Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
[LINK]
Szerk: Láthatod, hogy 9x a szorzó, de ez lehet 6x is, akkor csak 1.1v.
Szerintetek mi lenne a jó összeállítás a videókártyámhoz? mert csak apránként tudom fejleszteni a gépet, és ha lehet akkor a pénztárca kímélőbb alkatrészeket mondjátok. előre is köszönöm.
1.http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-msi-fm2_a55m_e..
vagy
2.
http://www.cel.ro/placi-de-baza/placa-de-baza-gigabyte-f2a55..
Nem kel nagyon erős csak 1 AMD A8 5600k 8 GB ram,Radeon HD 6670 nek.....
Ja igen van 450W-os tápegységem...vajon elbirná mind ezt...ahogy kiszámitottam 400 valamennyi W kel...nemtom nekem a 450W-ból mennyi igaz..
Tuningolni is akarom es + Dual graphic is kel!
Elég kezdő vagyok számítógép tuningolás szempontjából és lenne egy olyan kérdésem hogy az EAH5670-em-et meddig érdemes húzzam Asus Smart Doctorral ?
Alapból: engine 775Mhz ; memory 4000MHz
És egyáltalán érdemes húzni rajta ?
Előre is köszi !
De az lehetséges hogy legalább az Inno3D GeForce 8800GT szintjére feltudjam hozni?
Mert ez iszonyatosan gyenge.. a másikkal tökéletesen ment a Bf3 mediumon.. :/
Csak mindíg eldobálta a drivert, meg ha beléptem egy játékba azonnal kifagyott a gép....
Ha nem gond ide írok, mert nem nagyon találtam megfelelő topicot 😀
Nos, az lenne a kérdésem hogy a mostani kártyámat (Gigabyte 8800GT) mennyire lehet felhúzni?
Szóval mi az a határ amit még elbírna? Mert sajnos jelenleg nincs pénzem másikra, ezért gondoltam picit meghúzom a karit 😀
Procinak megy a 3.8Ghz is, legalábbis nálam addig volt stabil, felette fagyott.😢
Mondjuk érdemes megnézni, hogy az alaplapod mennyire bírja a tuningot (leginkább magas fsb-t). Mert gyengébb alaplapok esetében 1600 MHz a plafon, na meg a Ram-ra se árt odafigyelni. 1066-os DDR2-es lenne a legjobb.
nem tudom mi van de mivel bajt nem okoz így így is fog maradni már 😀
Vicmusz:Ne keverjük a szezont a fazonnal.A 3.4 a max turbó frekije a procinak.Ha 1 mag van terhelve,akkor a max órajel 3.4GHz.Folyamatos terhelés mellet a magok kihasználtságának függvényében visszább veszi az órajelet.Mint ahogyan ez minden i5 és i7-nél így is van rendjén.
A tiéd így működik: Turbo Boost 3,2 GHz-es (4 aktív mag), 3,3 GHz (2 aktív mag) és a 3,4 GHz-es (1 aktív mag).
Csak egy kérdés.: Lenovo ideapad Y580 Gamer laptopom van, amiben egy Core i7 3630 QM processzor van, ami 2.40 GHz-en üzemel.
Néztem róla teszteket, és azt irták a hivatalos oldalon, hogy 3.40 Ghz-ig egéész nyugodtan fel lehetne húzni, mert teljesen stabil marad.
Néztem a BIOS-ben, de nincs ilyen funkció, amivel az FSB-t tudnám állítani.
Nem akarom meghúzni mert sztem felesleged, de kicsit idegesít mégis
viccet félretéve nekem gáz van a ramommal, most volt gép update, OCZ Platimun DDR3 1333, viszont csak 1066 ban megy CL7 ben, variáltam már az időzítéssekkel de mindíg visszaáll 1066 ra :/
A procim meg 200 helyett 201 fsb és így 3014Mhz alapon... mi a fa... van vele?
volt bios reset is de nem megy vissza gyári értékre semmisem!
Ötlet?
Viccet félretéve, mindenképp Vga cserével, ha belefér veheted a fentiek közül valamelyiket.😃