Menu
BiGame
Szint 28
BiGame avatar
22 éves, férfi
Szigethalom
Magyarország
Offline, itt járt 21 napja
8 éve tag
DmC Reloaded
Írta: BiGame, 2013. február 04., játékteszt
Játék: Devil May Cry

Végre elérkezett az évek óta várt DmC, ami igaz változásokon ment át, de most kiderül, jó vagy rossz változásokon.

Kiadó: CAPCOM
Platform: PC, Xbox 360, PS3
Stílus: Hack & Slash

(SPOILER VESZÉLY)

Vagy 4 éve már biztos várja minden DmC-rajongó ezt a játékot, úgy mint én. Igaz az első trailerek elhidegítették a rajongók többségét, ide tartoztam én is. De miután többet láttam és kipróbáltam, és kitoltam immáron 2x, teljes 180 fokos fordulatot vettem. Na de mik is történtek a CAPCOM házánál, lássuk.

A DmC-t remélem senkinek sem kell bemutatnom, ha mégis, olvassátok el a 4-ről készített tesztem. Annak az elején részletes leírás van a történetet tekintve, de röviden, mi vagyunk Dante, egy ősi és eléggé erős démon, Sparda leszármazottja. Ám az első újdonság már itt bejön, ugyanis, míg az eredeti sztoriba apánk démon, anyánk meg ugye ember volt, itt már a muter se átlagos ember, hanem angyal. Itt ki is térnék arra, hogy sok tanakodás van arról, hogy ez a rész most reboot, vagy 0. rész. Én úgy olvastam, hogy reboot, de 0. résznek is betudható, szal ebbe nem folynék bele. Szóval a lényeg, hogy jó pár évvel később veszi fel a játék a fonalat, sztori kapcsán, és itt megjegyzem, hogy a készítők mennyire változtattak Dante jellemén, ami már ott feltűnik, mikor a játék elején 2 csajt viszünk haza a lakókocsinkba, ahol is már a taxiban van egy kis action. Ezek után arra kelünk, hogy a the order-nevezetű szekta egyik tagja Kat, aki jó segítőnk lesz a játék alatt, felkeres, hogy veszélyben vagyunk, és megpróbálnak beszervezni, hogy segítsünk megállítani a démonkirályt, mielőtt teljesen elfoglalja a várost. A játék főleg a Limbo-ban (azaz a pokol tornácán) fog játszódni, de ami tetszett nekem marhára, hogy a való világban is lesznek részek, hogy járkálunk. Vagy, hogy láthatjuk magunkat, hogy nézünk ki a való világból. Itt megjegyzem, nagyon jól éreztették velünk, ahogy az emberek és a démonok világa közeledik egymáshoz. Játék közbe több kérdésre is fog válasz akadni. Főleg, hogy elvégre mi történt családunkkal, kik is vagyunk mi, ja és ugye testvérünk Vergil is felbukkan, mint jó fiú. Persze csavar is van a sztoriban, amit azért nem lövök le, mert elég jó lett.


Sweet

Ami mindig is elvitte a DmC-t a csúcsra, az a pörgős helyzetek, az oltógép Dante, a vicces jelenetek, de főleg a harcrendszer. Itt ki is térek a hibákra, mivel a Ninja Theory-csinálta, sajnos meglátszik, hogy ez már nem az a DmC-amit mi megszoktunk. De ez nem feltétlen rossz, legalábbis részemről nem, de sajnos ez hibákkal is jár. És bele is kezdek, ami elsőként feltűnt, és ami miatt egy ideig csak szomorkodtam, az az, hogy kivették a Lock-olást a játékból. Azaz nem tudsz egy ellenségre fókuszálni, hanem inkább az ügyességre kell támaszkodnod, hogy te azt az ellenfelet csapkodd amelyiket akarod. Igazából ezzel nincs is gond, mert egyszerűbb, mint ahogy hangzik, de nem 1 olyan rész volt, mikor ilyen repkedő szennyládát akartam magamhoz rántani, de a mellette földön levő fűrészes dögöt rángatja fel. Nem vészes, inkább a szokás hatalma, na meg a kombóké. És akkor itt rá is térek a játék legütősebb részére, a kombókra és a fegyverekre. Egyszerűen olyan brutálisan ki lehet nyírni az ellenfeleket, hogy kajak a demót vagy 20x kellett kipörgetnem, hogy csillapítsam démonölő ösztöneim, de még ez se volt elég. A kivégzések végén a belassítások meg csak rádobnak ezekre. Megmaradtak a secret mission-ok, amik végén élet, vagy devil trigger fejlesztőnek a részeit kapjuk meg. Megmaradtak az orbok, amikből élet, vagy devil trigger töltőt, vagy fejlesztőt vehetünk, megmaradt az a drága szokás, hogy ha veszünk valamit, megnő az ára. És itt jön be az újdonság, már upgrade pontokkal tudjuk fejleszteni támadásainkat. A fokozatokból is megmaradt a klasszikus 7-féle fokozat.


Time for a little Rebellion

És akkor ki is térek az arzenálra, meg az irányításra kicsit jobban. Megkapjuk a standard fegyverzetet, a Rebellion és a két szépségem az Ebony & Ivory. És hát meg kell hogy mondjam, hogy amikor először megláttam az új fegyvereket, kicsit elgondolkoztam, "Te jó isten mik történtek itt..." de miután megbarátkoztam velük, nem volt annyi problémám. És gyorsan megjegyzem, hogy nekem külön bejött már az első pálya, mikor másnaposan megyünk a pályán és úgy kell összeszedni a stukkereket, és a kabát, ami valamilyen módon felkerült az óriáskerékre. Szóval humorból itt is lesz elég, max az ronthat a hangulaton, hogy eléggé káromkodós lett a játék. Na de hol tartottam, ja a fegyverek. Következő földbedöngölő fegyverünk az Arbeiter névre keresztelt fejsze, amivel olyanokat szoktam belevágni az ellenfelekbe, hogy az egész Limbo megérezze. Következő fegyverünk az Osiris, ami egy olyan brutális kasza, amit még a halál is megirigyelhetne. Továbbá visszaköszönnek fegyverek a régi részekből, de ezeket már meghagyom meglepetésnek. Amit még nem mondtam, hogy a fegyverek 3 kategóriára vannak osztva, vagyis inkább 4. Van a sima, a Rebellion, aminek olyan közepes sebzése van, és jó hatással van több, illetve egy ellenfélre. Aztán ott vannak az angyali fegyverek, amik gyengék, de Rank-szerzésre, valamint tömeg oszlatásra kitűnő. Aztán ott vannak a démoni fegyverek, amik inkább a nagyobb dögök ellen jók, és az 1-2 ellenfelekre, de azokat átszakítja. És vannak még a lőfegyverek, amikről sok mindent nem lehet mondani, olyanok mint a többi részben.


Son of Sparda

Az irányítást igazából lazán meg lehet szokni, annak aki jól ismeri a DmC-t, illetve, ha túltettük magunkat azon, hogy nincs Lock-olás. Bár lehet, hogy ezen csak én lovagolok annyira. Igazából nem nagy cucc, kicsit változtattak a kitérésen, mivel van angyali és démoni kitérés, és piros pont, mivel igaz itt nincs Nero, de ennek kárpótlásául egybe vonták Dante és Nero kombóit. Itt gondolok arra, hogy Dante alapból balkezes, vagy pl. ugye nincs Dante-nak démon karja, de kapott 2 spéci fegyvert, aminek egyikével magához ránthatja az ellent, a másikkal meg az ellenhez rántja magát. Valamint mivel félig angyalok vagyunk, azaz Nephilim-ek, ahogy a játék hív minket, mind a 2 oldalról kapunk spéci erőket, először is ez a 2 csákányszerű fegyver ugye nem csak az ellenfelekre lesz alkalmas, hanem a tereptárgyakra. Vagyis lesznek részek ahol padlót kell varázsolnunk, hogy tovább mehessünk, vagy a 4-hez hasonlóan át kell repkednünk ilyen kék bigyuszokon. Valamint kaptunk egy "angel lift" nevű képességet, amit ha a levegőbe benyomunk, kapunk egy kis löketet, hogy tovább repüljünk. A kombók jól alkalmazhatóak, ha kitanuljuk őket, az is tetszetős, hogy lehet kombinálni a fegyverek támadását. És persze, majdnem elfelejtettem a Devil Trigger is itt van, igaz kicsit furcsa lett, meg az aktiválása is furcsa, mivel a 2 analog benyomásával aktiválhatjuk.

Never Surrender

A zenére újfent nem lehet panasz, azaz talán egy kicsit. A rock fanok megnyugodhatnak, az adrenalin pörgető zenék megmaradtak, sőt durvábbak lettek, mivel a rock részleget Combichrist biztosítja. Viszont aki elidegenült a rocktól megnyugodhat, ugyanis Noisia a dubstep stílusával is bekerült a játékba, igaz nem feltétlen a játék stílusa, de nekem nem volt ellenvetésem. A szinkronhangok jól sikerültek, Dante és Kat szinkronja különösen tetszett.


Beautiful

Nem hittem, hogy a 4 grafikáját felül lehet múlni, de a DmC-nek ez is sikerült, kajak nem hiszem el, hogy már 6 éve nyomatják az UE3-at, és még mindig szemkápráztató. Mikor átkerülünk a Limbo-ba, néha megálltam gyönyörködni, milyen változatos színvilága van a játéknak, kajak öröm volt nézni. Igaz a 4-től eltérően kicsit többször akadtam bug-okba, de ezektől el lehet tekinteni, Dante, Kat és Vergil különösen jól néz ki, Lilith Mundus csaja, kiválóan undorító lett, a pályákra meg 1 szavunk nem lehet, nekem legalábbis nagyon tetszettek. Főleg a club-os pálya, mikor a zenére mozognak a dolgok. Csak az UE3 sajátosságai ronthatják el néha a csodálkozást, mint pl. a lassan töltő textúrák vagy, hogy néhol közelről azért látszanak a pixelek, vagy pl. az autós részek azért kimondhatóan csúnyák lettek.

Mit is mondhatnék a DmC-ről, tuti elfelejtettem dolgokat, de azokat max komiba leírom. Mikor jöttek a trailerek, mindenki elhidegült a játéktól, de főleg azért, mert a DmC nevet viseli, mikor alig hasonlít rá. A DmC egy remek játék, amivel jól indítják 2013-at, de sajnos a rajongó kinyírják a játékot, mivel a trailerek alapján ez már nem az a DmC, amit mind megismertünk. Ez igaz is, de ha reboot-ként nézzük a CAPCOM-remekül újraformálta a játékot, amiről példát vehetnének más készítők. Akinek meg külső problémái vannak, már vannak skin packok, amikben benne a DmC 3-as Dante skin.

Játékélmény: 9/10
Grafika: 9/10
Hang: 10/10
Irányítás: 10/10

Összegzés

Ha DmC fan vagy, akkor kötelező kipróbálnod, legalább a demót, mert eleinte nekem se jött be, de egyszerűen a történet, a játékmenet, a grafika annyira megfog, hogy nem enged el, míg legalább 2x ki nem pörgeted, és én szeretettel várom a következő DmC-t, úgyhogy démon vadászok hajrá!

Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
10
Játékélmény:
█████████
9
Összességében:
█████████
9
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 18
BiGame avatar
4 éve | 2013. 03. 18. 17:16:36
#
Thx:) kis ízelítő!
devilmaycry5 avatar
4 éve | 2013. 03. 16. 09:51:05
#
jó lett
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 09. 13:03:23
#
Köszönöm szépen:), és igen, ahogy mondogatjátok egyre többen, nekem is egyre jobban kezd tetszeni a 4-grafja, h kapjátok beXD!
david52110 avatar
4 éve | 2013. 02. 09. 03:41:31
#
én az előzőket ez a rész miatt kezdtem el játszani nekem tetszett a teszted gratulálok hozzá.
ja és szerintem ennek a DmC-nek kicsit másabb a grafikája mint a 4-nek mert igaz hogy a 4-ben volt egy rész az erdőben ahol nekem annyira csillogott a játék hogy nem láttam merre kell menni.
viszont még egyszer mondom hogy a játék jó a teszt tetszett és én csak ajánlani tudom de nem csak ezt hanem az előzőket is.
no avatar
4 éve | 2013. 02. 08. 23:34:24
#
Hat ki van jatsza de anyira nem fogott meg a jatek..nem tudtok ajanlani valami jo kis jatekot..:P
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 08. 19:39:56
#
Helyes!:D
no avatar
4 éve | 2013. 02. 08. 14:13:30
#
Megtetszett a játék, lehet kipróbálom XD
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 22:36:25
#
Óó köszi:D:)!
no avatar
4 éve | 2013. 02. 07. 16:18:56
#
Szép tesztet írtál XD gratula hozzá megy az 5 csillag XD
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 06. 13:08:40
#
Kösz skacok, ja igaz a grafika különböző, és ezért sokat is gondolkoztam, h mit írjak, de végeredménybe nekem ennek a grafja jobban tetszik.
patryxful: mi a teszt?XD
vyne avatar
4 éve | 2013. 02. 05. 19:57:03
#
Jó teszt lett, a játék meg csodálatos szerintem.Én kétszer kivittem egymás után.:)
patryxful avatar
4 éve | 2013. 02. 05. 19:47:12
#
Bennem ez, mély nyomot hagyott
asdasdasd555 avatar
4 éve | 2013. 02. 05. 13:41:22
#
A dmc 4 grafikája teljesen különbözik ettől.. szerintem összehasonlíthatatlan, mivel itt a fény meg az effektek voltak kiemelkedőbbek, a 4.nek maga a textúra meg a részletesség.. a 4.nek jobb a grafikája
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 05. 01:14:54
#
Kösz skacok:), háát jha, egy Nero, Dante folytatás szívesen megnéznék, véleményem szerint abból végre, egy ***a co-op részt is kihozhatnának:D
gtr10 avatar
4 éve | 2013. 02. 04. 21:59:59
#
kedvet kaptam ahhoz hogy kipróbáljam de azért még mindig sajnálom hogy nem a régi történetet viszik tovább mert szerintem arra még igazán lehetett volna építeni na de a remény hal meg utoljára amúgy nagyon jó teszt lett grat.
DCMAN avatar
4 éve | 2013. 02. 04. 20:03:25
#
perfect teszt!:) *****
BiGame avatar
4 éve | 2013. 02. 04. 19:58:47
#
Kösz:D!
no avatar
4 éve | 2013. 02. 04. 14:01:39
#
jó game !
Értékelés
Összes átlaga:
█████████
9
13 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek