AMD vs. INTEL

Szerző: Tamas76, 2009. January 23., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
rambustibi78 avatar
Schwin94:
Ha AMD-t szeretnél, akkor várd meg a ZEN-t (kb. 3-4 hónap).
A túlárazott oldal processzorához (intel) is kell normálisabb hűtés (kupak alatti csodapasztázás miatt). AMD FX-nél ez forrasztva van gyárilag (ZENnél nem tudom milyen technológia lesz...)

Mindenek előtt azt kell lerendezned magadban, hogy mi az a maximális ár, amiből szeretnél konfigurációt összerakni (ez mindennek az alapja, ha ez megvan utána lehet minden máson gondolkodni)
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Kösz. Mellesleg nem akarom húzni, se ezt se azt, nem értek hozzá.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Erre a tuningos dologra azt tudom mondani, hogy akinek kevés a teljesítmény, az vegyen nagyobb teljesítményűt.
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Minek kell processzorhuto az fx-hez? Engem az elején a hangja zavart, de megszoktam. Hutessel gond nincs.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Star Cruiser: Egy pont lemaradt.

Spoiler!
Tessék, itt van ni: .

😆
0
0
0
0
visor261 avatar
Nekem a mostani asrock 970 xtreme 3 r2 meg a gigabyte 970 A DS3P se volt gond(eddig, 1éve vannak meg).
0
0
0
0
Bronson avatar
Pixx: asrock lapok hulladékok amd alá (meg intelből is meg kell válogatni), ennyi volt a te bajod, nem a tápellátás... mert nem csak attól függ, mit tudsz kihozni egy lapból.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Olvasgattam, néztem a teszteket és hát, egyértelmű hogy mindenki azt pártolja amije épp van. 😀 Ez picit hosszú lesz.
Még mindig nem tudtam eldönteni hogy AMD vagy Intel vonalon haladjak, mindenki maga felé hajtja a vizet.
Leírom hogy gondolom, meg hogy egyáltalán értem-e, ill. jól értem -e a dolgot.
Processzor terén az tény, hogy ha AMD akkor fx 8300 vagy 8350 lenne, Kérdés, hogy 10e ft-myi ár különbség miatt melyik érné meg jobban, egyáltalán tud-e többet cserábe. Nyilván evvel a lappal. Gigabyte 970A-DS3P
Azért evvel mert sokan ezt javasoltátok, és úgy gondolom, ez később is jó lenne. Még akkor is ha később fejleszteni akarok?

Mivel sokat olvastam, hogy a gyári hütése kevés, mindenképp beruháznék valami normálisra. Na most itt jön a képbe az, hogy I5-4460. A kettő közti ár differencia(47-51e ft) úgy gondolom nem sok. De tud-e annyival többet hogy érdemes lenne azt vennem? Nem el felejtendő hogy a gyári hütője ennél maradhatna szerintem, úgyan is nem nagyon panaszkodnak rá.
VGA: Fogalmam sincs.
Tudtommal nincs abból gond ha AMD géphez Nvidiát párosítok, és fordítva.
Olyan gépet akarok össze rakni, ami képes kihajtani egymást. Tehát ne legyen az hogy a videókártya túl erős a procihoz, vagy hogy a videókártya nem épp a legjobb ahoz a procihoz. Legyen kiegyensúlyozott. Magamat ismerve, nálam a gép bővítés kimerűlt eddig a RAM növelésével, de a fene tudja mi lesz később.
Tanácstalan vagyok. AMD felé jobban hajlok mert valamivel olcsóbb. Na meg 8 mag... (tudom nem jelent semmit az i5 jobb mindenre..., elnézést. )

Nincs HD monitorom egyébként csak sima 19es ami 1366 x valamennyit tud. Nem elvárás a hd, de felteszem ebben a kategoriában ezek már biztosan tudják. Játék terén hogy pontosítsak, pl gta 5 nem bánom ha very Hight-Ultrán menne, ami szerintem menne mindkettő variációval, jó videókártyával.
0
0
0
0
Pixx avatar
asrock 970 extreme3 (4+1) volt nekem 8320 fos volt benne aztán váltottam 6+2-es m5a970 evo r2.0 lapra amiben már 4,5 járattam ment felette is a lapban de a 4,5 még nem kért feszt így ez maradt . Sőt el mondom barátnőm tesójának fx 6100 + ac freezer a30 és egy as 990 extreme 3 ban is throttlingolt Cs:go közben ami max 2 szálat használ... ha fent volt az oldallap hanem ez volt a jelenség vrm meg forró volt kis alulfeszellésel már jó volt aztán váltottak gyík7re 😃 asrockból csak 990 ex4 ami alatta van 4+1es és gyenge vrm hűtése én nem ajánlom. Volt as h87-es fatality lapom is i3 4130al az meg random eldobálta az usb portokat hol az egeret hol abillt vagy éppen wifi adapptert meg valamikor szarakodott a windows telepítésnél is usbről vagy biosba nem engedett be csak bios resi után vagy ps2es billel 😆 szóval én passzolom az as lapokat bár z68 z77 ex3/4 téren jókat hallok róluk 😃
0
0
0
0
Bronson avatar
annyiból igazad van, hogy kell egy kis rutin, hogy kihozd a legtöbbet, de hogy teljesen alkalmatlan egy kis tuningra is az a lap, szerintem nem a teljes igazság. én soha nem ajánlottam olyat, amivel valaki szándékosan megszívhatja, mindig a legjobb tudásom szerint válogatom össze, hogy az adott keretet ne lépjük túl. milyen volt az a lap, ha nem titok, amiben alapon nem ment el a 8320?
0
0
0
0
Pixx avatar
Igen csak az fx más mint a régebbi Phenom széria itt nagy a feszültség ingadozás meg stb és jobban rángatja a vrmeket ezáltal jobban is melegszik nekem is volt 4+1es lapom phenom ii 955 lazán ment benne 3,9-et 1,4 volton aztán 8320at alapon se vitte el 😀 pedig mind kettő 125w tdp és phenom több is volt tuningolva.
Az hogy most alulfeszeled és megy többet az más nem minden proci és nem minden embernek van türelme ehhez hogy most 1,35v megy 4ghzt vagy 1,29 az átlag inkább feszt emel mint sem elvegyen belőle meg nem is értenek hozzá úgy ésszerű érvelésre csak annyit ki akar úgy tuningolni hogy a lapja éppen hogy csak majdnem elhasal az adott tuning mellett az nem éppen egészséges szerintem ha már tuning ott van +3 ezerért egy olyan lap amiben 4,7ghz lazán mehet 8+2-es vrm hűtés is van bőven.

Én nem szólok bele de mindenki úgy ajánljon dolgokat hogy a másik kárára az ne váljon és ennyi 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem egy lapban tuningoltam már, amiben nem volt komolyabb tápellátás (és most nem a legolcsóbb hulladékokra gondolok, hanem mint pl a szóban forgó lap is) és soha nem volt gondom. nem mondom azt, hogy nem kellett kis szerencse hozzá, de ha jól szellőzik a házad, okosan bánsz a feszültséggel, semmi gondod nem lehet. egy alap tuningot bőven kibír az a lap. az én lapomra szerintem kb 10ből 8-an azt mondanák hogy nem alkalmas tuningra, de 24/7 3,9ghz-en megy a procim (az eddigi legtöbb a 4,2ghz volt) és se vrm hűtés, se pöpec tápellátás nincs rajta. mégsincs vele bajom, soha nem melegedett túl, még a legnagyobb nyári hőségben sem. ez az én tapasztalatom, ezért ajánlottam. nem szentírás, nyilván, ha be akartok ezért támadni, hát tessék! 😀
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Pixx:
Igazad van 😉
Bronson:
Ne ajánlj 4+1 tápellátású alaplapot (még intelhez se) semmilyen kismértékű tuningra se.
0
0
0
0
Bronson avatar
Most azt hiszed hogy beszóltál...? 😀 ha azzal a lappal nem tudsz majd meghúzni kicsit egy 8300-at akkor veled van a gond. nem az automata tuningot kell bekapcsolni, hanem a fesszel is játszani, ilyen egyszerű. attól hogy 4+1-es, még nem fog elolvadni a lap, ne félj 😉 rossz hűtőt vettél mert nem fért be? milyen házad van? milyen hűtő? nem nézek én le senkit, amíg látom, hogy az adott tag nyitott az ésszerű érvelésre, és nem durcis kis bejegyzéseget írogat ide a fórumba hogy én mennyire nem értek semmihez.
0
0
0
0
Pixx avatar
Ismét bronson meg jó ajánlatai :)) Kis Off a témába ha már úgy is itt ajánl megint okosságot. De itt van rambustibi majd ő megmondja hogy igazam van-e fx témában

"bár ezt tuningolni kéne, bűn lenne kihagyni "

Ezt úgy ajánlod hogy beraksz neki 4+1-es deszkát nyugodtan tuningolhat throttling hegyekkel a háta mögött még rosszabb lesz az egész konfig mintha nem is tuningolt volna.

Tessék ez már tuningra való Gigabyte GA-970A-UD3P 3 ezerrel több gondolom nem lesz csődeljárás ha ennyit kiad mielőtt ezzel támadnál hogy biztos kenyérre sincs neki mert ilyenkor ez jön tudom :)

2. okosság be ajánl nekem egy olyan cpu hűtést (előre szólok nem vagyok otthonos gép ház és hűtés témában ) ezért fordultam Fórumhoz (Többet ilyen nem lesz.) Megvettem a cpu hűtést 3 ventilátoros. Abból pontosan 1et tudok használni a középsőt hátsó nem megy fel nem férbe a gépház és a hűtés közé az első venti meg ha fent van nem megy fel az oldallap :)

Szóval köszönjük Bronson az építő jellegű hozzá szólásokat Rád többet nem hallgatunk ebből ha harag lesz ha nem jöhet a negatív komment meg pont pontozás amivel másokat szoktál lenézni hogy te milyen okos vagy pedig nem.

Köszöntem várom az ellen szavazó Kommenteket :D
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Shwin94:
Spoiler!
A gépem eladó...
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Köszi, amit meglesz a rávaló írok és akkor véglegesítünk. De akkor már a megfelelő topicba. 😉
0
0
0
0
Bronson avatar
igen, az is egy opció, csak az ugye ref hűtéses, ami nem feltétlen gond, csak na... amd-s gépet meg így lehetne kihozni, bár ezt tuningolni kéne, bűn lenne kihagyni 😀

[LINK]
0
0
0
0
Yezi_ avatar
R9 380-tól 3 ezerrel drágább a Sapphire RX 470 4GB, sokkal jobban megéri.
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Nincs elképzelésem mennyit akarok költeni az egyes alkatrészekre, mert teljesen új lenne gépházzal együtt.
Azt tudom, hogy 2x4gb ramot akarok. Videókártyából valami bika 2gigásat, vagy valami jó 4gb-sat ha az árba belefér. (Ennek még utánna kéne érdeklödnöm hogy mi a divat mostanába, ami bevált stb)
De hogy értsetek,
http://www.computerimperium.hu/images/Imperium_Diablo_FX_PC.jpg
Ezt a gépet vásárolta meg haverom egy jó pár hónapja. Volt szerencsém látni, műkődni. Semmi bajom nem volt vele. Az most más tészta hogy ezért az árért lehet-e jobbat összerakni.

SZerkesztés:
AMD-nek drága lap kell, de maga az amd proci olcsobb. Intelnél pont fordítva ?
0
0
0
0
Bronson avatar
180ból ilyen intelest ajánlok:

[LINK]
0
0
0
0
Schwin94 avatar
Olyan jó hogy most tévedtem ebbe a csoportba. Srácok segítsetek hogy tisztán lássak.
Ha jól értem az amd-k általában a szerkesztő programok terén dominálnak, az Intelek meg játék terén? (Játék terén a fejlesztők, intelre építenek?)
Van egy "x" keret amit nem lépnék túl. Amennyivel drágább az intel annyival többet is nyújt mint a konkurencia?
Tegyük fel, a limit 180e forint.(jaj ez már nem ide tartozik, de egy példát muszáj írni 😀 ) Ekkora pénzből milyen Intelt lehet összehozni, ami már tényleg jobb egy hasonló árban összerakott amd-nél?
Csak már nálam a pénz kötött még azt sem tudom mennyit szánnék rá. Játék terén apró FPS eltérés engem abszólult nem érdekel. Igen tudom, játék válogatja melyik melyiknél jobb.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Én jókat olvasok itt mint már nem egyszer volt így, és jókat röhögök magamban.
Ugyan nekem is Intel procival szerelt gépem van és mindig is az volt, de azért nem nézem le az AMD-t sem.Azért vettem Inteles gépet mert a keret engedte.
0
0
0
0
Funes avatar
Neked meg miért olyan fontos beleszólni a vitába ? 😊
Spoiler!
Én jót szórakozom rajta ! 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
Miért olyan fontos, hogy bebizonyítsátok egymásnak az igazatokat? Mivel lesz jobb?
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondjuk egy i3 3240em volt. Nekem bejött, hogy keveset fogyasztott de ereje is volt Spoiler!
Tegyük hozzá 19ért vettem és egy GT730 mellett kellett csak dolgoznia 😊
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azért még egy i3 is a boltokban bőségesen 30eFT fölött van.
Ha jól tudom, volt időszak, mikor a 8320 került 38eFT-be. Limitált összeggel az pedig egy nagyon jó ajánlat.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Nem is az említett játékokkal és programokkal fog előjönni a különbség. Ezek mind több feldolgozóra írt programok. (A szintetikus tesztprogramokban meg nem is bíznék Spoiler!
2000ben az intel fizetett már le fejlesztőt, hogy az intel CPU jobban teljesítsen
)
Annak jön jól a muszklis szál, aki teljesítményigényes programból futtat egyszerre vagy négyet-ötöt.
(Pl még a Solid Edge is képes megzabálni egy Core 2 Duo-t úgy, hogy az alkatrész még csak nem is túl bonyolult)

Tibi in-game videóiban is látni, hogy nincs az i7hez képest lemaradva az FX a legtöbb hétköznapi programban.

Youtubeon a mindenféle ilyen Comparison videó meg annyit is ér, ahogy a legtöbb össze van vagdosva.
Ráadásul mindben más eredmények vannak.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Mondom én dettó Honda-Volkswagen "kapcsolat"
0
0
0
0
no avatar
"Máskor szedd össze magad és próbálj meg felnőtt ember módjára fogalmazni és normális hangnemben válaszolni." Mert a Gyik hetezés kurva felnőttes dolog? 😆
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Kár érted..agyhalott vagy 😞
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Star Cruiser:

Csak annyit írok, hogy az in-game videóim "MONITOROZOTT" videók, amiből látszanak a cpu, vga, ram hőfokok és értékek!! Gondold át melyik valósabb, egy képteszt vagy egy monitorozott in-game videó....

Máskor szedd össze magad és próbálj meg felnőtt ember módjára fogalmazni és normális hangnemben válaszolni.

Szeretném már olvasni a "saját" tapasztalatodat az fx prociról és az intelről. Ez ideáig semmit nem írtál....
0
0
0
0
gibdj avatar
Star Cruiser

Nem kell ennyire letámadni szerintem. Még ő is Intel processzort használ, szóval...
0
0
0
0
Hunork avatar
Az előbbi videó is azt bizonyítja, amit már korábban írtam: a fejlesztők Intel vonalra fejlesztenek. Játékok esetében. Ezért játékok alatt az i5 / i7 - jelenleg! - erősebb, jobb. De amint nagyobb számolás igény merül fel, a 8 magos AMD-k előnyre tesznek szert. Ennyi a történet. Meg lehet nézni, hogy szintetikus tesztekben, vagy éppen multimédiás alkalmazásban a 8 magos FX elveri a 4 magos i5-öt.
Nem kell vitatkozni.
Különben meg valakinek ez jön be, valakinek az. Ismerek olyan arcot, aki szimplán az Intel - MS duó miatt csak AMD gépet épít magának, és Linuxot használ. Jól elvan, és én enm bánom. Nem vagyunk egyformák.
0
0
0
0
no avatar
Jó zene gyerekek! 😃 Inkább a Modern Talking mint a gyik 7 már nagyon unalmas ez a óvodás izé már bocs 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Esetleg nem tudja valaki, hogy a 6. genes intel IGP-k, vagy az újabb AMD APU-k tudnak több képernyős megjelenítést?
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Star Cruiser:
A kérdéseidre a válasz itt van, de ugye google a barátunk.
itt a topikban 28. oldal:
Én írtam...
" Jobban jársz az FX procival, vettem gyík7 4790k-t a sok "okos" tanácsára, hogy az milyen jó. Aztán használtam és kiderült, hogy nagy parasztvakítás az egész. FX9590-hez képest +5fps-t adott a gyíkhétká játékok alatt azonos beállítások mellett. Ha gondolod felülhetsz az "intel inside" hypevonatra, csak nem érdemes, se anyagilag, se teljesítményben, viszont ha veszel el tudod mondani, hogy "nekem intelem" van..hurráá 😂"

27. oldalon:

"Már leírtam, csak vissza kellene lapozni, Jungír fórumtársnak leírva a tapasztalataimat:

"Itt tudsz olvasgatni a kupak alatti "csodapaszta" miatt kialakult "hűvös" értékekről: https://ipon.hu/w…box/719189
Crysis 3 gyári értékeken, azaz 4.4Ghz turbo boost+gyári hűtő 91C°. Ez igencsak nem benchmarkolás, de ha neked az és ez már nálad OC, akkor no komment... 😶
Jobb teljesítményről beszélsz, amikor teljesen mást tapasztalok. Te mit tapasztaltál az FX processzoroddal, már ha volt egyáltalán AMD processzorod, és nem csak az internetről elkapott baromságokat fröcsögöd..
Fogyasztás: i7 4790K 1.099V @ 4398.97 Mhz-n jelenleg csak internetezem és 173W áramot vesz fel a konnektorból a gép (kijelző nincs benne, mert máshonnan kapja az áramot), ugyanez AMD vonalon FX9590 1.535V @ 5112Mhz-n internetezés közben 198W áramot vett fel a konnektorból. Az intel 88W TDP 22nm az AMD 220W TDP 32nm szóval hatalmas az energiamegtakarítása az intel processzornak az AMD-hez képest. És akkor még a csúcs desktop intel processzort nem is hasonlítottam (ami nem 88W TDP), mert az FX9590 jelenleg az AMD desktop csúcsprocesszora.
Az intel gyári procihűtője egy szinten van az AMD gyári hűtőjével, mindegyik gané, szóval nem kell ferdíteni, hogy amikor az ember AMD procit vesz, persze hogy olcsóbb, mert még cpu hűtőt is kell venni, az intelhez meg nem, mert az jobban teljesít, mint a riválisé. Szóval ez az összehasonlítás is egy baromság.
Játékok alatt ugyanazt a szintet hozza az i74790K, mint az FX9590 +5 -5 fps. Mennyibe kerül a két processzor? Amennyivel többe kerül az intel cpu, annyival jobb?
Te hogy látod? Mi a tapasztalatod, hadd tanuljak....."

És ez:
"Látom, sikerült megint internetes tapasztalatokat belinkelni, én a sajátodra lettem volna kiváncsi, nem x-y oldal méréseire, ahol meg vannak támogatva anyagilag innen-onnan, úgyhogy legyünk precízek, ahogy mondtad.
A hűtő rendesen rajta van a CPU-n, a paszta pedig noctua nt-h1.
A hardvereim ugyanazok, mint az FX9590-nél, kivéve kettő hardvert :i7 4790K + Asus Sabertooth alaplap.
A hőfok nem +41°C fokos a házban, és mivel még a ház is ugyanaz (legyünk precízek), mint láthatod elég jól szellőző példány.
Mivel az FX-et is konnektorból mértem, "ugyanabból a konnektorból", ugyanazzal a fogyasztás mérővel, hogy legyünk precízek, ezért a konnektoros mérésem hiteles.
A két processzor közötti in-game játék fps különbségait, megtekintheted a youtube csatornámon AB+Riva Tunerrel monitorozva "azonos beállítások mellett", mind in-game, mind cpu freki+vga freki+ram freki+időzítés. (legyünk precízek)
Köszönöm a válaszod, viszont most már szeretnék tőled kapni teszteredményeket, tapasztalatokat saját kútfőből, mivel precízek vagyunk. Nem csak beszélek a két hardver összehasonlításáról, hanem fizikailag volt/van is hozzá közöm. Eddig tőled csak mások által leírt és vagy anyagilag megtámogatott valamelyik gyártó összehasonlító "paramétereit" láttam/olvastam. Tudod legyünk precízek. Ezek fényében nem tekinthető objektív eredményeknek, az általad linkelt oldal eredményei. A te szubjektív in-game videó összehasonlításaid, eredményeid érdekelnének.
Ilyen formán tőled még nem tanulhattam semmit...""

Még valami kérdés, esetleg saját tapasztalatod mindkét processzorral? Szívesen olvasnék róla...
0
0
0
0
Powermixer avatar
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-FX-9590-vs-Intel-Core-i5-6600/1812vs3514 220W TDP kontra 65W, már ha számít, az ár az ugyan az.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Mindenki azt vesz amit akar, én csak a tapasztalatom írom le.
Íme, a leírásban 5960x-el tesztelve (ami 300 ezres proci):

gtav bench
Leírásban linkelve szintén 5960x:

Nem tudom, mit tudsz kihasználni és mit nem. Neked kell eldöntened..
0
0
0
0
higi08 avatar
Régen fx-em volt nekem is,és nem hittem el hogy annyival jobb az intel...fx6350 után váltottam i5 4690k-ra és leesett az állam..stabilabb lett az fps javult a min.fps is és még hüvösebb is volt,de viszont i7-re váltás már nem volt ennyire "drasztikus"
0
0
0
0
higi08 avatar
Star Cruiser: Fx9590-titanx kombója volt...nézd már meg légyszi hogy milyen gépe van most...
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Star Cruiser:
Nekem fx9590 volt, de inkább várd meg a ZEN-t én azt javaslom. Már ddr4-es és még jobb lehet, mint a ddr3-as AM3+.. 😉
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Star Cruiser:
Titan X és fx kombóm volt, kihajtotta a Titan X-et játékok alatt. Volt olyan játék ahol az fx volt jobb 1-5fps-el a gyík7-el szemben. Volt amikor a gyík7 volt jobb 1-7 fps-el, mint az fx. In-game monitorozott összehasonlítások is vannak a youtube csatornámon, még 5960X-el szemben is 😀
Szóval a gyík5-öt körbeneveti az FX 😉
0
0
0
0
bassus16 avatar
gibdj. Nem név szerint neked szólt ezt így általánosságba mondom. Mert ha egy játék játszhatatlanul megy a 4790-en akkor a 4790k-sem fog segíteni rajta.( Feltéve ha csak alap órajelen van)
0
0
0
0
csuz-li avatar
xsebix: Bizony a 980Ti-hez már kell egy 8 szálas processzor. Ám a kékhalál oka biztosan nem ez, úgyhogy nézz körül a HDD - RAM - Alaplap hármasban.

Másik téma: Én megértem Star Cruiser-t, én sem szeretek semmit húzni. Sokan mondják, hogy K-t, csak ha húzod, de pont ez a lényeg. Az eleve "húzva van" és ha valaki nem ért hozzá, hogy hogyan kell húzni egy CPU-t, akkor vesz egy eleve magasabb frekvencián üzemelőt, ami azért - lássuk be - jobb.
0
0
0
0
gibdj avatar
bassus16

Azért írtam a plusz 400Mhz-et, mert így még érdekesebb lehet a számára a K-s verzió. Egyébiránt ha nem számítana 400Mhz, akkor nem húzgálnák a processzorokat ilyen mértékben, hanem mindenki minimum 1Ghz-et pakolna rá. Úgyhogy nem kell azt a 400Mhz-et lesajálni. Sajnos én is a sima verziót vettem, így utólag jobb lett volna a K-s, a víz miatt (csak az utólag jött).
0
0
0
0
bassus16 avatar
Biztos azon a 400MHz-en fog múlni a 60fps.
0
0
0
0
gibdj avatar
Star Cruiser

Csapj még hozzá 400Mhz-et: a sima 4790 Boostja 4.0Ghz, a 4790K-é pedig 4.4Ghz.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Star Cruiser:
B-s alaplapba felesleges K-s proci, már csak azért is, mert írtad, hogy nem tuningolod. Szóval sima gyík7 4790 elég..😉
0
0
0
0
SuperPuma avatar
980Ti mellé elkél valóban.
Kékhalál az egy undorító dolog. Mire rájön az ember, hogy miért van...
Persze sokszor ki lehet logikázni, de mikor minden gagyi a gépbem (pl nálam múltkor), akkor találja meg az ember a hiba okát
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció