Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Zoli73 avatar
Szerintem meg pont hogy a viszonylag alacsony felbontás miatt pont hogy kell az I7! Minél nagyobb felbontás annál kisebb cpu használat és fordítva. Úgy hogy ahhoz a monitorhoz a GTX 1070 mellé kell az I7. Az I5 le fog limitálni akkora felbontáson!
0
0
0
0
RIbeni avatar
tibi458: procihűtőről ne feledkezz meg, mert a Skylake-hez nem jár, legalábbis a 6700-hoz nem. Ha 1440 x 900 a monitorod, akkor nem kell oda 1070 és i7. Szerintem i5-re lépj vissza és vegyél egy Full HD monitort (eladod a monitorod és nagyjából meg is van az ára)
0
0
0
0
no avatar
De ha majd lesz egy full hd monitor? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
neked teljesen felesleges az i7... bőven elég oda egy i5, főleg, ha még monitorod sincs ami indokolná ezt a hardvert...
0
0
0
0
no avatar
Meg még annyi, hogy minden játékon full-full grafikán akarok csak játszani. A monitorom csak 1440x900-as, 19 colos, ugyhogy el kell hogy bírja a gép a minden full beállítást. Ha esetleg veszek egy full hd monitort, még akkor is bírnia kell. (gameplay videók alapján)

Jól gondolom?
0
0
0
0
no avatar
De mi az, hogy sima i7? Nem értek hozzá annyira, azért kérdezem. Akkor ez nem is jó játékokhoz vagy mi? 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
tibi458: Én inkább i7-6700 / DDR4-et ajánlanék a 4790 és DDR3 helyett. Árban ugyanott van és aktuális technika , a DDR4 miatt meg főleg...
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen arra egy h170-es lappal pl. És akkor marad a többi cuccra is elég pénz.
0
0
0
0
no avatar
Mit értessz sima alatt?

Én erre gondoltam: https://www.aqua.hu/intel-core-i7-6700-34ghz-socket-1151-dobozos-bx80662i76700-375142.html
0
0
0
0
Puffin avatar
Annyiból csak sima i7 jön ki normális dolgokkal a gépben véleményem szerint.
0
0
0
0
no avatar
Kb 320-340 lesz a config. Ugye gtx 1070 az alapból egy 150-160.000, i7 is 100.000.
0
0
0
0
Funes avatar
Ohh véletlen töröltem a hozzászólásom mind1 annyi volt a lényeg, hogy én még várnék vele, de ha "nagy" az összeg, akkor hajrá ! 😀
Mondjuk számszerűen leírhatnád, hogy még is mennyi az annyi.
0
0
0
0
no avatar
Hát, nagy. GTX 1070, i7 3,4 vagy 4 ghz, a többi meg már apróság.

Még egy kérdés: Kell nekem az i7-ből a 4 ghz? Nincs 4k monitorom.
0
0
0
0
Puffin avatar
Felesleges várnod. Mekkora az összeg?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!

Új gépet akarok összerakatni. Az árak szempontjából szerintetek várjak decemberig, vagy mehetne mostanában is?
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Elég, de inkább FSP Hyper 500W legyen.
0
0
0
0
street100 avatar
Sziasztok!!! Szerintetek ehhez a konfighoz elég egy fsp hexa 500+ táp?
MSI b150m gaming pro alaplap
hyperx 16Gb ddr4 ram
i5-6400 2.70
Asus turbo GTX 960 4Gb
0
0
0
0
Bronson avatar
ennél nagyobbat abba a házba nem éri meg tenni, mivel ez irodai gépnek van, max ilyen netezős kisgépnek, nem gamer cucc...
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
themagichungarian:
Szia
Kb. semmit sem közölt le az ASUS erről a termékről, és még akkor finoman fogalmaztam. Ha nem vétel előtt álltok, akkor kapásból azt mondom hogy nézzen a barátod egy másik gépházat, ami még jobb is (nem lesz nehéz), ha pedig már megvan, akkor meg egyszerűen mérjétek le.

Annyit tudnék még hozzáfűzni, hogy mivel ATX-es ház, az 244mm széles, és még van egy kis hely utána, 250mm-es VGA még biztosan belefér, de hogy ennél nagyobbat befogad-e, azt nehéz szemre megmondani. Vegyétek le az olalt, és mérjétek le hogy mennyi hely van még a HDD keretig. Arra még legyetek majd figyelemmel, hogy a kinézett VGA tápcsatlakozója merre van (oldalt mint pl gigabyte, vagy hátul, ahol általában lenni szokott).
0
0
0
0
themagichungarian avatar
Sziasztok ebbe a gépházba: https://www.asus.com/Chassis/TA8G/ mekkora a legnagyobb videokártya ami belefér? 😞
Előre is köszönöm a választ 😞
Sürgős lenne!(Nem nekem barátomnak.)
0
0
0
0
Patrikkk avatar
Mindenképp az intel i3 6100.
Nekem is ilyen a proci,gtx 950-nel,8gb rammal.Eddig nem csalódtam bennük! 😉
0
0
0
0
OriginalGrandpa avatar
Nagy dilemmába estem, melyikkel érdemesebb konfigot kiépíteni, i3-6100 v. X4 870K? i3-6100: később jobban bővíthető, DDR4 RAM, fogyasztás, 870K: olcsó, költséghatékony, viszont később nem nagyon tudom fejleszteni? Javítsatok ki nyugodtan, az a baj hogy nincs túl sok pénzem rá, így eléggé elgondolkodtam, melyiket érné meg megvennem. Aki tud segíteni, írjon bátran 😀
0
0
0
0
visor261 avatar
Igaz mi az a 20k árkülömbség... vagy vegyen fx-et olcsóbb és annak is jobb a többszálas teljesítménye...
Ha nincs keret akkor nem i7? O.o
Én nem a sebességre mondtam hanem a teknológiára...
Meg úgyis azt mondta hogy még nem akarja megvenni... és egy cirka év alatt amit én megvettem ddr3 1,8ghz 8gb modult 22k most 2 daram ddr3 1,6ghz 8gb-mat tud venni szal ha majd tényleges vásárlás előtt áll mérlegeljük újra a dolgokat 😜
0
0
0
0
Puffin avatar
visor261:
ha egy ddr4 2133 ból csinál valaki egy ddr3 1600-at még szép hogy olcsóbban kijön

A memória sebesség nem lesz lassabb! Kis olvasnivaló: [LINK]
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nem akarok nagyon beleszólni de azért ha i3 6100 és i5 4460 közt kéne választanom akkor egyértelműen i5 4460. A tesztben is benne van hogy legtöbb esetben azért még többet tud az i3 6100-al szemben.Az egy magra jutó teljesítmény különbség meg nem sok a Skylake i3 javára főleg ha a keret szűkös.Ha nekem nem lett volna keret i5 Skylake processzorra akkor i5 4460 lett volna a másik alternatíva.
0
0
0
0
Funes avatar
Ez mind szép és jó, hogy az egyszálas teljesítménye jobb egy hangyaf@sznyival az újabb generációs Skylake-nek, ami mellesleg 500-600Mhz-el nagyobb órajelen megy, de attól még a többszálas teljesítménye elmarad az i5-től.
[LINK]
0
0
0
0
visor261 avatar
"azért ne vezessük már félre az embereket"

PassMark (Single Core)
Core i5 4460 - 1,951
Core i3 6100 - 2,076

0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Az igazság hogy nem éppen mostanság akarom megvenni, szóval van időm rá és azalatt az idő alatt biztos hogy olcsóbb lesz, de:

- Ismerősöm szerint ez a hyperthreading-es i3 jó meg minden, de ő is bevallotta, hogy ha azt az i5-öt rakom bele, akkor azzal tényleg jobban járok.
- Inkább 20-szor átgondolom mit akarok, minthogy egyszer se.
Gépházról meg még mindig nem döntöttem... Ha majd eljön az idő hogy megvegyem, és ha még van készleten akkor lehet hogy tényleg az lesz belőle. (Néhány verzióval előbb kiválasztottam egy R3 vagy R7- szériás videókártyát, és 5 perc múlva eltűnt az online katalógusból😂😉
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
"vannak olyanok amibe az i3 jobb mint az i5"

azért ne vezessük már félre az embereket
0
0
0
0
visor261 avatar
Nem kötekedésből... de
1, ha egy ddr4 2133 ból csinál valaki egy ddr3 1600-at még szép hogy olcsóbban kijön... sőt a khx helyett lehetne BLS2CP8G3D1609DS1S00CEU 1. olcsóbb 2. alacsonyabb cl.
2, más lett a ház kinézete teljesen... oké hogy feleannyiba kerül, de nem öli meg az eredeti célt? 😃
3, a proci is kb 20k val drágább és vannak olyanok amibe az i3 jobb mint az i5 vagy éppen az én fx-emnél...
(itt jön az hogy mit akar majd a felhasználó csinálni)
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HungarianFreak vagy spórolsz még egy kicsit és megveszed amit szeretnél de te tudod 😀
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Nem éppen én magam néztem ki, hanem egyik ismerősöm aki nem magyar így nem volt teljesen tisztában az itthoni árazással.
Ami meg a gépházat illeti... max felrakok rá egy matricát😂
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HungarianFreak
mindenképpen sokkal jobb az e gép amit piero írt mint amit te kinéztél
0
0
0
0
bedevir avatar
Nagyon szépem köszönöm a segítséget 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
bedevir: SSD-nél majdnem mindegy a márka aki sima HDD után vált! Hatalmas különbség van! Mezei felhasználónak rendszer alá az is jó pl ami nekem van: HyperX Fury. De jók a Samsung-ok, Crucial, Adata-ból is vannak jók.

HDD és HDD között is van különbség. Amit te raktál a konfigba az NAS-ba való non-stop üzemű lemez! Én azt mondom a legjobb megoldás a WD Blue 1TB (EZEX végű). Jó áron van és kellően gyors és halk is!
0
0
0
0
bedevir avatar
Piero, milyen márkájú SSD lenne jó?
Illetve mi a különbség HDD és HDD között? 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Ricsike
Kizárt szerintem nem éri meg.
10-15 ezerrel olcsóbban is kilehet hozni ezt a konfigot !
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
hmm, gépösszehasonlításban kicsit többet hoz ki a játékokból de azért az se 100% pontos😂
Mindenesetre köszi a segítséget, elmentem a képet és meglátom hogy mi lesz majd.
0
0
0
0
Puffin avatar
HungarianFreak: 220ezer és mégis csak i5
https://kepfeltoltes.hu/160817/1233772840K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Most na, nem nézne ki jól?
Amúgy találtam ahelyett egy 10ezerrel olcsóbb házat aminek plexi az oldala, nem pedig rácsos...
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Ricsike8844: Nem! Az a táp miaz? 😆 Inkább rakass össze egyet!
0
0
0
0
Richie1212 avatar
Sziasztok szerintetek ez a gép megér ennyit? http://www.pc-outlet.hu/images/Imperium_Core_i5_HD_PC.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Gondolom nem nézel semmi animét, de Kill la Kill-ben Satsuki-nek van olyan ruhája amire ez a gépház hasonlít

oké.... 😆 Nincs több kérdésem... 😂
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
mert muszáj hogy arról az oldalról legyen rendelve?

https://www.bestmarkt.hu/sapphire-nitro-radeon-rx480-4gb-gddr5-videokartya-p328670
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
Mert nekem épp pont az a ház kell 😂
Spoiler!

Gondolom nem nézel semmi animét, de Kill la Kill-ben Satsuki-nek van olyan ruhája amire ez a gépház hasonlít 😀

A baj az, hogy egyrészt lusta vagyok, meg nem is akarom magam összeszerelni a gépet úgyhogy csak arról az oldalról nézem a cuccokat (ott a 470-es 15 ezer forinttal drágább, máshol is, nem tudom honnan nézted... lehet hogy R7 470-et néztél?)
0
0
0
0
Puffin avatar
Hazaérék összerakok egyet 220-ból
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HungarianFreak r9 380x árán már veszel rx 470-et ami sokkal jobb választás
sőt van 4gb-os rx 480 75ezerért is

házra is minek költesz majdnem 20ezret 10ezer forint környékén tágas jól szellőző házakat lehet találni
0
0
0
0
Takumi Fujiwara avatar
az az i5 20ezerrel több mint amit szeretnék költeni rá. Igazából csak azt akartam megtudni, hogy az az i3 egyáltalán 2, vagy 4 magos? Mert ha gyengébb lenne mint egy átlag 4-magos akkor valami másra fogom cserélni ugyanabban az árkategóriában.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció