Új ütemterveken az Intel közelgő CPU-i és GPU-i

Szerző: xoki | 2022. February 21. | hír | 0 hozzászólás

A befektetőknek megszervezett összejövetelen befutottak az Intel közelgő termékeinek első részletei, és az új ütemterveknek köszönhetően most már azt is tudjuk, hogy körülbelül mikor fogják piacra dobni azokat.

Az Intel először is megerősítette az Arc Alchemist GPU-k régóta pletykált megjelenési időszakait. Ezeket az Arc Battlemage GPU-k követik 2023-2024-ben, 2024-től pedig a Celestial széria első darabjai is befutnak majd.

Ami a CPU-kat illeti, az év későbbi szakaszában megérkezik a Raptor Lake széria. Az Intel a Blender és Adobe Premiere programokkal demonstrálta a flagship modell teljesítményét, illetve néhány specifikációról is lerántotta a leplet.

Ezek a processzorok akár 24 maggal és 32 szállal, továbbfejlesztett overclock funkciókkal és AI M.2 modullal érkeznek majd. A processzorokhoz az LGA 1700-as socketre lesz szükség, de egyelőre nem tudni, hogy támogatni fogják-e a DDR4 memóriát.

A Raptor Lake után az Intel 4, 20A és External N3 node-okon alapuló Meteor Lake és az Arrow Lake szériák következnek. A két architektúra debütálása után jön a Lunar Lake (új External Node és az Intel 18A).

A professzionális CPU szegmensbe előreláthatóan idén érkezik a Sapphire Rapids, melyet 2023-ban az Emerald Rapids (Intel 7), 2024-ben pedig a Granite Rapids (Intel 3 node) követ majd.

Hozzászólások
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még nem küldtek hozzászólást. Légy te az első hozzászóló!


Elfelejtett jelszóRegisztráció