AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Tibi: Te most egy 8 magos 4800MHZ-re húzott AMD FX 8350 procit hasonlítasz össze egy 4 magos 4300Mhz-en kegytegő Intel I5-el. 😂 Hasonlitsd össze ugyan ebben a tesztben egy 6 magos I7 5820k val még a turbó módot sem kell rajt bekapcsolni 3300Mhz-en kemterbe megeszi mindenben, húzhatod a csillagos égig is akár azt az FX-et. 😉
0
0
0
0
Yezi_ avatar
reszler112233: Programfüggő. Sony Vegas emlékeim szerint nem nagyon profitált a +4 szálból, míg a Premiere Pro sokkal jobban kihasználta.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem akarok nagyon beleszólni a vitába, de ha renderel valaki valamit akkor az nem több magot/szálat is kihasznál? Én úgy tudom igen, így még jó hogy az FX 8 ezres széria többet hoz egy i5-nél.Olyan helyzetben is meg kéne nézni hogy 1 magot/szálat terhelve mit is mutatna a mérés.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
és ha Powermixer nem akar sem a Far Cry -al játszani sem renderelni? 😊
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
azuredragon4:
Renderelés: 😎
0
0
0
0
Puffin avatar
bszilvagyi: csapj le rá! 😃 [LINK]
0
0
0
0
azuredragon4 avatar
Ez csak egy játék...különösebben nem mond semmit az eredmény. Csinálj 5-10 játékkal tesztet és akkor azt mondom igazad van 😃
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Powermixer:
Pillanat!! A héten én is csináltam legalább ennyire hiteles "képtesztet":
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-09/221623_fx4300.jpg
Ennyit az intelről... 😆
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Azzal biztos jó lenne, de mondom ha találsz olyat ami nekem van akkor azzal sem lesz!
0
0
0
0
hashimoto avatar
Nekem is egy 970A-G43-am van, kalap sz.r, a mosfetekre én barkácsoltam hűtőbordát, meg a northbridge-re ventit, mert állandóan túlmelegszik.. Egy Asus M5A99FX PRO R2.0-t ajánlottak, hogy azzal nem lenne gond.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
bszilvagyi: Mindenképp minimum 970-es lap köll neki. Ami például nekem van az talán a legjobb 970-es. Egy ilyet használtan olyan 15-20k környékén kapni.
0
0
0
0
czaki263 avatar
Simon21: De minek húzni az intelt? Egyszerűen nincs rá szükség. Megyen az anélkül is nagyon szépen.
0
0
0
0
Silent Rain avatar
ÉN úgy gondolom....... senkinek sincs igaza ! Az hogy egy processzor elég erős-e azt nem a tesztek vagy emberek tanácsai határozzák meg hanem SAJÁT magad. Eldöntöd mire fogod használni, mennyire vagy "nagy játékos" illetve MILYEN típusú játékok érdekelnek egyáltalán, azután pedig ehhez mérten válassz procit. Ha pedig az általad támasztott követelményeknek maradéktalanul megfelel és tökéletesen kiszolgál, na AKKOR elég erős a procid, legyen az bármely gyártó bármely típusa.
Mielőtt jönnek az oltások, írnám folytatva hogy ez egy szubjektív vélemény, közel sem kell megérteni vagy egyetérteni vele csak unatkoztam és gondoltam én is megosztom veletek mi bolyong tébolyult agytekervényeim között 😃
0
0
0
0
hashimoto avatar
Lehet, kicsit eltérek a témától, de a 8350-emhez, melyik lenne a legjobb alaplap? Ami nem küszködik vrm gonddal, meg mindenféle nyűggel?
0
0
0
0
Simon21 avatar
Nem, nem azért írok ide, hogy fényezem az FX procikat ( na jó egy kicsit igen) De amúgy nem vagyok elfogult tudom, hogy mit tud az AMD processzorai meg az Intelé is! Nekem eddig csak AMD-s gépem volt mind prociban mind videó kártyában. Most egy FX 8300 van a gépben egy Gigabyte 970 GAMING társaságában alap hűtővel és alap óra jelen (3.3 ghz) Sokan írják, hogy tud fűteni, gondolom húzva olyan 4.2-4.4ghz-n de nekem alap óra jelel a gyári hűtővel nem ment eddig 50 fok fölé! A fogyasztás megint más kérdés mivel nincs húzva így nem eszik több áramot mint 50-60 watt és a 60 volt a maximum amit eddig láttam vagyis azt a bizonyos 95W-os keretet még súrolni se súrolta, persze megint elő jön, hogy húzva bőven bezabál 80-100w-ot vagy akár többet is. Csak akkor kérdem én ha egy i5-i7-et húzol az nem melegszik jobban? Az nem fogyaszt többet? dehogynem az i5 is képes fűteni rendesen meg zabálni az áramot ha oda küldöd neki az óra jelet! A lényeg a lényeg, hogy szerintem valaki már annyira belemegy ebbe a versengésbe, hogy nem látja, hogy az FX bő 3 éves cucc 32nm technológiával az Intel meg szinte évente ad ki új procikat főleg mostanában. Hát igen csak ennyit szeretem volna!
0
0
0
0
Powermixer avatar
Nézd nekem a felárat nem éri meg az i5 legalábbis most nem, mivel behalt a külső hdd-m.. :/ legyen mire menteni inkább + 1TB HDD mellett döntöttem, jön még ki erre a tokozásra pár processzor a jövőben lesz még mire cserélni az i3 -at. Lap 26k , CPU 33k , Ram 15k , HDD 13k ez nem 60 ezer. Az elején írtam, hogy nem nagyon érdekelnek a játékok. https://www.youtube.com/watch?v=huhq1yNdjj4 ennyit az FX -ről szerintem a fx 6300 sem jobb választás hasonló áron.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Asrock 980DE/U3S3 az 4+1 tápellátású.
Nem semmi az Asrock, mai napig képes elmebetegségre (intel vonalon is): [LINK]
Ahogy ott is írtam, egy cseresznyemagot nem mernék beletenni 😲
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
rambustibi78: Csatlakozom! Nekem is használhatatlan volt amíg nem vettem új lapot. A mostanival tökéletesen megy a gép! Az előzővel meg csak haldokolt...
0
0
0
0
hashimoto avatar
Thespartan: Nekem is alaplap problémáim vannak, ugye a vrm, meg a szokásos amd betegségek. De, egy normális lappal, semmi gond nem lenne...
0
0
0
0
gibdj avatar
Pont ezért szerencsés, hogy nincs szükség OC-ra.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Thespartan:
A non k procit nehéz lenne oc-ni, van olyan alaplap és bios verzió amivel lehet, csak egy picit cumizós. 😆

Asrock 980DE/U3S3 alaplappal nem csodálom, hogy olyan rosszul teljesített az fx 8320.
0
0
0
0
Thespartan avatar
Ha valakinek ezzel segítek.. én most váltottam le az fx 8320-as processzoromat egy i5-6500-as skylake-re és azt kell mondjam nagyon megérte!Na kezdem is először azzal,hogy nem kell oc-zni a processzort magyarán kevés a fogyasztása és nem kell rá + hűtőventilátor a másik teljesítménybeli különbség majdnem a duplája!!! Sok számos példa van erre,de egyet mondok Far Cry 3.. egy gtx 970-es kártyával élsimítás nélkül maxon ingatag de átlagba 50fps amd fx 8320-as procival,8x élsimítással 40fps körül van nem sokat esett az érték ugyebár mondani se kell CPU limit van rendesen.Most jön az intel i5-6500-al... élsimítás nélkül maxon 100fps átlag,8x élsimítással pedig 60fps,tehát sokkal jobb,jó legyen még 1 játék,GTA 5.. FX 8320-on 3400mb beállítással 45fps átlag.. intel i5-6500-al 80fps 😀 fx-nek 45körül van az ára az intelnek meg 65.. egyszóval sokkal jobban megéri intelt venni.Nekem ez volt a véleményem remélem tudtam ezzel segíteni valakinek.
0
0
0
0
Powermixer avatar
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i3-6100-vs-AMD-FX-6300/3511vs1555 néztem az FX-eket is de nagy vonalakban esélytelen. egyedül az a 880k bizonyult elfogadhatónak, a tdp meg igen húzós. Gigabyte b150-hd3p ATX - i3 6100 - 2x4Gb Kingston HyperX Fury + 1Tb HDD Ezek lesznek, idővel kijön új intel széria akkor lehet majd váltok i3 -ról ez is már nagy előrelépés lesz nekem a régihez viszonyítva, sajna nem tudok többet kiadni rá. Kérdés mire kevés az i3-as ? http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core2-Duo-E8400-vs-Intel-Core-i3-6100/2720vs3511 bőven megfelelő szerintem.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
i7 930 is tud ám fűteni rendesen, nem csak az efikszek... 😂
0
0
0
0
no avatar
Vagy vegyél Chehfixet manapság úgy is az a best. Mekkora a szobád az amd játék közbe még fütené is 😆
0
0
0
0
Powermixer avatar
Néztem i5 6500 ös procit, nagy vonalakban +23k A mostanit majd értékesítem, de gondolkodok az erősebb processzoron is, de ez azért nem 70k kategória inkább 100 körüli ha az ATX -es lapot vesszük alapnak. http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6500-vs-Intel-Core-i3-6100/3513vs3511 ez alapján ár / érték arányban az i3 a legjobb. VGA van igaz nem mostani de ugyis kevésbé játszom ez egy 5770 -es Ati.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
rftsound:
Nem tudom mennyi rá a pénzkeret, mindig az szabja meg a konfigurációt, de ha tudsz egy keveset hozzátolni az már jó alap lenne. Esetleg a mostanit eladni és azt a pénzt is beletolni az újba.
Star Cruiser jól mondja.
Azért javasolnánk picit erősebb gépet, nehogy megbánd az olcsót. Egy gyík5 azért tényleg kellene, ha fejleszteni szeretnél és nem akarsz csalódni 1-2 éven belül.
Ajánlom a használt piacon is nézz körül hátha találsz magadnak megfelelőt. Ne csak a komplett gépeket nézd, hanem a komponenseket is.
0
0
0
0
Powermixer avatar
Jó de ha azt nézed, hogy most egy E8400 -ről váltanék, ahhoz mérten csak lenne fejlődés, ez már 8 éves proci legalább, ideje lenne nézelődni valamelyik irányba szerintem. Esetleg kifejtenéd, hogy miért nem ér ennyit ? Csuz-li-nak is köszönöm a hozzászólást, ezen morfondírozok.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
rftsound:
Egyiket se, mert nem ér ennyit se a PC1 se a PC2 verzió.
0
0
0
0
csuz-li avatar
rftsound: Inteles. Az olyan alap, amit később bővebben tudsz fejleszteni. Én azt választanám. + rászánnám a pénzt az ATX-es lapra.
0
0
0
0
Powermixer avatar
Sziasztok ! PC1 : GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H , AMD Athlon II X4 880K 4GHz , Kingston HyperX Fury 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz / ~58000FT Második lehetőség :
PC2 : ASUS H110M-A , I3 6100 , 2x4Gb Kingston HyperX DDR4 2166 Mhz Ramokkal. ~69000Ft
AMD vonalon annyi lenne az előrelépés, hogy ott kiadna + 1Tb HDD-t is. Ki melyiket venné, ti melyik lehetőség felé mennétek ? ( Többi hardver részegység adott: ház, 400W Hexa+ táp, régi gép 500-as hdd-je, dvd Rw. ) Igaz tesztek nézegetése alapján az intel lenne most a nyerő, még ha kvázi többe is kerülne. Viszont egy gondom azért van a Xonar hangkeltő, cserélnem kell X1 portosra vagy még rászánok +10k-t egy teljes értékű ATX lapra nem egyszerű.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Az jó! Jó játékot! Sokra nem mentünk vele, de nagyon szívesen. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
i5 2500 is pörgött 100%-on de szaggatás sohasem volt. Ott más lesz a gond.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Egyáltalán nem kéne cpu limitnek lennie. Tiédhez hasonló procival, 70-80% nálam a cpu használat. A GTA inkább vga éhes, ezért is kétlem hogy cpu limited lenne.
0
0
0
0
JOC22O avatar
HA valaki szeretne rendelni a pcx ről akkor írjon rám és én küldök neki 50 % szállítási kedvezményes cod-ot !
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Hát igen... legalább is proci téren nem túl valószínű...
0
0
0
0
istvan92 avatar
Soka lesz még amd fölény vagy lehet soha
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Zoli73: Pedig milyen szép világ is lenne ha ilyen verseny lenne... 😕
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Srácok ez kizárt dolog. 😂
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
rambustibi78: Elég viccesen néz ki minden esetre, csak ezzel van annyi baj, hogy az ilyen dolgokat simán meg lehet úgy csinálni, hogy az jöjjön ki amit szeretnénk. 😃 De attól függetlenül akár elő is fordulhat ilyesmi 😃
0
0
0
0
istvan92 avatar
De az hogy a fenébe van?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
NoobHUN:
Ez kész csoda!
Magam sem hittem a szememnek addig, míg el nem készült a kép 😂
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Esküszöm nem tudom felfogni... 😆 Ezt hogy? Tehát Far Cry Primal alatt az FX4300 kvázi körbehugyozta a 6700K-t? 😲
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Csináltam összehasonlító méréseket.
A net bugyraiból előásott "képtesztek" hitelesebbek szoktak lenni, mint az in-game monitorozott videóim, ezért most megosztom veletek a kapott eredményeket (természetesen kép formájában, így hitelesebb) 😆
https://prohardver.hu/dl/upc/2016-09/221623_fx4300.jpg
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
FekaRap: Olvastam, de az előző is így kezdődött és az lett a vége, hogy a CPU gyenge lett az IGP meg baromi erős... Remélem most nem így lesz, de az AMD szeret ilyen nagyon bizalomgerjesztő teszteredményeket kirakni... De nem igazán úgy sülnek el a dolgok ahogy tervezik... De most ne így legyen mert nagyon szimpatikusak nekem az AMD APU-i! egyszer szeretnék egy olyan gépet! 😀
0
0
0
0
FekaRap avatar
https://prohardver.hu/hir/amd_socket_am4_uj_foglalat_megerkezett.html
0
0
0
0
no avatar
Még meg se jelent nem tudom miért írod jobban az intelnél! Global Foundriesnek fizetheti a lét és ez miatt plusz ára lesz.
[LINK]
0
0
0
0
hashimoto avatar
Az lehet. De azért, ha ár/érték arányt nézel, jobban megéri az intelnél..
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció