a ram az így összesen 8gb lesz, ami az igényeidnek bőven elég, a hdd-k is maradhatnak, mivel az ssd mellett úgyis csak adattárolásra fognak kelleni ezután. a ház meg ha nem valami totál zárt doboz, akkor az is maradhat, de 10k körül már van korrekt az is...
Üdv, az eszközeim közt van egy "Másodlagos PC" nevű gép. https://gepigeny.hu/user/twist/eszkozok/174982
Ezt szeretném felújítani, hogy tűrhető minőségben lehessen játszani rajta a mai játékokkal is (Overwatch, HotS, Starcraft és ilyesmik). Van valakinek ötlete, tanácsa, hogy lenne érdemes, persze a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban?
Bronsonnak igaza van én sem processzort cserélnék, hanem húznék rajta egy keveset és melléraknék egy erős Vga-t 120-ból simán belefér egy erős táp gyors ssd jó proci hűtő Stb...
Nekem ez volna az elképzelésem:
szerintem meg pont hogy új vga-ra van szükséged, mintsem új procira, 4,2ghz-en az kiszolgál sokkal jobb kártyákat is... én a helyedben mást frissítenék. egy ssd, egy jobb hűtő (mivel járatod te azt a procit 4,2-őn?? ) egy pofás ház, stabil táp és egy jobb vga hatalmasat dobna, nem procit cserélnék, az tuti.
Mediziner Troll: Köszi a segítséget, igen kell gépház is de 10 ezer forintot ha kell még hozzá tudok tenni a lényeg hogy egy darabig nem akarok hozzányúlni. Nekem nem hiszem hogy szükségem lenne DDR4-re mivel MOBA -hoz nem kell nagy gép, de azért szeretnék egy stabil rendszert, mivel ha meg tetszik egy játék ne legyen akadály kipróbálni full graf nekem meg nem lényeg... 😀
Memória 8 GB DDR3-as, akkor DDR4-et vagy DDR3L-et igénylő skylake 6600 nem lesz passzentos... abban az esetben RAMot is cserélnie kell.
Szóval ha új, akkor maradtunk a 1150-es tokozásnál. Ebbe a keretbe normális (ez kinek mit jelent) alaplappal i7-et nem látom megvalósíthatónak. H81-es belépő lappall esetleg befér a keretbe, de én abba i7-et nem tennék.
MSI Z97 GAMING 3 alaplap: 33 773 Ft
I5-4590: 58 187 Ft
EVGA 550 W G2 supernova 7 év garanciával: 28 791 Ft
össz.: 120,751 Ft
Később ha cseréled a CPU-t K-s i5, i7 bármi mehet bele az alaplapba a 1150-es tokozásból, és tápot jó darabig nem kell cserélned, Titan x-eken kívül összes egykártyás rendszert bírja.
Vagy szétnézel a használt piacon k-s i5 után.
Ha gépházat is cserélni akarsz akkor ezekből még lejjebb kell engedni :/
Jól szellőző gépházak 10-12 ezerről indulnak, ami ennél olcsóbb abba is mire megveszed a ventiket ugyanott vagy. Ekkor le kell faragni a tápból, pl FSP raider 550-re az 19-20 ezer csak, és i5-4460-ra, úgy már befér egy gépház is. Azzal együtt gondolod?
Sziasztok!
Szeretném felújítani meglévő számítógépem ami azt illeti a videókártyán, memórián, HDD-n kívül mindent. A kártya egy ASUS R7265-DC2-2GD5 R7 265 2GB GDDR5 PCIE ezen mostanában nem szeretnék változtatni mivel még elég friss szerzemény. Memória pedig 8 GB ddr3-mas.
100-120 ezer forintom lenne az egészre. Jó lenne legalább egy i5-ös proci bele.
Drassler: nekem r9 380-am van 4GB-al és nálam minden játékban bele is kap a 2GB feletti részbe FHD felbontáson, szóval kell az nekik, függetlenül attól, hogy melyiket választod.
drassler nekem is akkora a 7 éves monitorom eredeti felbontása, de ha megveszed az 380/960-at te is fel tudod majd tolni fhd-re...
egyedül én haszálom a virtuális felbontást? 😃
Ilyen lesz a gép
-Amd FX 8320+Thermalright true spirit 120mm
-ASROCK Extreme 3 R2.0
-Asus Nvidia GeForce GTX760 OC 2GB DDR5 256bit
-4 gb ram
-60 gb ssd, 1tb seagate hdd
-Sirtec High Power 80+ 500watt
-Segotep SG-Z2 ház
-Samsung 21.5" Full HD S22B150 monitor
Drassler:
Ez attól is függ hogy mi az amit futtatni akarsz. Egy nagyobb étvágyú játék (pl.: AC-k, Rise of the tomb raider, quantum break hogy csak a klasszikus példákat említsem) a "kisebb" kártyákat 720p-900p körül is képesek megf*ngatni. Gamer gépbe R7 370 és GTX 950 alá már egy ideje nem mennék, de mivel újabban a 2 GB VRAM kezd kevésnek bizonyulni, így már a 4GB-os R9 380, 380X vagy GTX 960-ról indulnék (és innen már csak felfele vezet az út). Pár ezret még megfoghatsz ha sima R9 380-ra lépsz vissza, Sapphire vagy szintén Gigabyte elég olcsók már, de csak 4gb-al vedd meg. Vagy GTX 960, 60-65 ezerért azt is találsz, de az a 380x erősebb.
Drassler:
Egy 10-essel nem akarod megtolni a keretet? Kb. 140-ből ez jó lenne szerintem:
ALAP: Gigabyte GA-B85M-D3H-A 17 682 Ft
CPU: i5-4460 50 035 Ft
VGA: Gigabyte R9 380X 70 250 Ft
Összesen: 137 967 Ft + szállítás.
DDR3-as ramok miatt én hanyagolnám a 1151-es tokozást, oda vagy DDR4 vagy DDR3L kell.
Vagy csinálhatsz még olyat hogy inkább i3-4170, és akkor drágább alaplappal beférsz 130-ba. Vagy használt piac.
Tápegység milyen am.?
Az is egy eshetőség, lehet van akinek megéri az felárat a gyári plusz MHz. Később meg cibálja esetleg, bár nagyon extrém körülmények kellenek ahhoz, hogy egy alap i7 kevés legyen játékhoz. Ha jól bogozom ki a kommentekből, akkor játszani akar, bikázni pedig nem. Ez alapján pedig évekig elég lesz neki egy alap i7. Ahhoz meg lehet hogy tényleg elég egy szerényebb hűtő is.
No látod, azt nem tudtam hogy a BOX is hűtő nélkül érkezik. Hát általában azért vesznek K-s procit, mert szeretnék megbikázni, oda meg kell azért egy normális hűtő. Ha meg alapon akarja használni valaki, oda meg elég a sima verziója is a processzornak.
gibdj: Nincs hozzá hűtő gyárilag... A háromezres meg tökéletesen megfelelő. Mi a bajod azzal a hűtővel? A hűtésteljesítménye elegendő, a hangja kisebb, mint a gyári Intel hűtőké. Mi kell még?
tibi nekem is egy kb 7éves 1440x900 monitorom van de fel lehet tolni fhd-ra vsr-rel(nálad dsr) ha kevésbé megterhelővel tolod vagy mint említetted neked se kell a 60 elég a 30, akkor fel teheted magasabbra a felbontást(ha látod/bejön a külömbségSpoiler!
Mediziner Troll: Hát 90w-os TDP-hez már 2-3 e Ft-ért egész jó hűtőt lehet kapni, szóval ez azért nem olyan nagy gond. Persze figyelni kell rá, hogy az ember megrendelje, de ennyi. pl.: [LINK]
i7-6700K? Ahhoz nem jár gyári hűtő, az még plus költség. Közeledünk a 350 ezerhez 😀
Ha kicseréled az alaplapot valami másra, figyelj oda hogy DDR4-es legyen.
Azért azt se felejtsük el, hogy ezeknek az i7eknek van turbo boostjuk. Az enyém is 3,4Ghz viszont 3,9en megy. ott van az i7 6700 is 3,4Ghz viszont turboval pont 4Ghz-et lehet belőle kihozni. Tehát ha pl a 4Ghz itt a cél, azt ellehet érni egy 3,4 Ghzes i7el 😀
tibi458: 'K'-s is mehet 'H'-s alaplapba, csak nem fogod tudni húzni, de gondolom nem is akarod. A 4Ghz meg mindig jobb, mint a 3,4, de ha nekem elég az AMD 4 Ghz-e mindenre, nem hinném, hogy a 3,4 kevés lenne egy i7-nek. Persze jobb a 4, de csak ezért nem érdemes költeni, ha viszont nem gond a különbözet, értelem szerűen jobb választás.
Az hogy 3,4 vagy 4 GHz még az i7 nél sem elhanyagolható szerintem, mivel tudomásom szerint az Intel procik egy magon majdnem azt, vagy azt a GHz-et tudják leadni mint ami meg is van adva neki.
Egyetértek csuz-li-val, most jó választás a 970, később pedig miután megjelentek az új vga-k(geforce 1000, radeon 400), az újdonság varázsa elmúlt, és az áraik is ezt tükrözik, megjelent több dx12-es játék, és a fejlesztőknek is jobban megy a portolás, kirajzolódik a kép hogy mit érdemes venni következőnek.
VGA csere meg tényleg elég fájdalommentes, és "időtálló" megoldás pedig a 2évente csere(értsd 2-3 év múlva egy 970-nek megfelelő árú vga jobb lesz mintha továbbra is egy 980-at használnál).
Én is arra szavaznék mint csuz-li, i7 és 970, olyan felbontáson mint a tiéd mindenre elég, még évekig pláne ha nem is feltétlen célod a fix 60fps. Nem éri meg a 980 az 50ezres felárát, annyival időt állóbb sem lesz mint a 970es, főleg ha most bejönnek az új VGA-k nyáron, sok minden átalakulhat. Talán érdemes lenne azt is kivárni, főleg ha ekkora kereted van rá, persze attól függően mennyire sürgős a gép.
Hát hogy gondoltam hogyha nem k-ás a proci attól mehetne-e ilyen alaplaban.vagy esetleg valami baj lenne..Egyébként ugye az alaplapnak a procihoz 8tű megy és nekem csak 4 tűs ami van a táphoz ès az baj ha pl csak 4 tűset teszek bele nem lesz baja?
tibi458: Az idő és az új játékok mindig egy érdekes kérdés. Említetted, hogy kicsit többet ráköltve vennél egy i7 + 980 párost. Amit én tennék az az, hogy most megvenném a 970-et. A monitorodhoz az is bőven elég. Az i7 jó választás a nyolc szál miatt, ami már elég régóta szeretnek a játékok. VGA-t meg ~2 évente amúgy is cserélni érdemes, mert leginkább kinézetben, tehát VGA igényben nőnek a játékok gépigényei. És VGA-t a legegyszerűbb cserélni. (persze a CPU csere sem egy rakétatudomány..) Tehát egy i7 + 970-el már most megkapod a csúcsot a monitorod felbontásához, ami egy-két évig még biztosan elegendő lesz, később meg lehet venni másik VGA-t és nagyobb monitort, de akkor már az új, dx12-re jobban felkészített VGA szériából választva.
Amúgy én is gigabyte (vagy MSI) kártyákat javasolnék, mint showtekk.
GTA V nálam, ha az Advanced Graphics (Long Distance Shadow csuszka stb) levesszük mind, illetve a Grass Qualityt is és msaa 2xesen hagyom meg a reflection qualityt is azon kivül minden mehet maxra, tartja a 60fpst, ha neked nincs FHD-d akkor végképp nem lesz gond a 970el sem. Mint írtam ha gondolod írok beszámolót mennyivel nőttek az fpseim, mik a tapasztalatok, hétvégén már meg lesz a 980am, kiváncsi leszek én is mennyivel tud többet.
Jó, hogy megemlíted a GTa 5-öt, az minden nap fog menni a gépen 😀
Igazából annyi mázlim van még, hogy csak 1440-x900-as a monitorom, tehát nem kell bírnia a full HD-t se a gépnek.
Meg a 60 fps-t se várom el annyira, inkább a high, és ultra beállításokat, hogy szép legyen a game. Nehéz kérdés nagyon ez a 970 vagy 980, főleg ugye az idő és az új játékok miatt.
tibi: Én most fogok váltani GTX 970ről (másfél éve van meg) egy GTX 980ra mert sikerült kedvező üzletet kötnöm amiben megérte a váltás, ha gondolod letudom írni a tapasztaltaimat akár privátban is, hogy mekkora teljesítménynövekedést értem el. Amúgy én megvoltam elégedve a 970el, mondhatni semmi sem fogott ki rajta FHD-n szinte minden maxon, persze nyílván pl GTA V-ben sok csilivilit azért vissza kellett venni, de azok nem is befolyásolták a grafikát sem, vagypl Witcher 3 is megy ultrán 60FPS-el csak a hairworskot kell offolni.. 😀 vagy mondhatnám az AC-ket mint a szarul optimalizált Unity vagy Syndicate, mind2 megy ultrán 60fpsel csak az élsimítást FXAA-n kell hagyni, meg max az árnyékot Highra tenni nem Ultrára, de az tény amit te is írtál, hogy azért egy 980as időtállóbb mint egy 970es, főleg ha valakinél tényleg jelentkezik ez a 3,5 +0,5 VRAM-os probléma. (Én ezt nem tapasztaltam 1x sem, de sokan panaszkodtak rá.) Az meg egy más kérdés, ami miatt én régen is a 970 mellett döntöttem, hogy amennyivel jobb teljesítményt nyújt a 980, annál jóval jóval drágább is, szóval a felárát nem biztos, hogy megéri..
Ja és még 1 dolog, tapasztalatból és sok sok utánajárás után mondom, hogy ne ASUSt vegyél, hanem Gigabytetot, persze csakis a G1 Gaming verziót. Anno én is ASUS párti voltam ASUS 970et is akartam venni, de lebeszéltek róla és nem bántam meg. a G1 Gamingnek van alapból is a legmagasabb órajele és a hűtése is a legjobb a WindForce 3al. Teljesen halk és tökéletesen hűt és az oldalán még a windforce felirat is világít 😜 De persze nyílván az ASUS-sal sem lősz mellé ha neked az a kedvenced továbbra is. 😀
[LINK]
https://gepigeny.hu/user/twist/eszkozok/174982
Ezt szeretném felújítani, hogy tűrhető minőségben lehessen játszani rajta a mai játékokkal is (Overwatch, HotS, Starcraft és ilyesmik). Van valakinek ötlete, tanácsa, hogy lenne érdemes, persze a lehetőségekhez mérten a legolcsóbban?
Nekem ez volna az elképzelésem:
[LINK]
Szóval ha új, akkor maradtunk a 1150-es tokozásnál. Ebbe a keretbe normális (ez kinek mit jelent) alaplappal i7-et nem látom megvalósíthatónak. H81-es belépő lappall esetleg befér a keretbe, de én abba i7-et nem tennék.
MSI Z97 GAMING 3 alaplap: 33 773 Ft
I5-4590: 58 187 Ft
EVGA 550 W G2 supernova 7 év garanciával: 28 791 Ft
össz.: 120,751 Ft
Később ha cseréled a CPU-t K-s i5, i7 bármi mehet bele az alaplapba a 1150-es tokozásból, és tápot jó darabig nem kell cserélned, Titan x-eken kívül összes egykártyás rendszert bírja.
Vagy szétnézel a használt piacon k-s i5 után.
Ha gépházat is cserélni akarsz akkor ezekből még lejjebb kell engedni :/
Jól szellőző gépházak 10-12 ezerről indulnak, ami ennél olcsóbb abba is mire megveszed a ventiket ugyanott vagy. Ekkor le kell faragni a tápból, pl FSP raider 550-re az 19-20 ezer csak, és i5-4460-ra, úgy már befér egy gépház is. Azzal együtt gondolod?
Szeretném felújítani meglévő számítógépem ami azt illeti a videókártyán, memórián, HDD-n kívül mindent. A kártya egy ASUS R7265-DC2-2GD5 R7 265 2GB GDDR5 PCIE ezen mostanában nem szeretnék változtatni mivel még elég friss szerzemény. Memória pedig 8 GB ddr3-mas.
100-120 ezer forintom lenne az egészre. Jó lenne legalább egy i5-ös proci bele.
egyedül én haszálom a virtuális felbontást? 😃
RAM: Kingston HyperX Predator 2x4GB 1600MHz
Proci: Intel i5-4670K
GTX 960 (2GB vagy 4GB)
Ez lesz a gép amit összerakok a hónapban.
Vélemények, változtassak valamin?
[LINK]
-Amd FX 8320+Thermalright true spirit 120mm
-ASROCK Extreme 3 R2.0
-Asus Nvidia GeForce GTX760 OC 2GB DDR5 256bit
-4 gb ram
-60 gb ssd, 1tb seagate hdd
-Sirtec High Power 80+ 500watt
-Segotep SG-Z2 ház
-Samsung 21.5" Full HD S22B150 monitor
Ez attól is függ hogy mi az amit futtatni akarsz. Egy nagyobb étvágyú játék (pl.: AC-k, Rise of the tomb raider, quantum break hogy csak a klasszikus példákat említsem) a "kisebb" kártyákat 720p-900p körül is képesek megf*ngatni. Gamer gépbe R7 370 és GTX 950 alá már egy ideje nem mennék, de mivel újabban a 2 GB VRAM kezd kevésnek bizonyulni, így már a 4GB-os R9 380, 380X vagy GTX 960-ról indulnék (és innen már csak felfele vezet az út). Pár ezret még megfoghatsz ha sima R9 380-ra lépsz vissza, Sapphire vagy szintén Gigabyte elég olcsók már, de csak 4gb-al vedd meg. Vagy GTX 960, 60-65 ezerért azt is találsz, de az a 380x erősebb.
KRZT963:
Hello
Persze, simán. Milyen lesz a gép?
Egy fx 8320 egy asus gtx 760 2gb társaságában jól működne?
Egy 10-essel nem akarod megtolni a keretet? Kb. 140-ből ez jó lenne szerintem:
ALAP: Gigabyte GA-B85M-D3H-A 17 682 Ft
CPU: i5-4460 50 035 Ft
VGA: Gigabyte R9 380X 70 250 Ft
Összesen: 137 967 Ft + szállítás.
DDR3-as ramok miatt én hanyagolnám a 1151-es tokozást, oda vagy DDR4 vagy DDR3L kell.
Vagy csinálhatsz még olyat hogy inkább i3-4170, és akkor drágább alaplappal beférsz 130-ba. Vagy használt piac.
Tápegység milyen am.?
Az is egy eshetőség, lehet van akinek megéri az felárat a gyári plusz MHz. Később meg cibálja esetleg, bár nagyon extrém körülmények kellenek ahhoz, hogy egy alap i7 kevés legyen játékhoz. Ha jól bogozom ki a kommentekből, akkor játszani akar, bikázni pedig nem. Ez alapján pedig évekig elég lesz neki egy alap i7. Ahhoz meg lehet hogy tényleg elég egy szerényebb hűtő is.
No látod, azt nem tudtam hogy a BOX is hűtő nélkül érkezik. Hát általában azért vesznek K-s procit, mert szeretnék megbikázni, oda meg kell azért egy normális hűtő. Ha meg alapon akarja használni valaki, oda meg elég a sima verziója is a processzornak.
az i5-ösnél 40 ezerrel több az a k-s i7, plus 2-3 ezer CPU hűtő az 42-43 ezer forint többlet. Nekem az már gond, bár nem az én pénzem.
Ha kicseréled az alaplapot valami másra, figyelj oda hogy DDR4-es legyen.
Valószínű, hogy i7 lesz, szerintem az 1151-es, 4 ghz-es, és egy gigabyte g1 gaming gtx 970.
júni
Amik kijönnek új kártyák majd, azok meg még horror árban lesznek úgyis. 1 linket tudnátok küldeni ezekről az új kártyákról, és a megjelenésről?
Ha i7-re esik a választásom, akkor 3,4 GHZ vagy 4? 😀
És a 60 fps igazából azért nem fontos annyira, mert a 30 is szaggatásmentes.
https://www.youtube.com/watch?v=DbQw7npImww
Gigabyte G1 Gaming GTX 970 - elég meggyőző 😀
VGA csere meg tényleg elég fájdalommentes, és "időtálló" megoldás pedig a 2évente csere(értsd 2-3 év múlva egy 970-nek megfelelő árú vga jobb lesz mintha továbbra is egy 980-at használnál).
Amúgy én is gigabyte (vagy MSI) kártyákat javasolnék, mint showtekk.
Igazából annyi mázlim van még, hogy csak 1440-x900-as a monitorom, tehát nem kell bírnia a full HD-t se a gépnek.
Meg a 60 fps-t se várom el annyira, inkább a high, és ultra beállításokat, hogy szép legyen a game. Nehéz kérdés nagyon ez a 970 vagy 980, főleg ugye az idő és az új játékok miatt.
Ja és még 1 dolog, tapasztalatból és sok sok utánajárás után mondom, hogy ne ASUSt vegyél, hanem Gigabytetot, persze csakis a G1 Gaming verziót. Anno én is ASUS párti voltam ASUS 970et is akartam venni, de lebeszéltek róla és nem bántam meg. a G1 Gamingnek van alapból is a legmagasabb órajele és a hűtése is a legjobb a WindForce 3al. Teljesen halk és tökéletesen hűt és az oldalán még a windforce felirat is világít 😜 De persze nyílván az ASUS-sal sem lősz mellé ha neked az a kedvenced továbbra is. 😀