Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Gaboo7 avatar
ppatrik1996 írta:
gaboo7

mit szólsz a géphez nyáron jó vétel lenne ?

Egész pofás kis összeállítás és nyárra még az árak is lejjebb mennek majd.
0
0
0
0
no avatar
gaboo7

mit szólsz a géphez nyáron jó vétel lenne ?
0
0
0
0
Erik94 avatar
Tudom.Igen lehet,a játékok elmennek rajta,nekem csak arra kell a vga 😆 és ez fő 😀.Pl Skyrim mediumon 42 fps-el mozog...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Erik94 írta:
Tudom.Felhúztam a órajelit Full Maxra,szal most 800 mhz-n van,a memória meg 1000 mhz felett...

Az annyit ér mint halottnak a csók, sajnos az ATI 5-ös és 6-os szériája nem igazán gyorsul hiába tuningolod. Ott csak a csere segít. Már egy 5770 is 2x gyorsabb mint a mostani kártyád.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Tudom.Felhúztam a órajelit Full Maxra,szal most 800 mhz-n van,a memória meg 1000 mhz felett...
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Erik94 írta:
Én a VGA-dat lecserélném egy fokkal jobbra,legalább 1.5 gb-ra,nekem is 1 gb-s van semmit sem ér...

A te VGA-d nem az 1GB memória miatt vérzik el. Full HD-ben mindenhez elég ma az 1GB memória. A HD6570 GPU a gond nálad. Egy 896MB-os GTX275 röhögve körbeveri a kártyádat pedig az még 1GB-os sincs és mégis több mint kétszer gyorsabb.
0
0
0
0
Erik94 avatar
Én a VGA-dat lecserélném egy fokkal jobbra,legalább 1.5 gb-ra,nekem is 1 gb-s van semmit sem ér...
0
0
0
0
no avatar
sziasztok mit szóltok ehhez a nyári tervhez jól össze van rakva ha esetleg változtatnátok mit ?😀

Gépem adatai
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Keksz03 írta:
nokiacsabika: ennyiből nagyon jó gépet lehet venni!
sztem ami az adatlapodon van nagyjából jó, SSD-ből mindenképp Samsungot ajánlok, azok a legjobbak! A tápot mindenképp cserélném egy Antec, Seasonic, Enermax tápra, ha ennyid van rá akkor vegyél minőségit! Házból neked kell eldönteni melyik tetszik, nem nekünk! Corsair 500R, 600T, CM Storm Trooper, HAF-ok mind jók! i7-2600k+8GB+HD7970 nagyon ütős, ha esetleg futja rá akkor 7850-7870 CFX nem rossz választás!

köszi mindjárt átrágom
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nokiacsabika: ennyiből nagyon jó gépet lehet venni!
sztem ami az adatlapodon van nagyjából jó, SSD-ből mindenképp Samsungot ajánlok, azok a legjobbak! A tápot mindenképp cserélném egy Antec, Seasonic, Enermax tápra, ha ennyid van rá akkor vegyél minőségit! Házból neked kell eldönteni melyik tetszik, nem nekünk! Corsair 500R, 600T, CM Storm Trooper, HAF-ok mind jók! i7-2600k+8GB+HD7970 nagyon ütős, ha esetleg futja rá akkor 7850-7870 CFX nem rossz választás!
0
0
0
0
Ducky avatar
A Terv nevű gépemhez írjatok, hogy mit kellene változtatni rajta😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
almos írta:
nokiacsabika írta:
Keksz03 írta:
nokiacsabika írta:
remélem Keksz03 is csatlakozik, minnél többen próbáltok segíteni annál könnyebb előre is és az eddigit is köszönöm mindenkinek 😀

Becsatlakoznék és sztem még ne vegyél gépet! Jön a Kepler, jön az Ivy, MSI 7970 Lightning, nem éri meg rohanni, még ha nem is akarsz olyat venni mert nem szereted vagy mert drága akkor is esélyes h esnek a mostani összerakott gépedben a hardware árak! egyébként jó lenne tudni h mi a keret amiből gazdálkodni kell! Ha nem számít a pénz akkor majdnem jó a gép amit összeraktál, pár dolgot cserélnék csak ki minőségibb cuccokra! Ha számít akkor felesleges a core i7 pl, illetve ha gamer gép akkor minek a Z-s lap?
úgyh ha tudnál konkrétumokat adni akkor biztos tudnék segíteni!

még várnék egy kicsit az új dolgok miatt én is azzal kalkulálok, hogy esni fognak az árak , a gép játékra kell kb 450k a keret ,szerintem írd le te mire gondolsz , a ház az maradhat?

Annyi pénzért én valami hasonlót vennék,esetleg megvárnám,hogy kapni lehessen a HD7850/7870-et és azokból kettőt,az lenne a legütősebb 😀
Alaplap:Asus P8Z68-V Pro 48k
CPU: Intel Core i7 2600K 75k
Hűtő:GELID Solutions GX-7 13k
RAM:Corsair Vengeance 8GB/1600 KIT 14k
VGA:Sapphire Radeon HD7970 150k
HDD:Seagate Barracuda 7200.12 320G 20k +OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB 22k
ODD:Sony Optiarc AD-5280S 4k
Ház:Cooler Master HAF 912 Plus 21k
Táp:Cooler Master Silent Pro M700 30k
Monitor:LG Electronics E2240T 35k

Össz-vissz 440k lenne kb.

monitor ,egér, billentyü marad az van , csak ssd kellene rendszernek de a többivel már bajba vagyok ahány hozzászólás annyi variáns már nem tudom mi lenne a tuti 😕
0
0
0
0
almos avatar
nokiacsabika írta:
Keksz03 írta:
nokiacsabika írta:
remélem Keksz03 is csatlakozik, minnél többen próbáltok segíteni annál könnyebb előre is és az eddigit is köszönöm mindenkinek 😀

Becsatlakoznék és sztem még ne vegyél gépet! Jön a Kepler, jön az Ivy, MSI 7970 Lightning, nem éri meg rohanni, még ha nem is akarsz olyat venni mert nem szereted vagy mert drága akkor is esélyes h esnek a mostani összerakott gépedben a hardware árak! egyébként jó lenne tudni h mi a keret amiből gazdálkodni kell! Ha nem számít a pénz akkor majdnem jó a gép amit összeraktál, pár dolgot cserélnék csak ki minőségibb cuccokra! Ha számít akkor felesleges a core i7 pl, illetve ha gamer gép akkor minek a Z-s lap?

még várnék egy kicsit az új dolgok miatt én is azzal kalkulálok, hogy esni fognak az árak , a gép játékra kell kb 450k a keret ,szerintem írd le te mire gondolsz , a ház az maradhat?

Annyi pénzért én valami hasonlót vennék,esetleg megvárnám,hogy kapni lehessen a HD7850/7870-et és azokból kettőt,az lenne a legütősebb 😀
Alaplap:Asus P8Z68-V Pro 48k
CPU: Intel Core i7 2600K 75k
Hűtő:GELID Solutions GX-7 13k
RAM:Corsair Vengeance 8GB/1600 KIT 14k
VGA:Sapphire Radeon HD7970 150k
HDD:Seagate Barracuda 7200.12 320G 20k +OCZ Agility 3 SATA III 2.5" SSD 60GB 22k
ODD:Sony Optiarc AD-5280S 4k
Ház:Cooler Master HAF 912 Plus 21k
Táp:Cooler Master Silent Pro M700 30k
Monitor:LG Electronics E2240T 35k

Össz-vissz 440k lenne kb.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Keksz03 írta:
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
almos avatar
Feki1991 írta:
niteforce írta:
almos írta:
Én is csak pluszba irtam,hogy ajánlom,mert azért egy jobb hűtővel halkabb is, hidegebb is és tovább lehet húzni átlag.
Ha pedig van akkora mákod,akkor az Athlon II 250-ből Phneom II x4-ed lesz,de az ritka mára....

az athlon II X2-t nem lehet többmagosítani, abban tényleg 2 mag van.

a Deneb magos Athlon II X2-ben (a modell számában benne van hogy AC) nem hogy a +2 magot hanem még az L3mas Cache-t is fel lehet oldani!

De Deneb magosokat már azt hiszem nem csinálnak,csak eleinte volt olyan,de ez nem biztos,viszont lehet PII x4-et csinálni,akkor ezt jól tudtam 😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
niteforce írta:
almos írta:
Én is csak pluszba irtam,hogy ajánlom,mert azért egy jobb hűtővel halkabb is, hidegebb is és tovább lehet húzni átlag.
Ha pedig van akkora mákod,akkor az Athlon II 250-ből Phneom II x4-ed lesz,de az ritka mára....

a Deneb magos Athlon II X2-ben (a modell számában benne van hogy AC) nem hogy a +2 magot hanem még az L3mas Cache-t is fel lehet oldani!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nokiacsabika írta:

0
0
0
0
almos avatar
Lehet,hogy most már nem lehet,de azt hiszem mikor kiadták,akkor még lehetett,de nem mondom biztosan.
0
0
0
0
niteforce avatar
almos írta:

0
0
0
0
almos avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
lapartman997 írta:
Inkább alaplaphoz +5k és a procihoz +4k és kijön egy x4 960T vagy egy i3-2120 egy olcsóbb H67 lappal. Kinek melyik jön be jobban. I3-ra pl. Nem is kéne hűtőt venni, aki 960T-t húzni meg magot feloldani oda kéne. Egy sima Gamer gépbe pl. GTX460/HD6850/6870/GTX560 i3/phenom ii x4 procival, oda lazán elég egy Chieftec CTG 400W. A HD6770 az jó, egy olyan procival amiket leírtam lazán menne legtöbb játék 1440x900 maxon.

nem kell a phenom hoz + hűtő ha felold.
én is feloldottam az x3-mat és egy kicsit húztam is, és a szar gyári hűtő tökéletesen lehűti és csendben is marad még játék alatt is.
a phenom cooler pedig még jobb is mint az athlon
0
0
0
0
almos avatar
Ide 5k,oda 5k és máris +20-ba vagy már,próbáltam a lehető legolcsóbban kihozni egy jó gépet, én meg ha tényleg olcsón akarnék venni gépet,akkor még a PII 560 helyett is egy olcsóbb,Athlon II-t vennék,mondjuk 250,vagy egy 3 magosat.
0
0
0
0
almos avatar
Mivel sokan akarnak venni olyan gépet,amin futnak az új játékok is elfogadható sebességgel,ezért összeállítottam talán a legolcsóbb gamer gépet:
Alaplap:ASROCK N68-VS3 FX 11ezer
CPU:AMD Phenom II X2 560 BE 26ezer
RAM:VERITECH 4096MB DDR3 1333Mhz VG 5ezer
VGA:Sapphire Radeon HD6770 Lite 1GB 26ezer
HDD:SAMSUNG 320GB 20ezer
ODD:SAMSUNG SH-S222AB/BEBE 5ezer
Táp:FSP Hexa 400W 10ezer
Ház:CODEGEN Q3341-A2 4ezer
Monitor:FUJITSU L20T-3 28ezer
Bill:M-TECH MT2030 2ezer
Egér:CHICONY MS-0601 1ezer

Ez igy össz-vissz 140ezer,de ha nem kell monitor,akkor már is lejön 28ezer. Ajánlatos mellé egy CPU hűtő,CM TX3,az olyan 4ezer körül van. Még lehetne bele egy picit jobb alaplap,ami +5ezer,még 4GB RAm,ami még 5ezer,esetleg egy 100W-tal nagyobb táp,ami +3ezer,szóval lehet még bőviteni,de ez egy nagyon jó gép lenne.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
GAMER2 írta:
A Z68-ról itt egy teszt:[LINK]

köszike marad 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
A Z68-ról itt egy teszt:[LINK]
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
valaki tud valamit az MSI z77 -z68 -as alaplapjairól ?

köszi lapartman
0
0
0
0
MaximumGame avatar
nokiacsabika írta:
MaximumGame írta:
Egy jobb füles : ROCCAT Kave
Vagy + még 1x Agility 3 SSD kéne gépembe ?

samsung ,intel, crucial m4 , ezeken gondolkozz nekem is ezeket ajánlották előtted😀

Agility 3 ból már van 1db om 😀 és 2db borzasztó gyors... odaveri összes SSD egymagába 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
a fülesre én is kíváncsi vagyok meik a jobb

ROCCAT Kave

Corsair Vengeance 1500 Dolby Digital 7.1
😕
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
MaximumGame írta:

samsung ,intel, crucial m4 , ezeken gondolkozz nekem is ezeket ajánlották előtted😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
0
0
0
0
roli311 avatar
Szevasztok!
Szeretnék gépet venni 110-115k körül ami már azért viszi az újabb gémeket + egy 20-22" ig kiterjedő monitort is. szal össz kb 140k körül költenék 😀
Ha tudnátok nekem ajánlani valamit megköszönném 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
valaki tud valamit az MSI z77 -z68 -as alaplapjairól ?😎
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
lapartman997 írta:
Pálinkás jóreggelt! Látom megy az ajánlgatás 😃!

Szia! lassan alakulgat 😃 ha van ötleted szívesen fogadom ,előre is köszi
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Gaboo7 írta:
nokiacsabika írta:
alaplap: Asus P8Z68-V PRO -47.k

proci: i7 2600K -75.2k

proci hűtő: Noctua NH-D14 -21.7k

ram: Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB 2x4 1866mhz blue -20k

vga: ?

ház: Cooler Master CM Storm Trooper -42k

táp: Corsair TX650M 80 plus -27k

ssd: Samsung SSD 830 128GB -47k

idáig így áll a ketyere

Hangkártya? 😀

azt szeretnék ,dehát abból is van 1000 féle,

meg akkor kellene 1 jó füles
ROCCAT Kave ?
Corsair Vengeance 1500 Dolby Digital 7.1 ?
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
https://www.cmstorm.com/images/products/35/image_203.jpg

ilyen oldallap van magyarországon?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nokiacsabika írta:

idáig így áll a ketyere

Hangkártya? 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar

idáig így áll a ketyere
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
toopa írta:
Itt már inkább az dönt szerintem hogy melyik a szimpatikusabb.
Nekem pl. a Storm Trooper tetszik jobban. 😀
De akármelyiket veszi, egyik házzal sem fog rosszul járni szerintem.

eddig videót néztem meg nézem is , jobban tetszik a trooper 😀
0
0
0
0
toopa avatar
Gaboo:
Itt már inkább az dönt szerintem hogy melyik a szimpatikusabb.
Nekem pl. a Storm Trooper tetszik jobban. 😀
De akármelyiket veszi, egyik házzal sem fog rosszul járni szerintem.
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Gaboo7 írta:
nokiacsabika írta:
toopa írta:
nokiacsabika:
Talán ezek segítenek a döntésben:
corsair:
[LINK]
[LINK]
storm trooper:
[LINK]
[LINK]

köszi megint megnéztem (már sokadjára), az a fránya trooper fog maradni meg amugyis 2k a különbség a 600t között a trooper irányába

Én biztosan a 600T-t választanám. 450k-s gépnél szerintem 2k különbség nem nevezhető nagynak... 😀

trooper 42k
600t 40k
igazából mind a 2 tetszik, nem jobb a trooper hűtése ?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
nokiacsabika írta:
toopa írta:
nokiacsabika:
corsair:
[LINK]
[LINK]
storm trooper:
[LINK]
[LINK]

köszi megint megnéztem (már sokadjára), az a fránya trooper fog maradni meg amugyis 2k a különbség a 600t között a trooper irányába

Én biztosan a 600T-t választanám. 450k-s gépnél szerintem 2k különbség nem nevezhető nagynak... 😀
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
toopa írta:
nokiacsabika:
corsair:
[LINK]
[LINK]
storm trooper:
[LINK]
[LINK]

0
0
0
0
toopa avatar
nokiacsabika:
corsair:
[LINK]
[LINK]
storm trooper:
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
Gaboo7 írta:
niteforce írta:
1- sapphire
2- MSI
3- ASUS
4- XFX
5- Powercolor / VTX3D
nem tudni hogy a giga most milyen minőségben gyártja az új kártyákat.

én így venném őket.

Referencia hűtés ami így néz ki:
https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2011/433/amd-hd-7970-27-b.jpg

Sapphire 2 év garancia miatt nem ajánlott.
XFX nyűgös garanciális ügyintézés és szintén 2 év garancia.
XTX3D szintén 2 év garancia miatt nem.

1. ASUS
2. Gigabyte
3. MSI
4. PowerColor

140-150k-s VGA-nál nem mindegy hogy 2 vagy 3 év garancia van a kártyára...

hát bizony nem mindegy, mindjárt alakítottál a sorrenden köszönöm 😀

akkor ha minden gamet elvisz maxon,fullon elég nekem a referencia hűtős is, szerinted?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
niteforce írta:
1- sapphire
2- MSI
3- ASUS
4- XFX
5- Powercolor / VTX3D
nem tudni hogy a giga most milyen minőségben gyártja az új kártyákat.

én így venném őket.

Referencia hűtés ami így néz ki:
https://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2011/433/amd-hd-7970-27-b.jpg

Sapphire 2 év garancia miatt nem ajánlott.
XFX nyűgös garanciális ügyintézés és szintén 2 év garancia.
XTX3D szintén 2 év garancia miatt nem.

1. ASUS
2. Gigabyte
3. MSI
4. PowerColor

140-150k-s VGA-nál nem mindegy hogy 2 vagy 3 év garancia van a kártyára...
0
0
0
0
niteforce avatar
Sanyagol írta:
niteforce írta:
Sanyagol írta:
[url][/url]http://www.***/images/Imperium_Core_i7_Extreme_HD_PC.jpg
Ez gép!😃
Lehet ilyet fogok majd venni😃

szerintem ne...