Sziasztok
A problémám az lenne röviden, hogy a gép úgy viselkedik mint valami p4 es kaliber. Játékoknál nem vettem észre változást de netezés közben vagy csak magában a windowsban annál inkább. Lassabb a gép laggol úgymond. Pl egy filmet sajátgépből rákattintva kétszer 1 másodperc alatt elindított most kell neki 10 másodperc mert csak a kis tölt ikon jelenik meg vagy még az sem és várni kell. És a google chrome is sokkal lassabb sok ideig tölti az oldalakat van amikor befagy..... Először egy win 7 újratelepítés még megoldotta ezeket a hibákat de mára már az sem ér semmit (kb 1 éve ilyen)
Én a HDD re gyanakszom lehet a sok töltögetést nem igazán díjazza a gép, de az mindenképp érdekes, hogy játékokban viszont nem tapasztaltam még ilyen belaggolást.
Szóval ezért tervezek venni egy 120gb os SSD az 1Tb HDD mellé hátha az megoldaná a problémát. Szerintetek?
[url]https://www.youtube.com/watch?v=b-Tm6kdBddM&feature=youtu.be[/url]
Szerk: Ja és ami még fura, hogy a rendszer az mindig elég lassan áll fel a rendszer de néha van amikor a Chrome al sincs egy ideig gebasz és a filmeket is 1-2 másodperc alatt elindítja.
Norbi1996: Vagy rakd vissza a régi drivert vagy állítsd be manuálisan a videókártya ventillátorokat mindig játék előtt. Ez a legújabb AMD driver lockolja 20 vagy 30%ra a ventillátort és nem hagyja felpörögni..Szóval hibás a driver magyarul, azért hal meg a géped mert valószínűleg túlmelegszik a videókártya. Cikkeztek róla sok oldalon, nézz körül. De igazából ez a 2 megoldás van.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy FM2es A4 4000 (?) gép, 4gb rammal. Egy ismerősöm gépe. Tegnap este kék-halállal kifagyott. Azóta nem sikerül elindítani a Win-t. Próbáltam újra telepíteni WIn és Win 8.1-el, de mindig hibába ütközök. 0xc0000098 illetve 0xc0000221. Illetve sok-sok féle szöveges üzenet is megjelenik. hol angolul, hogy magyarul. Kernel hiba, rendszermag nem található, digitális aláírás nem jó...stb stb stb. próbáltam másik HDD-vel is. Ugyan ez a jelenség. Lefuttattam egy memória tesztet ami nem talált hibát.. Elakadtam. Utolsó lehetőségként csináltam egy cmosclear-t... Sajnos nem tudok rá új Win-t tenni és el sem indul... Esetleg valakinek valami ötlete?
Hali! Van egy olyan gondom,hogy felraktam a legújabb amd vga drivert... Azóta a gépem olyat csinál,hogy játszok, egyszercsak megáll a kép teljesen, a hang átvált folyamatos zúgásra, és nem tudok mit kezdeni, konkrétan meghal a gép... Csak resettel tudom kiküszöbölni, de az meg nem az igazi ugye... Mi lehet ezzel?
Üdv mindenki.. az lenne a kérdésem: Elinditom a LoL-t előre a gépen, megy normálisan minden.. akkor látom, hogy nincs felhúzva maxra.. felhúzom full HD+minden amit fellehet tolni megy és ha leveszem az fps korlátozást 200fps nél furán elklezed vibrálni a monitor képe... mintha kis hullámok mennének rajta..? Attól lehet ,hogy monitor nem bírja a sok fps-t lejátszani egyszerre, vagy mi ? 😃
Üdv! Kaptam ajándékba egy Am2-es alaplapot.. Gigabyte. össze rakás után nem reagál semmire. sem az alaplapon sem a tápban a ventillátor nem pörög fel. ha az Usb-re rádugom a kis usb erősítőt működik. A táp biztos hogy jó, jelenleg is épp az megy. Az alaplap szinte új állapotú, semmilyen külső hiba, púpos kondi nincs, elemkivétellel elemcserével próbálkoztam. Javítható valahogy? esetleg pl kondicsere?
Üdv.. Az lenne problémám, hogy megkaptam új gépet.. Ubuntu volt rajta, formáztam minden és leszedtem usb-ről bebootoltam ***án a windows 7 ultimatet 64 bites rendszer.. minden megy a telepítő cd ről leszedtem minden alaplap drivert.. VGA drivert.. van 4GB memória de alapjáraton is használ 2,50-3, van hogy 3,20 GB-ot.. 2db svchost.exe fut a háttérben SYSTEM alapon. az egyik kurva sokat fogyaszt a másik kicsit kevesebbet.. mi a probléma?Amelyik többet fogyaszt neve: svchost.exe(netsvcs) processzort is eléggé terheli.
sziasztok
egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mégpedig: ma reggel a táp elkezdett iszonyat hangos lenni
kikapcsoltam a gépet, visszakapcsoltam, most meg normálisan megy, semmi hangja sincs😜 haldoklik?
mellesleg egy HKC V-Power 450W-ról van szó, kicsivel több mint egy éves
köszi a választ előre is 😀
hogyan lehet kiszürni hogy mitöl van ez a menüs, játékbeli 5-10 mp-es inditásos le lassulás?? mert mondom ujrainditottam az volt 1-2 perc.. addig nem hűl ki a kari.. és jó volt, azelött meg fos
háttérbeli alkalmazásra, rendszerfolyamatra gyanakszok.. mert nem mindegyik játéknál jön elő... akkor meg ez nem lehet hardver sztem...
Ui: cuccok inditásánál jön csak elő, és nem közben..
Lehet ,én kb 3havonta szoktam telepíteni ,de csak a rendszer meghajtót ,a D meghajtót amin csak a játékok vannak ott meg lemeztöredezetség mentesítést szoktam 😃 am megoldódott a problémám : Kiszedtem a gépből a 2db Revoltec neoncsövet ,Gta 5be mindent highra raktam ,advanced menübe minden on , Msaa 4x ,tesztúraszűrés 16x ,és nincs már textúra hibám 😃 szóval a táp biztos nem birta a neont
másfél éve volt lehuzva utoljára több mint másfél év ota.. de csak a rendszermeghajtó.. D, E, game meghajtók megmaradtak...
akkor lehet hogy valami folyamattal van a gáz azért azért fos...?
Szerintem telepítsd újra 😃 bár nem tudom annak a procinak mennyi az ajánlott max hőmérséklete,de az enyémnek 65fok ,és ha azt eléri visszább vesz a teljesítményből ,ezáltal szaggat minden
ujraiditottam tegnap a gépet és akkor jó volt 62 fokon is stb.. de az első leállitásnál lassan ált le háttérbeli progikat utolag nem tudta bezárni valami "Tasgk" lehet hogy azzal van a gáz?? 2-odszor lekapcsolva simán leállt magátol...
Na újraraktam a gépet,itt is textura hibás gta 5be az árnyék,és lassan töltenek a texturák ...akkor vagy a game rossz mivel tört ,vagy a tápegységem kevés :/
majd irj ha jó nálad.. másfél éves windows ez már.. néha nvidia experience is már összeomlik, eltünik a tálcáról, az asztali ikonok felfrisülnek.. hálozat is magáról piros "X" el ujra indul... stb
közben megmértem ujra és 63-ra is felmegy a cpu és közben mintha erősen bugna.. sztem akkor a hütéstöl lassul be inditásnál a gamek menüje vagy load game betöltésnél pár másodpercre az adott game, de nem mindegyik...
lehet hogy én is jobban járnék 1 windows ujratétellel? mert nem mindegyik játék indul 5-10 másodperces lassulással, menü vagy load game-el..
5-10 mp után korrekt csak elején..
Nálam ilyen msaa hiba nincs.. szal más az én lassulgatásaim.. nálam menünknél 5-10 mperc.. max jéték kezdése is, de utána hirtelen visszaugrik.. ha megy a face tuti szar+ a böngészök.. ez nekem magas..
Miért van az, h ha bekapcsolom az MSAA egy adott játékban, akkor a kép elkezd bugolni. GTAV, BF3, FIFA 15 nem minden esetben fordul elő, de mikor megjelenik akkor idegesitő tud lenni. Kártya rossz nálam, kezdi felmondani a szolgálatot vagy valamilyen szoftveres probléma áll a háttérben szerintetek? Ilyen formában jelentkezik, néha eltűnik néha vissza tér.
cpu hűtőnek van köze elején lévő lassuláshoz?? am mindig ugyanugy lassul másodpercre pontosan.. de
4 éves hűtő ez kb.. kicsit bug is sztem, hőfokok összevissza ugrálnak 40 másik másodperc 60 ..
Akkor szerintem az a gond,nekem legalábbis gyári hűtővel azt csinálta hogy idő után szaggatot minden,ha gépet újraindítottam helyrejött..De már szereztem egy normális hűtőt és nincs szaggatás,csak pixel hibák amiket leírtam korábban 😆
A memória mennyiségétől függ, minden más elhanyagolható. Mindenkinél lassú. A processzor számít valamit, de én nem láttam még olyat, hogy nagy különbség lett volna egy dual core, egy quad core, vagy egy i3 között. (főleg ilyenekkel csináltam eddig memtestet) Órákig is eltart. Szóval én el szoktam indítani, oszt elmegyek moziba, vagy fogok egy könyvet és olvasok. Volt már olyan is, hogy reggel elindítottam és elmentem dolgozni. Ez utóbbi a legjobb megoldás. És most nem poénkodok. Ez tényleg egy lassú dolog. Ezért írtam, hogy 1-2 pass is elég. Az okosok ~10 pass-t szoktak mondani, de tapasztalatom szerint, ha hiba van, az kijön már az első alatt is. Az átlag az, hogy GB-onkén kb. 30-40 perc. Neked 8 van, azért mondom, hogy órákig is eltarthat.
Amit én használok, az minden ubuntu telepítő CD-n rajta van és memtest-nek hívják. Amúgy nagyon sok idő. Elég lassan megy, minden szektort végigír egyesével.
Azért egy RAM teszt nem árthat. 1-2 pass-ig elég elmenni. Ubuntu telepítő tud ilyet futtatni CD-ről. De itt jelezném, hogy fogalmam sincs, mi lehet a baj, csak tippelgetek. Én mindenesetre kipróbálnám, ha nekem ilyen tüneteket produkálna a gépem, hátha...
33-36-38% a ram olyankor is feladatkezelőben nézve... amikor lassul akkor elég ha a face-böl kilépek akkor már jo. vagy totál a böngésző... de valamikor csak ujrainditás..
A problémám az lenne röviden, hogy a gép úgy viselkedik mint valami p4 es kaliber. Játékoknál nem vettem észre változást de netezés közben vagy csak magában a windowsban annál inkább. Lassabb a gép laggol úgymond. Pl egy filmet sajátgépből rákattintva kétszer 1 másodperc alatt elindított most kell neki 10 másodperc mert csak a kis tölt ikon jelenik meg vagy még az sem és várni kell. És a google chrome is sokkal lassabb sok ideig tölti az oldalakat van amikor befagy..... Először egy win 7 újratelepítés még megoldotta ezeket a hibákat de mára már az sem ér semmit (kb 1 éve ilyen)
Én a HDD re gyanakszom lehet a sok töltögetést nem igazán díjazza a gép, de az mindenképp érdekes, hogy játékokban viszont nem tapasztaltam még ilyen belaggolást.
Szóval ezért tervezek venni egy 120gb os SSD az 1Tb HDD mellé hátha az megoldaná a problémát. Szerintetek?
[url]https://www.youtube.com/watch?v=b-Tm6kdBddM&feature=youtu.be[/url]
Szerk: Ja és ami még fura, hogy a rendszer az mindig elég lassan áll fel a rendszer de néha van amikor a Chrome al sincs egy ideig gebasz és a filmeket is 1-2 másodperc alatt elindítja.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Adott egy FM2es A4 4000 (?) gép, 4gb rammal. Egy ismerősöm gépe. Tegnap este kék-halállal kifagyott. Azóta nem sikerül elindítani a Win-t. Próbáltam újra telepíteni WIn és Win 8.1-el, de mindig hibába ütközök. 0xc0000098 illetve 0xc0000221. Illetve sok-sok féle szöveges üzenet is megjelenik. hol angolul, hogy magyarul. Kernel hiba, rendszermag nem található, digitális aláírás nem jó...stb stb stb. próbáltam másik HDD-vel is. Ugyan ez a jelenség. Lefuttattam egy memória tesztet ami nem talált hibát.. Elakadtam. Utolsó lehetőségként csináltam egy cmosclear-t... Sajnos nem tudok rá új Win-t tenni és el sem indul... Esetleg valakinek valami ötlete?
Köszönöm szépen!
arra addig egyszer sem volt példa
de köszi a segítséget, reméltem, tovább bírja még:S 😃
egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mégpedig: ma reggel a táp elkezdett iszonyat hangos lenni
kikapcsoltam a gépet, visszakapcsoltam, most meg normálisan megy, semmi hangja sincs😜 haldoklik?
mellesleg egy HKC V-Power 450W-ról van szó, kicsivel több mint egy éves
köszi a választ előre is 😀
háttérbeli alkalmazásra, rendszerfolyamatra gyanakszok.. mert nem mindegyik játéknál jön elő... akkor meg ez nem lehet hardver sztem...
Ui: cuccok inditásánál jön csak elő, és nem közben..
akkor lehet hogy valami folyamattal van a gáz azért azért fos...?
közben megmértem ujra és 63-ra is felmegy a cpu és közben mintha erősen bugna.. sztem akkor a hütéstöl lassul be inditásnál a gamek menüje vagy load game betöltésnél pár másodpercre az adott game, de nem mindegyik...
5-10 mp után korrekt csak elején..
Update: Na kipróbáltam,ezzel is ugyan úgy textúrahibásak a játékok..na akk win reinstall
4 éves hűtő ez kb.. kicsit bug is sztem, hőfokok összevissza ugrálnak 40 másik másodperc 60 ..