Tuning műhely

2008. October 05., téma
Fórum » Asztali PC
Ide minden jöhet ami a PC tuningolásával kapcsolatos.

Kérjük nem linkelni, max bemásolni.

Mindenki csak a saját felelősségére tuningoljon, az oldalon elhangzott ötletekért / okozott károkért sem az oldal, sem az ötletadó nem vállalja a felelősséget!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mathejocy avatar
4+1 fesz stabos lapoknál van ilyen.Adj neki még 25mV-ot.Az igazi teszt úgy is a játék lesz.Ott meg nem megy 100-on a proci.
0
0
0
0
szudar90 avatar
Aida64-e teszteltem egy 45 percet és ezt láttam
https://kepfeltoltes.hu/140125/aida64_a_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
a core speed állandó volt , viszont a core voltage ugrált...de a maximum 1.2v volt... ami furcsa mert 1.3ra állítottam be...
Ez most jónak vagy rossznak számít ?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Hol throttingol?100% terhelésen?
-Turbó core-t kapcsold ki a bioszban.Az energia gazdálkodásokat ne bántsd.
-A cpu/NB-nek adj +0.05V-ot.
-NB fesz 1.2V
-A procit 1.35V-on probálnám először és LLC High beállítással,aztán ha bírja,akkor mennék lejjebb.(Nálam a 8120 1.41-en ment 4.2GHz-t.Ebből gyanítom,hogy a fesz lesz kevés neki)
-Mem fesz 1.55V 6.67-as szorzóval 9-9-9-24 1T

Aida64-ben nyomj egy rendszer stab tesztet.CPU-z megnyitva és a frekire jobb klikkel látod,hogy melyik mekkora frekin megy.Hőmérsékleteket közben nézni kell.
0
0
0
0
szudar90 avatar
Na most elindult 4ghz-en 1.3v-al csak throttlingol a core speed és a voltage :\
Vagy ez teljesen normális dolog?
0
0
0
0
cseszka avatar
nekem is ez a proci van,1.3v viszi a 4100Mhz-t.lehet a procid nem olyan jó fajta,nálam az 1090T volt ilyen,3800Mhz kékhalálozott,két lapban is próbáltam.
0
0
0
0
szudar90 avatar
Sziasztok!
Egy kis segítséget, tippet , ötletet szeretnék kérni. A problémám egy FX-8120 proci tuningja Asrock 990fx Extreme 3 lapban... már milliónyi beállítást próbáltam, de 3,5 ghz fölé nem megy a cucc. Ha feljebb lövöm meg nincsen képem.
Valaki please !?
0
0
0
0
krisztyon13 avatar
És észrevehető a változás?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Feloldhatod az x3 procidat is x4-re.Nekem is úgy ment. https://hwbot.org/image/535284.jpghttps://hwbot.org/image/530463.jpg
0
0
0
0
krisztyon13 avatar
Helló.😃
Letiltott AMD Phenom II CPU magok bekapcsolását csinálta már valaki? Ha igen írjon üzenetet,és tanácsot adhatna,hogy érdemes..vagy nem.😀
0
0
0
0
spleenszuru avatar
1600on, HA XMP be van lőve, 9 9 9 24.
én nem xmp-t lőttem be, hanem biosban simán 1600-ra állítottam, így 11 9 9 24et mutat.

( még csak most olvastam, hogy minél kisebb, annál jobb, bevallom ezt nem tudtam eddig...😳 )
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nézd már meg.hogy mi a gyári beállítása annak a ramnak 1600-on.(Nekem annyin tudta az 1920-at)
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hogy érted, hogy annyi "lesz" ? 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
spleenszuru :10-10-10-28 lesz annál a ramnál.Én azért dobtam ki a gépből 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Időzítésekkel lehet kéne babrálni bár, hogy most 1600 vagy 1866 tökmind1.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
hát nem indult be 1866-on.... az ütő megáltt bennem.. a gép állandóan ki és be kapcsolt, nem jutott el odáig hogy post, hogy lenyomjam a delt a biosba .... már lefőttem mint a kávé...
clear cmos-sal sikerült visszaállítani a biost, miután szerencsére találtam itthon 1 jumpert....
pedig utánaolvastam, és elég soknak ment 1866on. igaz feszt nem állítottam, auton hagytam, de nem hinném hogy az lett volna a gond...
az időzítése most: 11 9 9 24. ezen is állítani kéne ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pontosan addig amíg lehet húzni😃 Ez minden E2180nál más. De sokkal jobb lenne szerezned valami 4 magos procit.
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
ertem koszi 😀
amugy a Dual Core E2180 2.0 GHZ meddig lehet huzni?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
nem igazán. Sokkal inkább megérné venni egy erősebb kártyát és eladni a mostanit. Az alaplapod egyébként sem SLI kompatibilis. Ezt láthattad volna ha benéztél volna a gépedbe. Mégis hová dugnád a másik kártyát?
Szerk: Illetve be tudod tudgni a másik kártyát csak nem tudnád őket SLI-ben használni. De van PCI-E x4 csatlakozód.
0
0
0
0
Datsik-Dub avatar
Sziasztok van egy nVidia GeForce 8500GT 512 MB videokartyam.
ha lenne meg egy pont ilyenem akkor SLI-ben erdemes lenne nyomatni?
0
0
0
0
mathejocy avatar
bosib360: [url]http://support.asus.com/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&m=A7V133&p=1[/url]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Próbáld ki. Elvileg általában mennek. Ha csak nem egy olyan példányt fogtál ki ami azért lett 1600 mert nem ment neki az 1866.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

a corsair vengeance 8 GB 1600 MHz dual kit-em, szerintetek menne stabilan 1866 MHz-n ?? nem próbáltam még sose húzni a ramot, de az alaplapom elég könnyen tudná belőni, csak egyelőre nem mertem. jelenleg 1600 MHz, 1.488 Volton. ( tudom hogy a 2500 K-ra 1333 MHz-s támogatás van írva, de attól még biosban rá tudtam álíltani az 1600-at )
vélemények ?
0
0
0
0
no avatar
Helló!! Segitség kellene van nekem egy retro pc-ém és aszt szeretném megtudni hogy az Asus A7V133 alaplapnak a prociját meddig lehet böviteni? SOS-be!!!
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm szépen a segítségeteket 😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Dehogy igaz.Nemvéletlen vannak a különféle tokozások,tehát nem támogatja az FM2 procikat,viszont támogatja a Phenom II X6 (HDT55TWFK6DGR>,HDT45TWFK6DGR>,HDT35TWFK6DGR>😉 95W TDP-ig.A lap oldalán megbirod nézni mit támogat: [url]http://www.asrock.com/mb/overview.asp?cat=CPU&Model=N68C-S%20UCC[/url]
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok nekem olyan problémám lenne hogy nem találok az alaplapom foglalatának meg felelő 4 vagy 6 magos processzort (AM2+ és AM3 procit támogat) ,de azt mondták hogy befogadja az FM2-es foglalatú CPUkat is ez tényleg így van AsRock N68C-S UCC esetében??? 😲
0
0
0
0
Chuck avatar
Sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy a 2 alaplap közül melyikkel lehetne jobban tuningolni a processzort? MSI G41M-P26 vagy Asrock G31M-S R2. 0

a másik hogy az MSI be DDR3 1066/800mhz ram-ok valóak! és ha én 1333mhz-set teszek bele? akkor lebutítja 1066-ra nem, de? és ha én emelem a processzor órajelét azzal együtt emelkedik a ram mhz is! akkor ez hogy fog működni?
0
0
0
0
Bronson avatar
próbáld ki tuning, fraps és minden egyéb nélkül hogy fennáll e a lassulás!
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

írok ismét mert sztem vmit nagyon nem csinálok jól.. jelenlegi gépemmel még tolom a Mass Effect 3-at. és azt veszem észre, hogy néha behúz, kisebb lassulásokat figyelek meg. úgy gondolom ennek a gépnek már nem kéne küzdenie vele, de mégis előfordul. ( melegedés egyáltalán nincs, tehát nem veszi fel hoyg játszok vele)
anizotróp szűrés is csak 2x-en van. proci órejele 3.8 GHz,fesz auton, eup2013 ON, C1E ON, C-STATE OFF, EIST OFF.
a vga-ra van adva +8% TDP, meg csekély 50 MHz az órajelekre.
azért példálózok ME3-al, mert ennek van olyan gépigénye, amit már sztem enni kéne a gépnek, de nem mindig teszi mégsem.. 😃
szóval vmi javaslatot köszönettel meghallgatnék.. 😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Inkább, akkor maradj a Chieftec 460W-nál. A Noname az sose jó.
0
0
0
0
Norbi1996 avatar
Helllooooo! Szerintetek egy Chieftec 460W-os táp elbírna egy I5 4670K procit egy GTX 760 kártyával?😃 Vagy esetleg jobban járnék ha előszedném a régebbi noname 600as tápomat biztos ami biztos?
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Nem kellene húznod, jó lenne az "összhang" a két komponens között 😉
0
0
0
0
no avatar
Hellóó... Mivel nem tudtam melyik kategóriába írjam ezt a kérdést, ide írom 😀 Az a kérdésem, hogy későbbiekben tervezek egy MSI GTX760 videokártyát venni 4GB-osat, és hogy múködne ez az Intel Core i5-3570 procim mellett? 😀 mennyit kéne húzni a procin hogyha lehet, mert olvastam hogy ezt a procit nem lehet tuningolni.... és ha lehet vagy kell hány GHz-re kéne húzni? De úgy, hogy a gép is azért stabilan menjen... köszi előre is 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
RBE nem látja a 7 és a 200-as szériát.Erre hazai találmány van.A világon mindenki Droid mester bios editorát használja.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
ez a bioshoz hozzányúlás kissé horrorisztikus nekem.. 😃
alaplapi bios flashalésnél is reszketni szoktam mint a kocsonya..
és hogy őszinte legyek nem is értem miért kéne biost cserélnem.
van lehetőségem vddc-t, tdp-t, és órajeleket is álíltani a trixxben,
csak a korábbi sapphire 5670-em esetében 80 MHz-t adtam gpu-ra, nem volt gáz, de ha memória órajelre 50 MHz-nél többet adtam már becsíkozódott a kép ...
azért gondoltam hoyg ezt bátrabban nyomhatom, mert azért van némi különbség a 2 kari között.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
Elsőnek emeld meg a TDP limitet, aztán cserélj biost, adj neki feszt. Utána húzogathatod a csúszkát, de ne a gyárit, erre is van program Radeon Bios Editor névre hallgat. Ha még nem csináltál ilyet, inkább hanyagold, többet árthatsz mint amekkora +teljesítményt hozna.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
tehát a GPU-ra, nem adhatok 50 MHz-nél többet ? 😃
azért azt hittem legalább gy 100-ast dobhatok rá... a max értékeket azt úgy értettem, hogy annyit leeht max adni, nem én adtam már annyit max.. 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Nekem is működik az "XMP"
Annyi a titka hogy manuálisan kel megadni a "feszt" meg az időzítést. Sőt az enyém 1600MHz helyett 1879MHz-en megy gyári "feszen" 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Devis : Az XMP működik AMD-nél is.A 2400+ RAM-jaim csak ebben az opcióban mennek 2400-at.
spleenszuru : Az úgy jó lesz.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
sziasztok !

adnátok tanácsot, hogy a vga-mat kb. mennyire tuningolhatom biztonságos keretek között ?? nem értek ezekhez az új vga-khoz..
a GPU alapon 1070, most 1120, többet nem mertem 😆 ( a max 1400 )
a memória 1400 alapon, most 1500, ( max: 1625)
és +10% a plusz teljesítmény, (max: 20% )
0
0
0
0
Devis avatar
XMP-s ram amd mellé fölösleges, azt csak intel mellett tudod kihasználni.

Tápnál meg inkább fsp raidert vennék, abból is elég az 500W-os.
0
0
0
0
no avatar
Processzor: Procesor AMD FX-6350 3.9 Ghz 6-core AM3+
Memória: Kingston XMP 4GB DDR3 1600Mhz CL9
Videókártya: Gigabyte ATI Radeon R9 270X OC 2GB DDR5 256 Bit
DirectX-verzió: DirectX 11
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: MSI 970A-G43 Socket AM3+
Merevlemez: HDD WD Caviar Blue 1TB SATA3 64MB 7200RPM
Hangkártya: integralt
Optikai meghajtó: DVD Writer LG GH24NS95 Black Bulk
Ház: Aerocool Strike-X One Black
Tápegység: Modulara Thermaltake Smart SE 630W
Monitor: Monitor LED 24 BenQ XL2411T Full HD HDMI
Billentyűzet: A4TECH KRS-8572
Egér: A4TECH G9-310 BLUE
Mit szóltok hozzá?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Azért szerintem sok játék fog neki menni.
0
0
0
0
RedRabbit avatar
shubi1597: Tr semmiképp nem fog menni, úgy van megírva, hogy ne menjen.😕 Mesterségesen generálják a gépigényeket, ezzel ösztönözve új hardver vásárlására. Mikor kijött a Doom 3 haverokkal ájuldoztunk a gép előtt milyen szép, de legfőképp azon, hogy megfingatja a gépet. Aztán jött a Half-Life 2 első reakciót le sem tudom írni, 10x szebb volt mint a Doom, de jóval kisebb gépigénnyel. Ezzel arra célzok, hogy most is lehetne optimizálni a játékokat, de mások az érdekek.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Utasításkészlet.

Most teszem azt, a Pentium II tudja az X86-ot, meg az MMX-et, míg a Pentium III az előbbi 2 mellett az SSE-t is. A SSE utasításkészlet pedig közel 70 utasítást takar magában. Ez hasonlít a videókártyák shader model támogatásra.

Tehát ha egy adott játkhoz kell SSE2 (azaz legalább egy első generációs Pentium IV), akkor Pentium III procival nem indul az adott játék/program.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció