Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Az kb 8% oc 😊 , persze nem fog melegedni, de ekkora emelésnek értelme sincs.😜
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Sziasztok.Felhúztam a CPU-t AMD Overdrive-val 4.5 GHz-ra.Semmit nem állítottam át csak a szorzót és semmi +feszt nem adtam neki.A kérdés hogy nem baj hogy így csináltam és nem biosba? Csak mert a monitor-tv nem jeleníti meg a BIOS-t,és így egyszerű volt.Amúgy alig megy fel 50 fok fölé.Volt stability teszt is.
0
0
0
0
Leone743 avatar
A proceszoromat sikeresen feltuningoltam miután megvettem de az öröm nem teljes mert az 1.464v-os feszültség elég magas a 4.6ghz-es órajelhez a Intel I5 2500k-viszont oylan okos nem vagyok hogy ezt a problémát egyedűl megoldjam ,mert ha lejjeb viszema feszt hibázik a proci és a többi beállításokat meg nem tudom célszerüen használni csak "naggyából" úgyhogy a finom hangoláshoz kéne egykis segítség.
0
0
0
0
mathejocy avatar
vlevii: Én is azt használom.
0
0
0
0
no avatar
lewisHamilton:

esetleg probáld majd meg Partition Wizardal ezzel komplett partíciokat lehet át menteni akkár külön systemet is, így nem kell a reinstall
0
0
0
0
no avatar
@LewisHamilton
Ha még nem oldottad meg a dolgot, esetleg érdemes Acronis True Image-el próbálkozni, nekem ezzel sikerült már átmásolnom oprendszert úgy ,hogy utána működött is.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nyugodtan hagyd auto beállításon.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
köszönöm !
én oc nélkül, 3.3 -on futtatom a procimat.. auto beállítás akkor jó, vagy tegyem disabledre ?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Növeli a stabilitást magas frekin. 4.7GHz fölött érdemes bekapcsolni.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
megmondanátok mi az hogy: "CPU internal PLL overvoltage"
auto,enabled, disabled lehetőségek vannak, auto-n van alapból, eddig nem nyúltam hozzá.
0
0
0
0
szabyy avatar
van egy 775-ös lapom, és maximum 1333-as fsb-t támogat, de tuningnal lehet tovább húzni, mert nekem a biosban nem áll meg 1333-nál
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Gondoltam amúgy,de azért csak megkérdem😃 köszönöm amúgy😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az op.rendszer újrahúzása elkerülhetetlen. Op.rendszert nem tudsz átmásolni egyik vinyóról a másikra.
0
0
0
0
PrekopDavid1993 avatar
Sziasztok! 😀 Van a gépembe 2 Winyo , és amin van egy oprendszer pont annak van elég hülye hangja aikor dolgozik úgy mond "kapar" és elég idegesítő,és azt kivenném veszek bele egy másik winyot,és az szerintetek megoldható lenne hogy ami most benne van "kaparó" winyó 😃 arról a dolgokat csak úgy szimplán átmásolni oprendszerestül az üres winyóra amit venni fogok? vagy amik fontosak azokat pendrivra átegyem , és akkor kénytelen leszek feltelepíteni még 1x a WIN7-et ? 😀 Előre is köszöönöm a választ/válaszokat !!
0
0
0
0
no avatar
ASRock > N68C-GS FX Mivel jobb mint a mostani alapom? -> JW-N61P ( Azon kívűl, hogy 2 DDR2 + 2 DDR3 RAM megy bele)
0
0
0
0
GAMER2 avatar
[LINK]

Itt mindent leírnak! 😀
0
0
0
0
no avatar
Hali! Tudnátok ajánlani nekem egy weboldalt ahol teljesen kezdők számára is érthetően le van írva, hogyan lehet felhúzni a CPU-t, GPU-t és a RAM-ot és hogy meddig érdemes?
0
0
0
0
csabika21 avatar
Akkor nagyon bivaly erős kártya jó hűtéssel hát igen msi az jó
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ilyen hőmérséklet mellett nem. Igazából a melegedés szokta jelenteni a legfőbb gondot. De ez most nem áll fenn.
0
0
0
0
csabika21 avatar
de a kártyának nem árt a húzás?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
51 fok az semmi. A hőmérséklet biztos nem lesz akadály.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok az nemgond ha a kártyám órajeleit 1050 ről felhúztam 1200 ra , és 1500-ról 1600 ra? a hűtés alapon 32 fokos max húzással terhelés alatt 50 fok fölé nem megy max 51 fok lehet valami baja?
0
0
0
0
no avatar
Demmer: Légszállítást nézd, fordulat nem lényeges, lapátok kialakítása eltérő, némelyik 800 fordulat mellett többet tol mint egy 1500 fordulatos.
0
0
0
0
kaizinger avatar
Revoltec ha komoly hütést akarsz akkor meg noctua
0
0
0
0
Demmer avatar
Helo.Segítséget kérnék ez a ventilátorból 7db hangos lenne és az a 800fordulatszám kevés lenne egy 7970 crossfiréra?
A ház thermaltake dokker.
Erre gondolok de kicsit kevés a 800fordulat nem?
coolink_swif2_1200
Vagy inkább vegyek egy revoltec 12cm 1200fordulatal de ez viszont 22zajszintes holott a másik 8dba
Melyiket vegyem?
Köszönöm Üdv
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.
az lenne a kérdésem hogy lehet e tuningolni valami féle képpen az intel gma x4500 mhd-t? kerestem de nem találtam semmit..elvileg nem lehet tuningolni, de még reménykedem! gma 900 gma 950hez van már booster de x3100 x4500 höz még nincs.. ha valaki tud segíteni írjon légyszíves!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha bírja a lap és a memória,akkor igen.Pár napja fordult meg egy ilyen lap a kezemben.280FSB-ig jutottam az e5300-al,de csak ha 2.66 Mem áttételt használtam.2x-es szorzóval 240-nél padlót fogott a chipset.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Annyit szerintem lehetne rajta egy jobban szellőző házban.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek lehet egy IntelCore2DuoE4400 felhuzni 2,4ghz-re gyári hűtövel?
0
0
0
0
Cooley avatar
Marhára felesleges azon a kártyán húzni a memót. A memóriachipekből pedig sok van, ha az egyik nem bírja az adott órajelek, akkor bukta, a GPU-ból viszont csak 1, de azzal is előfordulhatna, hogy +50MHz után driverleállás lenne. A szerencsén múlik, hogy az ember milyen példányt fog ki magának.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
az automatát csak kipróbáltam, mit alkot.
nyilván nem azt hagyom bent : )
775/950 MHz az alap órajele. jelenleg 845/985 MHz-n üzemel..
a GPU húzással nem hal be, azt vettem észre, de ha a memória 1000 MHz-n van, akkor már előfordul a becsíkozódás, de idegesít.. nemigaz hogy 50 MHz-t se bír pluszba, a GPU-ra meg adhatok majdnem 100at is.. :/
0
0
0
0
Cooley avatar
szabyy: 1.2-ig szinte biztos, hogy eljutsz. Nekem az 1055T-nek alig kellett több 1.1-nél. Elméleti szinten az 1.2V-tal ~92W-ra fog csökkenni a TDP, 1.1-gyel ~77W.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Ezt neked kell letesztelned! 😉 Minden hardver más más értékeket bír 😜
0
0
0
0
szabyy avatar
Egy AMD Phenom II X4 955-öt mennyire lehetne alulfeszelni, hogy még stabil megyen, és ezzel mennyivel kevesebb fogyasztás és hő várható?
0
0
0
0
mathejocy avatar
spleenszuru :Nem tudom mi a kártyád alap órajele,de sokat ne várj tőle.
Nekem Asusom volt és 775/1000(4000 )volt az alap órajel.940/1140(4560) volt a vége NEM stabilan,csak benchmarkok erejéig.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Automata tuningtól nem is várj sokat 😉
Inkább saját kézzel, afterburnerrel csináld, úgy tovább fogja bírni... Az auto tuning eszeveszettül állít be mindent, nem csoda, hogy kifagy 😜
0
0
0
0
PoPet avatar
Biztos, hogy kap elég kakaót?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
lefuttattam megint az automata tuningot..
890/ 1140 MHz-re állította be magát ... folyamatos terhelés alatt, max 54 fokos volt a kártya. 1 órát ment a teszt megállás nélkül..
akkor mégis miért lehet az hogy játékban még 990 MHz-vel is kivág, amikor 1140-re állitja be magát ? o.O
0
0
0
0
Nitram1 avatar
értem köszönöm a választ!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
én eddig 3szor frissitettem biost. mindig visszaállt gyári beállításra.
0
0
0
0
Nitram1 avatar
Van proci tuningom amit a biosba állítottam be ugye, a kérdésem a következö:
ha lefrissitem a biosomat pendrivrol akkor az eddigi OC-m elveszik a frissités során?
0
0
0
0
spleenszuru avatar
és akkor komolyan csak 40 MHz-t enged húzni ? :/
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha csíkos a kép, akkor a memória órajelet raktad magasra.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
segítséget szeretnék kérni.
a vga-m szeretném húzni. az alap órajelei GPU: 775 MHz, memória: 950 MHz.
korábbi alaplapomban is ez volt, annak a pci sínje 1.3 volt. ennek most 3.0. abban van benne a vga.
ez a mostani lap specializálódva van oc-re is. de nem vagyok elégedett a megengedett tuninggal..
jelenleg 825/990 MHz-n működtetem, de ezt keveslem.. viszont nem tehetem fentebb, mert játékokban fogja magát, és becsíkozódik a kép..
a hőmérsékelte pedig NEM haladja meg az 50 fokot .. érthetetlen számomra..
azért is fura, mert a catalyst center automata tuningolója, ami ugye folyamat nyomataj felfele, és teszteli az adott órajeleket, majd hogy nem maxra tuningolja, és nem rogyik össze... ezért nem értem, hogy miért van ez hogy még ezt a szerencsétlen 50 MHz tuningot is kivágja ..
help me !
0
0
0
0
Conoren avatar
Lehet, hogy az lesz, kísérletezek még.
0
0
0
0
no avatar
De minek húzni a pcie-t? húzd meg csak a vga-t és procit kész
0
0
0
0
Conoren avatar
104-re felhúztam, így van net, stabilnak tűnik. Mindjárt tesztelem, Crysis3-t maxra teszem, 2 fpsnél több nem lesz, de ha ennél nem sz@rik be, semminél.
0
0
0
0
no avatar
feltételezem igen ugyanis a tudtommal a pcie-n kereszetül kapcsolódik az ethernet aljzat a géphez,

amúgy a pcie-t ne húzd fölösleges.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció