Sziasztok! Van egy nagy problémám! Minden egyes játék, bármennyi FPS-sel fut,15 másodpercenként elkezd laggolni, egy olyan 5 mp időtartam erejéig lemegy 10 FPS-re. Mondok egy példát: Team Fortress 2 megy 100 FPS-sel majd egyszer csak lemegy az FPS 10-20-ra. 5 másodpercig így laggol, majd újra normális lesz. Ugyanígy csinál bármivel: Akár egy Witcher 3-mal, de még a Minecrafttal is.. Emellett még ugyanígy csinál pl. a Youtube videóknál.... Egyszercsak elkezd laggolni... Köszönöm előre is a válszokat!
U.I: Télen is ezt csinálja és van egy Coolermaster T4-es hűtőm, szóval nem hűtési probléma.. Valamint egy hete szereztem be még 4 GB RAM-ot, szóval most 8 GB-m van összesen de a hiba ugynúgy fenn áll.. :/
Bronson:Szerintem merevlemez vagy ram lehet a hibás.Most nézem,hogy a RAM-ok 1600Mhzn üzemelnek holott az egyik 1333Mhz-s alapon a másik 1600.Lehet le kéne vennem mind a kettőt 1333ra?Esetleg HDD hiba is lehet?Az AIDA-t amúgy meddig futtassam?
Rendben és meddig fusson a teszt?1,2 óra?
szerk:40 percig futott a furmarkk nem volt semmi fagyás,ilyesmi,unigine heaven is lefutott hibátlanul ott sem volt semmi kifagyás,ilyesmi.Vagy tovább kellett volna futtatnom a furmarkkot?Játékok közben 1x nem kaptam kékhalált pedig volt,hogy órákon át játszottam.Megpróbálom a legújabb drivert felrakni....
Ha az újratelepített rendszeren is ugyan az a baj, mint az előzőn, akkor az nem szoftveres gond, hanem fizikai hiba a gépben. Jelen esetben, ha jól nézted a hibakódot, akkor VGA hiba.
szerk: Azért várj még, mielőtt visszaviszed a VGA-t a boltba, háta van valakinek más ötlete.
Sziasztok.
A számitógép randomra naponta 1x kékhalálozik 3b hibakóddal.Nos utána néztem és azt irják a Microsoft weboldalán,hogy vagy a videókártya a hibás vagy az illesztőprogramja.A legtöbbször olyankor kapok kékhalált mikor bezárom a chrome-ot vagy játék közben lemegyek a tálcára esetleg mikor kilépek a játékból.De ha nem megy le a tálcára órákat játszhatok nem kap kékhalált a gép.Nem hinném,hogy a videókártya lenne a hibás.14.12 Omega drivert használom amit decemberben adtak ki.Van valami ötletetek mi lehet?Alaplap,proci nem igen lehet most cseréltem és a régi cuccokkal is ugyan ezt csinálta ott is ugyan ezt a drivert használtam.
boot sorrend frankó a bios-ban, esetleg az alaplapi elem nincs lemerülve (hogy elfelejtse a sorrendet beállítás után...) ? vista van rajta? az ha nem sérült, még akkor sem jó arra a gépre 😆 tegyetek rá win7 home lite-ot és szerintem frankó lesz...
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy van egy gép, egyszer csak nem bootol be. Ha bekapcsolom, a proci hűtő felpörög, a HDD működik, de a monitorra nem küld semmi jelet. Integrált VGA van benne, de amikor beletettem egy kártyát, szintén semmi. A tápot már kilőttem, másikkal sem indul. Valószínű a Vista rendszer is sérült, mert másik gépben az sem jön be. Valakinek van ötlete mi lehet a baj?
Adatok: MSI MS 7528 alaplap, Core 2 Duo proci, 2 gb ram egy 500-asa vinyó.
Köszi a segítséget.
Valaki segítsen..kérem.
Lényeg: Ha újraindítom a gépet, akkor eltűnik az internet (kábeles net), és sehogy nem tudom visszahozni, csak úgy ha kikapcsolom a gépet és utána elindítom. Megnéztem, újraindítás után letiltja a hálózati adaptert és nem tudom sehogysem engedélyezni. Tegnap még tökéletesen működött minden..mára meg megbolondult az egész. És már a rendszert is újratelepítettem..a hiba ugyanúgy megmaradt. Bioszt is átnéztem, engedélyezve van a port..
Valami megoldás??
mamusz11: Jók a megérzéseid, látatlanba inkább Táp hibára tippelek. Tápot áramtalanítsd, húzd ki ! Aztán gyors ki-be kapocslásokkal elvileg indulnia kéne, viszont gyanítom, indulás után ugyanúgy beáll, ha mindez bekövetkezik táp esetleg ram hibára tippelek. Próbáld meg egy rammal indítani, vagy tedd másik foglalatba, ha indul kizárásos alapon Ram, ha nem akkor táp. Apropó lemerült elemmel sem fog elindulni. 😉
Ha beállít minden, utána meg újraindul, de nincs kép, az inkább VGA hibára utal. Vedd ki a VGA-t és próbáld meg az integráltat használni. Ha úgy megy, akkor meg van a hiba oka.
Hali!
Tegnap raktam pendrive-ról win7-el újra egy gépet de koppra befagyott megállt minden még az egér is szóval semmit se csinált, nyomtan neki egy resetet hogy újra kezdem de nincs monitor jel,elemet ki vettem vissza raktam semmi.Valami ötlet hogy hirtelen mi baja lett?Nekem a táp nagyon gyanus mert már egy régi gépem csinálta ezt az egyik ki be kapcsolás után!(persze mtech táp volt abba is meg ebbe is az van)
Ha slot hibás lenne, akkor kiderült volna akkor, amikor kipróbáltam a slotokat. A ramoknak meg elvileg semmi baja, mert mindkettővel fut rendesen a gép ha csak 1 van benne.
Sziasztok srácok, egy kérdésem lenne 😀 Nemrég vettem új gépet, alkatrészenként különböző helyekről (de neves boltoktól), de nem úgy megy mint ahogy kellene neki. Ha berakom mindkét ramot, egyik játék se indul el, vagy egy idő után befagy az egész gép. (vagy el se indul a gép, ez változó.
Próbáltam már mindkét helyre külön-külön ramokkal, úgy nem volt baj egyikkel se, csak ha mindkettő benne van. Az alaplapban 2 slot van, dualchannelbe vannak.
sajnos nagyobb a baj mert leteszteltem 😕 szinte majdnem 100% hogy táp a probléma mert nagyon minimális forog csak(épp hogy lehet látni a forgást kb 400 RPM-re tehető) de holnap szervizbe tesztelem másik táp ha az sem akkor meg tuti hogy alaplap adta meg magát 😕
Először is ellenőrizd le a kábeleket, csatlakoztass mindent újra, ellenőrizd. Ha nem jó próbáld más helyre dugni, vagy más kábeleket használni. Ha ezután sem jó, akkor már nagyobb baj van.
Sziasztok Segítségeteket szeretném kérni! tegnapi nap folyamán szét szedtem egy számítógépet és kicseréltem rajtam a processzor hűtést a memóriát és a videokártyát össze raktam és az alaplapon (ASUS P5Q SE) világit a zöld led de meg se mozdul a bekapcsoló gomb hatására és akkor sem ha rövidre akarnám zárni ahová be kell dugni a bekapcsoló gombot de előtte meg jó volt és be is kapcsolt valakinek valami ötlet? semmi sérülés nem történt a gépben és már le is teszteltem csak úgy hogy simán csak a proci meg 1 memória modul de csak ez a jelenség 😕
LordDante: Hát, ha már eladod a gépet, akkor én inkább olyan AMD VGA-t néznék, ami már GCN architektúrás (Radeon HD7000, vagy valamelyik r7- r9-es) Vagy Nvidia-ha épp az szimpatikus. Van egy oylan fórumtéma itt a gépigényen, hogy "milyen gépet vegyek". Ha ott felteszed a kérdést úgy, hogy megadod, mennyid lenne rá, biztos kapsz pár jó tipped.
Köszönöm mindenkinek a segítséget 😀
Igen, már megbántam, pedig tényleg jól hagnzott, így most 95.000 pénzem bánta... Eladom és veszek egy másikat.
Még egy kérdés: A kártyát érdemes megtartani nem? Sztem elég jó darab.
Szép napot nektek!
LordDante: Az alaplapodba nem megy AMD processzor. A tápod egy Dell táp, kifejezetten szerverekhez. Ahhoz driver is van, ami a vezérlését felügyeli. És igen, az néha felpörög, de friss driverrel ez kordában tartató. Azt tudom, hogy a linuxos driver bármelyik linuxra felcsúszik, de abban nem vagyok biztos, hogy a windows-os nem-e csak a server kiadásokra megy fel.. A VGa azért okoz gondot, mert a szerver lapokban és házakban senki nem gondolt még arra, hogy komolyabb VGA-t is rakna bele bárki.
Persze lehet vele próbálkozni, mondjuk külső VGA-val, de azért én is inkább fognám az egészet és lecserélném egy PC-re. A szerver ugyan első látásra úgy tűnhet, mintha erős dolog lenne, de valójában a szerverek nagyon is céleszközök, a xeon procik szintén. pl egy apache futtatásakor egy i5 is leveri az i7-es procikat nem is kicsit, az AMD legerősebbjei meg a kanyarban sincsenek. Ezt csak azért írom, hogy érezd, hogy mennyire más hardveres szempontból egy szerver szoftvereinek futtatása, mint egy "civil" játéké, vagy képszerkesztőé. Na ezért nem érdemes szervert venni otthoni felhasználásra.
Ok az világos, de nem gondoltam volna, hogy ennyi bajt szül... Van esetleg bármi mód rá, hogy normálisabb gépet alkossak belőle? másik proci (mondjuk egy FX 8520-ast néztem jó áron) segítene? vagy az egész szerver alaplap téma rontja le a dolgotés simán meg kéne szabadulnom tőle?
Hátha tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy elég jónak tűnő asztali gépet, mert szeretett lapopomat eladtam.
A laptop egy ASUS RoG G73JH volt, HD Mobility 5870-es kari, intel i7720QM, stb... stabil, ***a gép.
A gép amit vettem az alábbi:
Ház : Chieftec Big Tower
Alaplap : Intel Server Board S5000VSA
Táp : Delta 550W
Proc.: 2 Darab! Intel Xeon Processor E5320 (8M Cache, 1.86 GHz, 1066 MHz )
Ram : 16 GB Registered ECC Fbdimms
VGA : Sapphire Radeon 5970 (Hemlock) 2GB Gddr5 Directx11
HDD : Samsung HD321KJ 320GB 7200RPM 16M SATA
Na msot ez ugye papíron azért erősebb kéne legyen mint a laptop. A laptop minimumon már nem vitte a Witcher 3-at ezért volt a csere. A baj, hogy ez a gép sem igazán viszi jól. OK, minimumon olyan 4-5 FPS-el jobb az átlag, de szerintem itt többet kéne tudnia.
A driver amit használok a Catalyst Omega 14.2 AMD-től. Win7 ultimate frissen volt telepítve rá. Az update-ek már nagyjából mind lejöttek. .Net Framework-öt manuálisan kellett rátennem, azon kívűl minden gond nélkül felment.
Két nagyon fura dolog van a géppel, az egyik, hogy a táp szó szerint hullámokban felvisít (nem tudom szebben írni). Felpörög maxra, aztán kuss, aztán megint max, főleg induláskor, de játék közben sem egyenletes.
A másik (és ilyet még sose láttam): a kártya ugye elég nagy darab (36 cm-es dög), és úgy van belerakva egy PCI foglalatba, hogy a fele csatlakozó kilóg (!) és a kilogó rész le van/volt ragaszta egy ilyen kis kék műanyag darabbal... A másik (fehér) slotba meg nem tudom beletenni, mert nekiér a hátulja a gépháznak (kb. 5 miliméter kéne még, gondoltam rá, hogy kivágom a hátulját, vagy valami, úgyse nézem azt meg más se).
Van esetleg ötletetek? Simán túl gyenge a gép, vagy a fent említett hibák okozhatnak bajt? Esetleg másik driver lenne jó?
Köszi előre a válaszokat!
GPU körül lehet valami probléma. Vagy melegszik, vagy driveres gond, vagy hardveres hiba.
Kezdésnek DDU-el letörölni minden videodrivert és feltenni a legújabbat ami a kártyádhoz van.
U.I: Télen is ezt csinálja és van egy Coolermaster T4-es hűtőm, szóval nem hűtési probléma.. Valamint egy hete szereztem be még 4 GB RAM-ot, szóval most 8 GB-m van összesen de a hiba ugynúgy fenn áll.. :/
Koni: aida64 progi - teszteld a processzort és a ram-ot is... sosem lehet tudni, de a vga legalább szinte biztos hogy kizárható...
szerk:40 percig futott a furmarkk nem volt semmi fagyás,ilyesmi,unigine heaven is lefutott hibátlanul ott sem volt semmi kifagyás,ilyesmi.Vagy tovább kellett volna futtatnom a furmarkkot?Játékok közben 1x nem kaptam kékhalált pedig volt,hogy órákon át játszottam.Megpróbálom a legújabb drivert felrakni....
szerk: Azért várj még, mielőtt visszaviszed a VGA-t a boltba, háta van valakinek más ötlete.
A számitógép randomra naponta 1x kékhalálozik 3b hibakóddal.Nos utána néztem és azt irják a Microsoft weboldalán,hogy vagy a videókártya a hibás vagy az illesztőprogramja.A legtöbbször olyankor kapok kékhalált mikor bezárom a chrome-ot vagy játék közben lemegyek a tálcára esetleg mikor kilépek a játékból.De ha nem megy le a tálcára órákat játszhatok nem kap kékhalált a gép.Nem hinném,hogy a videókártya lenne a hibás.14.12 Omega drivert használom amit decemberben adtak ki.Van valami ötletetek mi lehet?Alaplap,proci nem igen lehet most cseréltem és a régi cuccokkal is ugyan ezt csinálta ott is ugyan ezt a drivert használtam.
Abban kérnék segítséget, hogy van egy gép, egyszer csak nem bootol be. Ha bekapcsolom, a proci hűtő felpörög, a HDD működik, de a monitorra nem küld semmi jelet. Integrált VGA van benne, de amikor beletettem egy kártyát, szintén semmi. A tápot már kilőttem, másikkal sem indul. Valószínű a Vista rendszer is sérült, mert másik gépben az sem jön be. Valakinek van ötlete mi lehet a baj?
Adatok: MSI MS 7528 alaplap, Core 2 Duo proci, 2 gb ram egy 500-asa vinyó.
Köszi a segítséget.
Lényeg: Ha újraindítom a gépet, akkor eltűnik az internet (kábeles net), és sehogy nem tudom visszahozni, csak úgy ha kikapcsolom a gépet és utána elindítom. Megnéztem, újraindítás után letiltja a hálózati adaptert és nem tudom sehogysem engedélyezni. Tegnap még tökéletesen működött minden..mára meg megbolondult az egész. És már a rendszert is újratelepítettem..a hiba ugyanúgy megmaradt. Bioszt is átnéztem, engedélyezve van a port..
Valami megoldás??
Sajna nincs integrált vga ja
Tegnap raktam pendrive-ról win7-el újra egy gépet de koppra befagyott megállt minden még az egér is szóval semmit se csinált, nyomtan neki egy resetet hogy újra kezdem de nincs monitor jel,elemet ki vettem vissza raktam semmi.Valami ötlet hogy hirtelen mi baja lett?Nekem a táp nagyon gyanus mert már egy régi gépem csinálta ezt az egyik ki be kapcsolás után!(persze mtech táp volt abba is meg ebbe is az van)
Próbáltam már mindkét helyre külön-külön ramokkal, úgy nem volt baj egyikkel se, csak ha mindkettő benne van. Az alaplapban 2 slot van, dualchannelbe vannak.
Konfig: Alaplap: ASRock h81M-VG4 proci: intel core i5 4460 vga: NVIDIA geforce gtx 560 táp: FSP 550W Raider S 550 80+ ram: 2x Kingston ddr3 1600MHz 4GB HyperX KIT2 CL9.
A VGA azért lóg ki mert azon a lapon sajna csak PCI Express* x4-es csatoló van ( ez elégé visszafogja a VGA-t, szerintem CF sem működik miatta)
[LINK]
Esetleg add el a gépet de a VGA-t megtarthatod. ( az egy eléggé erős 2GPU-s kártya)
De az előttem szólóknak is igaza van, egy GCN-es kari jobb lenne.
Igen, már megbántam, pedig tényleg jól hagnzott, így most 95.000 pénzem bánta... Eladom és veszek egy másikat.
Még egy kérdés: A kártyát érdemes megtartani nem? Sztem elég jó darab.
Szép napot nektek!
Persze lehet vele próbálkozni, mondjuk külső VGA-val, de azért én is inkább fognám az egészet és lecserélném egy PC-re. A szerver ugyan első látásra úgy tűnhet, mintha erős dolog lenne, de valójában a szerverek nagyon is céleszközök, a xeon procik szintén. pl egy apache futtatásakor egy i5 is leveri az i7-es procikat nem is kicsit, az AMD legerősebbjei meg a kanyarban sincsenek. Ezt csak azért írom, hogy érezd, hogy mennyire más hardveres szempontból egy szerver szoftvereinek futtatása, mint egy "civil" játéké, vagy képszerkesztőé. Na ezért nem érdemes szervert venni otthoni felhasználásra.
Hátha tudtok segíteni:
Nemrég vásároltam egy elég jónak tűnő asztali gépet, mert szeretett lapopomat eladtam.
A laptop egy ASUS RoG G73JH volt, HD Mobility 5870-es kari, intel i7720QM, stb... stabil, ***a gép.
A gép amit vettem az alábbi:
Ház : Chieftec Big Tower
Alaplap : Intel Server Board S5000VSA
Táp : Delta 550W
Proc.: 2 Darab! Intel Xeon Processor E5320 (8M Cache, 1.86 GHz, 1066 MHz )
Ram : 16 GB Registered ECC Fbdimms
VGA : Sapphire Radeon 5970 (Hemlock) 2GB Gddr5 Directx11
HDD : Samsung HD321KJ 320GB 7200RPM 16M SATA
Na msot ez ugye papíron azért erősebb kéne legyen mint a laptop. A laptop minimumon már nem vitte a Witcher 3-at ezért volt a csere. A baj, hogy ez a gép sem igazán viszi jól. OK, minimumon olyan 4-5 FPS-el jobb az átlag, de szerintem itt többet kéne tudnia.
A driver amit használok a Catalyst Omega 14.2 AMD-től. Win7 ultimate frissen volt telepítve rá. Az update-ek már nagyjából mind lejöttek. .Net Framework-öt manuálisan kellett rátennem, azon kívűl minden gond nélkül felment.
Két nagyon fura dolog van a géppel, az egyik, hogy a táp szó szerint hullámokban felvisít (nem tudom szebben írni). Felpörög maxra, aztán kuss, aztán megint max, főleg induláskor, de játék közben sem egyenletes.
A másik (és ilyet még sose láttam): a kártya ugye elég nagy darab (36 cm-es dög), és úgy van belerakva egy PCI foglalatba, hogy a fele csatlakozó kilóg (!) és a kilogó rész le van/volt ragaszta egy ilyen kis kék műanyag darabbal... A másik (fehér) slotba meg nem tudom beletenni, mert nekiér a hátulja a gépháznak (kb. 5 miliméter kéne még, gondoltam rá, hogy kivágom a hátulját, vagy valami, úgyse nézem azt meg más se).
Van esetleg ötletetek? Simán túl gyenge a gép, vagy a fent említett hibák okozhatnak bajt? Esetleg másik driver lenne jó?
Köszi előre a válaszokat!
Érdeklődnék hogy akinek xfx tápja van, vagy 650w-os, játék közben nektek is kb olyan hangos mint ha a vga venti kb 70% menne?