A segítsègeteket kérném. Gép vásàrlás elött állok de nem tudom, hogy mit meg hogy kéne. A keret 300-330 között van. IIlletve van egy koncepcióm de kérném a véleményeteket ezt előre is köszönöm .
MFeri4615: csak azért mondtam, mert másik topikban láttam 1150-es, meg AMD-s konfigot is, amit nézegettél. De ezzel biztos jól jársz. Két év múlva egy i7 belemegy, addigra azért nem lesz vészes az ára, legalábbis remélem, mert nekem is ez a terv. (nekem 6600 van)
Alaplap: MSI B150M Mortar? Nálam jól bevált.
És akkor kis igazítás itt-ott, és én RX470-et vennék, mert a 460 nem passzol az i5-höz, hamar kevés lesz, főleg, ha sokat játszol, és FHD felbontáson.
Igazad van Hunork. Ezért is veszek 1151 lapot (Asus B150M-K) és i5 6400-as procit.
Eddig amd konfigom volt, igaz nem nagy szám 2 magos kis fos 😃 de sose volt még intel procim nem tudtam hogy megy ez, eleinte úgy volt hogy Fx procit veszek mert ugye 8mag hű de jó biztos mindenre elég, csak sokat olvasgattam meg néztem teszteket a neten és így jöttem rá hogy jobban megéri az intel, mert hosszú távon jobban járok, és ahogy írtad ott vannak még a DDR4-es ramok amit tényleg a jövőt nézve nagy előrelépés.
A procihúzzásal meg azért voltam zavarba mert az i5 6400 az alap órajel 2,7 ghz- és a Turbo orajel pedig 3,3.
Én azt hittem hogy a turbo órajel jelenti a húzást, már mint hogy addig lehet húzni :/ de most rájöttem Zoli73 válaszának köszönhetően hogy ez egy hozzá tartozó funció és nem pedig húzás 😀
Elég sokat gondolkodtam hogy mégis milyen konfigot kéne összeraknom hogy azért ne keljen elég sokáig hozzányúlni vagy ha igen akkor max csak a videókártyához. Eleinte AMD-be gondolkodtam mert ugye olcsobb + 8mag és mellé jobb alaplapot és videókártyát tudtam volna venni ugyan azon az áron mit ha intelt veszek rosszabb lappal és rosszabb videókrátyával. Meg hát nem keresek olyan jól hogy 2-3 hónaponta cseréljek vagy fejlesszek valamit a gépen. Most hogy dolgozok és félre raktam 180ezret direkt gépre, hogy tudjak venni egy normálisat amin munka után eltudok játszani ha már ilyen alul fizetett nyomorúságos az élet legalább ennyi jó legyen :/
MFeri4615: Még mindig nem értem, miért nem 1151 felé veszed az irányt... Már ha ennyire új gépet építesz. A Skylake a DDR4-el előrelépés. De ez csak új platform építés esetén érvényes, ha már eleve 1150 lapod lenne, akkor CPU váltás lenne a jó lépés. Meg volt itt AMD konfig is. ??
Alább meg írták: ha K-s a proci, akkor te húzod, állítod az értékeket. Ha nem, akkor minden Intel CPU-val megteheted, hogy magasabb órajelen ketyeg. De ilyenkor érdemes tudni, hogy csak egy határig igaz mind a négy magra, minél feljebb megy a turbo frequency, annál kevesebb mag dolgozik majd azon.
Te nem tudod húzni! De annak a CPU-nak az alap óra jele 2.7GHz ha engdélyezed a turbó módot akkor terhelés alatt nem 2.7GHz-en fog menni hanem 3.3Ghz-en de te nem tudod húzni a CPU-t.
Jaa, de akkor asus b150m-k-lappal fel tudom hozni 3.3ra igaz?
Nem mint ha nem lenne elég 2.7-en de azért jobb tisztába lenni a dolgokkal 😆
Ez lesz az első inteles procim, eddig mindig amd gépem volt.
Értem , én csak azért hittem ezt mert pl: a gyártó oldalán i5 6400nál ír olyat hogy Max Turbo Frequency 3,3 Ghz- azt hittem hogy eddig alapból fel lehet húzni :/
XFX táp majdnem 4ezerrel drágább . az i5 6500 meg 7 ezerrel 😃
Sajnos csak ennyi volt rá a keret így is 180at szántam rá, de 185 lett :/
De amúgy a 6400 húzható nem ? 3,3 ghz-ig elvileg ha jól néztem.
odinweaithZoli73 köszi a véleményeteket 😉
z97 lapot azért választottam mert csak 28ezerbe került 😃 így ugy voltam vele hogy az +4-5 ezret érte adom.
Amugy az i5 4460 nem is lehet tuningolni ezzel lappal , már mint fentebb tudom húzni vele az órajeleket?
Thrax: én Bronsonal szemben ezt a konfigot ajánlanám:
Mivel azt mondtad hogy jelenleg van 1TB-s HDD-d ezért azt nem raktam a kosárba, de viszont ugyebár így az nem létfontosságú jelenleg, szóval azt majd idővel ha pénzed engedi veszel bele. Ez a konfig Bronson-éval szemben sokkal újabb. én nem vennék a helyedben i5-4490-et mivel sokkal régebbi.. i5-6600k pedig szinte egy új processzor jobb gyártástechnológiával stb... Ráadásul ezt a gépet jobban is fogod tudni bővíteni a közeljövőben mivel ez az alaplap már DDR4,Socket 1151...
Bronson!
Sajnos eléggé tropa a régi gép.:/ Valami kis hardweres hibája is van, az kiderült, nem százas már :'D . Anno 4 GB RAM is volt benne, de az egyik behalt 1 éve és 1 db 2GB-al megy most, szóval... Igazából olyan dolgok vannak benne, amiket már nem nagyon tudnék felhasználni. Kivéve az 1 TB-os winchestert. Jelenleg ez az egy van. De majd még veszek egy ujat, azt betenném a gépbe, és majd később betenném ezt mellé, ami jelenleg van a régi gépembe 😃
Köszönöm szépen az ajánlatodat! nagyon jónak tünik, tetszetős! 😃 Egyébként a 400W-os táp elég így bele? csak mert haverom nem rég vett gépet és ilyen 600-750 W-osak között nézegetett
mostani gépedből mit tartanál meg? esetleg ram? új hdd is kell, vagy már megvan mindkettő...? hdd nélkül kb ilyet lehet összedobni, ezen gond nélkül menne a doom is, de bármilyen játék!
Sziasztok!
Gépet szeretnék venni ilyen 150-160 ezer környékén maximum. Szeretném a tanácsotokat kérni hogy mit tudtok ajánlani? Mert nem vagyok valami tul nagy "szakértő", hogy mi mivel passzol stb
Ami ilyen egyéb tényező lenne:
-egy i5-s processzoral szeretnék kezdeni, remélem lehetséges (kihozni a pénzügyi keretből) 😃
- igazából a gépház,táp simán lehet ilyen alap kategória, nem kell ilyen "designes". Csak az hogy a hűtést, funkcióját jól elvégezze
- Az új 1 TB-os vinyó mellé szeretném berakni a régi 1 TB-ost majd
- Na meg ha lehet a Doom induljon el rajta, low grafikán legalább... 😃DDD (vicc)
Nagyon max egy egy 165 ezer még belefér! De annál semmiképp se több.
Sziasztok!
Jó ideje kiestem a hardverek világából, így segítséget kérnék egy új összeállításában, ami kb. 1 hónapon belül lenne esedékes. 😀
Netezésre, filmezésre, illetve játékra is használva lenne.
Monitort megtartanám a jelenlegit. BenQ 20' (1600:900) HDMI, illetve perifériák is jók, tehát csak maga a gép érdekelne.
Kérdésem mellé, hogy igazából nem ellenzem és nem is vagyok híve pl sem az amd-nek, sem az intelnek, melyik mire, mikor ajánlatosabb, azonos árkategóriákban, miért éppen az a nyerő választás a másikkal ellentétben.
Videokártyákban viszont a radeonokat használtam mindig, abban nem csalódtam, így HA lehetőség van maradnék is annál.
HDD/SSD kérdésben is tájékozatlan vagyok, úgyhogy ebben is kérnék segitséget, érdemes-e SSD-t is tenni bele vagy sem. Jelenleg 500GB HDD van a gépben, aminél sokkal többre igazából nincs szükségünk, csak annyival amit az újabb programok nagyobb tárhelyigénye szükségessé tesz.
A keret rá 160-180e között van.
Előre is köszönöm a felvilágosításokat, illetve a segítséget!
inkább gyűjts még 10-15 ezret, és akkor i5 procival indíthatod. Néztem pcx-en alaplap+i5 lenne 70 ezer kb. Egy normális táp 11-15 ezer forint. vga-nak meg később beledobsz egy GTX 950-et vagy 960-at, aztán hasítani fog. De ha olcsón ki akarsz jönni, ajánlom a hardverapro-t
70k...? és a vga? ha marad az r7 240, nem igazán fogsz előrelépni jobb procival meg lappal táppal... mikor tervezed azt is lecserélni...? esetleg 70ből kijön egy apu-s amd konfig, azzal már lehet járszogatni vga nélkül is...
Hát most 70k amit rá akarok szánni ezekre, alaplap,proci,táp.
Esetleg össze tudnátok válogatni pcx-en ezeket??
Nem kell nekem hogy "szuper" masina legyen.
Csak jobb legyen a mostani pc-m nél, és a későbbiekben legyen lehetőségem vga cserére, abbol se muszáj pont az említett darab.. 😀
Mert már az a 8GB ram itt csücsül 2 hónapja, és nagyon be kéne őket üzemelni 😃
ui:Igen játékra szeretném, és annyi is elég lenne hogy a Far Cry 4 kaliberű játékokat low-medium/medium-on futassa fix 30-30+ fps-el...
r2d2: 😂
Ennek a konfignak semmi értelme nincs ha játékra kellene. Amúgy nem tudom hogy van ezeknél a két procis lapoknál, de 4DB Ares-t nem tudsz egybekötni szerintem.
Alaplap: https://www.pcx.hu/asus-m5a78l-m-lx3-alaplap-108418
Proci: https://www.pcx.hu/amd-fx-8300-processzor-223830
Ram: https://www.pcx.hu/kingston-2x4gb-ddr3-1600mhz-hx316c9srk2-8-memoria-040120 (Ez már megvan)
VGA: https://www.pcx.hu/sapphire-r7-240-1gb-ddr5-boost-11216-01-20g-videokartya-034450 (Ez már megvan)
Az első kérdésem az lenne hogy ez így kompatibilis-e?? Mert nem akarok úgy járni mint a ramokkal hogy idézem"persze a proci lekorlátozza 1333Mhz-re és működni fog" aha csak akkor még nem tudtam hogy alaplap függő a dolog 😀
A második pedig hogy tudnátok hozzá tápot ajánlani??
Vagy alkalmas lenne-e ez a konfig egy erősebb VGA-ra?? Gondolok itt erre: https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx750-ti-4gb-ddr5-gv-n75twf2oc-4gi-videokartya-339571 és ha igen akkor ehhez viszonyítva tápot ajánlani??
Vagy ha erősebb VGA-t akarok akkor másik alaplap kell??
Azért kérdezek ennyit mert 2 hónapra akarom sűríteni a dolgot, és a következő hónapra már csak a VGA cserét szeretném ha lehetne.
[url]http://www.bluechip.hu/termek/battlecruiser1?utm_source=gepigeny.hu&utm_medium=banner&utm_content=battlecruiser1&utm_campaign=gepigeny.hu#specifikacio
[/url]
Itt van a gép aki játszani akar 4K 60 fps-be.
Asrock H170A-X1
I5 6600K
Kingston 2x8 gb DDR4 2400mhz
Asus gtx 1060 gaming
Samsung 120 gb SSD
western digital 1TB
FSP 550w Raider S
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1
Samsung SH-224DB/BEBE OEM DVD író.
Még egyszer köszi mindenkinek.
Mindenféle képpen Intelt vennék abból is I7-et meg GTX 1070 VGA-t.
A segítsègeteket kérném. Gép vásàrlás elött állok de nem tudom, hogy mit meg hogy kéne. A keret 300-330 között van. IIlletve van egy koncepcióm de kérném a véleményeteket ezt előre is köszönöm .
Üdv,
Spacsi
Alaplap: MSI B150M Mortar? Nálam jól bevált.
És akkor kis igazítás itt-ott, és én RX470-et vennék, mert a 460 nem passzol az i5-höz, hamar kevés lesz, főleg, ha sokat játszol, és FHD felbontáson.
Eddig amd konfigom volt, igaz nem nagy szám 2 magos kis fos 😃 de sose volt még intel procim nem tudtam hogy megy ez, eleinte úgy volt hogy Fx procit veszek mert ugye 8mag hű de jó biztos mindenre elég, csak sokat olvasgattam meg néztem teszteket a neten és így jöttem rá hogy jobban megéri az intel, mert hosszú távon jobban járok, és ahogy írtad ott vannak még a DDR4-es ramok amit tényleg a jövőt nézve nagy előrelépés.
A procihúzzásal meg azért voltam zavarba mert az i5 6400 az alap órajel 2,7 ghz- és a Turbo orajel pedig 3,3.
Én azt hittem hogy a turbo órajel jelenti a húzást, már mint hogy addig lehet húzni :/ de most rájöttem Zoli73 válaszának köszönhetően hogy ez egy hozzá tartozó funció és nem pedig húzás 😀
Elég sokat gondolkodtam hogy mégis milyen konfigot kéne összeraknom hogy azért ne keljen elég sokáig hozzányúlni vagy ha igen akkor max csak a videókártyához. Eleinte AMD-be gondolkodtam mert ugye olcsobb + 8mag és mellé jobb alaplapot és videókártyát tudtam volna venni ugyan azon az áron mit ha intelt veszek rosszabb lappal és rosszabb videókrátyával. Meg hát nem keresek olyan jól hogy 2-3 hónaponta cseréljek vagy fejlesszek valamit a gépen. Most hogy dolgozok és félre raktam 180ezret direkt gépre, hogy tudjak venni egy normálisat amin munka után eltudok játszani ha már ilyen alul fizetett nyomorúságos az élet legalább ennyi jó legyen :/
Alább meg írták: ha K-s a proci, akkor te húzod, állítod az értékeket. Ha nem, akkor minden Intel CPU-val megteheted, hogy magasabb órajelen ketyeg. De ilyenkor érdemes tudni, hogy csak egy határig igaz mind a négy magra, minél feljebb megy a turbo frequency, annál kevesebb mag dolgozik majd azon.
Nem mint ha nem lenne elég 2.7-en de azért jobb tisztába lenni a dolgokkal 😆
Ez lesz az első inteles procim, eddig mindig amd gépem volt.
http://ark.intel.com/products/88185/Intel-Core-i5-6400-Processor-6M-Cache-up-to-3_30-GHz
szulha : ugyan mi a francnak egy K-s proci, ha nem tudja tuningolni...?
Sajnos csak ennyi volt rá a keret így is 180at szántam rá, de 185 lett :/
De amúgy a 6400 húzható nem ? 3,3 ghz-ig elvileg ha jól néztem.
Alaplap: Asus B150M-K
Processzor: Intel Core i5 6400 2.70 Ghz 1151 BOX
Memória: Kingston DDR4 8GB 2133 CL14 HyperX Fury Black
Videókártya: GIGABYTE Radeon RX 460 WINDFORCE OC 4GB
Merevlemez: Western Digital Caviar Blue 3.5" 1TB(WD10EZEX)
Tápegyság: Chieftec 450W CTG-450-80P BOX
Gépház: Aerocool V3X Advance Evil Blue Edition
Otikai meghajtó: ASUS DRW-24D5MT fekete OEM
Egér + Billentyűzet: Genius SlimStar C110 PS2 (fekete) HUN
Ez így 185 ezer és benne van a házhozszállítás is 😀
z97 lapot azért választottam mert csak 28ezerbe került 😃 így ugy voltam vele hogy az +4-5 ezret érte adom.
Amugy az i5 4460 nem is lehet tuningolni ezzel lappal , már mint fentebb tudom húzni vele az órajeleket?
AMD Konfig 180ezer:
GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
AMD FX-8300 3.30GHz AM3+ BOX + ZALMAN CNPS8X Optima
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10
GIGABYTE RX 460 4GB GDDR5 OC PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
LG GH24NSD1 fekete OEM
AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition
FSP Hexa+ 500W
VAGY
Intel konfig 184 ezer:
Aerocool V3X Advance Evil Blue számítógép ház
Asus Z97-P alaplap
Chieftec 450W CTG-450-80P tápegység
Gigabyte RX460 4GB GDDR5 videokártya
Intel Core i5-4460 processzor
Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX Fury Blue
Western Digital 1TB 64MB SATA3
[LINK]
Mivel azt mondtad hogy jelenleg van 1TB-s HDD-d ezért azt nem raktam a kosárba, de viszont ugyebár így az nem létfontosságú jelenleg, szóval azt majd idővel ha pénzed engedi veszel bele. Ez a konfig Bronson-éval szemben sokkal újabb. én nem vennék a helyedben i5-4490-et mivel sokkal régebbi.. i5-6600k pedig szinte egy új processzor jobb gyártástechnológiával stb... Ráadásul ezt a gépet jobban is fogod tudni bővíteni a közeljövőben mivel ez az alaplap már DDR4,Socket 1151...
Sajnos eléggé tropa a régi gép.:/ Valami kis hardweres hibája is van, az kiderült, nem százas már :'D . Anno 4 GB RAM is volt benne, de az egyik behalt 1 éve és 1 db 2GB-al megy most, szóval... Igazából olyan dolgok vannak benne, amiket már nem nagyon tudnék felhasználni. Kivéve az 1 TB-os winchestert. Jelenleg ez az egy van. De majd még veszek egy ujat, azt betenném a gépbe, és majd később betenném ezt mellé, ami jelenleg van a régi gépembe 😃
Köszönöm szépen az ajánlatodat! nagyon jónak tünik, tetszetős! 😃 Egyébként a 400W-os táp elég így bele? csak mert haverom nem rég vett gépet és ilyen 600-750 W-osak között nézegetett
[LINK]
Gépet szeretnék venni ilyen 150-160 ezer környékén maximum. Szeretném a tanácsotokat kérni hogy mit tudtok ajánlani? Mert nem vagyok valami tul nagy "szakértő", hogy mi mivel passzol stb
Ami ilyen egyéb tényező lenne:
-egy i5-s processzoral szeretnék kezdeni, remélem lehetséges (kihozni a pénzügyi keretből) 😃
- igazából a gépház,táp simán lehet ilyen alap kategória, nem kell ilyen "designes". Csak az hogy a hűtést, funkcióját jól elvégezze
- Az új 1 TB-os vinyó mellé szeretném berakni a régi 1 TB-ost majd
- Na meg ha lehet a Doom induljon el rajta, low grafikán legalább... 😃DDD (vicc)
Nagyon max egy egy 165 ezer még belefér! De annál semmiképp se több.
Előre is köszönöm a választ!
GIGABYTE GA-990X-Gaming SLI
AMD FX-8300 3.30GHz AM3+ BOX + ZALMAN CNPS8X Hűtő
HyperX 8GB FURY DDR3 1866MHz CL10
GIGABYTE RX 460 4GB GDDR5 OC PCIE
WD Blue 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
LG GH24NSD1 fekete OEM
AEROCOOL V3X Advance Evil Blue Edition
FSP Hexa+ 500W
Jó ideje kiestem a hardverek világából, így segítséget kérnék egy új összeállításában, ami kb. 1 hónapon belül lenne esedékes. 😀
Netezésre, filmezésre, illetve játékra is használva lenne.
Monitort megtartanám a jelenlegit. BenQ 20' (1600:900) HDMI, illetve perifériák is jók, tehát csak maga a gép érdekelne.
Kérdésem mellé, hogy igazából nem ellenzem és nem is vagyok híve pl sem az amd-nek, sem az intelnek, melyik mire, mikor ajánlatosabb, azonos árkategóriákban, miért éppen az a nyerő választás a másikkal ellentétben.
Videokártyákban viszont a radeonokat használtam mindig, abban nem csalódtam, így HA lehetőség van maradnék is annál.
HDD/SSD kérdésben is tájékozatlan vagyok, úgyhogy ebben is kérnék segitséget, érdemes-e SSD-t is tenni bele vagy sem. Jelenleg 500GB HDD van a gépben, aminél sokkal többre igazából nincs szükségünk, csak annyival amit az újabb programok nagyobb tárhelyigénye szükségessé tesz.
A keret rá 160-180e között van.
Előre is köszönöm a felvilágosításokat, illetve a segítséget!
inkább gyűjts még 10-15 ezret, és akkor i5 procival indíthatod. Néztem pcx-en alaplap+i5 lenne 70 ezer kb. Egy normális táp 11-15 ezer forint. vga-nak meg később beledobsz egy GTX 950-et vagy 960-at, aztán hasítani fog. De ha olcsón ki akarsz jönni, ajánlom a hardverapro-t
Esetleg össze tudnátok válogatni pcx-en ezeket??
Nem kell nekem hogy "szuper" masina legyen.
Csak jobb legyen a mostani pc-m nél, és a későbbiekben legyen lehetőségem vga cserére, abbol se muszáj pont az említett darab.. 😀
Mert már az a 8GB ram itt csücsül 2 hónapja, és nagyon be kéne őket üzemelni 😃
ui:Igen játékra szeretném, és annyi is elég lenne hogy a Far Cry 4 kaliberű játékokat low-medium/medium-on futassa fix 30-30+ fps-el...
És még annyit hogy az i3 kibirná rendesen hajtani az rx 470-et? már mint jó kombó lenne a kettő együtt?
amúgy igen esélytelen 😃 amugy pasziánszoznék 😃 ja nem pong 8bit et nyomnám 😆
Ennek a konfignak semmi értelme nincs ha játékra kellene. Amúgy nem tudom hogy van ezeknél a két procis lapoknál, de 4DB Ares-t nem tudsz egybekötni szerintem.
alaplap: Supermicro X9DR3-LN4F+
processzor: 2DB-Intel Core i7 4930K Boxed vagy 2DB-Intel Xeon E5-2660v2 Boxed
ram: 1,5TB DDR3 1866Mhz
videó kártya:4DB-Asus ARESIII-8GD5 8GB PCIe, vagy 4DB-Asus R9FURYX-4G 4GB PCIe
HDD: 6DB Western Digital Gold 10TB
SSD: PCIe 3.0 x8-Intel SSDPECME040T410, PCIe 3.0 x4-Intel SSD DC P3600 PCIe 1,6TB (SSDPEDME016T401)
táp: Super Flower Leadex Platinum 2000W
ház: ThermalTake Core
remélem röhögtök egy jót!!! 😂 😂 😂
Alaplap: https://www.pcx.hu/asus-m5a78l-m-lx3-alaplap-108418
Proci: https://www.pcx.hu/amd-fx-8300-processzor-223830
Ram: https://www.pcx.hu/kingston-2x4gb-ddr3-1600mhz-hx316c9srk2-8-memoria-040120 (Ez már megvan)
VGA: https://www.pcx.hu/sapphire-r7-240-1gb-ddr5-boost-11216-01-20g-videokartya-034450 (Ez már megvan)
Az első kérdésem az lenne hogy ez így kompatibilis-e?? Mert nem akarok úgy járni mint a ramokkal hogy idézem"persze a proci lekorlátozza 1333Mhz-re és működni fog" aha csak akkor még nem tudtam hogy alaplap függő a dolog 😀
A második pedig hogy tudnátok hozzá tápot ajánlani??
Vagy alkalmas lenne-e ez a konfig egy erősebb VGA-ra?? Gondolok itt erre: https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx750-ti-4gb-ddr5-gv-n75twf2oc-4gi-videokartya-339571 és ha igen akkor ehhez viszonyítva tápot ajánlani??
Vagy ha erősebb VGA-t akarok akkor másik alaplap kell??
Azért kérdezek ennyit mert 2 hónapra akarom sűríteni a dolgot, és a következő hónapra már csak a VGA cserét szeretném ha lehetne.
Válaszokat előre is köszönöm!
[/url]
Itt van a gép aki játszani akar 4K 60 fps-be.
Most vegyek egy rosszabbat 150 ezerért?