AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Aztán ki tudja, ha a szilícium minimális értékeit elérik, akkor úgy is kénytelenek lesznek lépni, és ez a határ már nem is olyan messze van.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Hát eredendően a sokmagos processzorok is szuperszámítógépekhez lettek fejlesztve. Az AMD által ahsznált modulos felépítés is eredetileg emiatt lett kifejlesztve. A ma használt processzorok és technológiák közül egyedül az Intel HT-ja készült eleve a consumer piacra. Szóval nem tartom elképzelhetetlennek, hogy egyszer csak ilyennel játszunk, de az nem holnap lesz...
0
0
0
0
CaptainBalu avatar
Mert ez a fény-quantum dolog a szuperszámítógépekhez van tervezve, nemhinném hogy bármit is bírnánk kezdeni otthon velük, max az űrkorszakba. 😃
0
0
0
0
Zoli73 avatar
assassinangel: Erről már én is olvastam. De ez a technológia nem hinném hogy a közel jövőben eljut a halandó emberekhez is.
0
0
0
0
assassinangel avatar
igen !😀 jól el kanyarodtunk !

számomra akkor is a INTEL a BEST ! az öcsém szerint meg az AMD 😀 és egyikünket se lehet másképp meg győzni ! ez mindig VS.-marad !😀

viszont a jövőtől várjuk a újabb generációt ami talán nem Intel és nem AMD lesz a csúcs ! 😀
DE halott e mar valaki a fény processzor-ról ?és most nem kötegedést várok de / én évek óta hallok róla de marketten még sosem láttam !/!ha hiszitek ,ha nem létezik s a számunkra az sosem lesz elérhető !
0
0
0
0
csuz-li avatar
NoobHUN: Én szeretem ezt a topikot. Egy csomó információhoz lehet jutni innen is, csak nehéz kiszemezni a hülyeségek közül. Persze itt minden vita idő után átmegy személyeskedésbe (mivel a legtöbb embernek ez inkább vallásháború, mint tudományos vita...), jön egy kis szünet, utána megint van egy-két értelmes beszélgetés, aminek van releváns információ-tartalma is.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Én is már tök régóta csak olvasom, csak nem tudom miért... Nem látom sok értelmét ennek a topicnak mert az ilyenből csak a baj van... 😃
0
0
0
0
assassinangel avatar
Zoli73 😀 Igazad van !😀 inkább élvezem ami megadatott...😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
assassinangel: Figyi szerintem is engedd el a dolgot, és szerintem sem kötözködés vagy parancsolgatás gyanánt írta Piero ezt, hanem azért mert nincs értelme ebbe a meddő vitába belefolyni mert már kezd teljesen vicc kategóriába süllyedni.😀
0
0
0
0
assassinangel avatar
mert a 6,generációs !😀 nekem az szart se ér !😀 AMD és INTEL szóval ide férek !nem tehetek róla ,hogy az én kategóriámban nem találok AMD partnert 😀 és miért baj az ha a nekem megfelelő infot keresem de csak osztásokat latok !abba meg igen is partner vagyok ,ha kikezdenek !oktatni meg az merjen aki hasonló szinten van de ahhoz olyan háttér kell mint kőrubelul az enyém !😀

szóval miért nem érdemes infot néznem ?! és ha hülyeséget látok IRÁNYOMBAN!!! miért nem reagálhatom le ! ??? ez vagyok én ! aki barátom és ismer az meg tudja ,hogy az az oldalam meg kikezdhetetlen DE HA VALAKI BESZÓL AZT ELTAPOSOM !

szóval mit szeretnél ?
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
assassinangel: Szerintem ez inkább jó tanács volt mint kötözködés! Ha visszanézed a kommenteket akkor rájössz, hogy miért nem érdemes beszállnod... (szerintem)
0
0
0
0
assassinangel avatar
jó reggelt 😀 UPS.... VALAKI OSSZA AZ ÉSZT és beszól !Ok !kezdhetjük !

AMD ÉS INTEL !😀
MI AZ ,HOGY NE SZÁLJAK BE ! ? ? ? mérlegre tettem a procimat hisz intel😀s keresem a velem egy szintű procisokat !😀 némi info...stb.....vagy ez csak a alja kategoria fórum ???

De én még egy commentet nem töröltem se eszközről se témából ! én vállalom magam !!! szóval ki ? ki csoda ?ki ,hogy nem meri vállalni magát az nekem ne merjen írogatni ,beszólni !mert csak siránkoztok de fel nem ,mered vállain mekkora ....😀 ha valaki helyre rak és súlyba rakja a pofidat 😀

Spoiler!
szóval AMD ÉS INTEL !😀
MI AZ ,HOGY NE SZÁLJAK BE Ki A Tö..öm ! vagy hogy így rám parancsolsz !

ti kettőtök gépét mérd össze csak az enyémmel ! mondjuk kezdjük a procival ! ami nem AMD hanem INTEL S asszem nem az alja KATEGORIA sőt !!! tietek ...vegyük az árat...na akkor azt most hagyjuk ...lehet akármekkora HZ-ed le tojom 😀 szart se ér három dolgot nem tudsz végezni vele én meg ...akár tele tehetem a monitort progikkal futathatok akár több játékot is egyszerre ,s közben még filmezek is....AKKOR MIHEZ NE SZÓLJAK ???
nézzük a karit ups az enyémből ki jön a kettőtök gépe... !😀 szerintem hagyjuk ....😀
és még renget hardrware-röl nem is beszeltünk ! / s mindent a megjelenés első napján !!! /

szóval nem nekem kéne hagyni a témát mert talán nem véletlenül van ilyen GAME (of) Thron-om és tehettek akármit nem fogok sírni ,ha mennem is kell innen ! mert már akkor eldőlt...😀 az csak a bizonyság😀 !😀és az a tudat ,hogy nem kell megszakadjak s a jövőben sem és a legjobbakat használhatom NEKEM AZ ELÉG !
nem kell mérlegeljek !😀hogy 5000 ft vagy 5000 font 😀

LEGKÖZELEBB MÉRLEGELJ KINEK SZÓLSZ BE ! ÉS ,HOGY MILYEN ALJÁT VÉDESZ 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Ja azt én is néztem mondjuk nem hiszem, hogy annyit elvesz a fps-ből, de tény nem olyan korrekt így se az a teszt.
0
0
0
0
Puffin avatar
assassinangel: ne szállj be ebbe a vitába inkább! 😆

rambustibi78: ez milyen teszt már??? Az FX 6300 órajele össze-vissza ugrál, pedig nem megy maxon a CPU...
0
0
0
0
assassinangel avatar
ja !csak ezekhez kell össze állítani egy gépet 😀 ami ugye...?😀
0
0
0
0
Funes avatar
FX6300-at nem az FX8300 ellen lenne korrekt tesztelni ?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
FX9590 nem sok helyen tesztelnek, viszont érdekességként találtam egy FX6300 vs FX8350 cpu összehasonlítást:
0
0
0
0
Funes avatar
Nem dehogy cáfolok , én csak arra céloztam, hogy ők is mint sokan mások mit ajánlanak. 😀
Mondjuk FX9590 processzort sem sok helyen látni, hogy ajánlanák !
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Bud:
Mint az látható FX6300 procival teszteltek, FX9590-el nem. Úgy érzem, azért a két AMD proci között van némi teljesítmény különbség. Rám cáfolhatsz, ha tévednék. 😉
0
0
0
0
assassinangel avatar
MoonW 😀 IGAZAD VAN !
fenyegetés!
?

és tilos PRIVATBAN is meg bántani másokat !!! persze itt már nem nagy az arc....😀

De akkor is a BEST !ICore i7-5930K !😀
0
0
0
0
MoonW avatar
Tilos az agresszív viselkedés, a sértegetés és a fenyegetés!
0
0
0
0
Funes avatar
Milyen processzort érdemes venni, ha játszani is szeretnénk?
– Ha a maximumot szeretnénk kihajtani egy 1070-es kártyából, akkor Skylake i5 vagy i7 javasolt, a teljesítménykülönbség játékok alatt a két processzor között elenyésző, de egy előző generációs i5 processzorral, vagy egy Skylake i3-mal is elegendő lesz a teljesítmény.

AMD processzort csak gazdaságosabb rendszerekhez és kisebb VGA-hoz (pl.R7 370) ajánlunk

Most, akkor ilyenkor mi van tibi ? ezt írták a cikkben amit linkeltél... ? 😕
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Lehet csemegézni.."kihajcsajé" vagy nem: [LINK]
😉
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Hát én sem egy fx-el tökölnék, ha több lett volna a keret... 😀 Ha az embernek van rá, akkor hülyeség a rosszabbat megvenni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li:Természetesen nem kell ilyen CPU játékra aki ilyet vesz játékra, az vagy nagyon ostoba, vagy nagyon sok felesleges pénze van! Nekem azért esett a választás a 5820K-ra, mert "csak" 20.000-rel drágább mint a 4790K és azért más kategória minden téren.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Zoli73: Alapvetően igazad van. Mondjuk ez a teszt eleve kis felbontáson, CPU limites helyzetben készült, mivel CPU tesztről van szó. Valós felhasználásnál más lenne a képlet, sokkal kisebb lenne a CPU terhelés. Abban biztos vagyok, hogy ha ma veszel egy bármilyen i7-et (2gen+), akkor azzal a mostani konzolgeneráció végéig elvagy. Ezért is írtam imént, hogy ha játékra kell, akkor az aktuális legolcsóbb i7 is tökéletes választás, nem kell álmodozni a több, mint félmilliós CPU-ról, mert azzal sem leszel előbbre. (Persze ez is csak addig igaz, ha nem beszélünk itt 2-4 kártyás CF/SLI rendszerekről...)
Biztos, hogy nincs nagy terhelés ezeken a komoly CPU-kon, hiszen még nekem sincs 20-30%-nál nagyobb. Pár hete a 980Ti-vel sem ment sehol 80% fölé, átlag 60 körül megállt FHD felbontáson. Persze nem csináltam komoly tesztet, csak néhány játék alatt megindítottam fullra húzva a grafikát és szemre néztem a számokat, nem loggoltam és elemeztem...
Mondjuk a witcherben a hair works nagyon ott volt, amit ugye a saját kártyámmal nem élvezhetek. Nagyon erős érv volt az Nvidia mellett, de ez már egy másik téma.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csuz-li:Igen ahol már a tübbi CPU-nál sincs limit, ott már elég rendesen felzárkóznak, de azért az erő tartalék az ott van ám rendesen. Csak az enyémről tudok példát venni, hogy lehet ugyan annyi Fps-t tud produkálni FHD-ban egy I7 4790k mint az én I7 5820K-m de míg annál 50-60% a terhelés nálam meg 15-20% és azért az sem mindegy hogy egy ilyen drága CPU előre láthatólag mennyi időre lesz elég. Gondolom a 6950X meg valami nagyon pofátlanul nevetséges terhelése lehet szerintem olyan 5-8% körül már az enyémből kiindulva.😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
A 6950x tényleg egy autó ára. Mondjuk a teljesítménye is ott van. Viszont megnyugtató, hogy ha játékra kell a gép, akkor nem kell erről álmodozni, jóval olcsóbb, emberi árban kapható i7 is elég ugyan ahhoz az eredményhez.
https://prohardver.hu/dl/cnt/2016-07/129492/i7-6950x_tombr.pnghttps://prohardver.hu/dl/cnt/2016-07/129492/i7-6950x_grid2.png
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
Jelenleg csak i7-6850X van.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Akkor az lehet hogy majd csak lesz de már nem egy vagy két helyen olvastam róla.😀

Így akkor bocs! Akkor tényleg a jelenlegi zászlóshajó az I7 6950X.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Mediziner Troll:
" (Csak így zárójelben megjegyzem, hogy én is autós példával éljek: a Porsche sem viccből drága... nem sok olyan gyártó van rajta kívül, amelyik millió km-eket tesztel szélsőséges-pl. sivatagi+sarkköri- körülmények között)"
Pl.: Audi
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Nekünk sokáig sokféle amd procival szerelt gép volt itthon. De Mára már csak egy maradt egy kis nosztalgiából és hogy ne legyek kikiáltva Intel imádónak 😃
Viccet félretéve. Nekem nincs gondom az amdvel de sokkal jobban kedvelem az intel megoldásait legyen szó desktop vagy mobil szegmensről. A legfontosabb szempont pl. nálam az áramfogyasztás. Mielőtt mindenki jön a "szokásossal" nem a villanyszáma kifizetése okoz gondot mert ha kiszámoljuk a többletet , elhanyagolható. Én a nagyon csendes és hűvös gépeket preferálom és minél kisebb a TDP-je annál kevésbé melegszik egy processzor. Amúgy meg mindenki úgy is olyat vesz amit szeretne vagy amire pénze van.
Szép napot !
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: az intel oldalán nem találtam egyenlőre olyat...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Louis: Egyet értek veled. Én kb 20 évig használtam AMD CPU-t tavaly ősszel raktam össze ezt a configot amim most van és játék alatt sem megy feljebb 35-40 foknál a CPU nyáron, télen meg már a "hitetleneknek" raktam ki képet is játék alatt 27 fok volt a CPU persze víz hűtéssel. Pedig egy GTX 980 Ti-t szolgál ki.

Persze hogy azt hoztam fel de ez csak size kolléga kijavítása volt a zászlós hajó kategóriáról.😀
0
0
0
0
Louis Cyphre avatar
Akkor had röfögjek én is bele a témába, mint olyan aki kb 1 hónapja váltott. Óvatos voltam, csak egy i5-öt vetem kezdetnek, hogy lássam a különbségeket, azelőtt egy FX-6350- nem annyira boldog tulaja voltam.
Szal nem is i7-ról beszélünk, de az i5-öm szinte mindenben szarrá alázza a-nem az én régi proccomat, de a 8 magos AMD "csodát".. Nos, a játékaim, átlag 10-20 FPS-el gyorsultak, és a stabilitás sem mindegy, nincsenek olyan mértékű FPS droppok, GTA5-nél pl, a stabil 60 FPS-t játszva hozza, na jó néha leesik 58 FPS-re😀 videó tömörítés, kódolás, RAR-ozás észrevehetően gyorsabb, jóval kevesebb fogyasztás mellett. Objektív leszek azért, bizonyos netes oldalak-a sok izgő-mozgó flash animációkkal-ezek minimálisan gyorsabbak voltak az AMD-men, meg valamint üresjáratban hangyánival kevesebb %-t volt, node, itt egy 4 magost hasonlítunk 6-8 magoshoz, szal ez természetes, részemről inkább a játékok fussanak stabilan.
És hogy drágább, hát, a minőséget meg kell fizetni más területen is, egy kínai boltos cipó sem lesz Adidas, soha.😀
A költségeket azért ha megnézzük, elsőre drágább az Intel, DE: AMD procc esetén számítsd bele, hogy a gyári hűtő az kuka rögtön, egy átlag toronyhűtő 10-15 ezer, és már ott vagyunk egy i5 áránál. (Mondjuk én vettem az Intelre is külön hűtőt-hja, az AMD-s beidegződés, de a gyári hűtő is messze jobb, mint az AMD-nél, nem érzed magad úgy, mintha egy kemence mellett ülnél.)
De nem fogom az AMD-t fikázni közel 10 évet használtam, de találóan egy informatikus ismerősöm mondta:
Az AMD nem rossz, sőt, de olyan mint egy Ferrari, amibe elfelejtettek kormányt rakni.
Mindenesetre a jobb teljesítmény mellet élvezem azt is, hogy nyáron is nyugodtan játszhatok, netezhetek, az AMD-s gépeim ilyenkor általában kényszerpihenőn voltak, kb őszig. Arról nem is beszélve, hogy gépigényeket böngészve az i5 mai napig ott van, AMD fronton meg már fél éve 8 magos a minimum rendszerigény, azaz, ha Intelt veszel, abban biztos lehetsz, pá évig bírja a strapát, AMD-nél ez az idő nagyjából 1 év, akor melyik is éri meg jobban hosszútávon?

Zoli73: ez igaz, de egy tervezésre, komoly munkára való procit, ne hasonlítsunk egy gamer procchoz, ebben a kategóriában nem mellesleg azért az AMD is megkéri az árát. Átlagban egy i3 a mai napig elég játékhoz, és azért az nem 700 ezer ropi, de az i7-sem 700-nál kezdődik, pont egy legfelső kategóriást hoztál fel példaként.😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Nézz egy kicsit jobban utánna van ott 6960X is.

Szerk.: De igen az I7 6950X 10 mag 20 szál és 25 MB L3 és olyan 600.000 Ft.
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: egy számot korrigálnék: 6950X.... 😃 10mag 20 szál, konkurencia nincs...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nem ígértem, hogy totál naprakész leszek. 😜 Az mondjuk durva, még viccnek is. Én autót veszek annyiért nem processzort.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
size83: Ezt most rosszul tudod a 6XXX-es széri zászlós hajója az I7 6960X ami úgy 700.000 magyar forint. Egyébként jól irtad azért adhatja ennyiért mert megteheti, és miért? Mert mincs konkurencia abban a szegmensben, tehát nincs piaci verseny helyzet. Ezért annyit kér a termékéért amennyit nem szégyel.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Teljesen újat mondtál, eddig valamiért sosem jutott el hozzám ilyesmiről semmiféle kimutatás, igaz valamiért ezzel soha nem is foglalkoztam.
De játsszunk kicsit... Lehet az AMD-nél meg 12x annyit költenek a dolgozói prémiumokra. Kit érdekel mitől drága? 😃 Egyébként globálisan kb kétharmadát uralhatja az intel csak a processzorpiacnak, rohadtul belefér neki 12x es szorzó a büdzsére. (systemrequirementslab on pl a tesztelt konfigok háromnegyede intel) Nincs túlárazva? Vegyük a zászlóshajókat.: I7 6900K 350 darab jó magyar ezres. AMD oldalon FX 9590 65 ezer forint. (De még a 6700K is száz rongy felett van, az is a duplája.) Az intel túl van árazva, és csakis azért, mert piacvezetőként megteheti. Lehet ezt sok mindennel magyarázni, kutatás-fejlesztéssel, valutaárfolyamokkal, furcsa és váratlan bolygóegyüttállással, de felesleges. Tudod, mindennek annyi az ára amennyiért megveszik. Ha az AMD lenne a piacvezető hidd el nem kerülne 350000 forintba a csúcs kórájhét. Ma már presztízs intel procit nvidia vga-t venni és amíg ez így van igenis túl lesz árazva. Ugyanaz a sztori, mint a "zájfonnal". Ugyanazokkal vagy jobb paraméterekkel veszel fele annyiért telefont, csak nincs alma rajta. Amig kitejelik érte a százezreket nem fogják olcsón adni. Én sem adnám olcsón ha az enyém lenne. 😀 Tudom én hogy meg kell fizetni a tesztelést/fejlesztést/gyártást/minőséget, de azért az intel tényleg el van szállva. Mondom ezt úgy hogy egy amd sempron és egy-két fx kivételével világ életemben intelem volt...
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Ebben viszont Mediziner Troll-nak teljesen igaza van!
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
size83:
"Túl vannak árazva az intel procik."
Az intel többször annyit költ kutatás és fejlesztésre mint az AMD és az Nvidia együttvéve.
E szerint a cikk szerint 12-szer annyit mint az AMD, és 9-szer annyit mint az NV.
[LINK]
Ha innen nézem nem az intel cuccok vannak túlárazva, hanem a GPU-k.

(Csak így zárójelben megjegyzem, hogy én is autós példával éljek: a Porsche sem viccből drága... nem sok olyan gyártó van rajta kívül, amelyik millió km-eket tesztel szélsőséges-pl. sivatagi+sarkköri- körülmények között)
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Piero: Nálam Aida sterss teszt alatt motatott annyit 4.5Ghz-en.
0
0
0
0
Puffin avatar
Zoli73: prime95 alatt a 4790K némi tunigal is bekap annyit! 😃
0
0
0
0
SuperPuma avatar
V10es motornál is elvégre a fogyasztást nem 100km-ként adják meg, hanem gázfröccsben 😊
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok! A fogyasztásról meg csak annyit, hogy az én I7 5820-am is tud enni 30 wattot meg láttam már tőle 180 watt fogyasztást is csak tuning kérdése tehát nem csak az AMD tud fogyasztani. Egyértelmű ahol teljesítmény van és azért az 5820 nál van, ott fogyasztásnak is kell lennie.😀
0
0
0
0
bassus16 avatar
A fogyasztásról volt szó szerintem belefért.
Viszont ezzel nem fikázni akartam a kártyádat. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
bassus16: az AMD kártyát ne keverjük bele ebbe a vitába.... 😆
Én nem szeretem az Nvidiát de nem fikázom... NA... 😆
0
0
0
0