Az Intel szerint a 10nm technológiája egy teljes generációval riválisa előtt jár

Szerző: xoki | 2017. March 30. | hír | 8 hozzászólás

Kedden az Intel jelen volt a San Franciscó-i Technology and Manufacturing rendezvényen, ahol prezentációt is tartott. A műsort a média a világ bármely részén követhette és az Intel pedig kihasználta az alkalmat, hogy bemutassa új technológiai kezdeményezéseit.

Hivatalos dokumentumok utalnak rá, hogy az Intel 10nm technológiája egy teljes generációval a rivális 10nm technológiák előtt van. Új technológiák hozzáadásával és az eddigiek újragondolásával sikerült létrehozniuk egy jobb és újabb, modernebb technológiát. A 14nm-hez képest elég nagy fejlődés figyelhető meg. Az említett dokumentum itt található, ha valaki szeretne mélyebben belemerülni a dolgokba.

Az alábbi grafikonokon pedig látszik, miről is van szó:

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
és a méretéből adódóan még hűteni is nehezebb lesz
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Én arra vagyok már nagyon kiváncsi, hogy meddig tudják lefele nyomni a csíkszélességet, úgy, hogy működőképes maradjon a dolog.
0
0
0
0
💬 1
Takashi avatar
@Mesterlovesz: Az Intel egyik bejelentésében az volt, hogy 5nm-ig próbálják csökkenteni. Az már más kérdés, hogy fog-e működni.
0
0
0
0
csuz-li avatar
kailee: Jó, hát az már a marketing része, hogy új architektúrának nevezik ugyan azt, de én nem is erre utaltam, hanem arra, hogy a kicsinyítést ilyen szinten lépésről lépésre ők vitték végig, míg a többiek nagyobb ugrásokban haladtak, nem mellesleg felhasználva az Intel tapasztalatait. Azért egy egy csíkszélesség csökkentés az nem olyan egyszerű, mint ahogy kinéz, ráadásul emiatt elég költséges is. Viszont, mivel jól kiépített a brend, így a bevételeket is mellé tudják tenni. A marketingjükre jellemző, hogy például a Broadwell-Skylake váltás konkrétan teljesítménycsökkenést hozott, amit órajel-növeléssel tudtak csak kompenzálni, mégis tömegek rohantak megvenni az "új és jobb" processzorokat és cserélték le a meglévőt.

Ettől függetlenül egyetértek azzal, amit írtál. Csupán én másra gondoltam.
0
0
0
0
kailee avatar
csuz-li: Én erre annyira nem lennék büszke a helyükben. Új technológiaként adják el mindig a kicsinyítést. De az igazából csak a meglévő technológia javítása és fejlesztése. Ettől még nem lesz új. Csak jobb. Azzal meg nem sokat érnek hogy egyre kisebb és kisebb lesz az ára meg egyre nagyobb és nagyobb. teljesítmény meg épp hogy növekszik.

Hibákat javítják amik az előzőkben voltak az némi fejlődés de az sem nagy újítás, jobb nem lesz ettől. Ezzel a módszerrel nem sokáig fogják húzni, ha mellette nem fejlesztenek a háttérben valami érdemlegeset is. Lehet hogy a többi gyártó nagyobbakat ugrál de ők ténylegesen fejlesztenek nem csak kicsinyítenek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Kiki4444: vagy épp lassabbat, mert már arra is volt példa...
De nem erre céloznak, hanem arra - és erre nyugodtan lehetnek büszkék - hogy ők azok, akik szépen lépésenként mennek egyre kisebb csíkszélességre, javítják a hibákat a tapasztalatok alapján, míg a többiek inkább nagyobbakat ugrálnak és emiatt kiforratlanabb a technológiájuk.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
az Intel 10nm technológiája egy teljes generációval a rivális 10nm technológiák előtt van.

Tehát jövőre is kapunk 5% gyorsabb processzort 5% drágábban...Pompás.😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció