Gép hiba?

Szerző: suvi, 2009. August 01., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Puffin avatar
A.legújabbal is gond van azt írta priviben.
0
0
0
0
Puffin avatar
egy próbát megér! Írok PM-et
0
0
0
0
shade0813 avatar
most raktam újra a gépet, de windows 7-re... akkor talán a váltás megoldaná a problémát?
0
0
0
0
Puffin avatar
shade0813: rendszer újratelepítés? Win 8.1 felrakása...
0
0
0
0
shade0813 avatar
Hát én ezt nem értem.... bármelyik drivert rakom fel jelentkezik a hiba :S ezt most a kártya vagy a driver okozhatja?
0
0
0
0
Koryan avatar
Azt gondoltam. De nem mindegy hogy CPU vagy GPU csere vár rá. GPU integrált, szal BGA-zni kell, az meg sztem drágább mintha vennék egy új CPU-t. Ez esetben nem vesződünk vele, hanem eladó alkatrésznek...
Csak kíváncsi voltam van e már valakinek ilyen tapasztalata.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Hát az szerintem szerviz!
0
0
0
0
Koryan avatar
Üdv srácok!
Van nálam egy ASUS x52d Laptop. Az a baja hogy bekapcsoljuk innentől megáll az élet. Legalábbis az információ forgalom felénk 😃. Ugyan is azon kívül hogy a power gomb és az állapot jelző ledekvidáman világítanak, se kép se hang. A venti is beindul egy idő után, de a kijelző akármennyit várok sem jelenít meg semmit. Próbáltam VGA portról, de szintén sikertelen.
Van ötletetek miként tudnám kideríteni, felderíteni a problémát?
0
0
0
0
shade0813 avatar
Hali! Nekem egy olyan problémám lenne hogy most vettem egy GTX 750Ti-t és ha frissítem az nvidia drivert akkor olyan hiba lép fel hogy az asztali ablakkezelő (dwm.exe) működése leállt, ha pedig azt rakom fel ami a hozzá kapott lemezen van akkor akkor nincs semmi gond, csak ugyebár azért mégsem ártana frissíteni.
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Csak egy tipp. De nagyon szívesen! 😀
0
0
0
0
TwitchSmithhhx avatar
Zoli73: Lehetséges, na majd szerzek akkor újat és kipróbálom. Köszi! 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
tiburpajti:Nem lehet hogy a bios elem nem jó?
0
0
0
0
TwitchSmithhhx avatar
Sziasztok! Nekem olyat csinál a gépem, hogy bekapcsolaskor felpörögnek a ventik, majd leáll az összes, a gépház ledek is lekapcsolnak, es 1-2 masodperc után indul az egész, de viszont ha előtte járt a rendszer mar, es kikapcsolas utan visszakapcsolom nem csinálja.
Tegnap frissítettem a BIOS-t de maradt a helyzet, ez valamiféle hiba lenne?
Ettől eltekintve stabil az egész, OC előtt is csinálta.
0
0
0
0
Payphoner avatar
Sziasztok. Van egy laptopom aminek a a kepeernyőjének csak az egyik fele működik. El lehet érni valahogy azt hogyha rákötök egy monitort már a biosban is a külső monitort használja?
0
0
0
0
Puffin avatar
Akkor lehet érik már egy táp csere! Főleg hogy 5 éve már az van.
0
0
0
0
Funes avatar
Sziasztok !

Na szóval lehet utolér engem a táp végzett, az volna a problémám, hogy egyre sűrűbben érdekes vékonyka kis "pattogó ?", hang jön a gépből. És fogalmam sincs, hogy konkrétan mi generálja ezt az aprócska vékonyka pengető hangot....
Mert igazából nem folyamatos sőt nem is hangos, van amikor abba marad, sőt 3 héttel vagy 1 hónappal ezelőtt volt ilyen, viszont most párosult a dolog 2-3 gépújraindulással, igaz lehet a rossz Sata kábelt dugtam a Hdd-be.

Szóval várom az ötleteket, hogy mi lehet a baj, de ahogy már mondtam én a tápra tippelnék, mert az egy sima 450W-os gépházzal együtt vett stock táp. (5 éves)
0
0
0
0
Puffin avatar
Azért a memóriákat is kipróbálhatod másik gépben. A HDD ha másik gépben jó volt akkor nem az lesz a gond. Tápból meg kellene szerezned valamilyet, hogy ki lehessen zárni azt is.
0
0
0
0
Bronson avatar
Ha másik hdd-ről bootol, akkor csak azzal lehet a gond... szerezz egy másikat (akármilyen 80gb-os alap cuccot és nézd meg, működik e rendesen...
0
0
0
0
no avatar
Hali!
Sajna két hónapja nem működik a gépem, de közben intéztem pár dolgot az ügyben, és szeretnék segítséget kérni, újra. Nagyon zavar a helyzet, és bármilyen segítséget szívesen fogadok. Animációt tanulok, valamint streamelek és Youtubera csinálok gameplay és egyéb videókat...khm, vagyis csinálnék. Most költöztem fel Pestre vidékről, és hiába ülök életemben nem látott netsebességen, és hiába vettem egy jó gépet ezekre a célokra, nem tudom használni.

---TÜNETEK: Úgy kezdődött minden, hogy 10 perc bekapcsolt állapot után shut downolt a gép (augusztus vége). Azóta gyakorlatilag halott.

---Most a helyzet:
-Elindítom
-Post beep ok
-BIOS feltűnik, be tudok lépni, de ha kilépek elsötétül a kép, nem bootol, kb 5-6 senként megismétli a beep codeot a gép. Ha belépek biosba, ha nem, ez van. A monitor meg 1 perc után köszöni, de power safe modera kapcsol, mert semmi nem történik. Próbáltam pendriverl és cdről bootolni, de semmi nem történik, csak a beep megy.
Nem tudom, talán esetleg hibaüzenetről lenne e szó?....mindenesetre én ezt a beep code táblázatban nem nagyon látom feltüntetve (hibaként)
http://www.manualslib.com/manual/712603/Asus-H-97-Pro.html?page=53

A videókártyát elvittem garanciával, azt mondta a srác, visszaküldi a gyártóhoz, neki nem indult, szerinte halott. Előtte másik két gépben sem működött, úgyhogy azt hittem "csak" ennyi a gond. Ezért alaplapi vidikártyát használtam, de same problem. (Persze beállítottam BIOSban hogy az alaplapi videkártyát hasznája csak)
Amúgy a vidikari sem érkezett még meg, szóval nem tudom kipróbálni egy jóval.

A HDD-t nem bootolja be, viszont felismeri az alaplap a BIOSban. Biztos jó a HDD, mert két másik gépben felpörgött és bootolt.

Alaplapot is teszteltük egy másik hdd-vel, WD Green HDD-vel, azt bootolta.
BIOS frissítettem, meg CMOS resetet is csináltam.

A RAMokat kivettem, akkor a beep megváltozott, hibaüzenetet jelzett. Visszaraktam a ramokat,, mind a négy slotba az összes variációban belehelyeztem, a hiba code beep sound eltűnt, de az alaphelyzetet tekintve semmi nem változott.

---SPECS: 1 éves konfigról beszélünk
Intel i7 4771 - használt, nagyobbraváltás miatt volt eladó, nem volt húzva
Kétszer kivettem, újrapasztáztam. Megigazítottam rajta a hűtőt is. Alapjáraton 30 fokon üzemel. Az esetkor sem mehetett feljebb a hőfoka, mert csak képeket nézegettem a pendriveomról.

ASUS H-97 PLUS -új Bios és CMos reset megvolt

nVidia GTX 760 OC -kihasználatlanság miatt volt eladó, használtan vettem.Az ominózus esetkor megmurdált 😀 jelenleg garanciával szervízben van már 1 hónapja

FSP Raider 550
-új Nem tudom, talán ezzel lenne gond? De minden áram alatt van, az összes fan (3 db) pörög, a vidikari 3 ventijét is felpörgette. A DVD is áram alatt, mert pörög.

Kingston HyperX 2x 4Gb RAM -új Nem próbáltam ki másik ramot, csak ezeket cserélgettem......de ha ezekkel van gebasz akkor menten seggreülök 😃 Itt szopok két hónapja gép nélkül és.......ugye nem 😀 Mindenesetre BIOS kiírja a 8 gb ramot.

HDD WD Black Caviar 2TB
- használtan vettem, 2010es széria. Két ismerős gépében ki lett próbálva, hiba nélkül üzemelt. Az enyémben nem bootol. BIOS felismeri, be is állítom hogy bootolja, de csak a beep post hangja megy 5 secenként.

Cooler Master Hyper 212 EVO új

Minden tanácsot szívesen fogadok ! 😀.....Sajna én már kifogytam az ötletekből.😕
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Megpróbáltam, de semmi változás 😞
0
0
0
0
winrar avatar
Próbáld azt, hogy visszarakod 3 magosra.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Nem. l3 cache nincs, vagy is a cpu-z nem mutattja. És ha vissza rakom 3 magosra jó lesz?
0
0
0
0
Bronson avatar
az l3 cache-t is sikerült feloldani? mert ha nem, akkor kb ugyanott vagy azokban a játékokban... amúgy valami nem frankó, nagyon kevés pontot kaptál arra is, meg a vga-ra is... (tudom én is hogy nem sokat ér ez a mérés, de na, értjük...)
0
0
0
0
Puffin avatar
Zeroxx: a "4magosítás" miatt van szerintem
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Alaplap, vga. Vagy hiányzik még valami?
0
0
0
0
winrar avatar
Minden driver telepítve van?
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Ühüm. Csak online játékokba is 40fps a max full low grafikán. Pl: League of legends, CS:GO
0
0
0
0
winrar avatar
Élményindex nem ér semmit.
0
0
0
0
Zeroxx avatar
Helló, 2 windowsal teszteltem az élményindexet és úgyan ezeket a teszteket kaptam.

http://www.kepfeltoltes.hu/view/151025/935082374N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png

Gép:
AMD PHENOM x4 b45 3200mhz ( 3 magos volt, de 4 magositottam )
RAM: Kingston hyperx blu 8gb ddr3
VGA: MSI HD 6870 1gb
Alaplap: MSI 970a-g46
Táp: fsp hexa 500w
hdd: hitachi 260gb
0
0
0
0
Puffin avatar
jtrlvksz: ha csak a billentyűzet van rádugva (minden mást húzz ki), akkor is csinálja?
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Sajnos nem segít, nincs ötletem nekem sem... :/
0
0
0
0
jtrlvksz avatar
Helló! Olyan problémám van, hogy ha belépek a BIOS-ba akkor egyszerűen vagy nem ismeri fel az egeret és a bill-t, vagy fut a jelölőnégyzet és sorba jelöli ki a menüpontokat oda-vissza, gyorsan. Mintha folyamatosan nyomnám a billentyűzeten a balra-jobbra gombot. Nem a billentyűzet a hibás az fix, viszont mintha az USB portokkal is lenne valami, mert most meghalt egy pendrivom, a billentyűzet néha pedig meghal mintha nem működne vagy összezavarodik. A 3. billentyűzetem van két év alatt tegyem hozzá, de kezdek gyanakodni, hogy nem maguktól romlanak el. Ludas lehet az alaplap, vagy csak véletlen egybeesések sorozata? A BIOS egyébként így használhatatlan. A válaszokat előre is köszi!
0
0
0
0
csuz-li avatar
Én használtam és használom a mai napig a driver boostert. Nem tesz fel semmit, egyedül az iobit saját rendszertisztítóját erőlteti, de ha fel is megy, az sem gond.
Az is igaz, hogy csak akkor használom, ha vagy nem találok drivert sehol, netán nem tudom eldönteni, hogy a gyártó oldalán lévő 3-4 féle driverből mi is kell például az adott alaplaphoz, vagy sietek egy egyszerűbb kis gép telepítésénél. Én még nem futottam bele problémába, bár a VGA drivert nem érdemes rábízni, de minden másra eddig bevált.
0
0
0
0
no avatar
driver booster valamiben jó ,megtalálja, valamikor meg szart is felteheti tényleg??
0
0
0
0
otfarkas avatar
Bronson: Átkötőknél, animált töltőképernyőknél nem hallottam a cicergést, mert fps limit van beállítva az egész programra. Ha lesz időm, kikapcsolom és kicsit tesztelgetem!
0
0
0
0
Bronson avatar
driver booster egy hülyeség, az ilyen programok szoktak feltelepíteni kéretlen tartalmakat, ha nem vigyázol...
0
0
0
0
no avatar
egyszerü volt.. letölröltem net kapcsolat piros x.. azt ujra.. ha jelentkezik a hiba én is jelentkezem.. Driver booster viszont réginek érzékeli ezt a drivert, van ennél ujabb magyarán mint amilyen linket kaptam.. mi legyen??
0
0
0
0
Bronson avatar
töröld le ami fent van és telepitsd fel amit Piero linkelt!
0
0
0
0
no avatar
mármint töröljem le a drivert vagy javitsam a telepitővel?
0
0
0
0
Bronson avatar
de amúgy mitől félsz? újrateszed és gól...
0
0
0
0
no avatar
megint előjött az előbb a kék hiba szintén youtube.. lehet hogy tegnap nem is néztem annyit.. Lan probléma lehet mindenképpen? ha igen ideje tényleg frisiteni..

http://www.solvusoft.com/hu/files/bsod-k%C3%A9k-k%C3%A9perny%C5%91-hiba/sys/windows/microsoft/windows-7-professional-sp1-32-bit/netio-sys/
0
0
0
0
Bronson avatar
otfarkas : coil whine is benne van a pakliban, ahogy Piero is említette, de az inkább átkötő videók alatt, játék menüjében (ahol nagyon magas az fps szám) jön elő. Bár ez is tipusfüggő, én mégiscsak a tápra tippelek...
0
0
0
0
otfarkas avatar
Akkor majd igyekszem én is intenzíven használni, nehogy ellustuljon! 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Nekem a Cicergés eltűnt egy hónap masszív használat után! 😃
0
0
0
0
otfarkas avatar
És számítsak rá, hogy nem lesz olyan hosszúéletű? Vagy csak "ilyen volt, azt olyan lett"?
0
0
0
0
Puffin avatar
nem biztos! Nálam a Hd7870 cicergése megszűnt egy idő után
0
0
0
0
otfarkas avatar
Piero: A táp kb 4 éves, de eddig sokkal kisebb teljesítményű alkatrészeket látott el (igaz nem kisebb fogyasztásúakat) és sosem hallottam ilyen hangokat. Ha VGA probléma, akkor annak valami képi hibával is kéne járnia nem? Vagy nem feltétlenül? Furmark vagy hasonló tesztek alatt soha nem hallottam, mint ahogy CPU teszt alatt sem. Innen jutottam el oda, hogy ha mind a kettő fullon van, és akkor produkálja, akkor a táp lehet.

Bronson: Ha nem lesz baja ettől, akkor igazából nem zavar. Most átmeneti házban van a pc, hamarosan belekerül egy Corsair Carbide 300R-be, lehet abban meg se fogom hallani az ilyesmiket. Csak aggódok, ne szálljon el!
0
0
0
0
Bronson avatar
sajnos ez corsair tápoknál előfordul, mármint a cicergés... nem lesz tőle baja, csak idegesítő, nyilván. amúgy függ attól melyik szériás a táp, milyen belsővel van ellátva, mert szoktak olyat csinálni, hogy pl miután már jól bejárattak egy szériát, alacsonyabb minőségű alkatrészekkel folytatják a gyártást...
0
0
0
0
Puffin avatar
otfarkas: nekem a HD7870 cicergett az elején. Lehet a videókártya VRM-je is!
Amúgy mennyi idős a táp?
0
0
0
0
otfarkas avatar
Sziasztok!

Nagy igénybevételnél (CPU tartósan 100%, GPU tartósan 95-100%) a gépem cicereg, különböző hangokat ad ki. Na addig eljutottam, hogy minden bizonnyal a tápomról van szó (Corsair CX600), viszont, hogy ez pontosan mit is jelent nála, arra nem jöttem rá. Hallottam olyanról, hogy egy táp cicereg, de nincs baja, csak olyan... ez nem egy legleglegalsó kategória, gondolom nem kéne neki. Várhatom, hogy felmondja a szolgálatot?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció