit még értek, mer csak akkor kellene OC-znie amikor nincs az összes max 100%-osan kihasználva.
Szia.
Szerintem csinálj előbb egy BIOS resetet, hagy mindent automatán aztán ha akkor sem jó akkor valami bibi van :9 ( a legfrissebb bios van fent ? )
Megcsináltam a BIOS resetet, utána újra is raktam a gépet és a probléma meg is oldódott. Köszönöm segítségedet 😃
Szia.
Ha valaki ram ot tuningol mely értékek azok melyeket érdemes álligatni ?
Az órajelet érdemes növelni, az időzítéseket meg csökkenteni.
Az időzítésekról itt olvashatsz kicsit bővebben:
[LINK]
Ha valaki ram ot tuningol mely értékek azok melyeket érdemes álligatni ?
FSB 😉
gyári hűtővel teljesen
Értem. Akkor jó. Am milyen hűtő lenne a legideálisabb rá?
Olyan lenne a legideálisabb, amilyet a pénztárcád megenged...szóval nhogyha nem irsz konkrét árat nehéz megmondani!
Jogos, bocsi 😃. Am max 15k között mozogjon. 2-őt néztem ki magamnak még annó a Phenom II-mre csak sose jött össze.
Enermax ETS-T40-VD
Thermaltake SpinQ VT
Jóka olvastam róla, de sehol se találtam hogy ezek mennyire jók a Bulldozer hűtésére.
ha nem tuningolsz akkor : COOLERMASTER Hyper TX3 EVO
De ha gondolkodsz ilyenen akkormeg :COOLERMASTER Hyper 212 EVO /ARCTIC COOLING Freezer A30
így telóról hirtelen csak ennyi
szevasztok!
Mivel nemtaláltam topikot memóriára, ezért ide írom(remélem nem baj) Szerintetek jelen gépem az ez [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=35356&sub=usercomp&comp=36772[/url] és szeretnék Corsair memókat venni bele, 16 GB re gondoltam (nem egyszerre) hanem 2x4GB szerintetek elég most a 8 giga vagy mindenféleképpen kell a 16? spórolni szeretnék nagyon. előre is köszi a választ.
Szia!
Játékokra bőségesen elég a 4gb..Esetleg 6gb,de akkor már be vagy biztosítva.
De..
Ha kitben veszel 16gb ramot,olcsóbban kijössz,mintha darabokban veszed meg.Ráadásul később nehezebb levadászni az egyformákat.
Mivel nemtaláltam topikot memóriára, ezért ide írom(remélem nem baj) Szerintetek jelen gépem az ez [url]http://gepigeny.hu/profile.php?lookup=35356&sub=usercomp&comp=36772[/url] és szeretnék Corsair memókat venni bele, 16 GB re gondoltam (nem egyszerre) hanem 2x4GB szerintetek elég most a 8 giga vagy mindenféleképpen kell a 16? spórolni szeretnék nagyon. előre is köszi a választ.
gyári hűtővel teljesen
Olyan lenne a legideálisabb, amilyet a pénztárcád megenged...szóval nhogyha nem irsz konkrét árat nehéz megmondani!
gyári hűtővel teljesen
Szerintetek az AMD Turbo Core-t és az APM-et érdemes bekapcsolni a BIOS-ban egy FX-8120-as CPU mellett? Segít rajta annyit hogy megérje?
Persze. Ha nem tuningolsz mindenképp.
A turbo core emeli a CPU sebességét.
Az apm pedig nem engedi hogy többet egyen mint 125W 😀
Értem. Köszönöm segítségedet 😃 Akkor tesztelek is 😃
Szerkesztés:
Az normális ha 1 óra Prime95 után 65-70 fokos a proci?
Szerintetek az AMD Turbo Core-t és az APM-et érdemes bekapcsolni a BIOS-ban egy FX-8120-as CPU mellett? Segít rajta annyit hogy megérje?
Persze. Ha nem tuningolsz mindenképp.
A turbo core emeli a CPU sebességét.
Az apm pedig nem engedi hogy többet egyen mint 125W 😀
szerintetek meddig lehet húzni egy athlon xp 1700+ -t kiváncsi vagyok meddig bírnám 😆
Próbáld ki, szerintem 3Ghz környéke menne neki.😆
nézd meg aida ba mert nekem a gyári max feszültségnél azt irja hogy 1.413 at ir
nekem auto feszkon: 4200mhz 21x200 an meg 20x210 is.
De ne felejtsd el az ai wakker vagy miylen fülen letiltani a dolgokat..azt hiszem csak egy dolgonak kell maradni alapon a többi disable...de minjdárt megnézem azt is
Hali.Szerintetek ezzel a fesszel elérhetö a 4500Mhz?
4000Mhz stabil,1.432V adtam neki a biosban,és nem is melegszik 45-46 fok fölé 4Ghz-en aida stab teszt alatt.
Hali. Én a helyedbe nem adnék 1.425 nél több feszt neki, mert hamar kifüdtölöd a procit vele...1.4 MAX 1.425 legyen. Am nekem is fx8120 asom van én a feszt auton hagytam (igy eléggé ingadozik) de max 1.384 ig megy fel 4.2Ghz en. Szóval szerintem 1.385-1.395 max 1.4 feszkon a szorzó 21,5 az fsb peddig 205-206.
4000Mhz stabil,1.432V adtam neki a biosban,és nem is melegszik 45-46 fok fölé 4Ghz-en aida stab teszt alatt.
Üdv mindenkinek.
A számítógépemet szeretném kicsit fejleszteni.
Jelenlegi gépem:
Alaplap: Asus P5KPL-VM
Processzor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.60 GHZ
Videókártya: Asus EAH/3850 512 MB
Memória: 1 db Kingmax DDR2 1 GB és 1 db Apacer DDR2 2 GB
Tápegység: 450 W
Videókártyát és Memóriát szeretnék cserélni. Videókártyák közül nekem a HD 7770 jönnek be, de nem tudom mennyire bírná a gépem. Meg Asus v. Gigabyte v. Sapphire-től érdemesebb venni??
Memóriát 2X4 GB-t vennék. Ezt melyik gyártótól érdemesebb??
A válaszokat/ötleteket előre is köszi.
:-\ a VGA kiadó (nagyrészt) mindegy sapphire van nagyon földobva Asusra panaszt nem halottam. Giga arrol halottam roszat de régen volt. Maradt az MSI Azt vedd amelyik nekex tetszik. (És Vagy Shapire-t vagy MSI-t vennék ha van.) Árba anyira nincs magy külömbség. Memória meg Corsair-ok Nagyon jók rosz szót azok rol nem halottam megfizethető STB Mondanám hogy Kimgston de az én látásom szerint drága :-( (ha valakinek lenne ellenvetése irjon elnézést ha valami téveset állítottam) DE SZERINTEM NEM Remélem segítettem. Ja és a táp pontos tipusa?
légyszi kicsit figyelj arra h h írsz...borzalom... (alex1997)
Kingston ahoz képest h milyen minőséget ad, igen jó árban megyeget. Egyébként most minden ram ára felment.
Gigát nem ajánlom. asus, sapphire azok okésak, ár dönt.
Eurocase táp az kuka.
Chieftec ctg 400, v fps hexa 400. ezeke jó árban mennek, és minőségiek
Üdv mindenkinek.
Jelenlegi gépem:
Videókártyát és Memóriát szeretnék cserélni. Videókártyák közül nekem a HD 7770 jönnek be, de nem tudom mennyire bírná a gépem. Meg Asus v. Gigabyte v. Sapphire-től érdemesebb venni??
:-\ a VGA kiadó (nagyrészt) mindegy sapphire van nagyon földobva Asusra panaszt nem halottam. Giga arrol halottam roszat de régen volt. Maradt az MSI Azt vedd amelyik nekex tetszik. (És Vagy Shapire-t vagy MSI-t vennék ha van.) Árba anyira nincs magy külömbség. Memória meg Corsair-ok Nagyon jók rosz szót azok rol nem halottam megfizethető STB Mondanám hogy Kimgston de az én látásom szerint drága :-( (ha valakinek lenne ellenvetése irjon elnézést ha valami téveset állítottam) DE SZERINTEM NEM Remélem segítettem. Ja és a táp pontos tipusa?
Köszi a választ. Akkor vagy Sapphire v. Asus lesz a videókártya.
A tápegységem: Eurocase Pentium 4 ATX 450 JSP (kb ezek vannak ráírva)
Üdv mindenkinek.
Jelenlegi gépem:
Jelenlegi gépem: