A Windows 7-ről minden

2009. May 06., téma
Fórum » Szoftver
A-Z-ig a Windows 7-ről, kérdések, válaszok, stb.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Adam996 avatar
ujjzalan írta:
A terv nevű gépemre win7-et vagy xp-t telepítsek? és 64 vagy 32 biteset? igazából mi a különbség 64 és 32 között azon kívül, hogy gyorsabb a 64-es?

Feltétlen Win7 32Bit-et tegyél rá a 64bit csak 4gb memória felett kell és a 64bit nem gyorsabb sőt ha gyenge konfigra teszed pl. amibe csak 1-2gb ram van nagyon lassú lenne 64bitet csak 4gb ram felett kell használni 😀
0
0
0
0
ujjzalan avatar
A terv nevű gépemre win7-et vagy xp-t telepítsek? és 64 vagy 32 biteset? igazából mi a különbség 64 és 32 között azon kívül, hogy gyorsabb a 64-es?
0
0
0
0
pitbull87 avatar
okés köszi mindenkinek a válaszokat , akkor a simát telepítem 😀
0
0
0
0
Adam996 avatar
Szerintem is tök felesleges ez a gamer edition izé 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
pitbull87 írta:
De mit árt pontosabban ?
Akkor azt mondod érdemesebb a sima alap Windows 7 ultimatet telepíteni amibe nincs belepiszkálva?

Valószínűleg nem árt, de általában ezek a rendszerek bugosak, a simák pedig nem. Általában csak nyomnak rá valamilyen skin-t és elnevezeik gamer edition-nak. De nem fognak jobban menni a játékok, ez teljesen biztos.
0
0
0
0
Killer17 avatar
A sima mindig biztonságosabb, jobb ha olyan oprendszert telepítünk amibe nincs belepiszkálva😉
0
0
0
0
pitbull87 avatar
De mit árt pontosabban ?
Akkor azt mondod érdemesebb a sima alap Windows 7 ultimatet telepíteni amibe nincs belepiszkálva?
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Nem érdemes...többet árt, mint segít
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Hali!
Mi a véleményetek a Windows 7 Gamer edition x64 ről érdemes azt feltelepítenem ?
És ha érdemes akkor miért?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tothricsi95 írta:
SRÁÁÁCOK!!! JÓ A WINDOWS 7!!!😃D
Szeretném megköszönni Superlompos-nak a segítéséget!😉😀 (És persze mindenki másnak😀😉

Nincs mit, nem volt ez olyan nagy dolog! 😉
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
SRÁÁÁCOK!!! JÓ A WINDOWS 7!!!😃D
Szeretném megköszönni Superlompos-nak a segítéséget!😉😀 (És persze mindenki másnak😀😉
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tothricsi95 írta:
Ahhha...Hát akkor úgy látszik az lesz. Superlompos (mellesleg jó név!😆😉, szóval akkor azt hogyan is csináljam? Egy az egyben formázzam le mind2 meghajtómat? Egyébként 2meghajtóm van😞500Gb Vinyó):-C:75GB
-D:390GB

Nem fogja mindkettőt leformázni. Te választod ki, hogy melyiket akarod formázni. Lehet, hogy D-n lévő programok közül majd néhányat újra kell telepíteni.
0
0
0
0
Adam996 avatar
tothricsi95 írta:
Jah, ezt tudom sisko.😉 Pár XP telepítést már lezavartam, szal vágom a dolgokat, csak ez fogott ki rajtam.

JA ÉS:Egy angol fórumon olvastam, hogy állítólag a telepítésig ki kell venni a videokártyát, beletenni egy másikat és igy jó lesz.(ezek után pedig visszarakni)...Hát ez sztem elég nagy hülyeség..nem?.😆

Ekkora hülyeséget még nem is hallotam! 😃
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Jah, ezt tudom sisko.😉 Pár XP telepítést már lezavartam, szal vágom a dolgokat, csak ez fogott ki rajtam.

JA ÉS:Egy angol fórumon olvastam, hogy állítólag a telepítésig ki kell venni a videokártyát, beletenni egy másikat és igy jó lesz.(ezek után pedig visszarakni)...Hát ez sztem elég nagy hülyeség..nem?.😆
0
0
0
0
sisko avatar
Elég csak a C-t formázni-ha arra akarod tenni az oprendszert.Annyi,hogyha a D-re is telepítettél progikat,azok nagy valószínűséggel elvesztek,vagy legalábbis újra kell telepíteni őket,minden más megmarad(zene,videó,kép és minden olyan adat,amit nem kellett telepíteni,azaz nem win-függő)
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Ahhha...Hát akkor úgy látszik az lesz. Superlompos (mellesleg jó név!😆😉, szóval akkor azt hogyan is csináljam? Egy az egyben formázzam le mind2 meghajtómat? Egyébként 2meghajtóm van😞500Gb Vinyó):-C:75GB
-D:390GB
0
0
0
0
sisko avatar
Márpedig ha xp-ről szeretnél úgymond win7-re frissíteni,akkor egy rakás régi program is okozhat ilyen galibát-azaz az adott verzió nem jó az új oprendszerhez.Ilyen lehet pl. a nod 32 vagy az alcohol 120 ,stb,amik ütköznek a win 7-el
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem azért húzom újra, mert tele van vírussal. Csak a sok telepítés egy idő után kinyírja. 😃
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Superlompos írta:
Nekem mindig bevállik ez a módszer! 😜 Tapasztalatból mondom, mert 3 havonta újrahúzom a gépem! 😃

Az szép.😃 Én már kb. olyan fél éve a jelenlegi XP-men élősködök, nincs is vele gond, csak már váltanék Win7-re legalább egy kis próbára, hogy hogyan muzsikál rajta...😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem mindig bevállik ez a módszer! 😜 Tapasztalatból mondom, mert 3 havonta újrahúzom a gépem! 😃
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Superlompos írta:
Hát az a rendes újrahúzás, mikor törlöd az adott particiót, és utána újra létrehozod, majd arra telepíted a Windows-t. Tehát nem a rendes frissítés, hogy csak a Windows fájlokat cseréli le. 😃

Ahha..értem!😃 Igen, csak tudod, erre nincs garancia, hogy ha így csinálom jó lesz...Szóval HA véletlenül ugyanez lenne a gond (ami nagyon sanszos) akkor tök feleslegesen töröltem volna az egészet..😊
Fontos cuccok nincsenek, de akkor sincs kedvem a semmiért eldobni mindent! Pláne ha utána nem lenne jó!😕
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Hát az a rendes újrahúzás, mikor törlöd az adott particiót, és utána újra létrehozod, majd arra telepíted a Windows-t. Tehát nem a rendes frissítés, hogy csak a Windows fájlokat cseréli le. 😃
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Superlompos írta:
tothricsi95 írta:
Nem!😆
Mondom, elindítom az Install.exe-t, el is indítja telepítést, újraindul, normálisan még telepíti meg minden, kb még 2szer újraindul, és van valami olyan, hogy előkészíti a gépet a Windows indításához. És ott tűnik el a képernyő és csak a kurzor van!😕

1:42...nekem ott adja be az unalmast, és elkezdi a kurzor villogást!😶

A rendes újrahúzást nem próbáltad? 😃 Vagy fontos fájlok vannak azon a meghajtón? 😃

Rendes újrahúzás?😊 Az pontosan mit takar?😆 Én így is rendesen újra akarom húzni...D-n, a fotnos meghajtón a cuccok úgyis megmaradnának, hiszen a C-re telepíteném a Windows-t.😉 Dehát én ezt nemértem...csináltam róla videót is majd valamikor felteszem...Csak nekem lehet ien pechem..-.-":@
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
tothricsi95 írta:
Nem!😆
Mondom, elindítom az Install.exe-t, el is indítja telepítést, újraindul, normálisan még telepíti meg minden, kb még 2szer újraindul, és van valami olyan, hogy előkészíti a gépet a Windows indításához. És ott tűnik el a képernyő és csak a kurzor van!😕

A rendes újrahúzást nem próbáltad? 😃 Vagy fontos fájlok vannak azon a meghajtón? 😃
0
0
0
0
Killer17 avatar
Jobb tippem nincsen 😕
Pro még sajna nem vagyok a számítástechnikában 😞 ilyennel meg még nem találkoztam 😕
0
0
0
0
gabesz1024 avatar
Én is csak simán a windows 7 isoját kiirtam és felrakta rendsen.És nem boot lemezként írtam ki dvd re
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Nem!😆

0
0
0
0
Killer17 avatar
Ha jól értelmezem akkor Windows alól próbáltál Win 7-et telepíteni és nem bootolja be a DVD-t mikor újraindul a gép,azért villog a kurzor és azért szakad meg a telepítés.
Sztem az lehet a gond,hogy nem boot lemeznek írtad ki hanem csak az ISO tartalmát írtad ki simán,próbáld meg úgy kiírni a win 7-et ahogy fentebb pitbull87-nek is leírtam,úgy jónak kell lennie 😉
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Senkinek sincs ötlete?😕
0
0
0
0
Killer17 avatar
Hát ha más nincs jó az is 😃 gondod ugyse lesz belőle 😀
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Killer17 írta:
Ahogy nézem neked 4 Gb ramod van így a x64-et érdemesebb felraknod 😉
Bár játékokra sztem a Professional is tökéletesen megfelel,az Ultimate ha jól tom inkább ilyen üzletembereknek meg hasonlóknak van.

köszi a válasz akkor x64 est telepítem professionalom nincs csak ultimate az nem olyan nagy gond szerinted ?😃
0
0
0
0
Killer17 avatar
Ahogy nézem neked 4 Gb ramod van így a x64-et érdemesebb felraknod 😉
Bár játékokra sztem a Professional is tökéletesen megfelel,az Ultimate ha jól tom inkább ilyen üzletembereknek meg hasonlóknak van.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
[quote][b]Killer17 írta:[/b]
[quote][b]atikac írta:[/b]
en hasonlo problemaval kuzdok...talan kezdem megerteni..viszont ha mar egyszer kiirtam az iso fajlt normalisan (tehat igy nem bootol)..szoval ha most errol a dvdrol felmasolom a gepre az iso-t es ujra irom Neroval kep felirassal az ugy mehet vagy mar elb@sztam a legelso irassal? (az eredeti fajl amit toltottem persze mar nincs meg)[/quote]
A bootolás nem attól függ hogy sz.rul írod-e ki vagy sem, hanem az ISO fájlban vannak a bootoláshoz a fájlok,így ha az ISO-ba nem nyúlkáltál bele akkor be fogja bootolni.[/quote
bocsi félrenyomtam :S na szóval akkor melyik win7 lenne jobb nekem főleg játékokra kéne az x32 v x64 és mi a kettő közt a külömbség?
0
0
0
0
Killer17 avatar
atikac írta:
en hasonlo problemaval kuzdok...talan kezdem megerteni..viszont ha mar egyszer kiirtam az iso fajlt normalisan (tehat igy nem bootol)..szoval ha most errol a dvdrol felmasolom a gepre az iso-t es ujra irom Neroval kep felirassal az ugy mehet vagy mar elb@sztam a legelso irassal? (az eredeti fajl amit toltottem persze mar nincs meg)

A bootolás nem attól függ hogy sz.rul írod-e ki vagy sem, hanem az ISO fájlban vannak a bootoláshoz a fájlok,így ha az ISO-ba nem nyúlkáltál bele akkor be fogja bootolni.

pitbull87 írta:
Sziasztok!
Mi a külömbség az win7 ultimate x32 és a win 7 ultimate x64 között?melyiket érdemesebb telepítenem?

Leginkább az a kettő közt a különbség hogy az x32 csak 4 Gb ramot tud kezelni az x64 meg többet,úgyhogy ha 4Gb ramod vagy többed van akkor x64,ha 4Gb-nál kevesebb akkor x32-őt éri meg felrakni.
0
0
0
0
pitbull87 avatar
Sziasztok!
Mi a külömbség az win7 ultimate x32 és a win 7 ultimate x64 között?melyiket érdemesebb telepítenem?
0
0
0
0
atikac avatar
en hasonlo problemaval kuzdok...talan kezdem megerteni..viszont ha mar egyszer kiirtam az iso fajlt normalisan (tehat igy nem bootol)..szoval ha most errol a dvdrol felmasolom a gepre az iso-t es ujra irom Neroval kep felirassal az ugy mehet vagy mar elb@sztam a legelso irassal? (az eredeti fajl amit toltottem persze mar nincs meg)
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Az előbb ott voltam már, hogy másolta Windows fájlokat, végzett, újraindult, de csak egy kurzor villogott a bal felső sarokban...Ilyenkor várni kell vagy wtf?😆 Mert én újraindítottam, és kiírta, hogy a telepítés nem fejeződött be, és visszaállítja a gépet XP-re..😞
Szerk.:Most olvastam olyat, hogy a videókártya miatt lehet.o.O WTF? Ezt már végképp nem értem...😆
0
0
0
0
Killer17 avatar
Én Windows7-et úgy írtam ki hogy Nero Burning Romban CD kép felírással 4x-es sebességgel kiírtam DVD-re az ISO-t és úgy tökéletesen bebootolja a gép 😉
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
Szóval...
Letöltöttem Windows7-et, kiírtam DVD-re, úgy, hogy a fájlokat, és nem az ISO-t. (Nem egyszer csináltam iet..😆😉 Az a gond, hogy nem bootol be..(igen, a Bios-t is átállítottam😃😉
DE! Van egy olyan fájl, a mappában, hogy Install. Azt elindítom, kiírja, hogy Windows telepítése. Akkor ezek szerint azzal kell? 😀 Most már nincs kedvem próbálgatni meg stb., szal pls help!😉
0
0
0
0
Furmann96 avatar
Sziasztok lenne egy problémám: van a gépemen egy eredeti windows 7 home premium 64-bites csak mivel a gépem nem Magyar ezért nem magyar a rendszer hanem Angol , minden más magyar rajta csak maga az OP. rendszer már sok mindent próbáltam Magyarosítására de nemsikerül és valahogy meglehet csinálni mert egyszer mielőtt újratettem Magyar volt. Ha valakinek van valami ötlete leírná nekem PÜ.-be. Előre is köszönöm Furmann96
0
0
0
0
daveksz avatar
igen megnéztem Superlompos
de az a baj hogy ott sem volt 😞
nem lehet valahogy kiüríteni a gyorsítótárat (win7-ét )
mert mondták hogy ott lehet...
0
0
0
0
no avatar
XFXFORCE írta:
Nekem hatalmas nagy problémám volna...
Letöltöttem egy 64 bites Gamer Edition Windows 7-t...
Volt egy ISO fálj, az azon lévő fáljokat írtam ki DVD-re, a kiírásnál semmi gond nem volt, beraktam a DVD-t, behozta az autorunt, meg minden.... mondom akkor most mehet a telepítés, újraindítottam a gépet, a HARD DISKET, átállítottam CD-ROM-ra... hogy tudjak bootolni, bejön a bootolos kép vagy micsoda, kiírja boot from cD-ROM... és bejön a windows töltőképernyő... nem tudom bebootolni....
Pedig jól lett kiírva, mert az autorun az bejön... WIN7 32 bitet pedig bootolja...

Nem az iso-n lévő fájlokat kell kiirni hanem az iso-t.
Nero-ban lemezkép kiirásánál lehet kiirni.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem nem ilyen egyszerű, hogy a lomtárat űríti....

A Total commander-ben megnézted? Márt hátha rejtett fájlként kezeli őket a rendszer.
0
0
0
0
no avatar
daveksz írta:
hali
egyszer kibontottam valamit a rendszer meghajtón le is töröltem a rar file-okat de azóta azt a helyet foglalják ahány giga volt az összes rar ezt nem tudom valahogy kitörölni ha egyáltalán kilehet?
mert valami olyasmit olvastam hogy egyidő után törli de nekem nagyon kéne az a hej...
köszönet annak aki erre választ mond 😃

Asztalon Lomtáron jobb klikk -> Lomtár ürítése
0
0
0
0
daveksz avatar
hali
egyszer kibontottam valamit a rendszer meghajtón le is töröltem a rar file-okat de azóta azt a helyet foglalják ahány giga volt az összes rar ezt nem tudom valahogy kitörölni ha egyáltalán kilehet?
mert valami olyasmit olvastam hogy egyidő után törli de nekem nagyon kéne az a hej...
köszönet annak aki erre választ mond 😃
0
0
0
0
SilenceKiller avatar
Szerintem ez a legjob windows😃 nekem nagyon gyors ezen a gépem xp n elágé le lasul és semi téma nincs rajta alap...
Szoval Windows7 4ever 😃
0
0
0
0
Petkooo avatar
Az én véleményem az hogy semmi értelme az ilyen "gamer edition" win7eknek, egyszer én is próbáltam egyet de azon kívül hogy a stílus meg volt változtatva semmi mást nem vettem észre, az a rengeteg "tweak" ami a leírásban volt, na hagyjuk.
Feldobsz egy 64bites win7et, felfrissíted, felrakod a legfrisseb vga drivert és nem lesz probléma.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
XFXFORCE írta:
Volt egy ISO fálj, az azon lévő fáljokat írtam ki DVD-re, a kiírásnál semmi gond nem volt, beraktam a DVD-t, behozta az autorunt, meg minden.... mondom akkor most mehet a telepítés, újraindítottam a gépet, a HARD DISKET, átállítottam CD-ROM-ra... hogy tudjak bootolni, bejön a bootolos kép vagy micsoda, kiírja boot from cD-ROM... és bejön a windows töltőképernyő... nem tudom bebootolni....
Pedig jól lett kiírva, mert az autorun az bejön... WIN7 32 bitet pedig bootolja...

A segítséget előre is köszönöm.

Szerk: Lenne egy olyan problémám hogy:
Az APB Reloadet játéknál, pár perc vagy óra után kidob a játék
OUT OF MEMORY hiba üzenettel... de nem csak ilyen van, van D3DX... pontosan nem tudom, de a legelső hiba üzenet az elterjedtebb.
Megkérdeztem egy gyereket, és azt mondta rakjak Windows 7 64 bitet, és ott nem lesz hiba üzenet...

Valakinek más javaslat?

Mndent tegyél be cd-romra,,ne csak a hard discet.Ijenkor kellene h mennyen,mert mindenhol a cdromot kapja parancsba inditó eszköznek,valamint nálam ki irja:"cd-romrol való inditáshoz nyomjon meg egy gombot."Ha megnyomom bejön a win telepités menü.

Úgy is megpróbáltam de semmi, ugyanúgy tovább megy, és nem írja ki hogy nyomjon meg egy gombot... :/

Más ötlet?:S
0
0
0
0
cseszka avatar
XFXFORCE írta:

A segítséget előre is köszönöm.

Szerk: Lenne egy olyan problémám hogy:
Az APB Reloadet játéknál, pár perc vagy óra után kidob a játék
OUT OF MEMORY hiba üzenettel... de nem csak ilyen van, van D3DX... pontosan nem tudom, de a legelső hiba üzenet az elterjedtebb.
Megkérdeztem egy gyereket, és azt mondta rakjak Windows 7 64 bitet, és ott nem lesz hiba üzenet...

Valakinek más javaslat?

Mndent tegyél be cd-romra,,ne csak a hard discet.Ijenkor kellene h mennyen,mert mindenhol a cdromot kapja parancsba inditó eszköznek,valamint nálam ki irja:"cd-romrol való inditáshoz nyomjon meg egy gombot."Ha megnyomom bejön a win telepités menü.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció