csuz-li: Valahogy így néz ki az ő MacBook Air laptopjának monitora is:
Kb. 2-3 hónapos lehet elvileg, a legújabb Air-t használja/használta.
A monitornak lett baja, nem a külső borításnak vagy a billentyűzet körüli fémnek, szóval a borításnak. 😃
A kinézetéből gondolta, hogy beázott, illetve, magától a tisztítófolyadéktól.
Most vitték Pestre nemrég megjavíttatni.
ErzsikeTurika: Ha beázott, arra semmi esetben sem vonatkozik a garancia.
A leírás alapján az sem egyértelmű nekem, hogy a monitor, vagy a borítása színeződött el. Ha a borítás, akkor az nem oylan nagy baj. Én jártam így már billentyűzettel, ami fekete volt és kifehéredett a tisztító folyadéktól (tanulság: ebből sem jó az olcsó!). Ha úgy gondolod, hogy beázott, akkor alaposan fújd ki a billentyűzetet és várj vele egy-két napot, az alatt biztosan kiszárad. Amilyen meleg van, egy is elég. Ha a monitorral van gond, az már más tészta. Ha megmarad az elszíneződés, akkor monitorcsere.
Egyébként mennyi tisztítófolyadékot rakott rá, hogy azt gondolja beázott?
Sziasztok! 😀
Egyik ismerősöm tisztítófolyadékkal törölte át Apple MacBook Air laptopját, amikor is beázott enyhén, vagy nem tudjuk, a bal kávától egy 5-7 cm-es függőleges, minden színben álló csíkok keletkeztek.
Most kissé megijedt, s gondoltam itt segítséget találhatunk. Főleg azért is fél, mert most nincs semmije amin dolgozhatna a munkájához.
Valami esély megjavítani otthon?
Vagy el kellene vinni szervízbe?
Garanciálisan meg tudják csinálni?
Sziasztok! Van egy ASUS M5A99FX Pro R2.0 alaplapom.
Frissítettem a BIOS-t a legújabb verzióra.
(Eltérő ram-ok vannak a gépben)
Mindegyik megy kivéve 1-et (2GB 1333MHz Kingmax).
Hiába látja a ramot a gép nem tudja használni.
BIOS frissítés előtt működött.
Csak Az origin nel van ez? Ha elszúrtad a pasztázást egyszerűen túlmelegszik a proci és ezért van olyan hatalmas teljesítmény igény. Probald mar ki valami komolyabb játékkal
sziasztok olyan problémám lenne hogy amikor bekapcsolom a gépet és elinditom az origint akkor 95-99 %-ra felmegy a processzorom kihasználatsága nem tudom mi lehet a baj eddig nem volt semmi de igy a játékot sem inditja el ami origines mi lehet a baj tegnap tettem pasztát a procira de nem jó valamiért felpattan akkor is mi lehet a baj köszönöm
felcser: Nyilvánvaló, proci vagy ram.. esetleg még VGA, bár szerintem akkor indulna.
Mi után történt ez?
Alaplapi csipogó mit csipog? Egy ramot hagyj benne, próbáld ki, ha nem, rakj be másik ramot. Ha egyik rammal sem indul akkor szerintem proci, nem hiszem hogy minden ram egyszerre halt meg. Bár kitudja..
felcser512 Nem lehet, hogy túlmelegszik a processzor? Még az is lehet, hogy a processzoron elgörbültek a tüskék. Nekem a régebbi gépemnél volt ez, hogy bekapcsoltam aztán egy kis idő után ki is kapcsolt.
sziasztok , hatalmas problémám van ! minden tudásotokra szükség lesz ! 😜
szoval a gép bekapcsolás után pár mp és kikapcsol , ez a jelenség , táp ra gyanakodtam , táp csere után nemszünt meg a problem , marad az alaplap , alaplap csere után sem szünt meg ..cseréltem HDD , + a kábeleket , már mindent kicseréltem a gépbe kivéve ramot meg procit , biosba be se tudok lépni mert addig el se jutok . gépház powergombal se lehet gond , mert ha csavarhuzoval inditok , akkor is ez van ... valami ötlet srácok ?
Üdv! Olyan gondom van, hogy az alaplapi hangkártyám alig ad jelet, jobb oldalon semmit. Ha pci hangkártyát teszek bele, akkor az ad jelet a jobb csatornán, de torzat. Annyira nem lehetek peches, hogy mindkét hangkártya rossz. Ha fejhallgatót dugok közvetlen a hangkártyába, akkor is ez a jelenség mindkét hangkártyánál. Remélem van valami megoldás mert monóba nem az igazi :/
tamas3791
Én is jártam így egy gt430-al passzív volt a kicsike.. Bejött a kép kb 30 másopercre, utána kikapcsolt. Újra pasztáztam, meg minden, de addigra már csak csíkosan jött be a kép. NEkem akkor azt mondták többen, hogy megsült a vga. Az, hogy neked is lekapcsol, szerintem annak a jele, mert nekem is így kezdte.
Hali
Az a gond hogy ha VGA-ra dugom a monitort akkor elindul de aztán elsötétül a kép. Mikor Alaplapra teszem akkor normálisan fut. Na de az a gáz hogy egyik napról a másikra történt ez. Kuka a videókártya?
nem jó a hotmailhoz tartozó másodlagos emailem már megszünt... meg úgy nehéz volt bejelentkezni másik gépról hogy tudtam a jelszómat... valami 30 napos zárlatot kapott és csak azután tudtam belépni... szóval még próbálkoznék azzal a chrommal 😜
a gépet visszaállítottam ... viszont buktam a chrome jelszavaimat, valakinek van ötlete hogy lehet vissza szerezni a jelszavaim? meg van a teljes felhasználó mappám...
Nem tudom, mert natur procival jó volt. Volt apus procim régen, ott stim volt minden, igaz nem a jelenlegi lappal, de így hogy nem látom a biost durva...... lehet vissza küldöm az aput....
Próbálk meg biost drissiteni,bár ha nemjön be,v nem látod,akkor nehéz lesz...😆 Próbáld meg ha tudod másik procival jelentkezik e ez a probléma,ha nem,akkor frissitsd a biost.
Maradt 4GB ramom és vettem egy AMD A4 4000-apus procit. Így meg oldottam a VGA-t is, a lapom támogatja az aput. A probléma az, hogy a biosba nem tudok belépni, magyarán meg se jelenik. Fekete képernyő végig amíg az asztalt nem töltibe, de a monitor ledje végig zölden világít magyarán kéne képnek lenni. Csak az asztal betöltésénél van kép, addig fekete minden, még a windowsos jelet se látom (win7em van.) Újra telepítettem a gépet, de úgy hogy emlékszek hogy mit kel nyomnom, vakon nyomkodom a gépet, emlékszek mit kell nyomni. Na jön a boot azt se látom hogy :nyomjon meg egy billentyűzetet a telepítéshez, látom világít a led, vakon nyomom ezt is. tölt valamit de nem látok semmit majd hirtelen be jön a win 7 telepítése, de a betöltődést itt se lehet látni. Telepít majd az első újra indítás után, megint feket képernyő majd mind addig nem jön be kép, amíg nem kell beállítani az időzónát meg az internetet, meg a fríssítést. Beállítom kész a rendszer. Be kapcsolom a gépet sötétség majd hirtelen asztal bejön. Windows 7 embléma sehol. bios úgy szintén sincs. Mi a gond???? A biost reseltem vakon, nem jött be. Majd az elemet is ki vettem, de így is az asztal betöltődéséig nincs kép. Mivel van a probléma???
Ha bekapcsolom a gépet ezt írja ki Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device. mit csináljak? kicseréltem a sata kábelt és nincs más meghajtó benne.
Megpróbáltam és úgy jól megy ha csak az új van benne, de ha beleteszem mind a kettőt akkor már nem jó... és először azt hittem, hogy csak a BF3-nál csinálja, de nem pl. a LoL-ban is ha csak 4GB ram (mind 1,hogy a régi, vagy az új) van bent megy 60-70fps-el highon, 8GB-rammal (ugyan az a beállitás) 40fps
PS: Megvan a hiba!!! 😃 😃 Annyi volt a gond, hogy a fogat amibe megy a RAM levolt ragasztva egy vékony vonalkóddal, amitől a RAM nem tudta az infót rendesen eljuttatni 😃 most már minden megy és az fps is megnőtt 😆
A gép random leveszi a headsetem mikrofonjának a jelszintjét 100-ról 40-re. Elég idegesítő tud lenni játék közben amikor emiatt alig hallanak, és folyton manuálisan vissza kell állítgatni :S Előszőr amikor ez jelentkezett még win 8.1 volt a gépemen, most win 7 van rajta és ugyan úgy csinálja. Próbáltam már másik headsettel is, azzal is fennál a probléma
Tiltás után csak egy kérdőjel van az egyéb eszközöknél ahogy előbb. Azon belül az ismeretlen eszköz és mellette egy lefele nyíl. Szerintem így jó lesz, csak nem tudom mi az?
UI: a http://driveragent.com/ megbízható? mert van olyan amihez azt írja ki van újabb frissítés. Szükséges? (más eszköznél nincs felkiáltó vagy kérdőjel)
És köszönöm Bronson, hihetetlen hogy mindenhol ott vagy 😀
Sziasztok, következő a problémám. Mostanság nem tudom milyen időközökkel de bejött a kékhalál a gépen azt hiszem, nem is játéknál, csak bekapcsoltam a gépet a netet, bejön a kék képernyő megszámolja a ramokat aztán kikapcsol és újraindul. Az eszközkezelőben az egyéb eszközöknél találtam egy ismeretlen eszközt felkáltó jellel. Nincs hozzá telepítve illesztőprogram. Kerestem hozzá automatikusan illesztőprogramot de nem talált és azt se tudom mihez kéne.
az órajel nem gond,beállitod fix 1600Mhz-re,és a tied is 1600mhz fogy menni nem pedig 1866-on.
Esetleg megpróbálod hogy csak kievszed az egyik memót...
Akkor a ramok is lehetnek az időzités miatt is előfordulhat restart.
Próbáld egyforma időzítésre állítani őket ha tudod vagy kérj kölcsön egy egyforma rampárt, és ha megszűnik a probléma megint csak megvan a megoldás 😀
Szerezz egy "kölcsön" tápot ha van, és ha megszűnik a probléma akkor megvan a megoldás.
Szerintem lehet a ram is az időzítések egyformák( 9.9.9.24.....) ?
Semmi gond,azért köszönöm szépen a segitséget neked és Bronsonnak is! Vissza veszem a memória órajeleket 1333MHz-ra és meglátom mi lesz ha ismét jelentkezik a BSOD akkor Memtest...Ha jók a RAM-ok akkor lehet a HDD mert már 5 éves és eléggé kattog mikor pl jön befele a Windows...A hard disk sentinel szerint 100% bár kitudja...
Koni: Bocs, csak gyorsan olvastam és a te bejegyzésed felett Borbi Írta, hogy a "bios sem jön be". Fejben meg a kettőtök problémáját összemostam. Szóval hülyeséget írtam, bocs!
Kb. 2-3 hónapos lehet elvileg, a legújabb Air-t használja/használta.
A monitornak lett baja, nem a külső borításnak vagy a billentyűzet körüli fémnek, szóval a borításnak. 😃
A kinézetéből gondolta, hogy beázott, illetve, magától a tisztítófolyadéktól.
Most vitték Pestre nemrég megjavíttatni.
A leírás alapján az sem egyértelmű nekem, hogy a monitor, vagy a borítása színeződött el. Ha a borítás, akkor az nem oylan nagy baj. Én jártam így már billentyűzettel, ami fekete volt és kifehéredett a tisztító folyadéktól (tanulság: ebből sem jó az olcsó!). Ha úgy gondolod, hogy beázott, akkor alaposan fújd ki a billentyűzetet és várj vele egy-két napot, az alatt biztosan kiszárad. Amilyen meleg van, egy is elég. Ha a monitorral van gond, az már más tészta. Ha megmarad az elszíneződés, akkor monitorcsere.
Egyébként mennyi tisztítófolyadékot rakott rá, hogy azt gondolja beázott?
Egyik ismerősöm tisztítófolyadékkal törölte át Apple MacBook Air laptopját, amikor is beázott enyhén, vagy nem tudjuk, a bal kávától egy 5-7 cm-es függőleges, minden színben álló csíkok keletkeztek.
Most kissé megijedt, s gondoltam itt segítséget találhatunk. Főleg azért is fél, mert most nincs semmije amin dolgozhatna a munkájához.
Valami esély megjavítani otthon?
Vagy el kellene vinni szervízbe?
Garanciálisan meg tudják csinálni?
Előre is köszönöm 😀
Frissítettem a BIOS-t a legújabb verzióra.
(Eltérő ram-ok vannak a gépben)
Mindegyik megy kivéve 1-et (2GB 1333MHz Kingmax).
Hiába látja a ramot a gép nem tudja használni.
BIOS frissítés előtt működött.
Mi után történt ez?
Alaplapi csipogó mit csipog? Egy ramot hagyj benne, próbáld ki, ha nem, rakj be másik ramot. Ha egyik rammal sem indul akkor szerintem proci, nem hiszem hogy minden ram egyszerre halt meg. Bár kitudja..
szoval a gép bekapcsolás után pár mp és kikapcsol , ez a jelenség , táp ra gyanakodtam , táp csere után nemszünt meg a problem , marad az alaplap , alaplap csere után sem szünt meg ..cseréltem HDD , + a kábeleket , már mindent kicseréltem a gépbe kivéve ramot meg procit , biosba be se tudok lépni mert addig el se jutok . gépház powergombal se lehet gond , mert ha csavarhuzoval inditok , akkor is ez van ... valami ötlet srácok ?
tamas3791
Én is jártam így egy gt430-al passzív volt a kicsike.. Bejött a kép kb 30 másopercre, utána kikapcsolt. Újra pasztáztam, meg minden, de addigra már csak csíkosan jött be a kép. NEkem akkor azt mondták többen, hogy megsült a vga. Az, hogy neked is lekapcsol, szerintem annak a jele, mert nekem is így kezdte.
Az a gond hogy ha VGA-ra dugom a monitort akkor elindul de aztán elsötétül a kép. Mikor Alaplapra teszem akkor normálisan fut. Na de az a gáz hogy egyik napról a másikra történt ez. Kuka a videókártya?
Ez volt
fm2 AMD Athlon x4 740x 3.2GHz (4.3Ghz)
VGA: Gigabyte GTX 960 2gb
memória 8gb
Gigabyte GA-F2A78M-DS2 (APUS)
Nos a procit vga-t memória felét eladtam.
Maradt 4GB ramom és vettem egy AMD A4 4000-apus procit. Így meg oldottam a VGA-t is, a lapom támogatja az aput. A probléma az, hogy a biosba nem tudok belépni, magyarán meg se jelenik. Fekete képernyő végig amíg az asztalt nem töltibe, de a monitor ledje végig zölden világít magyarán kéne képnek lenni. Csak az asztal betöltésénél van kép, addig fekete minden, még a windowsos jelet se látom (win7em van.) Újra telepítettem a gépet, de úgy hogy emlékszek hogy mit kel nyomnom, vakon nyomkodom a gépet, emlékszek mit kell nyomni. Na jön a boot azt se látom hogy :nyomjon meg egy billentyűzetet a telepítéshez, látom világít a led, vakon nyomom ezt is. tölt valamit de nem látok semmit majd hirtelen be jön a win 7 telepítése, de a betöltődést itt se lehet látni. Telepít majd az első újra indítás után, megint feket képernyő majd mind addig nem jön be kép, amíg nem kell beállítani az időzónát meg az internetet, meg a fríssítést. Beállítom kész a rendszer. Be kapcsolom a gépet sötétség majd hirtelen asztal bejön. Windows 7 embléma sehol. bios úgy szintén sincs. Mi a gond???? A biost reseltem vakon, nem jött be. Majd az elemet is ki vettem, de így is az asztal betöltődéséig nincs kép. Mivel van a probléma???
PS: Megvan a hiba!!! 😃 😃 Annyi volt a gond, hogy a fogat amibe megy a RAM levolt ragasztva egy vékony vonalkóddal, amitől a RAM nem tudta az infót rendesen eljuttatni 😃 most már minden megy és az fps is megnőtt 😆
A gép random leveszi a headsetem mikrofonjának a jelszintjét 100-ról 40-re. Elég idegesítő tud lenni játék közben amikor emiatt alig hallanak, és folyton manuálisan vissza kell állítgatni :S Előszőr amikor ez jelentkezett még win 8.1 volt a gépemen, most win 7 van rajta és ugyan úgy csinálja. Próbáltam már másik headsettel is, azzal is fennál a probléma
UI: a http://driveragent.com/ megbízható? mert van olyan amihez azt írja ki van újabb frissítés. Szükséges? (más eszköznél nincs felkiáltó vagy kérdőjel)
És köszönöm Bronson, hihetetlen hogy mindenhol ott vagy 😀
Esetleg megpróbálod hogy csak kievszed az egyik memót...
Próbáld egyforma időzítésre állítani őket ha tudod vagy kérj kölcsön egy egyforma rampárt, és ha megszűnik a probléma megint csak megvan a megoldás 😀
a ramok az egyik cl10 a masik cl11 es
Szerezz egy "kölcsön" tápot ha van, és ha megszűnik a probléma akkor megvan a megoldás.
Szerintem lehet a ram is az időzítések egyformák( 9.9.9.24.....) ?
azt mondták egy boltban hogy kevés neki a táp sőt az alaplapi szenzorok jelzok hogy a feszültség ingadozik a 3volt a 12v olt stb...
akkor a lap a rosz vagy a táp?
kérdésem at lenne mekkora táp-ot kell vennem ime:
amd fx 8350
2x4gb ram egyik 1866 a masik 2400 mhz
asus m5a97 evo r2.0
sapphire hd 7870 2gb ram 256bit gddr5
120ghb ssd
2terräs Wd
thermaltake bigwater 760plus vízhűtés
7gb venti
a mostani táp Thermaltake
530W Germany Series Hamburg