Szeretnék egy új gépházat venni... úgy 10-15k között... viszont a régi gépházamat valahogy el kellene adni... vagy esetleg úgy venni újat hogy a régit beszámolják vagy valamilyen megoldás kellene... 😲
aki kicsit komolyabb házakba gondolkozik azoknak tudom ajánlani a CM Storm Scout, CM HAF 912+ és a Thermaltake Armor A30 házakat. Eddig ilyenek voltak és mindegyikről csak jót tudok mondani. Scout kicsit kisebb, HAF bőven tágas és hihetetlen jól szerelhető, tökéletes cable management, A30 az kicsi, de nagyon össze van rakva egy HD6970 is elfért simán, de nehéz meg időigényes szerelni, viszont csodaszép! 😀
jah és asszem 10 centinél magasabb cpu cooler nem fér bele mivel a táp van felette, pontosan nem tudom most h 10 vagy mennyi, nekem egy Scythe Big Shuriken van benn egy 12centis enermax ventivel és van még hely!
remélem tudtam segíteni vkinek aki a 3 közül tervezi vmelyik megvételét, egyéb kérdésekre is válaszolok ha írtok üzit!
nekem olyan házam van 😃 egyáltalán nem zörög, nem hajlik össze vissza, én nem bántam meg h megvettem 😃 ATXes lapokhoz lehet elég kicsi de ha félre vannak tűrve a kábelek el lehet férni benne 😃
nekem olyan házam van 😃 egyáltalán nem zörög, nem hajlik össze vissza, én nem bántam meg h megvettem 😃 ATXes lapokhoz lehet elég kicsi de ha félre vannak tűrve a kábelek el lehet férni benne 😃
Hali! Valaki tud mondani egy véleményt ThermalTake v3 black edition-ról? Megéri azt venni? Vagy esetleg tudnátok ajánlani egy 10-11 ezer körüli házat, amiben van ventri? (Ledes,neonos)
üdv! Egy CM Elite 370-et néztem ki az új géphez, de nem tudom egy CM A70 bele e menne, elég e a szélessége. Megtudnátok ezt mondani, vagy valami házat amibe biztosan belemegy, de nem drágább sokkal, vagy hasonló árfekvésben van?
Synda írta:
Ilyen gépnél nem szabad a tápon spórolni,elég egy 450w-os,házat 10K körül jót kapsz,azon se spórolj.😉
Chieftec CTG-450-80P///12k
Thermaltake V3 Black Edition///10k
Ja abba a az alaplapba felesleges k-s procit rakni,mert nem tuningolhatsz vele,csak P vagy Z-s lappal lehet.
Ezzel már lehet,vagy sima i5-öt vegyél.
Asus P8P67 LE///25k
Ezzel csak az a baj hogy mint fentebb is írtam szűkös a keret, és inkább veszek most egy jobb procit egy gyengébb alaplappal, mint egy jó alaplapot gyengébb procival. Később ha lesz pénzem akkor lesz olyan lap amivel lehet húzni a procit, bár nekem ez a magonkénti 3300 Mhz sokáig elég lesz, a mostani gépemhez képest.
De sajnos az a két alkatrész is amit ajánlottál közel ugyanolyan árban van mint amit én raktam bele szóval, ezen sem tudok spórolni.
Akkor lehet hogy sima i5 lesz. De arról láttam a gyártó oldalán olyan hogy felmehet az órajel a Turbo Boost-tal 3.7 ghz-re. Ez hogy működik.
Légyszi ajánljatok nekem egy házat amibe belefér ez a konfiguráció:
Gigabyte GA-HA65M-D2H
Intel Core i5-2500K 3.3 GHz
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
2 x 4 GB 1333 MHz DDR3
Samsung 500 GB
Samsung DVD-RW
Cooler Master Elite 430 Black - ennél olcsóbb kellene.
Chieftec 500 W - ez helyett kellene valami olcsóbb, de megbízható. 400w-ra gondoltam, már elbírja ezt a gépet.
Win7 64 bit
Sajna már vga oprendszer nélkül is 150.000 be van a gép szóval amin tudok spórolni az a ház és a tápegység szóval olyan házat szeretnék ami olcsó.
Ez nem ide való kérdés de nem akarom két helyre ugyanazt a kérdést írni.
Tápegységből is légyszi mondjatok egy olyan ami olcsóbb mint a chieftec 500 W-s de még elbírja ezt a konfigurációt.
Én ilyen ventikre gondoltam előző házamnál jó halk volt bár a hőmérsékletet nem nagyon figyeltem ott😃
Amúgy azt a benga "Hangszórót" kiszedtem a gépből mivel az csak üvölti a ventillátorját és alig fúj...
hmm?
Előre vagy két 8 ast vagy egy 12 est tudsz rakni érdemes egy 12 est. Azért előtte nézd meg hogy valóban ott van 4 lyuk 12-12 cm távolsára egymástól. Hátra meg egy 8 ast érdemes mert elvileg már egy 8 as van bár elég hangos. Ventikből ajánlom az arctic ventiket
Amúgy szerintetek nagy hülyeséget csináltam azzal hogy megvettem ezt a házat???
ASUS Vento TA-8H1 ATX ház.
Mert ebbe asszem 4 8 cm-es venti fér el (2 előre , 2 hátulra) és van ilyen "szellőzőnyilása" a CPUnál.
Szerintetek indokolt lenne-e ezt lecserélni más házra vagy ezzel is tud szellőzni ha bele veszem azt a 4 ventit?
Nekem a szerverházamban 90mm-es Coolik Swif 2 tipusúak vannak ..nem drága elég halk,és hydros csapágyazású ..elég jól tolják a luftot..bár kb 70%-on járatom őket..
laserrel csak vicceltem :-)) haverék cégénél van lézer ,csak mivel horganyzott a ház belülről ezért fröcsög és rámegy a lencsére amit utálnak ..nem vágnak ilyesmit szívesen..
Az egyenes nem gond flexel..csak a sarkok,ahol a 2 vonal talákozik..
Szerintem attól függ, hogy mennyire van "ügyes" kezed pl a flexhez..... mert ha 1 hónapja ismerkedsz vele, lehet nem ideális nyirbálni...amúgy ennyi erővel vízsugarassal is ki lehetne vágni...
lézer meg laser pointer ég és föld...
Azt mondták nekem is hogy elég vastag,szépen lézerrel lehetne vágni igazából...vettem is egy lézerpointert..hát világitgattam órákon át de lemerült az elem..meg semmit nem csinált vele..
atombunker :-)) ez jó :-)
Ezen a rozsdás házon még gondolkozom ..lehet még jobbat lehetne csinálni..esetleg porfestett mattlakkal,meg pár szegecs is jól nézne ki ..csak egy masszív régi ház kéne
az hogy szar anyagból van meg meg kellett fúrni hogy bele tudjak rakni egy ventit 😃😃 mercury típusú ház 😃😃
az durva lehetett 😃😃
bírom a sufnis házakat 😃😃
nem nehéz kivágni flexxel, ezt nem volt az, de azt az atombunkert nem biztos hogy olyan jól lehet 😃😃😃
Mi ezen a szar ? :-)) A barátom tuning házát csipáztad volna meg :-))
Egy régi szerverház volt amit lehomokfúvóztattunk...
A belsejét befújtuk olajjal,nyílásokat lezártuk és utána sósav vizes ooldatával lefújtuk többször ..frankón berozsdált...utána meg kapott egy lakkréteget ..az randa volt mint a fene de durván nézett ki ..a belseje szép volt csak kívül olyan lett mint egy 2 éves T-34 es tank a tajgában :-)
Az oladalplexin gondolkoztam én is a csifin,csak flexel nem tudom hogy szépen ki tudnám -e vágni...
Merev a ház..nagyon vaskos anyagból van..jó a hűtése.
Igaz 90mm-es venteik mennek bele,de nem fullgázon járnak hanem a procihűttővel vannak összekötve mind az 5db...csak akkor tekernek ha elkezdesz főzni :-)
Egy normál alaplap nagyon levegősen elfér,a kábelek nem kavarnak bele a légáramba..
Nekem a nagy és kicsi külső vinyók is a gépházon bellül vannak tárolva :-)
Alaphangon elég drágák ezek a házak,de néha 1/4 áron meglehet venni őket és egy szerverház majdnem mindig zsír új marad :-)
Majd aha felfújom a képem,és lesz pénzem is bármi elfér majd benne..dög táp,benganagy procihűttő...
Komfigom:https://gepigeny.hu/usercomp.php?comp=26114
Előreis köszi😀 a válaszokat a gépemhez pls😀
Nagyon rizikós, szerintem nézz nagyobbat.
Nem férne bele az fentebb írt vga? Vagy mi az ami miatt nagyobbat kéne néznem?
Sziasztok.
Beleférne egy Raidmax Tornado típusú házba egy Gigabyte GV-R687UD-1GD - HD6870 1GB videókártya?
Illetve ezek közül melyiket ajánlanátok:
AeroCool Vs-4
AeroCool Vx-R
Raidmax Blade
Raidmax Tornado
Thermaltake VN40001W2N Commander MS-I
Cooler Master Midi - Elite 430 - Black
Thermaltake vagy a Cooler Master, amelyik neked jobban tetszik.
A többivel mi a baj? Én a Raidmax Tornadot néztem ki. Van valami oka hogy azt nem ajánlod?
1. Thermaltake-be meg a Cooler Master-be 100%, hogy belefér a 6870-es.
2. Jobb minőségű házakat készítenek.
3. A többi amit ajánlottál szerintem csúnya, de ez már ízlés kérdése 😀
Esetleg nézd még meg a Thermaltake V3, Thermaltake V4, Thermaltake Dokker házakat.
Sziasztok.
Beleférne egy Raidmax Tornado típusú házba egy Gigabyte GV-R687UD-1GD - HD6870 1GB videókártya?
AeroCool Vs-4
AeroCool Vx-R
Raidmax Blade
Raidmax Tornado
A többivel mi a baj? Én a Raidmax Tornadot néztem ki. Van valami oka hogy azt nem ajánlod?
Sziasztok.
AeroCool Vs-4
AeroCool Vx-R
Raidmax Blade
Raidmax Tornado
AeroCool Vs-4
AeroCool Vx-R
Raidmax Blade
Raidmax Tornado
jah és asszem 10 centinél magasabb cpu cooler nem fér bele mivel a táp van felette, pontosan nem tudom most h 10 vagy mennyi, nekem egy Scythe Big Shuriken van benn egy 12centis enermax ventivel és van még hely!
remélem tudtam segíteni vkinek aki a 3 közül tervezi vmelyik megvételét, egyéb kérdésekre is válaszolok ha írtok üzit!
én csak ajánlani tudom 😀
én csak ajánlani tudom 😀
De ezt a 2őt szokták ajánlgatni azzal a thermaltake v3al együtt😀
Válassz melyik tetszik jobban...😀
Szerintetek ez milyen ház?[LINK]. Ilyet tervezek venni majd.
A maga árkategóriájában jónak számit,van hely plusz ventinek,elég tágas és jól is néz ki 😀
Ehhez a házhoz mit szóltok?
http://www.***/Szamitogephaz_tap_nelkul/Logic_B35_szamitogephaz_fekete-p271329.html#none
Kb. ennyiért kéne nekem most ház.
És még egy kérdés: ebbe lehet tenni ventit? Csak mert eddig nem találtam a leírásoknál.
Jó kis ház, jól néz ki. Ha iylen árkategóriában érdekelnek házak, akkor tudom ajánlani még ezen kívül az HKC 6022GD, Gigabyte GZ-PD, Antler PC-375.
Természetesen lehet bele tenni ventit! hátulra 1-et, oldalt 1-et!
Na az jó, hogy lehet beletenni. Köszi a segítséget! 😃 😆
Ehhez a házhoz mit szóltok?
http://www.***/Szamitogephaz_tap_nelkul/Logic_B35_szamitogephaz_fekete-p271329.html#none
És még egy kérdés: ebbe lehet tenni ventit? Csak mert eddig nem találtam a leírásoknál.
Jó kis ház, jól néz ki. Ha iylen árkategóriában érdekelnek házak, akkor tudom ajánlani még ezen kívül az HKC 6022GD, Gigabyte GZ-PD, Antler PC-375.
Természetesen lehet bele tenni ventit! hátulra 1-et, oldalt 1-et!
csillag: e digital . hu
Ilyen gépnél nem szabad a tápon spórolni,elég egy 450w-os,házat 10K körül jót kapsz,azon se spórolj.😉
Chieftec CTG-450-80P///12k
Thermaltake V3 Black Edition///10k
Ja abba a az alaplapba felesleges k-s procit rakni,mert nem tuningolhatsz vele,csak P vagy Z-s lappal lehet.
Ezzel már lehet,vagy sima i5-öt vegyél.
Asus P8P67 LE///25k
Ezzel csak az a baj hogy mint fentebb is írtam szűkös a keret, és inkább veszek most egy jobb procit egy gyengébb alaplappal, mint egy jó alaplapot gyengébb procival. Később ha lesz pénzem akkor lesz olyan lap amivel lehet húzni a procit, bár nekem ez a magonkénti 3300 Mhz sokáig elég lesz, a mostani gépemhez képest.
De sajnos az a két alkatrész is amit ajánlottál közel ugyanolyan árban van mint amit én raktam bele szóval, ezen sem tudok spórolni.
Akkor lehet hogy sima i5 lesz. De arról láttam a gyártó oldalán olyan hogy felmehet az órajel a Turbo Boost-tal 3.7 ghz-re. Ez hogy működik.
Légyszi ajánljatok nekem egy házat amibe belefér ez a konfiguráció:
Gigabyte GA-HA65M-D2H
Intel Core i5-2500K 3.3 GHz
Gigabyte GV-R685OC-1GD - HD6850 1GB
2 x 4 GB 1333 MHz DDR3
Samsung 500 GB
Samsung DVD-RW
Cooler Master Elite 430 Black - ennél olcsóbb kellene.
Chieftec 500 W - ez helyett kellene valami olcsóbb, de megbízható. 400w-ra gondoltam, már elbírja ezt a gépet.
Win7 64 bit
Sajna már vga oprendszer nélkül is 150.000 be van a gép szóval amin tudok spórolni az a ház és a tápegység szóval olyan házat szeretnék ami olcsó.
Ez nem ide való kérdés de nem akarom két helyre ugyanazt a kérdést írni.
Tápegységből is légyszi mondjatok egy olyan ami olcsóbb mint a chieftec 500 W-s de még elbírja ezt a konfigurációt.
Amúgy azt a benga "Hangszórót" kiszedtem a gépből mivel az csak üvölti a ventillátorját és alig fúj...
http://ip on.hu/webshop/product/xilence_xpf80.tbl/25381
Előre vagy két 8 ast vagy egy 12 est tudsz rakni érdemes egy 12 est. Azért előtte nézd meg hogy valóban ott van 4 lyuk 12-12 cm távolsára egymástól. Hátra meg egy 8 ast érdemes mert elvileg már egy 8 as van bár elég hangos. Ventikből ajánlom az arctic ventiket
De 17 centihez hogy fér be 2 12 centis?
Mi tegyek 1 12 centiset, 2 8centis helyett?
ASUS Vento TA-8H1 ATX ház.
Mert ebbe asszem 4 8 cm-es venti fér el (2 előre , 2 hátulra) és van ilyen "szellőzőnyilása" a CPUnál.
Szerintetek indokolt lenne-e ezt lecserélni más házra vagy ezzel is tud szellőzni ha bele veszem azt a 4 ventit?
Ja és szerintetek ilyenek megérnék azt az ezrest?
http://i pon.hu/webshop/product/xilence_xpf80.tbl/25381
Coolink SWiF2 800, 8cm
Termékleírás:
Coolink SWiF2 800
Típus: Ventillátor Méret: 8cm Sebesség: < 2000 RPM
Zajszint: < 20 dBa Fordulat: fix
Nagy teljesítményű hydro-dynamic csapágyazás, Méret: 80x80x25mm, Fordulatszám: 1100rpm
Nagy teljesítményű hydro-dynamic csapágyazás
A csomag tartalmaz 4db rögzítő csavart és 4db zajcsökkentő gumi rögzítőt
Méret: 80x80x25mm
Fordulatszám: 1100rpm
Légszállítás: 32.5 m3/h
Akusztikus Zaj: 9.5 dB/A
Bemeneti Teljesítmény: 0.54W
Bemeneti Áram: 0.045A
Feszültség ingadozás: 7-13V
Szerintem valamelyest ebbe a témába tartozik.
Szerintetek milyen jó 80 mm-es halk ventik vannak 3ezerig?
Olcsón AC F8, F8 PWM.
Szerintetek milyen jó 80 mm-es halk ventik vannak 3ezerig?
Enyémet haver simán kivágta flexszel és szép lett (lesd meg a profilomnál, ha gondolod). Mondjuk ő 7-8 éve foglalkozik ilyesmivel. 😀
így még dekopírral is meg lehet csinálni persze fémhez való pengével
Az egyenes nem gond flexel..csak a sarkok,ahol a 2 vonal talákozik..
lézer meg laser pointer ég és föld...
atombunker :-)) ez jó :-)
Ezen a rozsdás házon még gondolkozom ..lehet még jobbat lehetne csinálni..esetleg porfestett mattlakkal,meg pár szegecs is jól nézne ki ..csak egy masszív régi ház kéne
az durva lehetett 😃😃
bírom a sufnis házakat 😃😃
nem nehéz kivágni flexxel, ezt nem volt az, de azt az atombunkert nem biztos hogy olyan jól lehet 😃😃😃
Egy régi szerverház volt amit lehomokfúvóztattunk...
A belsejét befújtuk olajjal,nyílásokat lezártuk és utána sósav vizes ooldatával lefújtuk többször ..frankón berozsdált...utána meg kapott egy lakkréteget ..az randa volt mint a fene de durván nézett ki ..a belseje szép volt csak kívül olyan lett mint egy 2 éves T-34 es tank a tajgában :-)
Az oladalplexin gondolkoztam én is a csifin,csak flexel nem tudom hogy szépen ki tudnám -e vágni...
Igaz 90mm-es venteik mennek bele,de nem fullgázon járnak hanem a procihűttővel vannak összekötve mind az 5db...csak akkor tekernek ha elkezdesz főzni :-)
Egy normál alaplap nagyon levegősen elfér,a kábelek nem kavarnak bele a légáramba..
Nekem a nagy és kicsi külső vinyók is a gépházon bellül vannak tárolva :-)
Alaphangon elég drágák ezek a házak,de néha 1/4 áron meglehet venni őket és egy szerverház majdnem mindig zsír új marad :-)
Majd aha felfújom a képem,és lesz pénzem is bármi elfér majd benne..dög táp,benganagy procihűttő...
[LINK] 6500 pézt ez nagyon megért szerintem
Ez miből használhatóbb, mint egy más házikó?
Olcsó, nagy, van benne anyag. Nem kérdés hogy jó! 😀