Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Garadex avatar
Srácok, vettem egy Gigabyte Hd7770 -es Oc edition videókártyát. GPU órajel: 1050 MHz, Memória órajel: 4500 MHz, Szeretném kérdezni mennyit lehetne húzni rajta? Még kezdő vagyok kártya tuningban. (Magyarul még sosem csináltam) Köszi a segítséget előre is 😀
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Kár.de nekem ez is megfelel egyenlőre majd ha engedi a keret akkor majd újítok várok még megnézem az új generációs VGA-kat és procikat
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Kár, hogy nem Deneb magos mert akkor lehetne 6MB l3 cache is😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Próbáld ki kettő és négy maggal is és egyszerűen azt már te is éreznéd ha a proci 100 fokon lenne😃 Tűzforró lenne a ház teteje😃 Ha nincs kb semmi különbség akkor értelemszerűen alig nőtt a hő😃 próbáld ki h terheled a procit két maggal úgy milyen meleg és hány fokot ír aztán próbáld ki 4 maggal és úgy milyen meleg. Ha nem melegebb vagy csak picit akkor biztosan bírja bár még az sem biztos, hogy melegebb lesz mivel a hűtő ventije nagyobb sebességre kapcsol legfeljebb szóval inkább csak annyi változás lesz szerintem, hogy hangosabb lesz a processzorhűtő ventilátora.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
OK akkor ha feloldom a 4ik magot akkor nem kell attól féljek,hogy meghal a proci mármint kiég a hőmérséklet miatt?
0
0
0
0
Cooley avatar
Koni írta:
Hali szeretném feloldani a 4ik magot a procimon.Viszont ha feloldom a 4ik magot akkor nagyon magas a hőmérséklet 80 fokot mutatnak a programot.Valami ötlet?Alap óra jelen is 80fok ha lejeb veszem akkor is.

Ha feloldod a magokat, nem tudja rendesen mérni a hőmérsékletét. Van olyan is, hogy 0 fokot ír. Ha korábban elég volt hozzá a hűtő adott órajelen, akkor feloldott maggal is az lesz.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
Hali szeretném feloldani a 4ik magot a procimon.Viszont ha feloldom a 4ik magot akkor nagyon magas a hőmérséklet 80 fokot mutatnak a programot.Valami ötlet?Alap óra jelen is 80fok ha lejeb veszem akkor is.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nyitásként cserélj elemet benne.
A DDR2 nagy hibája,hogy néha lassulnak a ramok.1066-os van nekem is,de már csak 960-on hajlandóak stabilan működni.
Nem tudom milyen feszkón megy,de adj még neki 100mV-ot legalább.PCI-e rögzítés 100-on szokás.Ha tuningnál nem ad képet,akkor 101 esetleg magasabb.NV bírja 110-ig.NB feszt 450-es fsb fölött álltalában emelni kell 1.25V fölé.

Az alaplapon nézz szét,nincs e púposodó,vagy a laptól elemelkedő kondi.(Alul nyílik)
0
0
0
0
Don Sajtos avatar
Sziasztok
Tuningoltam a gépem egy intel core quad 9400-at 2,66ghz-ről 3,00ghz-re
Alaplapom: Asus p5q se
ramok: 2db 1gb kingston hyperx 1066 és 2db 2gb kingston hyperx 1066
Videókártya: gtx 560 Ti
Régen 3,6ghz-es tuningot értem el vele és tökéletesen ment hónapokig aztán egyszer nem indult el alig bírtam megcsinálni ezért 3,2re vettem.
Most megint eljátszotta ezt és most már 3,00 Ghz-re tuningoltam csak.
Játékok alatt egyik beállítás alatt sem fagyott ki, 8-10órás tesztprogram alatt tökéletesen futott 3,6ghz-n, 3,2ghz-n és 3,00ghz-en is.
De első indításnál overlocking faulirét kapok mindig és már megőrülök hogy nem tudom mi a franc baja van.
Értitek játék alatt fut akár 8 órát teszt alatt nem fagy ki egész éjszaka mehet és jó, de ha leállítom és másnap índítanám nem indul el csak fekete kép, aztán elindul leálllt újraelindult és megint leállt 10mp múlva.
Gépet már elvittem haverhoz is ahol megnéztük hogy jó tápegység, lap, ramok minden... Gyanakodtam ugyanis tápegységre de érdekes ő gépét egyből indította tápom.
Fordítva is ment hogy ő tápegységével próbáltuk az én gépemet, egyszerűen mindent és működött
Bios legfrissebb van fent, ramok jó időzítésben vannak, elég a feszültség is alá akkor mi a franc baja van ????
Segítségetek nekem, mert már ezzel többször fordultam segítségért de azóta sem oldódik meg csak rövid távon....
Elnézést esetleges helyesírási hibákért de felidegesített a technika😃
Elfelejti ez a szar a tuningot az is lehet...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Demmer írta:
procim tuningoltam 3,3 ghzról 3,8ghz-ra hozzot +fps vagy fölösleges?

Told már fel azt a procit 4.2-re.Alap feszen vinni szokták a 2500k-k.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Kár volt az 1333 MHz, úgy tudom ez a proci natívan 1866 Mhz-et kezel, vehettél volna bele azt is, és akkor nem kellene gondolkodni memória tuningon...
0
0
0
0
LagerMaister avatar
Helló! Egy kis segítséget kérnék. Most vettem nemrég új alaplapot, procit és ramot. Az alaplap biosában el vagyok tévedve,tudna nekem segíteni valaki, hogy hogyan tudnám kicsit feltornázni a procit, és a RAMokat hogyan lehetne tuningolni, gondolok itt Mhzre , időzítés és hasonló. Az alaplap egy ASUS F2A85M-LE. Köszi előre a segítséget!
0
0
0
0
RIbeni avatar
Biztos lesz olyan játék amiben lesz + FPS, de ha egy játékban alacsony lesz az FPS, akkor a VGA lesz a bűnbak, nem a proci... Bár jó aza 7850, el leszel még vele...
0
0
0
0
Demmer avatar
procim tuningoltam 3,3 ghzról 3,8ghz-ra hozzot +fps vagy fölösleges?
0
0
0
0
GodSie avatar
Köszi jó ilyet olvasni 😀 tovább nem merem már😀
0
0
0
0
kung avatar
GodSie írta:
Sikerült felhúzni a kártyám 😀😉) https://kepfeltoltes.hu/130506/G_pem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Minden elismerésem. Gratulálok sikereidhez!😀
0
0
0
0
GodSie avatar
Sikerült felhúzni a kártyám 😀😉) https://kepfeltoltes.hu/130506/G_pem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
cey85 avatar
Max csak annyi, hogy mindent lehet újra állítani majd😀😞. Köszi azért! Megnézem hátha sikerül majd bekapcsoltatni így vele.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát én nem tudom. Bajod nem lesz a resetből😃
0
0
0
0
cey85 avatar
Igen direkt megnéztem többször, hogy auto-ba legyen és ott van. Akkor nem marad más ki veszem az elemet és akkor jól lereszetelem😀 Más lehetőség nincs?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Próbálj meg egy BIOS resetet. Biztos be van nyomva a CnQ?
0
0
0
0
cey85 avatar
Sziasztok! Van nekem egy Phenom II 955 BE ami 4GHz-n járt eddig (kb 2-3 hónapig) most egy kicsit visszaállítottam mindent alapra az órajelet és a feszt is de nem akar bekapcsolni az AMD cool&quite. Szerintetek miért nem kapcsol be automatikusan? Régen ment. pedig minden autóra van állítva. köszi a segítséget
0
0
0
0
no avatar
Demmer írta:
megvan a brocken hűtő stb i5 2500k 3,3ghz-ról tuningoltam 3,6ghz-ra

csak cpu freqvenciát állítottam 33 volt az alap feltoltam 36-ra

csak ezt kell tuningolni???

igy alapon 36fok game közbe 53 kb ez jó?

Szorzót emeld.😀

0
0
0
0
Dani46 avatar
turboval 3.7 megy szóval még semmit se tuningoltál.
0
0
0
0
Demmer avatar
megvan a brocken hűtő stb i5 2500k 3,3ghz-ról tuningoltam 3,6ghz-ra

csak cpu freqvenciát állítottam 33 volt az alap feltoltam 36-ra

csak ezt kell tuningolni???

igy alapon 36fok game közbe 53 kb ez jó?
0
0
0
0
mathejocy avatar
A memória fesz mennyi? Próbáld egy 10-10-10-28 időzítéssel.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Cooley írta:
vkristof01 írta:
Cooley: Nekem az alap ~3800mhz az 216x17,5 volt (8320), ahogy látom egyébként igen hasonló a rendszerünk, ram ugyanaz mint neked. Szóval most így fest:
https://kepfeltoltes.hu/130425/WP_000095_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/130425/WP_000096_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2015-ön már nem indul overclocking failed-re hivatkozva...
(bocs a gyenge képekért, printscreen nem ismerte fel a pendrive-ot)

Vedd lejjebb a CPU Bus Frequency-t, akkor feljebb nyomhatod a memória órajelét. Ha 214-re állítod, akkor 1996,6 MHz lesz, annyit bírnia kellene. Nekem amúgy 1600MHz-es moduljaim vannak.

Hát úgy se megy, de visszavettem a BUS-t 200-ra, ratio 20.5-re ezzel is megvan a 4,1 Ghz de az 1866mhz is és minden ok, kösz a segítséget.
Majd a nyáron tervezek egy Corsair h60-ast, azzal elvileg kicsit tovább is hajthanom (most 68C a vége prime95-ben) a procit, ha estleg tudnál segíteni, ha feszt is kell emelni megköszönném.
0
0
0
0
kung avatar
Demmer írta:
Az igaz hogy intelre mattherhorn pure edition jobb hűtő a brockenél?

A Alpenföhn Brocken a jobb.

[LINK]

Szerintem bármelyiket veszed jól jársz vele.
0
0
0
0
Demmer avatar
Az igaz hogy intelre mattherhorn pure edition jobb hűtő a brockenél?
0
0
0
0
bobekrisz avatar
Az én procimat meddig lehetne húzni?😀
0
0
0
0
no avatar
Jah rendeben 😀 és laptopban ez is lehet húzni? Evvel is nyernék egy kis fps-t?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Jól tudod.Semmi köze hozzá.Itt egy 2400-as freki.
https://phtoplista.interact.hu/pic/list/9661/3dm5t5871.jpg
0
0
0
0
Silent Rain avatar
holozis_HUN írta:
Amúgy mivan ezzel a ram húzással? Nem az hogy a windows max 1600mhz bír kezelni? Vagy én tudom rosszul?

Én úgy tudom hogy egy szoftvernek semmi köze sincs hogy hány Ghz vagy Mhz-en meg egy hardver elem. MAx annyi ha az az érték, túlhajtás eredménye akkor az előfordulhat természetesen hogy a szoftverkörnyezet is instabil lesz amit futtat.
0
0
0
0
no avatar
Amúgy mivan ezzel a ram húzással? Nem az hogy a windows max 1600mhz bír kezelni? Vagy én tudom rosszul?
0
0
0
0
Cooley avatar
vkristof01 írta:
Cooley: Nekem az alap ~3800mhz az 216x17,5 volt (8320), ahogy látom egyébként igen hasonló a rendszerünk, ram ugyanaz mint neked. Szóval most így fest:
https://kepfeltoltes.hu/130425/WP_000095_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/130425/WP_000096_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Vedd lejjebb a CPU Bus Frequency-t, akkor feljebb nyomhatod a memória órajelét. Ha 214-re állítod, akkor 1996,6 MHz lesz, annyit bírnia kellene. Nekem amúgy 1600MHz-es moduljaim vannak.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
a procit jó ha 100Mhz-cel tudod húzni szóval azt felesleges is. A videokártyát már érdemesebb. De erről akkor kéne beszélni mikor már megvan a laptop már ha egyszer eldöntöd melyiket veszed😃
0
0
0
0
no avatar
Laptopban mennyire lehet húzni a vidikártyát és a procit? Intel Core I5-3230m NVIDIA GEforce gt 635m. Nem akarom túl sokat húzni csak kb 0,2 ghz-t és a vidikártyát se akarom csak minimálisan hogy fraps-sal kicsivel nagyob FPS-t érjek el. Gyári hűtővel+ hűtőpad-dal nem melegedne túl? És ölben netezni + youtube videoknál nem melegedne túl?
0
0
0
0
kung avatar
Neymar7 írta:
Valaki segítene egy kis tuningba mert egy kicsit tuningoltam alapfeszen de még szeretnék úgy hogy ne faggyon ki.alap : Clock : 1000,Memory 1125. kis OC Clock : 1050,Memory : 1160 de itt egy kép is : http://kepfeltoltes.hu/view/130426/Desktop_2013_04_26_19_32_48_056_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

köszi a segítséget előre is

Esetleg ez segíthet.

[LINK]

http://youtu.be/6nyw-l2J4oQ
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Valaki segítene egy kis tuningba mert egy kicsit tuningoltam alapfeszen de még szeretnék úgy hogy ne faggyon ki.alap : Clock : 1000,Memory 1125. kis OC Clock : 1050,Memory : 1160 de itt egy kép is : http://kepfeltoltes.hu/view/130426/
Desktop_2013_04_26_19_32_48_056_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

köszi a segítséget előre is
0
0
0
0
vkristof01 avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
ttihi17 írta:
helló olyan kérdésem lenne amd athlon 64 x2 dual core 5200+ Processzoromat meddig lehet fel húzni ami nem árt neki Nagy hűtés van rajta előre is köszönöm

1.45V körül szokták vinni a 3GHz-t. Milyen magos?
0
0
0
0
Cooley avatar
vkristof01 írta:
Cooley: kösz, valóban, de az nekem alapból 216, a szorzót vettem 17,5-ről 19-re. Közben rájöttem, hogy a proci bírja csak 1866-ig, ez túlhajtással sem nőhet?

Annak alapból 200-on kellene lennie. 😀 A proci is bír többet valószínűleg, ilyen téren elég jók az AMD memvezérlői, tehát túlhajtással nőhet. Valószínűleg az időzítés miatt nem tudtad feljebb tolni. Gondolom 9-9-9-27-es. Vedd vissza 9-10-9-27-re, feszt sem kell piszkálni, úgy már bírnia kell legalább 2000-en.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Cooley: kösz, valóban, de az nekem alapból 216, a szorzót vettem 17,5-ről 19-re. Közben rájöttem, hogy a proci bírja csak 1866-ig, ez túlhajtással sem nőhet?
0
0
0
0
ttihi17 avatar
helló olyan kérdésem lenne amd athlon 64 x2 dual core 5200+ Processzoromat meddig lehet fel húzni ami nem árt neki Nagy hűtés van rajta előre is köszönöm
0
0
0
0
Cooley avatar
vkristof01 írta:
Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy mitől növekedtek meg a választható ram órajeleim? Asus uefi bios-t használok, amíg nem húztam a procimat ''ASUS optimal''-módban használtam, az dobott az órajeleken (1600->1728mhz, 1866->2015mhz) de most normal-on megy az alaplap, minden extra le van kapcsolva.
Probléma az hogy az 1866mhz-en nem indult el a gép (ram 1866-os,alaplap is bírja), 1600-on (avagy 1728) használtam aztán kaptam egy tippet: átállítottam az időzítéseket 9-10-9-27-re, elvileg ez kell az 1866mhz-hez de csak 2015mhz van helyette, arra pedig újraindításnál azt írja a bios, hogy overclocking failed és nem indul. Ramokhoz nem igazán értek, mi lehet a probléma vagy mi emelhet az órajeleken még mindíg?

AMD rendszer esetében a HT ref. órajel miatt (régebbi rendszerekben FSB, de még ma is használják néhányan ezt a megnevezést rá, Intel esetében BCLK). Mondjuk ha minden igaz, az AMD APU-knál is áttértek a BCLK megnevezésre. A lényeg, hogy te ezt az értéket feltoltad 216-ra, és ez nem csak a proci órajelét befolyásolja, hanem a memóriáét is, mert az is ebből szorozza fel az órajelét.
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Sziasztok, kérdésem az lenne, hogy mitől növekedtek meg a választható ram órajeleim? Asus uefi bios-t használok, amíg nem húztam a procimat ''ASUS optimal''-módban használtam, az dobott az órajeleken (1600->1728mhz, 1866->2015mhz) de most normal-on megy az alaplap, minden extra le van kapcsolva.
Probléma az hogy az 1866mhz-en nem indult el a gép (ram 1866-os,alaplap is bírja), 1600-on (avagy 1728) használtam aztán kaptam egy tippet: átállítottam az időzítéseket 9-10-9-27-re, elvileg ez kell az 1866mhz-hez de csak 2015mhz van helyette, arra pedig újraindításnál azt írja a bios, hogy overclocking failed és nem indul. Ramokhoz nem igazán értek, mi lehet a probléma vagy mi emelhet az órajeleken még mindíg?
0
0
0
0
GodSie avatar
Ahham 😀 Nem fagy ki nincs hiba benne 😃😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
és játék alatt is stabil?😜😆