Nah beruháztam egy fxre egy darabig z77-es lapom pihen 2 hónapot míg lecseréltem a 2600k procimat toltam egy kis benchmarkot rise of the tombarider a 2600k val alapon a végső átlag fpsem 85 volt
FX 8320 alapon
FX 8320 4,5g 1,378v (megverte az alap 2600k) bár igaz kb így 2x annyit fogyaszt de ez részlet kérdése 😃
Szerk: az alap 2600k-nál így 100 wattal eszik többet a gép ( mérővel mértem )
bassus16: 😆
-
Szerintem felesleges ez a sárdobálás. Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya. Mindkettő mellett van ok amiért megveszed/nem veszed meg. Belemehetnénk a Mercedes/BMW vitába, Xbox/Playstation vitába. Nem véletlen van vetélytársa mindegyiknek. Egymás hibáiból tanulnak, vagy egymástól átvesznek újabb ötleteket. Én is tudok az FX-emre szemrehányást is tenni, és dícsérni is tudom. De ugyanúgy, Intel oldalról is el lehet ezt mondani. Kinek ez, kinek az.
Szerintem is az Intel erösebb mint az amd de mivel pénztárcának nem mind1 énis fx et vettem igaz még mindig jol elboldogul (röhögve) a mai játékokon de én nem vagyok hive a brutál ultra beálitásoknak szoval pl 4k hd nekem elég a 1280x1024 felbontás highon a cpu-t még nem nagyon látam 50-60% fölé menni de ha lenne keretem intelre azt vennék.
tibi
Ne égesd már magad, amikor fx volt a gépedbe akkor is ezt mondtad, aztán utána még is visszatértél az intelhez...
Zoli
Jaja elég régen virított valamit az Amd, most Vga terén valami megmozdult, de az se elsöprően meggyőző.
Sőt gtx 1060-al be is árazták a 470-et és 480-at !
Roybertson: Az Amd már nagyon sokszor ígért fűt fát hogy majd ez ilyen szuper meg olyan gyors aztán mindig magyarázkodás lett a vége! Majd hiszem ha látom azt a 40%-os magonkénti gyorsulást! 😀
sziasztok! csak egy javaslat! ha van munkátok, és egy alapgépetek, most legyen az tök mindegy hogy mi, egy 550-es táppal meg 1 vagy 2tb-s HDD-vel, akkor be mész a bankba, és fel veszel hitelt 150 ezer elég veszel egy i5-st, 1151 alappal, ddr4 2133 2x8GB-ot rammal aztán annyi, neten meg lehet találni kurva olcsón, jó kis videó kártyákat, azt meg meg veszed az eladót cuccok árából ennyire egyszerű, én is így csináltam, és simán elbír akármivel.
Már várom amikor tibi elkezdi nyomatni a zendülést...😊
Micsoda háború lesz itt, bár én még mindig kételkedem, hogy megfizethető áron lesznek, mivel 40%-os gyorsulás van az fx-hez képest egy szálon ( lehet rosszul tudom) így árban is szép emelkedés lehet.
Na meg ugye az se mindegy, hogy a deszkákat mennyiért vesztegetik majd alá, szóval ja unalmas ez a "soha többet intel" szöveg. 😀
Engem amúgy nem zavar ki mit szeret csak azt nem értem, ha valaki szerint mondjuk az AMD jobb mint az Intel akkor miért vesz intelt, főleg ha még drágább is... 😊
Most konkrétan rambustibi-re gondoltam.. 😀
Engem amúgy hidegen hagy az AMD vs Intel nekem az a lényeg ami nekem van azzal meglegyek elégedve azt kész.
Hát igen, de sok ember, felhasználó, aki nem olvas utána, csak a gyártói specifikációkat nézegeti, és nem olvas teszteket, szakmai oldalakat. Így az jön le, hogy húúúú. 😀
"Hunork, megtévesztő néha, hogy dupla annyi maggal van AMD, és mégsem veri meg a hasonló Intel processzort." Pontosan ezért nem tudom Melyiket vegyem.
@ Schwin94: Az AMD jelenleg piacon lévő architektúrája úgy van felépítve, hogy egy modulba kvázi két magot pakoltak be, de ez a két mag nem teljesértékű mert osztoznak az erőforrásokon. Így nézve egy nyolc "magos" AMD proci erősen leegyszerűsítve csak négy magos. Az egy magra levetített teljesítmény azonos órajelen nem éri el az intel teljesítményét, az órajel pedig nem emelhető magasabbra, mint az intelnél. Tesztek és tapasztalatok bizonyítják, hogy egy kétmagos intel proci is jobb játékra, mint egy három modulos AMD proci. Ezzel nem azt mondom, hogy az AMD használhatatlan, de ha játékról van szó, akkor jobban megéri intelbe fektetni.
Igaza van Pixx -nek!
Plusz: tök mindegy milyen VGA-CPU a páros, már nincs olyan, hogy AMD+AMD a nyerő. A megfelelő párosítást kell összehozni, amivel nincs, vagy csak minimális CPU vagy VGA limit.
Hát akkor ha új gépet veszel akkor skylake alapokon gondolkodj ez egyértelmű ha van keret i3 6100 vagy i5 6400 ezek jó áron vannak de ezt te tudod mi fér bele a keretedbe haswellt nem érdemes venni ddr4 már olyan áron van pont mint a ddr3. procik picit drágábbak lapot meg találsz ha nem tuningolsz ugyan olyan áron vannak,Szóval ha új pc én skylakeba fektetnék i3 6100 is tökéletes aminek a helyére később vehetsz erősebbet bár kétlem hogy kéne nem hinném hogy gtx 970 szint feletti vgat vásárolnál kb 970 szintig bőven jó egy i3 6100 itt ott lehetnek limitek de többségben elég ha meg fps hunter vagy azt lesed hogy most 50 fps van vagy 56 akkor ne ennyiért nézegess pc-t 😃
i5 6400 50k körül mozog
lap mellé mondjuk 18k
ddr4 ram 16gb (ajánlott) 20-24k
De ha nem i5 akkor mehet i3 és kb ennyi én 8gb ramot már nem vennék lehet venni ha most nincs úgy pénzed de később mindenképpen vegyél mellé +8 gb ramot
Schwin94 : ha ez a lapod van " Gigabyte 970A-UD3P " akkor hülyeség lecserélni mostani configod intelre vegyél bele amd fx 8300 / 8320 / 8350 én a helyedben nem váltanék ilyen lappal fx 8300 + veszel 10k ért hűtést zero infinity free flow+ 9 ezer körül mozog aztán felrántod 4,5gre és vígan el vagy vele 3 évig még de ha 750 ti marad akkor 8300 röhögve is elég alapon 😀 később ha veszel vgat nyugodtan vehetsz mellé rx 480-at vagy rx 470-et vagy 1060 amit szeretnél azért ezek főlé már nem mennék 😀
Felejtsük már el az Fx-eket...régészeti leletek és fejlesztés szempontjából epic zsákutca, játékbeli teljesitményről meg ne is beszéljünk...jópár fps a hátrányuk még az i5-el szemben is, ezt végtelen teszt bizonyitja. Egyetlen előnyük van, mégpedig az, hogy télen spórolni lehet a fűtésen az adott szobában ahol a gép van.
"Hunork, megtévesztő néha, hogy dupla annyi maggal van AMD, és mégsem veri meg a hasonló Intel processzort." Pontosan ezért nem tudom Melyiket vegyem. Azért kérdeztem hogy mióta van fölénybe mert 2011-be lett az amd gép összerakva, és nekem nem volt bajom vele. Csak már nem itthon van az a gép. Na már most ha akkor is az volt hogy Intel jobb volt, én nem éreztem. 100x le lett tárgyalva hogy az intelre voksoltok, de így sem tudom. :s vga-t lehet kavarni a kettő között? (pl: Intel- rx kártya, vagy amd 1060)
Schwin94:
Képteszteket (elméleteket) tekintve mindig jobb volt az Intel. Gyakorlatilag az intelnek minimális az előnye, ellenben az ára irreálisan magas (i7-es szintnél)! i5-öt pedig felejtsd el.. amd fx6000 szintjén karistol..
@ Schwin94: A Core 2 széria óta mindig jobb az intel. Úgy kb. 10 éve. Az AMD a Pentium 4 -es időszakban előzte be őket, mert a P4 Netburst architektúra elég nagy mellélövés volt (magas órajelre tervezték, amit a végén nem tudott elérni, úgy mint pl az AMD összes próbálkozása a Phenom széria óta). Az intel architekturálisan gyorsabb procikat készít jelenleg mint az AMD. Az új ZEN architektúra a modulos felépítésból újra a magos felépítésre tér vissza, a kérdés csak az, hogy a magok azonos órajelen hogy viszonyulnak az intel magokhoz.
Ki lett tárgyalva. Nem is ez volt a fő szempont, ha figyelmesen olvastad. Ettől még (sajnos) a tény, hogy a fejlesztők az Intel architektúrát előnyben részesítik. Nekem is volt AMD gépem, nagyon elégedett voltam vele. Más utakon jár a két cég, ennyi. i7 meg tök felesleges, főleg, ha nincs SLI / Crossfire a rendszerben...
ez a fogyasztás téma olyan vicces 😃 mennyivel jössz ki többre 500ft? vagy 1000?majd biztos 4-5 ezer nem? akkor kutya nem venne kb fél év alatt ki jönne az i7 ára ha annyival többet fogyasztana... De ez 1x már ki lett tárgyalva szerintem itt 😃
Schwin94: sok-sok éve! Más szemlélet van a gyártásban. Intel mindig drágább, de jobbak a gyártásban, kevesebbet fogyasztanak, így olcsóbb cpu-hűtő is elég nekik. De egyértelmű válasz nincs. Vannak feladatok, mikor az AMD a jobb, pl ha diszkrét VGA nélküli a rendszer, akkor egy erős AMD proci elég, mert az APU kiszolgálja a felhasználót. Már az Intel is beerősített ezen a fronton.
És megtévesztő néha, hogy dupla annyi maggal van AMD, és mégsem veri meg a hasonló Intel processzort.
Itt van pl egy teszt: [url]http://***/amd-fx-8150-vs-intel-core-i5-3570k-tesztrendszert-valtottunk/2013/07/08[/url]
Úgy is lehet mondani, hogy egy AMD rendszert olcsóbban össze tudsz rakni, igaz, magasabb a fogyasztása, és azért kiszolgál, feltéve, ha a legerősebb példányokból válogatsz. Ha meg az fontos, hogy sokáig erős legyen a gép, kevesebb fogyasztással, és nagyobb háttérrel 8játékfejlesztők...), akkor többet kell kiadni, és Intel.
i3 6100 (én is azt tervezek bele). Kb a 8350 van vele egy szinten bár nekem a tesztekből az jött le hogy nagyobb kártyák esetén pl: R9 290,GTX 970 itt talán az FX 8350 jobb nála egy hangyányival.
Zoli73:
Gyanítom a Zen nem az én pénztárcámnak lesz kitalálva, szóval arra már most rámondom hogy felejtős. Én kibékülők egy régebbi géppel nem kell nekem hogy 2015-16ban érkező cuccok legyenek benne.
Viszont zárjuk is le a témát a megfelelő topicba majd írok ha eldöntöttem mennyit is szánnék rá.
Annyi még hogy a vélemények nagyon megoszlanak.
Amúgy ebben a kérdésben én Tibi és Star Cruiser nézetét is osztom. Schwin: Ha most kell a config pár héten bellül akkor egyértelműen az Intel, az FX zsákutca, ott már nincs hová fejleszteni a jövőben, tehát ha azt választod, akkor 1-2 év múlva megint építhetsz egy teljesen új gépet míg az intelnél cserélsz benne CPU-t azt kész is. De ha tudsz várni pár hónapot a gép építéssel, akkor kijön a Zen az AMD részéről AM4-es tokozás DDR4 ram stb. tehát lesz válogatási lehetőség, persze lehet hogy akkor is az Intel lesz a választás ilyen olyan okok és szenpontok miadt, de akkor legalább lesz választás de így az én nézetem szerint nincs jelen esetben már ha nem akarod magad megszívatni. 😀
FX 8320 alapon
FX 8320 4,5g 1,378v (megverte az alap 2600k) bár igaz kb így 2x annyit fogyaszt de ez részlet kérdése 😃
Szerk: az alap 2600k-nál így 100 wattal eszik többet a gép ( mérővel mértem )
ez nagyon igaz...😀😀
De pár embernek kell a lelki megnyugtatás, hogy ő bizony jól döntött.
-
Szerintem felesleges ez a sárdobálás. Mindkettőnek megvan a maga előnye/hátránya. Mindkettő mellett van ok amiért megveszed/nem veszed meg. Belemehetnénk a Mercedes/BMW vitába, Xbox/Playstation vitába. Nem véletlen van vetélytársa mindegyiknek. Egymás hibáiból tanulnak, vagy egymástól átvesznek újabb ötleteket. Én is tudok az FX-emre szemrehányást is tenni, és dícsérni is tudom. De ugyanúgy, Intel oldalról is el lehet ezt mondani. Kinek ez, kinek az.
...
Egy x4 860k azért meggyőző kis cucc. Elvégre egy Pentium drágább.
Ne égesd már magad, amikor fx volt a gépedbe akkor is ezt mondtad, aztán utána még is visszatértél az intelhez...
Zoli
Jaja elég régen virított valamit az Amd, most Vga terén valami megmozdult, de az se elsöprően meggyőző.
Sőt gtx 1060-al be is árazták a 470-et és 480-at !
Nincs már inteles gépem, és nem is lesz 😉
Micsoda háború lesz itt, bár én még mindig kételkedem, hogy megfizethető áron lesznek, mivel 40%-os gyorsulás van az fx-hez képest egy szálon ( lehet rosszul tudom) így árban is szép emelkedés lehet.
Na meg ugye az se mindegy, hogy a deszkákat mennyiért vesztegetik majd alá, szóval ja unalmas ez a "soha többet intel" szöveg. 😀
Most konkrétan rambustibi-re gondoltam.. 😀
Engem amúgy hidegen hagy az AMD vs Intel nekem az a lényeg ami nekem van azzal meglegyek elégedve azt kész.
Jöhet az AMD Zen 😉
@ Schwin94: Az AMD jelenleg piacon lévő architektúrája úgy van felépítve, hogy egy modulba kvázi két magot pakoltak be, de ez a két mag nem teljesértékű mert osztoznak az erőforrásokon. Így nézve egy nyolc "magos" AMD proci erősen leegyszerűsítve csak négy magos. Az egy magra levetített teljesítmény azonos órajelen nem éri el az intel teljesítményét, az órajel pedig nem emelhető magasabbra, mint az intelnél. Tesztek és tapasztalatok bizonyítják, hogy egy kétmagos intel proci is jobb játékra, mint egy három modulos AMD proci. Ezzel nem azt mondom, hogy az AMD használhatatlan, de ha játékról van szó, akkor jobban megéri intelbe fektetni.
Plusz: tök mindegy milyen VGA-CPU a páros, már nincs olyan, hogy AMD+AMD a nyerő. A megfelelő párosítást kell összehozni, amivel nincs, vagy csak minimális CPU vagy VGA limit.
i5 6400 50k körül mozog
lap mellé mondjuk 18k
ddr4 ram 16gb (ajánlott) 20-24k
De ha nem i5 akkor mehet i3 és kb ennyi én 8gb ramot már nem vennék lehet venni ha most nincs úgy pénzed de később mindenképpen vegyél mellé +8 gb ramot
Off: Melyik i5 a legjobb (játékra?)? És melyik lenne hozzájuk a legjobb lap?
Spoiler!
Képteszteket (elméleteket) tekintve mindig jobb volt az Intel. Gyakorlatilag az intelnek minimális az előnye, ellenben az ára irreálisan magas (i7-es szintnél)! i5-öt pedig felejtsd el.. amd fx6000 szintjén karistol..
És megtévesztő néha, hogy dupla annyi maggal van AMD, és mégsem veri meg a hasonló Intel processzort.
Itt van pl egy teszt: [url]http://***/amd-fx-8150-vs-intel-core-i5-3570k-tesztrendszert-valtottunk/2013/07/08[/url]
Úgy is lehet mondani, hogy egy AMD rendszert olcsóbban össze tudsz rakni, igaz, magasabb a fogyasztása, és azért kiszolgál, feltéve, ha a legerősebb példányokból válogatsz. Ha meg az fontos, hogy sokáig erős legyen a gép, kevesebb fogyasztással, és nagyobb háttérrel 8játékfejlesztők...), akkor többet kell kiadni, és Intel.
[LINK]
Gyanítom a Zen nem az én pénztárcámnak lesz kitalálva, szóval arra már most rámondom hogy felejtős. Én kibékülők egy régebbi géppel nem kell nekem hogy 2015-16ban érkező cuccok legyenek benne.
Viszont zárjuk is le a témát a megfelelő topicba majd írok ha eldöntöttem mennyit is szánnék rá.
Annyi még hogy a vélemények nagyon megoszlanak.