Újra független stúdióvá válhat a Gearbox

Szerző: xoki | 2023. September 16. | hír | 1 hozzászólás

Nemrég derült ki, hogy az Embracer Group fontolóra vette a Gearbox Entertainment eladását két évvel azután, hogy a nagyjából 1,4 milliárd dolláros üzlet keretein belül felvásárolta a céget. Egy kiszivárgott email szintén megerősítette az információ valóságtartalmát, miközben annak a lehetősége is fennáll, hogy a cég ismét független lesz.

A Gearbox 2021-ben csatlakozott az Embracer Grouphoz. Ekkor több jelentős felvásárlásra is sor került, de mivel komoly kihívásnak bizonyult sikerdarabokat letenni az asztalra, így egy kicsit megszorultak anyagilag. Ez belső átszervezéshez vezetett, amely elbocsátásokat, stúdiók bezárását, illetve eladását vonja maga után.

Ahogy arról Jason Schreier, a Bloomberg újságírója beszámolt, a Gearbox kommunikációs vezetője, Dan Hewitt egy emailt küldött szét a munkatársainak, melyben kifejtette, hogy a Gearbox egyelőre az Embracer része marad, de számos lehetőség megfontolás alatt van, beleértve a Gearbox átadását vagy függetlenné tételét.

Egyelőre még semmi sincs kőbe vésve ezzel kapcsolatban, tehát annak a lehetősége is fennáll, hogy minden marad a régiben, azonban úgy tűnik, az Embracernek pénzre van szüksége, és egy másik kiadónak vagy Randy Pitchfordnak történő eladással könnyen megtölthetik a zsebeiket.

Hozzászólások: 1
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyuri191 avatar
Akkor jöhet a borderlands 4
1
0
1
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció