Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
tomithc avatar
Sziasztok!
Tegnap beszereztem egy új sapphire 7770 Ghz edition-t (nem az overcloskosat) és szeretném kicsit feljebb húzni ( bár így is teljesen elégedett vagyok vele. 😀 Láttam több helyen is, hogy árulnak ugyanilyen videókártyát gyári OC-val is. Ahogy néztem a hütő is teljesen ugyanolyan, ám ami nekem van 150mhz-val gyengébb. Érdemes - és fel lehet-e- húzni ezt is arra a szintre? Mit tanácsoltok? Nincs sok tapasztalatom a témában.
0
0
0
0
kung avatar
TipX írta:
Cooler Master Hyper T4 melyik a jobb? és felső tápos házba elfér ugye nem zavar be semmi? köszi

Igen jó lesz a Cooler Master Hyper T4 is, de ha nagyon komoly tuningra akarod, akkor inkább ALPENFOEHN Brockent. A felsőtápos ház, az változó, mert van olyan amibe simán elfér, de van olyan is amibe nem igazán.

Komolyabb tuningra:
[LINK]
0
0
0
0
TipX avatar
Cooler Master Hyper T4 melyik a jobb? és felső tápos házba elfér ugye nem zavar be semmi? köszi
0
0
0
0
kung avatar
TipX írta:
Lehet új vga kéne de nem most lesz 😃 a hat mag egyenlőre olcsóbb 😃

Aida-ba volt stabilitás teszt azt csináltam és ott ment fel ennyire gyári hűtő alatt, lehet kéne venni valami komolyabbat ez milyen lenne? http://prohardver.hu/hir/cooler_master_blizzard_t2_es_hyper_t4_huto.html (lila)

A feszhez nem nyúltam lejjebb kéne venni? Vagy nektek alapból annyi?

Én a Cooler Master Hyper TX3 Evo javasolnám.

[LINK]
0
0
0
0
TipX avatar
Lehet új vga kéne de nem most lesz 😃 a hat mag egyenlőre olcsóbb 😃

Aida-ba volt stabilitás teszt azt csináltam és ott ment fel ennyire gyári hűtő alatt, lehet kéne venni valami komolyabbat ez milyen lenne? http://prohardver.hu/hir/cooler_master_blizzard_t2_es_hyper_t4_huto.html (lila)

A feszhez nem nyúltam lejjebb kéne venni? Vagy nektek alapból annyi?
0
0
0
0
Dani46 avatar
ha most 69 mi lesz nyáron?80😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Nekem is ekkora feszt adott alapjáraton az FX-nek. Most 1288mV-on megy 4GHz-en... 😂
0
0
0
0
Devis avatar
lehet hogy rendesen alul lehetne feszelni. nekem is 1.32 fölött volt alapból a fesz 2 magra.
0
0
0
0
Devis avatar
határeset. kicsit sok, de még elmegy.
egyébként neked nem a 6 mag ereje kéne, hanem egy új vga.
0
0
0
0
TipX avatar
https://kepfeltoltes.hu/130420/g_p_www.kepfeltoltes.hu_.png

A kérdés akkor még az hogy hagyhatom nem lesz baja a lapnak?

69 fok terhelésen jó?
0
0
0
0
Devis avatar
de nekem pl nem lehet 160w, 3,5ghz-en és a 1,272-es feszen.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Erre szerettem volna kilyukadni igen.
0
0
0
0
Devis avatar
hát igen 4ghz-en és több mint 1,4v-on 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
[LINK] Ezt olvassátok el!
0
0
0
0
TipX avatar
Majd később kipróbálom valami kemény játék alatt aztán meglátjuk.😀
0
0
0
0
Devis avatar
az nem 160. cpu-z ilyenkor hülyeségeket ír. az én 555-emből b55-lett, és 160w-ot ír rá, ami lehetetlen
0
0
0
0
TipX avatar
Oké na megcsináltam 1605T lett élményindexbe eddig 7.3-mat kapott most 7.4-re felment. Meg TDP 106-ról felment 160-ra az nem lesz sok?
0
0
0
0
kung avatar
TipX írta:
Nem lehet baja a lapnak elbírja a 6 magost mert ugye megnő a fogyasztás?

Szerintem a 6 magot el fogja bírni, csak a további tuningról le kell majd mondanod. Tuningra komolyabb lap kell majd.
0
0
0
0
TipX avatar
Nem lehet baja a lapnak elbírja a 6 magost mert ugye megnő a fogyasztás?
0
0
0
0
kung avatar
TipX írta:
Helo, AMD 960T-nél belehet kapcsolni a +2 magot hogy 6 magos legyen ezzel a lappal AsRock N68-VGS3 FX és gyári hütő elég hozzá vagy kell valami komolyabb? Köszi

Elvileg be lehet kapcsolni a +2 magot hogy 6 magos legyen de szerintem vegyél egy komolyabb hűtőt.
0
0
0
0
TipX avatar
Helo, AMD 960T-nél belehet kapcsolni a +2 magot hogy 6 magos legyen ezzel a lappal AsRock N68-VGS3 FX és gyári hütő elég hozzá vagy kell valami komolyabb? Köszi
0
0
0
0
cseszka avatar
Nah,van egy TX3 cpu hütöm,meg megocztem a procit
3100Mhz->4100Mhz igy kb 50-55 fokig melegszik terhelés alatt.Mennyi neki az egésséges höfok,ill mennyitöl ajánlott a vizhütés,és azzal kb mennyi -höfok nyereségem lenne?Középkategóriás Vizhütéssel.Valamint 1.36*V van beállitva a biosban,de cpu-z 1,37*-1.38*V ir ki,de a valos szerintem amit beállitottam a biosba,az érdekelne ezenn a feszenn,meg ezenn az orajelenn mennyire egésséges használni a procit?
0
0
0
0
bybeni avatar
kaizinger írta:
😃 MAJD ÖSSZESZEGECSELIK MAXIMUM A KEZED😃

nézdmá...ez beszót?
BESZÓTÁÁ? 😃
hát nem értem akkor sem, 3dMark06 és 3dMark Vantage alatt sem megy 47-49 fok fölé :/
az AERO fordulatszám-potijához hozzá sem nyúlok, tehát fel sem pörgetem
0
0
0
0
kaizinger avatar
😃 MAJD ÖSSZESZEGECSELIK MAXIMUM A KEZED😃
0
0
0
0
bybeni avatar
Meglesz 😀 amint visszadobogok a kórházból meglesz!
remélem a röntgen tőlem kap restartot 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
Fogadd meg Cooley tanácsát,mert az Aida Stab tesztje sajnos elég silány.1 óra stab teszt minden opció kipipálással persze.Minden fain,de indítottam egy 3DMark06 cpu tesztet és 3 másodperc után restart. Nem volt túl vicces.
0
0
0
0
bybeni avatar
Cooley írta:
bybeni írta:
Cooley írta:
27-30 legfeljebb üresjáratban...

írtam hogy jelenleg! tehát míg gépeltem és lenéztem a tálcára hisz ott is kiírja Core Temp! de nyomok egy stess tesztet vagy Prime 95-t és megkukkolom 😀

Akkor az összefüggést nem értem. Mi köze ennek a hőmérsékletnek ahhoz, amit mathejocy írt?

mathejocy a maximum feszt és a hőmérsékletet írta, én reagáltam úgy hogy mennyi a jelenlegi hőfok, s hogy nem aggódom a túlmelegedés miatt sem amúgy! abban igazad van hogy üresjáratban, tehát így gépelés közben annyi amennyi!
az Athlon amúgysem egy melegedős fajta, AIDA 64 stabilitásteszten sem megy 50 fok főlé, pedig most huzattam jóideig...
0
0
0
0
Cooley avatar
bybeni írta:
Cooley írta:

írtam hogy jelenleg! tehát míg gépeltem és lenéztem a tálcára hisz ott is kiírja Core Temp! de nyomok egy stess tesztet vagy Prime 95-t és megkukkolom 😀

Akkor az összefüggést nem értem. Mi köze ennek a hőmérsékletnek ahhoz, amit mathejocy írt?
0
0
0
0
bybeni avatar
Cooley írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
bybeni avatar
mathejocy írta:
Ha stabilan akarod 24/7-re,akkor 1.45 fölé nem mennék.Lesz még nyár is.65c alatt érdemes tartani a hőfokot.

jelenleg ezzel a fesszel és fsb vel 27-30 fok!
ezzel a hűtővel
https://kepfeltoltes.hu/130417/full_product_shot_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

semmi hőcső vagy bármi extra 😀 rézbetétes talp és kész 😀
tudnék +6,6%-ot adni rá de marad így +3,3%on 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha stabilan akarod 24/7-re,akkor 1.45 fölé nem mennék.Lesz még nyár is.65c alatt érdemes tartani a hőfokot.
0
0
0
0
bybeni avatar
stabil 3,4 en megy most 2,7-helyett viszont kapott +3,3% fesz emelést! a gyári 1,344v helyett most 1,392V-on fut, tudok még +6,6%, +10,0% ot adni neki...
Atholn-nak mennyi lehet a plafon?
0
0
0
0
kaizinger avatar
ink sporolj egy 5 öst hozzá és kapsz egy vizhütést is már
0
0
0
0
Demmer avatar
Melyiket választanátok?

[url]http://www.argep.hu/product_950579.html [/url]

[url]http://www.argep.hu/product_2032351.html [/url]

Melyiket választanátok? egy árba vannak azt mondják a brocken csővei kiállnak és igy roszabb ez igaz?
0
0
0
0
bybeni avatar
Luiboy
Minden tiszteletem a tiéd kolléga!
eddig Inteles voltam szóval nem is találkoztam ezzel az AMP-vel sehol sem 😀
mondjuk most alapon fut a rendszer de ha felmegy 3,6 ig akkor eltűnnek a JEDEC értékek is, AIDA 64-el sem tudom megnézni 😞
Speccy még oké, az idobja de más nem... akkor mind1, marad így 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
bybeni írta:
https://kepfeltoltes.hu/130416/Desktop_2013_04_16_01_12_38_925_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sziasztok!
Húztam kicsit feljebb a procit, 13,5×200 ez az alap a 2,7ghz-hez.
itt ugye 800Mhz a ram, elértem egészen 13,5×259 3500Mhz-ig, aztán jött a csodálkozás..szépen betölt e rendszer minden klappol!
Lefut egy stress test, szép határon belüli hőfokértékekkel, na már itt a ramok 1046 on mentek!
Na mondom meglesz az a 3600mhz-is...
restart-bios-266-os fsb-f10-indul a rendszer....3600mhz...
remegő kézzel a restart gombon de bekukkantotam a CPU-z-be!
SPD fül alatt eltűntek a JEDEC 1,2,3 szövegek és maradt az AMP, eddig nem volt ott!
Most visszavettem tök alapra, de mi is az AMP???

"Az AMD Memory Profile (AMP) lényegében az Intel XMP másolata, ennél fogva a működési elv is hasonló: az AMP technológiát ismerő memóriák az arra alkalmas deszkákban egyszerűen be tudják állítani a legkedvezőbb működési paramétereket. A felhasználóknak ezzel kapcsolatban nem szükséges belépniük a BIOS-ba és ott konfigurálást végezniük. A megvalósítás az olyan DDR3-as tuningmemóriáknál lehet nagy segítség, melyek már átlépték a JEDEC (Joint Electron Devices Engineering Council) specifikációt. Az ilyen helyzetekben eleddig csak a beállítások manuális módosítása hozta el a legjobb teljesítmény."

Szerintem csak a CPU-Z hülyült meg. 😃
0
0
0
0
bybeni avatar
https://kepfeltoltes.hu/130416/Desktop_2013_04_16_01_12_38_925_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

sziasztok!
Húztam kicsit feljebb a procit, 13,5×200 ez az alap a 2,7ghz-hez.
itt ugye 800Mhz a ram, elértem egészen 13,5×259 3500Mhz-ig, aztán jött a csodálkozás..szépen betölt e rendszer minden klappol!
Lefut egy stress test, szép határon belüli hőfokértékekkel, na már itt a ramok 1046 on mentek!
Na mondom meglesz az a 3600mhz-is...
restart-bios-266-os fsb-f10-indul a rendszer....3600mhz...
remegő kézzel a restart gombon de bekukkantotam a CPU-z-be!
SPD fül alatt eltűntek a JEDEC 1,2,3 szövegek és maradt az AMP, eddig nem volt ott!
Most visszavettem tök alapra, de mi is az AMP???
0
0
0
0
mathejocy avatar
A TurboV szerintem 1155 i3-nál nem ér semmit.
0
0
0
0
Devis avatar
fölösleges feature. programban való tuning használhatatlan.
én használtam, de igazából semmi extrát nem lehetett észrevenni. biosból húzz cpu-t
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
Hali. Szeretném megkérdezni hogy használta-e már valaki az ASUS TurboV-t és hogy mit tapasztalt jobb lett-e tőle a proci teljesítménye valamivel és hogy megéri-e? Köszi a válaszokért.
0
0
0
0
kaizinger avatar
mire akartál menni biztosra ha irtak már?
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
tudom h írtatok, csak biztosra akartam menni 😆 😃
és tudom h nem az alaplapot kell ,hanem a benne lévő cuccokat 😃 😃
0
0
0
0
no avatar
henrYGameplaYHD írta:
tuningolható alaplapot mondajtokmár 40k alatt és 1155 foglalatút.

Már írtunk : [url]http://gepigeny.hu/forum/viewthread.php?thread_id=277&rowstart=3175[/url]

Amúgy ne az alaplapot tuningold, hanem benne a hardvereket.😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az nem elég amit írtak neked eddig? Nem tudom mit vársz. 80 ajánlatot???
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
tuningolható alaplapot mondajtokmár 40k alatt és 1155 foglalatút.
0
0
0
0
kaizinger avatar
ez milyen hütövel érhető el?
0
0
0
0
bybeni avatar
kaizinger írta: