Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Értem :/ És VGA tuningot se bírják akkor ugyebár?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ezek is szórzózáras processzorok tudtommal szóval szerintem nem lehet. A BCLK növelését meg nem bírják mert nem úgy vannak már megtervezve. Legalábbis én így olvastam.
0
0
0
0
no avatar
Nem engedi vagy miért nem?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Tudtommal nem, és 200 mhzet nem is tudsz rajta tuningolni szerintem.
0
0
0
0
no avatar
Ha tuningolom a laptop procit Intel Core i5 3230M gyárilag 2.6Ghz Turboval 3.2 akkor Pl: gyári 2.8 a turbóval 3.4 ugyebár? Arányosan nőnek?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Akkor sem lesz érdemes szerintem. FULL HD-n VGA limited van úgyis.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Akkor nekem előbb VGA kell utána majd akkor tudom húuni 3,2 ről ha szügséges lessz 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
4GHz-n nincs különbség amúgy sem.4500-on már van + pár fps-ed,de értelme kb semmi.
0
0
0
0
Dani46 avatar
kb ugyan az a procink van én pár mhz en próbáltam 3.8-4.0 ghz játékok alatt semmi kül nem volt ahova kevés(crysis 3)oda úgy is kevés lesz csak felesleges hő amit elérsz vele ha csak nem fűteni akarsz majd vele😃DD
0
0
0
0
bukta2 avatar
értem! akkor nemsok értelme van,ennél a vga nál, majd a gtx660Ti nél majd felhúzom ha meglessz 😃 annál már lessz értelme 😃 kösz a választ!
0
0
0
0
RIbeni avatar
bukta2: Nem nagyon van értelme, mert bőven kihajtja a VGA-dat, de ha mindenképp akarsz tuningot, szerintem 3,6 Ghz-ig nyugodtan (de gyári hűtővel ne)
0
0
0
0
bukta2 avatar
meddig tudnám felhúzni most a proci órajelet fessz emelés nélkül? és érdemes lenne e? mert a vga-t sztem így is bőven meghajtja
0
0
0
0
mathejocy avatar
Áhhh....ez még nem a vége 😀 A 2400-as ramokat ma küldöm meg.Egyenlőre keresem a megfelelő ram beállítást,mert alacsony időzítéssel többet érek,mint magas frekivel.
0
0
0
0
Domfoz avatar
@mathejocy Beteg egy eredmény, az biztos. 😃
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Sziasztok! HDD váráslása előtt állok, de nem ismerem a márkákat. Páran a WD (Western Digital) -t ajánlották, de az előző 3.5 év után tönkre ment (fél éve járt le a garija :/ )
Szóval, ki melyiket ajánlja?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Tegnap sikerült egy szép eredményt alkotnom PCMark05-ben.
[LINK] Új magyar rekord lett.(Az előzőt is én tartottam 😀 )
0
0
0
0
JOC22O avatar
Valakinek ramhűtője nincs eladó de uj ilyen egyszerű http://webshop.garmix.hu/images/ram_huto.jpg ???? Nagyon kéne !!
0
0
0
0
no avatar
Kiderült hogy lehet 😀😉 HELL YEAH!!
0
0
0
0
no avatar
AMD Phenom 2 x3 lehet coreunlockolni x4-re???
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az nem te voltál nankacu?😃 vagyis én már nem tudom ki volt de az konkrét volt😃
0
0
0
0
PoPet avatar
Van aki megduplázta az órajeleit, 2 napig bírta szegényke...
0
0
0
0
no avatar
Egy gt 610 videókártyát meddig lehetne húzni?
0
0
0
0
taki10 avatar
Sziasztok! Szerintetek megéri letiltani, bezárni az 5. és a 6. magot a CPU-ban? Egy FX-6300-am van, gondolom, ha bezárnám kevesebb lenne a fogyasztás és a melegedés, a teljesítmény pedig nem változna vagy lassabb lenne? Azt olvastam az 5. és 6. magot csak durva videórender progik használják ki azt is csak úgy ha mellette csinálsz még valamit. Ti mit javasoltok? 😀
0
0
0
0
PoPet avatar
Szerintetek egy GTX 650-E meddig húzható fesz emelés nélkül?
0
0
0
0
Bronson avatar
Paul20:Nem hinném hogy nagy eredményeket el tudnál vele érni még ha tudnál is húzni rajta kicsit,a melegedésről meg ne is beszéljünk...
0
0
0
0
no avatar
üdv miden olvasónak
az szerentném kérdezni hogy nekem toshiba satellite laptopom van integrált vid kártyával és azt szeretném meg kérdezni hogy azt lehetne-e vagy egyáltalán érdemes egy picit tuningolni
és ha igen akkor valaki segítene mert ebben sajnos tök hülye vagyok előre is köszönöm válaszaitoknak
0
0
0
0
wdavid avatar
megint lenne pár kérdésem 😃 a 2500K-t felhúztam 3600MHz-re, BF3 alatt 60 fokon megy, gondolom ez jó 😃 de az hogy lehet, hogy a kihasználtság nőtt? 😜 OC után annak nem kevesebbnek kellene lenni? ilyen 70-88% között mozog High beállítás mellett (a GPU meg 60-99%)
0
0
0
0
wdavid avatar
ha GPU-t vagy CPU-t húzok, a fogyasztás akkor is jő ha növelem az órajelet, vagy csak akkor ha plusz feszültséget is adok neki?

a másik meg, mekkora a max hőmérséklet amit egy nvidia kártya kibír? 😃 tegnap húztam a kártyán, igaz nem sokat, csak +50MHz.et, és 58 foknál nem ment feljebb, de teljesítményben már észrevettem a különbséget.
0
0
0
0
PoPet avatar
Akkor ez bírni fogja, amit tervezek vele.. 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
[LINK] Ennyit ment a + tápos.
0
0
0
0
PoPet avatar
A GPU-t. A Memória ugyanaz az OC és az E változatnál is. 😀
0
0
0
0
cey85 avatar
nankacu@ Igen el kell, hogy bírja. A mem-et vagy a core-t akarod húzni? De szerintem mind1 bírni fogja
0
0
0
0
PoPet avatar
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a kari:
[LINK]
Elbírna-e majd 39Mhz tuningot?
Felhoznám egy OC szintjére.. 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
jumbo írta:
nika12 írta:
Később lesz videó a tuningról is 😀

Amint látom a ramjaid különbözöek.2x2Gb 1x4GB.Az is lehet a gond hogy a ramjaid nem ugyanazon a időzítésen tudják az OC-t.Ha emeled a procit,a ramjaidat 1333MHz-n vagy az közelében.Lehet ez is a gond,de nem száz.

igen mert a legutóbb mikor rendeltem úgyan úgy KITez kértek de ezt az egy modult kaptam, visszaküldeni nem akartam, mert az megint plusz 2 nap lett volna 😜
0
0
0
0
jumbo avatar
nika12 írta:

Amint látom a ramjaid különbözöek.2x2Gb 1x4GB.Az is lehet a gond hogy a ramjaid nem ugyanazon a időzítésen tudják az OC-t.Ha emeled a procit,a ramjaidat 1333MHz-n vagy az közelében.Lehet ez is a gond,de nem száz.
0
0
0
0
wdavid avatar
mathejocy írta:
wdavid írta:
az miért van, hogy a 2500K-on ha 200MHz-et húzok kilépve a biosból bootolásnál leáll a gép? ennyit azért szerintem bírni kellene.

lehet hogy rosszul csináltam valamit? feszt nem emeltem, csak a CLCK-t növeltem egy kicsit, alapon 3.3GHzen megy, de 3,5GHZen már leáll a gép

Mi lenne,ha a szorzót emelnéd és nem a Bclk-t cseszegetnéd.Az maradjon 100-on.A szorzót emeld 40-re.Alapon mind viszi.

mert eddig nem csináltam, a bioszban mást nem találtam, azért cseszegettem azt. de kösz a választ
0
0
0
0
mathejocy avatar
wdavid írta:
az miért van, hogy a 2500K-on ha 200MHz-et húzok kilépve a biosból bootolásnál leáll a gép? ennyit azért szerintem bírni kellene.

lehet hogy rosszul csináltam valamit? feszt nem emeltem, csak a CLCK-t növeltem egy kicsit, alapon 3.3GHzen megy, de 3,5GHZen már leáll a gép

Mi lenne,ha a szorzót emelnéd és nem a Bclk-t cseszegetnéd.Az maradjon 100-on.A szorzót emeld 40-re.Alapon mind viszi.
0
0
0
0
kung avatar
nika12 írta:

Ez döfi laptop, gratulálok!
0
0
0
0
nika12 avatar

0
0
0
0
wdavid avatar
jumbo írta:
wdavid írta:

Lehet hogy a ramjaid nem bírják a tuningot.Vedd visszább őket és úgy emelj a procin.

1600as ramok vannak a gépben amik alapon 1333on mentek azt tettem fel 1600ra, ez lehet a baja?
0
0
0
0
jumbo avatar
wdavid írta:

Lehet hogy a ramjaid nem bírják a tuningot.Vedd visszább őket és úgy emelj a procin.
0
0
0
0
wdavid avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
5000GHz😃 Elég az 5000MHz is😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ez kártyánként változik.Ameddig bírja.Nyiss egy 1100-al és 5000MHz memóval.Az enyémnek 1170/5200 volt a vége.A TDP limitet told +20%-ra mindenképpen.Anélkül nem sokra mész vele.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció