lapartman997 írta:
Felesleges megintcsak akkora tápot venni, mert a hardvereknek egyre csökken a fogyasztása! Én a helyedben vennék két HD7850. Crossfireben, és akkor oda jó lenne a a TX750M!
elírtam 650, na ha már így írtad mire jó a crossfire (bocs ha sötét vagyok)
a Crossfire annyit tesz, hogy több ATi kártya van egy rendszerben, így a teljesítményük összeadódik. (nem 100%-os hatékonysággal, de 80% megvan a hatásfok)
lapartman997 írta:
GTX580 HOZ 1200W TÁP? Atya világ! Négy 580nak elég lenne! A fogyasztás csökken, példának 2010 április/májusban jött a GTX480, alapfeszen, gyári órajelen bekajál 260W-ot, mos meg egy sokkal nagyobb teljesítményű 7970 a 190w fogyasztással übereli.
lapartman997 írta:
Felesleges megintcsak akkora tápot venni, mert a hardvereknek egyre csökken a fogyasztása! Én a helyedben vennék két HD7850. Crossfireben, és akkor oda jó lenne a a TX750M!
vannak átverések is...
vaterán láttam egy korrekt konfigot egy 450-es M-tech táppal...
De a tetű odaírta a táp mellé hogy" kiváló, csendes, aki ismeri a márkát, annak gondolom nem kell bemutatnom mennyire jó... "
és akkor az aki nem ért hozzá, meg elhiszi.
engem is leakartak húzni az eggyik boltban😃 venni akartam egy 300ft os dvi/vga átalakítót 2500 ért akart adni na akkor küldtem el a picsbe többet oda nem is megyek😀
lapartman997 írta:
Nagy szemetek ám, csak rosszat akarnak, annak, aki nem ért hozzá. Ugyan ez a helyzet az előre összerakott gépekkel is. Beleraknak egy Codegen 300W-ot egy GTX 580 konfigba, és tönkrevágja a szar táp az egész gépet, aztán rád bizonyítják, hogy te baxtad el a gépet, és te nyúkáltál, rontottad el.
hát itt a baj ,azért nem vagyok teljesen homály egy kis kosz ragadt rám, de ez azért felháborító, nekem a gtx580-hoz (plussz sallang) 1200-as tápot mondtak
toopa írta:
Játéknál nem igazán számít hogy 1600 vagy 2200MHz-es memória van a gépben. Leginkább a tömörítő programok gyorsulnak a magasabb órajelű memóriától.
[LINK]
[LINK]
phú köszi én azt hittem van köze a game-hoz is, ezek közül meiket érdemes
http://www.***/termek/geil-evo-corsa-4gb-ddr3-2133mhz-goc34gb2133c11dc-memoria-96280
Játéknál nem igazán számít hogy 1600 vagy 2200MHz-es memória van a gépben. Leginkább a tömörítő programok gyorsulnak a magasabb órajelű memóriától.
[LINK]
[LINK]
toopa írta:
Akkor egy vga-hoz felesleges 1050W-os táp. Nekem a két 7970-et és az i7-et egy 850-es corsair viszi.
Memóriából sem érdemes 12 GB-ot venni, inkább 8 GB-os kitet(2x4GB). Ha ugyanis 3x4GB-ot pakolsz bele, akkor nem fognak dual channel-ben menni.
aha kezdem kapizsgálni, nem is 3x4 et akartam beletenni azt azért vágom éppen mehet a 16gb is, táp-nál akadozok 1 kicsit
Akkor egy vga-hoz felesleges 1050W-os táp. Nekem a két 7970-et és az i7-et egy 850-es corsair viszi.
Memóriából sem érdemes 12 GB-ot venni, inkább 8 GB-os kitet(2x4GB). Ha ugyanis 3x4GB-ot pakolsz bele, akkor nem fognak dual channel-ben menni.
toopa írta:
Ha nincs szükséged a két lan csatlakozóra, akkor inkább a P8Z68-V PRO-t javaslom. Ha valami miatt diszkrét vga nélkül maradsz, ezzel a lappal ki tudod használni az igp-t. Van rajta bluetooth, valamint plusz két usb 3-as port amit ki tudsz vezetni a ház előlapi udb 3-as csatlakozojára ha van ilyen.
Ha nincs szükséged a két lan csatlakozóra, akkor inkább a P8Z68-V PRO-t javaslom. Ha valami miatt diszkrét vga nélkül maradsz, ezzel a lappal ki tudod használni az igp-t. Van rajta bluetooth, valamint plusz két usb 3-as port amit ki tudsz vezetni a ház előlapi udb 3-as csatlakozójára ha van ilyen.
Synda írta:
7970-hez,lehet tévedek,de nem jobb egy Gen 3-as lap ?
Nem feltétlenül szükséges hozzá. A pci-e 3.0 kb csak parasztvakítás egyenlőre.
az remek, na az ilyen dolgok miatt van káosz a toronyban
Pedig ez a nagy helyzet:
"A PCI Express 3.0-s szabvány specifikációit az elmúlt év végén véglegesítette a PCI-SIG. Az új rendszer képességeiről korábban már beszámoltunk. A legnagyobb fejlődés az adatátviteli sebesség növekedésében tapasztalható, ugyanis az új specifikációk csatornánként 8 GT/s-os transzfertempót tesznek lehetővé, szemben a 2.0-s aljzat 5 GT/s-os teljesítményével. Az x16-os portokra lefordítva ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 2.0-s csatolók hozzávetőleg irányonként 8 GB/s-os adatátvitelre képesek, míg az új felülettel elérhető az irányonkénti 16 GB/s is. Ez a része egyelőre játék a paraméterekkel, ugyanis a legtöbb mai grafikus kártyának megfelel az irányonkénti 4 GB/s-os adatátviteli tempó is, mivel a fejlesztők számára súlyos károkat okoz a képkockák kiszámításának teljes időigényében a PCI Express csatoló meglehetősen magas késleltetése, így a lehető legkevesebb adatot küldik át rajta, hogy ez az adott program sebességét ne befolyásolja túlságosan negatívan. Természetesen a PCI Express 3.0-s felület nem rossz dolog, sőt számottevő előrelépés, ha a specifikált képességeit tekintjük, csak ennek a valós alkalmazások még legalább egy, de inkább két évig nem fogják látni az előnyét, mivel a késleltetés továbbra is magas, és nem ideális a buszt a szükséges minimumnál többet használni. Pontosan ezért elég a mai VGA-knak egy x8-as PCI Express 2.0-s felület is, mert a fejlesztők a programokat úgy írják, hogy a busz használata minimalizált legyen."
Ha érdekel, itt a teljes cikk:
[LINK]
Így igaz!
Egy mai csúcs VGA-val 1-2% különbség van a 8x és a 16x PCI-e között ami lehez a mérésből adódó pontatlanság is. Egy jó darabig nem lesz értelme több pénzt adni a PCI-e 3.0-ért. Ez kb olyan mit Sata 3-as lapot venni HDD miatt, autópálya az van az ember alatt mehetne 300-al is de az a fránya trabant nem akar 80 fölé gyorsulni....
Köszönöm neked is! mostmár ez a két lap van ami között nem sikerül dönteni mind a 2 tetszik
asus P8Z68-V PRO
asus P8P67 WS Revolution
XFX Radeon HD7970 Core Edition 3072MB PCIe
Nh-D14! A 7970 elp*csázza az 580t simán, a haf x helyett storm trooper! Jobban szellőzik és gyönyörűszép házikó!
a tropperen is gondolkoztam és tetszik is
Mondjátok meg neki ti is h a7970 erősebb mint 580 és kevesebbet fogyaszt, mert nekem nem hiszi el 😎
ja az ati kártyák kevesebbet szoktak enni mint az nvidiák😀
Ha van pénze akkor ne egy TX3-mat vegyen már 😀
A Noctua NH-D14 szerintem jó választás, kb az a legjobb léghűtő.
kímélem a péztárcáját😆
A Noctua NH-D14 szerintem jó választás, kb az a legjobb léghűtő.
alaplap: asus P8Z68-V PRO
proci: i7 2600K
proci hűtő:
ram: Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB 1866mhz (Kit)
ház: Cooler Master HAF-X
táp: Corsair TX750M 80 plus
vga: hd7970 vagy gtx580
már csak a proci hűtő hiányzik
intel gyári víz vagy noctua nh-d14
vagy további ötlet 😃 😃
CoolerMaster Hyper TX3 RR-910-HTX3-GP
a Crossfire annyit tesz, hogy több ATi kártya van egy rendszerben, így a teljesítményük összeadódik. (nem 100%-os hatékonysággal, de 80% megvan a hatásfok)
GTX580 HOZ 1200W TÁP? Atya világ! Négy 580nak elég lenne! A fogyasztás csökken, példának 2010 április/májusban jött a GTX480, alapfeszen, gyári órajelen bekajál 260W-ot, mos meg egy sokkal nagyobb teljesítményű 7970 a 190w fogyasztással übereli.
hát ezt nem hiszem el
proci: i7 2600K
proci hűtő:
ram: Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB 1866mhz (Kit)
ház: Cooler Master HAF-X
táp: Corsair TX750M 80 plus
vga: hd7970 vagy gtx580
már csak a proci hűtő hiányzik
intel gyári víz vagy noctua nh-d14
vagy további ötlet 😃 😃
Nem véletlen nem írják ki például a pc outletnél, hogy milyen tápegység van a gépben 😉
na az a komoly
vaterán láttam egy korrekt konfigot egy 450-es M-tech táppal...
De a tetű odaírta a táp mellé hogy" kiváló, csendes, aki ismeri a márkát, annak gondolom nem kell bemutatnom mennyire jó... "
és akkor az aki nem ért hozzá, meg elhiszi.
Egy HD7970 fogsz használni és nem lesz crossfire, csak a procit húzod meg? Oda 550w is elég lenne
kezdek ideges lenni ***ottul félre vagyok vezetve (pc shop-s)
engem is leakartak húzni az eggyik boltban😃 venni akartam egy 300ft os dvi/vga átalakítót 2500 ért akart adni na akkor küldtem el a picsbe többet oda nem is megyek😀
Nagy szemetek ám, csak rosszat akarnak, annak, aki nem ért hozzá. Ugyan ez a helyzet az előre összerakott gépekkel is. Beleraknak egy Codegen 300W-ot egy GTX 580 konfigba, és tönkrevágja a szar táp az egész gépet, aztán rád bizonyítják, hogy te baxtad el a gépet, és te nyúkáltál, rontottad el.
hát itt a baj ,azért nem vagyok teljesen homály egy kis kosz ragadt rám, de ez azért felháborító, nekem a gtx580-hoz (plussz sallang) 1200-as tápot mondtak
az a helyzet ,hogy az ÖSSZES pc boltba jól félrevezettek !😠
Mit hittél, jólelkű Tündérek ? 😆
Simán rád sózzák a 2x nagyobb teljesítményűt,igaz rákötheted a hűtő+bojler kombinációt....😆
váááááá 😆
számolj utána 😀
i7 2600K 95W ha OC-zol akkor mondjuk 120
HD7970 210W
SSD- 2W
HDD 10W
ramok: 5W
ventik összesen max 10W
alaplapi vezérlők mondjuk 20W
max 400W....
basszus ez így nekem hírtelen kemény adat, köszi szépen
Csabika! A pc boltokban NEM lehet bízni! Átbaxák az embereket, hogy a felesleges cuccokat is megvedd, ezzel több pénzt kiadva nekik
hát köszi kezdek rájönni, csak én fosok összerakni 1 gépet mert ha félredugok valamit és lefüstöl akkor felkötöm magam
Egy HD7970 fogsz használni és nem lesz crossfire, csak a procit húzod meg? Oda 550w is elég lenne
kezdek ideges lenni ***ottul félre vagyok vezetve (pc shop-s)
számolj utána 😀
i7 2600K 95W ha OC-zol akkor mondjuk 120
HD7970 210W
SSD- 2W
HDD 10W
ramok: 5W
ventik összesen max 10W
alaplapi vezérlők mondjuk 20W
max 400W....
Ezek feleslegesen nagy tápok, kivéve, ha cf/sli-re építesz. Egy TX650W v2 is sok lenne.
😲 elég 1 650-es? Corsair TX750M ?
persze ha nem sli zel vagy cross fire özöl😀
Ezek feleslegesen nagy tápok, kivéve, ha cf/sli-re építesz. Egy TX650W v2 is sok lenne.
😲 elég 1 650-es?
még egy 500-as is.
😲 elég 1 650-es? Corsair TX750M ?
Corsair Vengeance 8 GB DDR3 1866 MHz
köszi ez maradt, egy erős vga-val elég lesz a corsair 850w-os táp
Attól függ, van vagy 8 féle 850-es Corsair.😆
Amúgy 750w-os táp bőven elég akármelyik csúcs Vga-hoz.
Talán a Mars II-nek kevés,de annak fogyasztása+ára sem e földi.😂
de a marsnak kell egy trafóállomás a közelbe 😀
http://www.argep.hu/product_1299502.html
http://www.argep.hu/product_1034086.html
Corsair Vengeance 8 GB DDR3 1866 MHz
köszi ez maradt, egy erős vga-val elég lesz a corsair 850w-os táp
[LINK]
[LINK]
phú köszi én azt hittem van köze a game-hoz is, ezek közül meiket érdemes
http://www.***/termek/geil-evo-corsa-4gb-ddr3-2133mhz-goc34gb2133c11dc-memoria-96280
http://www.argep.hu/product_1490421.html
http://www.argep.hu/product_1576744.html
vagy corsair esetleg
[LINK]
[LINK]
1600 is jó,de inkább 1866, azokat szeretik az i7-ek. 😃
2133, 2200? vagy ez már sok vagy felesleges ? és hány gigát
8Gb-t bőven elég,nemigen igényel többet egy mai játék sem...meg holnaputáni sem.😆
Amire kevés lesz,kijön a DDR4. 😃
na ez is nagy segítség és ha közben mást is csinálnék és leteszem asztalra a játékot úgy is elég a 8gb
aha kezdem kapizsgálni, nem is 3x4 et akartam beletenni azt azért vágom éppen mehet a 16gb is, táp-nál akadozok 1 kicsit
ram 12gb ?
proci hűtő ? (intel gyári víz, noctua nh-d14 2011 se)
hát ezt még senki nem tudja. erre vár kb mindenki
már romon vagyok, én játékkal kapcsolom ki az agyam úgy gondolom ezt a kis időt csak ki kéne várni 😕
nokiacsabika: A gép elsősorban játékra lenne, egy
vga-val (HD7970) és intel 2600k-val ?
igen úgy ahogy írtad, hd7970 ? vagy gtx680 ?
vga-val (HD7970) és intel 2600k-val ?
persze
😀
gondoltam 1 cooler master haf-x -et ,külföldi és magyar tesztek alapján (hűtés,hőelvonás) magasan vezeti a mércét
táp:
corsair 1050w ?, Enermax ?
ram:
corsair vengance 12gb ?
Ha nincs szükséged a két lan csatlakozóra, akkor inkább a P8Z68-V PRO-t javaslom. Ha valami miatt diszkrét vga nélkül maradsz, ezzel a lappal ki tudod használni az igp-t. Van rajta bluetooth, valamint plusz két usb 3-as port amit ki tudsz vezetni a ház előlapi udb 3-as csatlakozojára ha van ilyen.
köszi neked is P8Z68-V PRO lesz a befutó
7970-hez,lehet tévedek,de nem jobb egy Gen 3-as lap ?
Nem feltétlenül szükséges hozzá. A pci-e 3.0 kb csak parasztvakítás egyenlőre.
az remek, na az ilyen dolgok miatt van káosz a toronyban
Pedig ez a nagy helyzet:
"A PCI Express 3.0-s szabvány specifikációit az elmúlt év végén véglegesítette a PCI-SIG. Az új rendszer képességeiről korábban már beszámoltunk. A legnagyobb fejlődés az adatátviteli sebesség növekedésében tapasztalható, ugyanis az új specifikációk csatornánként 8 GT/s-os transzfertempót tesznek lehetővé, szemben a 2.0-s aljzat 5 GT/s-os teljesítményével. Az x16-os portokra lefordítva ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 2.0-s csatolók hozzávetőleg irányonként 8 GB/s-os adatátvitelre képesek, míg az új felülettel elérhető az irányonkénti 16 GB/s is. Ez a része egyelőre játék a paraméterekkel, ugyanis a legtöbb mai grafikus kártyának megfelel az irányonkénti 4 GB/s-os adatátviteli tempó is, mivel a fejlesztők számára súlyos károkat okoz a képkockák kiszámításának teljes időigényében a PCI Express csatoló meglehetősen magas késleltetése, így a lehető legkevesebb adatot küldik át rajta, hogy ez az adott program sebességét ne befolyásolja túlságosan negatívan. Természetesen a PCI Express 3.0-s felület nem rossz dolog, sőt számottevő előrelépés, ha a specifikált képességeit tekintjük, csak ennek a valós alkalmazások még legalább egy, de inkább két évig nem fogják látni az előnyét, mivel a késleltetés továbbra is magas, és nem ideális a buszt a szükséges minimumnál többet használni. Pontosan ezért elég a mai VGA-knak egy x8-as PCI Express 2.0-s felület is, mert a fejlesztők a programokat úgy írják, hogy a busz használata minimalizált legyen."
Ha érdekel, itt a teljes cikk:
[LINK]
Így igaz!
Egy mai csúcs VGA-val 1-2% különbség van a 8x és a 16x PCI-e között ami lehez a mérésből adódó pontatlanság is. Egy jó darabig nem lesz értelme több pénzt adni a PCI-e 3.0-ért. Ez kb olyan mit Sata 3-as lapot venni HDD miatt, autópálya az van az ember alatt mehetne 300-al is de az a fránya trabant nem akar 80 fölé gyorsulni....
Köszönöm neked is! mostmár ez a két lap van ami között nem sikerül dönteni mind a 2 tetszik
asus P8Z68-V PRO
asus P8P67 WS Revolution