Tuning műhely
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Kérjük nem linkelni, max bemásolni.
Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
sajnos attól,hogy tuningoljátok,tényleg nem lesz meg a min rendszer igény.A támogatottság még nem lesz benne.Ha csak infúzióval nem tolsz neki egy kis SSE3 meg sse4-et egy kis AVX-el tupírozva.
Inkább a Tomb Raider (2013) játszását tartom irreálisnak. Nem tudom elképzelni, hogy 1 magos Pentium 4-gyel az jól menjen.
TaylorXIII akkor az nem dobna sokat?:S
shubi1597: Lehetséges, de felesleges.
csak nem tudom mit kell keresni😲
na talán te látod, hogy mi kell ebből😃
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
[LINK]
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [LINK]
Elsőnek szed le az Aida 64 nevű programot, azzal megnézheted milyen a proci. Szívesen segítek hasonló konfigon merültem el a bios rejtelmeibe. 😆
eddig húztam 😃
Ha felhúzom pl:3 GHz-ig akkor az folyamatosan addig fog menni vagy tegyük fel mikor netezek akkor alacsonyabban?
Aida 64-re ha nyomsz egy rendszer stab tesztet,akkor meg tudod nézni mennyi a max terheléshez tartozó aktuális feszültség érték.Ehez én spec szoktam mellé nyitni egy CPU-Z-t, és a stabteszt előtt az érzékelőre állítom az Aida-t. [LINK]
mamusz11:Azzal a lappal sokat nem húzol rajta,de egy 280 FSB-ig bírja.(guglizz egyet szerintem)
a baj az, hogy auto feszen hagytam, mert a biosban sajna nem úgy lehet állítgatni a feszt, hogy pl. 1.15 V, hanem ha rábökök olyanok vannak csak, hogy +0,00 V, +0,02 V, így kettesével halad +0.16 V-ig..
na de ezeket az értékeket mihez "pluszolja" ?? azt sem tudom az alapfeszültségem mennyi lenne ..
mikor auton van, a bios 1.17- 1.18-at mutat.. az lenne az alap fesz ?
Van egy intel e3400-as procim és azt szeretném egy kicsit húzni(alaplap:asrock g41m vs3 r2.0) tudom hogy biosba kell de van egy asrock oc tuner amivel még lehet!Értem hogy a frekvenciát kell felfele húzni meg a szorzót de azt nem értem hogy milyen arányba + figyelni kell a hőmérsékletre is!
Aki tud legyen szives segítsen!
Játék szempontjából a 4GHz és a 4.5GHz közötti teljesítmény különbség kb 1-2 FPS.Még a jelenlegi konfigommal is.(Meg az előzővel is annyi volt.(Adatlapomon látható))
nem igazán boldogulok a procim húzásával megfelelően ..
a hŰtő gyári, tehát csak próbaképpen csinálom, és csak 3,6 ghZ-IG húztam.
nem si ez a lényeg, hanem hogy ha nem húzom, akkoris a bios-ban nekem amióta megvan a procim, 42 fok alatti értéket soha nem mutatott,.... nem sok ez a hőfok már rögtön gép bekapcsoláskor ??
nyilván csak a bios szerint van ez, az alaplapom control centere alapon 35-40 fokot mutat...
arra tippelek hogy az auto feszültség osztóm túl sok feszt ad neki...
példaképp, 3.5 GHz-hez 1.176- 1.184 V feszt ad, 3.6 GHz-hez pedig 1.200- 1.208. nem nyúltam még hozzá, mert nem tudom ezeknek a prociknak mennyi feszt kéne adni, csak azt hogy 4.5 GHz-hez elvileg 1.3 V az optimális..
ház oldala is le van szedve szellőzés szempontjából ..
szóval, tudna valaki segíteni ??
Van egy intel e3400-as procim és azt szeretném egy kicsit húzni(alaplap:asrock g41m vs3 r2.0) tudom hogy biosba kell de van egy asrock oc tuner amivel még lehet!Értem hogy a frekvenciát kell felfele húzni meg a szorzót de azt nem értem hogy milyen arányba + figyelni kell a hőmérsékletre is!
Aki tud legyen szives segítsen! Smiley
spleenszuru: Az intel c state-et és a c1e supportot is be kel kapcsolni. Meg én az eup 2013-at is bekapcsolnám, ha kikapcsolod a gépet akkor az usb portok nem lesznek áram alatt.
olyan gondom lenne, hogy valamiért a procim mostmár idle módban sem állítja magát kis órajelre..
eddig ha nem kellett neki lement akár 1.6 GHz-re is...
ha jól emlékszem, de lehet csak valami beállítást elnyomtam, bios frissítés után lett ez ...
a cpu szorzó automatán van, mint eddig, tehát tudja magának nyomni...
intel turbo OFF, enhanced turbo ON ( de nem nyomja fel, alap órajelen megy), EIST ON, spread spectrum DISABLED, intel c-state OFF, eup 2013 OFF,
de eddig is ezek a beállításaim voltak, mégis lefokozta magát ha nem kellett a 3.3 GHz....
ötletek ?
szerk.: Na áttanulmányoztam a BIOS-t megint és semmi...😕 Amit csak lehet ki-be kapcsolgattam hátha felmegy az órajel, de nem. Ezután hard reseteltem, hátha az működik de az sem. Az előző BIOS verzióval pedig tökéletesen működött. Szerintem vissza flashelem a régit mert ez így használhatatlan.
---grafi97:Be van kapcsolva az energia takarékosság C1 ,ES stb .Aida-nál nyomj egy stabilitás tesztet,mindjárt feldobja az órajelet 4.2-re.Amúgy nem érdemes kikapcsolni,csak ha 4700 körül jár az ember,mert akkor kék halállal díjazza.
szerk: dx diag is helyes értékeket mutat.
FX 8320-hoz tudnátok olyan hűtőt mondani amivel 4 vagy a körüli GHz-n tudnám futtatni jó hőfokkal úgy max 10-kért? Hangerő nem olyan fontos.