Menu
pekk
Szint 11
pekk avatar
(Pék)
21 éves, férfi
Magyarország
Offline, itt járt 13 napja
4 éve tag
Ratonhnhaké:ton: Az erdő gyermeke
Írta: pekk, 2013. november 17., játékteszt
Játék: Assassin's Creed III

Új év új AC-t jelent s ez nem volt más 2012-ben sem amikor is november 23-án megkaptuk a Ubisoft
jelenlegi leghíresebb sorozatának következő részét az Assassin\'s Creed lll-at. Ez a rész a sorozat
„igazi/rendes” folytatása, mivel II. és a III. rész között kaptunk 2 spin-off részt a AC Brotherhood és
Revelations személyében. Szóval eljött az idő Desmond történetének lezárására.

Üdv mindenkinek! Még mielőtt elkezdeném az első „normális” tesztemet addig elmondanék pár dolgot ennek a tesztnek az előzményéről. Mire is értem azt hogy normális? Arra, hogy már írtam egyet erről a játékról Connor avagy Ratonhnhaké:ton címen (most már elárultam hogy a teszt alanya az Assassin's Creed 3 lesz) és ami ebben a legfrusztrálóbb az az hogy most itt kb: este 9-kor írom ezt az egészet csakis dühből, ami abból fakad hogy hogyan lehettem ennyire béna vagy hogy egyáltalán hogyan írhattam egy olyan tesztet a AC3-ról amiben nem említettem meg a hajózást a kereskedelmet vagy ami a legjobb, hogy egyszer sem említettem meg a főhős nevét Desmondét. Tehát már tudjátok hogy miért írók egy újabb/javított tesztet erről a játékról (Megjegyezném azt hogy a vezetőség az oldalról hamar letörölte az „elrontott/hiányos” tesztemet amit nagyon köszönök). Na de már inkább kezdjünk bele az első tesztembe!


Új év új AC-t jelent s ez nem volt más 2012-ben sem amikor is november 23-án megkaptuk a Ubisoft jelenlegi leghíresebb sorozatának következő részét az Assassin's Creed lll-at. Ez a rész a sorozat „igazi/rendes” folytatása, mivel II. és a III. rész között kaptunk 2 spin-off részt a AC Brotherhood és Revelations személyében. Szóval eljött az idő Desmond történetének lezárására.

Történet

A történet ott folytatódik ahol az előző részben abbahagytuk vagyis meg kell menteni a világot, erre egyedül Desmond képes úgy hogy visszaül az anonymus-ba és újra átéli/megtapasztalja ősei életét s ezzel fontos információhoz jut amivel meg tudja akadályozni a világ pusztulását. Az AC Revelations-ben lezártuk az előző két asszaszin Altair és Ezio történetét amiből is az következik hogy új főhősre lesz szükségünk aki nem más mint a félvér indián Connor Kenway vagy ha jobban tetszik más néven Ratonhnhaké:ton. Connorral az Amerikai polgárháború idejében ismerkedünk meg, noha nem ízig-vérig patriótaként hanem egy olyan személlyel aki a népét akarja megmenteni és a célja elérése közé beékelődik a polgárháború amiből az következik hogy gyorsan oldalt kell választania (Brit vagy Amerikai) ami neki elég gyorsan sikerülni is fog. Többet nem árulok el a történetről mivel abból akár egy kis darab is elég nagy spoiler lehet.


Játékmenet

A játékmenet átesett több változáson is. Eddig az előző részekben „csak” házakon lehetett mászkálni de már sziklákat és fákat is meg tudunk „hódítani”.

Fontos:
1.
Az, hogy megjelent a vadászat, sok-sok állattal együtt (nyúl, róka, medve, puma, hiúz stb…). Az állatok ”levadászásából” különféle nyersanyagokhoz juthatunk ilyen például a fogak, karmok, hús és az irha. Azt jó tudni hogy a lenyúzott bunda értéke függ a vadászat módszerétől vagyis ha muskétával ölünk akkor sérül a bunda ha pedig a pengénkkel vagy csapdákkal akkor tökéletes minőségű lesz a bundánk. Az évszakok megjelenése amiből igazából nekem csak az tűnt fel hogy télen van hó, a nyár a tavasz és az ősz ugyanolyanok. (Viszont egyszer télen kerestem medvét (kereskedőhajóhoz a zsírját) de végül 0,5-1 óra után rájöttem hogy télen hiába keresem.)
2.
A hajózás:
Ezt úgy kell elképzelni hogy mi irányíthatjuk a hajónkat, amivel tengeri harcokba illetve üldözésekben vehetünk részt. A hajót tudjuk egy kicsit fejleszteni erősebb törzzsel, többféle lőszerrel, jobb kormánnyal stb… Ez szerintem egy nagyon jó ötlet volt csak egy kissé kiforratlan megvalósítással jött létre de így is a játék egyik fénypontja ez az elem. Akinek meg kevés volt a hajókázás annak már csak pár napot kell várnia az az új AC-ra (Black Flag) aminek a központi része a kalózkodás lesz.

3.
Már nincsen asszaszin toborzás, vagyis van csak teljesen átalakult. Eddig ugye annyi volt hogy pár embert megvédtünk, vagy segítettünk neki megölni egy adott célszemélyt most már mindkét város (Boston és New York) 3 körzetre van osztva, minden körzetnek van egy vezetőféle személyisége akinek segíteni kell itt-ott ha ezeket teljesítettük akkor ő beáll közénk és segít nekünk amiben kérjük például figyelemelterelés, gyilkosság stb.

Amúgy meg a többi elem maradt a játékban amilyen volt. (szinkronizálási pontok stb…)

Felszerelés

A Ubisoft elégé beújított ezen a téren. Itt több dolgot is kiemelnék:

Fegyverek:
- nincsen már Ezio-féle pengénk ami golyót lő stb… most már csak a szimpla 2 pengénk van
- a nyílpuska helyett egy íjat kaptunk ami nekem nagyon tetszett
- kaptunk egy tomahawkot ami lényegében egy kicsi fejsze amit főképp az indiánok és a különféle törzsek használnak
- a kötélfullánk ami egy kötélre erősített penge, ez egy nagyon hasznos és sokoldalú eszköz
- ami a legfontosabb a lőfegyverek megjelenése: ezek még csak elöltöltős puskák, illetve muskéták amiknek az újratöltése viszonylag elég hosszú időbe telik de ettől függetlenül elégé megdobják a játékélményt.

Öltözék/vért:
Az én szememben ez az epizód csak ezért nem a legjobb (így holtversenyben van a II.-vel) mert már nincsenek vértek hanem csak egyszerű öltözékek, amiket innen-onnan be lehet szerezni. Engem mindig is nagyon hajtott az hogy milyen lesz a következő/jobb vért és ez eléggé elősegítette hogy újra és újra leüljek a gép elé.


Grafika

A játék egyszerűen mondva borzasztóan jól néz ki. A táj télen és nyáron is remekül fest a hajók küzdelmeiről meg nem is beszélve. Fontos még az évszakok megjelenése, amiből nekem csak az tűnt fel hogy télen van hó, a nyár a tavasz és az ősz ugyanolyanok. (Viszont egyszer télen kerestem medvét de végül 0,5-1 óra után rájöttem hogy télen hiába keresem.)

Érdekesség:
- Eddig ugye minden részben volt egy „búvóhelyünk” de most már egy egész tanyát kapunk amit fejleszthetünk. Ez úgy néz ki hogy ha segítünk különféle munkás (szabó, kovács, ács, orvos, fakitermelő, zöldséges, bányász, vadász) embereknek akkor ők csatlakoznak a „falunkhoz” és szerves, illetve fontos tagja lesz neki. Ők adnak nekünk pár küldetést és ha megoldottuk nekik akkor ők sem lesznek hálátlanok. (pl: a szabó készít nekünk egy új tegezt, nagyobb erszényeket stb... persze némi nyersanyagért cserébe)
- A kereskedelem megjelenése: Ez az új pénzszerzési módszer,amivel különféle nyersanyagokat és késztermékeket árulhatunk vízen és szárazföldön egyaránt. A nyersanyagokat megszerezhetjük mi magunk is de akár a falu/tanya lakóitól is megvásárolhatjuk.

Összességében

Méltó és remek folytatása lett a sorozatnak, több újítást hozott a játék mint vártam és ennek nagyon örülök. A harcok egy kissé lehetnének bonyolultabbak, nehezebbek.

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 8
ivan26 avatar
2 éve | 2014. 10. 17. 19:53:22
#
nagyon király
Arnybiro avatar
3 éve | 2014. 08. 15. 22:00:49
#
Az amerikaiaknál Polgárháború volt nem szabadságharc.
Hanzo99 avatar
3 éve | 2014. 08. 15. 21:53:05
#
Jó teszt lett, de NEM POLGÁRHÁBORÚBAN , hanem az amerikai SZABADSÁGHARCBAN játszódik. Mondjuk már egy év telt el a teszt írása óta, szóval így aztán mondhatom. :D
Serious Hero avatar
3 éve | 2013. 11. 21. 16:13:23
#
Jó teszt
Reaktor919 avatar
3 éve | 2013. 11. 20. 21:30:34
#
ANIMUS!!!!!!!!!A GÉP NEVE ANIMUS MIÉRT NEM TUDJA EZT SENKI????????????Amúgy nem rossz :)
no avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 21:30:53
#
Tökéletes időzítés, ugyanis éppen azon gondolkodtam, hogy megvegyem-e(Egyértelműen igen).
markucikus0 avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 18:47:34
#
Az animus még mindig nem anonymus :D
sunray20 avatar
3 éve | 2013. 11. 17. 17:07:19
#
Hát...Nem olvastam az "eredeti" tesztedet, de ha ez még ennél is hiányosabb akkor nagyon nem bánom. ( Ezzel nem ezt akarom minősíteni hanem azt. ) Na akkor kezdjük:

1. Ez egy teljesen korrekt teszt, de sok helyen nem értek egyet vele. pl: Nem említetted, hogy a harcrendszer az elődökhöz képest sokkal nehezebb, vagy legalább másabb. A fegyvereknél sem említettél meg egy (számomra) nagy hülyeséget. Ami nem más mit az hogy a hidden blade bal oldalra esett részét a főhős valahogy lekapja a kezéről és kész. ( Ez eddig nem így volt, tehát ha megnézed mondjuk a 2-őt akkor érted hogy mire értem. )

2. Szerintem ez a rész már nem hozza a hangulatot.

3. Egy részt kétszer írtál le :D
(Viszont egyszer télen kerestem medvét (kereskedőhajóhoz a zsírját) de végül 0,5-1 óra után rájöttem hogy télen hiába keresem.)


Mint írtam szerintem ez egy korrekt teszt, csak nem értek egyet vele. ( szerintem ez egy "jó" teszt )
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
7
25 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek