Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
nyozo avatar
Üdv! az lenne a kérdésem hogy a procit(q6600) felhúztam 3.3 Ghz-re 1.3v-ot adtam neki és a ramok(2x2GB GEIL Ultra 1066Mhz) 1104Mhz-en futottak de ha elindítottam pl. egy aida64 rendszerstabilitás tesztet a proci terhelése ingadozott... ez lehetett attól hogy kevés feszt kapott a proci?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Milyen programmal mérted ezeket az értékeket? Nem lehet, hogy nem elég friss a program, s azért méri rosszul?
0
0
0
0
Dani46 avatar
Én alulfeszeltem 1.128mv-ra Cooler Master Hyper 412S van rajta 100% terhelésnél 55 fok ha benyomom hogy az fpu-t is terehelje akkor max 65!!!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Szorítsatok srácok!Még közel 9 nap,és a legjobb eredményeim nincsenek még fent.
[LINK]
0
0
0
0
nyozo avatar
Lenne még egy kérdésem a procit felhúztam 3.3 Ghz-re 1.3v-ot adtam neki és a ramok 1104Mhz-en futottak de ha elindítottam pl. egy aida64 rendszerstabilitás tesztet a proci terhelése ingadozott... ez lehetett attól hogy kevés feszt kapott a proci?
0
0
0
0
RedRabbit avatar
nyozo : Cpu-z írja a pontos adatokat. Aida is írná, de nem jó helyen nézed itt keresd: számítógép_érzékelő_feszültség érték_cpu mag, ha még behatóbban akarod tanulmányozni HWiNFO64. 😉
0
0
0
0
nyozo avatar
ott van lent a kép 100% terhelés alatt az aida64 és a core temp 1.325v-ot mutat a cpu-z meg 1.248
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Akkor tolj neki egy prime95-öt, s nézd meg akkor a CPU-Z-t.
0
0
0
0
nyozo avatar
engem terhelés alatt érdekelne
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Terhelés nélkül 1.1v
Szerk: Láthatod, hogy 9x a szorzó, de ez lehet 6x is, akkor csak 1.1v.
0
0
0
0
nyozo avatar
nálam ezeket az értékeket írja, de néztem egy oldalon ott meg elvileg 1.25V az alapfesz https://kepfeltoltes.hu/131201/cpuvid_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Bronson avatar
[url]http://community.futuremark.com/forum/showthread.php?57384-Ideal-Cpu-Voltage-for-Q6600-(Stock-amp-OCed)[/url]1.3v~1.325v elvileg ha auto módban van...
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! q6600-nak tudja valaki 2.4Ghz-en mennyi az alap feszültsége?
0
0
0
0
dzsongo89 avatar
Sziasztok
Szerintetek mi lenne a jó összeállítás a videókártyámhoz? mert csak apránként tudom fejleszteni a gépet, és ha lehet akkor a pénztárca kímélőbb alkatrészeket mondjátok. előre is köszönöm.
0
0
0
0
M1h4lyk2000 avatar
nincsen...de azert szerintetel....nekem a Gigabite jobban bejon...
0
0
0
0
Bronson avatar
attól függ milyen az a 450-es táp...igazából a két lap közt nics egetverő különbség böngézd át az apróságokat hogy mire lenne szükséged,melyik lenne a jobb neked...gondolom árban sincs nagy difi...
0
0
0
0
M1h4lyk2000 avatar
Szerintetek melyik alaplap jobb?

1.http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-fm2_a55m_e..
vagy
2.
http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-gigabyte-f2a55..

Nem kel nagyon erős csak 1 AMD A8 5600k 8 GB ram,Radeon HD 6670 nek.....
Ja igen van 450W-os tápegységem...vajon elbirná mind ezt...ahogy kiszámitottam 400 valamennyi W kel...nemtom nekem a 450W-ból mennyi igaz..
Tuningolni is akarom es + Dual graphic is kel!
0
0
0
0
Tekki avatar
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 alaplap meg valami i7 proci elfér mellette és 2133Mhz-es memók 😆
0
0
0
0
GodSie avatar
valaki help mit vegyek a gépembe mithúzzak menynire kb proci ram érdekel főképp meg alaplap)
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
most 802 - 4000 van és most már néha felugrik 37C-ra de ált. fix 36C
0
0
0
0
Bronson avatar
hardverfüggő...először húzz rá 20mhz et szerintem és nézd a hőfokokat,ha minden oké mehetsz tovább,de ugye nem lehet a végtelenségig. 😀
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Bronson: A helyemben mennyire húznád ?
0
0
0
0
Bronson avatar
Én MSI afterburnert használok,ha ráhúzol pár Mhz-et nem lesz belőle baj,ha szétesik a kép vagy lefagy akkor vedd vissza az órajeleket!
0
0
0
0
Abstrrkt avatar
Sziasztok!

Elég kezdő vagyok számítógép tuningolás szempontjából és lenne egy olyan kérdésem hogy az EAH5670-em-et meddig érdemes húzzam Asus Smart Doctorral ?
Alapból: engine 775Mhz ; memory 4000MHz
És egyáltalán érdemes húzni rajta ?
Előre is köszi !
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Ah, igazából Decemberben lesz meg az új kártyám(Radeon HD7750) csak gondoltam addig hátha feljebb lehetne kicsit húzni hogy jobban menjen a Bf3. Azért köszi a tippeket 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
8800 GT-ről GTS-re váltani megint csak felesleges.
0
0
0
0
Bronson avatar
szerintem kizárt hogy annyit húzz rajta és nem is érdemes.Ha kicsit körülnézel hardveraprón találsz olcsó kártyákat a régiektől mindenki lassan próbál megszabadulni...például egy Winfast Geforce 8800GTS 640mb van fent potom 6ezer forintért amit szerintem bárki megengedhet manapság ha szeret játszani... 😉
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Nem, nem volt újrapasztázva mostanság 😀
De az lehetséges hogy legalább az Inno3D GeForce 8800GT szintjére feltudjam hozni?
Mert ez iszonyatosan gyenge.. a másikkal tökéletesen ment a Bf3 mediumon.. :/
Csak mindíg eldobálta a drivert, meg ha beléptem egy játékba azonnal kifagyott a gép....
0
0
0
0
Bronson avatar
Kár azokat már húzni szerintem...így is marhára melegedős kártyák és gondolom nem lett újrapasztázva mostanság...ha jól szellőzik a géped akkor esetleg,de olyan nagy csodára ne számíts...amúgy nem rossz kártyák azok,manapság is megállják a helyüket a 64bites 54 GB-os belőpőszintű kártyák mellett amit a vram mennyiséggel sóznak csak el! 😉
0
0
0
0
TeKaZ3 avatar
Heló!
Ha nem gond ide írok, mert nem nagyon találtam megfelelő topicot 😀
Nos, az lenne a kérdésem hogy a mostani kártyámat (Gigabyte 8800GT) mennyire lehet felhúzni?
Szóval mi az a határ amit még elbírna? Mert sajnos jelenleg nincs pénzem másikra, ezért gondoltam picit meghúzom a karit 😀
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Jah értem. Köszi szépen a segítséget.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Igen, de a jelenlegi lapod az nem p45-ös.
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Most néztem a P45-ös alaplapoknak is csak 1600 FSB-je van, de Synda előbb említette hogy ö tudta 3,8 GHz-ig húzni.. Most ezt nem teljesen értem 😀
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ha annyit támogat max, akkor az karcsú lesz. Mert akkor max 3200-ig tudod felhúzni.
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Superlompos , Synra Rebirth: Köszi a válaszokat. Most szeretnék beszerezni egy P45-ös chippel rendelkező lapot (pont ma nézegettem őket 😃😉, mert RAM-ot is szeretném bővíteni. Egyébként 1066-os RAM-jaim vannak. FSB-je a mostaninak pedig 1600. Ez jó ?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nekem van egy Asus Rampage Formula alaplapon X48-as chipset-tel a tartalék gépben. Egy E5300 van benne, ami 2,6 GHz alapból, s 4 GHz-en megy. Feljebb azért nem raktam, mert így is melegszik a TX3 alatt. Mondjuk ez már elfogadható OC.
0
0
0
0
no avatar
Igen mehet, de oda legalább P45 chippel szerelt lap ajánlott, olyan már nincs max használtan.
Procinak megy a 3.8Ghz is, legalábbis nálam addig volt stabil, felette fagyott.😢
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Szerintem 3600-ig lazán mehet.

Mondjuk érdemes megnézni, hogy az alaplapod mennyire bírja a tuningot (leginkább magas fsb-t). Mert gyengébb alaplapok esetében 1600 MHz a plafon, na meg a Ram-ra se árt odafigyelni. 1066-os DDR2-es lenne a legjobb.
0
0
0
0
Kisprobegt avatar
Hali. Szerintetek a Core 2 Quad Q9400 2.66 Ghz-s procimat mennyit lehetne húzatni ezzel a hűtővel: https://www.jmt.bg/images/products/555_9099.jpg ? Válaszért köszi.
0
0
0
0
bybeni avatar
GodSie bocsi a kései válaszért de mint írtam is hiába nyomok vissza mindent DEAFULT-ra akkor is az 201 az fsb
nem tudom mi van de mivel bajt nem okoz így így is fog maradni már 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nov1-dec31 Country Cup 2013.Ha van kedve valakinek csatlakozni,legyen szíves látogasson el ide.[LINK] Valamint PH-n van fórumunk,ahol tudunk segíteni a versenyben.Minden eredményre szükség van.
0
0
0
0
Slier avatar
Köszi akkor majd kísérletezgetek vele 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
TomSelect E 6400 prociból 200 darabot adtam el lassan 6 éve.Ebből teszteltem 40 darabot.Mindegyik ment 3GHz-t stabilan.Legalább 2.8-on mennie kell a leg rosszabb darabnak is stabilan.

Vicmusz:Ne keverjük a szezont a fazonnal.A 3.4 a max turbó frekije a procinak.Ha 1 mag van terhelve,akkor a max órajel 3.4GHz.Folyamatos terhelés mellet a magok kihasználtságának függvényében visszább veszi az órajelet.Mint ahogyan ez minden i5 és i7-nél így is van rendjén.

A tiéd így működik: Turbo Boost 3,2 GHz-es (4 aktív mag), 3,3 GHz (2 aktív mag) és a 3,4 GHz-es (1 aktív mag).
0
0
0
0
Slier avatar
Procim 2,1-es alapból húzhatom még vagy inkább maradjon így?
0
0
0
0
Vicmusz avatar
Sziasztok.

Csak egy kérdés.: Lenovo ideapad Y580 Gamer laptopom van, amiben egy Core i7 3630 QM processzor van, ami 2.40 GHz-en üzemel.

Néztem róla teszteket, és azt irták a hivatalos oldalon, hogy 3.40 Ghz-ig egéész nyugodtan fel lehetne húzni, mert teljesen stabil marad.

Néztem a BIOS-ben, de nincs ilyen funkció, amivel az FSB-t tudnám állítani.

Nem akarom meghúzni mert sztem felesleged, de kicsit idegesít mégis
0
0
0
0
GodSie avatar
bybeni menj a biosba load performance default és utéána jó lesz 😃
0
0
0
0
bybeni avatar
Synda Rebirth számomra márcsak a fórum olvasgatás fér bele de azt látom hogy te még mindíg hozod a formád 😃
viccet félretéve nekem gáz van a ramommal, most volt gép update, OCZ Platimun DDR3 1333, viszont csak 1066 ban megy CL7 ben, variáltam már az időzítéssekkel de mindíg visszaáll 1066 ra :/
A procim meg 200 helyett 201 fsb és így 3014Mhz alapon... mi a fa... van vele?
volt bios reset is de nem megy vissza gyári értékre semmisem!
Ötlet?
0
0
0
0
GodSie avatar
Szevasztok hogy tudom még tuningolni a gépem akár programmal stb érdekelne 😀 Aki tudna az segítsen 😀 előre is kszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Gtx Titánnal, vagy R9 290x. 😆
Viccet félretéve, mindenképp Vga cserével, ha belefér veheted a fentiek közül valamelyiket.😃
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Akkor mivel tudnám a legjobban megnövelni a teljesítményét a gépnek?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció