Hmm... egyre jobban élvezem az "új" Fairy Tail animét is, ahogy halad a történetben, még mindig nem érte el azt a szintet nálam, amit az első évad, de már valahol ott jár 😃
Ismét egy mezőgazdasággal kapcsolatos anime. Alapból nagyon birom az ilyen poénokat, amikor a nagyvárosi ilyen egyszerű falusi életben találja magát 😃
Nos itt nem ezen van a hangsúly, viszont ettől függetlenük található benne pár ilyen kisebb poén.
Tehát ebből megállapítható hogy ugyebár comedy animéről van szó, ami igaz viszont a Nourin esetében kicsit többről van szó... Viszont pont ez a probléma is mivel csak próbál több lenni.
Először is leszögezném hogy nekem nagyon tetszett az anime, egy két rész kivételével.
Szóval, adott egy mezőgazdasági iskola, amiről nem sokat tudunk meg (tehát mintha nem is iskolában lennének (szerencsére) ). Ide járnak főszereplőink is. Kiemelten fontos közöttük 3 személy lesz: Kousaku, Minori és Ringo. Kousaku a fiú főszereplő, szereti a zöldségtermesztést, ezen kivül kicsit weeaboo, főként egy idol után mutat nagy rajongást. 😃 Ennek az idolnak küld sok sok zöldséget amit saját maga termesztett.
Később Ringo csatlakozik az osztályhoz, aki meglepetésére nem más mint az az idol akiért odáig van. Viszont megváltozott kicsit a jelleme, már nem tud mosolyogni, ami lényegében csak a munkája volt. Nos ennyi lenne a történet ami vezeti az animét az elején. Később lesz még 3 fő úgymond történetrész benne: az első amikor az iskola 4 fő személyeivel ismerkedünk meg, nos angol felirattal néztem szóval kicsit nehéz elmagyarázni, szóval maradjunk annyiban hogy ők az iskola 4 nagy különce akik 5 en vannak 😆
Pl: a pénzmániás, vagy a nagy mellű akit csak "Boobies" nak hivnak.
Köztük van még "az iskola legjóképűbb férfija" akiről kiderül hogy buzi.... és akkor az ő róla szóló rész qurvára nem tetszett, és sajnos az ő megjelenésével elég sok ilyen poén volt. Szerencsére az épp elmegy kategóriába még belefért nálam.(majd elfelejtettem, hogy a tanárjukkal is lesz ilyen poén, ráadásul sok perverz poén 😃 40 éves fiatalos nő aki megbolondul hogy még mindig nincs férjnél, szóval pucéra tejszinhabos tortának vagy minek bekenyve magát felajánlja magát a diákjainak is 😃 MEg még sok ilyesmi 😃😉
A cenzúra meg epic 😃 (ő a tanárnőjük) Spoiler!
Szóval igazából ez az egyik nagy negativum. A másik pedig hát ugyebár a klisé, úgy 80% abból áll, de hát ha jól alkalmazzák üsse kő, engem nem zavar. Végére már kicsit belemegy a karakterek múltjába, viszont az a baj hogy most ilyen félbehagyott benyomást kelt. Minori akit emlitettem még Kousaku gyerekkori barátja akivel egy kamuesküvőt akarnak létrehozni. Igazából ezekbe már nem megyek bele, mert a kis történet része mind. Hátha valakit pedig véletlen érdekel majd az anime és spoilermentes akar maradni 😃
Tehát történet szempontjából befejezetlen, mint comedy jó volt. Ezért 8/10 pontot kap.
Egy kis érdekesség 😃
[url]http://www.smosh.com/smosh-pit/quizzes/guess-anime-based-these-bad-descriptions?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbsmosht[/url]
"Guess the Anime Based on These Bad Descriptions!"
Én bele is kezdtem irni egy kommentet a videóhoz ( persze a kulturáltság keretein belül), de a végén meggondoltam magam és kitöröltem, mert semmi értelme odairni valamit, attól még minden ugyan az lesz.
A videóban emlitett animék kb. 60%-a szerintem jó , 30%-ot nem láttam és a maradék 10% pedig szerintem sem a legjobb.
Egy dolog amit a videó készitőiről biztosan megtudtunk az az, hogy nincs semmi fantáziájuk.
Ha minden animébe belekötnék, hogy ez a főszereplő egy idióta meg a többi klisébe, akkor nem néznék animét.
Mire ide értem az irásban, addigra elértem a Bakemonogatari-s kommentre és kiakadtam szóval csak kommenteltem egyet ... Sorry tudom mit mondtam, de nem birtam 😆 ...
Szerk: Megyek megnézem a top 10 videójukat is 😆
Szerk2: Te atya jó ég az a top 10... Egy rossz, egy jó... majdnem .... Persze tudom, hogy attól még, hogy én nem birok egy animét bla bla bla...
na jó, rá vettem magam, hogy megnézzem ezt a TOP 10 legrosszabb animét... írnék szívesen egy 30 sort, hogy a One Piece-ről miért nem tudtak semmit sem, hogy miért nem voltak képesek megérteni a Code Geass-t, vagy hogy mi a bajuk az itt felsorolt legtöbb animével, de őszintén túl fáradt vagyok ehhez...
Ezt a top 10 legrosszabb animét ki csinálta? Véleménykifejtés direkt fikázással? És még én vagyok a köcsög... LMAO! Mellesleg a felénél felhozta hogy "Nem értettem" ROFLMAO... meg 3 éves karakterek? Aláírom, csak röhögöm a többi 25millió shounenben nem zavar? Ahol még a 3 éves karakterek meg sincsenek írva. (MEG AZ A KIEJTÉS: DRÁGONYÁÚT DE REZONÁNSZE 😆😉
A top10 meg mégnevetségesebb, AZ ÖSSZES HÁREMFOS EGY RAKÁSON! EL EM AH ÓH
Garantálom hogy aki ezt a videót csinálta arra ment hogy amit akarta direkt leoltsa, így meg semmi értelme....
Sudosu, baszátok meg azt hittem Legekka csaj legalább. 😃
Szerintem a Naruto maga az jó volt, (fillereket le számítva) de a Shippuuden-nek már csak az eleje volt jó, egy idő után már nagyon gagyi, mert kiszámítható, filleres és vontatott... 😜
Kb én is a jetix-en meg az animex (már ha ez volt a neve ) ott láttam csak , de hát azt se tudom meddig jutottam el vele . A shippuuden is ott van igaz azt még nem is láttam de ez a hirtelen fel lángolás youtube videók miatt lett 😃
Mellesleg egy igen jó amw (ritka az olyan ami engem meg fog de ennek sikerült 😀 )
Dejóneked. Én is arra vágyok, hogy ne legyenek emlékeim a Narutorol. Gyerekkoromban rengeteget néztem. Igaz akkor még csak az első 3 évad volt kint, mármint magyar szinkronnal a JetXen.😃
A shippuudent elkezdtem, nem jött be, kerestem "izgi" részeket belőle és azok se jöttek be szóval van egy sanda gyanúm, hogy idegösszeomlást kapnék ha végig kéne néznem.
Jól van kijelentették hogy számukra a top legrosszabb de hát akkor is 😃
Mellesleg van egy olyan érzésem hogy ki fogok cseszni magammal mert rewatch lesz csak nem tudom melyik naruto vagy a bleach 😃 Szerintem már mondanátok hogy bleach de arról még vannak emlékeim míg a narutoról nem sok azt se tudom meddig láttam 😃
Fate/Kaleid
Haikyuu!!
Guilty Crown
Toaru Majutsu no index
Chobits
Ao no exorcist
Love Live! School Idol project
Soul eater not!
K-On!
High School D😆
Free!
Infinite stratos
Ekkora sz@r listát 😆 😆
Ezek 75% klisé anime a maradék meg tömeg shounen 😃
HxH, One piece, Air meg Code Geass pff, akármennyire nem tetszett, a CG egy jó anime. Csak alapból ez a mecha beütése miatt már nem jön be....
Kb ez a 5. dislike amit életembe nyomtam a youtuben 😆
Kicsit sokat szerkesztgetem sry 😃
Egyébként a szöveget hogy mit mondanak róla én nem hallgattam meg/hallgatom meg 😃
Blade and Soul még végig se néztem annyira egy idióta anime .
Komolyan ahogy elkezdtem reméltem hogy legalább egy kis story lesz ha már az összes karakter buta,idegesítő de nem ,sajnos nem így lett .
Lényegében valóban egy harakiri az anime ..
10/2 2 pont miért ? A harc és a grafika . Ennyi .
Szerk/törölt mert nem engedte a szerkesztést 😃 :
dispPap : A YT találtam egy videót top 10 legrosszabb anime és a Code Geass is közte volt szerintem a srác fel se fogta mi történik az anime-ben ... Előkéne neked keresnem 😃
Azt azért tudod Xoki hogy a nagyobb városok megteltek, nem is bírnak nagyon építkezni, Tokyoban meg Kiotóban például mindenhol felfelé építkeznek. Nézz utánna, van ahol a 30-40. emeleten van még focipálya a háztetőn.
norbli01: nem tom láttad e de én már lentebb irtam rá 😃 Bár lehet azért irtad most te is 😃 Mindenesetre ha nem akkor keresd meg ha érdekel 😃
intelIA32: hááát, nem tudom. Persze van sok egyedi kultúra meg épület, de a legtöbbet mind láthatod máshol is. (kivéve persze az afrikai, indiai stb dolgokat, de azok nem érdekelnek 😃 ) Japánba amit láthatsz máshol nem (persze lehet hogy tévedek, de én személy szerint nem tudok egy olyan helyet se ahol olyan stilusú épületek vannak, nem bemutató céljából), mivel azok legtöbbje több 100 éves.
Na igen, én is várom már a története folytatását, elvégre nem halhat meg, hogy itt milyen csavar lesz.. már várom 😃 Ezen kívül ezt a románcot vártam már az anime felétől, és annyi gondolat kavarog bennem, hogy megint csak alig tudom le írni még ezt is... Ja és ez a komorság nekem tetszik, imádom Zerefet és Mavist ha kéne egy top 10 listát csinálnom a FT szereplőiről, garantáltan benne lennének 😃 Na, de erről a szerelmi szálról szerintem még áradozni fogok 😆
Azért ez nem csak akarás kérdése. Meg is kell élni az embernek. Na meg azért nyilván van más célom is. Ha az ember akar autót, azt fent kell tartani, az meg plusz költség.
Persze így sem lehetetlen, de azért egy bizonyos idő kell, hogy mindent ellehessen intézni. Hitelt meg csak ezért nem veszek fel 😆
Mindenesetre egy ilyen útra nem árt 1 vagy 2 év spórolás. (Mondjuk fizetéstől is függ)
Viszont tuti nem egyedül mennék....első nap eltévednék...a reptéren...magyarországon 😊
xoki: Azért a többi helyet nem írnám le ilyen gyorsan. Lehet még Japánnál is érdekesebb helyek vannak ilyen téren, csak nem nagyon ismertek.
Nekem csak Japán az ilyen cél. Alapból még a szomszéd városba és rühellek menni, szóval elég is ez az egy cél 😃 Mivel szerintem egyik hely sem tud annyi egyediséget mutatni mint Japán. (épület, kultúra stb)
Mondjuk én alapjáratba kitérnék arra hogy a japán filmeket nem nagyon csipázom 😃
Amúgy mindenkinek van egy cél hova szeretne eljutni nekem 3 van Dubai,Hawai,Japán 😃
Ez mondjuk egyik se olcsó mulatság főleg nem Dubai de elszeretnék jutni az biztos 😃 !
jozsefgyorfi:
Ezt én is tanúsíthatom, azért a Japán filmek közelebb állnak a valósághoz kultúrális szempontból, ezért ez igaz. Meg különböző talk-show-okban is mindenkit megtiszteltek, ez nyelvi alap.
intelIA32:
Szerintem a nyelvvel lenne a kissebb gond, hisz a Japán nyelvtan eléggé hasonlít a Magyaréra. A kanjiket meg nem kell tudnod, ha csak beszélni akarod a nyelvet. Egyébként abból se nehéz megtanulni az alapokat, én még most is emlékszem az összes Hiriganára és Katakanára, pedig már több mint 1 éve tanultam őket.
Ha meg úgy állsz hozzá hogy nem jutsz ki, akkor nem is fogsz! Állj hozzá pozitívan, ha elakarsz egyszer majd kitudsz jutni!
sudosu: Az a nyelv biztos, hogy nem lehet egyszerű 😆 Én már az írásjeleknél elvéreznék szerintem.
Az igazság, hogy szerintem én az életben nem jutok ki oda 😕
Régen jártam errefelé, aztán azért kérdeztem rá amúgy.
jozsefgyorfi: elvileg igen. Ezt csak akkor lehet megtudni ha beszélsz velük. Viszont van itt egy gyár ahol japán főnök van, egyszer volt itt amikor egy ismerősöm dolgozott ott és mindenkit vezetéknév+san - ként szólitott meg. (Még ha néhány nevet nem is tudott ki mondani... de ezt is csak mesélésből tudom szóval nem tudom pontosan, de biztos vicces volt 😆 na mindegy)
Mindenesetre ilyen maga a nyelv, (ez az egyik oka hogy tetszik) hogy egy megszólitásban több tisztelet van mint a magyarnak egy irott regényben (főleg a fiatalok körében ugyebár ) 😃
Ááá ezt a japánba látogatást mindenképpen betervezem egyszer majd. Lehet csak 10 vagy sokkal több év után jön össze, de össze fog az biztos! 😃
Na nem is gondoltam hogy ebből ekkora téma lesz, úgy látszik érdemes volt felhozni 😃
Amúgy a japánok tényleg ilyen tisztelet teljes emberkék, mint az animékben, mármint a nevek szempontjából? Sokszor látom, hogy a családnevük alapján hivják egymást és ha már keresztnéven szólitják egymást, akkor már általában barátok vagy valami más közelebbi ismerősök.
Minden nagyobb városban van reptér Japánban (Osaka, Kyoto, Tokyo...) . Nekem sem ártana lassan összeírni, hogy hova akarok menni, mert szerintem 1-2 éven belül meg is teszem ezt a kiruccanást (ez persze attól függ hogy mikor lesz munkám és mennyit fogok keresni) . Idegenvezetővel, mert a nyelvet úgy se fogom megtanulni!
intelIA32: Nem igazán értem mihez szóltál hozzá a profilomon. Nem változott az avatarom már egy ideje! 😃 Az előzőn meg Ushio volt Clannad-ből, a mostanin meg Takumi van Initial D-ből.
is Tokióban kell az embernek lennie mindenképp (Gondolom ott van a reptér)
Mindenesetre ha egyszer úgy hozza a sors hogy elmegyek egyet kirándulni oda (majd egyszer...) előtte úgy is megtervezném a programot magamnak, mint mindenki természetesen.
Én nem a megértésről beszéltem, hanem a megismeréséről.
A migránsok dologba meg ne nagyon menjünk bele, mivel ők nem is nacionalisták. Meg amúgy a weaboo sem az.
Most milyen példát mondjak... szereted az Amerikai kultúrát és kiköltözöl attól te még nem vagy nacionalista.
Az emberi kíváncsiság meg nincs elítélve, én is nagyon szívesen elmennék egy 2 hetes kirándulásra Japánba, megnézném a vidéki tradiciónális konstrukciókat, Tókióban is elmennék a Sky Tower-be és Tokió tree-be. Persze Akihabara-ba az AKB48 klubba is 😃
Az azért elég meredek 😆
Akkor a migránsok valójában hungaristák? 😊
Szerintem a japánt életet meg kultúrát csak akkor lehet igazán megérteni, ha az ember kimegy oda és megnéz mindent/megkérdez helyi embereket.
Mondjuk én körbe néznék egy kisebb japán városban, vagy az ottani vidékeket. Tokyo nem érdekel.
Hát nem csak azt jelenti a weaboo. A weaboo egy olyan személy, aki Japánnak képzeli magát, pedig attól nagyon távol áll. Rajong a Japán kultúráért, de abszolút nem tiszteli azt! Az ilyen emberek animéből azt hiszik, hogy ők mindent tudnak a felkelő nap országáról, pedig az anime-knek nem túl sok közük van a tényleges Japán élethez! Próbálnak Japánul beszélni de rosszul ejtenek ki mindent és s*ggfejeknek hiszik őket.
Aki szeret nevetni nézze meg FilthyFrank-nak a videóját 😃
Megjegyzés: Attól függetlenül hogy szereted a Japán kultúrát és sokat tudsz róla, az nem egyenlő azzal hogy weaboo vagy! A tiszteséges külföldieket Japánban gaijin-nek hívják!
Ismét egy mezőgazdasággal kapcsolatos anime. Alapból nagyon birom az ilyen poénokat, amikor a nagyvárosi ilyen egyszerű falusi életben találja magát 😃
Nos itt nem ezen van a hangsúly, viszont ettől függetlenük található benne pár ilyen kisebb poén.
Tehát ebből megállapítható hogy ugyebár comedy animéről van szó, ami igaz viszont a Nourin esetében kicsit többről van szó... Viszont pont ez a probléma is mivel csak próbál több lenni.
Először is leszögezném hogy nekem nagyon tetszett az anime, egy két rész kivételével.
Szóval, adott egy mezőgazdasági iskola, amiről nem sokat tudunk meg (tehát mintha nem is iskolában lennének (szerencsére) ). Ide járnak főszereplőink is. Kiemelten fontos közöttük 3 személy lesz: Kousaku, Minori és Ringo. Kousaku a fiú főszereplő, szereti a zöldségtermesztést, ezen kivül kicsit weeaboo, főként egy idol után mutat nagy rajongást. 😃 Ennek az idolnak küld sok sok zöldséget amit saját maga termesztett.
Később Ringo csatlakozik az osztályhoz, aki meglepetésére nem más mint az az idol akiért odáig van. Viszont megváltozott kicsit a jelleme, már nem tud mosolyogni, ami lényegében csak a munkája volt. Nos ennyi lenne a történet ami vezeti az animét az elején. Később lesz még 3 fő úgymond történetrész benne: az első amikor az iskola 4 fő személyeivel ismerkedünk meg, nos angol felirattal néztem szóval kicsit nehéz elmagyarázni, szóval maradjunk annyiban hogy ők az iskola 4 nagy különce akik 5 en vannak 😆
Pl: a pénzmániás, vagy a nagy mellű akit csak "Boobies" nak hivnak.
Köztük van még "az iskola legjóképűbb férfija" akiről kiderül hogy buzi.... és akkor az ő róla szóló rész qurvára nem tetszett, és sajnos az ő megjelenésével elég sok ilyen poén volt. Szerencsére az épp elmegy kategóriába még belefért nálam.(majd elfelejtettem, hogy a tanárjukkal is lesz ilyen poén, ráadásul sok perverz poén 😃 40 éves fiatalos nő aki megbolondul hogy még mindig nincs férjnél, szóval pucéra tejszinhabos tortának vagy minek bekenyve magát felajánlja magát a diákjainak is 😃 MEg még sok ilyesmi 😃😉
A cenzúra meg epic 😃 (ő a tanárnőjük) Spoiler!
Szóval igazából ez az egyik nagy negativum. A másik pedig hát ugyebár a klisé, úgy 80% abból áll, de hát ha jól alkalmazzák üsse kő, engem nem zavar. Végére már kicsit belemegy a karakterek múltjába, viszont az a baj hogy most ilyen félbehagyott benyomást kelt. Minori akit emlitettem még Kousaku gyerekkori barátja akivel egy kamuesküvőt akarnak létrehozni. Igazából ezekbe már nem megyek bele, mert a kis történet része mind. Hátha valakit pedig véletlen érdekel majd az anime és spoilermentes akar maradni 😃
Tehát történet szempontjából befejezetlen, mint comedy jó volt. Ezért 8/10 pontot kap.
[url]http://www.smosh.com/smosh-pit/quizzes/guess-anime-based-these-bad-descriptions?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fbsmosht[/url]
"Guess the Anime Based on These Bad Descriptions!"
Ja és egy kis live event, sudosu épp tanul 😆
A videóban emlitett animék kb. 60%-a szerintem jó , 30%-ot nem láttam és a maradék 10% pedig szerintem sem a legjobb.
Egy dolog amit a videó készitőiről biztosan megtudtunk az az, hogy nincs semmi fantáziájuk.
Ha minden animébe belekötnék, hogy ez a főszereplő egy idióta meg a többi klisébe, akkor nem néznék animét.
Mire ide értem az irásban, addigra elértem a Bakemonogatari-s kommentre és kiakadtam szóval csak kommenteltem egyet ... Sorry tudom mit mondtam, de nem birtam 😆 ...
Szerk: Megyek megnézem a top 10 videójukat is 😆
Szerk2: Te atya jó ég az a top 10... Egy rossz, egy jó... majdnem .... Persze tudom, hogy attól még, hogy én nem birok egy animét bla bla bla...
A top10 meg mégnevetségesebb, AZ ÖSSZES HÁREMFOS EGY RAKÁSON! EL EM AH ÓH
Garantálom hogy aki ezt a videót csinálta arra ment hogy amit akarta direkt leoltsa, így meg semmi értelme....
Sudosu, baszátok meg azt hittem Legekka csaj legalább. 😃
Mellesleg egy igen jó amw (ritka az olyan ami engem meg fog de ennek sikerült 😀 )
A shippuudent elkezdtem, nem jött be, kerestem "izgi" részeket belőle és azok se jöttek be szóval van egy sanda gyanúm, hogy idegösszeomlást kapnék ha végig kéne néznem.
Mellesleg van egy olyan érzésem hogy ki fogok cseszni magammal mert rewatch lesz csak nem tudom melyik naruto vagy a bleach 😃 Szerintem már mondanátok hogy bleach de arról még vannak emlékeim míg a narutoról nem sok azt se tudom meddig láttam 😃
sudosu: k-on! , love live meg to aru esetében remélem jó vélemények vannak 😃
Hát ezt a rész elosztom egy 3-4 alkalomra 😃
xoki: Én pl. járok suliba, de most más okból voltam inaktív 😃
Jaaa, hogy ott írja a komment számot :'D
[LINK]
Ezekről az animékről beszélgettünk:
Spoiler!
Fate/Kaleid
Haikyuu!!
Guilty Crown
Toaru Majutsu no index
Chobits
Ao no exorcist
Love Live! School Idol project
Soul eater not!
K-On!
High School D😆
Free!
Infinite stratos
BTW: első! mármint 6001. 😃
Ezek 75% klisé anime a maradék meg tömeg shounen 😃
HxH, One piece, Air meg Code Geass pff, akármennyire nem tetszett, a CG egy jó anime. Csak alapból ez a mecha beütése miatt már nem jön be....
Kb ez a 5. dislike amit életembe nyomtam a youtuben 😆
Kicsit sokat szerkesztgetem sry 😃
Egyébként a szöveget hogy mit mondanak róla én nem hallgattam meg/hallgatom meg 😃
Szóval hol az a vidi? 😃
(igazából nem, de a top 10 legunalmasabb anime között van nálam, kb a 8. helyen)
Btw micsoda aktivitás már megint... 😃
Ki jár még itt iskolába? (mert gondolom ez az oka)
Komolyan ahogy elkezdtem reméltem hogy legalább egy kis story lesz ha már az összes karakter buta,idegesítő de nem ,sajnos nem így lett .
Lényegében valóban egy harakiri az anime ..
10/2 2 pont miért ? A harc és a grafika . Ennyi .
Szerk/törölt mert nem engedte a szerkesztést 😃 :
dispPap : A YT találtam egy videót top 10 legrosszabb anime és a Code Geass is közte volt szerintem a srác fel se fogta mi történik az anime-ben ... Előkéne neked keresnem 😃
Mondjuk megnéznék én is egy két dolgot Japánban.
intelIA32: hááát, nem tudom. Persze van sok egyedi kultúra meg épület, de a legtöbbet mind láthatod máshol is. (kivéve persze az afrikai, indiai stb dolgokat, de azok nem érdekelnek 😃 ) Japánba amit láthatsz máshol nem (persze lehet hogy tévedek, de én személy szerint nem tudok egy olyan helyet se ahol olyan stilusú épületek vannak, nem bemutató céljából), mivel azok legtöbbje több 100 éves.
Persze így sem lehetetlen, de azért egy bizonyos idő kell, hogy mindent ellehessen intézni. Hitelt meg csak ezért nem veszek fel 😆
Mindenesetre egy ilyen útra nem árt 1 vagy 2 év spórolás. (Mondjuk fizetéstől is függ)
Viszont tuti nem egyedül mennék....első nap eltévednék...a reptéren...magyarországon 😊
xoki: Azért a többi helyet nem írnám le ilyen gyorsan. Lehet még Japánnál is érdekesebb helyek vannak ilyen téren, csak nem nagyon ismertek.
Szerk: off:
Amúgy mi van a Fairy Tail mangával? Ennyira rossz mostanság? Másfél hónapa alatt a manga MAL-os pontozása fél pontot zuhant. 😃
Amúgy mindenkinek van egy cél hova szeretne eljutni nekem 3 van Dubai,Hawai,Japán 😃
Ez mondjuk egyik se olcsó mulatság főleg nem Dubai de elszeretnék jutni az biztos 😃 !
Ezt én is tanúsíthatom, azért a Japán filmek közelebb állnak a valósághoz kultúrális szempontból, ezért ez igaz. Meg különböző talk-show-okban is mindenkit megtiszteltek, ez nyelvi alap.
intelIA32:
Szerintem a nyelvvel lenne a kissebb gond, hisz a Japán nyelvtan eléggé hasonlít a Magyaréra. A kanjiket meg nem kell tudnod, ha csak beszélni akarod a nyelvet. Egyébként abból se nehéz megtanulni az alapokat, én még most is emlékszem az összes Hiriganára és Katakanára, pedig már több mint 1 éve tanultam őket.
Ha meg úgy állsz hozzá hogy nem jutsz ki, akkor nem is fogsz! Állj hozzá pozitívan, ha elakarsz egyszer majd kitudsz jutni!
Az igazság, hogy szerintem én az életben nem jutok ki oda 😕
Régen jártam errefelé, aztán azért kérdeztem rá amúgy.
jozsefgyorfi: Miket meg nem figyelsz 😆
Mindenesetre ilyen maga a nyelv, (ez az egyik oka hogy tetszik) hogy egy megszólitásban több tisztelet van mint a magyarnak egy irott regényben (főleg a fiatalok körében ugyebár ) 😃
Ááá ezt a japánba látogatást mindenképpen betervezem egyszer majd. Lehet csak 10 vagy sokkal több év után jön össze, de össze fog az biztos! 😃
Na nem is gondoltam hogy ebből ekkora téma lesz, úgy látszik érdemes volt felhozni 😃
intelIA32: Nem igazán értem mihez szóltál hozzá a profilomon. Nem változott az avatarom már egy ideje! 😃 Az előzőn meg Ushio volt Clannad-ből, a mostanin meg Takumi van Initial D-ből.
is Tokióban kell az embernek lennie mindenképp (Gondolom ott van a reptér)
Mindenesetre ha egyszer úgy hozza a sors hogy elmegyek egyet kirándulni oda (majd egyszer...) előtte úgy is megtervezném a programot magamnak, mint mindenki természetesen.
A migránsok dologba meg ne nagyon menjünk bele, mivel ők nem is nacionalisták. Meg amúgy a weaboo sem az.
Most milyen példát mondjak... szereted az Amerikai kultúrát és kiköltözöl attól te még nem vagy nacionalista.
Az emberi kíváncsiság meg nincs elítélve, én is nagyon szívesen elmennék egy 2 hetes kirándulásra Japánba, megnézném a vidéki tradiciónális konstrukciókat, Tókióban is elmennék a Sky Tower-be és Tokió tree-be. Persze Akihabara-ba az AKB48 klubba is 😃
Akkor a migránsok valójában hungaristák? 😊
Szerintem a japánt életet meg kultúrát csak akkor lehet igazán megérteni, ha az ember kimegy oda és megnéz mindent/megkérdez helyi embereket.
Mondjuk én körbe néznék egy kisebb japán városban, vagy az ottani vidékeket. Tokyo nem érdekel.
Aki szeret nevetni nézze meg FilthyFrank-nak a videóját 😃
Megjegyzés: Attól függetlenül hogy szereted a Japán kultúrát és sokat tudsz róla, az nem egyenlő azzal hogy weaboo vagy! A tiszteséges külföldieket Japánban gaijin-nek hívják!
Értem és köszi 😆.
[LINK]
Nem kell megköszönnöd 😃