Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
foxbet avatar
aaron_: http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
itt kiszámoljak neked hogy menyit eszik a gépd üresjáratban és terhelés alatt is. Így meg tudod tápot kell bele venni. Ha nem megy segítek irj a profilom hoz hogy mi nem egy.
Megjegyzés:Az első ben kikell választani hány cpu-d van természetesen 1.
- A 2.ban hagyd ugya mert az a regular-desktop a micro és a sima atx-re is vonatkozik.
-A 3. -ál válaszd ki a cpu fajtát.
- 4.- hagyd ugy az nagyából annyi.
- Az 5. csak akkor töltsd ki ha már kiprobáltad a hogy mekkora a cpu-d overclock-ja.
-A következőket értelem szerűen kitöltöd.
-A PCI cards nál ha van + PCI-s bövitőkártyád( Tv turner stb.) akkor a megfelelőt pipáld ki. és utána alája válaszd jki hogy hány darab pci-s bővítő kártyád van
-A Additional PCI Express Cards-nál kiválasztod hogy az egyes foglalatokban mennyi kártyád van
-a következőnél értelem szerűen kiválasztod hány USB-s és FireWire-s eszközöd van
-Other Devices-es nél kipipálod melyik van
-Cold Cathodes-nél kiválasztod hogy van-e led világitás a gépedben vagy valami más hasonló világítós eszköz(pl.:ventillátor)
-A többit kitöltöd hértelem szerüen ha van vízhűtésed egészen az Power Supply Adjustments-ig
-Majd az Power Supply Adjustments-nál a systeam load-ot 100%-ra teszed és kiválasztod a kondenzátor öregedés attól fügően hogy a gép menyi idős ha 1év alatt van akkor nem kell ha egy év felett van akkor kiválasztod hogy hány százalékos az elhasználtsága az alaplap kondenzátorainak.GOOGLE FORDÍTÓ SEGÍTHA VALAMIT NEM ÉRTESZ VAGY A ÍRJ A PROFILOMHOZ! DE TERMÉSZETESEN VAGY COOLEY-HEZ FORDÚJ Ő A MESTER AKI MINDENT TUD Ő MAJD ELIGAZÍT!!!!!!!
0
0
0
0
aaron_ avatar
A táp hidd el bőven elég. Alaplap is szerintem teljesen OK (stabil, jó tuningban) ha nem kell SLI v CF, és HD6990-hez pedig szerintem nem. 😀 persze ez az alaplap is nagyon jó amit te írtál, csak szerintem felesleges ebben az esetben.
0
0
0
0
niteforce avatar
errol nem is tudtam 😃
na mindegy akkor ki van szerkesztve 😃😃
0
0
0
0
maniacc avatar
aaron_
Szerintem ahhoz a konfighoz már egy jobb lap illene (pl: GIGABYTE GA-Z68X-UD3P-B3), meg én arra a tápra nem kötném rá a 6990-et 😃 Inkább Corsair TX750 vagy XFX 850
0
0
0
0
aaron_ avatar
Gigabyte házak nem a legjobban összerakottak. Thermaltake V3 alsótápos, sok venti lehetőséggel, stb.
0
0
0
0
niteforce avatar
mondjuk haz akinek mi tetszik, nekem a letisztult hazak tetszenek, de aki amit akar, ki is szerkesztem 😃
0
0
0
0
aaron_ avatar
Remek összeállítás, de háznak inkább ezt: Thermaltake V3 Black Edition
https://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=528
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor en is kiirom, hatha rossz😃

Alaplap: MSI770-C45 15.515 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=113)

Processzor: AMD Phenom II X4 955 24.860 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=240)

Memoria: Kingston KHX1600C9AD3B1K2/4G (hyperX 4GB 1,6GHz kit) 10.965HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=337)

Haz: Thermaltake V3 Black Edition 11.325 HUF (http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=528)

Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 1TB 32Mb sATA3 13.615 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=660)

Videokartya: Sapphire AMD Radeon HD5830 Xtreme 1GB DDR5 27.708 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1508)

Tapegyseg: Chieftec CTG-400-80P 11.400 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=1226)

Optikai meghajto: DVD-RW NEC 24x AD-5260S SATA 4.825 HUF (http://www.gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=590)
0
0
0
0
aaron_ avatar
Kirakom ide is, remélem nem baj. Lehet véleményezni 😀

Intel Core i7-2600K 3.40GHz BOX

ASUS ATi Radeon HD6990 4Gb (EAH6990/3DI4S/4GD5)

ASROCK Z68 Pro3 (Intel Z68, ATX)

G.Skill DDR-3 8Gb /1600 KIT (F3-12800CL9D-8GBSR)

Samsung 1Tb SATA-II - HD103SJ

Corsair 600W CMPSU-600GS

Cooler Master CM 690 II Advanced (RC-692-KNN2)

Összesen: 342 918 Ft - minden az itteni webshopból
0
0
0
0
niteforce avatar
en meg elkuldtem a middle earth konfigot e-mailben. (remelem te vagy a Bodnar Zoltan ) 😃😃
0
0
0
0
aaron_ avatar
Nruhtas írta:
A gépajánlóba javasolt (5) konfigurációkat email-ben küldjétek el nekem.
Szívesen vesszem a segítséget!

Előre is köszönöm aaron_!

HardCore i7-et küldtem, PM-ben, mivel emailt nem találtam.
0
0
0
0
MoonW avatar

Előre is köszönöm aaron_!
0
0
0
0
aaron_ avatar
zsolty87 írta:
aaron_ írta:
Úgy látom nem lehet linkelni...

Szóval Llano-t csak akkor érné meg ha hybrid crossfire-t építenél ki. De erről meg tényleg nem ártana egy teszt elsőként.
Egyébként maga a processzor hasonlóan teljesít mint egy Phenom II azonos órajeleken, hiszen ugyan arra az alapra épül, csak már van benne integrált VGA is.

Csak hát 35.000 az intel "csak" két magot ad, gyengébb teljesítményű grafikai chippel.
Hogy érted azt hogy hybrid crossfire?

Igen, de ha HD5830 at veszed mellé akkor teljesen mind1, hogy milyen az integrált VGA.
Dedikált VGA mellé ne vegyél Llano-t, kivéve ugye ha hybrid CF (az integrált és dedikált VGA van egybekötve) építesz. De akkor meg érdemes a processzorba integrálthoz megfelelőt választani.

Egyébként az i3-2100 van olyan jó játékban mint egy Phenom II x4
0
0
0
0
zsolty87 avatar
aaron_ írta:

Szóval Llano-t csak akkor érné meg ha hybrid crossfire-t építenél ki. De erről meg tényleg nem ártana egy teszt elsőként.
Egyébként maga a processzor hasonlóan teljesít mint egy Phenom II azonos órajeleken, hiszen ugyan arra az alapra épül, csak már van benne integrált VGA is.

Csak hát 35.000 az intel "csak" két magot ad, gyengébb teljesítményű grafikai chippel.
Hogy érted azt hogy hybrid crossfire?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Nekem is lenne egy javaslatom. Lehetne egy olyan menüpont (ha még nincs ilyen) is hogy gépösszerakó, ami abban is segítene a kezdőknek hogy mi mivel kompatibilis, illetve ezzel a funkcióval lehetne szerkeszteni a gépajánlóban szereplő gépeket.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Szerintem ennek akár lehetne csinálni kategóriánként egy topicot is a Gépigény webáruház-részbe, ahonnan bekerülhetne a gépajánlóba. Így mindig naprakész lenne.

Vagy akár több lehetőség közül is lehetne választani AMD - INTEL; AMD - NVIDIA
0
0
0
0
MoonW avatar
0
0
0
0
aaron_ avatar

0
0
0
0
zsolty87 avatar
aaron_ írta:
Melyik géped? Llano?

Igen. A Llano.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Rendelt már valaki komplett gépet innen a webáruházból?
Sehol nem találok olyan boltot ahol árban is elfogadható lenne az általam összerakott gép.
0
0
0
0
aaron_ avatar
Azt még megérteném, h azért ezek az ajánlottak, mert csak ezeket lehet kapni, de ez nem igaz. Most néztem meg elég szép választék van a webshopban. Ugyan ebből a pénzből lényegesen jobb gépeket lehet összerakni.

Az tény, h folyamatosan változik, h mit éri meg venni, de ezek nagy része sosem volt ajánlott. Így nem látom az egésznek semmi értelmét, sőt inkább káros mivel sok kezdőt félrevezethet.
0
0
0
0
niteforce avatar
hat vegulis nekem mindegy 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha meg elolvastad, akkor ne panaszkodj! 😆
0
0
0
0
niteforce avatar
elolvastam, tudom, az osszerakast nem csak a fizikai osszerakasra ertettem hanem az alkatreszek igeny szerinti valogatasara. 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ingyenes összeszerelés, letesztelés komplett gépkonfiguráció vásárlása esetén kérhető. (feltétel: min. 6 alkatrésztípus egyszerre történő vásárlása, fizetés előre utalással)
A kompatibilitási problémákért felelősséget nem vállalunk, ezért vásárlás előtt érdemes kikérni a vevőszolgálatunk véleményét email-ben az összeállított konfigurációról, pontos típus és darabszám elküldésével.
Operációs rendszer feltelepítése, csak eredeti szoftver esetében kérhető. Az összeszerelés Budapesten a vevőszolgálatunkon történik, igény szerint a vásárló közreműködhet az összeszerelésben.
0
0
0
0
niteforce avatar
hat igy nem sok ertelme van szerintem de nekem mindegy ugyis en magamnak szeretem osszerakni a gepet 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Gondolom tudtok olvasni! 😀

Tudnivalók a gépajánlóról:
A gépajánló alkatrészei a Gépigény Webáruház kínálatában megtalálhatóak.

A gépek csak egy lehetséges konfigurációra épülnek, szabadon módosíthatóak, bővíthetőek megrendelés esetén.
0
0
0
0
niteforce avatar
akkor minek a gepajanlo? 😃😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Azok csak random gépek. 😜 Bármilyet össze lehet rakni!
0
0
0
0
niteforce avatar
szerintem sem a legjobbak, meg hat kb 1 havonta valtozik hogy mi eri meg a legjobban.
meg annyi hogy eco green vinyo max adattarolasra. inkabb F3 vagy caviar blue
0
0
0
0
Davezorrr avatar
hát ha tudok akkor 5830 extreme lesz ha nem akk marad a 6770.Mást nem nagyon tudok csinálni.
Jobban körül kell néznem.Úgy látszik Szlovákiában drágább minden egy olyan 10-15%-l.Kb. 150eur-ból kiakarok jönni táp + grafkártyával.
0
0
0
0
Osynho avatar
Ezért mondtam, hogy jobb vétel, mint a 6770...
Most kicsit drágult, 25e, valóban:
[url]http://www.argep.hu/main.asp?suche=hd5830+extreme&x=0&y=0[/url]
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Davezorrr írta:
újjan csak annyi ??? hol ??? 85eur az csak 22-23 000 ft

Nálunk MO-n 25 000Ft, bár már ritka.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
újjan csak annyi ??? hol ??? 85eur az csak 22-23 000 ft
0
0
0
0
Osynho avatar
Újan kerül annyiba. 😕 Keress teszteket, de azért számottevően gyorsabb egy 6770-nél, és nálunk egy árban megy. Az 500-as hexa kiröhögi ezeket a vga-kat. 😀
0
0
0
0
Davezorrr avatar
Osynho írta:
5830 extreme?

85eur-ért használtan tudok csak szerezni.Am. mennyivel jobb ??? mert procit nem akarok cserélni és sztem az enyém elég gyenge hozzá vagy nem ?
Ja és amit irtam tápot az ugyanúgy elég hozzá ?
Van még rajta 2év gari
0
0
0
0
no avatar
Gta4vevo írta:
Hát igen de akkor kb 40-50et belekéne adnom hogy normálon vigyen szinte minden gépet.És azt nem szeretném hogy egy év mulva amit vettem gépet pl 80-90be felére csökkenjen az ára vagy valami.Jó ez a gép nekem akkor radeon 3850 vagy 4670-et vegyek?

Egy 512MBos 3850 5-10%-al gyorsabb mint egy 4670, szóval sztem 3850 😀
0
0
0
0
Davezorrr avatar
hát néztem árakat és ahol van még 5770 ott ugyan annyiért van mint a 6770.De ahonnan biztosan tudok rendelni ott csak 6770 van.
De néztem teszteket és tényleg ugyan az a 2 kari
0
0
0
0
Osynho avatar
Minden hardver ára csökken, ez törvényszerű (az újaké is, amit megvennél). Szóval vagy veszel egy erősebb gépet és kihasználod annak előnyeit, miközben buksz rajta, vagy marad a régebbi, amin ugyan nem vesztesz, de nem is lesz gyors. 😀 Lehet dönteni. 😀
Amúgy meg lehet jókat és jókor venni. Anno a 4830-asomat 22ért vettem és 1,5 év után 15 ért adtam el, nem valami nagy bukás. A mostani B45-ös procimat tavaly áprilisban 18 ezerért vettem, 16ért simán el tudnám adni. 😀
A 3850, 4670 kb egy szint, keress teszteket. Fogyasztásban jobb a 4670, a 3850-nek meg 256bites a membusza. Érdemes a hűtést figyelni, a gyári 1 slotos megoldások hangosak és melegszenek.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Hát igen de akkor kb 40-50et belekéne adnom hogy normálon vigyen szinte minden gépet.És azt nem szeretném hogy egy év mulva amit vettem gépet pl 80-90be felére csökkenjen az ára vagy valami.Jó ez a gép nekem akkor radeon 3850 vagy 4670-et vegyek?
0
0
0
0
Osynho avatar
Gta4vevo:
Legjobban egy full cserével járnál. Ezt eladni + ráfizetni és venni egy új konfigot.
Ha megmarad a mostani, a 8400-asnak semmi értelme, gyenge. Radeon 3850, 4670-től, Nvidia 9600gt-től érdemes indítani szerintem. Persze ezekhez se ártana meghúzni azt a procit. 😕 Tápod milyen (márka)?

Quadgame94:
Alkudjál még belőle. 😀

Davezorrr:
A 6770 túl van árazva. Ha az 5770 olcsóbb, azt érdemes venni, ugyanaz a kettő. Viszont az 5830 extreme jobb mind a kettőnél.
0
0
0
0
Gta4vevo avatar
Töröltem átirom videókártyához...
0
0
0
0
Davezorrr avatar
sziasztok
szeretném a gépemet ezekkel a cuccokkal feldobni:
SAPPHIRE Radeon HD 6770 1GB
Fortron HEXA 500W HE-500
Ez 155eur ahonnan én megtudom rendelni.Sztetek ezek a cuccok kezdésnek jók lesznek ?? aztán később +2gb ram még.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
kéne egy kis help!
Akarok venni gépet, de nem tom eldönteni hogy használtan vagy újonnan vegyem.
Van ez [url]http://***/apro/phenom_ii_konfig_nezz_be_mit_veszithetsz/hsz_1-50.html[/url] hardverapró

Szerintem nagyon jó kis gép. Garancia c sak pár alkatrészre van.

Ha valaki tudna nekem gépet, azt nagyon megköszönném.
85 000Ft-m van rá max.
0
0
0
0
Cooley avatar
Hát nem sok a 60eFt főleg nem, ha az ember játékgépet szeretne. Csak azt tudom mondani, hogy várd meg amíg kaphatóak lesznek az Llano APU-k, aztán abból egy A8-3800 + egy olcsóbb FM1-es lap + 2x2GB DDR3 memó + egy normálisabb táp pl FSP HEXA 400W meg egy jobb fajta vinyó pl WD Caviar Blue 500GB, és így lesz egy géped nem sokkal többért 60eFt-nál, amivel erős kompromisszumokkal ugyan, de lehet játszani. Aztán esetleg később mehet egy jobb fajta vga hybrid CF-be(pl 6670 és akkor már fullhd-ben is nyugodtan játszhatsz😀😉.
0
0
0
0
hassi avatar
Cooley írta:
hassi írta:
Hali
Van 60.000Ft-om egy új gépre, már összeválogattam egy konfigot, de érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. DVD meghajtó nem szükséges, és a gépet játékra használnám.

Ház kell?

Jó lenne, de nem fontos 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
hassi írta:
Hali
Van 60.000Ft-om egy új gépre, már összeválogattam egy konfigot, de érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. DVD meghajtó nem szükséges, és a gépet játékra használnám.

Ház kell?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció