Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
shubi1597 avatar
ééés az az sse3, sse4 meg az avx az mi?😲
0
0
0
0
mathejocy avatar
Superlompos:Láttam a HWbot-on.
sajnos attól,hogy tuningoljátok,tényleg nem lesz meg a min rendszer igény.A támogatottság még nem lesz benne.Ha csak infúzióval nem tolsz neki egy kis SSE3 meg sse4-et egy kis AVX-el tupírozva.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Én egyikkel se próbálkoznék. Bár én is sokat perverzkedtem azzal, hogy jóval gyengébb gépen csapatom az adott játékot, mint ami a minimálisban szerepel, de csak poénból, s nem kényszerből. 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem játszható lesz neki😃 MErt a GTA IV az inkább fog menni mint a TR? Na mert azt nagyon kétlem.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Attól még, hogy régi lehet húzni. Én 400-as Pentium 2-őt járattam 533 MHz-en (ami 33%-os OC). Ha bírja, akkor hadd szóljon!

Inkább a Tomb Raider (2013) játszását tartom irreálisnak. Nem tudom elképzelni, hogy 1 magos Pentium 4-gyel az jól menjen.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerintem inkább ne. Ilyen régi cuccoknál én már nem tuningolnék inkább. Bár majd piros nyúl is ír majd ezügyben biztosan.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
jah, akkor jólvan😀 de akkor a procit meg húzni kell ugye?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De. Pont azt írtam, hogy az jobban fog futni mint a retek GTA IV.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
akkor a tomb raiderről ne is álmodjak?😞
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
persze. Mostani karid nagyon gyenge.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
De ha hozzá csapom a 3 giga ramot, meg a 3850-et, és nem húzom a procit, akkor azzal megyek vmire?😲
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az is menne szerintem😃 TR alá inkább vga kell mint proci. Szerintem az is menne neki. Az jobban fog futni mint a GTA IV. Az egy retek, oda erős processzor kell. De pl Mafia 2 vígan fog szaladni megm ég sok jó játék.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Az nem 😃 2010-ig kijött játékokat lazán vinne. Ne várj csodákat az egy 12 éves proci, de korához képest erős.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
És ha RAM-ból belevágnék még +3 gigát?😀 Akkor elindulna rajta a Tomb Raider (2013) is?😀
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Procit nem kell cserélni Vga csere kell, +ram legalább 1Gb. Crysis, Gta 4, simán menne.😉
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha tusz esetleg egy HD 4670 AGP-t is szerezhetsz. Ez kb ugyanaz mint a 3850 csak kevesebbet fogyaszt és pl elindul rajta az URban Trial Freestyle. De valszeg rohadt ritka szóval jó lesz a 3850 is😃
0
0
0
0
shubi1597 avatar
azt láttam, indulna az AC I 😆

TaylorXIII akkor az nem dobna sokat?:S
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Az a 3850 sokat fog ám dobni a játékokban😃

shubi1597: Lehetséges, de felesleges.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
processzor csere lehetséges?😃
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Na erre gyanakodtam, nagyszerű, Ht-s proci, Vga cserével megoldódna minden problémád. 3.8Ghz is simán menne, de elsőnek Vga cserét javasolom, Hd 3850 AGP személyében. Hardveraprón keresgess, túl sokat ne költs nem éri meg, de kis ráfordítással még kipofozható a gép.
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Letöltöm😀 és megnézem😀
csak nem tudom mit kell keresni😲
na talán te látod, hogy mi kell ebből😃
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Attól függ milyen P4, jól bírja a tuningot, igaz kéne rá egy hűtő, ha Pl P4 560 akkor nem a proci fog vissza. Legnagyobb gond a Vga, elég lenne azt cserélni, használtan keress Hd 3850 Agp csatlakozóval kb 10x erősebb a mostaninál. RAM sem ártana legalább még 1Gb, ha szerencséd van megúszod az egészet 10k-ből.
Elsőnek szed le az Aida 64 nevű programot, azzal megnézheted milyen a proci. Szívesen segítek hasonló konfigon merültem el a bios rejtelmeibe. 😆
0
0
0
0
shubi1597 avatar
Sziasztok! Van nekem egy Intel P4-es procim Asus P4p800-as alaplappal, 1 giga rammal, és van ayg Nvidia GeForce 6200 256 Mb-os videókártyám, és az lenne a kérdésem, hogy a processzort meg a videókártyát nem lehetne valahogy nagyobb teljesítményre húzni?😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Szép!Stabil lett mindennapi használatra gondolom.Jobb lapokba 4GHz fölött mennek.
0
0
0
0
mamusz11 avatar
köszi mégegyszer!
https://kepfeltoltes.hu/view/140104/tuning_www.kepfeltoltes.hu_.jpg eddig húztam 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
A szorzón nem tudsz húzni,a max 13.Az energia gazdálkodási opciókat hagyd bent persze.Amikor kell,akkor 3GHz-n fog menni.A 24/7 az azt jelenti,hogy használat stabilra tuningol az ember Heti hét nap 24 óra.magyarra ferdítve állandó üzemi freki."Non-stop"
0
0
0
0
mamusz11 avatar
A szorzót azt meddig húzzam 220-240 FBS-en ? (az a 24/7 mit jelent? 😀 )
Ha felhúzom pl:3 GHz-ig akkor az folyamatosan addig fog menni vagy tegyük fel mikor netezek akkor alacsonyabban?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nincs mit,de azért 3GHz körül megjáratnám. 220-240 FBS-n még stabil.Gondolom stabil 24/7-re kell.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Maradj auto beállításon.Enable csak 4700 fölött kell általában a stabilitás miatt.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
a PLL-t is csak enabled, disabled, vagy auto-ra lehet rakni ....
0
0
0
0
mathejocy avatar
Adj neki +0.05V-ot , de ne többet.Egyébként igen,a VID feszhez adja hozzá.Az LLC és a CPU PLL-hez ne nyúlj,ezek csak magasabb frekvenciákhoz kellenek. CPU PLL-t lefelé nyugodtan viheted 1.8-ról 1.6-ig is.
Aida 64-re ha nyomsz egy rendszer stab tesztet,akkor meg tudod nézni mennyi a max terheléshez tartozó aktuális feszültség érték.Ehez én spec szoktam mellé nyitni egy CPU-Z-t, és a stabteszt előtt az érzékelőre állítom az Aida-t. [LINK]

mamusz11:Azzal a lappal sokat nem húzol rajta,de egy 280 FSB-ig bírja.(guglizz egyet szerintem)
0
0
0
0
spleenszuru avatar
köszönöm.
a baj az, hogy auto feszen hagytam, mert a biosban sajna nem úgy lehet állítgatni a feszt, hogy pl. 1.15 V, hanem ha rábökök olyanok vannak csak, hogy +0,00 V, +0,02 V, így kettesével halad +0.16 V-ig..
na de ezeket az értékeket mihez "pluszolja" ?? azt sem tudom az alapfeszültségem mennyi lenne ..
mikor auton van, a bios 1.17- 1.18-at mutat.. az lenne az alap fesz ?
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!

Van egy intel e3400-as procim és azt szeretném egy kicsit húzni(alaplap:asrock g41m vs3 r2.0) tudom hogy biosba kell de van egy asrock oc tuner amivel még lehet!Értem hogy a frekvenciát kell felfele húzni meg a szorzót de azt nem értem hogy milyen arányba + figyelni kell a hőmérsékletre is!
Aki tud legyen szives segítsen!
0
0
0
0
mathejocy avatar
Olyan,hogy optimális feszültség,olyan nincs.Minden proci más és más.Fesz emelés gyárival nem nagyon ajánlott,ellenben a 40-42 szorzót alap feszen kipróbálnám.(Az energia gazdálkodási opciókat ne kapcsold ki! Az enyém annó 4500-on ment alap feszen.A hőmérséklet miatt nem aggódnék,a 42c alapon gyárival annyi.megsütni nem tudod,mert a hővédelem leold.Ha 80C körül használod,akkor sem lesz semmi gond vele.

Játék szempontjából a 4GHz és a 4.5GHz közötti teljesítmény különbség kb 1-2 FPS.Még a jelenlegi konfigommal is.(Meg az előzővel is annyi volt.(Adatlapomon látható))
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok.
nem igazán boldogulok a procim húzásával megfelelően ..
a hŰtő gyári, tehát csak próbaképpen csinálom, és csak 3,6 ghZ-IG húztam.
nem si ez a lényeg, hanem hogy ha nem húzom, akkoris a bios-ban nekem amióta megvan a procim, 42 fok alatti értéket soha nem mutatott,.... nem sok ez a hőfok már rögtön gép bekapcsoláskor ??
nyilván csak a bios szerint van ez, az alaplapom control centere alapon 35-40 fokot mutat...
arra tippelek hogy az auto feszültség osztóm túl sok feszt ad neki...
példaképp, 3.5 GHz-hez 1.176- 1.184 V feszt ad, 3.6 GHz-hez pedig 1.200- 1.208. nem nyúltam még hozzá, mert nem tudom ezeknek a prociknak mennyi feszt kéne adni, csak azt hogy 4.5 GHz-hez elvileg 1.3 V az optimális..
ház oldala is le van szedve szellőzés szempontjából ..
szóval, tudna valaki segíteni ??
0
0
0
0
mamusz11 avatar
Sziasztok!

Van egy intel e3400-as procim és azt szeretném egy kicsit húzni(alaplap:asrock g41m vs3 r2.0) tudom hogy biosba kell de van egy asrock oc tuner amivel még lehet!Értem hogy a frekvenciát kell felfele húzni meg a szorzót de azt nem értem hogy milyen arányba + figyelni kell a hőmérsékletre is!
Aki tud legyen szives segítsen! Smiley
0
0
0
0
Neymar7 avatar
Sziasztok az én processzoromat az alaphűtésen meddig lehet tuningolni?Ha már tuningolok akkor a cpu működése auto legyen (mindig más órajel) vagy inkább manual legyen (fix órajel)? A feszt nem nagyon akarom emelni csak max minimálisan de kérlek segítsen nekem valaki olyan aki ért ehhez.Kérlek ne küldjetek linket hogy olvassak egy 50 oldalt hogy megtanuljam csak kérlek segítsen valaki privátba.Köszönöm
0
0
0
0
grafi97 avatar
Jólvan... rájöttem, hogy a problémám a saját hülyeségemből ered. 1.1 volt helyett 1.01 voltra raktam a core voltage-et és emiatt nem ment fel az órajel. Érdekes, hogy nem csak simán instabil lett hanem csak nem ment fel az órajel. Lényeg a lényeg, most 1.9-es BIOS verzióval simán működik.😀

spleenszuru: Az intel c state-et és a c1e supportot is be kel kapcsolni. Meg én az eup 2013-at is bekapcsolnám, ha kikapcsolod a gépet akkor az usb portok nem lesznek áram alatt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Én azt bogarásztam ki, hogy kapcsold be az intel c-state-t is meg az EIST-et is. Utóbbi ugye már be van neked.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !
olyan gondom lenne, hogy valamiért a procim mostmár idle módban sem állítja magát kis órajelre..
eddig ha nem kellett neki lement akár 1.6 GHz-re is...
ha jól emlékszem, de lehet csak valami beállítást elnyomtam, bios frissítés után lett ez ...
a cpu szorzó automatán van, mint eddig, tehát tudja magának nyomni...
intel turbo OFF, enhanced turbo ON ( de nem nyomja fel, alap órajelen megy), EIST ON, spread spectrum DISABLED, intel c-state OFF, eup 2013 OFF,
de eddig is ezek a beállításaim voltak, mégis lefokozta magát ha nem kellett a 3.3 GHz....
ötletek ?
0
0
0
0
grafi97 avatar
mathejocy: Már futattam Intel ETU stress testet, prime95-öt és aida stress testet is és mindig 3,4-3,5GHz-en pörög a proci a cpu-z és az Intel ETU szerint is. De majd ha hazaérek megnézegetem még a bios beálllításokat. Lehet hogy csak túl fáradt voltam már hozzá tegnap este.😀

szerk.: Na áttanulmányoztam a BIOS-t megint és semmi...😕 Amit csak lehet ki-be kapcsolgattam hátha felmegy az órajel, de nem. Ezután hard reseteltem, hátha az működik de az sem. Az előző BIOS verzióval pedig tökéletesen működött. Szerintem vissza flashelem a régit mert ez így használhatatlan.
0
0
0
0
mathejocy avatar
[LINK] Ez lett a vége.Nyertem egy alaplapot és egy FX 4100-as procit.
---grafi97:Be van kapcsolva az energia takarékosság C1 ,ES stb .Aida-nál nyomj egy stabilitás tesztet,mindjárt feldobja az órajelet 4.2-re.Amúgy nem érdemes kikapcsolni,csak ha 4700 körül jár az ember,mert akkor kék halállal díjazza.
0
0
0
0
grafi97 avatar
Hello. Kéne egy kis segítség. Feltettem a legújabb bios verzíót az alaplapomhoz (MSI z77a-gd55) mert a frissítés leírásában azt írta hogy mind a processor és videókártya teljesítménye is nő. A beállításaim (OC, stb.) ugye resetelve lettek. Visszaállítottam mindent úgy ahogy volt de most csak a windows írja ki a helyes CPU frekvenciát. Mind az Intel ETU, CPU-Z és AIDA is az alap frekvenciát (és feszültséget) mutatja. Ez mitől lehet?
https://kepfeltoltes.hu/131216/1278512577Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png

szerk: dx diag is helyes értékeket mutat.
0
0
0
0
no avatar
cseszka: Köszi, valószínűleg majd a TX3-at veszem a 8320-hoz, de persze várom még a pozitív/negatív nyilatkozatokat 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
wunZ:nekem az FX 8120 procit vitte a Hyper TX3 Evo 4.1Ghz-en,az 1000Mhz oc volt.Pár hónapig igy ment,most nemrég visszavettem 3.8Ghz-re.
0
0
0
0
no avatar
És az A30-assal neked 4 Ghz-en mennyi max terhelésen a hőfok?
0
0
0
0
no avatar
Egy FX8320-at rendesen bírna 4 Ghz-en egy CoolerMaster Hyper TX3 Evo?
0
0
0
0
Whadisebin avatar
Hali!
FX 8320-hoz tudnátok olyan hűtőt mondani amivel 4 vagy a körüli GHz-n tudnám futtatni jó hőfokkal úgy max 10-kért? Hangerő nem olyan fontos.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció