Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
Szerintem az F3-as Samsungot vedd!! Azt írják, hogy az a leggyorsabb a merevlemezek között! Nekem F1-es van, és az is nagyon gyors és a hőmérséklete sem szokott 20 fok fölé menni (bár ezt sokan nem hiszik, ők szoktak jönni éjszakánként sunyiban ellenőrizgetni biztosLaughing hardLaughing hardLaughing hard)!!
Javasolt: Samsung F3-as széria
0
0
0
0
no avatar
Üdv mindenki!

A samsung merevlemezek nevében mit jelent az F1-F2-F3.
Mert az F1es és az F3as között 7ezer forint a különbség.

Rendszer alá kellene+ adatok tárolására, ezért 500-1Tban gondolkoztam.

Kb 20.000Ft körül tudtok ajánlani?
Samsung vagy WD közül szeretnék vásárolni.

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Vegyél samsungból egy f3-asat.Nekem is azvan.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Peterboy90 írta:
melyiket érdemesebb venni a jövöre tekintve?

ezt?
ASUS P5G41T-M
KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz
NTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz

vagy ezt

Intel s1156 Core i3
GIGABYTE GA-H55M-S2H
az i3-asat.
0
0
0
0
vallerbali avatar
Lécci írjon valaki!!!!!!
egyébként gamre és komolyabb multimédiás progikra használnám
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
melyiket érdemesebb venni a jövöre tekintve?

ezt?
ASUS P5G41T-M
NTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz

vagy ezt

Intel s1156 Core i3
GIGABYTE GA-H55M-S2H
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
sziasztok 75.000.-forintot szánok alaplapra,memóriára és processzorra..az alaplapba legyen integrált vga és ddr3as foglalatu modulok egyszoval olyan alaplap amit késöbb még tudok sokat fejleszteni. a proci meg négy magos intel legyen. az ipontól rendelném... előre is köszi
0
0
0
0
vallerbali avatar
Hello mindenkinek.
Valaki össze tudna állítani nekem egy konfigot???
Kb.:150-230ezerért. Nyár eleje közepe felé szeretnék venni egyet.
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
sziasztok! ma fogom megvenni az uj gepem ami be van irva..és csak késöbb veszek hozzá videókártyát de lenne egy olyan kérdésem hogy ugyebár az i3ba van integrált videókártya és hogy azzal fut olyan pl hogy fifa10...crysis wars minimumon meg ilyenek?? és szerintetek jól döntöttem volt rá 63ezer forintom és most még kaptam 10et és ahoz még gyűjtök min 30at és veszek majd egy dx11eset ..
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Juventino87 írta:
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Jó gép lenne.De a hd 4730-as elég sokat fogyaszt és nemhiszem, hogy stabilan elbírná a 420wattos spire táp.Vegyél inkább tápnélküli házat és majd hozzá egy tápot.

Igen, kicsit gyárilag túl van feszelve a 4730, ezért van rajta 2 tápcsati, az a táp meg egy szégyen, szóval ez a 2 nem fér össze.
Egy korrektebb 350-400Wattos bőven jó lenne(nekem nézd meg mi hajtja.)

Igen látom hogy neked egy FSP hajtja de az vagy 13 ezerről indul,nekem max 12k lenne rá házzal együtt,mert ha tápra költök,akkor meg másból kéne vissza vennem. Esetleg egy Deer vagy egy Gigabyte Superb táp jobb lenne?

A deer mégrosszabb.
Amugy az a táp amivel nekem meg a gép 3,5k volt 😀
A házam meg 6k.
[LINK] Ez a táp az ami ér is valamit, és az ára is jó.
Házak meg vannak 4k-ért is ahogy látom.
Nos, ez meg kijön 12k-ból.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Persze.Ha egy gigabyte superb 460-asra gondoltál jó.A deed-ről még nem is hallottam.
0
0
0
0
Juventino87 avatar
sagesz93 írta:
gyenesmartin írta:
Jó gép lenne.De a hd 4730-as elég sokat fogyaszt és nemhiszem, hogy stabilan elbírná a 420wattos spire táp.Vegyél inkább tápnélküli házat és majd hozzá egy tápot.

Igen, kicsit gyárilag túl van feszelve a 4730, ezért van rajta 2 tápcsati, az a táp meg egy szégyen, szóval ez a 2 nem fér össze.

Igen látom hogy neked egy FSP hajtja de az vagy 13 ezerről indul,nekem max 12k lenne rá házzal együtt,mert ha tápra költök,akkor meg másból kéne vissza vennem. Esetleg egy Deer vagy egy Gigabyte Superb táp jobb lenne?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
A processzorból inkább egy 7750-eset vegyél ez 60wattal kevesebbet fogyaszt.
0
0
0
0
drEeW avatar
vélemény erről a konfigról:
ASrock k10n78 full hd hsli 3.0 alaplap
amd athlon 6000+ cpu
gigabyte 460W superb táp
samsung 800mhz ram( 2gb)
500as hdd
integrált nvidia geforce 8200, nemsokára ati 4770 v xfx 8800gtx
0
0
0
0
sagesz93 avatar
gyenesmartin írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
0
0
0
0
Juventino87 avatar
Sziasztok! Pár alkatrészt szeretnék venni a gépbe(alaplap,proci,memória,videókártya,táp+ház,hálókártya),és nagyjából egy 70 ezer Ft-t szánok rá!
Én ezt tudtam összehozni:
-HÁZ Spire CoolBox 202 ATX miditorony, 420W (10.770Ft)
-MBO ASRock A780LM-S AMD RS780L SAM2+ mATX alaplap(12.162Ft)
-HÁLÓ kártya 10/100Mbit Edimax PCI (1540Ft)
-RAM DDR2 1066MHz 2GB Samsung (11.575Ft)
-CPU AMD Athlon II X3 425 2.7GHZ SKT AM3 L2 1.5MB 95W PIB (18.529Ft)
-VGA ATI HD4730 Sapphire 512M GDDR5 PCI-E Dual DVI-I / TVO LITE (20.559Ft)

Összesen: 75.134 Ft , igaz kicsit túlléptem a limitet de talán ez még belefér.

Az lenne a kérdésem hogy szerintetek ez mennyire jó konfig? Ahogy néztem passzolnának is egymáshoz a dolgok de ha nem akkor azt megírhatnátok. Sőt ha valaki tud jobbat hasonló áron, annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
de megtaláltam a megoldást..visszaviszem az iponba a vgat meg a procit a ramokat eladom meg az alaplapot és veszek az árból egy ilyen gépet..és megtartom az ilyen "kisebb dolgokat" pl hdd odd táp stb..
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
de lehet hogy tudok venni 2gbramot.. de lenne egy olyan kérdésem hogy most van egy Gigabyte GA-MA770-UD3as lapom és 4gb ddr2es memoriám és tegnap vettem bele uj procit meg vgat ami van irtva adatlapomon és összeszereltem meg minden a tápvackot is rádugtam szoval minden randesen és bekapcsoltam és ugyanugy elindul minden forog a proci hűtője a vga hűtője a táp is és nem ad képet a a monitor anno amikor vettem a 4850es akkor is ez volt a hiba de már nemtudom hogy mit csináltam hogy jó lett..ismerőseim azt mondják hogy biost kell frissiteni tényleg igaz? az előző karinál nem kellett mondjuk..
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
sziasztok! eladtam a ddr2es gigabyte alaplapom meg a 4gbddres ramokat és helyette ezeket fogom venni ami bevan irva de még fogok bele venni ramokat... szerintetek igy most hogy fognak menni a dx11es gémek hogy csak 1gb ram van benne?
0
0
0
0
Lizard avatar
mivel amint látom 4*1 gb moduljaid vannak így tovább már nme tudod majd bővíteni, így célszerűbb lenne a ddr3, viszont abba a lapba nme megy bele ddr3as ram!

helyette vagy ez a lap http://ipon.hu/webshop/product/msi_770_g45/134143

v ez: http://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_ga_ma770t_ud3/138528
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy melyik a jobb ha megtartom a 4gb DDR2es ramjaim vagy ha eladom és veszek 2gb DDR3 as ramokat?? és azt utána tudom bővíteni..
0
0
0
0
Lizard avatar
Peterboy90 írta:
sziasztok ma megyek megveni kora du. a szörnyetegeket az iponba😃 a két gyanusított az a 4magos procim és a félelmetes szörnyeteg a videókártyám😃 jó döntés volt? 62ezerből?ezeket venni

persze, ezzel jó darabig elleszel😉
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
sziasztok ma megyek megveni kora du. a szörnyetegeket az iponba😃 a két gyanusított az a 4magos procim és a félelmetes szörnyeteg a videókártyám😃 jó döntés volt? 62ezerből?ezeket venni
0
0
0
0
Lizard avatar
Ez így van a ddr3 ma már jobban megéri, viszont sokan vannak úgy hogy a régi gépükből megmaradt több giga ddr2 ramokat megtartják és nme fognak azért újat venni, mert ma már 4 giga ram elfér bármelyik gépbe és azért az nme túl olcsó!

0
0
0
0
attila421 avatar
telsenen igazad van kb 1 2 honap és ddr3 lapokat fog venni mindenki mert joval olcsobb lesz drr3as ram
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEmnem, az enyém lesz, én akarom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!😆😆😆😆😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Scribble írta:
menten helyben besz@rok😲😲😲Felmentem az iponra és összeraktam a gépet amire fogok újítani (ugyebár a phenom II 925 x4 és gtx260 hozzáteszem PCX-en 142-re jött ki DDR2-es memóriával!Míg az iponon DDR3-as alaplappal és memóriával + a proci meg vga ugyanaz 138-ra jött ki: DD innen fogok rendelnbi az tutiFIX😃

Hát mivel lassan olcsóbb a ddr3 mint a 2, én ezen nem csodálkoznék.
Ha pcx-en összerakod a ddr3-as cuccokkal szerintem az is olcsóbbra jön ki.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Én az ipon és pcx-ből szoktam vásárolni.
Mind2-vel volt garanciális gondom, mind2 korrekt volt.
Ahol olcsóbb a kiszemelt cucc, ott veszem meg, nagy különbség nincs köztük, max annyi hogy az ipon híreket is szokott feltenni, meg jobb az oldaluk szvsz.(ja meg a forum is ottvan)
0
0
0
0
thug85 avatar
Az igazat megvallva 2 gépet raktam össze a tőlük vásárolt alkatrészekből, és több egyéb más alkatrészt is tőlük vettem meg. Nem volt idáig problémám velük. A megrendelt alkatrészek maradéktalanul rövid időn belül a rendelkezésemre álltak. Az árak szerintem igenis jók, apróbb eltérések + - vannak mindenhol. De azért a 100 forint eltérés miatt nem fogok variálni. Annyira azért nem szar az anyagi helyzetem!
Nekem idáig csak pozitív tapasztalataim voltak velük, így csak ezt tudom megosztani!
0
0
0
0
barathimre86 avatar
thug85 írta:
Ipon-tól én még csak a számítógép házamat vettem! Nem hozattam házhoz, hanem én mentem érte. Ez hiba volt, mert olyan egy eldugott kis utcában van, hogy reggelente szerintem még az alkalmazottak is keresgélik!😆 Néhány kört tettem kocsival mire megtaláltam. De korrekt, gyors kiszolgálás volt annak ellenére is, hogy mire odaértem kb. 20 ember volt előttem.
Én a PCX-nél szoktam vásárolni, azt is ajánlom mindenkinek. Bennük még nem csalódtam. Bár házhoz szállítást tőlük sem kérek, mert nekem útba esik melóból hazafelé jövet.

Helló! Régebben én is PCX-nél vásároltam, de az utóbbi időben sajnos nagyon elszálltak az árakkal, így tőlük már nem is fogok venni semmit, és másnak sem javaslom a vásárlást, bármi is legyen az.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
ÉN a pcxet annyira nem szeretem mert sok dolog ki van rakva és amikor rendelne az ember akkor szólnak hogy nincs és több hét mire lesz nem bírják oda kírni.
0
0
0
0
thug85 avatar
Ipon-tól én még csak a számítógép házamat vettem! Nem hozattam házhoz, hanem én mentem érte. Ez hiba volt, mert olyan egy eldugott kis utcában van, hogy reggelente szerintem még az alkalmazottak is keresgélik!😆 Néhány kört tettem kocsival mire megtaláltam. De korrekt, gyors kiszolgálás volt annak ellenére is, hogy mire odaértem kb. 20 ember volt előttem.
Én a PCX-nél szoktam vásárolni, azt is ajánlom mindenkinek. Bennük még nem csalódtam. Bár házhoz szállítást tőlük sem kérek, mert nekem útba esik melóból hazafelé jövet.
0
0
0
0
CarKiller avatar
iPon-ról én is csak jót, tudok írni, ja és ch_ad HD5750 sokkal kevesebbet fogyaszt mint a 4850, és ráadásul DX11, azt ajánlom😀
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Az ipon rohadt jó nagyon korrektek segítőkészek nekem még reggel 6 körül írtam emailt és 15-20 perc múlva már válaszoltak. Meg ott a garancia futár tehát ha elromlik valami csak hívod beviszi megcsinálják vagy kicserélik és ez mind ingyen ha még garanciás a cucc
0
0
0
0
Peterboy90 avatar
az ipon tényleg jó én is onnan rendeltem ma a vgamat meg a procimat..😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
gyenesmartin írta:
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:
[LINK] Ezt érdemes megvenni?És milyen ez az oldal?

Az ipon a legjobb, olcsó és a kiszállítás is gyors. Én is onnan szoktam rendelni. Nekem is pont ugyan ilyen Hdd-m van, nagyon halk, és a hőmérséklete sem megy 20 fok fölé!
Nekem is ilyenem van, de az a 20°C nagyon is túlzás.Ha aztmondanád, hogy hűtő nélkül nem megy 30°C fölé nem megy akkor inkább.

Csak figyelmen kívül hagytátok, hogy 3 db ventillátor hűti a HDD-met, mint már írtam. És tényleg tévedtem, másfél napi ki nem kapcsolás után felmelegedett 24 fokra!!!
0
0
0
0
thug85 avatar
😆ANONEx írta:
jó gép lesz, de ha játékra szeretnéd használni a gépet, akkor a proci nem lesz nagyon jó 😕 tessék itt van egy teszt miért nem jók játékra a 4magos athlonok : http://www.ipon.hu/elemzesek/athlon_ii_x4_az_olcso_negymagos/553/5

Ilyen árban szerintem ez egy kiváló alternatíva lehet. Bár tény, hogy hiába a négy mag, egy Phenom II mellett labdába sem rúghat. De nem csak prociból áll egy gép, a többi alkatrészt is ki kell fizetni, és szerintem ez egy jó összeállítás. Idővel lehet venni komolyabb procit. Én is így tervezem, és ennek tudatában állítottam össze annak idején a gépemet.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:

Az ipon a legjobb, olcsó és a kiszállítás is gyors. Én is onnan szoktam rendelni. Nekem is pont ugyan ilyen Hdd-m van, nagyon halk, és a hőmérséklete sem megy 20 fok fölé!
Nekem is ilyenem van, de az a 20°C nagyon is túlzás.Ha aztmondanád, hogy hűtő nélkül nem megy 30°C fölé nem megy akkor inkább.
0
0
0
0
ReSeth avatar
jó gép lesz, de ha játékra szeretnéd használni a gépet, akkor a proci nem lesz nagyon jó 😕 tessék itt van egy teszt miért nem jók játékra a 4magos athlonok : http://www.ipon.hu/elemzesek/athlon_ii_x4_az_olcso_negymagos/553/5
0
0
0
0
thug85 avatar
ch_ad írta:
Hello!
Mi a véleményetek a következő konfig-ról?

Alaplap: Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
Processzor: AMD Athlon ll X4 630 2.8 Ghz AM3 BOX
Memória: Kingmax TinyBGA 2048Mb DDR3 1333 Mhz
Merevlemez: WD 500GB 7200rpm 16MB sata2
Videokártya: Sapphire HD4850 1GB DDR3 PCIe v. egy HD5750-es
Táp: Gigabyte Superb 460W

Laikusként próbáltam úgy összeszedni a dolgokat, hogy kompatibilisek legyenek, de nem vagyok benne biztos. hogy sikerült. És, hogy egyáltalán érdemes-e megvenni ezeket.

Köszi.

Hibátlan összeállítás. Megfelelő teljesítményre képes, és idővel akár bővíthető is. Pl. több ram, vagy nagyobb proci, mondjuk Phenom II X4. De jelenleg ez is bőven elég lesz.
A két kártya nagyságrendileg azonos teljesítményű. Az 5750-es már tud DX11-et. Viszont akár 6-8 ezer forintos árkülönbség is jelentkezik köztük. Nekem 1GB-os 4850-es van, és csak jót tudok róla mondani.
0
0
0
0
akinho94 avatar
ch_ad írta:
Hello!

Laikusként próbáltam úgy összeszedni a dolgokat, hogy kompatibilisek legyenek, de nem vagyok benne biztos. hogy sikerült. És, hogy egyáltalán érdemes-e megvenni ezeket.

Köszi.

Jó lesz. 😉 Eddigi legprofibb laikus 😃
0
0
0
0
no avatar
Hello!

Köszi.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
berki_zsolt írta:
sagesz93 írta:
Kmisi99 írta:
Nekem 2 venti hűti a hdd-t és így van 30-31 fok. De ha egy green szériás cucc nálam is kb 20fokos lenne

Nekem is 30-33 fok körül van, de a 20 fok túlzás.

Nekem 3 hűtő hűti a HDD-t közvetlenül, de nézegettem a mai napon az Everest-et és szerintem is baromság a 20 fok, volt olyan hogy 12 fokot írt ki. Ez elég extrém, márcsak azért is, mert a szobában 26 fok volt, megmértem... De felteszem, amit írtatok, aztán meglátjuk az igazat!! Sorry a felháborodásért!!
U.i.: Sztem akkor sem szokott lenni több 30 foknál...

Írtam is, hogy valami extrém hütéssel, lehet hogy 25fok körül van, de az a 20 fok egy kicsit túlzás.
Nézd meg hd sentinellel, az nem szokott hazudni.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
sagesz93 írta:
Kmisi99 írta:
Nekem 2 venti hűti a hdd-t és így van 30-31 fok. De ha egy green szériás cucc nálam is kb 20fokos lenne

Nekem 3 hűtő hűti a HDD-t közvetlenül, de nézegettem a mai napon az Everest-et és szerintem is baromság a 20 fok, volt olyan hogy 12 fokot írt ki. Ez elég extrém, márcsak azért is, mert a szobában 26 fok volt, megmértem... De felteszem, amit írtatok, aztán meglátjuk az igazat!! Sorry a felháborodásért!!
U.i.: Sztem akkor sem szokott lenni több 30 foknál...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akkor megpróbálom rávenni anyát, hogy költsön rám vagy 500ft-ot ehez mivel úgyis nemsokára születésnapom(11-én)
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Kmisi99 írta:

0
0
0
0
Kmisi99 avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
berki_zsolt írta:
sagesz93 írta:
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:

Azért azt nem hiszem el hogy 20 fok főle nem megy... inkább 40fokot akartál irni, nem?
Vagy max akkor nem megy 20fok főlé, ha valami rackbe van egy csomó ventivel.
De amúgy jó vinyó, csak nem kéne (szerintem) hülyeségeket irni.

1, nem szoktam ide hülyeségeket írni
2, tényleg nem szokott 20 fok fölé menni, 1-szer vagy 2-szer láttam 2 év alatt 20 fok felett, de ha érdekel, majd rakok fel képet egy fél napos bekapcsolás után
3, az everest-tel szoktam nézni, és nem 40-et akartam írni!!!!

hd sentinel-t töltsed le, és azzal lesd, 20fok még bekapcsolás után se szokott lenni..
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
sagesz93 írta:
berki_zsolt írta:
gyenesmartin írta:

Azért azt nem hiszem el hogy 20 fok főle nem megy... inkább 40fokot akartál irni, nem?
Vagy max akkor nem megy 20fok főlé, ha valami rackbe van egy csomó ventivel.
De amúgy jó vinyó, csak nem kéne (szerintem) hülyeségeket irni.

1, nem szoktam ide hülyeségeket írni
2, tényleg nem szokott 20 fok fölé menni, 1-szer vagy 2-szer láttam 2 év alatt 20 fok felett, de ha érdekel, majd rakok fel képet egy fél napos bekapcsolás után
3, az everest-tel szoktam nézni, és nem 40-et akartam írni!!!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció