Menu
Egy szőrmók kalandjai
Gépigény.hu, 2015. október 04., játékteszt
Játék: Leo's Fortune

A Leo’s Fortune játék eredetileg egy mobilokra tervezett kaland platformer játék, amely 2014-ben elnyerte az Apple Design díjat is.

A Leo’s Fortune játék eredetileg egy mobilokra tervezett kaland platformer játék, amely 2014-ben elnyerte az Apple Design díjat is. A játék fejlesztője a svéd 1337 & Senri, míg a kiadó a Tilting Point névre hallgat.

Hősünk, Leopold egy zöld színű bajszos szőrmók, orosz akcentussal, aki egy napon arra ébred, hogy az addig felhalmozott vagyonát valaki ellopta. Leo rögtön a rokonaira kezd gyanakodni, ezért elindul azok felkutatására. De még mielőtt elindul, hagy egy levelet feleségének, melyben leírja, hogy vacsorára hazaérkezik.

Leo útja során más-más világot fedez fel, a sivatagon át a havas vidékig. Szőrmókunk útja ki van jelölve az elhagyott arany érmék által, ezeket kell összegyűjtenünk utunk során, már ha szeretnénk a pályákat maximálisan teljesíteni. Összesen három csillag szerezhető az adott pályán. Egyet akkor kapunk, ha az összes aranyat megszereztük, a második akkor jár, ha halál nélkül sikerült teljesíteni az adott pályát, míg a harmadik csillagot akkor kapjuk meg, ha a pálya szint idején belül sikerül végig érni a pályán. Így gyűjtögethetjük a csillagokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a bónusz pályákat feloldhassuk. Egyébként a halálnak nincs nagy szerepe, mert ha valahol elbukunk, akkor az adott pont elé helyez vissza minket a játék.

Leopold irányítása egyszerű, a kis szőrmóknak két képessége is van. Az egyik, hogy képes felfúvódni, olyankor lassabban ereszkedik, a másik, hogy gyorsabban tud zuhanni. Ezeket a képességeket használva tudunk előre haladni a pályákon, megoldva a különböző logikai feladatokat, puzzle-öket. A pályák egyébként sajnos kissé rövidek, pár perc alatt teljesíthetőek. A játék öt fejezetre oszlik, amely összesen 24 pályát tartalmaz (20 alap- és 4 bónusz pálya).

A játék rendkívül szép, gyönyörű 2D grafikával rendelkezik. A játékban hallható zene és szinkronhangok is nagyon jók lettek, Leo útja során egy-egy nehezebb feladathoz megjegyzéseket fűz, például, hogy "jobb lesz itt vigyázni", aztán, ha sikerül kis szőrmókunknak megoldania a helyzetet, akkor annak is hangot ad. Az átvezető videókban Leo elmeséli, hogy melyik rokonára miért is gyanakszik, de a játék végén megdöbben, amikor kiderül az igazság.

Ezt a játékot mindazoknak ajánlom, akik szeretik a platformer játékokat szép környezetbe helyezve, és azt sem bánják, ha a játéknak mondanivalója is van.

Rövid vélemény:
Ezt a játékot mindazoknak ajánlom, akik szeretik a platformer játékokat szép környezetbe helyezve, és azt sem bánják, ha a játéknak mondanivalója is van.
Értékelés:
Grafika:
█████████
9
Hang:
██████████
8
Design, művésziesség:
██████████
8
Zene:
██████████
8
Játékélmény:
██████████
7
Újítások, ötletek:
██████████
7
Hossz, újrajátszhat.:
██████████
7
Történet:
██████████
8
Nehézség:
██████████
6
Összességében:
██████████
8
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
matany001 avatar
2 éve | 2015. 10. 05. 05:45:48
#
Androidon nagyon jó kis játék volt, örülök, hogy végre PC-re is megérkezett. :)
Értékelés
Összes átlaga:
██████████
10
1 értékelés alapján
Csak regisztrált tagok értékelhetnek